PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vaazdaki safsatalar 18 yaşındaki gencin ölümüne neden oldu

tinmaz
22-08-2007, 20:21
Mersin’in Akdeniz Beldesi'ndeki Hikmet Köksal adlı genç, evlerinin çatı katındaki demire bağladığı iple intihar etti.

Mardin'den göç eden Köksal ailesi, 18 yaşındaki Hikmet'in özel bir televizyon kanalında verilen bir vaazda “3 aylarda ölenler cennete gider” açıklamasını dinledikten sonra intihar ettiğini belirtti.

Hikmet Köksal adlı 18 yaşındaki bir genç Mersin'in Akdeniz Beldesi'nde Çiçek Mahallesi'ndeki evlerinin çatı kadına astığı iple intihar ederek yaşamına son verdi. Mardin’in Derik İlçesi'nden korucu olmaları yönünde yapılan dayatmalar sonucu koruculuğu kabul etmeyerek 16 yıl önce Mersin'in Akdeniz Beldesi'ne göç eden Köksal ailesi, çocuklarının ani ölümü ile yıkıldı.

Hikmet Köksal'ın özel bir televizyon kanalında verilen "3 aylarda ölenler cennete gider" vaazını dinledikten sonra evlerinin çatısına çıkarak 2 metre uzunluğundaki demire bağladığı iple intihar ettiği öğrenildi. Köksal ailesi, "Son dönemlerde sürekli camiye giderek dinle ilgili sohbetlere katılıyordu. Ancak ne sorunu olduğunu bilmiyorduk" dedi.

www.mozaikhaber.com

hshtanri
22-08-2007, 20:55
3 aylar ne demek ki? 3'ün katları olan aylar demek mi? anlamadım.. Ağustos ayındayız. Ayları hesaplayamam. Parmak hesabı yaptım 8. ay çıktı. *:roll:

habilis
22-08-2007, 21:19
bedn üç ayları bilmem zaten islamıda çok fazla bilmiyorum .. üç aylardan "şaban ayı" diye bişey duymuştum o kadar. zaten benim branşım isevilik :)

EZ_TuDu
22-08-2007, 21:44
Bu ne ilk nede son olacak. Din yüzünden ölen insanların sayısına bir yenisi eklendi o kadar.
Çocuğunu kurban edenler yokmuydu bu ülkede. Ramazan ayında sokakda simit yiyiyor diye gencecik üniversite öğrencileri linç edilmedimi. *Ne yazıkki her geçen gün bu inanılmaz çember daralmaya devam ediyor. Bir gün yaşanabilirliğini yitirecek diye endişe etmiyor değiliz. Umarım halk bu ölüm uykusundan bir an önce uyanır. *Böyle bir dilek dilemekten başkaca şimdilik elimizden bir şey gelmiyor.

habilis
22-08-2007, 23:02
ÇOK ÜZÜCÜ VE KORKUNÇ BİR DURUMA GELMİŞİZ YAZIK BİZE..

bayraktaro1
06-09-2007, 12:48
Dinde üç aylar diye bahsdilen şey;

Ramazan Ayı'ndan önceki iki ayıda kapsayan; Recep, Şaban ve Ramazan ayı diye nitelendirilen üç aydır.

Tabii dinde Hicri takvime göre hareket edildiği için (AY takvimi), Ramazan ayının her yıl gelişi farklıdır.

Mesela; Bu sene Ramazan 13 Eylül'de başlayacak;

13 Temmuz - 13 Ağustos; arası Recep Ayı

13 Ağustos - 13 Aylül; arası Şaban ayı

13 Eylül - 13 Ekim; arası da Ramazan ayıdır.

Bu aylar mübarek aylar olarak kabul edilir ve sözde bu aylar içinde ölenler direk cennete giderler.

Mesela yukarıda saydığım tarihler 2007 yılı için geçerlidir. Ay takmine (Hicri Takvim), göre 2008 yılında tahmini 15 gün geriden takip edeceğinden, üç ayların başlangıcı 28 Haziran 2008'e dek gelmektedir.

Benim de anlamadığım. Kuran'da geçen HARAM AYLAR. Bu aylar ne? İlk defa duyuyorum. Tövbe Suresinde geçiyor. Acaba, ayların bazıları Haram mı? O aylarda ibadet yapılmayıp, sadece evde mi oturuluyor? O ayda günah işlemek serbest mi? Zaten haram aylar, ne farkeder ki!!!

InVitatio
06-09-2007, 13:34
Üc Ay'lar diye birsey yok !

liopleurodon
06-09-2007, 13:53
Bu haber dinin ne olduğunu değil de, dindarların nemenem mahluklar olduğunu göstermesi bakımından çok önemli..

Demiyor muyuz, azıcık kafası çalışan adam bu din zırvalarına güler geçer diye..

thunderpoint
06-09-2007, 14:03
Sevgili invi,

Gelenekleri sorgularsan, bu gün "var" dediğin hemen herşeyin başlangıçta olmadığını görürsün zaten. Biz ne için bağırıyoruz zannediyorsun?

Sevgiler...

InVitatio
06-09-2007, 14:21
Sevgili Thunderpoint,

Allah'in harami da helali'de 12 ay gecerli , "üc ay'lara" farkli *diyenleri "hakli" kabul etme kaliplasilmasindan kurtulunca insanlarimiz , insanlar Allah'in tevhidine daha yakin olacaktir.
ben bunu bilirim bunu yazarim....