PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakılan köyümüz ve Madımak'ımız eşliğinde düşünelim

kemalist_leman
16-07-2007, 13:39
Yakılan köyümüz ve Madımak'ımız eşliğinde düşünelim

''AKP CHP'den daha solda'' patentinin sahibi her kim ise çıkıp yediği haltın hesabını vermeli.

En azından demeli ki; 'Dedim ama, hele bir sorun niye?'

Ve sormalıyız...

Malum, hep yanıtsız kalmıştır Şener Şen'in o rollü soruları.

AKP, sadece genel ırkçı saiklerden izole edilmiş bir resimle-ki çizikleri istatistik göstergeleri gibi, inimli/çıkımlı, MHP-BBP gibi milliyetçi-faşizan (biri birini kovalarlar, aşıklardır tarihten bu ve şu yana) tabanlı oluşumlardan farklı kisve giyimi ile 'o kutsal tarafa' layık, yakın bulunamaz.

Bırakın buna ihtimal koşmayı, savlarımıza küfretmesi bile daha mutlu eder bizi, vallahi!

Çünkü uzağız.

Çünkü Sivas'taki, çünkü benzerlerindeki yaralarımızın acısına alkış tutan kendisi; ağıtla uğurladıklarımızın, tekbirli katillerinin de bir 1, bir 2. adresi.

Eşeleyin, hepsi onlar!

Zihnimizdeki yinelenenlerle (en son 14.gün önce; 2 Temmuz), yüreğimizdeki dinmeyenlerin vibrasyonunun tecriti niyetine kullanmasını dilediğimiz politikalarını (şu ana kadarkilerin tümü gibi), dem vurduğu 'vicdanını' sittir edip, 'mübarek' uygulamalarıyla Aleviler başta, farklı inanç ve inançsız mensupları tiye alan, 4.5 yıldır ki 'açmayıp açtıran', 'çıkarttırmayıp çıkaran' ; resmen bu kesimlerin içtenliğine 'gel git' yapan, AKP değil de hangi ''daha solda'' olan partidir?

Evet, ''Ülke sınırları içerisindeki hayvan ve bitkiler haricindeki tüm canlılar Türktür'' ezikliğine gelmemiş, bunun tersliğinde fikirler de sunmuş olabilir.

Ama hele birde siz sorun niye...

Eşi Arap, kendi Laz, size (bize) ne oluyor canım Kürtler?

Kürtler bu coğrafyadaki ezilen, hor görülen, gizil suçlu kabul edilen, birilerinin canına tak diyene kadar kimliğini saklamak zorunda kalan-halen kalabilen, en genişliği kapsıyor.

Mahrum edildikleri ise evrensel beyannamenin sadece yazılabildiğinden ibaretliği. İşleyişinin canı cehennemde!

Fakat öyle ki, bu dışlanmışları Kürtlerle sınırlamak mümkün gözükmüyor.

Eşcinselinin dilediğiyle sevişmesine, travestisinin giyim kuşamına, ateistinin 'allah yoktur'una, vicdani retçisinin ''al beni içine anne''sine, Ermenisinin özür beklentisine, başörtülüsünün saçını saklamasına, terli işçinin ''zaaamm'' sloganına ve ve ve... Farklı bakanın farklılığına saygının ütopyalığının bellendiği ülkede, biz Kürtlerin, ''diğerleri''ni gözardı etmeye hakkı yok!

Demokrasi ve özgürlüğün yönü olmadığına, 'hepimiz'liğin algılanmışlığıyla inanmalıyız. Ha birde, 'Kızıl rengin kutsallığına!'

Topluca, artık kendi belirlemediğimiz aidiyetlerimizle düşünmekten vazgeçmeliyiz.

Beynimizle yetinmeli, ona popoyu seçeneksiz tercihleri yapmaktan da kaçınmalıyız.

Bundan dolaylı, diğer bölge insanlarını karşılaşmadıkları olasılığını baya bir koruyan durumlardan ötürü vızgeçip, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da AKP'ye oy vermeyi neredeyse sevap sanan kitlenin, yakılan köyleri (miz) ile Madımak'ı (mızı) kıyaslamalarını, iki tarafın inandıklarını bir yana saçtıklarındaki mümasili bulmalarını, ilişiği kurmalarını, oylarını ona göre kullanmalarını, umutların; hem de bin tanesinin, dününü yarın yapmamalarını sağlamalarını; DİLİYORUM!
Aklıma gelmişken, geçenlerde bir slogan duydum. Sadece duydum, İncil çarpsın ki anmadım! "...??????????????????????"(frodo)!

Ali Barış KURT

Yazı linki: http://www.mozaikhaber.com/index.php?news=1584

spartan-troy
16-07-2007, 13:45
www.akpgercegi.com

adamların butun pislikleri burada var...

bayraktaro1
16-07-2007, 18:07
Anlamıyorum Bu insanları düşünmek bu kadar zor mu?

Din konusundaki düşüncelerimi tamamıyle tesadüf unsuru olarak işyerindeki bir arkadaşımla paylaşmak istedim. Sadece paylaştım. Kendisi dinine bağlı bir insan, okuduktan ve benimlr konuşmaya başladıktan sonra, namazına vesvese girdiğinden bahsetti. Benim yaptığım sadece mantıkla beraber Kur'an'da var olanları cevabını sormaktı. Diyanet'in tercümesinin yalnış olduğunu savundu. Elmalı'sına baktı o da aynıydı. Hocasına danıştı. Hocası'da tuhaf ve saçma sapan bir savunma getirmiş. Onun bu yazısını da çürüttüm. Hocasıyla görüşme teklif etti. Kabul ettim ve saygı çerçevesinde olacağı konusunda ona kendim söz verdim. Ona, sadece cevaplarını aramak olduğunu söyledim.

Bir iki şeyden daha konuşmaya başlayınca "Hocası ona, benimle görüşmemi yasaklamış. Kafasını karıştırıyormuşum. Bana "Sen benim namazıma mı göz diktin ?" demeye ve bana "Sen Kafayı yemişsin? Okuyup da iyice kafayı yiyeceksin? O zaman okuma! Ne alıp vermediğin var?" gibi uyduruk savunmalar yapmaya başlayınca Ben de "Kusura kalma arkadaş, bir daha seninle bu konuları konuşmayacağım." dedim.

Sabah taksi ile işe geliyorum. Bizim mahallenin taksicisi inançlı bir insan, klasik Osmanlı'dan ve din konusunda mükemmel uyguladıkları için süper devlet olduklarını falan zırvaladı. Ben de "Geçen yıl, T. C. Ziraat Bankası'nın Osmanlı ve Ölüm adlı bir sergisine gittiğimi, bu sergide Osmanlı'ların vahşetten de öte katliam yaptıklarını resmi belgelerle gördüğümü ve Osmanlı'nın bize anlatıldığı gibi bir özelliğinin olmayabileceğini söyledim." Oda bana "Farklı düşüncelere sahip kişilerin, toplum yararına ise öldürülmesi gerektiğini" savunmaz mı ?

Varsayalım ki, Kur'an mükemmel bir kitap olsaydı. Gerçekten Tanrı'dan indiğini ve yazıldığı hiç bir eksiklik olmadığı bilimsel ve mantıksal olarak kanıtlansaydı. Dünya'nın % 100'e yakını da müslümanlığı seçseydi. Mutlaka bir insan bile çıkıp "Ben buna inanmıyorum ?" derdi. Kişi, "Kardeşim, istediğiniz kadar kanıtlayın, ama canım inanmak istemiyor?" derdi. Şimdi bu kişinin ölmesi mi gerek? Bu kişinin hiç mi yaşama hakkı yok? Bırakın ÖZGÜR OLSUN. Ben, bu ülkede hiç özgür değilim. Sindiremiyorlar bizleri, ama biz onları sindirebiliyoruz. Hiç bir müslüman insana(dininden dolayı) küfür etmedim, kötü söz söylemedim, "Deli, kafayı yemiş hiç demedim" Sadece özgür olarak düşüncelerimi paylaşmak istedim. Ama onlar cesaret edemediler. Çünkü, gerçekler mutlaka ortaya çıkar. Kolay mı gerçeklerle yüzleşmek.........

spartan-troy
16-07-2007, 18:23
anlamadıgım sey..o namaz kılan adama sen ne sordunda...içine kurt dustu ve sana sen benim namazıma göz diktin diyor...

osmanlıyla ilgili dusuncelerin seni ilgilendiriyor...herkes kendi kafasına göre yorum yapabilir bu konuda.bu arada din adına öldürenlerin islamla alakası olmadıgını yazdım bu sitede...sözde kuranın çelişkileri konusuna bakabilirsin.

bayraktaro1
17-07-2007, 14:09
Sevgili arkadaşım Spartan - Troy;

Ben de sana kafama takılan soruları hem de Kur'an'dan yazıyorum ve bana sözde ya da uydurma demeden mantıklı olarak açıklamanı istiyorum.

1. Sen bir insansın, bir gün daha çıkıyorsun ve birden koşa koşa "Bana vahiy geldi, ben tanrının elçisiyim." diye geliyorsun.

* Benim de doğal olarak aklıma bir çok sorular takılıyor. Çünkü, ben seni tanıyorum. Nasıl bir insan olduğunu biliyorum. İlk aklıma gelen "Bu düşünceye nereden kapıldı?" sorusu olacaktır. Doğal olarak sana aklıma gelen soruları soruyorum. Ama sen bana ciddi bir açıklama yapmadan, kafir dayatmasını yapıp. Bütün ayetlerinde sürekli beni öldüken sonra yanmaktan bahsediyorsun. Ama ben senden mantıklı bir açıklama bekliyorum. İleride de öldürmekten bahsediyorsun. Bu ne biçim iş, psikoloji de bir kural vardır. Önce, karşındakini kendine çekmek istiyorsan, onun düşüncelerini ve duygularını anladığını onaylayıp empati ile yaklaşarak, kendi fikirlerini mantık süzgeçinden geçirip
ikna edebilirdin. Elinde Dünya ve evren gibi mükemmel bir done var. Sadece ciddi anlamada İhlas Suresi'nde tanrının özelliğinden bahsetmiş. Bir iki yerde de dünya hakkında bilgiler ve Geçmişte olduğunu zannettiğimiz, bak inanmazsan seni toplu halde helak ederiz diyen olaylardan ibaret. Bana kendini ikna edecek yazı çok fazla bulamadım.

" (Ey Muhammed!) Bu sözü (Kur'an) yalanlayanlar ile beni baş başa bırak. Biz onları bilmeyecekleri bir biçimde adım adım öldürmeye yaklaştıracağız. (Kalem Suresi)

2. Çünkü o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
* *Kahrolası, nasıl ölçtü biçti !
* *Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti!
* *Sonra Kur'an hakkında derin derin düşündü.
* *Sonra yüzünü ekşitti, kaşlarını çattı.
* *Sonra arkasını döndü ve büyüklük taslayıp şöyle dedi "Bu ancak nakledile gelen bir sihirdir."
* *"Bu ancak insan sözüdür"
* *Ben onu cehenneme sokacağım
* *Cehennemin ne olacağını sen ne bileceksin?
* *Geriye birşey koymaz, bırakmaz
* *Derileri kavurur. (Muddessir Suresi)

* *Arkadaşım Sana soruyorum; Düşünmek SUÇ MU ?

3. Hayır ! Böyle yapma. Çünkü, bu (Kur'an) bir öğüttür.
* *Dileyen ondan öğüt alır. (Abese Suresi)

* *Arkadaşım, peki burada ne diyor? Üsteki ile çelişmiyor mu?

4. İnsanı hep bir miktar sudan yarattığından bahsediyor. Bu ifade bilimsel olarak saçma. Su; H2O'dan oluşan bir sıvıdır ve hiçbir insan sudan oluşmaz. Biraz sıvıdan ya da akışkandan yarattık deseydi daha doğruydu.

* Az bir sudan onu yarattı ve ona ölçülü bir şekil verdi (Abese Suresi)

5. Burçlarla dolu göğe yemin olsun. (Büruç Suresi)

*Bu kadar saçma bir cümle duymadım. Burç safsatadan başka birşey değildir. Bilimle hiçbir şekilde bağdaşmaz.

6. *Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği cariyeleri; seninle beraber hicret eden amcanın kızlarını, halalarının... dayının... teyzelerinin kızla*rını ve... mü'minlerden ayrı ve sırf sana mahsus olmak üzere kendisinin mehrini peygambere hibe eden mü'mi n kadını al*mam helal kılmışızdır... Allah bağışlayandır, merhamet eden*dir" (K. 33, Ahzab Suresi, ayet 50).

Bu tam bir ..... ayet. Sinirleniyorum şimdi. Arabistanda kadın kalmadı be. Hani, bu dünya yalandı. Asıl olan ahiretti. Hani nefislerimize gen vuracaktık. İstediğin dini kitapları araştırabilirsin. Neymiş, Peygamber 13 tane kadınla evlenmiş. Bunların hepsi yaşlı ve bakıma muhtaç kadınlarmış. Sadece, savaşta erkekler öldüğü için, korumak amacıyla almışmış.......

7. Ey Peygamber hanımları! Sizler herhangi bir kadın gibi de*ğilsiniz. Allah'tan sakınıyorsanız edalı konuşmayın... evleri*nizde oturun; eski Cahiliyyede olduğu gibi açılıp saçılma*yın..(vs.)" (K. 33, Ahzab Suresi, ayet 3233).

* Hani, yaşlı ve bakıma muhtaç kadınlardı. Az da kıskanç değilmiş!

8. Ey Muhammed! Bundan sonra sana hiçbir kadın, cariyelerin bir yana, güzellikleri ne kadar hoşuna giderse gitsin, hiçbiri*sini başka eşle değiştirmen helal değildir" (K. 33, Ahzab Su*resi, ayet 52).

*Hani, kadınlardan hoşlamıyordu ? Kur'anı iniş durumuna göre okursan. Önceleri biraz yumuşak bir peygamber, sonra sertleşen ama birşey yapamayan bir peygamber. En sonunda da asıp kesen ve işleri çıkarına göre yönlendiren bir peygamber olacağını göreceksin.

Bana bunları açıkla daha sana bir çok şeyler yazmaya devam edeceğim. Elemana da bunları sormuştum. Ama, namazından ettik adamcağızı. Bu soruları sorunca "Benim içime vesvese soktun. Artık bugün rahat namazda kılamam. Bol bol vesvese gelir." Ben ona sadece araştır demiştim. Birşeyi tam araştırmadan girme demiştim.