PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Dersim Katliamı bir soykırımdır!"

IsmailKilic
26-07-2007, 03:19
KONFERANS KONUŞMASININ ÖZETİ

SEYFİ CENGİZ

http://www.dersim38.de

Link: http://f28.parsimony.net/forum68141/messages/3650.htm

Dinlerden özgürlük sitesine hoş geldiniz. İlk mesajınızın bir soykırım iddiası ile ilgili olması biraz ilginç geliyor. Beklerdik ki dinlerden özgürlük sitesinde ilk mesajınız dinlerle ilgili olsun. Başlıgınızı cafede açmışsınız ve herhalde bu mesaj sizi tanımamıza yarıyor. *:lol:
Bu konuda site kurallarını takip ettiginiz için teşekkür ediyorum. Ancak bu sitede uzun kopyala yapıştırmalara izin vermiyoruz. Hele hele ilk girişte hiç izin vermiyoruz. Bu yüzden linkler zaten iletinizin içerigini kapsadıgından metninizin geri kalan bölümünü silmek zorunda kaldım. İlgili link zaten o iletiyi içeriyor.

* saygılarımla
* *dilaver

Cemal
26-07-2007, 10:47
ıSmail abim.meclisede siteyede hoşgeldin.Selamaleyküm..Size meclisin açıldıına işşallAh pişman olmayıs..eRmeni katlaamıvardın.şindik bide DerSİm katlaamımı çıktı...Tamam abim vardır.dooru.Hadihepberaber yüklenelim..Bi yandan Ermeniler..bi yandan sis....
* Yazık yazık abim..Destur bir .Dakka bir* ofsaytta olsa ..hakim düdük çalsada ..hababam debabam..illaki bi gol atceniz..
Böle olursa bu futbolsaasında top zor oynanır veyama seyirci sizi maçta çok tutmas taminim...
Abim herşeden eveli kardeşis.
Hıncımıza alma gayreti içinde olmayalım.Yannış ve hata varsa(ben bilmem ) karşılıklı olmuş olabilir.Elele tutuşup*-yara kaşımak yerine*- nassı daa iyi günnere gidebiliris *ona baksak daaiyi olmasmı abim.
DefTERim sen diyon abim.canım Kürt kardeşim.kArdeşlikmi güzel*-kılıçları karşılıklı çekmekmi güsel.

29-07-2007, 23:17
şindik bide DerSİm katlaamımı çıktı...Tamam abim vardır.dooru.Hadihepberaber yüklenelim..Bi yandan Ermeniler..bi yandan sis....

yapılan bir katliamla dalga geçmek sana yakışmıyor cem.

29-07-2007, 23:28
ismail canım benim. bu kampanyanın başındada antires mansur mudur nedir kaypak adamlar var. sen kendine komünistimde diyorsundur. komünist adam hiç bir ırka düşman olmaz. bırak şu feodal ağaları. komünizmin ışığına gel.

hokusai
30-07-2007, 00:40
yakinda seyh sait in torunlari da cikip dedelerimize de soykirim yapildi derlerse hic sasirmam :D

önce genocide ne demek onu arastirin arkadaslar.

NedimYilmaz
30-07-2007, 00:43
Bu site reklam kampanyası yürütülecek bir site değildir. Reklam verme sitesi de değildir.

Lütfen gereğini yapınız sayın yöneticiler.

dilaver
30-07-2007, 01:40
zaten geregi yapılmıştır sevgili nedim

* *yeni üye arkadaşımız site tüzügüne uygun olarak cafede başlık açmıştır, uzun iletisi, linkler zaten iletiyi içerdiginden tarafımdan silinmiştir. Bunun dışındaki olay da kendisini hitap tarzıdır, o da öyle düşünmüştür. Bunun bize bir zararı olacagını zannetmiyorum.

* *saygılarımla

NedimYilmaz
30-07-2007, 20:21
Ben şöyle bir zarar verecğei kanısındayım;

Dinlerden Özgürlük Sitesi'ne Irklarla, milletlerle ilgili reklam amaçlı başlık açmak, sitenin ne misyonuna uymaktadır, ne de tüzüğüne.

beelzbb
30-07-2007, 21:08
Ben şöyle bir zarar verecğei kanısındayım;

Dinlerden Özgürlük Sitesi'ne Irklarla, milletlerle ilgili reklam amaçlı başlık açmak, sitenin ne misyonuna uymaktadır, ne de tüzüğüne.

Nedime katılıyorum

gerilla
20-08-2007, 18:06
kafanı yorma ismail. dünyada 4 tane kürt kalsa 40 sene sonra 40 milyon olur. türüyoruz habire...

habilis
21-08-2007, 00:32
doğru gerilla tütüyorsunuz ancak sizin kafanız hep kuznazlığa yanlış şeylere çalışıyor, eğer kürt propagandası \ kürtçülük yapılacaksa buna karşı çıkarım ,, zaten " gerilla" kelimeside bana göre sakıncalı !! belki konu bu değildi ama söz kürtlerden açılmışken görüşümü belirtmek istedim ,,

habilis

21-08-2007, 04:18
Bu sitede bir ırkı,başka bir ırka tahrik eden,kindar ırkçı söylemler görmek istemiyoruz.Siteyi rahat bırakın.Bu yaptığınız hareket hani bazı maçlarda ortaya elinde flama veya pankartla birileri fırlarda maçın tadını kaçırır ya.Aynen ona benziyor.Bence bir nevi saldırı.Sitenin konuları,prensipleri bellidir.Böyle patavatsız fikir ve yazılar,haklıda olsanız,insanın aklından"iyide olmuş" düşüncesini geçirtiyor.
Hoşçakalın.

21-08-2007, 04:22
kafanı yorma ismail. dünyada 4 tane kürt kalsa 40 sene sonra 40 milyon olur. türüyoruz habire...

Dünyada bir çift Kara Sinek kalsa,hiçbir zayiat olmasa,altı ayda yeryüzü 1 metre kalılığında sinekle kaplanırmış :D *:D *:D

gerilla
30-08-2007, 14:28
bize ermeni dediklerinde pek şaşırmadım. sinek dediklerinde de şaşırmam. böyle faşizan beyinler bulundukça...

30-08-2007, 15:21
Sevgili gerilla, size ermeni ve sinek denmesine neden sasirmadiniz? Kimler size ermeni ve sinek dedi?

gerilla
30-08-2007, 15:34
ttk başkanı ermeni dedi, ephilips arkadaş sinek dedi. neden şaşırmadım?
şimdi iyi ermeni dediler. önceden kürt ismi kart kurt sesinden çıkmıştır, kürt ırkı yoktur ve kuyrukları vardır dediler. kademe kademe ilerliyorlar. en sonunda kürt olduğumuzu kabul edecekler. sabırla bekliyoruz.

pante
30-08-2007, 16:58
ttk başkanı ermeni dedi, ephilips arkadaş sinek dedi. neden şaşırmadım?
şimdi iyi ermeni dediler. önceden kürt ismi kart kurt sesinden çıkmıştır, kürt ırkı yoktur ve kuyrukları vardır dediler. kademe kademe ilerliyorlar. en sonunda kürt olduğumuzu kabul edecekler. sabırla bekliyoruz.

Onun bunun ne dediği hiç önemli değil. Önemli olan tarihtir. Tarih affetmez.
Türkler için de Selçuklu'da kısmen, Osmanlı'da sürekli neler söylenirmiş.
Önemli olan neyin ne amaçla söylendiğidir.

Bir örnek vereyim.
Lisedeyken Milli güvenlik hocası ( sanırım rütbesi binbaşıydı)
sakın "Kürt" demeyin derdi.
Bunun asimilasyon amaçlı olduğu düşünülmesin. Açıkladı çünkü, şöyle ki;
Kürtler de bu memleketin asli vatandaşlarıdır. Kurtuluş mücadelesini birlikte verdik. Bu cumhuriyeti birlikte kurduk. 1000 yıllık beraberliğimiz var. Et-tırnak gibiyiz. Kız aldık, kız verdik. Akraba olduk. Soylarımız birleşti. Bu millet içinde kimin öz Türk olup olmadığını kimse bilemez, kimse de kendisinin öz Türk olduğunu iddia edemez, kanıtlayamaz. Üstelik de bunun zerre kadar önemi yoktur. Türkiye'nin kurtuluşu için mücadele vermiş ve aynı topraklarda aynı bayrak altında yaşamaya karar vermiş yepyeni bir ulus ve genç bir cumhuriyet var. Kökeni dili, dini, kültürü ne olursa olsun her vatandaşımız eşittir, eşit olmalıdır. Kimseyi Kürt, Ermeni, Rum diye çağıramaz, arkasından konuşamazsınız.
Gerçekten de Güneydoğulu olan arkadaşlara "Kürt" diye seslenenler olur, onlar da alınırlardı.

Bir subayın yazdığı bir kitapta " kart kurt seslerinden dolayı Kürt denmiş." saçmalığına kimse inanmamıştır. Bazı kraldan çok kralcılar, sözde vatansever milliyetçiler asimileye yönelik böyle fikirler öne sürdülerse de tutmaz, tutmamıştır. İstisnai Ermeni örneklerine de genelleme yapılamaz. Nitekim TTK başkanı da geri adım atmış, düzeltme yapmıştır.

Bu ülkenin başına bakan, başbakan, genelkurmay başkanı, cumhurbaşkanı olarak geçenlerin kökenlerine inildiğinde çoğunun Türk kökenli olmadığı görülecektir. Herhangi bir başbakan dahi TTK başkanı gibi laflar etmiş olabilir. Onun bu sözleri ne bu cumhuriyetin ne de bu ülkenin görüşü değildir.
Doğrusu örneğini verdiğim binbaşının görüşleri doğrultusunda olmaktır.

30-08-2007, 17:34
Bence sinek benzetmesindeki kasit uremenin cok buyuk bir marifet olmadigi. Ermeni dediler derken TTK baskaninin ifadesi bu milletin genel gorusu degildir. Ben bunlarin (bu milletin) yaptigi hicbirseye sasirmam demek assagilayici bir ifadedir, "bunlardan hersey beklenir" gibi bir anlam tasir.

<strong>SİLİNEN</strong>
30-08-2007, 18:51
Boşuna uğraşmayın bu sitenin yöneticileri de "Kürt özgürlük mücadelesi" söylemlerinde bulunuyor ve pkk'ya "gerilla" diye hitap ediyor.

Kimi kime şikayet edeceksiniz ki? Burasının "dinlerden özgürlük sitesi" olmadığını anlamadınız mı bugüne kadar? O cümle sadece görüntüyü kurtarmak için.

Şeriatçılar da böyledir, bölücüler de. Hep görüntüyü kurtarırlar ama sinsi faaliyetlerine de devam ederler.
Ayrıca birbirlerini de desteklerler. Al birini vur ötekine.

<strong>SİLİNEN</strong>
30-08-2007, 18:52
böyle bir soykırım yapıldığını sanmıyorum.ama yapılmışsa ben de bir dersimli olarak olayı kınıyorum.
görmeden, etmeden ben soykırım yapıldı demem.çünkü agnostikler hiç bir zaman kesin konuşmaz.bilmiyorsak bilmiyoruz deriz.

30-08-2007, 18:55
Sevgili agnostik, yapilmis bir soykirimi nasil goreceksin, bir soykirim sozkonusu ise kinamak biraz acik havada yellenmek gibi olmuyor mu?

gerilla
30-08-2007, 19:54
respendial dost, ben genelleme yapamadım. vatandaşları türk halkını suçlamadım. devletin kurumlarından beklerim dedim. çeşitli önyargıları aşmadan tartışma olmaz kavga olur. pelikan'da önyargılarını atamadığı için kürt hareketiyle kavga halinde.

31-08-2007, 00:31
Pelikan'in anlamadigi nokta su; Turan Dursun sitesi dinlerden ozgur bir sitedir. Bu tavrinin yani sira hur dusunceye onem verir. Bu sebeple ne forum yoneticisinin ne de baska bir kullanicinin diger uyelere yol gostermek ya da ornek olmak gibi bir sorumlulugu yoktur.

Devletin yapisina gelince soyle bir Turkiye'ye bakin. Bu ulkenin tadini kim cikartiyorsa, devlet onlarin devletidir. Bu ulkede kurt olmak bir ayrinti, biz bu konulari secimler basliginda cok tartistik. Ben sahsen bu kurt meselesinde anlasilmadigima hayret ediyorum.

dilaver
31-08-2007, 00:44
Pelikan sadece işine geldigi yerden bakar. Örnegin Chp adına dünyayı yıkar ma Chp nin karşısındaki kitle % 80 dir denilince afallar kalır, çünkü hiç meseleye böyle bakmayı denememiştir.

* *Ucuz söylemler kolaydır, sitede Kürt kelimesine yer verilmeyecektir, Kürt halkından bahsedilmeyecektir, İslamiyete taviz verilmeyecektir, susuturulacaklardır. Fikir özgürlügü Pelikanın savundugu şeyleri kabul etmekle sınırlıdır, aksi tavırlar cezalandırılır. Pelikan tek dogruyu söyler bu birinci maddedir, zaten anayasası da iki maddeliktir. İkinci madde de şudur. Pelikanın haksız ya da yanlış oldugu durumlarda birinci madde uygulanır.

* *Neyse ben onun iletilerinden bu anayasayı çıkardım, umarım yanılıyorumdur. Ama merak ettigim şu bugün Genelkurmay Başkanı da Cumbabaya selam durdu, üstelik de selamı alınana kadar durdu. Tüm bu yazılıp çizilenler şimdi nereye gitti.

* * saygılarımla

önemli bir hatırlatma : site yöneticisi olmak suç degil. Site yöneticisi oldugumuz için de düşüncelerimizi bir kenara bırakacak degiliz. Burası bir siyasi hareket de degil ki irade birligimiz aransın. Site yöneticileri olarak tek ortak temelimiz site tüzügüdür. Tüm site üyelerini de birleştiren temel budur. Forumlarda ise bireysel olarak yazarız ve isim altındaki her yazı sahibini baglar, siteyi degil. Site adına yazlanlar ve hepimizi baglıyan yazılar en başta yer alan duyurular kısmında yer almaktadır.

teotehuakan
31-08-2007, 01:49
Adam ilk mesajını soy kırım diye yayınlamış. Yok daha neler. Kesinlikle sitenin genel içeriğiyle bir ilgisi yok. Saçma ve provakatif.

Ama tartışılmaz değil.

Soykırımın birinci gerek ve şart koşulu belli bir etnisite düşmanlığıdır. Bu düşmanlığın sonucunda sistemli ve etkili bir şekilde o popülasyonun varlığının ortadan kaldırılması hedeflenir. Yani o etnik kökenden olanın iyi/kötü, çalışkan/tembel veya zengin/fakir olmasına bakılmaz. Daha çok ırk temelli bir yaklaşımdır.

Önümüzdeki olaya bakarsak:

Mustafa Kemal, Afet İnan'a yazdırdığı vatandaşlık bilgisi kitabında (ki bu ifade 1924 anayasasında da yer almıştır) 'Türkiye ahalisine vatandaşlık bakımından Türk denir' diyerek vatandaşlık tanımını ırksal temellerden arındırmıştır. Sonra da iktidara gelen hiç bir yönetici (bir dönem Avrupadaki Nasyonal Sosyalist partilerin etkisinde kalan İsmet İnönü hariç) farklı bir tutum takınmamıştır.

Şeyh Sait ve Dersim isyanları o halde nasıl değerlendirilmelidir?

İktidara karşı başlatılan bu kalkışmalar belirli bir etnik yoğunluğun olduğu bölgelerde çıkmıştır. Ayaklanmaların mimarları kürt ve zaza ileri gelenleridir. Bölgede feodal yapı çok kuvvetlidir. İngilizler Musul'un ele geçirilmemesi için bölgenin ileri gelenleri ile anlaştıklarını daha sonra açıklmaışlardır. Konu ile ilgili gizli devlet arşivlerinin ise bir kısmını alışagelmedik şekilde hala açmamaktadırlar. İsyanın büyük ve tehlikeli olması bastırılmasının da daha güç ve kanlı olmasına yol açmıştır. Zaza ve kürtlerin bu isyanlarda ölenlerin çoğunluğunu oluşturmaları ise tamamen ayaklanmanın etnik içerikli olmasından kaynaklanmıştır. Bu isyan nedeniyle de ülke idaresi tarafından farklı muamele görmelerine yol açmıştır. Hiç şüphesiz (buradan bir takım yanlış ve yaygın kötü muameleyi mazur gördüğüm veya gösterdiğim anlamı çıkmasın) bu durumda da cenosidden bahsetmek olanaklı olmamaktadır.

teotehuakan
31-08-2007, 01:55
O halde bir konu başlığı da ilk mesajını böylesi saçma ve halkına ihanet içeren bir konuya ayıran İsmailKılıç ve onun zihniyetindekileri anlamak ve durumlarını tartışmak için açmlıyız kanısındayım.

<strong>SİLİNEN</strong>
31-08-2007, 02:32
Pelikan sadece işine geldigi yerden bakar. Örnegin Chp adına dünyayı yıkar ma Chp nin karşısındaki kitle % 80 dir denilince afallar kalır, çünkü hiç meseleye böyle bakmayı denememiştir

Ben senin saçmalama düzeyine afallıyorum. CHP'yi halkın %80'i dışladı diyorsun, ben daha ne diyeyim sana? Sen daha çocuksun belli oluyor. Senin gibi tersten baksak olaya AKP'yi de halkın
%53'ü "dışladı" deriz. O zaman neden halkın yarısından fazlasının dışladığı bir parti iktidar?

Önce objektif olacaksın. Böyle "dışladı" gibi *büyük laflar sana büyük gelir, sen daha çocuksun.
Mantık çalış mantık.

Ucuz söylemler kolaydır, sitede Kürt kelimesine yer verilmeyecektir, Kürt halkından bahsedilmeyecektir, İslamiyete taviz verilmeyecektir, susuturulacaklardır

Yine ucuz şalap şulap demogojik laflar. Mantık yoksa demogoji başlar. Aynı şeriatçılar gibi. Ne kadar da benziyorsunuz.

Sen pkk'ya gerilla diyen değil misin? Benim eleştirim bunadır. Pkk'ya gerilla diyemezsin benim karşımda. Biz hergün şehit veriyoruz. 20 yaşındaki fakir Anadolu çocukları sen pkk'yı övesin diye şehit düşmüyor.

Genelkurmay Başkanı da Cumbabaya selam durdu, üstelik de selamı alınana kadar durdu. Tüm bu yazılıp çizilenler şimdi nereye gitti.

Olayları doğru yorumlamasını bilmiyorsun bari doğru görmesini bil.
O senin dediğin 30 Ağustos'taki. O resmî olduğu için kurallar aynen uygulanır.
Ama akşam, Gül, KKK'da kapıda karşılanmadı, içeride karşılanmadı ve o geldiğinde Yaşar paşa hazretleri sandalyesinde oturuyordu ve *ayağına geldiğinde sandalyeden bi zahmet kalkıp elini sıktı.
Sonra Gül'e oturacak sandalye aradılar.
Düşün bakalım başkomutana bu muamele neyin işaretidir.
Ben söyleyeyim: "Burada baş komutan sen değilsin, benim" işaretidir. Gül'ün başkomutanlığını tanımamaktır. Çok da ağır kaçmıştır. Ama Gül daha bir şey görmedi bunlar ısınma turları.
Gül'ün istifa etmesi beklenen bir gelişme olacaktır. Çünkü ordusuz bir başkomutandır.
Ona Çankaya bir zindan gibidir artık.

<strong>SİLİNEN</strong>
31-08-2007, 02:59
Pelikan'in anlamadigi nokta su; Turan Dursun sitesi dinlerden ozgur bir sitedir. Bu tavrinin yani sira hur dusunceye onem verir. Bu sebeple ne forum yoneticisinin ne de baska bir kullanicinin diger uyelere yol gostermek ya da ornek olmak gibi bir sorumlulugu yoktur.

Köylünün birisinin hemoroidi varmış, doktora gitmiş doktor da tedavi amaçlı olarak ona elektirik seansı uygulamış, adam da her voltajda kahkaha atıp dururmuş, doktor demiş ki: "neden gülüyorsun?"

Köylü de cevap vermiş:

--Doktor bey, bunca yıldır köyüme girmeyen elektirik şimdi kçıma giriyor, o yüzden gülüyorum

İşte bizim demokrasi, hak, özgürlük gibi değerler ile sıkıntımız da burada.

Bunca yıldır görmediğimiz "demokrasi" şimdi kçımıza giriyor

gerilla
31-08-2007, 13:46
saygısızlığın haddi aşıyor pelikan!

koskoca adama çocuk diyorsun. anlamadığın bir şey var. herkes pkk'yi terörist olarak görmüyor. bu insanlara saygı duymalısın. sen ve senin gibiler ortaya yeni bir akım bile atacaksınız "BAYKALİZM" diye. senden başka herkes yalan, komprodor. bir tek sensin vatansever.

31-08-2007, 15:25
Kürt Sait isyanında Dersim Kürtleri Cumhuriyet kuvvetlerinin yanında yer almışlardır.Bu belki oynanan uluslar arası oyunların farkına varmalarından,yada mezhep farkından,belkide devletine bağlılıktan olmuş olabilir.Şayet Dersim Kürtleri kuzeyden İsyancı Kürtleri vurmasaydı,kimbilir belkide isyan muvaffak olur,yada en azından daha zor bastırılır,daha kanlı olurdu.
* Yıllar önce bana Tuncelide bir ihtiyar anlatmıştı.Zamanın tanığı olan *ona göre Dersim isyanı şöyle olmuştu.
* Hepsi aynı aşiretten olan bir köyde bir yaralama olayı olmuş,olayın sanığı kaçmıştı.Köye gelen jandarmalar sanığı bulmak amacıyla sorgu için kaçan adamın karısını karakola götürler.O gece orada kalan kadına tecavüz edilir.Sabahleyin köye dönen kadın şalvarını çıkarıp köyün erkeklerinin üzerine atar.Bu yöreye göre çok anlamlıdır.Bnun üzerine o köy jandarma karakolunu basarak,içerde bulunan 4-5 jandarmayı kafalarını keserek öldürürler.Bu haber il merkezi olan Elazığa Dersimliler isyan ettiler,tüm jandarmaları öldürdüler diye abartılı olarak iletilir.Bunun üzerine Elazığdan bir birlik hazırlanarak Tunceliye gönderilir.Bu sefer tunceliye gelen haber ise,dağ taş asker dolu.Tümünüzü yok edecekler şeklindedir.Derimliler bu hareketi engellemek için Elazığ ile aralarında tek geçit olan (İsmini unuttum)bir köprüyü yakarlar.Bununda haberi yine abartılkarak Elazığa gider.Bu şekilde başlıyan olaylar abartmalar yüzünden dahada büyür,tam bir devletle çatışma halini alır.Tabi iki yandanda ölenler olur.
* *Yalnız şuna dikkatinizi çekerim.Devlete bu olaylar neticesi karşı gelen aşiretler 3-4 tanedir.Diğer aşiretler olaya karışmamışlar,hiç bir zarar ve ziyanada uğramamışlardır..Netice olarak isyan eden bu aşiretler teslim olduklarında Türkiyede,Kayseri,Manisa,Balıkesir ve daha birkaç şehire sürgün gönderilmişler,gidenlerin torunlarıda halen bulundukları yerlerin geldikleri Tunceliden daha bolluk ve bereketli olması,ikliminin daha iyi olması nedeniyle gayet mutludurlar.Tunceliye dönün deseniz,bir tanesi bile dönmez.
* * Herhangi bir SOYKIRIM söz konusu değildir.Bazıları Ermenilerin gölgesinde ,komşuda pişer,belkide banada düşer taktiğiyle ortayı karıştırmaktadır.Dersimli olduklarından bile emin değilim.
* * Birde arkadaşlarım,diyelimki Apo ve Pkk muvaffak oldu.Doğu ve güneydoğuda Anadolu Kürt devletini kurdular.İlk yapacakları eylemlerden biride önce Alevi Kürtleri yok etmektir.Aklı başında Tuncelililer o yüzden Pkk ya yüz vermezler.Ama ne yazıkki gençler kanları deli olduğundan bu masallara kanıyorlar.
* * Gerilla ,Pelikanı Pkk lı teröristlere saygıya davet ediyor,pek çok kişi bu örgütü terörist olarak görmüyormuş.Kendi soyundan bebekleri öldüren,kendi soyunun ufkunu açacak olan okulları yakan,öğretmenleri öldüren,kendi soyuna köylerini terk ettiren,fakir halktan zorla haraç ve evlatlarını toplıyan(Dağa çıkarmak için),dağa çıkan kızlara rahatlayıp daha iyi kararlar vermek için tecavüz eden lider kadrolarından dolayımı ve daha bir çok alçaklıklar yapan,sinsice kalleşce savaşan bu örgüte ne diyelim,nasıl hitap edelim.Teröristin bile bir asaleti vardır.Liderleri yakalanınca "Türk milleti ve Türk bayrağına her türlü hizmete hazırım" diye tavuk gibi ürkmez.Pkk nın liderinin nasıl yalvardığını hep beraber Tv lerden gördük.Birde Şemdin Sakık mı ne var.Onunda bülbül gibi öttüğünü duymadınmı.Saddam bile yargılanırken Apo dan daha delikanlı durdu.Bunlara terörist demek,teröristlere hakaret olur.
* Pelikan arkadaşımın da her sözüne katılıyorum.Çok doğru söylüyor.
*
* Esenkalın..

gerilla
31-08-2007, 15:56
tecavüz olayını nerden biliyorsun?

ukalalık olmasın ama benden daha mı iyi bileceksin?
üç beş tane satılmışın yalan itiraflarıyla koskoca bir hareketi yargılayamazsın. apo harekete ve parti önderliğine ihanet etti diye örgütün kökü mü korkak?

ona bakarsan çok sevdiğiniz baykal azılı faşist, şimdi gençlik kolların'dan myk'sına kadar chp'ye faşist diyebilir misin?

fakir halktan evlatları toplanıyormuş. kim kimi topluyor. sabahleyin gelen bir yoklama kağıdıyla bilinmediği bir diyara fakir halkın evlatlarını götürenler kimler?

kulaktan dolma sözler önyargılarla birleşince böyle oluyor işte...

zelzeleci
31-08-2007, 16:29
Kendi soyundan bebekleri öldüren,kendi soyunun ufkunu açacak olan okulları yakan,öğretmenleri öldüren,kendi soyuna köylerini terk ettiren,fakir halktan zorla haraç ve evlatlarını toplıyan(Dağa çıkarmak için),dağa çıkan kızlara rahatlayıp daha iyi kararlar vermek için tecavüz eden lider kadroları

Sn. Ephilips, eğer bu söylediklerin olmasa; PKK'yi *hoş mu göreceksin? Ya da destek mi vereceksin?

31-08-2007, 18:54
Sn.Zelzeleci,avatarında zıplıyan o beyaz,beyaz şeyler herhalde beyin lopların.O sebeple yazdığımı iyi okuyamamışsın.
* * *Askerime kurşun sıkan,Devletime isyana kalkışan peygamberin ordusu olsa desteklemek bir yana bir kaşık suda boğarım.
* * *
* * * Gerilla,öncelikle Baykal'dan nefret ederim.Tahmin ediyorum,ya senin fiziki yaşın,yada akıl yaşın oldukça genç.Bu sebeple sana artık cevap vermiyeceğim.Seni kendi heyecanların ve hayallerinle baş başa bırakıyorum.
* * * *
* * * * Esenkalın..

zelzeleci
31-08-2007, 19:06
Sn. ephilips,

* * *Ben, senin yanlış bir açıdan baktığını söylemeye çalıştım. Ama sadece yanlış açıdan bakmıyorsun, aynı zamanda da yanlış anlıyorsun.

teotehuakan
01-09-2007, 00:09
Gerilla ile Terörist arasındaki fark ne?

Gerilla, mücadelesinin gücünü halkından alır.
O devrimci mücadele için, daha adil ve sömürüsüz bir yaşam için kendini feda etmekten çekinmez.

En büyük düşmanın emperyalizm oldğunu bilir.

Terörist ise özgürlük mücadelesi verdiğini sanarak kandırılan, çoğu zaman büyük doktrin zaafiyetinden yararlanılarak kirli emellere alet edilen zavallılardır.
Zavallıdırlar çünkü hem hayatlarını adadıkları dava ile yaptıklarının hiç bir alakası yoktur hem de amaçlarının tam tersine ortadan kaldırmayı istediklerine hizmet etmektedirler.

Yani EMPERYALİZME UŞAKLIK EDERLER, MAŞADIRLAR.

PKK ve PKK'liler bu ikinci durumun vahim ve sıradan iki örneğidir. Irkçıdırlar (hatta MHP ile karşılaştırılmayacak derecede). Bölücüdrüler. Sosyalist fikirlere zıttırlar. Talabani/Barzani'nin kucağına oturmadan hareket edemezler. DAHA ELİM ve DAHA VAHİMİ ABD/AB emperyalizminin maşasıdırlar. O kadar gözleri dönmüştür ki yüzlerce yıl birlkte yaşadıkları halklarını sırtından hançerleyecek kadar zavallılaşırlar.

Demek ki GERİLLA namı herkese düşmez. Onu ancak hak eden, mert, halkını hançerlememiş DAVA ADAMLARI kullanabilir. Bar enteli, önce toprak ağasının sonra terör örgütü ağasının fedailiğini yapanlara bu san yakışmaz; sırıtır. Tıpkı SÖZDE GERİLLA'da olduğu gibi... *

Biz herşeyi unutabiliriz, pek çok şeyi affedebiliriz ama hainliği asla unutmayız. PKK kalleşliği bir yandan etnisite ayrılığını gündeme sokmaya çalışırken bir yandan bu toprakların esas düşmanı olan Emperyalistlerin ekmeğine yağ sürüp bizi onlara karşı mücadele edemez duruma düşürmektedir. Bu millet Kürt Faşizmini de döktüğü kanda boğacak kadar yüreklidir kimse unutmasın.

dilaver
01-09-2007, 00:31
terörist kelimesinin bireyselligi ifade etmesi gerekir. Yani bireysel eylem yapan ve bu eyleminde şiddet kullanan kişi. İş bireysellikten kitlesellige dogru ilerledikçe terörist kelimesi bana göre anlamsız kaçar. Eylemlerinde terör uygulayan, ya da bireysel terör eylemlerine başvuran daha ilmi gibi gelir. Bir siyasi hatrekete terörist demek, ya da bireysel terör uyguluyor demek arasında nitel bir fark oldugunu sanmıyorum ama ilmi terminolojiden çok sahneye oynanıyor bence.

* * Yaşar Kemal 'in dedigi gibi ; gerilla desek ne olur, terörist desek ne olur, önemli olan kanı durdurmaktan yana mıyız degilmiyiz, mesele budur"

* *Gerilla ise gayri nizami harp kuvvetidir, esnektir, küçük birimler halindedir, düzeni hedef alır ve kuralsızdır. Sonuçta her iki argümanda da namlunun ucundan mermiler çıkar ve birileri bu mermilerle can verir.

* * Birinci sorun bu namlulardan çıkan mermile haklı zeminde mi çıkmaktadır.

* * İkiinci sorun namlular ve mermiler mesleyi çözmenin tek yolu mudur

* * Üçüncü sorun ise namluların susmasını, mermilerin boşalmasını saglamak için ne yapmak gerekir.

* * Son soru ise gerilla ya da terörist tahlili yapmak namluların susması konusunda bize bir fayda saglamakta mıdır.

* * *saygılarımla

teotehuakan
01-09-2007, 01:19
Sevgili Dilaver,

Kimse namluların tütmesini istemez ama haksızlığın adaletsizliğin ve sömürünün kaçınılmaz olduğu, hakkın kaynağının güçlülükten doğduğu bir ortamda kimi zaman başka yol yoktur.

Ama Afrika'nın içine düşürüldüğü emperyalist tuzağın kara Afrikayı birbirine düşürmesinde ve kardeşlerin birbirlerinin kanlarını dökmelerinde olduğu gibi kurşunun hak edene gitmemesi kabul edilemezdir.

Tetik çekilecekse çok düşünülmeli çok iyi tahlil edilmeli ve bir mücadeleye girilecekse doğru hedefe doğru eylemle harekete geçilmelidir.

Terörü yalnız eylemcinin sayısıyla tanımlamak doğru olmaz kanımca. Silahsız insanların da hedef alınması, yıldırının temel eylem yöntemi olarak kabul edilmesi, bilgi kirliliği yaratılması ve hareketin beslendiği maddi kaynağın dış (ve ağırlıkla emperyalist kökenli veya onların lojistik desteğiyle sağlanması) menşeli olması tanımda daha belirleyicidir. Dolayısıyla terörün kırsal hareketi de sırf bu yönüyle gerilla savaşı olmaz.

Ülkemizdeki kan durmalıdır. Bizim çıkarlarımız ortaktır. Emek sömürüsüne, emperyalist işgale, baskılara, eğitimsizleştirilmeye, serfleştirilmeye karşı ancak birlikte karşı çıkabiliriz. Mikro milliyetçilik savunucuları bu ihtiyacı sabote etmekten ve kardeş kanı dökmekten başka bir şeye hizmet etmez.

beelzbb
01-09-2007, 01:54
saygısızlığın haddi aşıyor pelikan!

koskoca adama çocuk diyorsun. anlamadığın bir şey var. herkes pkk'yi terörist olarak görmüyor. bu insanlara saygı duymalısın. sen ve senin gibiler ortaya yeni bir akım bile atacaksınız "BAYKALİZM" diye. senden başka herkes yalan, komprodor. bir tek sensin vatansever.

PKK BİR YILANDIR GÖRÜLDÜĞÜ YERDE BAŞI EZİLMELİDİR...

(fikri anlamda tabiki taşla sopayla değil...)

dilaver
01-09-2007, 02:03
Asanı bırak;" (Bıraktı ve) onun çevik bir yılan gibi hareket etttiğini görünce, geriye doğru kaçtı ve arkasına bakmadı. "Ey Musa, korkma; şüphesiz Ben(im); Benim yanımda gönderilen (elçiler) korkmaz." * (NEML SURESİ / 10)

* saygılarımla

beelzbb
01-09-2007, 02:23
Asanı bırak;" (Bıraktı ve) onun çevik bir yılan gibi hareket etttiğini görünce, geriye doğru kaçtı ve arkasına bakmadı. "Ey Musa, korkma; şüphesiz Ben(im); Benim yanımda gönderilen (elçiler) korkmaz." * (NEML SURESİ / 10)

* saygılarımla

dilaver abim bu değerli iletin gerçekten düşündürücü evet haklısın bir inanlı olarak tüm MAHLUKATIn ondan geldiğini-yaratıldığını yadsıyamam lakin yılan mecazi manada ifade ettim bunu da pek sevilmeyen-sevimsiz bir mahlukattır.Ancak ve fakat faydası da çoktur(tarla-fare-yılan 3 lüsü)...

Neyse olay mecazi yani ...

SarapTanrisi
01-09-2007, 02:27
Dersim diye bir sehir yok Türkiye Cumhuriyeti topraklarinda, herhalde Tunceli demek istediniz.
Tunceli yada sizin tabiriniz ile Dersim katliami diye bir sey de yoktur. Bunlarin hepsi ayni sözde Ermeni soy kirimi gibi, Türkiye Cumhuriyeti topraklarini bölmeyi calisan Teröristlerin cikarttigi hikayelerden baska bir sey degildir. Ama ciddiye alinmasi gereken konulardir. Cünkü böyle yalanlarla dolu bölücü ve propoganda tasiyan Siteler bilhassa kapatilmali ve gerekli önlemler alinmalidir. Aksi taktirde bu oyunlara bilincsiz genclerimiz alet olabilir ve zararlarini yüce devletimiz tasiyabilir. Ayni zamaninda devletimizin ve Vatandaslarimizin PKK tehlikesini göz ardi etmeleri gibi. *"Üc bes capulcu" deyip gecistirdiler... simdi hunlarca pkkli cikti karsimiza... ne demisler: "yilan kücükken koparacaksin kafasini" (yada ona benzer) ;) ...

dilaver
01-09-2007, 02:27
sevgili teotehuakan

* *gerek bu başlıgı açan tarafından, gerekse de daha sonra katli vaciptir diye fetva çıkaranlar tarafından bir ikileme sürüklenmeye çalışılıyoruz. Aslında ortada onların istedigi gibi bir ikilem yok, onlar bir kirli savaşın iki tarafında olan savaş tüccarları ve kandan besleniyorlar. İnsanın görevi ise kanı durdurmak olmalı, ben böyle düşünüyorum.

* * Dinsel kutsalları atabildigimiz ölçüde bu kutsalları da sırıtımızdan atabilsek kanı durdurmak açısından oldukça mesafe alabiliriz diye düşünüyorum ama her şeyden evvel akan kanım Benim kanım oldugunu kabul edebilmek ve kan üzerinden ticaret ve siyaset yapmamak gerekiyor.

* * *saygılarımla

SarapTanrisi
01-09-2007, 02:44
Ben PKK meselesinde biraz radikalim!
Her ne kadar yüce Dinimiz Siddeti hos görmesede,
savunmayi helal kilmistir...

Bir operasyon yapacaksin, ve o dagdaki bütün PKK kamplarina Ucaklardan Bomba atacaksin!!!
O daglari baslarina yikacaksin... ne de olsa savas hali... böyle hergün üc bes gencimizin sehit olacagina topyekün olayi halledeceksin...
Amerika k.Irak'tan cekilince, bir operasyon oraya...hic asker masker göndermiyeceksin... alacaksin Amerika'dan son model ucaklari, yükleyeceksin bombalari, yerle bir edeceksin orada ki magaralari, daglari...

dilaver
01-09-2007, 05:48
Türkiye dünyadaki sayılı ülkelerden biri, 23 senedir kendi topragını bombalıyor ve bu iş için şimdiye kadar milyarlarca dolar harcandı, bu paralar da savaş baronlarının kasalarına girdi. 90 lı yıllarda gazeteler manşet atmıştı Agrı dagına bayrak diktik diye, ne varsa Agrı dagında. Bir ülke düşünün ki kendi dagına bayrak dikmekle övünebildi.

* * Merak buyurmayın Şarap Tanrısı sizin gibi radikaller 23 senedir aynı işi yapıyor, demin Dersim İsyanına atfeden arkadaşımın hatırlayamadıgı bogazın ya da geçidin ismi Ali Bogazı olması gerekirç Orası enteresan bir yermiş 90 lı yıllarda da oradan aylarca pkk yi çıkaramamaışlardı iyi hatırlıyorum. Heralde Tunceliler bilirler, garip bir bogazmış dışarıdan ulaşımı çok zor, içerisi ise çok korunaklı imiş.

* * Şu andaki Pkk nin Kuzey Irak kampları ise lojistik olarak tam bir bela imiş. Oraya yapılacak bir operasyon binlerce km yi içereceginsen neredeyse başarı şansı yok gibi bir şey, kandil den bahsediyorum. Ancak zannedersem İran kendi tarafından bir operasyona başladı.

* * *Maalesef işler sallandıracaksın üç beş kişiyi biter herşey, bombalayacaksın yeri gögü kimse kalmayacak mantıgı ile artık yürümüyor, yürüyemiyor. Yürüseydi merak etmeyin çoktan yapılırdı.
Ne hikmetse her şeyi de Abd ile yapıyorsunuz. Tartışmaya biraz daha girseniz eminim ki Pkk emperyalizmin adamı dersiniz. Şu anda % 50 kesinlikle dogru olan bu tahlilde emperyalizm kim onu merak ediyorum.

* * * Daha geldiginizin üzerinden 24 saat geçmeden bakıyorum siteleri kapattınız, astınız, yagdınız, gürlediniz. Biraz da şu boş dediginiz, zaman kaybı dediginiz konulara egilseydiniz de sizden el alma onuruna kavuşsaydık.

* * * saygılarımla

gerilla
03-09-2007, 12:06
(.......) Bir başka başlıkta (a.q) kısaltmasını haklı olarak uyaran bir üyemizin bir başka
başlıkta daha vahim vecizelere imza atması enteresan. frodo

bi yerlerden ilham geliyor, bir şeyler uyduruluyor! aslını astarını belirtecek olan varsa söylesin.

03-09-2007, 12:54
SarapTanrisi = Almanci kafasi, bu kadar basit. Buna ister irkcilik deyin ister sosyal siniflar hakkinda bir gozlem deyin. Bu adamlar yontulamaz mermer granit gibi adamlardir, bakin okul bitirmis psikolog olmus, Almanya'da bunu adam zannedip diploma vermis. Bu adamlar hicbirseyi anlayamaz, degistiremez, objektif bakamaz. Cunku bu adamlar "Almanci" dir, yani dunyanin en basit organik insanlari, sebeplerini ayri bir baslikta tartisabiliriz. Bu dedigim bir genelleme kimse ustune alinmasin.

Anadolulu
09-05-2014, 18:46
kimin umrunda 3-5 başka ülkelerden gelen işgalcileri öldürmek?