Orijinalini görmek için tıklayınız : Biri çıkıp"ben peygamberim!"dese, ne düşünürsünüz?
forrestgump
21-08-2007, 15:11
Geçenlerde birisi gaipten şeyler duyduğunu söylüyor, mesajlar alıyormuş, bu arada Prf.Zekeriye Beyaz a da sordular, hocam bu nasıl iştir diye,
Hoca da böyle şey olur mu, en son peygamber 1400 sene önce geldi, o son peygamberdir dedi, eğer hala ben peygamberim Allah ile konuşuyorum derse o insanın "akıl sağlığı yerinde değildir" dedi.
peki bu nasıl iştir, biri çıkacak ben paygamberim bana inanın diyecek ona bi şey yok, bir diğeri deyince adam deli ilan edilecek,
hangisi saçma bende anlamadım, paylaşayım dedim,
forrestgump
21-08-2007, 15:20
Birde arkadaşlar ben konuyu yanlış yere açmışım, yöneticiler değiştirebilirse çok sevinirim, kusura bakmayın
spartacus
21-08-2007, 15:51
:)
sevgili forrestgump
1400 sene önce ben son peygamberim demişse demek ki bundan sonrakiler için rahatlıkla akıl sağlığı yerinde değildir diyebiliriz. Peki o sözü söyleyen ve sözden öncekiler için!! İşte Zekeriya Beyaz'ın atladığı böyle bir şeydi..
Bu günkileri bilmem ama Zekeriya Beyaz bir noktada doğru söylüyor.: )
Yalnız ayırmak gerekiyor, cidden böyle şeyler duyumsayarak ilahi şeylerin etkisinde olduğunu düşünen yada psikolojik bunalımlar ve sorunlar yaşayan insanlar için kabul, ancak bunun Politik ve sağlam bir MESLEK, bir cumhurbaşkanlığı gibi bir şey olduğunu düşündüğümüzde ikisini ayrı ayrı ele almak gerekir, o halde çevresindeki insanları kendi çeperine bağlamış insanlar için akıl sağlığı yerinde değildir demek doğru yaklaşım olmaz.
Ha birde şu yapılır mesala İbrahim'in dini ve ondan gelen geleneğin kitabı ve inanırları dururken daha İncillerin mürekkebi kurumamışken nasıl olduda Allah dinlerini koruyacağı halde korumadı e nasıl olduda Allah sürekli versiyon değiştirdi ? Mantıklı mı mantıksız. Ama ne yapıldı politik olarak Allah'ın dinini insanlarca değişmenin yolu bulundu, insanlar o dinden sapmıştı?! Oysa o din dedikleri yine Allah'ın dini idi ve farklı kabile yada ailelerden ve dinden gelen insanlar yada farklı çağ insanları için ayrı bir dine gerek yoktu ama aynısı yapılırsada yeni yetme peygamberlerin bireysel-ayrı toplumsal ayrıcalıkları pek fazla olmayacaktı. Herkes kendi evinin önünü süpürecekti! Doğal olarak sebep de hazır bulundu, saptılar! Dini olduran Tanrı sapanıda doğruya eriştirebilirdi pekala dini değiştirmek mantıklımıydı değildi, o nedenle birbirinin içinden çıkan aynı bölge dinleri görüldüğü gibi bu gün 3-5 parçadır... Ama o dönemde atı alan üsküdar'ı geçmiştir.
Şimdi aynı yöntemle birde imdadımıza yetişen aynı sebeplerle bakarsak, ağaçlara çaputlar bağlanıyor, falcılara gidiliyor, taşlara mumlar yakılıyor, fuhuş mu yine var, o zamanlarda cariyelerle fingirdeşirler ama para ile alınan mal olduğu için kullanım meşruiyeti fuhuş sayılmazdı(!), insanlar maddiyat için taklalar atıyor, sefillik az kaldı diz boyunuda geçti, ahiret işleri bırakılmış insanlar dünya işleri ile meşgul..................................... O halde demek ki insanlar dinden saptı ve Yüce Allah bizlere bunun delillerini kah yerleri sallayarak kah gökleri başımıza yıkarak(tsunami), kah kuraklıklar vererek gösterdi... İnsanlar dinden saptılar o halde insanları tekrar dine çağırmak yerine yeni bir din oluşturmak ve bu dinin Peynirgamberinede, evreni dünyayı yüzü suyu hürmetine yarattırıp, birde "Son peygamber benim"sözünün aslında dinden sapan ve kitaplarınıda değiştiren toplumların hainliği olarak ifade edersek neden yeni bir Peynirgamber olmasın ve neden gemi yüzdürülmesin ki? İlla psikolojik olarak aklından zoru mu olması lazım? Bu gün için Belkide ama 1400 yıl önce böyle birisi için akıldan şüphe bile edilemez, insanlar tam bir cehalet batağında birde bilinç ve kültür ve birikim, bilim bu seviyede değil, sara hastası görse paçasına yapışacak cinsten o insanlar *: )
oldschool
21-08-2007, 17:01
ilahi bir inancım yoksa hiç takmam...ilahi bir inancım warsa da olma şartlarını gözden geçiririm..eğer müslüman bir kimliğim varsa son peygamberin de geldiğini kabul ettiğim düşüncesiyle o kişinin peygamber olamayacağı kanısına varırım...ehr gaipten sesler *duyan,nerden aldığına da bilmiyorum ama msjlar alan kişi peygamber olsaydı hemen başvururdum bende...
Mehdi Dünya'ya inse ona kim inanacak merak ediyorum!
BEN ŞİMDİDEN MEHDİ OLDUĞUMU SÖYLİYİM !
SONRA BAŞIMIZA İŞ AÇMASIN!
oldschool
21-08-2007, 17:19
Mehdi Dünya'ya inse ona kim inanacak merak ediyorum!
BEN ŞİMDİDEN MEHDİ OLDUĞUMU SÖYLİYİM !
SONRA BAŞIMIZA İŞ AÇMASIN!
iyi o zaman höş gelmişsin dostum...nerde bulabilriiz seni ilminden faydalanmak isteriz...
biri çıkıp ben peygamberim derse oluşturacağı "kitap" daha bütünlüklü ve daha bilimsel argümanlar taşıyacağı için bizim için öncekinden daha inanılır olacaktır,inanmayı düşünebiliriz..ahir hayatta bir peygamberimiz olsun !ama şu aralar çıkabilecek olan peygamber(ler) misakı milli içindense biraz sabırlı olmalı,buraların insanı bilimsel argümanlarla örülü bir peygambere-ve dinine- hazır değil..daha çok en sığ,en akıl almaz masallara alışkın.
hshtanri
21-08-2007, 23:53
Benim anlamadığım önceden nasıl inanmış insanlar. Niye modern çağın peygamberleri yok? Yenileri de çıksın. Bir sürü olsun. Hep beraber bir sinerji yaratalım. Di mi ama..
muhammed ben sonuncusuyum diyerek kestirip atmış da ondan. kendinden sonrakilerin önünü tıkamış yani :lol:
forrestgump
22-08-2007, 01:00
O zaman peygamber diye ortaya çıkanlar bugün akıl hastanelerine gönderiliyor, tuhaf bi durum.
Tartismanin dondugu temel "en azindan bir peygamber olmasi" ama bu yok arkadaslar olmayinca birinin cikipta "ben peygamberim " demesi *ne ifade eder *ki?
Bir suriye atasozu vardi forumda bir arkadas kullaniyordu , hatirlatmakta fayda var
Cehalet , tedavisi olum olan bir hastaliktir
Orca
deist_16
22-08-2007, 09:55
Bundan 1400 yıl önce cehalet diz boyudu muhammed değilde başkası da ben peygamberim deseydi onada inanırlardı...Ama şimdi öle bi girişimde bulunsalar herhelde ben bi güzel döverim adamı *:lol:
bayraktaro1
22-08-2007, 12:01
Sevgili Arkadaşlar;
Muhammed uyanıklık yapıp, peygamber rütbesini sonlandırmıştır. Aynen krallık gibi, o da tarihin derin sayfalarına gömülmüştür. O yüzden bu devirde "Ben peygamberim" diye çıkan vatandaş geçmişin hatalarını tekrar edeceğinden kendini akıl hastanesinde hem de en ağır "Şizofren" teşhisle ağır ilaçlar ve zincirlik odalarda bulabilir.
Başka yol bulmalı, yeni bir tabir "Ben Mehdi'yim ya da İsa'nın devamıyım ya da çok daha farklı bir şey olmalı ki, muhammed'in bu fikrini çürütmeli, ama ben daha bulamadım"