PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyanet'in bütçesi ve Ateistler...

sosyalist-R
23-08-2007, 18:02
bu yılki diyanet butçesi 1,6 milyar ytl *bu rakamla 4 bakanlık bütçesini solluyor .islamcı faşist bir partinin iktidarında böyle bir durum anormal değil
fakat *burdaki en can alıcı nokta biz ateislerin durumu :) ayrılan bu parada diyanette
hiçbir söz ve konum sahibi olmayan alevi yurttaşların ve bizim *ateislerin parası da mevcut ve inanın arkadaşlar bu benim çok ağrıma gidiyor:) benim maaşımdan kesilen paranın bir hocaya maaş olarak ödendiğini düşünmek bile sinir katsayımı arttırıyor
bu kadar büyük bir meblağın kendilerine az geldiğini ve mevcut bütçenin %92 sinin personel gideri olarak harcandığını belirtmişler yani sevgili ateist arkadaşlarım biz burda dinlerin sahtekarlığını anlatmaya çalışırken aynı zamanda din simsarlarınıda besliyoruz :)

kendisini laik ve demokratik bir hukuk devleti olarak lanse eden türkiye cumhuriyeti sadece sunni islamcılara hizmet *eden bu kurumu tamamen para yiyici akbabalar sürüsü haline getirmiştir.ben bir ateist olarak bunlara paramı helal etmiyorum :))))) ve bunu bir tepki maili ile
belirttim ve en azından siz değerli arkadaşlarımdan da böyle bir ricada bulunuyorum

hepinize en içten sevgi ve saygılarımla

Var mı dünyada günah işlemeyen söyle:
Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle;
Bana kötü deyip kötülük edeceksen,
Yüce Tanrı, ne farkın kalır benden, söyle
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *hayyam

thunderpoint
23-08-2007, 18:29
Sevgili sosyalist-R

Bu konu TD e-bülteni ikinci -Ekim- sayısında gündeme gelecektir ve üzerinde çalışılmaktadır. Konunun yazı disi halinde sunulması da yazı kurulumuzca muhtemeldir.

Alternatif bakış açıları getirmesi dileğiyle eline ve gönlüne sağlık...

Sevgiler...

sosyalist-R
23-08-2007, 18:53
sevgili thunderpoınt

bilgilendirmen için çok teşekür ederim

Var *mı *dünyada *günah *işlemeyen *söyle:
Yaşanır *mı *hiç *günah *işlemeden *söyle;
Bana *kötü *deyip *kötülük *edeceksen,
Yüce *Tanrı, *ne *farkın *kalır *benden, *söyle
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *hayyam

sosyalist-R
23-08-2007, 23:28
ufak bazı rakamsal dğerler vermek istiyorum

Diyanet kimleri solladı?

Kurum Bütçesi (milyon YTL)

Diyanet 1.600

Başbakanlık 1.541

Kültür Bk. 809

Ulaştırma Bk. 806

Bayındırlık Bk. 733

Dışişleri Bk 690

Enerji Bk. 377

TBMM 361

Sanayi Bk. 316

Cumhurbaşkanlığı: 33

yorum sizin arkadaşlar ödediğimiz vergiler bize yobaz hoca tarikatçı cami olarak geri dönecektir :)

hepinize enderin saygı ve sevgilerimle

* Var * mı * dünyada * günah * işlemeyen * söyle: *
* Yaşanır * mı * hiç * günah * işlemeden * söyle; *
* Bana * kötü * deyip * kötülük * edeceksen, *
* Yüce * Tanrı, * ne * farkın * kalır * benden, * söyle *
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *hayy

Engse Hohol
14-01-2018, 22:18
✔ (http://haber.sol.org.tr/toplum/aydin-boysanin-cenaze-namazi-kilinmamaliydi-224949) ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, geçen hafta ölen "Aydın Boysan'ın cenaze namazı kılınmamalıydı" dedi.

Her TC vatandaşı, sağlığında kendi vasiyetinde aksini belirtmediği sürece, sosyal çevresinde ateist olarak tanınmışsa bile, kültürel anlamda bir uğurlama ritüeli olarak cenaze namazı kıldırmaya mecburdur diyanet.

Velhelebe
15-01-2018, 17:52
Dine inanmayan kimselerin vergisinin diyanete gitmesi yanlış.

kartopu
16-01-2018, 12:05
✔ (http://haber.sol.org.tr/toplum/aydin-boysanin-cenaze-namazi-kilinmamaliydi-224949) ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, geçen hafta ölen "Aydın Boysan'ın cenaze namazı kılınmamalıydı" dedi.

Her TC vatandaşı, sağlığında kendi vasiyetinde aksini belirtmediği sürece, sosyal çevresinde ateist olarak tanınmışsa bile, kültürel anlamda bir uğurlama ritüeli olarak cenaze namazı kıldırmaya mecburdur diyanet.

Ben katılıyorum Ali Rıza Demircan a bir ateist in cenaze namazı kılınmamalı hatta cenaze için hiç bir dini görüntü olmamalı.

Diyanet devleti i temsilen öyle söylüyor.

Diyanetin bu sözünde politik ekonomik bir görüş yansıması var.

upuaut
16-01-2018, 18:12

Senin sözüne ettiğin mesele şurada açıkça ifade ediliyor:

Aydın Boysan’a cenaze namazı kılınmasını yanlış bulduğunuzu yazmışsınız. Neden karşı çıkıyorsunuz? (http://haber.sol.org.tr/toplum/aydin-boysanin-cenaze-namazi-kilinmamaliydi-224949)

- “Yanlış bulmuşsunuz” diye bir şey yok. Doğruyu tespit ettim. Bakın Aziz Nesin, adam gibi adam, kâfir gibi kâfirdir. Buradaki kâfir sözcüğünü, aşağılamak için değil Kurani bir kavramla bir gerçeği ifadelendirmek için kullanıyorum. Saygı duyuyorum. “Ben Allah’a inanmıyorum” ya da “Allah’a inanıyorum ama ahiret hayatına inanmıyorum. Hz. Muhammed’in Allah’ın son elçisi olduğuna, ona indirilen Kuran’a iman etmiyorum. Benim camiyle işim yok, benim namazla alakam yok. Beni götürün bir yere gömün” diyordu. Öyle yaptılar. Kuran’da, “Allah’a ve ölüm ötesine inanmayan kişilerin namazı kılınmaz” diye açık bir hüküm vardır. Bu 14 asırdır böyledir. Bir adam, Allah’a ve ahiret hayatına inanmadığını bildiği bir adamın cenaze namazını kılarsa günahkârdır. Aydın Boysan “Mezarımı rakıyla sulayın” diyordu, bu tek başına inkârın delili olmaz. Ama Aydın Boysan birçokları gibi davranmamış, ahiret hayatına inanmadığını açığa vurmuş bir insandı.

Tek kelimeyle insaftan yoksun açıklamalar bunlar... Ama bunları irdelememiz gerekiyor.

Alıntıdaki açıklamalara göre şöyle bir mesele var: “Allah’a inanıyorum ama ahiret hayatına inanmıyorum. Hz. Muhammed’in Allah’ın son elçisi olduğuna, ona indirilen Kuran’a iman etmiyorum. Benim camiyle işim yok, benim namazla alakam yok. Beni götürün bir yere gömün”

Kişi Yaratıcı'ya (Allah) inandığı halde Öteki Dünya'ya (Ahiret) inanmadığını söylüyor. Bu kişinin durumu nedir?

Bu kişiyi hemen dinsiz mi ilan etmek gerekiyor? Bana göre öyle değil. Çünkü kişi Ahiret ile ilgili bilgilerden mahrum ya da bu bilgilere erişmekte güçlük çekiyor veyahut da bu bilgilere erişse bile inanmakta güçlük çekiyor olabilir.

Sayın PAPA, özellikle son 500 yıllık birikimle "Laik Devlet, din devletinden iyidir" demiştir:

https://odatv.com/images/2016_12/2016_12_07/papa-da-laiklik-dedi-0712161200_m2.jpg (https://odatv.com/papa-da-laiklik-dedi-0712161200.html)

Peki ilk hızını 1950'de almış Yeşil Kuşak projesi ve günümüzde ülkeye hakim olmuş Ali Rıza Demircan gibiler nasıl durdurulacak?

PAPA bunun yanıtını yukarıda vermiş, ama bu problemin çözümü dışarıdan değil ülke içinden yapılması gerekiyor. Yani bizim asıl meselemiz budur!