PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vuiyyy! Ben ölim lo!

05-08-2007, 13:44
Metin'in kafasında bir darp var
Polis karakolundan morga kadar
Mosmor
Bir darbe var
yüreğimizde beynimizde
Soruyor bir işaret fişeği
Biz ölerek mi yaşamayı
öğreneceğiz hâlâ...

Can Yücel

polisler tarafından katledilen metin göktepe'nin ardından böyle yazıyordu can yücel. metin göktepe; ümraniye cezaevin'de öldürülen tutukluların cenazesini izlemek amacıyla alibeyköy'e gitmişti. ancak "burjuva basın kartı" bulunmadığı için semte alınmamış ve yüzlerce insanla birlikte eyüp kapalı spor salonu'na götürülmüştü. spor salonunda polislerin jop darbeleriyle katledilmişti. ancak varlığını inkarcılığa adamış devletin, inkarcı kurumu; metin için "sandalyeden düştü, öldü" demişti. daha sonra inandırıcı gelmeyen bu bahane duvar olarak değiştirilmişti. acı bir gerçek vardı, metin göktepe polis tarafından öldürülmüştü.

öldürülmeyi hakedecek ne yapmıştı bu insan? "çok kötü şeyler" yapmıştı aslında. işte bunlardan en önemlisi:

albay rıdvan özden'in ölümü. devletimizin bize anlattığına göre pekeke gerillaları tarafından alnından vurulmuştu, doktor raporunda sol kaşının 6 cm üzerinde bir kurşun yarasından bahsediliyordu. oysa tomris özden eşinin son kez ölüsüne baktığında böyle bir kurşun yarası yoktu. kepindede böyle bir delik yoktu. lakin kafasının arkası kanlar içindeydi. tomris hanım bu çelişkilerin açıklanmasını istiyordu.

peki, albay rıdvan özden'i bu kadar önemli kılan olay neydi? bir çatışma sonrasında yakalanan 4 tutuklu, yargısız infaz edilmişti. bu infazı yapanları biri mahkemeye vermiş ve onların tutuklanmasını sağlamıştı. işte bunu yapan; albay rıdvan özden'di. işte bu olaydan bir yıl sonra kafasının arkasından vuruluyordu. bunu pekeke mi yapmıştı, "kahraman türk ordusunun kahraman bir mensubu" mu yapmıştı? büyük bir muammaydı. (anlamak isteyene değildi aslında.) işte bu olayı haber yapan metin göktepe'ydi.

bu haberi yaptıktan 1 hafta sonra 8 ocak 1996'da öldürülmesi neyi ifade ediyordu?

12 mart 1995'de "sarı basının" gidemediği bir yerdi gazi mahallesi. olaylar sırasında çöp bidonun yanında bir kız yatıyordu. öldü sanılmıştı, bu kızı haber yapan metin göktepe'ydi. kız şans eseri kurtulmuştu. ilerleyen zamanlarda metin'le görüşmüşler ve metin ona evlenme teklifi etmişti. cevabını alamadan katledilmişti.

1990'ların ağar'lı, çatlı'lı, çiller'li ve peker'li karanlık bir akşamı habelerde, fadime göktepe ağlayan sesiyle bağrıyordu "vuiyyy! ben ölim lo!" *bu kan deryası ve karanlık cinayetler ne zaman bitecek? diye soruyordu herkes. hiç bitmeyecekti, ondan yıllar sonra ahmet taner kışlalı, hrant dink gibi nice aydınlar katledilecekti...

enkidu

05-08-2007, 13:47
bir dip not. metin'i öldüren polisleri yargılayan hakim, metin'den önce öldürülen ancak davası ondan sonra görülen birtan altınbaş'ın katili olan ibrahim dedeoğlu adlı polisin avukatlığını yaptı.

06-08-2007, 11:22
anadolu'da öldürülen gazetecilerimiz:

Tevfik Nevzat/Nevruz, Hizmet Gazetesi (Adana 1905)
Hasan Fehmi Bey/Serbesti (İstanbul 6 Nisan 1909)
Ahmet Samim/Sada-yı Millet (İstanbul 19 Temmuz 1910)
Zeki Bey/Şehrah (İstanbul 10 Temmuz 1911)
Şair Hüseyin Kami/Alemdar (Konya 1912 veya 1914)
Hasan Tahsin/Hukuk-u Beşer (İzmir 27 Temmuz 1919)
Silahçı Tahsin/Silah ve Bomba (İstanbul 27 Temmuz 1914)
İştirakçi Hilmi/İştirak,Medeniyet (İstanbul 1922)
Ali Kemal/Peyam-ı Sabah (İzmit 1922)
Hikmet Şevket (1930)
Sabahattin Ali/Marko Paşa (Edirne 1948)
Adem Yavuz/Anka Ajansı (Kıbrıs 27 Ağustos 1974)
Ali İhsan Özgür/Politika (İstanbul 21 Kasım 1978)
Cengiz Polatkan/ Hafta Sonu (Ankara 1 Aralık 1978)
Abdi İpekçi/Milliyet (İstanbul 1 Şubat 1979)
Hüseyin Şen (1979)
Tamer Özdemir (1979)
İlhan Darendelioğlu/Ortadoğu (İstanbul 19 Kasım 1979)
Ali Naci Çobanoğlu (1980)
Davut Akkaya (1980)
Hayrabet Gonca (1980)
Mahir Erbudak (1980)
Mete Atabek (1980)
Hasan Yavaş (1980)
İsmail Gerçeksöz/Ortadoğu (İstanbul 4 Nisan 1980)
Ümit Kaftancıoğlu/TRT (İstanbul 11 Nisan 1980)
Muzaffer Fevzioğlu/Hizmet (Trabzon 15 Nisan 1980)
Recai Ünal/Demokrat (İstanbul 22 Temmuz 1980)
Mevlüt Işıt/Türkiye (Ankara 1 Haziran 1988)
Seracettin Müftüoğlu/Hürriyet (Nusaybin 29 Haziran 1989)
Sami Başaran/Gazete (İstanbul 7 Kasım 1989)
Kamil Başaran/Gazete (İstanbul 7 Kasım 1989)
Çetin Emeç/Hürriyet (İstanbul 7 Mart 1990)
Turan Dursun/İkibine Doğru ve Yüzyıl Dergisi (İstanbul 4 Eylül 1990)
Gündüz Etil (1991)
Mehmet Sait Erten/Azadi (Denk Diyarbakır 1992)
Halit Güngen/İkibine Doğru (Diyarbakır 18 Şubat 1992)
Cengiz Altun/Yeni Ülke (Batman 25 Şubat 1992)
İzzet Kezer/Sabah (Cizre 23 Mart 1992)
Bülent Ülkü/Körfeze Bakış (Bursa 1 Nisan 1992)
Mecit Akgün/Yeni Ülke (Nusaybin 2 Haziran 1992)
Hafız Akdemir/Özgür Gündem (Diyarbakır 8 Haziran 1992)
Çetin Ababay/ Özgür Halk (Batman 29 Temmuz 1992)
Yahya Orhan/Özgür Gündem (Ceylanpınar 9 Ağustos 1992)
Hüseyin Deniz/Özgür Gündem (Ceylanpınar 9 Ağustos 1992)
Musa Anter/Özgür Gündem (Diyarbakır 20 Eylül 1992)
Yaşar Aktay/Serbest (Hani 9 Kasım 1992)
Hatip Kapçak/Serbest (Mazıdağı 18 Kasım 1992)
Namık Tarancı/Gerçek (Diyarbakır 20 Kasım 1992)
Uğur Mumcu/Cumhuriyet (Ankara 24 Ocak 1993)
Kemal Kılıç/Yeni Ülke (Şanlıurfa 18 şubat 1993)
Mehmet İhsan Karakuş (Silvan 13 Mart 1993)
Ercan Güre/ HHA (20 Mayıs 1993)
İhsan Uygur/Sabah (İstanbul 6 Temmuz 1993)
Rıza Güneşer/Halkın Gücü (14 Temmuz 1993)
Ferhat Tepe/Özgür Gündem (Bitlis 28 Temmuz 1993)
Muzaffer Akkuş/Milliyet (20 Eylül 1993)
Nazım Babaoğlu/Gündem (12 Mart 1994)
Erol Akgün/Devrimci Çözüm (1994)
Onat Kutlar (11 Ocak 1995)
Seyfettin Tepe/Yeni Politika (28 Ağustos 1995)
Metin Göktepe/Evrensel (İstanbul 8 Ocak 1996)
Kutlu Adalı /Yeni Düzen (Kıbrıs 8 Temmuz 1996)
Selahattin Turgay Daloğlu (İstanbul 9 Eylül 1996)
Reşat Aydın/AA, TRT (20 Haziran 1997)
Ayşe Sağlam/ Derince (3 Eylül 1997)
Abdullah Doğan/Candan Fm (Konya 13 Temmuz 1997)
Ünal Mesuloğlu/TRT (Manisa 8 Kasım 1997)
Mehmet Topaloğlu/Kurtuluş (Adana 1998)
Ahmet Taner Kışlalı/Cumhuriyet (Ankara 21 Ekim 1999)
Hrant Dink/Agos (İstanbul 19 Ocak 2007)

vurma zalım vurma n'olur, körpeciktir kıyma n'olur
benim yavrum gazeteci onu benden alma n'olur...

haftalardır tartışması geçiyordu. şehit nedir? kime şehit denir diye. şehit yatağından zorla kaldırılıp, bilmediği bir oyunun ortasında ölen kişi değildir. şehit, inandığı uğurda kendi isteğiyle mücadele ederken ÖLÜMSÜZLEŞEN kişidir.

sosyalist-R
06-08-2007, 13:40
enkidu can paylaşımın için sonsuz teşekkür ederim,
faşist burjuva ve onun silahlı kuvvvetleri (TSK;polis) sadece ülkemizde aydın gazetecileri değil aydın olan herkesi kendisine düşman bilmiş ve katliamlar yapmıştır
insanlarımıza yıllardır din maskesi altına sığınarak devrimciliğe ve aydınlık insanlara karşı kin ve nefret tohumları ekmişlerdir.deniz gezmiş in amerikan emperyalizminin ülkemizdeki talanlarını açıklamalarını ve aslında tek gayesinin tam bağımsız bir türkiye yaratmak olduğu *anlatılmaz ama denizin idam edilmeden önce imam istemediği ve dinsiz olduğu üstüne basa basa anlatılır.
ve ne acıdır ki hala insanımızda en ufak bir değişim bile yoktur hala bizleri din düşmanı allahsızlar olarak görür. varsın olsun biz hala umutluyuz halkımın kafasında ki şu adaletsiz gereksiz soyguncu büyük tüccar olan *allahı atarsak halkımda kurtuluşa erecektir
Hepinizi en içten devrimci duygularımla slm larım esen kalın

Var mı dünyada günah işlemeyen söyle:
Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle;
Bana kötü deyip kötülük edeceksen,
Yüce Tanrı, ne farkın kalır benden, söyle.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *hayyam

06-08-2007, 14:10
sayılmayız parmak ile,
tükenmeyiz kırmak ile...

katletmekle bitiremezler. her cinayette karanlık çevreler açığa çıkıyor. ancak, bu karanlık çevreler metin göktepe'nin katledilmesi olayında ki kadar hiç bir yerde bariz bir şekilde gözükmemişti.

acaba darbe çığırtkanlığı yapan sahte solcuların bu gazeteciden haberi var mı?
uğur mumcu'nun ölmeden önce yazdığı bir yazısında, apo'nun gerçek kimliğini açıklayarak pkk'yi esas kimin desteklediğini söyleyeceğinden haberleri var mı?

terörle mücadele ekipleri tarafından tutuklanan insanların mesleklerine bir bakılsın, acaba kaçı gazeteci?

gerilla
17-08-2007, 15:41
metin göktepe ve tüm özgürlük şehitlerini saygı ve özlemle anıyoruz...

faşizm akıttığı kanda boğulacaktır!

habilis
17-08-2007, 23:50
sosyalist arkadaşım ,

dikkatimi çekti şu sözün : "faşist burjuva ve onun silahlı kuvvvetleri (TSK;polis) "

bu sözün hala etkin olduğunu düşünüyormusun ??

LifeOwneR
18-08-2007, 02:38
paylasımın icin tesekkur ederim enkidu ,

esirgemem sözümü ben ,çıkıp gelsede ölüm
geri götüremez adımlarımı ve yıldıramaz beni hiç birşey

ne dikenler bıraktım ardımda ne dikenler!
ki uçları hala kanıyor ayaklarımda..

oysa karanfiller ekmiştim yollara aşk ile mızrap vurup sevdalı sazıma ;
kavgamı türkülemiştim yarın bakışlı çocuklara ve semahlar dönmüştüm turnalar gibi

halk aşkına
kim söyleyebilir öldüğümü KİM!

siz türkü gibi dağılırken dağ yollarına ve toprak gibi yeşerirken memleketim
kim söyleyebilir SOLDUGUMU kim !

ben ÖLMEDİM Kİ ben ÖLMEDİM Kİ !

sosyalist-R
18-08-2007, 03:28
sevgili habilis
söylemiş olduğum burjuvanın silahlı kuvvetleri sözü (bence) hala geçerlidir bundan öncede tsk *darbelerle yönetime el koydu.ondan sonra halk için ne yaptı? yaptığı ilk iş bu ülkenin tam bağımsızlığını isteyen bu ülkenin gerçek yurtseverlerini devrimcileri darağacında sallandırmak olmuştur.emperyalizmin emirlerini kesintisiz yerine getirmiştir
bu gün iktidardaki islami harekete verdikleri tepkiler kendi şaşalı yaşantılarının bozulma korkusundan dolayıdır.onlar gerçekten yurtsever zihniyette olsalar emperyalizme ve işbirlikçilere gereken cevabı verirler ama ne acıdır ki tsk en büyük silah ve muhimmat ihalelerini *bile emperyalist ve siyonistlere peşkeş çekmektedir çok yakın bir zamanda bir oramiral bu ihalelerden dolayı ceza almıştır
bu ülkenin tek kurtuluşu sosyalizm dir bu büyük devrim ve halk kurtuluşunun karşısında olan her zihniyet emperyalizm le işbirliği içindedir
türk polisi için fazla söze gerek yok onlar hakkında eminim herkes benim gibi düşünüyordur :)))

hepinize en içten sevgi ve saygılarımla

Var *mı *dünyada *günah *işlemeyen *söyle:
Yaşanır *mı *hiç *günah *işlemeden *söyle;
Bana *kötü *deyip *kötülük *edeceksen,
Yüce *Tanrı, *ne *farkın *kalır *benden, *söyle.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *hayyam

Subat
18-08-2007, 09:33
Metin göktepe'yi ananlar ondan hep "gazeteciydi" diye bahseder. Bende hep buna kızmışımdır..

Metin Göktepe meslek olarak gazeteciliği, yaşam olarak devrimciliği seçmiş birisidir. gazeteciliği de bu yöndedir..

Saygılarımla

18-08-2007, 10:36
polisler için; oligarşinin askerleri diyebilirim.Çünkü birçoğu fethullahçı din baronları tarafından alınmış ve kadrolaşmıştır..Fakat aynı şeyi,ordu için söyleyemeyiz..Aralarında amerikancı olanlar yokmuydu,tabiki de vardı..Ama polisleri genellediğimiz gibi orduyu da genelleyemeyiz..Bugünkü terör örgütleriyle mücadele eden,milletimizin can ve mal güvenliği için Bu ülkeyi gece-gündüz kollayan,gözetleyen TSK'DIR.TSK'YA faşist demek;teröristlerle aynı zihniyete sahip olan kişilerin sözleridir..Bu kişiler hadlerini bilmeli,ve bu milleti koruyan bu ülke toprakları uğruna gözünü kırpmadan canını verebilecek bir Ordu'ya faşist derken bir kaç kez düşünsünler..Marjinalliği ve sözde demokrasiyi,bizlere yurtseverlik gibi gösterenler önce bi aynaya bakmalıdırlar.Onlara göre biz solcu değilz,onlara göre ülkemizi savunduğumuz için faşistiz,onlara göre biz vatanhainiyiz.Ama şunu bilmiyorlar ki;vatan haininin kim olduğunu bu ülke çok daha iyi biliyor..Denizler'in,Mahirler'in ve Yusuflar'ın arkasına sığınarak ülkeyi bölmeye çalışmak akla mantığa sığmamaktadır..Mustafa Kemal yürüyüşünü yapanlar;Denizlerdir..Mustafa Kemal'e bağlılık nöbetinde duranlar; Mahirlerdir..Bazı vatan sevgisinden yoksun insanların bu büyük insanları örnek alabilmesi için;Vatan sevgisine ihtiyaçları olacaktır..Bunlar olmadığı sürece;Deniz'i sev,Mahir'i sev,Yusuf'u sev ve Hüseyin'i sev..Neye yarayacaktır bunlar? hiçbirşeye..Sap ile samanı ayırmalıyız..gerçekleri görmeliyiz..kimin faşist,kimlerin yurtsever olduğunu bilmeliyiz..

saygılarımla..

gerilla
18-08-2007, 12:06
ateşli vatan severler meydana çıkıyor. tsk sütten çıkmış akkaşıkmış, haberimiz yokmuş.

asmayalımda besleyelim mi felsefeci?

sosyalist-R
19-08-2007, 00:35
sevgili felsefeci
yapmış olduğun savunma *milli söylemlere az katılımış devrimcilik gibi *:) *işçi partisi tadında tatsız tuzsuz bir şey olmuş
bir kere en büyük yanılgın benim söylemlerimden bölücülüğü nerden çıkardın ki yapmış olduğun söylem çok saçma biz ne denizin *nede mahirin arkasına saklanmıyoruz tam tersine onların siyasi düşüncelerinin en cesur savunucularıyız
ama eğer ki sana göre bir insan sosyalizm den marksist leninist düzenden bahsettiğinde bölücü sınıfına giriyorsa o senin sorunun ama bilmelisin ki bahsettiğin deniz gezmiş idam yoluna -yaşasın marksizmin ve leninizmin yüce değerleri- diyerek gitmiştir.(darağacında üç fidan kitabına bakabilirsin )
evet denizler yurtseverdi evet denizler m.kemalciydi evet denizler devrimciydi evet denizler anti amerikancıydı şimdi şunu sorarım sana felsefeci kardeş bu gençler bu kadar iyiydi peki bunları kim neden astı ?
senin övdüğün büyük TÜRK ORDUSU.sebeb 4 kişilik ordu kurmak (THKO)
herhalukarda düşüncelerine saygım var ama şunu bilmelisin ki bizler aydınlık insanlarız artık olaylara manevi duygusal değil gerçekçi *bakmalıyız
hepinizie en derin sevgi ve saygılarımla

* Var * mı * dünyada * günah * işlemeyen * söyle: *
* Yaşanır * mı * hiç * günah * işlemeden * söyle; *
* Bana * kötü * deyip * kötülük * edeceksen, *
* Yüce * Tanrı, * ne * farkın * kalır * benden, * söyle. *
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *hayyam

19-08-2007, 00:41
sosyalist-R,sana şunu belirtmek isterimki;ben işçi partili değilim ona benzer bir düşünceye de sahip değilim.Sen ve senin gibiler maalesef marjinalleşmiş komprador sol'un arkasına sığınmış kişilerdir....kendi çelişkilerinle kendin kal..ve kendi yolunda git...Sizlerle de uğraşamam, bu aralar daha da önemli çalışmalarım var..onlara konsantre olmalıyım.. :)

saygılarımla..

sosyalist-R
19-08-2007, 06:04
felsefeci kardeşim *
şu arkaya sığınma muhabbtine bayağı taktın sen :) neyse *eleştirlerin için teşekkür ederim bizimle uğraşmadığın için de sağol :)
yaş itibariyle biraz olgun olmadığın belli *sana çalışmalarında başarılar dilerim

Var * mı * dünyada * günah * işlemeyen * söyle: *
* Yaşanır * mı * hiç * günah * işlemeden * söyle; *
* Bana * kötü * deyip * kötülük * edeceksen, *
* Yüce * Tanrı, * ne * farkın * kalır * benden, * söyle

19-08-2007, 10:04
Sevgili,sosyalist-R Şunu hiçbir zaman unutma;Akıl yaşta değil,baştadır.. :wink:

habilis
19-08-2007, 11:32
ben TSK yı karalayamam ,

sonuçta şuanda bizim can ve mal güvenliğimizi sağlayanlar askeriye ve polislerdir. yani TSK dır. konu açılmış olduğu için kendi dşüncemi belirtmek isterim

ben bu ülkeyi bir yuva ,ev gibi görüyorum ,
ve ne evimin bölünmesini isterim nede karışıklık çıkmasını, isterimki evimde mutlu yaşayayım, TERÖR OLMASIN ,! Ben bunu isterim.

solculukmuş sosyalist hareketmiş ben bunlara bakmam , eğer yardıma ihtiyacı olan birine yardım edebiliyomusun,
insanları sevebiliyomusun , yararlı işler yapabiliyomusun , ailen için kendin için çalışabiliyomusun ,bir parçan olarak gördüğün kişilerin *maddi manevi ihtiyaçlarıyla ilgileniyomusun İŞTE BUDUR ÖNEMLİ OLAN !! kitap oku siyaset yap , komünizm şöyledir , kapitalizm böyledir ,,,

bu şekilde olmaz !, sizinle sadece düşüncemi paylaşmak istedim ,,

anlayanlara

sevgilerimle

thunderpoint
19-08-2007, 11:42
Sevgili habilis,

Sözlerine katılıyorum. Yalnız sanırım bir ayrıntı var:

Yaşam içerisinde örgütlü değil de tek başına hareket edildiğinde çok kolay eritilebiliyor insan.
Yaptıkları da heba oluyor. Bu konuda kalıcılığın sağlanabilmesi için, sistemlerin ve bağlı çalışma gruplarının ortaya çıktığını düşünüyorum...

"Bir elin nesi var; iki elin sesi var" gibi sanki...

Sevgiler...

habilis
19-08-2007, 11:48
tabiki birlik beraberlik daha çabuk sonuç getirir ancak yaptığımız siyaset yada felsefe sözde kalmasın istiyorum ben , bir yandan sosyalizmi övüyoruz ama
birine yardım etmeye geldiğinde ( olanaklarımız varsa bile ) yardım etmiyoruz , sadece kendimiz varmış gibi düşünüyoruz,, buna karşıyım ben :)

svg

sosyalist-R
20-08-2007, 00:28
sevgili habilis
özeleştirin için teşekkür ederim fikirlerinin tamamına katılmasamda saygı duyuyorum
hepinize en derin sevgilerimle

gerilla
20-08-2007, 17:55
Sen *ve *senin *gibiler *maalesef *marjinalleşmiş *komprador *sol'un *arkasına *sığınmış *kişilerdir....

bu lafı nerden ezberledin felsefeci?

gerilla
25-08-2007, 20:29
ezberlediğin yeri unuttun galiba. yardımcı olayım; doğu perinçek veya türksolu gazetesi, hangisi?

EZ_TuDu
25-08-2007, 21:16
tabiki birlik beraberlik daha çabuk sonuç getirir ancak yaptığımız siyaset yada felsefe sözde kalmasın istiyorum ben , bir yandan sosyalizmi övüyoruz ama
birine yardım etmeye geldiğinde ( olanaklarımız varsa bile ) yardım etmiyoruz , sadece kendimiz varmış gibi düşünüyoruz,, buna karşıyım ben :)

svg
Ya hangi birlik beraberlikten bahsediyorsunuz... Siz galiba Türkiye değilde başka bir ülkede yaşıyorsunuz.. Bana bu ülkede adaletten, özgürlükten, demokrasiden, insanlıktan bahsetmeyin.. Kafanızı kuma gömmekten vazgeçin artık.. Sanki olan biteni görmemek için kalın bir siyah gözlük takmış gibisiniz..

Bu ülkede eli kolu bağlı bir basın yokmu.. Hükümetin kuklası olmuş bir basın yokmu.. Bu ülkede insanlar sırf kendi şahsi çıkarları uğruna düşüncelerinden vazgeçip onurlarını ayaklar altına alarak oylarını hiçde istemedikleri partilere vermedilermi. Şeriat şeriat diye bağıran onca insanlar hangi ülkede yoksa ben başka bir ülkedemiyim..

Ramazan ayında sokak ortasında bir simit yedi diye bir üniversite öğrencisi patagonyadamı linç edildi. *Dünyanın hangi memleketinde onlarca sanatçısını bir otele hapsederek salyalar sümükler sarkıtarak ateşe verip cayır cayır yaktılar. İnsanlığın mercekle arandığı bu ülkede daha düne kadar dereye inip serinlemek isteyen bir ayıyı taşlayarak öldüren millet uzayın neresinde var.. Tabi ayımı ayı yoksa ayıyı taşlayanlarmı gerçek ayı orasıda ayrı bir konu..

Ya hangi birini anlatalım.. Malatyada insanlar sandalyeye bağlanıp boğazlanmadımı tavuklar gibi.. Bir başkası tarafından kaçırılıp tecavüze uğrayan bir genç insanı aile meclis kararıyla namusu temizlenecek diye öldürmedilermi.. Hangi birini söylesek.. hangi birini..

Artık anlatacak ne gücümüz nede mecalimiz kaldı... Bu kadar koyun bir millet daha olamaz.. Nerde kaldı Atatürk ün gençliği. Nerde... Atatürk ün kemikleri sızlamazmı.. Dini inancım yok ama Ata nın kemikleri mutlaka sızlıyordur. Bunu hissidiyorum.. Yazık, yazık..

Saygılar....

habilis
25-08-2007, 21:32
gerilla şu nikinide deyiş be ya ..

bu benim önerim..

gerilla
28-08-2007, 16:30
kalsın emmoğlu, senin nickin habilis; sen şimdi evrimlemedin mi?
benim ki de gerilla işte. beni olduğum gibi sev :D

rebera_roni
24-03-2008, 17:08
metin göktepe ve arkadaşımın ortaya attığı katledilen kişi listesi uğur mumcuyu, denizi, ... türkiyedeki diğer katledilen aydınlar yazarlar v.s hepsinin katledilişinde tek sistem var.habilis; bunları yapan bir sistem yada kurum nasıl olurda senin söylediğin gibi evini koruyor.seni can yerinden öldüren sistem zaten bunlar.
sosyalist-r dediği gibi zaten polisleri anlatmaya gerek yok.

pervane
10-01-2009, 00:47
Metinin Yaşiyor Kalplerde Anne

lambalar titremiyordu.
çiçekler soluyoru,anne.
içim sızlıyordu.
ölümden değil,
sonkez sana sarılamamaktan anne.
üzerime gelen zibidiler.
oysa bu ilk değildi.
çerçeve aynı.
fotograf başkaydı anne.
kaybedecek içimi gelen karanlık.
umudum inan ki aydınlık anne.
insanın insanlara insansızca kıyması.
gülleri koparma anne.
bırak öyle kalsın dalında.
bu ne yazıdır anlımıza
kuşları kafeste koyma anne.
ben gazeteciyim.
gülerek fotograf makinesini,
boynuma takmak istiyorum.
yürümek istiyorum anne.
son kez kızılay meydanında .
adana caddelerinde.
yumruk kaldırmak istiyorum.
düşmem anne üzülme sen.
metinin yaşıyor kalplerde....

ali bakır metin göktepenin anısına ......

BASKALTURK
10-01-2009, 01:19
Konuyu acan sahsiyet ''anadolu'da öldürülen gazetecilerimiz'' baslikli iletisinde ki isimleri yazarken hic mi utanmadin?

Ugur mumcular ile hainligi dunyaca ispatlanmis ali kemalleri nasil ayni iletinin altina koyarsin? Bu neye hizmet eder?

Cocuklarimizin kafasini karistiran bir ileti oldugu icin yonetim tarafindan degistirilmesini arz ediyorum!

pervane
10-01-2009, 01:35
Sayın Başkaltürk; bir insanın yaşamına başka eller tarafından son verilmesi neyi ifade eder sizce acaba?

Bu da sitenin alın yazısı anlaşılan. Sodomo gider Safirat gelir. Akhenaton gider Başkaltürk gelir. Torna aynı..

dilaver
10-01-2009, 01:45
Bu da sitenin alın yazısı anlaşılan. Sodomo gider Safirat gelir. Akhenaton gider Başkaltürk gelir. Torna aynı..

Sevgili pervane

Bu arkadaşların kavramadıgı şudur. TD sitesi her türlü düşüncenin serbestçe ifade edildigi bir fikir platformudur. Ancak onlar resmi düşünce ile öyle şartlanmışlardır ki karşıt düşünceye asla tahammülleri yoktur. Onların resmi ideolojisinden ayrı bir düşünce ortaya koydugunuz zaman hemen yaftanız hazırdır. "Sen neye hizmet ediyorsun"

Yahu kimsenin bir şeye hizmet amacı yok ki. Adam düşünmüş ve düşüncesini ifade etmiş. Bunda ne var. En fazla, suçlamadan sana göre dogrusunu yazarsın. Ama bu tarz bir dogruları oldugunu sanmıyorum. Sadece ezber ve şartlanma var. İslamiyetin Muhammed inancından farklı bir şey de degil aslında yaklaşımları.

Neyse ki sayıları son derece azaldı ve site ahalisinin ezici bir çogunlugu her türden düşüncenin özgürce ifadesinden yana. Bu da sevindirici bir yön.

saygılarımla

BASKALTURK
16-01-2009, 03:54
Sayın Başkaltürk; bir insanın yaşamına başka eller tarafından son verilmesi neyi ifade eder sizce acaba?

Sayin AKHENETON ile benzeyip,benzetilmek bize sadece gurur verir.Torna sizin fabrikanizdir,bizim fabrikamiz kitap kitap ve yine kitaptir.esenlikle

Onursal Bedirhan
16-01-2009, 04:23
Bize Ölüm Yok

Bir ölür, bin doğarız.. çünkü zibil gibiyiz her evde 10 çoçuk var :D

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1016368927997&oid=16608872586

sinner
16-01-2009, 20:02
çünkü zibil gibiyiz her evde 10 çoçuk var HÇ'den

Hee anlaşıldı şimdi planınız...

O zaman RTE boşuna demiyor en az 3 diye.
Bir de adama kızıyordum.

pervane
16-01-2009, 21:49
Sn. Başkaltürk’e yönetim gereken cevabı vermiş emeği geçenlerin ellerine sağlık. Bu başlıkta ne olup bittiğini bilmiyorum ama görülen o ki Başkaltürk’ün şekillenmesini sağlayan kitapta bolca küfür varmış. Bir de o kitapta "insan "sözcüğünün hiç geçmediğinden artık emin oldum. Böyle bir sözcük olmuş olsaydı önce birinci sorudan cevap verilmeye başlardı. Konuları saptırmakta üstümüze yoktur (kendimde dahil tabi ki) Ölümler üzerinden bile esip gürleme ferasetine sahip şanlı yurdum insanı bakalım yaşam hakkının ne olduğundan haberdar mı?

Bilmeyenler için devam edelim;

"Yaşama Hakkı; kişinin fiziksel varlığını sürdürebilmesinin güvencesini oluşturan insan hakkıdır.. 4 Kasım 1950 tarihli Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 2. maddesinde herkesin yaşama hakkının yasayla korunacağı, yasanın ölüm cezasını öngördüğü bir suçtan dolayı mahkemece verilmiş bir cezanın yerine getirilmesi dışında hiç kimsenin kasten öldürülemeyeceğini belirtilmiştir.”

Aşağıdaki madde de eminim kitaplarda yazmıyor.

T.C ANAYASASI
İKİNCİ BÖLÜM
KİŞİNİN HAKLARI VE ÖDEVLERİ
I. KİŞİNİN DOKUNULMAZLIĞI, MADDİ VE MANEVİ VARLIĞI
MADDE 17 - Herkes, yaşama, maddî ve manevî varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir.

Yaşam hakkını izinsiz kullanan listedeki tüm gazeteciler için özür nereye dilenmesi gerekiyordu!!. Kan gölüne çevrilen bu ülkede bu manzaraya sebep olan ölümlerde payı bulunan, öldürmeyi kabullendirmeye çalışan tüm kitaplar ve tüm kişilere lanet olsun..

BASKALTURK
27-01-2009, 00:03
Bize Ölüm Yok

Bir ölür, bin doğarız.. çünkü zibil gibiyiz her evde 10 çoçuk var :D

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1016368927997&oid=16608872586

Oncelikle Siz kimsiniz? Biz demissiniz de!

Bize olum yok dediginize gore bizden degilsiniz,sayet bizim evlerimizde iki yada uc cocuktan fazlasi yoktur!Eger dusundugum toplulukdansaniz evet ''zibil''gibisiniz.esenlikle

Birde sn.pervane bolca kufur derken neyi ve hangi kufrumu kastediyorsunuz?Sizin icin alcak hain kufur ise evet okudugum kitaplarda bolca vardi !esenlikle sizede

Firestorm
06-01-2011, 21:54
Metin Göktepe

10 Nisan 1968’de, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı Çipil köyünde dünyaya geldi. Yaşamının ilk 11 yılını burada geçiren Metin, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan, 8 çocuklu emekçi bir ailenin 7. çocuğu ve kendisine, “ölmeyecek, göğe çıkacak, kurtarıcı” anlamında “Mehdi” diye seslenen, çok okuyan bir babanın oğluydu.
İlkokulu, köyün tek okulunda, birleştirilmiş sınıfta okuyan Metin, çalışkan, başarılı, sevilen bir öğrenciydi. Abla ve ağabeylerinin yıllara yayılan göçünün ardından 1979’da annesi ve babasından hemen önce küçük kardeşi Aziz ile birlikte İstanbul’a geldi. Aynı yıl Esenler’deki Harp Dinçsoy İlköğretim Okulu’na kaydoldu ve 5. sınıfı burada okudu. Ortaokula o zamanki adıyla Esenler Lisesi’nde başladı ve liseyi de burada okuyarak şimdiki adıyla Bakırköy İbrahim Turhan Lisesi’nden 1986’da mezun oldu. Lisede de başarılı bir öğrenci olan Metin, mezun olduktan sonra bir yıl dershaneye devam etti ve buradaki başarısıyla, kardeşinin de dershaneye gitmesini sağladı.
Yaz tatillerinde çalışarak harçlığını çıkaran ve böyle okuyan Metin, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’ne girdi. Bu sırada fabrikada çalışan ablası, ağabeyi ve 86’dan itibaren kültürel ve sosyal faaliyetlerine katıldığı dernek sayesinde politik mücadele ile tanıştı. Metin üniversitede öğrenci gençlik mücadelesinin aktif bir üyesi oldu. Öğrenci ve işçi hareketinin oldukça coşkulu olduğu bu dönemlerde, birçok kez gözaltına alındı. Çevresinde, sürekli gülen, çok geniş bir arkadaş çevresi olan ve hoş sohbet biri olarak tanınıyordu.
1992 yılının Mart ayında işçi ve emekçi hareketinin gelişimine objektif tutacak bir derginin, Haberde ve Yorumda Gerçek dergisinin çıkacağını öğrenince orada çalışmaya başladı. Yayın hayatı boyunca Haberde ve Yorumda Gerçek Dergisi’nde muhabiri olarak çalışan Metin, 7 Haziran 1995’te kurulan Evrensel gazetesinde başından itibaren yer aldı. Metin, 9 Ocak 1996’da, gazetecilik yaparken, gözaltında polislerce dövülerek öldürüldü.

http://www.metingoktepe.com/biyografi.php

15 Sene geçti aradan bu ülkede gercekten adalet yok...