PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İKİ HABER

09-08-2007, 19:55
biraz önce tv de haberleri seyrediyordum, önce abd nin uzay mekiği
Endeavour un fırlatma rampasındaki görüntülerini verdi.

http://teknoloji.milliyet.com.tr/detay.asp?id=2965

ve hemen ardından kendini kırbaçlayan ırak caferilerini

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/7055237.asp?gid=200&a=724820

biz burda kendimizi yırtarken bize düşmanca davranan müslümanların
kötülüğünümü istiyoruz, biz neyi savunuyoruz, bilim yolunda ilerleyin,
teknolojiyi yakalayın, belki atalarınız sizin adınıza yanlış bir yola girmiş
olabilir, ama siz aynı yanlışı devam ettirmeyin.

adam son sürat uzayda cirit atarken, senin kendini kamçılaman ne gibi bir yarar
sağlayacak senden sonraki kuşaklara, sen bilimi elinin tersiyle itip kendini
kırbaçlarken kendinden sonra gelecek kuşakların geleceğini heba etmiyormusun.

adam elektiriği icad ederken sen kendini kırbaçlıyordun

adam ampulu icad ederken sen kendini krbaçlıyordun

adam telefonu icad ederken sen kendini kırbaçlıyordun

adam arabayı icad ederken sen kendini kırbaçlıyordun

adam uçağı icad ederken sen kendini kırbçlıyordun

adam bilgisayarı icad ederken sen kendini kırbaçlıyordun

adam uzaya çıktı sen hala kendini kırbaçlıyorsun

kolay gelsin, devam edin

Nebenbuhler
09-08-2007, 20:40
Arkadasim bunlarin(yobazlarin ve iyiniyetli kandirilmis olanlar)günümüzdeki ugrastiklari bilim baskalarinin kesf ve icad ettiklerini kuranda acaba hangi ayete mal ederde "Bakin bunu kuran1400 sene evvel söylüyordu"diye bilmektir,baska ilimle ugrasma yok.Zamaninda adam galatakulesinden uctu diye sürgüne gönderildi.

Ama ben bunlarin yaptiklarini yüzlerine vurmak icin söyle birsey yaptirtmak isterdim,dünyanin en önemli bilim adamlarinin ortak bir calismasi olarak bir yalan uydurup bunlara sunmak,sazanlarda atliyacaklarindan sonradan bunun yalan oldugunu aciklamak.Sonrada bizimle dalga gecildi diye feryadi figan eyleyip dururlardi..bunlarin sucunu yüzüne vurdugunda acayip asabilesirler..hakaret küfür vs..vs..

Insanligin sizlerden cektikleri artik yeter,bu siteye ugrayip bir seyler yazamadan gidenleriniz cook var cünki "Bilenle bilmeyen hic bir olurmu"burdakileri kandiramazsiniz,kandirmayi bos ver bazi seyleri ögrenmekten ögrenmeye tesvik edilmekten dikkatinizden kacanlara isaret edileceginden korkuyorsunuz..Bilimsellik böyle olmaz.

Abi bana bi Kirbac kendimi kirbacliyacagimda birazdan;-)

09-08-2007, 21:35
sizler insanların yaptıklarına bakarak dini,Allah'ı,Müslümanlığı anlamaya çalışırsanız yanlış yapmış olursunuz.

Allah insanlara kendinizi kırbaçlayın demiyor ki. o insanlar neden kendilerini kırbaçlıyor onu hiç anlamış değilim zaten.

InVitatio
09-08-2007, 21:42
1000 yillik matemi ebedi kilmak icin..
islam seriati icin ölenlerin cektigi acilari hissedebilmek icin
zulme biyat etmeyip direnler gibi
zulme direnclerini gösterbilmek icin
bunun-kirbaclamanin- islam ile alakali olmadigi kesindir ama
bu matemi hissederek yasamak islamin sii yorumunca tüm varlik nedenidir

09-08-2007, 21:45
bir de şunu yazayım : bu bedeni bize Allah vermiştir ve o bedene her ne olursa olsun herhangi bir işkencede bulunmak çok büyük bir günahtır.emanete hıyanettir.bu da benim yorumum.

Nebenbuhler
09-08-2007, 22:12
Birisi kendini kirbaclar ötekisi Kabeyi tavvaf eder al birini vur ötekine,kabeyi tavvaf etmek akil isimidir peki?Seytantaslamak,Kurban kesmek..vs..vs.Bence kabeyi kutsal kilan sey o Göktasidir(Hacer'ül Esved)bunun etrafinda dönmek de ne oluyor?
Eskiden o Göktasinin niye ve nasil düstügünü bilmeyenler bunu kutsamis olabilirler ya günümüzde?

09-08-2007, 22:17
Nebenbuhler o göktaşı dünyaya düşmüş en şansız göktaşıdır *:lol:

09-08-2007, 22:32
Hacerü’l-Esved

Kabe-i Muazzamanın kapısının sol tarafında yer alan ve tavaf başlangıcı olarak kabul edilen Hacerü'l-Esved'in Cennetten getirildiği hakkında sahih hadisler mevcuttur.

Sünen-i Tirmizi'de İbni Abbas'tan rivayet edilen hadisin meali şöyledir:

“Hacerü'l-Esved Cennetten indirildi. Sütten daha beyazdı, fakat onu Ademoğlunun hataları kararttı.”(1)

Müsned'deki rivayet de şu mealdedir:

“Hacerü'l-Esved Cennetten gelmiştir. Kardan daha beyazdı. Fakat onu müşriklerin hataları kararttı.” (2)

Bu Hususta Kabe ve Mekke Tarihi isimli eserde şu bilgilere yer verilir:

Hz. Adem Cennetten yeryüzüne indirildiğinde Cenab-ı Hak melekler vasıtasıyla ona bir Cennet çadırı gönderdi. Hacerü'l-Esved de bu çadırın içindeydi ve beyaz bir yakuttu.

Hz. İbrahim, oğlu Hz. İsmail'le birlikte Kabe'yi inşa ederken tavaf başlangıcı olarak oğlu İsmail'den bir taş istedi. Hz. İsmail taşı aramaya gitti, fakat boş döndü. Bu sırada Hz. Cebrail, Hz. İbrahim'e bir taş getirdi. Nuh Tufanında Kabe de sular altında kalınca Cenab-ı Hak Hacerü'l-Esved'i Ebû Kubeys dağına emanet etmiş ve “Benim dostumu Kabe‘yi inşa ederken gördüğün zaman bu taşı ona çıkar” buyurmuştu. Hz. Cebrail'in getirdiği bu taş beyazdı. Fakat daha sonra hadiste buyrulduğu gibi, müşriklerin ellerini sürmesiyle; bazı rivayetlerde de zaman zaman çıkan yangınlar sonucu kararmıştır. (3)

İbni Abbas'ın izahı da şu şekildedir: “Cenab-ı Hakkın onu karartmasının sebebi, dünya ehlinin Cennet zinetine bakmamaları içindir.” (4)

Kaynaklar:

1. Tirmizi, Hacc:49.
2. el-Fethü'r-Rabbani, 12:26.
3. Ebû'l Veled el-Ezraki. Kabe ve Mekke Tirihi, s. 36-54.
4. Tuhfetü'l-Ahvezi, 3:617.

InVitatio
09-08-2007, 22:36
Sevgili Nebenbuhler
forumdaslarimizdan birisi bir soru sormus acaba neden kirbaclar bunlar kendi kendisini diye
bende elimden geldigi kadar cevaplayama calismisim , peki verdigim cevap yalanmidir ?
siiler böyle aciklamiyormu neden bu tür seyleri yaptiklarinin ?

bu ve bu gibi degerler ve ibadet sekilleri sizler icin aptalca olabilir, sizler bunlari birer birer sorgulayabilirsiniz bunda da söyleycek lafim yok.
ama bu dine tabi olanlar icin , dinlerinin ana kalelerinden birisidir, yani siz tabi olmadiginiz birseyi sorgulayabilirsiniz, alay etmeyi de kendinize yakistiriyorsaniz alay da edebilirsiniz, ama birakin bu din adina neyin dogru olup olmadigini bu dine tabi olan bireyler karar versin....

Nebenbuhler
09-08-2007, 22:46
Din adina neyin dogru olup almadigini birakinda bu dine tabi olan bireyler karar versin.

Bosuna yaziyoruz desene arkadasim,sunda haklisin alay edilecek bir olay degil bazilarinin kendisini kirbaclamasi lakin disardan bakinca öyle görünüyor,birisi kalkip arkadasim niye kendini kirbacliyorsun dese ne *diyeceksin "Ben inancim geregi kendimi kirbacliyorum inanc özgürlügü diye bir sey var"mi diyeceksin yani?Sygl..

InVitatio
09-08-2007, 22:53
Forumdasim Nebenbuhler
bosuna yazmiyorsun , ama sizin bu gibi konulardaki yorumlariniz tabi olmadiginiz bir olgu hakkinda
tabi olanlar icin hic birsey ifade etmiyor.
ama bu insanlar senin üzerinde hem fiili hemde manvi bir baski uyguluyorsa " sende böyle yapmalisin" diye , ozaman emin olabilirsin ilk buna ben karsi cikarim.
benim kendi görüsüm bu gibi bir kirpaclamanin dogru olup olmadigi degil, bence islam adina gerekli degildir, ama bunu yapanlar yetiskin insanlar, onlar kendilerine ( bizim gözümüde eziyeti ) bu tür seyleri hak görüyorlarsa, bizleri ilgilendirmez gibi geliyor bana....ilgilendirse bile onlari hic bir sekilde baglamaz galiba

Nebenbuhler
09-08-2007, 23:06
Gökhan *sen simdi olayi aciklamismi oluyorsun?Cennetten (!)gönderilen o tas *bir daga emanet edildi cebrail gidip"Allah sana bir tas Emanet birakmis onu alayim adam kabeyi bitircek nerdeyse"mi demis olmali yoksa O dag kendiliginden baktiki kabe insaati bitmek üzere silkelenip tasi onun bulmasinimi sagladi..?secenek senin..Sygl..

pante
09-08-2007, 23:28
İslam'ı zedeleyen konulardan biridir Hacer-ül Esved taşı.
Kur'an'da bahsedilmez, kutsal olduğuna dair bir bilgi sunulmaz.
İslam öncesi Putperestlerin kutsalıdır.

Taşı öpmek, taşa el-yüz sürmek vs. davranışlar da İslam anlayışına terstir.
Tamamen putperestvari bir davranıştır.
Büyük olasılıkla peygamberden çok sonra Emevi döneminde bu putperest adeti yeniden canlanmıştır. Meşrulaştırmak içinde Halife Ömer hakkında bir hadis uydurulmuştur.
" Peygamberin bu taşı öptüğünü görmeseydim, onu öpmezdim" dediği öne sürülmüştür.

Bu taşın Hz. İbrahim'in terkettiği eşi Hacer'i simgelediği ve Arapların ondan türediğinin göstergesi olan dişilik sembolü olduğu iddia edilir. Bu nedenle muhafazasına da vagina şekli verildiği öne sürülür. Bunun dışında bu taşın Afrodit heykelinin parçası olduğu ve yüzyıllar boyunca ellenmekten dolayı karardığı da iddialar arasındadır.

Örneğin yine İslam öncesi putperest adetlerinden olan Safa ve Merve arasında sa'y- gidip gelme adeti Kur'an'da " Bunu yapmanızda size günah yoktur" şeklinde belirtilir. Demek ki Haccın yapılması gereken önemli bir farizesi değildir. Ama farzmış gibi önemsenir ve yapılır. Taşın ellenmesi-öpülmesi hiç belirtilmediği halde insanlar ona dokunabilmek için birbirini ezer, üzer.