Orijinalini görmek için tıklayınız : Cennet'te sıkılmaz mıydınız?
Liberty_
20-07-2007, 17:52
Bu konuda aklıma takılan bir noktayı paylaşmak istedim.
Benim düşünceme göre Tanrı'nın ödül olarak verdiği cennet mekanı yine Tanrı'nın yasak olarak belirlediği kıstaslara ters düşüyor.(Kutsal kitaplara göre)
Kutsal kitaplarda Tanrı zinadan, dengesizlikten, sapkınlıktan, tembellikten uzak durmamızı söylüyor. Bu kurallara uyarsak bizi göndereceği yerin cennet olduğunu söylüyor.
Cennette dilediğiniz gibi zina yapabileceğiniz huriler olacak(Kadılar için ne olacak bilemiyorum). Dilediğinizİ yiyip içeceksiniz. Akşama kadar çalışmayıp miskin miskin yatacasınız. Yanİ cennette bir hayvan gibi yaşAmanız vaadediliyor. Acaba burada bir felsefe mi yatıyor? aslında din insanın öze dönüşünü mü dile getiriyor?
Ben açıkçası akşama kadar yatıp sadece yiyip için zevk alarak vakit geçirmekten sıkılırım. Üretmem gerekir, çalışmam gerekir. Siz olsanız cennette sıkılmaz mıydınız?
cennette sıkılma hissi olmazmış,biz böyle öğrendik yani işin gerçeğinin bilemem tabi hiç nasip olmadı gitmek şayet varsa bu saatten sonra da olmaz heralde * :)
Liberty_
20-07-2007, 18:04
Ne anlamam gerekiyor onu düşünüyorum *:roll:
bayraktaro1
20-07-2007, 18:10
Yaşamanın sadece; yeyip, içip, yatmak olan armutlar için yazılmış bir kitap değil mi? Onlar için üretmek hak getire, burada bile kitabın ne kadar saçma olduğu, dünyanın cennetten kat ve kat güzel olduğu ortada. Bilinmeyen var. Sen hep bilinmeyeni arıyorsun. Araştırıyorsun... Ne kadar mükemmel.
Hiç koyunların canı sıkıldığını gören oldu mu? Çoban onları istediği yere götürür. Yerler, içerler, sevişirler, uyurlar. Ömürleri boyunca böyle yaşasalar hiç sıkılmazlar. Çünkü, Tanrı bizleri koyun yaparsa o zaman sıkılmayız.
Demek ki, Cennet'te koyun olacağız..
ozgur_beyin
20-07-2007, 21:33
Çöl sıcaklarının *kasıp kavurduğu MEKKE ve MEDİNE *havalisinin ,tembelliğine uygun bir ortam.
* Ekmek elden su gölden , *bostan gibi yat uyu, kalk büyü.
* Eyy *kadılar kadılar
*Seni yesin dadılar
*İlerde çok şey bulurum diye
Gençliğimi *çaldılar
InVitatio
21-07-2007, 04:58
Müslümanlar Cennte'de ruhlarinn hic bir siginti görmeden ebedi yasayacagina inanir.
Cehennemde ise ölümsüz olan ruhlarinin ebedi bir "aci" ile var olacaklarina inanirlar...
Liberty sordugun soru ve kendince yapitgin yorum ise cidden civikliktan öte gitmiyor,
kendi dar görüslü parametlerin ile bu konulari degerlendirirsen olacagi budur.
bayraktaro1
21-07-2007, 09:42
Sevgili İnvitatio;
Lütfen uydurmayalım. Kendi kendinize illa doğru olduğunu inandırıp, kendinizini de kandırarak kılıf uydurcağanıza kanıtlarla konuşalım. Sizde biliyorsunuz işinize gelmiyor.
Alın Size Kanıt;
"Kafirler için pranga bağlanan demir halkalar (bukağı) vardır, cehennem vardır, boğazdan zor geçen yiyecekler vardır ve elem dolu azap vardır." (Mümezzil Suresi)
"Cehennemin ne olacağını sen ne bileceksin.
*Geride birşey koymaz, bırakmaz.
DERİLERİ KAVURUR." :oops: *(Mümezzil Suresi)
" O bir alevli ateşe girecektir.
*Boynunda bükülmüş hurma liflerinden bir ip olduğu halde, sırtında odun taşıyarak karısı da o ateşe girecektir." *(Tebbet Suresi)
"İman Edip salih ameller işleyenlere gelince; onlara İÇİNDEN IRMAKLAR AKAN, Cennetler vardır." (Büruç Suresi)
"Allah'a karşı gelmekten sakınanlar, GÖLGELER İÇİNDE, PINAR BAŞINDADIRLAR.
CANLARININ ÇEKTİĞİ MEYVELER İÇERİSİNDEDİRLER.
YAPMAKTA OLDUĞUNUZ ŞEYLERE KARŞILIK AFİYETLE YEYİN İÇİNİZ. :P "(Mürselat Suresi)
"Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için elbette güzel bir dönüş yeri, kapıları kendilerine açılmış olarak Adn Cennetleri vardır.
Onlar, orada koltuklara yaslanmış olarak pek çok meyveler ve sebzeler isterler.
Yanlarında, gözlerini kendilerinden ayırmayan yaşıt eşler vardır."(Sad Suresi)
"Onlar, Adn cennetlerine girerler. Orada altın bilezikler ve incilerle süslenirler. Oradaki elbiseler de ipektir."(Fatır Suresi)
Sakın bunun Ruhla bağlantılı olduğunu söyleme. Birkeresinde Ruh denilen şey (benim inanmadığım); acı ve benzeri duygular yoktur. O bedenle ilgili birşey. Ruh denilen şeyde ölüm ya da dirilmede yoktur. Peki bu dirilme neyin nesi.....
Liberty_
21-07-2007, 11:57
Müslümanlar Cennte'de ruhlarinn hic bir siginti görmeden ebedi yasayacagina inanir.
Cehennemde ise ölümsüz olan ruhlarinin ebedi bir "aci" ile var olacaklarina inanirlar...
Liberty sordugun soru ve kendince yapitgin yorum ise cidden civikliktan öte gitmiyor,
kendi dar görüslü parametlerin ile bu konulari degerlendirirsen olacagi budur.
Siz işinize gelmeyen her duruma karşınızdakinin kim olduğunu bile bilmeden kötü söz mü edersiniz?
Benden önce cevap verilmiş zaten. Ama şu da var: Ermiş dediğimiz pek çok insan nefislerinden arınıp tek aşka kavuşmak için hareket ederler. Bu adamlara vaadedilen ne? yine nefisleridir.. Burda da bir çelişki göremiyorsanız o sizin dar görüşlülüğünüz.
Liberty_
Cennette *dilediğiniz *gibi *zina *yapabileceğiniz *huriler *olacak(Kadılar *için *ne *olacak *bilemiyorum) şüphesiz allah adaleti verendir.şimdi cennette erkeklere huri varsa kadınlarada nuri vardır.arkadaşlar cennet varsa bence yok zaten ben oraya gidemem onun için cennet hakkında yorum yapmak istemem.ama cehennem varsa ki yok kesin ben ordayım olsun bence daha eğlencelidir. *orada hareket,aksiyon var.
Alemin abim
*Pşt bana bak
*Öyle kafana göre gitmek yok
*gidersek beraber gidecez..
* Valizini şimdiden hazırla
* Alabildiğin kadar faktörlü güneş kremi almanı tavsiye ederim :)
* Belki işe yarar dimi.
* Hakkaten yahu ne bronzlaşırız orda.
* En iyisi cehenem cennet neymiş pff
Bır hocanın ağzından köpükler akıtarak cenneti anlatmasının bir kısmı hala aklımda.
Orada ibadet yok *orada geceleri soğuk suda abdest almak, oruç tutmak yok, hep sefa ve keyif var demişti. Çok garip
bayraktaro1
25-07-2007, 12:07
Sizce Cennet mi Güzel? Cehennem mi?
CENNETTE KALACAK İNSANLAR
Hz. Muhammed, Hz. Ebubekir, Hz. Ali, Hz. Ömer, Hz. Osman, Yaşar Nuri ÖZTÜRK, Abdullah GÜL, Recep Tayyip ERDOĞAN, Recai KUTAN, Malcom X, Eliyah MUHAMMED, Mevlana, Yunus Emre, İSA, MUSA, YAKUP, İBRAHİM, Necmettin ERBAKAN, Haydar ALİEV, Saddam HÜSEYİN, Haydar BAŞ, Muhsin YAZICIOĞLU, İbni SİNA, Fatih Sultan MEHMET, Kanuni Sultan SÜLEYMAN, Adnan MENDERES, Muhammed Ali CLAY, Cemil ÇİÇEK
CEHENNEMDE KALACAK İNSANLAR
Albert EİNSTEİN, Stephen HAWKİNG, NEWTON, Karl MARX, Fiedel CASTRO, Che, Deniz GEZMİŞ, Sigmund FREUD, Jack NİCHALSON, Juile ROBERTS, Edison, Keane REVERS, Buruce LEE, Madonna, Tolstoy, Dostoyevski, Maksim Gorki, Balzac, Hermann Hesse, Mina URGAN, Aziz NESİN, Hrant DİNK, Jack LONDON, Charles DİKENS, Antonie QUEEN, QUEEN Grubu, Metallica Grubu, Bill Clinton, Gorbaçov, Jeorge BUSH, Jeorge Junier BUSH, Michael JACKSON, Janet JACKSON, Doğu PERİNÇEK, Turan DURSUN, Tefik FİKRET, Hacı Bektaşi VELİ, Mustafa Kemal ATATÜRK, Yaşar KEMAL, Graham BELL, Kral RİCHARD, Büyük İSKENDER, HİTLER, STALİN, MARADONA, PELE, Alfred NOBEL, Orhan PAMUK
Daha Aklıma gelmedi.... SEÇİM SİZİN
bayraktaro abım *ölünü öpiimm SPİCE GİRLSde *gelsın cehenneme ya *BRİTNEY SPEARS *haa *bı de *STING gelsın *dezırt rozu *okur *ayrıca BALZACI sallada *TURGENYEV gelsın *nolurrrrrrrrr *wayy *cehennemde *METALICA da warmışş * konser *werirlerse *bılete de *gerek *yok *o sıcak ta *bılet *yanar yanacak bılete *para wermenın anlamı yok demı yaa???? *pele mı *wowooww yenı tranfer LINCLONde *gelsın *alayına *ısyan *ölüme *aslan *demı yaa *way bee *cehennem *baya *çekici *bı yermiş *baksana *butun unluler *orda
bayraktaro1
25-07-2007, 13:37
REDD KARDEŞİM;
Hiç; Spice Girls grubu ve Britney Spears olmadan olur mu? Sting tabiki gelecek, Ama Balzac'ı atamayız. Çünkü onun zamanında İslamiyet vardı. Turgenyev'de gelecek. Linclon'da gelecek, Ama Hakan ŞÜKÜR'Ü maalesef CENNET'E transfer etmek zorunda kaldık.
Angelino Golie, Brad PİTT, Antoni HOPKİNS, Clint ESWOOD, Michael J. FOKS, bütün Holliywood ekibi de orada olacağından, Film çevirmede problem olmayacaktır. Orada da bir prodüksiyon işi yaparlar herhalde, cehennemde.... Bol bol CD seyrederiz artık orada.....
Yazık GANDİ'de gitti. O kadar Hindistan için uğraştı ama, müslüman olmadığı için kesin cehennemlik. Kaptan CUSTO'nun ne olacağı meçhul. Çünkü bazı rivayetlere göre, müslüman olduğu söyleniyor.
Bir de AYA Çıkan elemanlar var, Onlar da Ayda Ezan Sesi duyup Müslüman olduklarına dair Rivayetler olduğundan, Onlarda Cennet'e gidebilirler.
Ama MFÖ'yü kaybettik. Ona çok üzülüyorum. Çünkü, bu grup dini bütün bir grup. Moğollar, Cem KARACA, Barış MANÇO onlar cennetle müjdelenenler.
bayraktaro abim
*Güneş kremlerinin arasına 2 3 tane mfö cdsi sıkıştıracam senin için söz
*Yahu hakkaten cehenneme gitmek lazım.
*Ama napalım abim artık türkçe şarkı dinleyemiyecez galiba :(
*Neyse belki biraz günahları vardır cehennemden cennete geçmeden bir iki konser ayarlarız.
*Aha bak şimdi aklıma geldi.
*Yahu yelpaze koymadım çantaya.
*yaw bayraktaro abim klima koysam sınırdan geçirebilirmiyim ne dersin ?
*deniyelim dicemde güneş kremlerini kaybetmekten korkuyorum yahu
bayraktaro1
25-07-2007, 14:55
D.E. Kardeş;
Sen kendini tatile gidiyorsun zannediyorsun herhalde. Yoksa Mısır'daki Firavunlarla karıştırdın galiba. Cehenneme gidiyoruz. Ne klimasından bahsediyorsun. TABİİ TABİİ bari Markası da ALARKO olsun.
Güneş kremini sokacağına dua et. Bana gibi kapıda Zebaniler var. Kesin, içeri girerken elektronik aygıtlardan da geçirirler. Orada sadece; odun ve ateş olacak......
Bu arada aklıma gelmişken, iyiki çocukluğumdan beri kendimi alıştırmışım. Pek Türk Müziklerine ısınamamıştım. Belli zaten, benim cehenneme gideceğim. Beni, müslümanlara ibret olsun diye yarattı. Müslümanlar benim için diyor ki "Aaa, bak sonsuz cehennemlik arkadaş, Allah seni ıslah etsin. Seni, kıyamette görmek isterdik. Bak o olmasaydı, biz dinimizin değerini nasıl bilebilirdik. İYİ ve kötü" hele şunu demiyorlar mı "Biz, çok şanslı bir milletmişiz. Son din olan müslümanlık dini bize gelmiş. O yüzden kıymetini iyi bilmemiz gerekirmiş."
Sen hele onu bırak; BEATLES grubu da orada hemde en dipte konser verecekler. Çünkü grup sözcüsü "Bizim, İsa'dan daha çok müridimiz var." demişti. Elvis Presley de olacak.
Ama, Cat STEVENS (YUSUF İSLAM) amcam maalesef, CENNETTE..... Çok severim o elemanı....
Ulan Nasıl inkar edersiniz Bu Kur'anı bakın ayetler nasıl ortaya çıkıyor. Bir sürü Cehennemlik var. Öyle yazıyor ya ayette. Mr. BİG, Radiohead, Eric CLAPTON, Sex Pistols, Eminem, Marlin MORİOE, Samanto FOX, TATU, ACE OF BACE, Apocalaptica, Mozart, Bethoveen, Brayn ADAMS, bob DYLAN, Cranberries, Enigma, George Michael, Gibsy KİNGS, Modern TOLKİNG, Pink FLOYD, Ret Hot, Robbie Williams, Scorpions, Shakira, Elton John, Anastasia, Bob MARLEY, Titiyo, LED ZEPLİN, Rolling STONES bunların hepsi CEHENNEMDE yaşadık. Paso CANLI KONSER VAR. NE KASETİ KARDEŞİM.
"Another Break İn The Wall" (Pink FLOYD)
ziggurat
25-07-2007, 18:24
Cennetten söz edilir de Nebe Süresinden söz edilmez mi askolsun!
Şüphesiz takva sahipleri için de başarı ödülü vardır.
Tefsir
Nebe 32 *
Bahçeler,bağlar,
Nebe 33 *
Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar,
Tefsir
Nebe 34 *
Ve içki dolu kase(ler) .
Nebe 35 *
Onlar orada ne boş bir lakırdı ne de yalan işitirler.
Tefsir
Nebe 36 *
Bunlar Rabbinin yeterli bir bağışı, mükafatıdır.
spartacus
25-07-2007, 22:55
"Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için elbette güzel bir dönüş yeri, kapıları kendilerine açılmış olarak Adn Cennetleri vardır.
Onlar, orada koltuklara yaslanmış olarak pek çok meyveler ve sebzeler isterler.
Yanlarında, gözlerini kendilerinden ayırmayan yaşıt eşler vardır."(Sad Suresi)
Soru 1 Allah diye birisini tanımıyorum(tanık olmak anlamında) Ne söylemişde sakınmalıyım?
Soru 2 Allah aciz mi?
Soru 3 Bana hiç bir şey söylemedi, söylediğini iddia eden var ise Doktor yolları kapalı mı?
Soru 4 binlerce yıl öncenin İnsanı sürüler halinde gütme silahından hala vazgeçmeyecekmisiniz? Bıkmadınız mı 3-5 tane uyanığın elinde ki bu tesirli ilaçtan?!
Allah insan toplulukları içerisinde insanın sosyal ve toplumsal gücünü kavramış, toplumsal yaşamın ve üretimin o eşsiz getirilerini çözmüş, toplum içinde aslında elit ama egemen olan ve dolayısıyla gücüde elinde tutan *kesimi temsil eden uyanık takımının sigortasıdır, YAPTIRIM gücüdür, politik unsurudur.... Cennet yada Cehennem ise bu elitin istekleri doğrultusunda çalışmak, üretmek, yerine göre bedenen(savaşlarda ölmekde dahil, cariyelik, seks köleleliği, üretici kölelik, hizmet köleleliği) yerine görede dünya görüşü, fikren(!) olan bağlılık ve bağımlılığın oluşturulmasında vazgeçilemez öneme sahip 2 YAPTIRIMCI unsurdur.
Çizgiden dışarı çıktı iseniz Cehennem kapıları sonuna kadar açıktır, Çizgi dahilinde iseniz Cennet kapıları sonuna kadar açıktır. Peki bu çizgiyi kim yada kimler belirliyor, Bu çağda hala İNSANLARIN MANTIK, İHTİYAÇ, ANALİZ, DÜŞÜNCE, ORTAK VE GÖNÜLLÜ İRADELERİNDEN BAĞIMSIZ BELİRLİ BİR ELİTİN ÇIKARI TEMELİNDE OLUŞTURULAN BÖYLESİNE MASALSI(Ahmakça) ÇİZGİLERDE olma telaşı helede çizgi içi Cennet, Çizgi Dışı Cehennemdir Hurafeleri anlamlı olabilir mi?! İşte cevaplanması gereken *asıl soru burasıdır... Yüce Manitu Bizi korusun!..
Cennet insanların krallar gibi yaşadığı bir mekandır, çünkü Tanrısal(of ve pofsal, büyü, metafizik, mantıkötesi, hikaye ve masal) gücünü eline alan, KRALLAR gibi yaşayan elitin geriye kalan Köle çoğunluğun çizgi dahilinde kalmalarının mükafatından başka bir şey değildir. Yazık ki temel kıstas krallar gibi yaşayıp Tanrıları kendi menfaatleri doğrultusunda konuşturan mutlu azınlığın Cenneti aynen bu dünyada ki yaşamlarının abartılmış bir tasviri olmasıdır?
Olsun kardeş olsun, sen iyi bir kul ol, sende Öbür dünyada alırsın 1/3 ini! Kimden mi? Sorduğun da soru mu? Hebelehübü verecek! Yeter ki Biat ve İtaat de kusur etme.
Cennet; Öyle bir yer yok lakin şöyle bir şey var, Korku ve Fantazi dalında *MasalKurgu.
Bayraktaro abim yaw valla haklısın. O ilkel cehenneme allah elektrik hattı bile döşememiştir. Klima yattı yaw.
*Yahu güneş kremi kolay. Gümrükten biriyle anlaştım sorun çıkarmıcam diodu.
*Yaw Cat abimide ayarlasak kırmasa bizi yahu arada bi uğrasın müslüman olmadığı günlerinin hatrına.
*Neyse bayraktaro abim hiçbişe tutmazsa cennetten kaçak huri falan sokarız içeri -pek gerek kalırmı bilmem ama :)-
*Abim olmadı dava açarız orada allahın dokunulmazlığını kaldırtırız. Yahu olmaz ki koskoca Gandhi yi cehenneme atıyor. Ayıp
Hiç bir aklı başında kadının cennet'e gitmek için çaba sarfetmemesi gerekir. Cehennem daha iyi olduğundan değil ama, cennette cinnet geçirme ihtimali yüksek olduğundan.
Kadınlar sürekli birşeylerle uğraşmayı, üretmeyi severler... YOK... Can sıkıntısı..
Ev gezmelerini, sohbetleri, beş çaylarını, yemek tarifi alıp vermeyi severler... YOK... herşey 5 yıldızlı otel gibi hazır olunca , bir süre sonra sıkıntıdan kurdeşen dökmeye başlayabilirler.
Kadınlar güzel görünmeyi, süslenmeyi, beğenilmeyi severler. (bunu en çok hemcinsleri için yaparlar o ayrı) Cennetteki 12 yaş civarı, şeffaf tenli, inci gibi olan ve daha bir sürü üstün fiziksel özelliği olan hurilerle bu açıdan rekabet etmenin Aşağılık kompleksine düçar olmamanın imkanı yok. *
En önemlisi ise dünyadaki eşlerini orada düzinelerce huriyle ve genç oğlanla paylaşacak olmaları. İşte kıskançlık krizleri, bilumum psikosomatik hastalık ve nihayetinde cinnet...
Yoksa cennet değil de cinnet midir o? :)
bayraktaro1
26-07-2007, 09:34
Sevgili D. E.
Dünyanın en zeki dahileri bizimle beraber olacaklar. Düşünsene, sadece ateş ve odunun olduğu bir ortamda; "Bu ateş nasıl yanıyor? Odun nereden kaynaklanıyor? Cehennem nasıl yaratıldı? Allah nasıl var oldu?" gibi temel sorulardan ilerleyecekleri için biz bir şekilde çözeriz gibi geliyor.
Bu arada Huri'lere ne gerek var ? Julia ROBERTS, Shakira, Boyzone v.b. hatunlar varken.....
Sevgili K.C
*Hakikaten merak ettiğim bir noktaya parmak bastınız
*Kuranda kadınlara dair hiçbirşey olmamasına rağmen.
*Yinede inanmayı sürdüren bayan arkadaşlarıma...
*
* Yani hani aynı ortaya çıktığı arap dönemini yansıtan.
*Tamamiyle erkek merkezli. Hatta kadın yok zaten cennetteki huri ablalarımız hariç.
*
* Merak ettiğim kısım şu;
* Bir bayan nasıl olurda kendini bu kadar ezdirebilir?
* Bayraktaro abim
* yahu allah bişe dememişki kadınlar hakkında
* kadınları 2sinede atmayacak galiba
* veya hepsini cehenneme :)
* 2sinde gerek olmayabilir ama
* ilkinde mecbur cennetten kaçıracaz 1 2 huri yahu
zen budizminden,
Cennet, amaca bağlı insanların bir hayalidir. Böyle insanlar eğer ölümün ötesinde bir amaç varsa dindar olabilirler. Eğer bir amaç varsa, herşeyi feda etmeye hazırdırlar. Kısacası onlar gerçek dindar olmazlar -din, onların anlayışı, neşesi, varoluş yolu değil, arzularıdır. Din, onların derin düzeyde tekrarlanan ego oyunudur.
bayraktaro1
26-07-2007, 17:35
Sevgili D. E. Kardeşim;
Sana Cennetle ilgili süper ayetler düşün taşın. Benim bile bazen içim gidiyor. Bende inanmayamı başladım Nedir?
"Onlar, karşılıklı yaslanmış vaziyette mücevheratla işlenmiş tahtlar üzerindedirler.
Ebediyyen genç kalan kuşaklar, onların etrafında; içmekle başlarının dönmeyeceği ve sarhoş olmayacakları, cennet pınarından doldurulmuş sürahileri, ibrikleri ve kadehleri, beğendikleri meyveleri ve arzu ettikleri kuş etlerini dolaştırırlar.
Onlar için saklı inciler gibi, iri Gözlü Huri'ler de vadır.
(Bütün Bunlar) işledikleri amellere karşılık mükafat olarak (verilir)
Orada ne boş söz, ne de günaha sokan bir şey işitirler.
Sadece "Selam" "Selam" sözünü işitirler.
Ahirette mutluluğa erenler ne mutlu kimselerdir.
(Onlar) dikensiz sidir ağaçları ve meyveleri küme küme dizilmiş muz ağaçları altında, yayılmış sürekli bir gölgede, çağlayan bir su başında, tükenmeyen ve yasaklanmayan çok çeşitli meyveler içerisinde ve yüksek döşekler üzerindedirler.
BİZ ONLARI (HURİLERİ) YEPYENİ BİR YARADILIŞLA YARATTIK.
Onları ahiret mutluluğuna erenler için, hep bir yaşta eşlerini çok seven GÖSTERİŞLİ BAKİRELER yaptık." (VAKI'A SURESİ)
D.E. iyi düşün arkadaşım, bu gece yatak da bir düşün ÖMER'in dediği gibi, YA VARSA... Müslüman mı olsam ne ? Yepyeni HURİLER VAR..... TAŞ GİBİ DESENE
BİRDE BİZE SUNULANA BAK
"Onlara, iliklere işleyen bir ateş ve bir kaynar su içindedirler. Ne serin ne de yararlı olan zifiri bir gölge içinde
Mutlaka (cehennemde) bir ağaçtan, zakkumdan yiyeceksiniz.
Karınlarınızı onunla dolduracaksınız.
Üstüne de o kaynar sudan içeceksiniz.
Kanmak bilmez susamış develerin suya saldırışı gibi içeceksiniz." (VAKI'A SURESİ)
D.E. Kardeşim, biz gidelim bu akşam iyice düşünelim. Cehennemde sadece ateş ve odun olmayacak, kaynar su, zakkum olacakmış. Ben hiç zakkum yemedim ki? Nasıl bir şeyki acaba.
Onu bunu boşver de gel biz gittiğimiz yoldan geri dönelim. ŞU Yeni Yaratılmış Hurileri merak ettim. Yoksa SHAKİRA'dan falan güzel olabilirmi ki? Bütün hepsi acaba Camiran DİAZ gibi Klonlama mı yaptı ki? Şimdi kafama takıldı da ben uyuyamam da.
NOT: Bayanlara ben de çok üzülüyorum. Ama onları biz böyle yaptık. Okuttuk mu? Hayır. Garibim ne verdiysek onları aldılar. Cennette, hatunlara yemek ve uyumaktan başka hiçbişey yok...
Sizce Cennet mi Güzel? Cehennem mi?
CENNETTE KALACAK İNSANLAR
Hz. Muhammed, Hz. Ebubekir, Hz. Ali, Hz. Ömer, Hz. Osman, Yaşar Nuri ÖZTÜRK, Abdullah GÜL, Recep Tayyip ERDOĞAN, Recai KUTAN, Malcom X, Eliyah MUHAMMED, Mevlana, Yunus Emre, İSA, MUSA, YAKUP, İBRAHİM, Necmettin ERBAKAN, Haydar ALİEV, Saddam HÜSEYİN, Haydar BAŞ, Muhsin YAZICIOĞLU, İbni SİNA, Fatih Sultan MEHMET, Kanuni Sultan SÜLEYMAN, Adnan MENDERES, Muhammed Ali CLAY, Cemil ÇİÇEK
CEHENNEMDE KALACAK İNSANLAR
Albert EİNSTEİN, Stephen HAWKİNG, NEWTON, Karl MARX, Fiedel CASTRO, Che, Deniz GEZMİŞ, Sigmund FREUD, Jack NİCHALSON, Juile ROBERTS, Edison, Keane REVERS, Buruce LEE, Madonna, Tolstoy, Dostoyevski, Maksim Gorki, Balzac, Hermann Hesse, Mina URGAN, Aziz NESİN, Hrant DİNK, Jack LONDON, Charles DİKENS, Antonie QUEEN, QUEEN Grubu, Metallica Grubu, Bill Clinton, Gorbaçov, Jeorge BUSH, Jeorge Junier BUSH, Michael JACKSON, Janet JACKSON, Doğu PERİNÇEK, Turan DURSUN, Tefik FİKRET, Hacı Bektaşi VELİ, Mustafa Kemal ATATÜRK, Yaşar KEMAL, Graham BELL, Kral RİCHARD, Büyük İSKENDER, HİTLER, STALİN, MARADONA, PELE, Alfred NOBEL, Orhan PAMUK
Daha Aklıma gelmedi.... SEÇİM SİZİN
SAÇMALAMA BAYRAKTORO! seçim bizimmiş bide *:lol:
bayraktaro1
26-07-2007, 18:23
beelzbb Kardeşim;
Ben saçmalamıyorum, inandığın kitap öyle diyor. Eğer Müslüman olmazsan cehenneme gideceksin. Yukarıda saydığım insanların hepsi (Cehennemlik olanlar), müslümanlığı reddeden insanlar.
Ben şu an hem dilimle hemde kalbimle inkar ediyorum. Allah'da inanmıyorum, peygambere de inanmıyorum. Kardeşim benim gideceğim yer neresi ? Sonsuz Cehennem değil mi? İşte bu kadar. Senin gideceğin yer neresi CENNET, bol bol hurilerle oturup meyve yiyecen. Sende sınır yok.
Ben ne yapacağım? Komikliğe bak, ben Allah ve Peygambere inanmadım diye; Sanki Allah'ın başka işi yokmuş gibi; Kaynar su, ateş, odun, bir de zakkum verecek.
Valla bu kadar komik olmayın kardeşim ya. Ne olur, Evreni bu kadar insan merkezli yapmayın. Sanki başka işi gücü yok da insanlarla uğraşıyor. Sen ne zannediyon, Evreni senin yüzün suyun hürmetine mi yarattı.
Hele komik olan; "Usame Bin Ladin'in adamları Allah Yolunda İkiz Kuleleri Vurdular ve binlerce masum insanlar öldü. AMA ONLAR NEREYE GİDECEKLER. CENNETE... Çünkü Allah yolunda cihad edip, şehitlik mertebesine ulaştılar.
Ben ne yaptım? Hiç bir zaman kimseyi öldürmedim. Faiz yemedim. Dürüst olmaya çalıştım. Torpille hiçbir yere gelmedim. Günümün en az on saati çalışmakla geçiyor. Yalan söylememeye ve doğruları söylemeye çalışıyorum. Anneme - Babama kötü davranmadım. Eşimi aldatmadım. Hiç kimseye haksızlık yapmamaya çalıştım. İnandığım doğruların peşinde koştum. Ama sadece Allah'a ve Peygamber'e inanmadım. Benim yerim direk cehennemlik, hem de sonsuza dek çıkmamak şartıyla.
O NE YAPTI? Allah ve Peygamber'e inandı. İbadetini yaptı. Allah yolunda bir sürü insan öldürdü. Ama o CENNETE Gidecek. İşTE Sİzin Adaletiniz BU kadar?...
Dostlar!
Hadi cenneti biliyoruz. Kovulmadan önceki yerimiz ama bu cehennem hangi çağda yaratıldı. Yada yaratılmadımı daha.... yani talep meselesi mi? Yada cenneten kovulur kovulmaz Allah tarafından işte şu kadar kulum buraya gelecek diye hazırlandımı? Benim korkumda ya arada kalırsam ne o tarafa ne bu tarafa ne cindyler ne peygamberler debelen dur arada şu insan aklı nelere kadir:)
bu cennet masalı abaza avuntusu, mamy başka nasıl kandırabilirdiki bunları, kendisine
inanan saf salaklar taş altında ezilirken mamy güçlü ailesinin arkasına saklanıp bu salakları
cenneet vaad etmese bunlar arkasından nasıl gideceklerdi.
* * * * * * * * * * * * *şöyle zamanda bir yolculuk yapalım ,, yıl 620
mamy- ey mekkeliler ben benim yarattığım tanrıya !!! pardon pardon ! bizi yaratan tanrıya
itaad ederseniz size cillop gibi bir haberim varr!!
mekkeli el salaki- acaba nedir nedir ?
mekkeli el hizipi- yalancı deyince akla !! hemen onun adı gelir!! mamy mamy mamy !!
mekkeli el salaki- öyle deme ben ona inanıyorum, bırak konuşsun
mamy - ey mekkeliler!! *tanrıma itaad ederseniz !! Emirates Towers ayarında bir mekanda *her şey dahil konaklama!! *yerli yabancı tüm içkiler ücretsiz !! A la Carte Restoranlar , Beach-Snack Restaurant. Lobby-bar, Snack-bar, Piano-bar, Pool-bar, Disco-bar,üstelik sayısız rus kızları da cabası.
mekkeli el hizipi- ya bırak mamy yeme bizi ! nerde bu mekan , kim görmüş, buldun saf
garibanları atıyorsunda atıyorsun
mamy- ulan denyo onların derdi senimi gerdi ! tanrıma itaat etsinler mekan hazır
el hizipi- nerde baba bu mekan, nasıl gidecekler
mamy - öldükten sonra ,, benim tanrıma itaat ettikten sonra puanları tutarsa girecekler mekana
el hizipi - ooo demek öldükten sonra !! peki bu mekanı görüpte geri gelen varmı mamy
mamy -salak ölen nasıl geri gelsin
el hizipi- ee peki baba geri gelen yoksa biz mekanın var olup olmadığını nasıl anlıcaz
mamy - ben sölüyorum ya olum , hem tanri bilendir işitendir ,, ooo dur len hemen kitabıma
not edeyim güzel uydu, yazıyorum '' tanrı bilendir, işi teeen *diiiirr '' tamam, nerde kalmıştık
el hizipi- mekan diyorum mekan ' bana biraz sıkıyorsun gibi geldi
el salaki - ne sıkması ulen ben ona inanıyorum , ona hakaret etmeyin, beni çiğnemeden
ona hakaret edemezsiniz
el hizipi - tamam bizde çiğneriz, arkadaşlar ordan irice bir kaya getirin, bi bakalım bizim salaki
ne yemiş öğlende
el salakinin üzerine koca bir kaya konur, el salaki nerde dahi olduğunu bilmediği bir mekan
için ölmek üzeredir, *son nefesini vermeden önce mamy yanına yaklaşır.
mamy - korkma koçum bu kafirler için ateşten bir azap vardır,, off off bak yine ilham geldi
dur şunuda bi yaziyim kitabima '' kafirleeeer iç iiiin ateeeşşşttenn bii r a aa zap vardır '' tamam
yazdım, ha bak salaki mekan hazır sen direk giriyorsun, çok şanslısın valla ilk şehit sen oalcaksın
el salaki - şehit neeee diiirr *sevgili mamy
mamy - şehit vizesiz direk giriyor , yaani bürokrasi ile uğraşmadan vip salonundan direk geçeceksin mekana
el salaki- baba eminsin dimi ne şehit ne gazi ... gitti niyazi ayağına gitmeyelim, boş yere
ölmeyelim yani
mamy- bunları şeytan söyletiyor sana kardeşim, ama senin imanın güçlü,, ha az önce güzel bi kafiye uydurdun, bi daha tekrarlada kitabıma yazyayım
el salaki- ne şehit ne gazi .... yoluna gitti niyazi
mamy - yazayım yazayım güzel kafiye
osman- ya bırak mamy kafiye uydu diye yazılırmı o kitaba çik çik çik .
el salaki son nefesini verir, kalabalık dağılır, mamy osman başka bir yöne doğru giderken
ilginç bir sohbet geçer aralarında
osman - ya mamy ne güzel anlatın hakkaten varmı böle bi mekan
mamy- yav osman bende seni akıllı sanırdım
osman - yani yokmu
mamy - yav sen hakkaten safmışsın, ya olum nasıl olsun, hiç olurmu öyle şey
osman - yani şimdi el salaki boşunamı öldü, bi mekan falan yokmu
mamy - ya niye boşuna ölsün, el salaki sayesinde köşeyi dönücez, düşünsene şimdi tüm mekke
bizi konuşacak, akın akın gelecekler, mekana birini göndermişler bile diyecekler, iyi oldu iyi oldu
salakinin öyle atlaması proje ye hız kazandırdı.
osman - abi hedef kitlemiz kim
mamy- kim olacak , saf insanlar, kadın yüzü görmemiş abazalar, darı dan başka yemek bilmeyen aç insanlar. zenginlerin zaten herşeyi var onlar peşimizden gelmez, adamın asla gerçekleştireme
yeceği hayallerini gerçekleştircez
osman- yani şakacıktan
mamy - tabi len tabi len ! tabi şakacıktan
osman- peki abi bizm karımız ne olacak bu işten
mamy duraksayıp kaşlarını kaldırır
mamy- bizim diye bişey yok osmancım ! proje bana ait, sanada bişeyler bakarız, tamammı.
güç osmancım güç ! bunlar sayesinde güç bizim elimizde olacak, tüm mekke bize itaad edecek
o deyyüs amcam dahil, krallar gibi yaşayacağim günler çok yakın
osman - abi cin gibisin
mamy- öyleyim ,, düşünsene hiçbirşey vermeden, sadece hayal kurmalarına yardımcı olup
köşeyi dönücez
osman- abi helal, yemin ediyorum sende kahserili kafası var
mamy- kayseri ne lan
osman - bilme allh söyletti heralde *
hep birlikte gülüşürler
mamy- demek allah söyletti ,, güzel espiri ,tuttum bunu ,, hadi işmize bakalım.
Aliminyum
26-07-2007, 20:32
sapla saman ancak bu kadar birbirine karıştırılabilinirdi, başarmışsınız, tebrikler.
Yahu kardeşim bir dini ya da bir dinin herhangi bir söylemini eleştirirken kendi ilkelerinizle çelişmeyin bari. Akıldan mantıktan dem vurup da sonra mantığın en önemli ilkesi olan "Özdeşlik" ilkesini görmezden gelerek neden bir fikir beyan etmeye kalkışıyorsunuz?
Ben burdan şunu anlarım; bu adamların derdi akıl-mantık filan değil, heva ve heveslerine kılıf uydurmak. başka bi numaranız yok.
beelzbb Kardeşim;
Ben saçmalamıyorum, inandığın kitap öyle diyor. Eğer Müslüman olmazsan cehenneme gideceksin. Yukarıda saydığım insanların hepsi (Cehennemlik olanlar), müslümanlığı reddeden insanlar.
Ben şu an hem dilimle hemde kalbimle inkar ediyorum. Allah'da inanmıyorum, peygambere de inanmıyorum. Kardeşim benim gideceğim yer neresi ? Sonsuz Cehennem değil mi? İşte bu kadar. Senin gideceğin yer neresi CENNET, bol bol hurilerle oturup meyve yiyecen. Sende sınır yok.
Ben ne yapacağım? Komikliğe bak, ben Allah ve Peygambere inanmadım diye; Sanki Allah'ın başka işi yokmuş gibi; Kaynar su, ateş, odun, bir de zakkum verecek.
Valla bu kadar komik olmayın kardeşim ya. Ne olur, Evreni bu kadar insan merkezli yapmayın. Sanki başka işi gücü yok da insanlarla uğraşıyor. Sen ne zannediyon, Evreni senin yüzün suyun hürmetine mi yarattı.
Hele komik olan; "Usame Bin Ladin'in adamları Allah Yolunda İkiz Kuleleri Vurdular ve binlerce masum insanlar öldü. AMA ONLAR NEREYE GİDECEKLER. CENNETE... Çünkü Allah yolunda cihad edip, şehitlik mertebesine ulaştılar.
Ben ne yaptım? Hiç bir zaman kimseyi öldürmedim. Faiz yemedim. Dürüst olmaya çalıştım. Torpille hiçbir yere gelmedim. Günümün en az on saati çalışmakla geçiyor. Yalan söylememeye ve doğruları söylemeye çalışıyorum. Anneme - Babama kötü davranmadım. Eşimi aldatmadım. Hiç kimseye haksızlık yapmamaya çalıştım. İnandığım doğruların peşinde koştum. Ama sadece Allah'a ve Peygamber'e inanmadım. Benim yerim direk cehennemlik, hem de sonsuza dek çıkmamak şartıyla.
O NE YAPTI? Allah ve Peygamber'e inandı. İbadetini yaptı. Allah yolunda bir sürü insan öldürdü. Ama o CENNETE Gidecek. İşTE Sİzin Adaletiniz BU kadar?...
DE GET BATRAKTORO kim garantilemiş cenneti ya da cehennemi? bilen var mı ya da haber getiren onu sadece senin inanmadığın yaratan bilir ve onun tasarrufundadır rahmetinin sonsuz olduğunu biliyoruz sadece.
Benim ya da yukarıda saydığın şahsiyetlerin cennete gideceğini inanmadığın Allah c.c den mi öğrendin?
Cehennem içinde aynı şeyler geçerli.artık şu Allah kavramını maddeleştirmekten ve o sığ maddi kalıptan çıkın...
Ben ne cennet ne de huri istiyorum sadece inanıyorum ve umut ediyorum.Allah elçiside böyle yapmıştır.Ayrıca nereye gideceğim konusunda da fikrim yok...
SAYGILAR
bu cennet masalı abaza avuntusu, mamy başka nasıl kandırabilirdiki bunları, kendisine
inanan saf salaklar taş altında ezilirken mamy güçlü ailesinin arkasına saklanıp bu salakları
cenneet vaad etmese bunlar arkasından nasıl gideceklerdi.
* * * * * * * * * * * * *şöyle zamanda bir yolculuk yapalım ,, yıl 620
mamy- ey mekkeliler ben benim yarattığım tanrıya !!! pardon pardon ! bizi yaratan tanrıya
itaad ederseniz size cillop gibi bir haberim varr!!
mekkeli el salaki- acaba nedir nedir ?
mekkeli el hizipi- yalancı deyince akla !! hemen onun adı gelir!! mamy mamy mamy !!
mekkeli el salaki- öyle deme ben ona inanıyorum, bırak konuşsun
mamy - ey mekkeliler!! *tanrıma itaad ederseniz !! Emirates Towers ayarında bir mekanda *her şey dahil konaklama!! *yerli yabancı tüm içkiler ücretsiz !! A la Carte Restoranlar , Beach-Snack Restaurant. Lobby-bar, Snack-bar, Piano-bar, Pool-bar, Disco-bar,üstelik sayısız rus kızları da cabası.
mekkeli el hizipi- ya bırak mamy yeme bizi ! nerde bu mekan , kim görmüş, buldun saf
garibanları atıyorsunda atıyorsun
mamy- ulan denyo onların derdi senimi gerdi ! tanrıma itaat etsinler mekan hazır
el hizipi- nerde baba bu mekan, nasıl gidecekler
mamy - öldükten sonra ,, benim tanrıma itaat ettikten sonra puanları tutarsa girecekler mekana
el hizipi - ooo demek öldükten sonra !! peki bu mekanı görüpte geri gelen varmı mamy
mamy -salak ölen nasıl geri gelsin
el hizipi- ee peki baba geri gelen yoksa biz mekanın var olup olmadığını nasıl anlıcaz
mamy - ben sölüyorum ya olum , hem tanri bilendir işitendir ,, ooo dur len hemen kitabıma
not edeyim güzel uydu, yazıyorum '' tanrı bilendir, işi teeen *diiiirr '' tamam, nerde kalmıştık
el hizipi- mekan diyorum mekan ' bana biraz sıkıyorsun gibi geldi
el salaki - ne sıkması ulen ben ona inanıyorum , ona hakaret etmeyin, beni çiğnemeden
ona hakaret edemezsiniz
el hizipi - tamam bizde çiğneriz, arkadaşlar ordan irice bir kaya getirin, bi bakalım bizim salaki
ne yemiş öğlende
el salakinin üzerine koca bir kaya konur, el salaki nerde dahi olduğunu bilmediği bir mekan
için ölmek üzeredir, *son nefesini vermeden önce mamy yanına yaklaşır.
mamy - korkma koçum bu kafirler için ateşten bir azap vardır,, off off bak yine ilham geldi
dur şunuda bi yaziyim kitabima '' kafirleeeer iç iiiin ateeeşşşttenn bii r a aa zap vardır '' tamam
yazdım, ha bak salaki mekan hazır sen direk giriyorsun, çok şanslısın valla ilk şehit sen oalcaksın
el salaki - şehit neeee diiirr *sevgili mamy
mamy - şehit vizesiz direk giriyor , yaani bürokrasi ile uğraşmadan vip salonundan direk geçeceksin mekana
el salaki- baba eminsin dimi ne şehit ne gazi ... gitti niyazi ayağına gitmeyelim, boş yere
ölmeyelim yani
mamy- bunları şeytan söyletiyor sana kardeşim, ama senin imanın güçlü,, ha az önce güzel bi kafiye uydurdun, bi daha tekrarlada kitabıma yazyayım
el salaki- ne şehit ne gazi .... yoluna gitti niyazi
mamy - yazayım yazayım güzel kafiye
osman- ya bırak mamy kafiye uydu diye yazılırmı o kitaba çik çik çik .
el salaki son nefesini verir, kalabalık dağılır, mamy osman başka bir yöne doğru giderken
ilginç bir sohbet geçer aralarında
osman - ya mamy ne güzel anlatın hakkaten varmı böle bi mekan
mamy- yav osman bende seni akıllı sanırdım
osman - yani yokmu
mamy - yav sen hakkaten safmışsın, ya olum nasıl olsun, hiç olurmu öyle şey
osman - yani şimdi el salaki boşunamı öldü, bi mekan falan yokmu
mamy - ya niye boşuna ölsün, el salaki sayesinde köşeyi dönücez, düşünsene şimdi tüm mekke
bizi konuşacak, akın akın gelecekler, mekana birini göndermişler bile diyecekler, iyi oldu iyi oldu
salakinin öyle atlaması proje ye hız kazandırdı.
osman - abi hedef kitlemiz kim
mamy- kim olacak , saf insanlar, kadın yüzü görmemiş abazalar, darı dan başka yemek bilmeyen aç insanlar. zenginlerin zaten herşeyi var onlar peşimizden gelmez, adamın asla gerçekleştireme
yeceği hayallerini gerçekleştircez
osman- yani şakacıktan
mamy - tabi len tabi len ! tabi şakacıktan
osman- peki abi bizm karımız ne olacak bu işten
mamy duraksayıp kaşlarını kaldırır
mamy- bizim diye bişey yok osmancım ! proje bana ait, sanada bişeyler bakarız, tamammı.
güç osmancım güç ! bunlar sayesinde güç bizim elimizde olacak, tüm mekke bize itaad edecek
o deyyüs amcam dahil, krallar gibi yaşayacağim günler çok yakın
osman - abi cin gibisin
mamy- öyleyim ,, düşünsene hiçbirşey vermeden, sadece hayal kurmalarına yardımcı olup
köşeyi dönücez
osman- abi helal, yemin ediyorum sende kahserili kafası var
mamy- kayseri ne lan
osman - bilme allh söyletti heralde *
hep birlikte gülüşürler
mamy- demek allah söyletti ,, güzel espiri ,tuttum bunu ,, hadi işmize bakalım.
gandalf , peygamber krallık ve heveslerinin peşinde koşan bir şahsiyet olsaydı bugün müslüman olan arap yarımadasında veliahtları olmazmıydı?peşinden ardı sıra giden zavallılar! bu adam yalancı kendi sefasını! biz cefasını sürüyoruz.Yolunda hiç çekinmeden ölüyoruz ve bize cenneti vaad ediyor.
DEMEZLER MİYDİ??
TEKRAR DÜŞÜNELİM
bayraktaro1
27-07-2007, 09:35
Sevgili Beelzbb;
Bir kere bütün peygamberler cennete gidecekler. Bir de yaşarken cennetle müjdelenenler var. Allah yolunda savaşıp da ölenler sorgu sualsiz Cennete gitmiyorlar mı kardeşim? Hadi bunlar da yalan de.
Hele hele SABAH TRT - İNT'de Cuma sohbetini dinliyordum. İstanbul Müftüsü olan ve Prf. Dr. Ünvanlı zat diyor ki "Bundan 700 - 800 yıl önce yaşamış bir islam düşünürü demiş ki - "Allah yeryüznde iki elçi kılmıştır. Birincisi akıl, ikincisi de gönderdiği Peygamberlermiş"
Yine o zat diyor ki; Neden birincisi akıl diyormuş. Çünkü, ancak aklını kullanan, aklı olan gönderilen peygamberlere uyabilirmiş. Aklı olmayana 100 tane de peygamber göndersen hiç bir işe yaramazmış.
Yaa yapmayalım kardeşim. Birbirimize aptal v.b. yakıştırmalarla, de getlerle bu işler yürümez. Tartışmalar öyle bir noktaya geliyor ki, sen ben kavgası, küfürler v.b.
Geçen, arkadaşımdan birine inancımdan bahsettim. Bana söylediği laf "Sen de mi onlardansın?"
Bu ne demek? Ben onlardan falan değilim. Benimle senin aranda, bir ayrım yok. Ortada bir kitap var. Sen inanıyorsun, ben inanmıyorum. aramızdaki fark bu! Ama, senin kitabın beni kafir, ötekiler, cehennemlikler, dost edinmeyin deyip ayrımı yapmış zaten.
Cennet kavramını herhalde ben kafamdan uydurmadım. Mevlanalaşmayalım lütfen. Sen "Allah'tan korkarsan, ibadetini yaparsan ve iyi işler yaparsan, Allah yolunda (Savaş, size sevmeseniz bile, farz kılınmıştır) savaşırsan. Allah sana ne verecek? Tabiki Cennet ve ebedi hayat verecek. Ne demek ben Cennet istemiyorum. O zaman, sen öldükten sonra nereye gideceksin? Neden inanıyor ve ibadet ediyorsun ki?
ozgur_beyin
27-07-2007, 10:15
BEELmekanın cennet olsun. Enseyi karartma, cennet umudu olmayanlardan olma :lol:
Yahu beel
* biliyosun o zamanlar teknolojiden, bilimden eser yok
* ki bahsettiğimiz arap yarım adası olduğuna göre zaten yok
* İnsancıklar inanmış işte.
* Zaten ilk başlarda inanan pek çıkmamış hani ilk inananlar derler ya
* Gerisi şeyh uçmaz mürid uçurur hesabı gelişmiştir.
* Yahu bugun türkiyede bile bilim o zamana kadar ne kadar ilerlediği halde
* şeyh olan gününü gün etmiyormu beel
* o kadarda zor değil demek ki.
* şeyh uçmaz mürid uçururla 1 az tayfa topladıktan sonrada
* olan savaşlarda kimin kılıcı keskinse onun tanrısı savaşı kazandı
*anlatabildim mi?
spartan-troy
27-07-2007, 14:23
bayraktar kardes....kendine tanrı rolu ustlenmissin bakıyorumda.
kimin cennete kimin cehenneme gidecegine hemen karar vermissin.gaipten sesler felan mı geldi yoksa sende mi sahte peygambersin...nedir bu fırıldak...
bayraktaro1
27-07-2007, 15:33
Sevgili SPARTAN;
Özlettin kendini, gözüm yollarda kaldı. Sensiz bu hayat geçmiyor. Biz olacağız ki, sizde dininizin kıymetini bilin.
Neyse, Tanrı rolüne falan soyunduğum yok. Tanrı olursam da arkadaşlara ayıp olur. içinizden bir de peygamber seçmek zorunda kalırım. Herhalde buna en yakın sensin gibi gözüküyor.
Şaka bir tarafa, bunu ben uydurmadım. BANA CİDDİ CİDDİ SÖYLE. Peygamberlerin hepsi Cennete gitmeyecek mi? Bir de şu cennetle müjdelenen elemanlar var. Şehitlik mertebesinde direk gidilmiyoru mu? Ben bunları kafamdan uydurmuyorum.
İnkar edenler de cehenneme gidecekler. Başta da Müslüman olmayanlar. Ben de Müslümanlığı inkar ettiğime göre (Kalben ve dil ilen) nereye gideceğim. Tabiki Cehenneme. Kur'an neredeyse baştan sona kadar Cehennem ayetleri ile dolu. 114 Sure boyunca Cehennemden bahsetmek sıkmadı galiba Tanrı'yı.
Bu arada ben hiç bir zaman peygamber olduğumu iddia etmdim. Haşa..... Zaten dünyada yeterince peygamber gelmiş. Başka bir meslek seçmek lazım.
eğer zenginseniz tabiki *cennette gidersiniz tanrıyı *bile *satın alabiliyorsunuz yani hem bu dünyada hemde *öbür dünyada keyfiniz *keyf ama fakirseniz *işiniz *zor. kurban alacan ,zekat *verecen ,hacca *gidecen ,oruç *tutacan *(fakir * zaten * ömür *boyunca *oruç oldugu *için *orocu tutacak *takati kalmamıştır) zaman *bulacanda 5 vakit *namaz *kılacan (fakir *burada da *kaybetti *sayıyı *tutturamadı eksik *kaldı ) çünkü *çalışmaktan zamanı yok . zengin *ise tanrıyı *konuşturmadan al der parayı sok *beni cennete . ama onlarında *işi * zor adamlar *bu *dünyada *sıkılmıştır *karıdan *kızdan *şaraptan *onlar *için *pek *önemi * olmasa *gerek . ama *benim *umudum *var *fakir * olmama * rağmen *bi girersem *oraya *yaşamadığım *şeyleri *yaşarım mademki *tanrı *istemiş. içki *içmem *ama *orada *başka *oluyormuş içermişim , çok *kadınla *ilişkiyi *sevmem *ama *orada *doyumsuz *olunuyormuş ,tatlıyı *hiç *sevmem *ama orada bal *nehirleri * varmış *,ama tek *bi şeyini *sevdim *orada *yeşillik ve ağaçlık *çokmuş *.
acaba eş cinsel *olduğumu söylesem *ne *olur inanırlarmı
bence *bu *nokta önemli *yeni *gelecek *peygambere yeni bir politika daha önce kutsal *kitaplarda bu nokta yok *yeni bir vaat olabilir .
bence kestirip atmayın *pazarlık *yapın ya tutarsa ...
ozgur_beyin
27-07-2007, 15:36
Evrim teorilerini çürüten! ateizmin yalanlarını !!yerden yere vuran , teizmin , *idmansız pehlivanı ,troyya. Bayraktar adlı arkadaşımız, bu sitenin
cennet ve cehennemden sorumlu ,devlet bakanıdır. O, kimi nereye isterse gönderir, istersen senin içinde tavassut ederim,CENNETTE BİR KONTENJAN İÇİN.
* *TROYYA *, Bayraktarın yazısında sana veya seninkişiliğine yönelik bir ibare yok. *Alay etmeye çalışman içinde bir neden yok. EDEBLİ OLMANI ÖNERİYORUM. Yoksa ateizmin yalanlarında kurguladığın Troyya kanunlarının! hepsini sana uygularım.
Orda herkesin ağzına bant çekipte ,burda yalancı pehlivanlık yapmanın bir anlamı yok. Çifte standartlık senin gibi *göğsü imanla dolu bir müslümana yakışırmı?EĞER *ÖYLEYSEN????
bayraktaro1
27-07-2007, 15:44
Sevgili beqesim;
Sen baştan kaybettin. Hiç Kur'anı okumadın mı? Eş cinsel topluma yaptıklarını görmedin mi? Hayvanlarda eş cinselliği seviyor, ancak insanlarda asla. Bir kerem Bülent ERSOY'da garibim bol bol dua ediyor, ama sözde sapık yol olduğundan sen zinhar cehennemliksin. Hiç CENNETE bakıp durma.
bayraktaro1
27-07-2007, 15:52
Teşekkür ederim ozgur_beyın;
Verdiğin rütbene sadık kalacağım.
Ben Baştan beri SPARTANI affettim. O olmazsa bu site ne kadar cılız ve sade olurdu. O zaten, Cennete yeri hazırlanmış durumda.
Ona, 13 tane nikahlı (Yeni yaratılmış) kendi yaşıtında Huri, Zevce olarak da 13 tane de Shakira Tipi klonlanmış hatun vermesi için Tanrı'ya dua edeceğim.
Bol bol şarap, gölgeliklerde, tahta oturtacak *ona bol bol kitap sağdan verilecek. Ona orada hiç bir günah olmayacak. Bol bol herkes ona "SELAM" "SELAM" diyecek. Biz ise, Cehennemden ona "SU" "SU" diyeceğiz. Ama o bize "Ben Turandursun sitesinde size bol bol yazmıştım. Ama inanmadınız. Alın şimdi, hadi orada da site kursanıza" ben size bol bol ya varsa dedim. Sizden çıt çıkmadı Diyecek.....
sevgili liberty,
kuranda cennet için verilen bol keseden vaadler arasında kadınlar için fazla birşey yok.
dikkat edilecek olursa çöl sıcağında yaşayan (çok eşliliği benimsemiş erkek) araplar için çok ideal bir ütopya çiziliyor.
özellikle soğuk içecekler ve kızlar ile ilgili olan vaadler cazip *:wink:
azeri_che
30-07-2007, 16:48
kardewim *yeter ki cennetde *sikilalim * cehennemde *yox
bayraktaro1
11-08-2007, 10:17
Sevgili Arkadaşlar;
Hiç SUNNY gazozunun reklamını izleyen var mı? SUNNY adlı eski bir şarkıyla, plajda kızlar - erkekler dans ediyorlar. Oğlanın biri önce güneşi tutuyor, eviriyor çeviriyor kıza atıyor. Kız alıyor, güneşi dörde-beşe bölüp atıyor disko versiyonu yapıyor. En sonunda kızın biri önce küçültüyor sonra, güneşi bir den açıyor.
Eğer, CENNET'te herşeyi yapmaya muktedirsek, aynı şeyi cennette de yapmak istiyorum. Böyle güneşle oynamak, kızlı -erkekli dans etmek istiyom. Süper o zaman cennette sıkılmam.
Sevgili bayraktaro;Senin ahiretteki yerini ve görevini hatırlatayım bir unuttun sanırım ''Cennet'' mü'min arkadaşlar için ayrılan yer senin yerin ve görevin *''Cehennem''de *katı yakıt olarak kalmak yani odun olarak. :D Önce İman et sonra gel güzel kardeşim. :D
bayraktaro1
11-08-2007, 11:29
Sevgili Değişim;
Benden de iyi odun olur yani...
Sevgili Değişim;
Benden de iyi odun olur yani...
Merak etme yalnız değilsin.Bak bende yanında olacağım mutlaka, hem orda forum takip etme sorunumuzda olmayacak yüz yüze sohbet imkanımız olacak.İşin hep iyimser tarafından bakmak lazım değil mi? :D *:D
oldschool
19-08-2007, 22:52
öbür tarafta sıkılma özelliği alınmış insan olabilir mesela bu tarafta idrak etme *özelliğini kaybetmiş insan örneği gibi...ayrıca öbür tarafa gidince dinin her türlü yasak ettiği şeyin orda serbest olacağından bahsetmişsin..e zaten dinin kurallarının bu dünya için geçerli olduğunu biliyoruz...biraz da bir aynı ülkenin bir eyaletinden başka bir eyelatine gidince farklı yasalarla yaşamaya benzetebiliriz...örnek çoğu yerde serbestken bikini adalarında bikini giymek yasakmış....
bikini adalarında insan yaşıyormu ki bikini yasak olsun? :wink: abd bombaladıktan sonra orada yaşam yok :wink:
din kuralları bu dünya için geçerli olsa bile bu dünyada yasakladığını ölümden sonra vadetmek çelişkidir.
insan sıkılırsa her yerde sıkılır sıkıntı bir duygudurum durumudur içsel de olabilir dış etkenlerdende kaynaklanabilir ben hareketsiz kalamam gezebilmem gerekir uzun süre bir yerde oturamam
şimdi cennette sahi kimler olacak bi sürü sakallı yobazla ne konuşacağım herhalde cehennemde daha farklı güzel insanlar olur muhabbeti severim şöyle bi çilingir sofrası bir kaç dostla muhabbet iyi olur
rebera_roni
11-11-2007, 01:53
kendi koyduğu kuralların kendisi yıkıyor çok avayip :D * ben ne yapacam cennette şeyhlerle hem simdi onlar hurilerle :D *rahatsız etmeyelim.
saygılarımla...
Khomaniac
11-11-2007, 02:23
Adı bile bi acayip. Cennet.
Yok almayayım. Kesin sıkılırım :D
cennette sıkılıdık okadar sarap *ırmaktan akıyor yahuuu *
düşünsenıze sarapla yıkanıyorsun bırak içmeyi bu tanrıda cok cömert mış haaaa***
hurilerin sayısı belırsız zaten---
yani bir nevı yedigin öninde yemedigin arkanda özdeyişi ile eşleşiyor---
burada sıkılan tanrı olurdu hayat tekdüze ya eeeeeee
kendisine inanan tapan yok namaz yok farz yok sünnet yok herkes içip içip cosuyor * eeee tanrıda aralarına katılır heralde----
aspendos
11-11-2007, 19:28
beyler sizler sıkmayın tatlı canınızı .
sizlerin zaten cennette ne işi olabilirki sizler zebaniler ile haşır neşir olucaksınız .
cehennemde adamı hötöröf yapıyorlarmış *:D *:D
brakın biz sıkılalım cennet de sizler cehennemde sıkılmıyacaksınız heran mokoko *:D *:D
hadi allah sizlere cehennemde kolaylıklar versin . bırakın biz cennet de kalalım sizlerin değimiyle canımız sılılsın .
hergün mokoko mokoko olmaktansa *:roll: *:roll:
ah ateizm ah ...
Cennette hiç sıkıntı olur mu?
Herşey var cennette..
Yok yok.
Olmayan birşey mi istiyorsun? Derhal, anında..
Farzet ki sıkıldın. Ara verirsin yaşamına.
Örneğin 10 yıl yat uyu. Sonra tekrar devam..
Sıkıntı cehenneme mahsustur.
Cennet Cehennem Bilgi Bankası (http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2554&postdays=0&postorder=asc&start=0)
thunderpoint
11-11-2007, 19:53
beyler sizler sıkmayın tatlı canınızı .
sizlerin zaten cennette ne işi olabilirki sizler zebaniler ile haşır neşir olucaksınız .
cehennemde adamı hötöröf yapıyorlarmış *:D *:D
brakın biz sıkılalım cennet de sizler cehennemde sıkılmıyacaksınız heran mokoko *:D *:D
hadi allah sizlere cehennemde kolaylıklar versin . bırakın biz cennet de kalalım sizlerin değimiyle canımız sılılsın .
hergün mokoko mokoko olmaktansa *:roll: *:roll:
ah ateizm ah ...
Senin anahtar Necmeddin Hoca Efendi'den mi?
Hayırlı hidayetler; aman salınırken dikkat et, bir yerlerin fırlamasın!...
Akli fikri seksten baska birseyde olmayan sizleri allah cennete neden aliyor saniyorsunuz? esas mokoko cennette, "demek siz huriler icin geldiniz, bir kelime hatasi olmus, biz Nuri demistik" diyecek siz esas mokokoyu o zaman goreceksiniz. Allah bos yere seks duskunlerini cennete toplamaz, vardir bir bildigi....
*Her iki mekan da sizler icin, bizler icin ikisi de yok! Bunu kalin kafaniza ne zaman sokabileceksiniz?
ozgur_beyin
11-11-2007, 20:01
cehennemde adamı hötöröf yapıyorlarmış * * ASPENDOS
Aspendos, tecrübemi konuşuyor.
aman abi nabıcaz ki hem cennette hakikaten. git cehenneme nietzsche de orda onunla tartış konş, ne biliim hem orası "sıcak" bi ortam yani.
cennete gidicem ne istesem yapmak için hazır huriler war tmm ama cehennemde pamela anderson, jenna jameson, devon... yani işi uzmanından öörenmek war. aslında abaza araplar için daa çekici bi ortam gibi ama nese.
[b]Düşünüyorumda bende dolfen gibi, acaba tanrı bizi cennete veya cehenneme attıktan sonra ne yapacak?
veya bizi dunyay bıraktı madem suan ne yapıyor hadı biz kendı ırademızle yasıyoruz madem duzende kurulmus, peki tanrı şuan ne yapıyor?
yada cennete veya cehenneme gıttıgımızde kıyamet filan koptugunde herseyın sonu geldıgınde, tanrı ne yapacak?
ve biz cennette sonsuz mutlu nasıl olabılecegız?
Cennet ile Cehennem arasinda sikismaniza gerek yok cünkü orasi sizin icin bir yer degil.
Nasilmi?
Söyleki, Tanri Kutsal Kitabi indirmis indirmesine ama malasef bizim icin degil.
Nasilmi?
Ve kim icin?
Bastan sona bir Isralogullari hikayesidirki yani bizim tanrimiz olmuyor.
Ikincisi ise Arablarin Tanrisi ve bunu müteakip bizlerde Türk olunca sanirim bize pek bir sey kalmiyor, Kutsal Kitap'in Levilileri gibi ancak hizmetkarlari olabiliyoruz bu vesile iledirki biz *Türkler yan gelip yatamayacagiz.
Yaratilis kitabinda ise aynen söyle diyor.
Tekvin 1:1 Tanri yeri ve gögü yaratti
,, * * * * 2:4a Gögün ve yerin Yar.atilis öyküsü: RAB Tanri gögü ve yeri Yarattiginda.
Ve cevap ise Isaya'da.(Yeseya)
43:18 Olup bitenlerin üzrinde fazla durmayin, düsünmeyin eski olaylari
43:19 Bakin yeni birsey yapiyorum! Olmaya basladi bile farkediyormusunuz? Cölde yol kurak topraklarda irmaklar yapacagim.
Bu Tanri iki varediyor Adem'i beseriyeti ve ayni zamanda Kainati.
Yani kisacasi anlayacaginiz bizler bu yaratilisin herhalde ücüncü versiyonu oluyoruzki vay halimize. Nedenine gelince, Israil su an bu vaat edilen topraklari tekrar insaa etme asamasinda ve bu arada Israilin Tanri'si ise yukarindan durmadan vur kulum deyip duruyor Israil ise vuruyoor ve kimse dur diyemiyor.
Israil'in acilimi ise söyledir.
Is: Zeka-Ruh
Ra: Nur
IL: *Tanri
yani, Ilahi nurun ruhu(zekasi) anlamina gelmektedir.
Nediyelim, Tanri bizi korusun.
Üzülmeyin arkadaslar daha cok isiniz var birileri amellerine ulasincaya kadar.
Bu arada yeni ögrendim, Israil'in bir diger anlamida suymus. Israil, Tanri ile güresen anlaminada geliyormus.
Putataparosman
21-04-2008, 00:54
Benim düşünceme göre Tanrı'nın ödül olarak verdiği cennet mekanı yine Tanrı'nın yasak olarak belirlediği kıstaslara ters düşüyor.(Kutsal kitaplara göre)
Kutsal kitaplarda Tanrı zinadan, dengesizlikten, sapkınlıktan, tembellikten uzak durmamızı söylüyor. Bu kurallara uyarsak bizi göndereceği yerin cennet olduğunu söylüyor.
Cennette dilediğiniz gibi zina yapabileceğiniz huriler olacak(Kadılar için ne olacak bilemiyorum). Dilediğinizİ yiyip içeceksiniz. Akşama kadar çalışmayıp miskin miskin yatacasınız. Yanİ cennette bir hayvan gibi yaşAmanız vaadediliyor. Acaba burada bir felsefe mi yatıyor? aslında din insanın öze dönüşünü mü dile getiriyor?
Ben açıkçası akşama kadar yatıp sadece yiyip için zevk alarak vakit geçirmekten sıkılırım. Üretmem gerekir, çalışmam gerekir. Siz olsanız cennette sıkılmaz mıydınız?
Öncelikle kadınlar için nuriler olacak onu söyliyim. Muhtemelen bu arada onlarda bizleri beklemek *yerine aralarında prova yapıyorlardır. *Burdan yola çıkarak Tanrının dünyayla neden ilgilenmediği sorusuna verilecek en güzel cevap cenneti izliyor olacağıdır. *Sen dünyada malı götür huriler nuriler seni beklesin olacak işmi nerede huri hakları nerede nuri hakları? Burada yatan bi felsefe yok buradaki olay %50 "deli kuyuya taş atmış insanlar çıkaramamış"tır %50 "O deli değil dahidir milleti kekleyip istediğini yapmış"tır. Kitap baştan sona çelişkilerle doludur. Akıl mantık dışıdır. Böyle bir kitapta felsefe aramak sağlıklıca değildir. (Belli bir kitap için demedim dersen bende derim. Hemen hemen hepsi aynı zırvalık)
Kuyucuklu
24-05-2008, 11:39
kuranın cenneti çok sıkıcı.
çünkü inanlıları da o derece boğucu.
ne kadar yaşlı ruh varsa hepsi nurcu
çok sıkıcı.
nurcuların yaşamları öğrrrkkkk dedirteceke kadar iğrençken bu heriflerle yan yana olmak sonsuz azap olsa gerek.:D
Nurcuların cennete olacağını kim söyledi sana?
Kuyucuklu
24-05-2008, 12:18
Nurcuların cennete olacağını kim söyledi sana?
Kimin söyleyebileceğini sanıyorsun?:D
Cennette gerçekten de sıkılır normal bir insan.Bir de bu hurilerin tanıtımı var yumurta beyazı kadar beyaz tenli (araplara göre tam.esmer kadından bıkmış olan erekeklerin gözdesi)
bakire
15 ini geçmemiş(muhammedin tipi)
Kafirler için pranga bağlanan demir halkalar (bukağı) vardır, cehennem vardır, boğazdan zor geçen yiyecekler vardır ve elem dolu azap vardır." (Mümezzil Suresi)
İsLamiyette zorLama yoktur!!! beLLi oLuyor...
valla ben sıkılırım yani sonsuz hiç bitmeyen bir hayat(hikaye) yıllarca asırlarca milyon yılca v.s hiç bitmeyecek ama orda atraksiyonda yok.. yani dünya gibibir düzlemde gelişen değişen bi yerdeğil ki hiç bişey yok bu tarzada.. çok sıkılırım orası kesin....
İddaa bayii,Lig Tv ve tekeL büfesi oLsun yeter bana..gerisi yaLan zaten :)
Cennette hiç sıkıntı olur mu?
Herşey var cennette..
Yok yok.
Olmayan birşey mi istiyorsun? Derhal, anında..
Farzet ki sıkıldın. Ara verirsin yaşamına.
Örneğin 10 yıl yat uyu. Sonra tekrar devam..
Sıkıntı cehenneme mahsustur.
Sen öyle san.
Cennette hayvan yok. Cıvıl cıvıl kuşlar, renk renk balıklar yok. Kedi yok, köpek yok, kelebek yok, arı yok, ceylan, tavşan, sincap vb. yok.
Hayvanları sevmeden cennet olur mu?
Cennette çiçek de yok. Var mı çiçek olduğuna dair bir ayet-hadis?
Güller, karanfiller, menekşeler, sümbüller, hanımeliler olmadan, onların mis gibi kokusu olmayan cenneti kim ne yapsın?
Satranç, tavla, futbol vs. olmadan yaşamın tadı olur mu?
Şarap, rakı, bira yok.
Kevser şarabı varmış ama kafa buldurmuyormuş, neye yaradı kafa buldurmuyorsa?
Çocuk yok sevemezsin, konu yok forum yapamaz, internette gezemezsin.
Herşey var sözde, proje yapıp üretemezsin.
En iyisi biz oturup bir cennet projesi yapalım, dilekçe ile sunalım Allah'a.
Belki kabul olur da cennetlikler sıkılmaz hiç olmazsa. :)
meaculpa
01-06-2008, 08:02
Şarap, rakı, bira yok.
Kevser şarabı varmış ama kafa buldurmuyormuş, neye yaradı kafa buldurmuyorsa?
ufunet bastı şimdiden :)
olmadı cehennemde ayaklanma yaratırız hem orda arkamız sağlam marx orda engels orda lenin stalin deniz yusuf hüseyin:) herkes orda içki hakkı isteriz ne bilim bakarız oranın şartlarına ne eksiğimiz varsa isteriz vermezlersede isyan çıkartırız hem ne dersiniz belkide iktidarı alırız sayımız bence çok hem hoş olmaz mı " Allah Yok Hepimiz Yoldaşız" çok güzel oldu....
şarap kafa yapmıyosa hayat sürekli hurilerde de geçemezki..sıkıcı bi yer olsa gerek..
sosyalist-R
04-06-2008, 04:57
yaşasın tam bağımsız demokratik cehennem
yaşasın cennet ve cehennem halkının kardeşliği
gün gelecek devran dönecek allah cehenneme hesap verecek:)
Cennet cehennem kurdular
Halkı böyle korkuttlar
Çoklarını aldattılar
Hani huri gılman nedir?
Ali İzzet Özkan
Ma'rifet mahkemesinde verilen hükme göre,
Cennet iflas eder, efsane-i Adem de geçer.
Neyzen Tevfik
Esasen çocuk masalları gibi bu konular..Ama iş cehalet derine gömülmüşlere anlatmaya gelince çocukla çocuk oluyyor insan..
gozeneli
04-07-2008, 14:29
Kızılordu ve sosyalıst-R cennettede devrim başlattınızya.........
sanalmerak
08-07-2008, 21:21
olsaydı bile...ki yok... ailemin olmadıgı hiçbir ortamda eğlenemem ben o yüzden forever cehennem:D:D
votka yoksa kavga çıkartırım...zebaniye gücüm yetmesse,KızıLordu bana yardım eder misin hemşom ? :)
cenet bence herkesin kendi hayal ettiği ve yaşamak istediği yardir kimse cennette üretim yapılamaz dememiş (bildiğim kadarıyla) bence sıkıcı olmaz herhalde! tabi gidersek gerçi bu gidişle:)
eylemsel
09-04-2009, 23:05
her ne kadar insanın yaşama sevincide olsa o kadar uzun yaşamak sıkıcı olurdu. herşey rutinden ibaret olurdu. yaşamı anlamlı kılan dogum ve ölümdür. bu arada cennette kadınlar içinde nuriler varmışhttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gif kim demiş ilahi adalet yok diye http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gif
Hayati Hayat yapan mücadeledir,cennetde mücadele olmiyacagina göre Hayatda olamaz,Cennet tembellerin özlediyi yerdir,Ben ne mutlu, ugruna mücadele edebileceyi davasi olanlara diyorum.saygilar
Classica
19-04-2009, 13:34
cennet ütopyasında başka bir deyişle "havyanlaşmak" vadediliyor gibi geldi bana:)
karadenizli
19-04-2009, 15:53
Cennette sıkılmak
yoktur
eylemsel
19-04-2009, 17:05
classica aynen söyledigin gibi olurdu. daha hayvani iç güdülerinin kontrolünde ve tembel bir hayat. o zaman niye bu dünyada o kadar çok çalışıyoruz ki? hayvanlarıda aşagılık varlıklar olarak görüyoruz. cennette onlardan hiç bir farkımız kalmayacak. o halde niye insanın hayvanlardan daha üstün bir yaratılışla dünyaya geldigine inanıyorlar
eylemsel
19-04-2009, 17:06
sıkılmayacagız çünkü insani olan herşeyden kurtulmuş olacagız
evrensel-insan
19-04-2009, 17:57
Saygideger eylemsel;
"Dogru" soze ne denir?, Tabi ki; bu dunyada insan gibi yasamiyan icin; cennetten sikilmak soz konusu degildir. "Alismis, kudurmustan beterdir" ve aksi olursa; sIKILINIR.
Ama maalesef ben, bu dunyada da varsa baska dunyalarda da, insan olmak ve insanlik sunarak yasamak istedigimden; ben o hayal urunu olan baska dunyalarda sIKILIRDIm.
Bu dunyada ise; sikilma sansim yok. Cunku; yasam ve iliskimi insan ve insanligi olarak yonlendirmek benim elimde. Cunku, ne bir karisanim, ne bir akil hocam yok. Cunku, ihtiyacim yok. Ben yasamim ve iliskilerim ve benim disimda, benden bagimsiz devam eden hayat, bana yetiyor da; artiyor bile. Yeterki insan gibi yasamak benim amacim olsun ve her arac, buna mubah olsun.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sıkılmayacagız çünkü insani olan herşeyden kurtulmuş olacagız
Irmaklar,meyveler -sebzeler,yeşil ipeklerden elbiseler, ağaç altlarında,tahtlarda oturan cennet ehilleri,şaraplar,tomurcuk memeli huriler ve bu hurilerin ne işte kullanılacağının eylemselliği fazla insani ama sn.eylemsel..Sıkılmak insani de şehvet değil mi??..Çok güldüm yaklaşımınıza.Allah ta sizi güldürsün emi??:D
bişi sorayım cennetteki yaşam mono gamikmi poligamikmi bu konuda bilgi varmı
gercekisim
19-04-2009, 20:12
Cennette dilediğiniz gibi zina yapabileceğiniz huriler olacak(Kadılar için ne olacak bilemiyorum).
NEBE 31. Şüphesiz takva sahipleri için de başarı ödülü vardır.
32. Bahçeler,bağlar,
33. Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar,
34. Ve içki dolu kase(ler) .
Demek ki kadınlar için de Bahçeler,bağlar,Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar varmış. Öyle yazıyor :)
İlginç olan bir şey daha var hem ölümsüz ruhlardan bahsediliyor hem de yiyip içmekten bahsediyor,bilinen ruh tanımlaması yemek yiyen,içen birşey mi yoksa aslında islamda ruh denen şey yok mu? :)
Bu bölümün anlatılmaya başladığı ayet numarasından da bir mucize çıkar mı acaba dedim ama yok. :)
Topladım,çıkardım,çarptım böldüm ama bir şey çıkmadı nedense.
paslıçivi
19-04-2009, 20:57
,tomurcuk memeli huriler
33. Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar,
arkadaşlar bakın sizi uyarıyorum..
ikide bir şu ayetleri gözümüzün içine sokarcasına yazıp durmayın..
biz de insan evladıyız ama değil mi..
bizim de canımız nefsimiz var..
kışkırtıp durmayın.. kışkırmadan duramıyorum işte..
birgün hidayete erip tekrar müslüman olursam suçlusu sizlersiniz..
bu dünyada olmazsa öbür tarafta iki elim yakanızda..
haberiniz olsun.. sonra uyarmadı demeyin..;)
gercekisim
19-04-2009, 21:03
günahların bize yazılıyordur zaten,sağ ve sol omuzunda melekler durmadan yazıyorlar ya hatta ben yazıyorum onlar da yazıyorlarmış. :) alıntı olarak tabi :) tomurcuk memeli bir de hem kadınlara hem erkeklere aynı yaşıt kızlardan :)
insan rüya görürken sıkılır mı?
bişi sorayım cennetteki yaşam mono gamikmi poligamikmi bu konuda bilgi varmı
Sevgili one,
Her yol Paris'miş diye duydum..Ne o yoksa sende mi müslümanlıkta karar kılacaksın:p..Ben erkek olsam bi dakka durmazdım..Kadınlara pek bir şans olmadığından bu imansızlığa mahkum oldum,daha doğrusu mahkum edildim diyebilirim..
Kadın bu dünyada olduğu gibi öteki dünya da da edilgen..
Yaz,sıcak deme türban tak kafa derin yüzülsün,üzerine cilbab giymeden ve eşinden izinsiz sokağa adımını atama,dayak ye,üzerine getirilecek bilmem kaç kadına razı ol,tarlaya istediği gibi varılsın edilsin,sonra da kadına cennete gitmesini motive edici hiç bir şey vaadetme.. Hem dünyada erkeklerin 10 katı zorluk çekiyoruz,hemde cennette meyve - sebzeye,yeşil ipekli bir kaç esvaba talim ediliyoruz..Böyle adalet mi olur yahu??
Tahminimce kadınlar için hazırlanan cennet konsepti,tamamen dünyadaki yorgunluklarının atılması için bir dinlence mekanı üzerine:)..
Sevgili one,
Her yol Paris'miş diye duydum..Ne o yoksa sende mi müslümanlıkta karar kılacaksın:p..Ben erkek olsam bi dakka durmazdım..Kadınlara pek bir şans olmadığından bu imansızlığa mahkum oldum,daha doğrusu mahkum edildim diyebilirim..
Kadın bu dünyada olduğu gibi öteki dünya da da edilgen..
Yaz,sıcak deme türban tak kafa derin yüzülsün,üzerine cilbab giymeden ve eşinden izinsiz sokağa adımını atama,dayak ye,üzerine getirilecek bilmem kaç kadına razı ol,tarlaya istediği gibi varılsın edilsin,sonra da kadına cennete gitmesini motive edici hiç bir şey vaadetme.. Hem dünyada erkeklerin 10 katı zorluk çekiyoruz,hemde cennette meyve - sebzeye,yeşil ipekli bir kaç esvaba talim ediliyoruz..Böyle adalet mi olur yahu??
Tahminimce kadınlar için hazırlanan cennet konsepti,tamamen dünyadaki yorgunluklarının atılması için bir dinlence mekanı üzerine:)..
cennette gözüm varsa gözüm çıksın :)
ben varoluşumu cennette kendisine yaşam ve mutluluk hakkı olmayan
bir tek kadına adayarak onun cenneti olucam demiştim taa 14 yaşımda
iken
hala fikir değiştirmişde değilim
Dünyadan sıkıldım ,gün olur alır başımı giderim.
Cennet müebbetlik ise ben istemem,çekemem o cezayı.
düşündüm biraz nasıl bir cennette sıkılmazdım diye tam bu arada şöyle bişey geldi aklıma yaw cennet varsa bizim yerimiz cehennem :) şimdi biz cehennemdeysek işte sıkılmayacağımız bi yer neden mi?? çünkü ekşın var orda tüm ustalar orda karl marx orda darwin orda lenin orda turan dursun orda ;) yani eylem hazırlıkları başkaldırışlar zebanilerle savaşlarımız cehennemi ele geçirip cennete yürüyüşümüz tanrının evinde isyan.. kulağa hoş geliyor :) cehennemde cennette olan tüm güzellikleri anlatıp sıkıca örgütlenebilir ve çıkardığımız büyük ayaklanma sonucu zebanilerin önce şeytana ayaklanmamızı bastıramadıkları için ne yapacağız dediklerini duyar gibiyim .. şeytanında meseleyi çözememesinden sonra tanrıya gidilmesi ve meselenin kitlenin gücüyle kıyaslandığında çok zor olduğunu fark edip bizi cennete almasıyla yeni bir evre başlamakta :) ( bozmayın buraya kadar yaptım planı vınn cennet :) ) daha sonra cennette örgütlenmeye başlayıp cehennemdeki dostlarımızın ne kadar kötü şartlarda yaşadığından başlayarak bir süre mücadele ile aynı taktikle cennetide ele geçirdikten sonra tanrı iktidarını kırıp yeni ahiret düzenine geçebiliriz ;) zor değil nede olsa ruhlar ölmez biber gazı yemez kurşun işlemez yani bize yapacakları bişey yok muhammedi unutmadım merak etmeyin biz bu işi yaparken o büyük ihtimalle 33 huriyle takılıyor olacak... yaşasın iktidarımız işte bu cennetden sıkılmam...
Neyse 16 yaşına gelince vazgeçilir, uygun sıcaklık ve basınç altında.
cennette benim sıkılacağım bir gerçek.. Düşünün eşimin etrafında altmış huri kız hepsi benden guzel,genç ben uzaktan bakarken eşime ne hissedebilirimki:))))
çok kıskanır, çok üzlürüm ve sıkılırım:)
saygılar..
parmis Güneşin_kızı
Bi yerde kadinlara 72 Nuri duymustum galiba; kimi bulasik yikiyacak, kimi evi supurcek, sonsuza kadar alis veris simkani, ozel bereber Nuri, manikurcu Nuri, makyajci Nuri....
Hala istemiyor musun parmis?
Lucarelli
20-04-2009, 18:37
cennet :)
şimdi uydunuz ve uykunuzda 'cennette' siniz.orada size güzel mi güzel bir 'huri' bir çiçek veriyor.ve size sımsıkı tutmanızı istiyor.tutuyorsunuz.bir süre sonra uyanıyorsunuz ve daha sonra bir bakıyorsunuz ki o çiçek elinizde...
ee sonra ...
düşündüm biraz nasıl bir cennette sıkılmazdım diye tam bu arada şöyle bişey geldi aklıma yaw cennet varsa bizim yerimiz cehennem :) şimdi biz cehennemdeysek işte sıkılmayacağımız bi yer neden mi?? çünkü ekşın var orda tüm ustalar orda karl marx orda darwin orda lenin orda turan dursun orda ;) yani eylem hazırlıkları başkaldırışlar zebanilerle savaşlarımız cehennemi ele geçirip cennete yürüyüşümüz tanrının evinde isyan.. kulağa hoş geliyor :) cehennemde cennette olan tüm güzellikleri anlatıp sıkıca örgütlenebilir ve çıkardığımız büyük ayaklanma sonucu zebanilerin önce şeytana ayaklanmamızı bastıramadıkları için ne yapacağız dediklerini duyar gibiyim .. şeytanında meseleyi çözememesinden sonra tanrıya gidilmesi ve meselenin kitlenin gücüyle kıyaslandığında çok zor olduğunu fark edip bizi cennete almasıyla yeni bir evre başlamakta ( bozmayın buraya kadar yaptım planı vınn cennet :) ) daha sonra cennette örgütlenmeye başlayıp cehennemdeki dostlarımızın ne kadar kötü şartlarda yaşadığından başlayarak bir süre mücadele ile aynı taktikle cennetide ele geçirdikten sonra tanrı iktidarını kırıp yeni ahiret düzenine geçebiliriz ;) zor değil nede olsa ruhlar ölmez biber gazı yemez kurşun işlemez yani bize yapacakları bişey yok muhammedi unutmadım merak etmeyin biz bu işi yaparken o büyük ihtimalle 33 huriyle takılıyor olacak... yaşasın iktidarımız işte bu cennetden sıkılmam...
sevgili kızılordu
böyle bi cennet olayına bende varım
ayaklanma kısmı çok hoşuma gitti
zaten hırgür çıkarmaya doğuştan meyilliyim:D
bende geliyorum.
sayın Vartor,
Nasıl ki eşimin etrafında huri kızları istemiyorsam kendi etrafımdada nuriler istemem..İstersem riyakarlık olur dimiiiiiiii
Ayrıca bu işlerimizin Allah ve meleklerce düzenlenmesine gerek yok biz becerebiliriz:)
Bu dunyada yeterince ihanet, aldatılmışlık yaşamıyormuyuz ki birazda cennette yaşayalım ben almayımmmmmmm...:):)
saygılar..
parmis Güneşin_kızı
35. Biz kadınları yeniden inşa ettik (yarattık).
36. Onları bâkireler yaptık. Vakıa
Öyle görünüyor ki Allah erkeği yeniden inşa etmeyi unutmuş :confused:
35. Biz kadınları yeniden inşa ettik (yarattık).
36. Onları bâkireler yaptık. Vakıa
Öyle görünüyor ki Allah erkeği yeniden inşa etmeyi unutmuş :confused:
Bizi inşa etmesine gerek yok sinner,seçilmiş kayrılan kullarız ;)
yaw bizde yeterince malzemeden çalmış zaten bunun telafisi için cennette 33 huri var şimdilik çatlak patlak gidiyoruz bakalım ilerde ne olacal :)
Amon yarebbi
30-08-2017, 19:43
Böyle bir yerden insan sıkılır.
Her an huri, gılman kovala
Her an meyve ye
Her an köşkler de yastılara yayıl yat.
Her an cehennemde ki lere nanik yap.
Her an ..... başkada bi halt yok.
Dünyada ki tembeller ve kandırılmaya musait enayiler için bir kurgu gibi duruyor.
Vefik Sami
30-08-2017, 22:51
Cennet; zevk-u safâsında uçkur düşkünlerinin değil, erdemli, onurlu, dürüst insanların ikâmetgâhı olmalıdır.
Esas mesele, bir çok hâtuna tek başına yetebilmekse eğer,
Zengin ve sağlıklı olup, bunu gerçekleştirebilen yığınla insan yaşıyor şu anda dünyada...
Son sözü üstad Hayyam söylesin:
'Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun.
Cennet-i alâ meyhane midir?
'Her mümin'e iki huri' diyorsun.
Cennet-i alâ kerhane midir?
Karanlıktan aydınlığa
30-08-2017, 23:10
Katlanarak artan sevinçle sonsuza kadar yaşamak hiç insanı sıkar mı? Hayatınızda yaşadığınız bütün mutluluklarınızı bir araya getirin tek seferde yaşayın ölürsünüz heralde. Cennette daha fazlası var ve ölmek yok.bu akĺın kavrayabileceği bir şey değilken cennet hakkında peşin hükümlü olmak niye.
"ictenlik"
31-08-2017, 02:20
Belki de cennet ve cehennem kavramları; matematikle, mantıkla, doğayla, akılla çelişiyordur..
sanmam?
emin misin?
Cennet ve cehennem sözüm ona sonsuzdur...
değil mi?
Cennet ve Cehennem bize göre şu an başlamamış ve olmayan/olmamış süreçlerdir.tir. Sözüm ona, sonra da/ilerde bir yerde (öte zamanda) başlayacaktır.
bu sonsuzluğu bozar mı?
sonsuz ne demektir
Zaman sayımıyla sayılmış ve ilerletilmiş bu sonsuzluk?
çok çok uzun süreler anlamında sanırım...
Başlangıcı sayılan ve belirlenen sonsuzluk olur mu?
bilmem
. Sonra da, bir zaman içinde , zaman sayımıyla belirlenen ve başlayan bir sonsuz olur mu?
Sonsuzu tanımlamayı dener misin? düşünerek
Kavramların sonsuz ilerilikte olduğu söyleniyor.
Sonsuz kavramı başla ve sonla açılamaz-sayılamaz
Sonsuz başlamayla başlayamaz, bitmeyle de bitemez
Sosnuz kapalı bir yapı açılamaz- onun içine (dışardan girilemez- ya vardır ya yoktur ve ya sonsuzdur ya değildir...)
Yani özetle sonsuz cehennem/cennet varsa başlamamış olarak hep -şimdi- vardır..
yani bi cennet/cehennem varsa (yani olsaydı ve o sonsuz olsaydı? ki nasıl olsun) öncesi olan bir başlamayla başlamış sonsuzluğu başlayıp sürecektir..
Başlangıç ve başlama atanmış/belirlenmiş bir mantıkta sonsuz nasıl kurulur?
Sayı sistemimiz 1 le başlıyor ve ileri sayıyoruz ve buna sonsuz diyoruz
cehennem bugün boş küme midir? boş küme mutlak mıdır? nedir? nasıl tanımlanır?
cehennemin şu an sonsuzu izafi boş küme oluşuna katılıyor musun? tanımsal olarak
cehennem/cennet bugün şimdi şu zaman sonsuz olarak var mıdır? yapılmış mıdır?
o halde başlamıştır
örneğin biz tanrı sonsuz derken ne demek istiyoruz -o hep vardı. cennet/cehennem hep vardı ise sonsuzdur değil mi?
cennet cehennem şu anda var mıdır? yok mudur? açık mıdır? kapalı mıdır? içi boş mudur? dolu mudur?
---
Sonsuz başlatılamaz. Sonsuz başlangıçlatılamaz
Sonsuzun başı sayılamaz ve belirlenemez
---
Diyor ki vaiz; Açık açılamaz-kapalı kapatılamaz, bir sayılamaz-sıfır da...
(Vaize ithafen; http://www.kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?mc=1&sc=683)
---
Sonsuz bir zaman sayımıyla başlatılamaz.
Başlangıcına baş tayin edilmiş ve bir başlama süreci başlatılmış ileri süreğinlik sonsuz olarak sanırım tanımlanamaz.
Bunda çelişki var mı?
Bu sayısal sonsuzluk ya da ileriliktir...
------
Eğer sonsuz cennet diye bi şey olsaydı sıkılma değil de atıllaşıklık, uyuşuklaşıklık ve un, toz,bulut ve rüyaya dönme olurdu... Maddeye dönerdik....
sonsuz sürmüş gibi;
sonsuz demek aynı zamanda (eşit) başsız/başlamasız da demek değil midir?
örneğin daire; Bir dairede mantıksal olarak baş ve son noktaları tayin edilemez. Gözlemci belirler/noktalar ...
----
Bu tanrı anlıyorum ki henüz varlığıyla çelişik/bozuşuk olmalı
ya da henüz bi şeyler öğrenmedi
ya da birilerimizi zorbaca tehdit ediyor/tehdit eden birileri var...
Cennet bir uyku tulumudur...
-----
İşin aslı cennet ve cehennem ironileri ters çevrilmelidir. cennet sanılan cehennem cehennem sanılan cennet olmalıdır...
Cennet /sanılan ataletin dibi göbeği ve öbeğidir. Kavramsal olarakta...
Rahatçılık hazır yiyicilik gibi kavramları besler ve içerir de ondan
Cennet istemek matah bi şey değildir- İradene küsmektir- İstencini bypass etmek, tanımamak, yapma gücünü ve doğa keşfini hafifsemek ve karar verme seçim yapma istençlerini dışlamak
varlığın çürüyüşü;
Bir noktadan sonra cennet isteyecek akıl aklına küssün önce.. Varlığını atalete teslim etmektedir...
Karanlıktan aydınlığa
31-08-2017, 02:39
Arzu ettiğimiz her şey olacak. Sen sadece iste. İstemediğin şey olmayacaksa, sıkılmak niye? Ve orada sen sen olmayacaksın, farklı bir sen olacaksın.öyleyse Şimdi ki senle düşündüklerini unut.
Arzu ettiğimiz her şey olacak. Sen sadece iste. İstemediğin şey olmayacaksa, sıkılmak niye? Ve orada sen sen olmayacaksın, farklı bir sen olacaksın.öyleyse Şimdi ki senle düşündüklerini unut.
Arzu ettiklerim olacak ? Eee sonra. 50000 yıl süren Allah katına yolculuktan daha sıkıcı bir hayat olacak cennet cehennemden farkı olmayacak.
Felâsife
31-08-2017, 04:07
Arzu ettiğimiz her şey olacak. Sen sadece iste. İstemediğin şey olmayacaksa, sıkılmak niye?
Arzu ettiğin her şeyin olması demek, artık "hayal kuramayacaksın" demektir. Hayal biter.
Zengin çocuklarınında her istediği olur mesela, ama başka bir şeyde olur, "doyumsuz" olurlar. Hayal kurmak, başkasını düşünmek gibi bir yetileri asla olmaz, varsa yoksa BEN derler. Cennet bu açıdan BEN merkezlidir.
Cehennemlikler su isterlerde onu bile vermez diyor kuran, ilginç değil mi.
Hayal yoksa, duygu yok!
Şiir yok,
Şarkı yok,
Resim yok,
Edebiyat yok,
Sanat hiç yok.
Kıymet yok,
Umutlar yok,
Göz yaşı yok,
Çaresizlik yok,
Aşk ise hiç yok.
Ya ne var,
Her şeye sahip olma!
Sonsuz açlık eşliğinde!
Hayal yoksa, insan neye sahiptir ki,
Zengin çocuğunun "doyumsuzluğu."
Doyumsuzluk, sahip olma duygusunu da yitirtir ki, demirin plastiği yemesi gibi, doyumsuzluk doyumları yer bitirir, İnsan her şeye sahip!
Hayal bu.
Sonsuz açlık varken, hiç bir şeye sahip olamaz!
rainfall38
16-09-2017, 13:38
Buda akla yatkın geliyor.
Vefik Sami
16-09-2017, 13:55
Girdik de sıkılması kaldı.
Varlığı kendinden olmayan, hayâta adım atması ve yaşaması ancak belli şartların oluşumuna bağlı olan "Zeki"(!) varlıkların, "Ebedi" hayat hakkında fikir yürütmeleri de akıllara sezâ.
Bu; hiç bilinemeyen, farkında olunamayan, çok cüz'i bilgi ve işâretler ile var olabileceği düşünülen boyutlar hakkında ahkâm kesmek kadar absürd.
Ben, bu cümlelerimde Cennet'in varlığına inanılmamasını eleştirmiyorum.
O, başaka bir şey.
Söylemek istediğim; hem "yok" deyip, hem de bilinmeyen bir mekân hakkında keskin-köşeli izahlar yapmanın doğru olmadığı husûsudur.
Karanlıktan aydınlığa
16-09-2017, 14:41
Ölüm nasıl bir duygu bilmezken cenneti tartışıyorsunuz.bildiğinizi tartışıyorsunuz da bilmediğinizi niye tartışıyorsunuz.
Felâsife
17-09-2017, 01:17
Varlığı kendinden olmayan, hayâta adım atması ve yaşaması ancak belli şartların oluşumuna bağlı olan "Zeki"(!) varlıkların, "Ebedi" hayat hakkında fikir yürütmeleri de akıllara sezâ.
Ölüm nasıl bir duygu bilmezken cenneti tartışıyorsunuz.bildiğinizi tartışıyorsunuz da bilmediğinizi niye tartışıyorsunuz.
Fikri olanları eleştirmek daha iyi bir yöntem demek ki?
Bu tutum hiç zekice değil!
Sevgili Vefik Sami ve Mrkuvars
Çünkü
En kötü bir "fikir" bile, "fikirsizlikten" iyidir. Bilmiyorum demek bile bir "fikir"dir.
Lakin fikri olanı "eleştirmek", fikirsizliğin de ötesinde kötüdür. BEN BİLMİYORUM diyemeyen birinin sığındığı dal gibidir "eleştirmek"
Çünkü "eleştirmek" bir fikir bile değildir.
Eleştirileri ortadan kaldıralım, geriye fikirsizlik kalır anca.
Sevgiler
Vefik Sami
17-09-2017, 12:20
Fikri olanları eleştirmek daha iyi bir yöntem demek ki?
Bu tutum hiç zekice değil!
Fikri olanı eleştirmek "zekice" değilse olmayanı eleştirmek mi zekicedir ?
Bunu nasıl yapalım ?
Fikri olmayanı ne ile eleştirebileceğimizi de yazmış olsaydınız, zât-ı âlinizin derûni ilminden bu fakir de istifâde etmiş olurdu.
Sevgili Vefik Sami ve Mrkuvars
Çünkü
En kötü bir "fikir" bile, "fikirsizlikten" iyidir. Bilmiyorum demek bile bir "fikir"dir.
Lakin fikri olanı "eleştirmek", fikirsizliğin de ötesinde kötüdür. BEN BİLMİYORUM diyemeyen birinin sığındığı dal gibidir "eleştirmek"
Eleştiri husûsunda yazdıklarınıza katılıyor, altına imzamı atıyorum.
Ne var ki sağlam bir eleştiri için evvelâ, kişinin okuduğunu doğru anlamış olması gerekir.
Anlamadan, bilmeden, bodoslama mevzûya girmek sâdece işgüzarlıktır.
Hele hele, eleştirildiği iddia olunan yazıdan bir cümleyi cımbızlayıp, metin içindeki bağlamından kopararak, üzerine "inci"ler dizmeye çarpıtma deniyor.
Çünkü "eleştirmek" bir fikir bile değildir.
Şu "veciz" cümlenizi okuyunca koptum, sarsıldım ve tüm zihni melekelerim dumûra uğradı. İnsanın fikri yoksa nasıl olur da eleştiri ortaya koyabilir; işte bunu anlayamadım. Ne var ki okuduğu mesajlarda devamlı olarak hiç kimsenin değinmediği bir husus arayan. "eleştiri"yi; orada ne yazılmışsa bilâkayduşart, zıddını savunmak zanneden zât-ı âlinizden sadır olmuşsa vardır bir hikmeti.
Okuyanlar anlamış mıdır bilemem de.
En azından benim anlamam gerekmiyor.
Ha,mevzûya sizin perspektiften bakıldığında, haklısınız.
Benim yazdıklarımı eleştirmişsiniz ama;
İçinde fikrin-düşüncenin kırınıtısı dahi yok.
Eskiler, bu tip höykünmelere lâf-ı güzâf demişler
Felâsife
17-09-2017, 12:55
Eleştiri husûsunda yazdıklarınıza katılıyor, altına imzamı atıyorum.
Ne var ki sağlam bir eleştiri için evvelâ, kişinin okuduğunu doğru anlamış olması gerekir.
Anlamadan, bilmeden, bodoslama mevzûya girmek sâdece işgüzarlıktır.
Çok iyi anladığım için daldımya zaten, :) yoksa bana ne der geçerdim.
Fikri olanı eleştirmek iyi bir "taktik" değildir, kişiyi ele verir, bunu fark edin diye yazdım, zira yazınızda zekâ, zeki derken bunu kullanabilen bir zekâ herhalde kendini de fark edebilir.
Hele hele, eleştirildiği iddia olunan yazıdan bir cümleyi cımbızlayıp, metin içindeki bağlamından kopararak, üzerine "inci"ler dizmeye çarpıtma deniyor.
Komple paket olarak ele aldım söyleminizi, cımbız yok, sizde cımbız etmediniz bende.
Şu "veciz" cümlenizi okuyunca koptum, sarsıldım ve tüm zihni melekelerim dumûra uğradı. İnsanın fikri yoksa nasıl olur da eleştiri ortaya koyabilir; işte bunu anlayamadım. Ne var ki okuduğu mesajlarda devamlı olarak hiç kimsenin değinmediği bir husus arayan. "eleştiri"yi; orada ne yazılmışsa bilâkayduşart, zıddını savunmak zanneden zât-ı âlinizden sadır olmuşsa vardır bir hikmeti.
Bu da zekice değil, kabul edemeseniz de "açık" verdiniz. @Mrkuvars aynı şeyi yaptı, o yüzden ikinizin mesajını aldım, mânâ olarak aynı çünkü.
Eleştirmek güzel bir şey olabilir ama sonu yok, hedefi yok.
Konu hakkında fikirleri olanları eleştirmek, bir fikir midir?
Cennet hakkında sizin fikriniz, sıkılır mıydınız (!?)
Konu bu farkında mısınız?
Doğru yanlış, inanan inanmayan meselesi değil mesele, mesele "evet" veya "hayır" babında bir fikir. Veya detaylıca bir fikir.
Ama yazanları eleştirmek, bu başka bir şey. Bu "taktik" keskin gözlerden kaçmaz.
Eskiler, bu tip höykünmelere lâf-ı güzâf demişler
N'oldu, eleştirilmek iyi gelmedi galiba.
Ederken iyi, edilirken mi kötü?
Vefik Sami
17-09-2017, 13:28
Eleştirmek güzel bir şey olabilir ama sonu yok, hedefi yok.
Konu hakkında fikirleri olanları eleştirmek, bir fikir midir?
Hâlâ anlamamışsın.
İsmet Paşa'nın bir sözü vardır.
Siyâsette yeteneği, kapasitesi olmayan çarıklı erkân-ı harp'e, "Kifâyetsiz muhteris" der.
Buna şimdilerde "Kifâyetsiz müsterih"ler eklenmiş görünüyor.
Cennet hakkında sizin fikriniz, sıkılır mıydınız (!?)
Konu bu farkında mısınız?
İnançlı bir kimse, Cennet ile ilgili olarak söylediklerini, adına "kutsal" denen metinlere dayandırır. Bu metinlerde bahsedilen hususlar ıspatlanmış olmasalar da inanç bağlamında bir dayanağı vardır. Peki, ateist neye dayanarak, olmadığını iddia ettiği Cennet'ten sıkılıyor ?
Cennet somut olarak ortada yok.
Vatandaş, inanç olarak gelen hususları da kabul etmediğine göre Farazi bir durumdan mı sıkılıyor ?
Eskiler, algılama problemlerini "köşeli jeton" ile açıklıyordu.
Öyle anlaşılıyor ki sizdeki algı sorununu tasvir etmek için, "köşeli jeton" nitelemesi de yetmeyecek.
Çokgen Jeton demek lâzım.
Doğru yanlış, inanan inanmayan meselesi değil mesele, mesele "evet" veya "hayır" babında bir fikir. Veya detaylıca bir fikir.
Ama yazanları eleştirmek, bu başka bir şey. Bu "taktik" keskin gözlerden kaçmaz.
Vallâ muhterem, bunu bana değil kendine söyleyeceksin. Sen hiç bir zaman kendi duruşunu açık etmeyen ve bununla eleştiri noktasında kendisine çok geniş bir hareket alanı sağladığını zanneden birisin. Genelde fikir ortaya koymaktan ziyâde, ne yazılmışsa onun zıddını ileri sürme gibi bir psikozdasın. Ben, en azından ne olduğumu hangi dini ve siyasi çizgide olduğumu net biçimde ortaya koymaktayım. Yıllardır bu forumdasın. Nerede durduğunu bilen var mıdır bilmiyorum.
N'oldu, eleştirilmek iyi gelmedi galiba.
Ederken iyi, edilirken mi kötü?
Ha, bak işte şimdi ağzındaki "bakla"yı çıkarmışsın. Zaman zaman ben sizi de eleştirmiştim. Bakış açınıza göre burada "eden" ben olduğuma göre siz hangi konumda oluyorsunuz ? Forumlarda ortaya çıkan karşılıklı münâkaşaları "Etmek-edilmek" seviyesinde algıladığınıza göre aklınız başka yer de.
Boşuna söylenmemiş "Alışmış kudurmuştan beterdir" diye.
Felâsife
17-09-2017, 14:21
İnançlı bir kimse, Cennet ile ilgili olarak söylediklerini, adına "kutsal" denen metinlere dayandırır. Bu metinlerde bahsedilen hususlar ıspatlanmış olmasalar da inanç bağlamında bir dayanağı vardır. Peki, ateist neye dayanarak, olmadığını iddia ettiği Cennet'ten sıkılıyor ?
Cennet somut olarak ortada yok.
Vatandaş, inanç olarak gelen hususları da kabul etmediğine göre Farazi bir durumdan mı sıkılıyor ?
Ne kadar YANLIŞ bir düşünce, işte karşı çıktığım buydu, sonunda sadede geldiniz.
Ateist cenneti bilmez, bilmediği hakkında da nasıl konuşur değil mi? ana mantığınız bu.
Biraz belgesel seyredin, bilimi takip edin, Cennet denen olayı BİLİM ve TEKNİK ile insanlar zaten getirme yoluna çoktan girdiler. Bu akşam NatGeo da Geleceğe Doğru (http://www.natgeotv.com/tr) diye bir belgesel var 20:00 bulun buluşturun seyredin Ateist dediğiniz insanlarda Cennet kavramını biliyorlar mı, bilmiyorlar mı?
Bir seyredin belgeseli, ölümsüzlük, hastalıksızlık, sonuz gençlik vb. ile İNSAN ZATEN KENDİ CENNETİNİ KENDİ İNŞÂ EDECEK, HAYALİ BU, ÇABASI BU.
Fakat bu Cennetin artıları ve eksileri de var. O da tartışılıyor yani, tartışıyorlar.
Özetle Cennet soyut bir kavram, doğrudur ama o sadece birilerinin tekelinde bir "kavram" değildir, öyle olsaydı Ateist düşünce niye cennet için uğraşsın.
Ama uğraşıyor, tüm enerjisini de bu yöne kaydırmış durumda, hatta Evrim'e bile elveda diyorlar. Çünkü Evrim Cennet vadetmiyor. Ama insan Cennetini kendi yapacak, doğru/yanlış illa yapacak, yapamasa da o yolda ölecek.
Bu Ateist ve Teist hiç fark etmez bu her insanın ORTAK RÜYASI, HAYALİ.
Diyeceğim, CENNET soyut bir kavramsa, bu kimsenin malı değildir, Ateist düşüncenin de bunda söz hakkı vardır, tabiki de konuşacaktır, zaten konuşuluyor da, hatta iş konuşmanında örtesine geçti yavaş yavaş ama siz görmemişsiniz. Teknolojiyi de takip edin biraz, zarar görmezsiniz.
Bunu anladıysanız benim için sorun yoktur, umarım anlamışsınızdır.
Somut bir Cennet teist/ateist ikisi içinde yoktur. Zaten meselede budurya, onu soyuttan somuta çıkartmak.
Vefik Sami
17-09-2017, 15:26
Sn. Felâsife;
İnançlı insanlar, Cennet ve Cehennem’i faklı boyutlardaki mekânlar olarak algılar. Cehennem ateşi bu dünyadaki insanın tasavvur edebileceği en dehşetli ızdıraptır. Ceza olarak caydırıcı bir argümandır. Cennet tasvirlerine dikkat edilirse eğer; dünyada insanların ilgisini çekebilecek hemen her şey – memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar, bal ve şarap ırmakları vs.- kullanılmıştır. Bunu Ömer Hayyam gibi;
'Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun
'Her mümin'e iki huri' diyorsun
Şeklinde anlayanlar olduğu gibi belki de milyarlarca müslüman, Kur’anda geçen Cennet tasvirlerini, son derece mâsum ve kabul edilebilir argümanlar olarak görmüştür. Şimdi, bu kadar basit ve anlaşılabilir bir “Cennet” tasvirinin ateist’lerce bilinemediğini ben nasıl ileri sürebilirim ? Kaldı ki yine ben, Tanrı tanımaz herkesi ateist olarak da görmem. Gerçek bir ateist, kendi kültür ve inanç durumuna göre teizm’i bir müslüman İlâhiyatçı, ya da Hritiyan veyâ Yahudi teolog düzyinde bilmelidir ki sâdece Tanrı fikrine değil, aynı zamanda dinlere de neden karşı çıktığını anlatabilsin. Yıllarca herhangi bir inancın fikir çileleri ile yoğrulmamış, dinsel hassasiyeleri zayıf bir toplumda yetiştiği için çevresel etkilerden ötürü Tanrı ve din fikrine soğuk bakan herkesi ateist olarak görmem ben.
Bir ateist, bu üç İbrahimi dinden birisini çok iyi düzeyde bilmeli, diğerleri hakkında da en azından temel bir fikre sâhip olmalıdır.
Böyle bir ateist’in Cennet hakkında fikri olmaması mümkün müdür ?
Demek ki ben “ateist Cennet’i bilmez” demiyorum.
Farklı boyutlarda olması gerektiğine inanılan Cennet ve Cehennem kavramları, o boyutları bilmeyen bizlere dünyevi materytaller ile tanıtılmakta. Yâni, hem Teist hem de Ateist bilmediği bir boyutla alâkalı fikir beyan edemez. Teistler genelde, bu dünyada elde edebilecekleri, kendilerine haz ve huzur sağlayan şeyleri esas alarak Cennet hayâli kurarlar. Ateist ise bunlara ulaşmayı kabul etmediği için, sonuç olarak bir fikir beyan etmesi de tufatır. Senede ancak sekiz ay - o da asgari ücretle - iş bulabilen birine “Boğazda yalınız olsa sevinir miydiniz ?” diye sorduğunuzda, “Evet, önceleri sevinirdim ama; insan tabiatı bir müddet sonra orada bulunmak bana aynı heyecânı vermezdi” demesi kadar absürddür. Beyân; kendi içinde “tutarlı” gibi görünse de nasıl ki asgari ücretli hiçbir zaman bulunamayacağı bir mekân hakkında fikir serdetmekteyse, ateist de hiçbir zaman görmeyeceğine inandığı bir boyut hakkında düşünce üretiyor demektir.
Netice-i Kelâm; ben “ateist Cennet'i bilmez” demiyorum.
Elbette, insan olan herkesin var oldukları dinler tarafından iddia olunan Cennet-Cehennem hakında belli bir fikri vardır.
Ateist'in; inanmadığı, aslâ olmayacağını düşündüğü bir durum için fikir yürütmesinin tuhaflığına vurgu yapmaya çalışıyorum.
'Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun
'Her mümin'e iki huri' diyorsun
Bu şiir Ömer Hayyam'a âit değil.
Felâsife
18-09-2017, 00:40
Demek ki ben "ateist Cennet'i bilmez" demiyorum.
Bahsettiğiniz şeyler Tanrıdır, dinlerdir, inananlardır vs.lerdir bunlarda kitapalrda açık açık yazar, okuması zor değildir, ben bundan bahsetmiyorum, "Cennet" denen soyut şeyden bahsediyorum.
Dindarlar bunu kafalarına göre dizayn edebilirler, içini doldurabilirler, ama bu genede "CENNET" denen kavrama sahip olduklarını göstermez.
Bilim de bu noktada kendi anladığı CENNETİN İNŞÂSI için çalışıyor, ölümsüzlük, hastalıksızlık, gençlik vs.
Bu cennetin içinde de seks var illaki, sonsuz gençliği niye istesin insan? Çünkü seks denen şeyide insan sonsuzlaştırmak istiyor. Olay sadece ölümsüzlük değil.
Dediğim gibi CENNET kavramı insanlığın "ortak bilincidir" Burada inanlı, inansız hiç fark etmez. Herkes bunu inandığı şeye göre doldurabilir ama genede burada ortak olan şeylerde vardır.
Fakirliğin olduğu bir Cennet olabilir mi? veya hastalıkların olduğu yer ne kadar Cennet olur.
Olmaz çünkü Ortak bilinçte ki Cennetin sınırları çizildi, insanlar ona göre Cenneti isterler, arzularlar.
Sözün özü, Cennete herkes inanır, inandığı içinde onu inşâ için çalışır.
Ha bana sorarsanız Cennet kişinin içindedir, kişi içinde ki Cennete ulaşamadıktan sonra, dışında araması yanılsamadır. Ama bu tamamen de imkansız olmasa gerektir, olay teknolojik anlamda koptu gidiyor çünkü.
Sevgiler
Vefik Sami
18-09-2017, 11:21
Bahsettiğiniz şeyler Tanrıdır, dinlerdir, inananlardır vs.lerdir bunlarda kitapalrda açık açık yazar, okuması zor değildir, ben bundan bahsetmiyorum, "Cennet" denen soyut şeyden bahsediyorum.
Cennet zaten soyut ve hattâ hayâli bir kavramdır; kaynağı da dinlerdir. Cennet'in kutsal metinlerde tasvirinin yapılmış olması onu somutlaştırmıyor. Çünki; nesnel olarak ıspatlanabilmiş değil. Önceki mesajlarımdan birisinde değindim. Günümüz İlâhiyatçıları özellikle Kur'anda bahsi geçen ve bir ölçüde dünyayı andıran - Dertsiz, kedersiz Dünya - betimlemelerine karşı çıkıp, "Bu anlatımlar, farklı bir boyutta bulunan ve içinde yaşadığımız boyuta dâir donelerle aslâ anlayamayacağımız bir mekânı ve hayatı bizlere anlatmak içindir" der.
Bunun böyle olduğunu ya da olmadığını gören yâhut bilen de yoktur. Dinler ma'alesef insanlara belli bir mantıki temele dayandığı müddetçe, bol bol "üfürme" alanı sağlarlar. İslâm Peygamberi de - çevresindeki insanlar kendisini "Peygamber" olarak kabul ettikten sonra - bu alanı çokça ve hoyratça kullanır. Muhammed dışında hiç kimsenin gerçekte göremiyeceği ve bu nedenle aksini iddia ve ıspat edemeyeceği bir alan.
Konu; "Cennet'te sıkılır mıdınız ?
Muhatap: inançlı-inançsız herkes.
Şimdi soru ve kapsama alanı çok net olduğuna göre münakaşanın herhangi bir yerinde "Ben Cennet derken falan veya filan hususları kasdetmiştim" demek pek tutarlı olmuyor muhterem. Mevzû sizin bahsettiğiniz gibi olsaydı, yâni "tüm insanlığın aradığı-peşinden koştuğu Cennet" olsaydı "Sıkılır mıydınız" sorusu tuhaf kaçardı. Ben pek zeki biri değilim.Ne var ki konuya hakimiyet noktasında nelerin yazılıp, iddia edildiğini anlayabilecek kadar vasati zekâya sâhibim. Bir şey kasdedildiğinde o net biçimde anlatılır. Karşınızdaki ebleh değilse bunu fark eder.
Her ne ise...
İki eski üye olarak, epey bir mesaj sonrası biribirimizi anlayabildiysek, bu da bir şeydir tabii.
Felâsife
19-09-2017, 01:38
Cennet zaten soyut ve hattâ hayâli bir kavramdır; kaynağı da dinlerdir.
Dinler derken 3 semavî dini kast ediyorsanız, olay bunlardan da çok eskilere dayanıyor, Sümerlerde de var, hatta dahada eskilerde Atalar kültürlerinde de var Cennet olayı.
Örn. Ruhta var semavî dinlerde ama isimden ötesi yok, oysa Şamanizmde çok daha teferruatlı bir şekilde var, adamların yaşayış biçimleri nihayetinde.
Konu; "Cennet'te sıkılır mıdınız ?
Muhatap: inançlı-inançsız herkes.
Şimdi soru ve kapsama alanı çok net olduğuna göre münakaşanın herhangi bir yerinde "Ben Cennet derken falan veya filan hususları kasdetmiştim" demek pek tutarlı olmuyor muhterem.
Tutarsızlık benden değil, kelimelerin ne anlama geldiğinin de açıklamasının yapılmasında maalesef ORTAK BİLİNÇ, RÜYA deyince bu anlaşılmıyorsa ben ne yapabilirim ki, anca 2. aşamaya geçmek zorunda kalıyorum, o da olmayınca 3. aşama.
Oysa 1. anlam "ortak bilinç" anlayana çok şeyler söyler.
Mesele siz cennet dinlere ait bir kavram diyorsunuz doğal olarak, buna göre gidince, peki bu cennetin adı ne?
İslamda bildiğim bunların adları var, ve farklı farklı, ötekilerde öyle olsa gerektir.
Ortada böyle bir ismide yok, adn cenneti, firdevs cenneti diye, sadece cennet var.
İşte ben bu "adsız cennetti" kast ediyorum ve diyorum ki bu cennet "ortak bilinçte" olan bir şeydir. Buna Teist/Ateist herkes sahiptir ve bilir.
Böyle tek başına sadece Cennet deyince, bu "nötr" bir kavramda oluyor benim açımdan, yani ortak bilinç = nötr oluyor bu ve ben böyle bakıyorum olaya. Tüm söylediklerim de bu temel üstünde yükseliyor.
Soru zaten kafadan "nötr" bir soru "Cennet'te sıkılmaz mıydınız?"
Mesela İslama göre olsa veya İslam kast edilse bu soru ona göre olmalıydı ama değil. Yazan farkında olmadan "nötr" bir şekilde hazırlamış başlığı.
Gerçi bu nötr olayını pek ifade edemiyorum, neticede bir taraf olunca insanlar, nötr olayı sıkıntı oluyor ama nötr, yüksüz her daim olacaktır, çünkü hayatta böyle bir şeyde vardır.
---
Hasılı CENNET kavramını herkes istediği gibi, istediği anlamı, istediği özelliği, istediği ismi yükleyebilir-ki zaten olan da budur-
Sonuçta Cennette sıkılır mıydınız sorusuna cevabım, hayal kurulamayan bir yerde, düşünme olayı bile ortadan kalkmış demek olur ki insan artık insan olmaz, başka bir şey olur.
Çok lazım değel almiim, alanada mâni olmiim. :)
Sevgiler