Orijinalini görmek için tıklayınız : BİZ MAYMUNDAN MI GELDİK?
Bazı insanlar maymundan geldiklerini evrimleşerek insana dönüştüğünü savunuyorlar sizcede öylemi benim araştırmalarıma göre öyle değil aksini ispat edenlerin cevaplarını bekliyorum.
http://www.muhammedhasenoglu.org
http://www.evrimefsanesi.com
http://www.evrimcilerinitiraflari.com
http://www.evrimaldatmacasi.com
Bazı insanlar maymundan geldiklerini evrimleşerek insana dönüştüğünü savunuyorlar
Bu tür ifadeler ancak fanatik ateist evrimcilerin ekmeğine yağ sürüyor..."evrim konusunda bilgisizler işte" diyorlar...
Evrim teorisine göre insan "maymundan geldi" ,"maymun insan oldu" gibi bir iddia yok..
İnsan ile maymun "ORTAK BİR ATADAN GELDİ" deniyor...
Ben evrimi tümüyle reddetmiyorum..
Ama Türkiye''de bazı ŞARLATAN ateist dergiler ünlü bilimsel yaratılışçı yayınların sahiplerine dil uzatıp "aslında sıradan bilgisizler adlarının başlarına DR PROF. ifadeleri koyuyorlar" şeklindeki ancak kendilerine yakışır iftiralara imza atıyorlar...
Evet, YARATILIŞI SAVUNMAK ANTİ BİLİMSELLİK DEĞİLDİR....Bir insan hem Tanrı''ya inanıp hem de gayet mükemmel ve saygın BİLİM ADAMI olabilir...Bunun dünyada BİNLERCE örneği vardır.....
fanatik ve şarlatan ateist iddialarının aksine bir insan hem evrime inanıp hem de TANRI''YA inanabilir...Bu da "anti bilimsellik" değildir...
Yaratılışı savunmak da anti bilimsellik değildir...
Selamlar;
Bilim adamı olmak için her türlü dogmadan, ideolojiden sıyrılmış olmak gereklidir.Bunun için bilim adamları Tanrıya inanabilir tezini doğru bulmuyorum.
İnançlar ile bilimi aynı kefeye koyan bir bilim adamının da vereceği dersleri sağlıklı bulmuyorum. Çünkü elinde sonunda işin içine ( bilimselliğe ) dini, Tanrıyı sokacaktır.Bilimsellik ile Tanrıyı aynı kefeye koyan bir dimağın sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Nothing''in bu görüşüne ben de katılıyorum. Birbirleri ile bağdaşmayan ve çoğu kere çelişkide olan bu iki domain''i herkes tam anlamı ile ayrı tutamaz. Bunu becerebilen çok özel bir insandır. Bilim adamları arasında benim bildiğim tek biri vardı. Jay Gould.. O da birkaç yıl önce öldü. Kendisi bir ateist idi ama, pazarları kiliseye giderdi ve kilise korosunda ilahi söylerdi. Bu iki disiplinin ayrı şeyler olduğuna inanırdı. Ayrıca onları ayrı tutmada başarılı idi.
HACI
Bilim adamı olmak için her türlü dogmadan, ideolojiden sıyrılmış olmak gereklidir.Bunun için bilim adamları Tanrıya inanabilir tezini doğru bulmuyorum.
Tanrı''ya inanmak bilimsellikle ilgili bir konu değildir...daha çok kişinin duygularıyla ilgilidir...Böyle olunca da bir bilim adamı hem iyi bir bilim adamı olup hem de Tanrı''ya inanabilir.
Ve bunun sayısı örneği görülmüştür..
Gelmiş geçmiş en büyük bilim adamları da bir şekilde Tanrı''ya inanmışlardı (Newton,Mendel,Faraday,Pascal,Einstein,Robert Boyle....vs) ama hiçbirinin buluşları "Tanrı''ya inandıkları için" sağlıksız olmadı....Hatta birçoğu daha da ileri giderek bilim nedir sorusuna "Tanrı''nın yaratış sanatının güzelliklerini keşfetmek" şeklinde ya da benzeri biçimlerde cevap vermişlerdir...
Ateizmin geçmişi de Teizm gibi çok eskilere gider ama Tam aksi tarihte Tanrı''ya bir şekilde inanmış bilim adamları ateist DEĞİL,tam aksi teist,deist..vs dir...Bu gerçeği de inkar etmek mantıksızdır...
Ve yukarıdaki düşüncenizin geçersiz olduğunun da ispatıdır...
Günümüzde de ateist olmayan ama son derece güvenilir binlerce bilim adamı vardır...
Bir bilim adamının "iyi ve güvenilir" olması için ateist olması gerektiğini söylemek tam bir ateist yobazlığı ve fanatikliğidir...Yanlışlığını tarih bize ispat etmiştir..Çünkü dediğim gibi bir bilim adamı Tanrı''ya laboratuvarda test ettiği ve gözleriyle gördüğü için inanmaz ama bu onun DÜŞÜNSEL SÜRECİ, anlam dünyası ve duygularıyla ilgilidir..
Evet çok güzel söyledin bu iş ``duygularla`` ilgili.Bunun içindir ki bilim nedir sorusuna: ``Tanrı''nın yaratış sanatının güzelliklerini keşfetmek`` cevabını vermişlerdir. İşin içine duygular girerse objektiflik bekleyebilir. Bilim adamı kendini boş levha gibi görmeli ve bilmeye burdan başlamalıdır.Eğer levhanın üzerinde Tanrı varsa o zaten subjektifliğe, empoze edilen kültüre saplanmıştır.
Bunu savunurken de şunu belirtmek isterim: Bilim adamı ateist olarak işe başlamalı ama şoven bir ateist olmamalı eğer böyle olursa teist bilim adamına yaptığım yorum aynen onun için de geçerlidir.
Nothing''e bu konuda da katılıyorum. Şoven atesit olmak en kötüsü. Elbette yobaz olmakla özdeşdir. İnsan inançlarını ya da onların yokluğunu günlük yaşamına yansıtmamalı.. Bu çok önemli. Bunu yapan insan yobaz olabilir.
Evet. Deep''in de yazdığı gibi saygın inanırlar ve dindarlar vardır elbette. Çok vardır onlardan hem de. Ama ben onları bilim adamı konteksi içinde incelemiyorum. Bilim adamı deyince sanki başka birilerini anlıyorum. Üniversite hocalarını, kendini bilime adamış ve insanlarla ilişkisi olmayan fizikçi veya kimyacıları, temel tıp araştırması yapan doktorları düşünüyorum. İnsanlarla ilişkisi olan her insanın kendi inançlarını diğerlerine empoze etmemesi çok önemli.
Geçenlerde bir ateist anlattı. Genç bir çocuk. Bir dişçiye gitmiş. Türbanlı bir bayan. Daha tedaviye başlamadan önce dişçi kendisine bir zarf uzatmış. Müslüman bir örgüt için para topluyor.. Arkadaş benim kendi yardım ettiğim yer var demiş ve zarfa para koymamış. Dişçi bayan hasta iki dişinin yanı sıra ve izin almadan yandaki sağlam dişleri de tedavi etmiş ve bir süre sonra çocuğun dört dişi de felaket bir şekilde ağrımaya başlamış ve dördünü de çektirmek zorunda kalmış. Şimdi bu bayan Müslüman dişçi yobaz mı, değil mi? Toplum için tehlikeli mi, değil mi?
Siz karar verin. Benim çalıştığım şehirde Müslüman ve İslam''ın bütün koşullarını yerine getiren bir ürolog var. Şimdiye kadar kimseye en ufak bir zarar vermedi. Üstelik çok sevilir ve sayılır. Çünkü elleri çok hassas ve becerikli. İşini çok iyi biliyor. Günümüzde teknik beceri çok önemli. Bu doktorun tedavi ettiği hastaların hepsi Hristiyan. İnançlarını günlük yaşamından ayırıyor.. Ve çok iyi bir doktor olabiliyor..
Bence insan önce iyi ahlaklı olmalı. Becerikli olmalı. Yani işini iyi bilmeli. Kendini ilerletmeye çalışmalı. Gerisi boş..
HACI
Bilim adamı kendini boş levha gibi görmeli ve bilmeye burdan başlamalıdır
Evet katılıyorum...
Ama yanlış bir anlama var...
Bilim adamı objektif olmak için ateist olmak zorunda değildir İNANCI, YAPTIĞI ÇALIŞMAYI/ARAŞTIRMAYI ETKİLEMESİN YETER! yani bilim adamı duygularını işine karıştırmaz hem Tanrı''ya inanır hem de "bilim" yapar...bu görüşe tamamıyla katılırım...Bunun tarihte sayısız örneği de görülmüştür...
Başrahip Mendel, Kilisede ders verirken boş zamanlarında ve tenefüslerde bitkiler/bezelyeler üzerinde detaylı çalışmalar ve deneyler yapmış sadece bitkilere değil bütün canlılara uygulanabildiği sonradan keşfedilen ve biyologların devrim niteliğinde dediği "kalıtım yasaları"nı keşfetmiştir...Bugün genetiğin Babası/kurucusu diye anılmaktadır...
Bu tip örnekler çoğaltılabilir...
Demek istediğim, bilim adamı ateist olmak zorunda değil SADECE ARAŞTIRMASINDA ÇALIŞMASINDA TARAFSIZ "BOŞ BİR LEVHA GİBİ" olmak zorundadır...
Hacım, benim öbür taraftaki sorumun cevabı burada netleşmiş sanırım, deep yazdıkların çok güzeldi.
Bende benzer şeyleri öbür tarafta belirttim zaten. Bağlazlığın ateizmide olur teizmide. Hatta deizmide. Ama deizmde az olur:)
Neden ateist olmasın? Hiçbir şeyi ön kabul görmesin ve böyle girsin davaya. Neden bir şeyleri kabul ederek davaya giriyor? Bir bilim adamı inandığı değerlerin yıkılmasını mı ister yoksa onların bilimsel olarak kılıflanmasını/uyarlanmasını mı? Bilim adamları denildiği gibi duygularıyla, objektifliği ayrı tutabiliyor mu acaba? Söz konusu olan basit bir gelenek değil ki ondan vazgeçmek kolay olsun. Söz konusu KOCAMAN bir yaratıcı inancı.
Neden ateist olmasın
Tartışmayı uzatmak istemiyorum yazacağım herşeyi yukarıda yazdım...
Tarihte hangi bilim adamlarının ateist olduğu hangilerinin Teist,Deist..vs olduğu son derece açıktır bu bilim adamlarının bilime yaptığı dev katkı da çok açıktır...
Evet Deep''e sonuna kadar katılıyorum, ateizm propagandası yapacağım diye elinize yüzünüze bulaştırmayın bu işleri.
Bilimsel teoriler öznellik, his ve inanç içerir, bu çok doğaldır.
Bilim teoriler sandığınız kadar cool bir alan değildir. Cool olan teknolojidir.
Teknolojiyi kabul etmeyecek insan yok gibidir.
Ateizmin propagandasını yapmak saçma.. Onu tesitler bizim adımıza yapıyorlar. Saçma sapan şeylere inanarak ateizmin bir mücevher olduğunu kanıtlıyorlar.. keh keh kehhhhhhhh
Biz bilim adamları ateist derken, günümüzde ve yakın zamanlarda yaşayanlardan bahsediyoruz. Günümüzde dinle bilimi karıştıran bir bilim adamını yaşatmazlar.. Mümkün değildir.
Eskiye gidince de zaten din her şeydi.. Alternatifi yoktu. Bilim yeterince gelişmemişti ve Tanrı inancı çok güçlü idi..
Günümüzde Tanrı inancı azalmaya başladı.. Zamanla daha da azalacak. Yine de tümüyle kaybolmayabilir..
HACI
Sevgili deep,
zaten bilim o seviyeye çoktan geldi, Tanrı''yı kimse bilimsel olarak tartışamaz.
İleride, belki yakında felsefe de artık bu yöne kayacak. Flew''den bunun ermarelerini açıkça görmekteyiz zaten.
Yaw hacı, senin yazını görmemiştim, sen hakkaten panik adamsın yaw:))
Kendini avutuyorsun,
bu yaptığına sosyal mistiklik denir hacım:))
Yani başkalarının imanı ile kendi imanını kuvvetlendirme:)
Ama biz görüyoruz ibrenin nereye kaydığını, hawking bile kendisine ateist misiniz diye sorulduğunda ateist değilim ama bana lütfen böyle şeyler sormayın demiştir:)
Ateizimin teisti seniii:)
Herkes bunu konuşuyor programında da sizin dediğiniz gibi insanlardan vardı. Programa katılanlar astronomi, fizik ve matematik proflarıydı. Bir de sizin görüşünüzü savunan bir adam vardı ve sizin dediğiniz gibi evrenin yoktan var olduğunu savunuyordu ve tarihten birçok dindar bilim adamından örnekler verdi. Ateist olan bilim adamlarından biri bilim adamı hiçbir inanca bağlı olmamalı dedi.
Burdan şunu çıkarıyorum: Demek ki bir bilim adamı inançlıysa o big bangı tanrıya dayandırıyor. Ama eğer bilim adamı inançsızsa o big bangdan tanrıyı çıkarmıyor, araştıralım ve görelim diyor.Bilime tanrıyı sokmayın diyor.
Zaten programı izleyenler de bilir astronom vardı o programda ve yaratılışı savunan bilim adamına gülüp durmuştu.Zevkli bir programdı.
Maymun diye bir maymunmu varki gelsin?Sempanze,Goril vb. ile ayni atadan geldigi denmek istendi.Bilerek sacma bir anlam verilmeye calisiliyor.Neandataler da insan atasi sanildi.Sonucta onlarin parelel insan olduklari ve nesillerinin tükendigi kabul edildi.Harun Yahyadan bir kelimeyi bile dogru beklemeyin.Onun kendisine faydasi yok.Tek amaci sizlerin parasini yemek.Almanyada üc kurusluk CD ler 30 € satiliyor.Yazik ya insanlar bu sekildede kandirilmazki.
SAYGILAR
Sen kendini maymun falanmı sanıyorsun.
Domain Ökaryotlar (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96karyotlar) (Eukarya)
Âlem Hayvanlar (http://tr.wikipedia.org/wiki/Hayvanlar) (Animalia)
Şube Kordalılar (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kordal%C4%B1lar) (Chordata)
Alt şube Omurgalılar (http://tr.wikipedia.org/wiki/Omurgal%C4%B1lar) (Vertebrata)
Sınıf Memeliler (http://tr.wikipedia.org/wiki/Memeliler) (Mammalia)
Alt sınıf Theria (http://tr.wikipedia.org/wiki/Theria)
Infra sınıf Eteneliler (http://tr.wikipedia.org/wiki/Eteneliler) (Eutheria)
Takım Primatlar (http://tr.wikipedia.org/wiki/Primatlar) (Primate)
Alt sınıf Haplorrhini (http://tr.wikipedia.org/wiki/Haplorrhini)
Familya(Aile) İnsangiller (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsangiller) (Hominidae)
Cins Homo (http://tr.wikipedia.org/wiki/Homo)
Tür İnsan (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsan) (Homo sapiens)
Hayır zannetmiyor, öyle olduğunu biliyor. Evet maymunuz... Afrikalı büyük kuyruksuz maymun cinslerinden biriyiz. En yakın akrabamız şempanzeler, sonra goriller, sonra da orangutanlar...
Aşağıdaki gibi vidyoları siz birşeyler öğrenesiniz diye sitemize koyuyoruz...
İzleyiver (http://www.evrimteorisi.org/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=106&video_id=57)
Sümeyye1
21-09-2009, 00:50
Hayır zannetmiyor, öyle olduğunu biliyor. Evet maymunuz... Afrikalı büyük kuyruksuz maymun cinslerinden biriyiz. En yakın akrabamız şempanzeler, sonra goriller, sonra da orangutanlar...
Aşağıdaki gibi vidyoları siz birşeyler öğrenesiniz diye sitemize koyuyoruz...
İzleyiver (http://www.evrimteorisi.org/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=106&video_id=57)
Bilimin ispatlayamadığı bilgiyi siz videolarlamı ispatlıyorsunuz. Şu put perets inançlarınızdan kurtulamadınız vesselam.Biraz kuran okusanız tüm canlıların aynı maddeden yapıldığını zaten göreceksiniz.İnsanın maymundan geldiğini kanıtlayabilecek yeryüzünde bir bilgi varmı, olmayan şeyleri varmış gibi göstererek insanlarımızın kafasını bulandırmayın.
evrensel-insan
21-09-2009, 01:15
Sumeyye1;
Biraz kuran okusanız tüm canlıların aynı maddeden yapıldığını zaten göreceksiniz-Sumeyye1-
Neymis bu ayni madde?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sumeyye1;
Biraz kuran okusanız tüm canlıların aynı maddeden yapıldığını zaten göreceksiniz-Sumeyye1-
Neymis bu ayni madde?
Saygilarimla;
evrensel-insan
çamur olabilir mi hocam acaba?
Sümeyye1
21-09-2009, 01:35
Sumeyye1;
Neymis bu ayni madde?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Size diyorum hiç kuran okumamışsınız, kalkmış dinleri eleştirmeye çalışıyorsunuz.Allah sizi ıslah etsin.
evrensel-insan
21-09-2009, 01:44
Saygideger Sumeyye1;
Nasil bir tavir takindiginiz anlasilmistir. Istediginiz gibi "bos ve anlamsiz" mesajlar yazmaya devam edebilirsiniz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
21-09-2009, 01:46
Saygideger unbe;
Wallahi, ben vucut alasim ve bilesimleri icinde; su an halihazirda, bir camur bilesimi oldugundan haberim yok. Senin varmi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger unbe;
Wallahi, ben vucut alasim ve bilesimleri icinde; su an halihazirda, bir camur bilesimi oldugundan haberim yok. Senin varmi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
yok hocam.hanımefendi demiş ya o bileşim tektir diye.e kuranda da yazıyor ya bi çamur bi balçık,ondan dedimdi....
Sümeyye1
21-09-2009, 01:48
Saygideger Sumeyye1;
Nasil bir tavir takindiginiz anlasilmistir. Istediginiz gibi "bos ve anlamsiz" mesajlar yazmaya devam edebilirsiniz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Siz şu 7 bin kusur mesajınızda dolu bir yazı varmıdır onu basabilirmisiniz.
evrensel-insan
21-09-2009, 01:57
Saygideger Sumeyye1;
Bir yazinin "dolulugu-boslugu" algi, kavrama bilgi ve bilinc meselesidir.
Yalniz benim merak ettigim, bu kadar kisa bir zamanda 7 bin kusur yaziyi "okuyabilip" fikir yurutebilmeniz. Dogruya; dini bir inanis bu TV'deki Sementha gibi; bir burun hareketiyle; tum yazilari okumus olabilirsiniz, herturlu mucize, doga ve dunya oteligi mumkundur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bilimin ispatlayamadığı bilgiyi siz videolarlamı ispatlıyorsunuz. Şu put perets inançlarınızdan kurtulamadınız vesselam.Biraz kuran okusanız tüm canlıların aynı maddeden yapıldığını zaten göreceksiniz.İnsanın maymundan geldiğini kanıtlayabilecek yeryüzünde bir bilgi varmı, olmayan şeyleri varmış gibi göstererek insanlarımızın kafasını bulandırmayın.
Sevgili Sümeyye
İlk öncelikle bilimin ispatlayamadığı bilgi diyeip evrimi geçersiz gösterme çabası içindesin bunuda Evrimin sonundaki teoriden giderek yapıyorsun. Bak sana Evrimin beraber anıldığı teorilerden bir ikisini söyleyi. Big Bang Teorisi, Hücre Teorisi, Plaka Tektoniği Teorisi.
Şimdi sen Big Bang teorisi diye bilim big bangi ispatlamadı mı diyorsun?Ya da Plaka tektoniği teorisi diye Kıtasal levhalar hareket etmiyor mu diyorsun?
Bilimsel açından evrim yeryüzünün yuvarlaklığı kadar kanıtlanmıştır. Tabi siz evrim hakkındaki bilgileri harun Yahya ve tayfasından öğrendiğiniz için evrim çürütüldü olarak öğrenmişsinizdir. O zaman üzülerek söylüyorum ki Evrim çürütülemedi ve bu gidişlede çürütülmesi çok zor.
İnsanın maymundan geldiğini kanıtlayacak hiç bir bilgi yok şuan için yeryüzünde. Eee ne oldu şimdi evrim teorisi çöktü mü? Eğer birazcık evrim hakkında tarafsız kaynaklardan araştırma yapmış olsaydın Evrimin hiç bir zaman insanın maymundan geldiğini söylemediğini görürdün. Maymun ve İnsansılar aynı ortak atadan gelmektedir. Eğer insanlar birinden gelmiş diyeceksen bunlar maymunlar değil insansılardır. Ape ve Monkey ayrımına bakabilirsin.
Bir de Evrimi nasıl oluyorda put perest inancı yapıyorsun çok merak ettim? Evrimin herangi bir inançla ilgili bir tek bile açıklaması var mıdır? Eğer yoksa evrim nasıl bir put perest inancı oluyor açıklar mısın?
Olmayan şeyleri var gibi göstererek insanların kafasını yüz yıllar dan beridir kim bulandırıyor acaba?
Bakın sırf siz maymunlarla yakın akrabalığımızı görün diye yeni bir konu başlığı açtım. Bir itirazınız veya ilave bilgi talebiniz varsa oraya yazabilirsiniz...
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12915
Gizemli adam
03-11-2012, 16:22
Arkadaşa katılıyorum bende katılmıyorum maymundan gelme düşüncesine bu kadar aşağılık bir varlığa nasıl kendinizi yakıştırabilirsiniz hayret ediyorum doğrusu.:der:
Arkadaşa katılıyorum bende katılmıyorum maymundan gelme düşüncesine bu kadar aşağılık bir varlığa nasıl kendinizi yakıştırabilirsiniz hayret ediyorum doğrusu.:der:
"Maymundan gelme" falan yok arkadaşım! Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın yahu. Daha sitede 2 konu gezmemişsin, hemen üyelik açıp yorum yapmaya başlıyorsun. Evrim'in "e"sini bilmezsiniz, konuşursunuz.
Çamurdan heykel olup canlanan adam mı bilimsel peki?
La Fontaine masalları.
Insanin maymundan degil, her ikisinin ayni atadan gelistigi iddia edilir. Maymuna itiraz ettiginize gore, camur ve ufuruk daha gercekci ve cazip geliyor olmali:).
Asil insani maymuna benzetmek maymunlara hakaret. Insan kadar canavar, kendi cinsini toptan yok eden, yuzbinlerce canliyi tek bombayla yok edebilecek asagilik baska bir hayvan var mi dunyada?
Gizemli adam
03-11-2012, 19:14
Insanin maymundan degil, her ikisinin ayni atadan gelistigi iddia edilir. Maymuna itiraz ettiginize gore, camur ve ufuruk daha gercekci ve cazip geliyor olmali:).
Asil insani maymuna benzetmek maymunlara hakaret. Insan kadar canavar, kendi cinsini toptan yok eden, yuzbinlerce canliyi tek bombayla yok edebilecek asagilik baska bir hayvan var mi dunyada?
O zaman sende o insanların içinde oluyorsun aşağılık dediğin insanların içinde genelleme yapma.
Gizemli adam
03-11-2012, 19:17
Ayrıca sen kendini hayvan olarak görüyorsan ona birşey demeyeceğim.Fikirlere saygım sonsuzdur.
Evrimi inkar edenlerin bazı sözleri ne kadar da çok şeytanın gurur ve kibirliğini anımsatıyor...
Allah, "Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?" dedi.
(O da) "Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise aşağılık maymunlardan evrilterek yarattın" dedi.
İblis dedi ki: "Ben, tüylü bir maymundan şekillenmiş, tüylerini yitirmiş insan için saygı ile eğilemem. Hani insanı asil ve soylu bir çamurdan veya balçıktan yaratmış olsaydın neyse gene önünde eğilir saygı duyardım. Ama bu ne? maymundan türeyen, fındık fıstık ve kabak çekirdeği çıtlatan bir yaratığa asla saygı duyamam" dedi.
O zaman Allah da ona, "Öyleyse çık oradan, çünkü sen kovuldun. Şüphesiz hesap gününe kadar lânet senin üzerinedir" dedi.
:) :) :)
Ayrıca sen kendini hayvan olarak görüyorsan ona birşey demeyeceğim.Fikirlere saygım sonsuzdur.
Sana bir soru.
İnsandaki hücre'nin adı nedir?
"İnsan hücresi" mi? "Hayvan hücresi" mi?
Gizemli adam
03-11-2012, 19:58
Sana bir soru.
İnsandaki hücre'nin adı nedir?
"İnsan hücresi" mi? "Hayvan hücresi" mi?
Hayvan olmaya ne meraklıymışsınız Benim atamda benim gibi insandı.
Ayrıca üstünün bir üstündeki üye o yazı öyle değil.Kendin değiştirmişsin yorumlamışsın.
Hayvan hücresi ile benzerlik göstermekte fakat bu bizim hayvan olduğumuzu göstermez.Hayvan değiliz.
Hayvan olmaya ne meraklıymışsınız Benim atamda benim gibi insandı.
Ayrıca üstünün bir üstündeki üye o yazı öyle değil.Kendin değiştirmişsin yorumlamışsın.
Malesef hayvansın : )
Kabul etmeyebilirsin, ama böyle.
Hepimiz hayvanız.
Biyoloji'de "hayvanlar" kategorisinde, "memeliler" grubundayız.
Soruma cevap verememişsin?
"İnsan hücresi" diye birşey var mı?
Cevap veremiyor musun?
Senin vücudundaki hücrenin adı "hayvan hücresi"dir.
Niye böyle hiç düşündün mü?
Bizi Allah yaratmışsa, niye bize özel hücre yaratmamış?
Gizemli adam
03-11-2012, 20:05
Malesef hayvansın : )
Kabul etmeyebilirsin, ama böyle.
Hepimiz hayvanız.
Biyoloji'de "hayvanlar" kategorisinde, "memeliler" grubundayız.
Soruma cevap verememişsin?
"İnsan hücresi" diye birşey var mı?
Cevap veremiyor musun?
Senin vücudundaki hücrenin adı "hayvan hücresi"dir.
Niye böyle hiç düşündün mü?
Bizi Allah yaratmışsa, niye bize özel hücre yaratmamış?
Malesef ben hayvan değilim siz (...) bir hayvan olduğunuzu kabul ediyorsanız tamam sizinle tartışmaya girmeyeceğim.
Malesef ben hayvan değilim siz (...) bir hayvan olduğunuzu kabul ediyorsanız tamam sizinle tartışmaya girmeyeceğim.
Senin yaptığın şeyin adı "boş konuşmak".
Hiçbir "bilimsel" yönü yok şu yazdıklarının, amacın "tartışmak" falan da değil. Laf kalabalığı yapmak. Ezbere konuşmak.
(...)
Biz sadece "hayvan"ız. Bunu ben söylemiyorum, biyoloji söylüyor.
Kibir ve ukalalığınız yüzünden bunu kabul edemiyorsunuz, kendinize yediremiyorsunuz :)
O yüzden mitolojik masallara sarılıyorsunuz, "çamurdan dirilen adam" gibi masallarla yaşıyorsunuz : )
Çocukça şeyler yazıyorsunuz buraya.
Kolay gelsin.
Gizemli adam
03-11-2012, 20:12
Senin yaptığın şeyin adı "boş konuşmak".
Hiçbir "bilimsel" yönü yok şu yazdıklarının, amacın "tartışmak" falan da değil. Laf kalabalığı yapmak. Ezbere konuşmak.
(..)
Biz sadece "hayvan"ız. Bunu ben söylemiyorum, biyoloji söylüyor.
Kibir ve ukalalığınız yüzünden bunu kabul edemiyorsunuz, kendinize yediremiyorsunuz :)
O yüzden mitolojik masallara sarılıyorsunuz, "çamurdan dirilen adam" gibi masallarla yaşıyorsunuz : )
Çocukça şeyler yazıyorsunuz buraya.
Kolay gelsin.
Bu sitede hiç insan yokmuş anlaşılan. (...) hayvan olarak görüyorsun kendini kabul et tartışmayı uzatma.Banlanırsamda banlanayım bende düzgün bilgi alışverişi yapılabilecek site sandım arka sayfadaki adam alayımıza hayvan diyor.
Aslında bu hayvan insan ilişkisini anlamak çok da zor olmasa gerek.
Nitekim benzer bir şekilde mitolojik söylenceler temelinde "siz çamur musunuz?" sorusunun cevabı "çamurdan türedik ama biz insanlarla çamurlar arasında fark var" denilebiliyorsa bilimsel araştırmalar temelinde "hayvanlardan türedik ve hayvanlar alemi içinde yer alıyoruz ama buna rağmen insana özgüyüz" demek ve bunu bu şekilde anlayabilmek zor olmasa gerek.
Bu sitede hiç insan yokmuş anlaşılan. (...) hayvan olarak görüyorsun kendini kabul et tartışmayı uzatma.Banlanırsamda banlanayım bende düzgün bilgi alışverişi yapılabilecek site sandım arka sayfadaki adam alayımıza hayvan diyor.
Bu sitede Müslümanların çoğuyla tartışmak zor evet, haklısın.
Bilimsel veri yok, tarihsel belge yok, ancak "inkar" var. Ya da "ezbere konuşmak" var.
Çok basit bir soru sordum, cevap alamadım senden.
NEDEN İNSANLARDA "HAYVAN HÜCRESİ" VAR??
Cevap yok, boş laf var sadece : )
Gizemli adam
03-11-2012, 20:15
Aslında bu hayvan insan ilişkisini anlamak çok da zor olmasa gerek.
Nitekim benzer bir şekilde mitolojik söylenceler temelinde "siz çamur musunuz?" sorusunun cevabı "çamurdan türedik ama biz insanlarla çamurlar arasında fark var" denilebiliyorsa bilimsel araştırmalar temelinde "hayvanlardan türedik ve hayvanlar alemi içinde yer alıyoruz ama buna rağmen insana özgüyüz" demek ve bunu bu şekilde anlayabilmek zor olmasa gerek.
Hayvandan türemek hani maymundan gelme olayı yoktu.
İnsanlar kendi arasında ayrı bir cins ve ortak bir ataya bağlıydılar.
Maymundan geldiğimizi söyleyen kim?
Maymun ve insanın ortak atası var, diyoruz.
Sen Adem-Havva'yı "kanıtladın" mı söylesene?
Boş laf sadece.
Gizemli adam
03-11-2012, 20:17
Maymundan geldiğimizi söyleyen kim?
Maymun ve insanın ortak atası var, diyoruz.
Sen Adem-Havva'yı "kanıtladın" mı söylesene?
Boş laf sadece.
Sen o ortak atayı bulabildinmi sen söyle.
Her şeyi de kişisel olarak algılamamalısınız. İnsanların da bir hayvan olduğunu, hayvanlar alemi içinde sınıflandırıldığını ve hayvan hücrelerine sahip olduğunu söylemek hakaret değil, gerçeğin kendisidir. Nitekim ben de size "arka sayfadaki adam alayımıza çamur diyor, bize hakaret ediyor" diye alınabilirim değil mi?
Sen o ortak atayı bulabildinmi sen söyle.
Evrim'de kanıt olarak "fosiller" vardır. Evrim'e kanıt olarak "körelmiş organlar" ve "yanlış damar dolaşımları" vs. vardır.
Adem-Havva nedir? Mitolojik masal : )
Gizemli adam
03-11-2012, 20:19
Sen maymun ve insanların ortak atasını kanıtlayabildinmi? Onu söyle (..)
istatistik
03-11-2012, 20:19
Tabi ki de maymundan gelme diye bir şey yoktur. Bilimsel teori bunu iddia etmez.
Daha temel bilimsel argümanlardan bile haberdar olmadan karşınızdaki kişileri bilimsel bilgi alış verişine değer bulmadığınızı nasıl bir cesaretle söyleyebiliyorsunuz?
İnsanda bulunan hücreler hayvanlarda bulunan hücreler ile benzer demek. Hadi bakalım aralarındaki farkları say da biz de bir şeyler öğrenmiş olalım sizden. İnsan hücresinin tanımını da yapıver elin değmişken.
Laf karıştırmadan ama. Merakla bekliyorum.
Sen maymun ve insanların ortak atasını kanıtlayabildinmi? (...)
İşiniz gücünüz hakaret be gözüm : )
Evrim'in e'sinden çakmazsın, gelmiş buraya konuşuyorsun.
Yaşın kaç senin 7 mi?
Gizemli adam
03-11-2012, 20:20
Siz beni aşağılıyorsunuz bende karşılığını veriyorum.Siz saygılı davranın bende ona göre davranayım.
Siz beni aşağılıyorsunuz bende karşılığını veriyorum.Siz saygılı davranın bende ona göre davranayım.
Biyoloji öğretmenin "hayvan hücreleri"nden bahsederken, biyoloji hocana bunu diyebiliyor musun?
Vakit kaybısın yahu, uğraşmaya değmezsin.
Gizemli adam
03-11-2012, 20:23
Biyoloji öğretmenin "hayvan hücreleri"nden bahsederken, biyoloji hocana bunu diyebiliyor musun?
Vakit kaybısın yahu, uğraşmaya değmezsin.
Neyse sende uğraşmaya değmezsin (..)
Neyse sende uğraşmaya değmezsin (..)
Sen de hayvansın unutma : )
Biyolojik olarak aynı kategoriye giriyoruz : )
Güncelleme:
Bu başlıkta insanın bir hayvan türü olup olmadığı veya maymunlardan mı geldiğini tartışabilirsiniz.
Gizemli adam
03-11-2012, 21:07
Güzel hakaret etmeden tartışın o zaman hayvan olmayı yediremiyorum anlıyormusunuz.
Hayvanlarla insanlar arasında dağlar kadar fark var bunu göremeyen ya kördür yada sabit fikirli.
Güzel hakaret etmeden tartışın o zaman hayvan olmayı yediremiyorum anlıyormusunuz.
Hayvanlarla insanlar arasında dağlar kadar fark var bunu göremeyen ya kördür yada sabit fikirli.
"Dağlar kadar" mı?
1. dünya savaşı ve 2. dünya savaşı, aslanlarla keçiler arasında mı olmuştu?
Gizemli adam
03-11-2012, 21:10
Tabiki de var en azından bizim gibi silahlar yapamıyorlar gerçekten körsün.
Medeniyet kuramıyorlar. v.s v.s saymakla bitmez.
Gizemli adam
03-11-2012, 21:12
Biz kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz ve aptal aşağılık hayvanlarda doğal hayatında yaşmaya devam edecek.
Cumayagittimgelicem
03-11-2012, 21:16
senin yedirip yedirememen önemli değil, öylesin. buradaki hayvan hakaret olarak değil, ama bunu algılamak için buraya saçma sapan sebepler ile olay çıkartmak için gelmemiş olmak gerek :)
jingo nunda belirttiği gibi aramızdaki bazı farklar var ve onların bazıları bizim açımızdan çok daha yüz kızartıcı.
Tabiki de var en azından bizim gibi silahlar yapamıyorlar gerçekten körsün.
Silah yapabilmek "üstünlük" mü?
Senin hayat felsefeni de görmüş olduk. O silahlarla çocukları da öldürüyorlar ama, demek ki rahatsız değilsin bundan.
Cumayagittimgelicem
03-11-2012, 21:17
Biz kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz ve aptal aşağılık hayvanlarda doğal hayatında yaşmaya devam edecek.
aşağılık hayvanlar? silah yapıp milyonları öldürmek aşağılık bir hareket değil mi? çocuğunu pazarlamak? ne bileyim aklına binbir türlü aşşağılık olarak toplumun büyük kesimi tarafından kabul gören davranışlar getirebilirsin.
Gizemli adam
03-11-2012, 21:21
Biz mükemmeliz ve mükemmeliğe doğru adım atıyoruz hayvanlar hiçbir zaman bizim gibi olamayacaklar.:first:
En azından bilim adamları evrime müdahale edip daha mükemmel bir insan meydana getirebilir.Acizliğimizden kurtuluruz.
" Hayvanların ahlaksız ve vahşi olduğunu düşünerek onlar için yeni bir ahlak bulmaya gerek yoktur. Hayvanların da halihazırda bir ahlaka sahip olduklarını göz ardı etmemek ve onları ahlak dışına sokmamak yeterlidir."
Helmut Kaplan, Alman filozof (*1952)
Cumayagittimgelicem
03-11-2012, 21:24
Biz mükemmeliz ve mükemmeliğe doğru adım atıyoruz hayvanlar hiçbir zaman bizim gibi olamayacaklar.:first:
En azından bilim adamları evrime müdahale edip daha mükemmel bir insan meydana getirebilir.Acizliğimizden kurtuluruz.
"mükemmeliz ve mükemmelliğe doğru adım atıyoruz" mükemmelmiyiz yoksa değil miyiz, hangisi önce ona bir karar ver. birde mükemmel olmamız beynimiz geliştiği için mi? acaba su içmeden, yemek yemeden durabiliyor muyuz? kopan bir uzvumuzu yerine çıkartabiliyor muyuz? uyumadan hayatta kalabiliyor muyuz? mükemmelik anlayışın nerede başlar nerede biter? hangi kriterlere göre belirledin bunu? yoksa dece beynimiz daha gelişmiş olduğu için bizleri mükemmel zannetme gafletine mi düşüyorsun?
sefaqwzx
03-11-2012, 21:31
Sayın gizemli adam,
Hayvanları "aşağılık" görmeden önce, teizmin en başarılı şairlerinden birinin şu dizelerini anımsamaya ne dersiniz?
Elif okuduk ötürü
pazar eyledik götürü
yaratılanı hoş gördük
yaratandan ötürü. Y.Emre)
Şimdi, bakınız
a) inanırsanız yukarıdaki dizelere göre hayvanlara "aşağılık" dememeniz gerekirdi.
Çünkü sizin deyiminizle "aşağılığı" yaratıcınız yaratmıştır.
İnanmazlardansanız;
b)zaten kimseyi düşünce ya da inançları nedeniyle, yargılamazdınız.
aslında burada (teistseniz eğer), a+b= a dır.
Sonuç inanırın asla söyleyemeyeceği şeyler söylemekte- inanmazın da asla söylemeyeceği- ve inancınız teizimse kendinizle çelişmektesiniz.
Saygımla.
"mükemmeliz ve mükemmelliğe doğru adım atıyoruz" mükemmelmiyiz yoksa değil miyiz, hangisi önce ona bir karar ver. birde mükemmel olmamız beynimiz geliştiği için mi? acaba su içmeden, yemek yemeden durabiliyor muyuz? kopan bir uzvumuzu yerine çıkartabiliyor muyuz? uyumadan hayatta kalabiliyor muyuz? mükemmelik anlayışın nerede başlar nerede biter? hangi kriterlere göre belirledin bunu? yoksa dece beynimiz daha gelişmiş olduğu için bizleri mükemmel zannetme gafletine mi düşüyorsun?
Garibim, daha kurduğu cümleden haberi yok.
Mükemmel olduktan sonra, mükemmeliğe atılacak adım mı kalmış daha?
Çok mükemmeliz evet. Silahlar üretip birbirimizi kıracak kadar mükemmeliz. Kapitalist sistem kurup, birbirimizi sömürecek kadar da mükemmeliz. Düşüncesinden dolayı insanları kurşunlayacak kadar da mükemmeliz.
Say say bitmez yani.
Gizemli adam
03-11-2012, 21:31
Boşverin siz anlamayacaksınız.
Konu maymundanmı geldik konusu olmuş.Kesinlikle maymundan gelme olayı yoktur.Maymunlarla insanların genetik benzerliği %98.6 olduğu için ortak bir atadan geldiği sanılmaktadır.Ama şöyle birşey olmuş olabilir forumun birisinde okumuştum.Ağaçlara tırmanma kabiliyetinden sonra insanlar maymuna evrilmiş olabilir.Yani özellikleri o yönde gelişmiş olabilir.
Gizemli adam
03-11-2012, 21:32
Beyin almıyor çünkü birşey veremedikten sonra anca demogoji yaparsınız
Beyin almıyor çünkü birşey veremedikten sonra anca demogoji yaparsınız
Senin yaşın 7 falan, bundan eminim artık. Hakaretten başka birşey de öğrenmemişsin.
Evrim konusunda bilgi = 0
Tartışma yeteneği = 0
Ancak boş laflar, masallarla yaşıyorsun. Şirinler'e de inanıyorsundur sen, yaşından ötürü : ) Uslu olursan görebilirsin onları : )
Gizemli adam
03-11-2012, 21:37
Senin yaşın 7 falan, bundan eminim artık. Hakaretten başka birşey de öğrenmemişsin.
Evrim konusunda bilgi = 0
Tartışma yeteneği = 0
Ancak boş laflar, masallarla yaşıyorsun. Şirinler'e de inanıyorsundur sen, yaşından ötürü : ) Uslu olursan görebilirsin onları : )
Belki deist olabilirdim fakat bu cevaplarınızdan sonra şöyle düşünmeye başladım bütün ateistler sizin gibi sanırsam insanları aşalayan bir kişilikleri var.Bir konuda ateistleri domuza benzetmişti gerçekten haklıymış.
Belki deist olabilirdim fakat bu cevaplarınızdan sonra şöyle düşünmeye başladım bütün ateistler sizin gibi sanırsam insanları aşalayan bir kişilikleri var.Bir konuda ateistleri domuza benzetmişti gerçekten haklıymış.
"Beyin almıyor" diye cümle kuran sensin arkadaşım.
Teşekkür mü edecektim?
Ukalalığın da bu kadarı pes yahu. İnsanda utanma olur biraz.
Hayvanları "aşağılık" görmeden önce, teizmin en başarılı şairlerinden birinin şu dizelerini anımsamaya ne dersiniz?
Elif okuduk ötürü
pazar eyledik götürü
yaratılanı hoş gördük
yaratandan ötürü. Y.Emre)
Şimdi, bakınız
a) inanırsanız yukarıdaki dizelere göre hayvanlara "aşağılık" dememeniz gerekirdi.
Çünkü sizin deyiminizle "aşağılığı" yaratıcınız yaratmıştır.
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz sayın sefaqwzx. Tebrikler..
Buna ek olarak bir de şu anlamlı sözü alıntılıyorum:
İnsanlar, insanlığın sadece yeryüzüne yayılmış dünya halklarından ibaret olmadığını, aynı zamanda tüm insanlar, bitkiler ve hayvanların da hep birlikte "İNSANLIĞI" yani "TANRI'NIN KRALLIĞINI" teşkil ettiğini, bunlardan birisinin kaderinin diğerinin kaderini de etkilediğini ancak çok uzun bir zaman sonra anlayacaklar.."
Luise Rinser, Alman yazar (*1911)
genç arkadaşım öncelikle çelişmeyeceksin!
hakaretden aşağılanmaktan hoşlanmıyor haz duymuyorsan sende asla yapmıcaksın...
senin deist olman bize bişey kazandırmaz olmadığın için üzülmeyiz sen kendin üzülmelisin..
bu arada şempanzeden geldik bence :horn:
Sayin Gizemli adam;
Madem ki arkadasa katiliyorsunuz zira demis ki;
Bu durumda kitabiniza gore tum canlilar ayni maddeden imal edilmisse, maymun, bunlardan farkli hangi maddeden imal edilmistir ki "asagilik" olarak nitelemektesiniz?
Hep tum yapi taslari ayni deyip, hem de maymun'u asagilik, kendinizi ustun gormenizdeki mantik nedir?
Ayrica insanin maymundan gelmesi ne demektir!?
Gizemli adam
03-11-2012, 22:16
Banlayın beni böyle seviyesiz insanlarla işim olmaz benim.Sadece sitenin dışından okurum mesajları bilgi alabilirmiyim acaba diye.
sefaqwzx
03-11-2012, 22:35
Sevgili Gizemli adam,
az önce sözünü ettiğimiz teist şairden farklı olarak kendi adıma ben sizi, her ne şekilde var oldunuzsa oldunuz, bunu hiç kıstas etmeden saygın buluyorum.
Kendinizle çelişen yargılarınızın eleştirisine tahammül etmeyi öğrenmelisiniz.
Ayrıca, nice küfürbaz, hakaret ehli dahi kolay kolay banlanmadı- görebildiğim kadarıyla- sizi de banlamazlar.
Tam tersi, sizin yaklaşımlarınız oldukça özgün ve hatta epeyce sevimli.
Dine dair eleştirileri kişiliğinize doğrudan saldırı sanmayınız lütfen.
İnanır olmak gibi inanır olmamak da bir seçimdir.
Bu seçeneklerden biriyle kendini ifade eden "ala yı vala" diğeri tu-kaka değil.
Sadece seçim.
Siz neyi seçtiyseniz ona saygı duyulur.
Ancak buna biat edilmez, eleştirilirse bunu kişiselleştirmeyiniz. Seçimleri yargılamak başka şey, kişileri yargılamak başka.
Kalın ya da gidin, deist ya da teist, ateist her neyi seçerseniz seçin ya da seçmeyin, bu sizin seçiminizdir, ne seçtiğinizin alkışı ne de seçmediğinizin küfürü hakedeceği ön kabulü yok.
Savunduklarınızı savunan da çıkabilir, tersini savunan da.
Sizin de yapmanız gereken, seçiminizi savunmanızdır.
Seçimimi kimseyle paylaşmaya da savunmaya da gereksinimim yok derseniz o durumda da kimseye açıklamada bulunmak zorunda değilsiniz.
Burada sadece görüşlerini paylaşır ve tezlerini anlatır insanlar.
Kimse kimseye gel ateist ol ya da teist ol demez.
Bana diyen olmadı en azından.
Hatta müslüman mısın, ateist misin diye soran da olmadı, yazışmalara katıl katılma diyen olmadığı gibi.
Gerekli gördüğümde düşündüğümü yazdım, katılan da oldu, katılmayıp tam tersini savunan da.
Son söz; Seçimleri konuşuyoruz, kişileri değil.
Saygımla.
Banlayın beni böyle seviyesiz insanlarla işim olmaz benim.Sadece sitenin dışından okurum mesajları bilgi alabilirmiyim acaba diye.
Sayin Gizemli adam, sitenin disindan hic okumadan mi uye oldunuz siz ve konuya giris yaptiniz?
Bilgi almak amacindaysaniz, once bir ustteki mesaji yazmamaniz gerekirdi zira.
Iman ettiginiz tanrinin yarattigi hayvan ne diye asagilik olsun ki?
Ustelik tanriniz nicin domuz ve maymun'u asagilik sinifina koymus? Fikriniz var mi?
Gizemli adam
03-11-2012, 22:41
Sayin Gizemli adam, sitenin disindan hic okumadan mi uye oldunuz siz ve konuya giris yaptiniz?
Bilgi almak amacindaysaniz, once bir ustteki mesaji yazmamaniz gerekirdi zira.
Iman ettiginiz tanrinin yarattigi hayvan ne diye asagilik olsun ki?
Ustelik tanriniz nicin domuz ve maymun'u asagilik sinifina koymus? Fikriniz var mi?
Araf 163 ve 166 ayetlerinde anlatılır.
Bakmanızı öneririm.Birde şunu öneririm hiçbir hayvanla kendinizi özdeşleştirmeyin.Siz tanrının yarattığı en saygın mükemmel canlısınız.
Araf 163 ve 166 ayetlerinde anlatılır.
Bakmanızı öneririm.Birde şunu öneririm hiçbir hayvanla kendinizi özdeşleştirmeyin.Siz tanrının yarattığı en saygın mükemmel canlısınız.
Ben Kuran ayeti sormadim, sizin kendi fikrinizi sordum bunlara iliskin.
Mukemmellik nedir efendim? Nasil birseydir?
Gizemli adam
03-11-2012, 22:59
Diğer canlılardan üstün özelliklere sahip olmaktır.
Ayrıca mükemmelikten vazgeçiyorum.Kuranda bahsediliyor insanı en güzel şekilde yarattık deniliyor.
Diğer canlılardan üstün özelliklere sahip olmaktır.
Ayrıca mükemmelikten vazgeçiyorum.Kuranda bahsediliyor insanı en güzel şekilde yarattık deniliyor.
Efendim diger canlilarin da, sizden(insan) ustun ozellikleri ve guzellikleri(ki guzellik fazlasiyla gorecelidir) var buna ne diyeceksiniz peki?
Baskoylu
03-11-2012, 23:54
Sayin Gizemli Adam
Burada yapilan atismalar mantikli tartismadan ote,
Etki ve Tepki on plana cikmis, Saygideger arkadaslarin ustu kapali bir kac aciklamlari varsa`da yani daha egitici bir yaklasim yerine, kisir tartismalara yon verilmis, tabi burada Uslup cok onemli.
Kendisine karsi saygili olmiyan, Baskasina saygisi olamaz.
Kendisine Karsi Sevgisi olmiyan, Baskasina karsi sevgisi olmaz.
Kendisine Karsi Barisik olmiyan, Baskasina karsi barisik olamaz.
En onemlside, Kendisine karsi durust olmiyan, Baskasina karsi durust olamaz.
Durust olmanin temel feslefesi, karsisindakini tanimadan, bilmeden, ogrenmeden ve arastirmadan onu karalamaya ve kotulemeye calismamalidir, aksine saygi ve sevgiyi yureginde barindiran ve kendisine Insan ozelliklerine sahibim diyen her bireyin, Aklin yolu ve Vicdan olgusunu yasama yansitmalidir. yok degilse sizin kotulediginiz ve asagilik gordugunuz hayvanlardan daha tehlikeli ve vahsi bir canavar olabiliriz.
Insan`i sizce Allah yaratti!!
bunu size kim ogretti? elbette birileri ogretti, yani birileri beyninize bunu harmanlastirdi degilmi?
Eger siz bebek iken Anne ve Babaniz tarafindan kaybedilmis olsaydiniz ve bir Maymun veya her hangi asaglik gordugunuz hayvan tarafindan buyutulmus olsaydiniz Ne olurdunuz? Seni yetistiren hangi canli varlik ise onun gibi yetisirdiniz, Ne Kuran, Ne Peygamber, nede Allah tanirdiniz......
Pekki Kuran neden Ibrahim peygamberin soyledikleri ile yola cikiyor, Tevrat, Incil ve Zebur`da soyleneni idda ediyor!! Ibrahim Peygamber`in kaynagi ve delilli nedir? Diger din ve Islam`a gore insan Adem Ata ile Hava Anadan geldigi soylenir. Pekki bu sizce ne kadar mantikli??
Diyelim Allah`in gucu sadece Adem Atayi yaratmaya yetti!!! ama kuran`da bunu oyle demiyor.... bakin ne diyor.
"51/ZÂRİYÂT-56: Ve mâ halaktul cinne vel inse illâ li ya'budûn(ya'budûni)."
Ve Ben, insanları ve cinleri (başka bir şey için değil, sadece) Bana kul olsunlar diye yarattım.
4 kitap oyle demiyor, sadece Adem`i yarattigini soyliyor!!!
Sadece Adem Atayi yaratti ise Adem Ata ona kulluk etsin, dolayisiyla Adem atayi Allah yaratti.
Adem Ata bir dolaplar cevirdi, cunku iliskiye girecek birine ihtiyaci vardi, ne yapti ve ne etti kaburgasindan Hava Anayi yaratti... onunla cinsel iliskiye girdi. cocuk uzerine cocuk dunyaya getirdi. Cok ilginctir Cocuklarini bir birleri ile evlendirdi, yani kardes kardesle evlendirildi!!!!
Madem Allah herseyin yaraticisidir, Adem Atayi, Hava Anayi yaratsaydi, birde Toprak Ata ile Ates Ana yaratsaydi, bunlardan olan cocuklar bir birleri ile evlenseydi... Ibrahim peygamber bunu dusunmus olsaydi, boyle bir sey idda ederdi... ki akli bu kadar yetmis, akli bu kadar yettigine gore.
Pekki bunun adina ne diyebiliriz? Adem Ata ile Hava Ana zamanindan beri gelen Ana Baci tanimaz bir inanca sahipsiniz?? sonra kalkar baskalarini Ana baci tanimamazlikla suclarsiniz!!!!!!
Degerli dost, Arastirmak ve kendimizi yenilemek baslica gorevlerimizden biri olmalidir, Insan surekli kendisini gelistirmeli ve yenilemelidir, ogrendikleri ve ogretildikleri ile kalmamalidir, yok degilse Aklin yolu ve Vicdanimizi yasama yansittigimizi soyliyebilirmiyiz?
Diger canli varliklardan farkliligimiz, yani Insani diger canlilardan ayiran iki oge vardir, AKLIN YOLU VE VICDANIMIZDIR, bu degerleri tasimiyan ve yasama yansitmiyan ve hala kendisini insan gormeye calisan Insan ozelliklerine sahip olmadigi kesindir....
Dogadaki Bitkiler; havayi ve suyu emer, onlarin dusmanidir,
Hayvanlar; havayi emer, suyu icer, bazi hayvanlarda diger hayvanlari parcalar yer, boylesi bir dusmanliga sahiptirler.....
Yer yuzunde en vahsi Hayvan Insanin kendisidir; dogada herseyin dusmanidir, en kotusu ise kenedi kendisine inanilmaz kotulukler yapar bir birlerini yer ve yok etmeye calisir....
Bazen en kotu ve en canavar hayvani, sozde kendisini insan olarak goren ve gormeye calisanlara degistirmem......
Sonuc olarak tepkileriniz kisir tartismalar ve karsilikli atismalar olmamalidir, fikir ve dusuncelerimiz catismalidir, farkliliklarimizi zenginliklerimiz olarak algilar, buradan yola cikarsak, kendimize insaniz diyorsak, hayvanlardan daha iyi birer canli oldugumuzu dusunuyorsak, Insan olmak icin adim atmak zorunda oldugumuzu bilmeliyiz.
Incinsek`te incitmemeliyiz, kirilsak`ta, kirmamaliyiz.....
Sevgi ve Insanlik yolumuz olmalidir.
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
Gizemli adam
04-11-2012, 09:36
Efendim diger canlilarin da, sizden(insan) ustun ozellikleri ve guzellikleri(ki guzellik fazlasiyla gorecelidir) var buna ne diyeceksiniz peki?
Daha önceki yazımdada belirttiğim gibi asla bir hayvanla kendinizi özdeşleştirmeyin.Hayvan ayrıdır insanlar ayrıdır.Hayvanla insanı aynı kefeye koymayın fikrim budur ve değişmez.
İnsana hayvan derseniz insanda hayvan gibi vahşileşir.İnsana insan gibi davranın.
İyi size karışmıyorum siz kendinizi hayvanların yerine koymak istiyorsanız koyabilirsiniz.Tartışmayacağım.
Bunu dışardaki bir adama söyleseniz sizi linç eder.Hayvan derseniz tabi.O adamda size hayvan gibi davranır.
Daha önceki yazımdada belirttiğim gibi asla bir hayvanla kendinizi özdeşleştirmeyin.Hayvan ayrıdır insanlar ayrıdır.Hayvanla insanı aynı kefeye koymayın fikrim budur ve değişmez.
İnsana hayvan derseniz insanda hayvan gibi vahşileşir.İnsana insan gibi davranın.
İyi size karışmıyorum siz kendinizi hayvanların yerine koymak istiyorsanız koyabilirsiniz.Tartışmayacağım.
Sayin Gizemli adam;
Hayvan ve insan ozellikler (ki yukarda siz bahsettiniz) bakimindan ayni kefeye konulup degerlendirilebilir pekala.
Bu baglamda da siz en ustun oldugunuzu iddia ediyorsaniz sayet, sizden daha ustun ozellikleri olan hayvanlari ne yapacaksiniz? Sizin onlar ayridir demenizle, onlar ayri olmazlar ki!?
Eger kitabiniza gore tum canlilar ayni maddeden yapildiysa(daha once dogrulamistiniz), ayni maddeye/maddelere iliskin ortak ozelliklere sahiptir.
Insan zaten vahsidir, vahsi olmasa oldurur , asar, keser mi?
Insanin vahsilesmesi icin , insana "hayvan" denmesine gerek dahi yoktur. Ozgun dogasi zaten vahsidir, zaman icinde evrilmistir.
Bize karismaniz gibi bir luksunuz yok zaten.
Fikir beyan edersiniz, tartisir veya tartismassiniz o sizin bileceginiz istir.
Bunu dışardaki bir adama söyleseniz sizi linç eder.Hayvan derseniz tabi.O adamda size hayvan gibi davranır.
Yok etmez.
Ornegin size "aslanlar gibisin" desek, gururunuz oksanir.
Oysa "maymunlar gibisin" desek, tam aksi durum olusur.
Gizemli adam
04-11-2012, 11:13
Sizinle tartışamayacağım en iyisi konuya cevap vermek.
Kesinlikle maymundan gelme olayı yoktur.Maymunlarla insanların genetik benzerliği %98.6 olduğu için ortak bir atadan geldiği sanılmaktadır.Ama şöyle birşey olmuş olabilir forumun birisinde okumuştum.Ağaçlara tırmanma kabiliyetinden sonra insanlar maymuna evrilmiş olabilir.Yani özellikleri o yönde gelişmiş olabilir.
Bu arada ekstra bir bilgi insanların insansılardan evrildiği düşünülmektedir.
Herkesin fikri kendine ben kabul etmiyorum o kadar.
istatistik
04-11-2012, 12:28
"Maymundan gelmedik biz" çığlıkları, yaratılışçıların blgi eksikliğinden kaynaklanan bir durumdur. Oysaki bilim, insanların ve maymunların ortak bir atadan geldiklerini iddia etmektedir.
Maymunların insanlardan geldiği yönündeki iddiaya değinilmiş. Bu da tamamen mantıksız olan başka bir önermedir. Bu önermenin sahibi ise hiç bir bilimsel veriye sahip olmadan, tersinim diye bir palavra uydurmuş bir vatandaşımızdır. Ancak, fosil kayıtları incelendiğinde, tersinim diye bir şeyin olmadığı görülür.
Bilimsel gerçekler, herhangi bir insanın kabul edip etmemesine aldırmaz. Adı üstünde gerçektir. En fazla inkar edebilirsiniz.
Ornegin size "aslanlar gibisin" desek, gururunuz oksanir.
Oysa "maymunlar gibisin" desek, tam aksi durum olusur.
Kesinlikle katılıyorum.
Şu bile insanların ne kadar çabuk fikir değiştirdiğini (uygun kelimeyi biliyorsunuz artık) gösteriyor.
"İnsan, hayvandır aslında." deyince kızılıyor.
Ama "Aslan gibisin." desek, göğsü kabarır milletin.
Ona niye kızılmıyor madem?
Vahşilikten bahsediyorsak, insan'ın eline kimse su dökemez.
1. dünya savaşı, zebra-eşek savaşı değildir!
boyle bir kitapcik var
http://static.idefix.com/cache/0/270/345062.jpg
gerçekten anlamak çok zor kuranda insanı mükemmel yarattık demiş!
neren mükemmel yahu!
insan dediğin hayvandan üstün diyor arkadaş yahu insansan birazda düşüneceksin çevrene bakacaksın bi kendini gözlemleyeceksin..
aynanın karşısına geçip ahaa ben mükemmelim demekle olacak iş değil bu!
kuranda mükemmel demiş o halde ben mükemmelim! nasıl bir anlayış bu şaşırıyorum...
neremiz mükemmel arkadaş..
yakalandığın hastalıklara vücudunun verdiği sorunlara bile baksan sadece bunu anlarsın!
her sene grip oluyorsun bu mu mükemmellik?
gözlerin örümcek kadar görmüyor bu mu mükemmellik?
to beğenmediğin hayvanları biraz araştıracaksın bence..
Kesinlikle katılıyorum.
Şu bile insanların ne kadar çabuk fikir değiştirdiğini (uygun kelimeyi biliyorsunuz artık) gösteriyor.
"İnsan, hayvandır aslında." deyince kızılıyor.
Ama "Aslan gibisin." desek, göğsü kabarır milletin.
Ona niye kızılmıyor madem?
Vahşilikten bahsediyorsak, insan'ın eline kimse su dökemez.
1. dünya savaşı, zebra-eşek savaşı değildir!
Bu normal bir psikoloji, kutsal kitaplarin hemen hepsinde olaylar anlatilirken fabl'lar kullanilir donemin geregi, insanlarin bilincaltinda bazi hayvanlar yuce ve ovulesi iken, bazilari yerilesi ve asagiliktir.
Insanlik tarihi icinde hayvanin ne denli onemli oldugunun (gerek guncel yasamda, gerekse yazin edebiyatinda vs.) ayrica bir ispatidir bu.
Zaten inanirlar okusalar ve dikkat etseler iman ettikleri kitaba, olulerini gommeyi dahi karga'dan ogrenmislerdir.
Buna ragmen hayvanlar, insandan asagidir deyip cikarlar isin icinden.
boyle bir kitapcik var
http://static.idefix.com/cache/0/270/345062.jpg
Bakınız sayfa 110
http://imageshack.us/photo/my-images/571/cimg6629.jpg/
http://img268.imageshack.us/img268/5875/cimg6629t.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/268/cimg6629t.jpg/)
Evrimleşmeyi insanların ileri sürdükleri gibi insan ile maymunun hangi zaman diliminde birbirinden ayrıldığını inceleyen bir bilim dalı olarak görmeye devam edersek bir yere varamayız gibi..