PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltına alındı!


Nolan
28-02-2026, 20:02
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile gözaltına alındığını duyuran Tanju Özcan "Jandarma tarafından gözaltına alındım. Memleketimde binlerce öğrenciye burs verildiği için gözaltına alındım. Bu benim için onurdur!" ifadelerini kullandı. Gözaltı kararına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut "Jandarmayla gözaltına almak, hukukun gereği değil, gözdağı verme çabasıdır" dedi. Öte yandan Özcan ile birlikte belediye ile bağlantılı olduğu ifade edilen 13 kişinin daha 'irtikap soruşturması' kapsamında gözaltına alındığı iddia edildi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/son-dakika-bolu-belediye-baskani-tanju-ozcan-gozaltina-alindi-2482634
Muhaliflerin varlığı, iktidar için iyi bir şeydir. Çünkü neyi yanlış yapıp yapmadığınızı, muhalefete bakarak anlamaya çalışırsınız. Ona göre kendinize çekidüzen verirsiniz.
Eğer muhalifler ortadan kalkarsa, iktidarın iktidarda kalma süresi de azalır.

Bizim iktidar, muhalifleri yok ederek, iktidarda daha çok kalacağını sanıyor. Kalamazsın, ol(a)maz.

Bir yakınınız çok içki içiyor diyelim. Bu kişinin çok içki içmesine muhalifsiniz ve bu kişiye kendi çapınızda 'akıl' veriyorsunuz. Eğer bu kişi sizi dinlerse, daha sağlıklı ve uzun yaşayabilir ama sizi dinlemezse, sizi görmezden gelirse kısa sürede hastalanıp ölecektir.

Nolan
03-03-2026, 00:33
https://www.youtube.com/watch?v=gY5eITGifWI

Nolan
03-03-2026, 23:58
Bence şu yüzden tutuklandı;
Chp'nin cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu. Tanju Özcan İmamoğlu'na alternatif bir isim. Tıpkı Mansur Yavaş gibi.
Bu 3 isim arasından, açıkcası benim daha çok beğendiğim isim Tanju Özcan.
Tanju Özcan'ın bu konumundan, sevilmesinden birileri rahatsız oldu ve tutukladılar adamı.

Cumhurbaşkanlığa aday İmamoğlu ama ''İmamoğlu'mu, Tanju Özcan'mı, Mansur Yavaş'mı aday olsun?'' diye bana sorarsanız; ''bence Tanju Özcan aday olsun'' derim.

spartacus
06-03-2026, 07:11
Cumhurbaşkanı adayı olur çekincesiyle değil, İmamoğlu hariç diğer belediye başkanları ne için tutuklandıysa o sebepten tutuklandı diye düşünüyorum. En temelde yatan dinci AKP, milliyetçi MHP stratejisi ise, belediyelere çökmek, asli temelde ise CHP'ye karşı itibar suikastleridir -ki kendileri açısından olumlu gördükleri yönde bir etkisi de oluyor, o etki devam ettiği sürece de sürdürmeye devam edecekler(ters tepmemesi için de sürece, zamana yayarak ilerliyorlar ve eğer bu taktiği uygulamasalardı, AKP+MHP %5 daha erimiş olurdu, bu taktik diğer taraftan da bir nevi frenleme de sağlıyor. Kısaca rakibi itibarsızlaştırma taktiğidir ki; hele temel gıdası hamasete sürü, cehalete iman toplumlarda düşük amsraflı, etkili silahlardan birisi haline geliyor).

Kaldı ki Tuncay Özkan cumhurbaşkanı adayı olma durumu olasydı, AKP bu tutuklamayı yapmazdı, çünkü Tuncay Özkan ancak ırkçı, milliyetçi, itihatçı bürokrasici, eski MHP'lilerin kafasını yaşayan bir kesimde, o kesimin anladığı türden "hamaset kahramanı" öne çıkıyor -ki bu bile ne kadar yanlış. Yani AKP açısından Tuncay Özkan kabul edilebilir hatta son kertede, bilinen kampçı-marjinalliğinden dolayı tercih edilesi bir aday. Geçelim diğer şeylerini, üzerine vazifeymiş gibi, İzmir Belediye işçilerinin hak taleplerine karşı takındığı iğrenç ve ırkçı yani anladığınız biçimde, o anlayışının(MHP kafalı) gerici, yobaz, bağnaz tutum ise ortada, böyle birisinini C.Başkanı olması -kim olursa farketmez- gideni bile aratabilir.

Nereden baksan, sol, sosyalist ve farklı milliyet çevrelerinde çekinceye yol açar ve cumhrubaşkanı olsa Kenan Evren gibi de davranabilir, aksi durumun bu hamsetçi anlayış-kafayla bir garantisi yok, bu tarz hamaset siyasetinin, hak, hukuk, demorkasi, kamu yararı, insan hak ve özgürlüğünden haberi yok(vardır da, işine gelen bunlar değil), ezan, bayrak, vatan, sembol hamaseti, gerisi hikaye.

CHP içindeki Türk-İslam sentezcilerinden kurtulamadığı sürece -ki bunlar kolaylıkla AKP'ye de geçebiliyor, semboller farklı, anlayış aynı, kamu diye bir kriterleri bulunmaz- en azından temsil ettikleri toplumsal çevreler nezdinde, hamasetçiliği, sürüleştirilme ve cehaleti doğru ve yerinde, olması gerektiği gibi aşamaz ve bu durumda ve böylesi toplumlarda köktenci ve gerici, anti-demokratik hamasetçi sağ egemen olmaya devam eder... Kısaca hamasetçilik ve prim verilmesi cehaleti, ezan, bayrak, vatan hamseti-ticareti-sermayedarlığı aşılmak zorundadır...