Orijinalini görmek için tıklayınız : Aslanlar-Ceylanlar ya da diğer adaletsizlikler üzerine...
<strong>SİLİNEN</strong>
24-08-2007, 00:41
arkadaşlar ben agnostiğim.o nedenle kesinlikle tanrı var veya tanrı yok demem.ama islamı baz alırsak ve bir tanrının olduğunu farzedersek ortada mühim çelişkiler ortaya çıkıyor.örnek vereyim:
1-aslanlar savunmasız zavallı ceylanları yiyor.soruyorum ceylanların günahı ne?bu mu tanrının adaleti?
2-islama göre allah bizi imtihan için göndermiş.soruyorum biz deneme tahtası mıyız?allah bizi acılarla deneyeceği yerde hepimizi mutlu edemez miydi?hepimizi direkt cennete koyamaz mıydı?onun gücü mü yetmezdi?yeterdi.çünkü onun gücü herşeye yeter islama göre.
3-insanların kimisi aç, kimisi tok; kimizi zengin, kimisi fakir; kimisi ağlayan, kimisi gülen; kimisi kör, kimisi topal.bu adalet mi sizce?
not:bu aslan-ceylan tezi bana aittir.kimse çalmasın. :wink: kimse de ceylanlar da ot yiyor demesin.ota da acırım ben.kimse biz de et yiyoruz demesin.ete de acırım ben.suç bizde aslanda ceylanda değil bu adaletsiz düzeni yaratanda.
HarunKAHYA
24-08-2007, 05:19
Sn. -n *bende agnostiğim ama.. *senin sorular bana çook zor geldi... :lol:
Biraz çalışayım, cevaplamaya çalışcam.. :D
Bu aslan-ceylan tezini çok tuttum.Çalmasınlar,dikkatli ol.Kıymetli bi tez,kıymetini bil..
HaKa
oldschool
24-08-2007, 14:44
1-evet dostum adalet malesef ki bu...herkes kendi görevini yaparak birbirine yem oluyor...ceylan aslana,ot ceylana,gübre ota ...... diye gidiyor.
2-bak dostum insan bir şeyi zıtlığıyla tanır.acıyı tatlıyla,güzeli çirkinle gibi...mesela tatlı diye bişey olmasaydı biberin acısını nasıl bilecektik sence...herkes mutlu olsaydı diyorsun...mutsuzluk olmalı ki mutluluğu bilelim...aynı şekilde cennet dediğin şeyin güzelliklerini cehennem denen şeyden bilmemiz gerekmez mi??
3-2. cevaptan cıkar artık...
spartan-troy
24-08-2007, 14:52
agnostik cevap vericektim ama ,sen kendin acıkladın her şeyi, o zaman dünyaya niye geldik,ne yiyceksin o zaman,,,o zaman niye hukuk var anayasa var,o halde canlılar hep farklı yaratılmıştır.bunun imtihan olması farklılıklarından dolayıdır.Bakalım kim gönderilen tebligata uyucak kim uymuycak olay bu...
o zaman sen evrime de inanmıyorsun cunku evrimde doğal sekesiyon mekanizması vardır.ben evrime inanmıyorum....bak simdi soyle diyeyim sana bir otomobil icat ettin...benzine acıdıgından dolayı suyla giden araba icat et o zaman,eee suya yazık değil mi?
ben anlayamadım ne anlatmak istediğini açıkcası.
yani ona acıyorsun buna acıyorsun...Ama bir balık yemezsen gözlerindeki rahatsızlığı düşünebiliyor musun?
<strong>SİLİNEN</strong>
24-08-2007, 18:26
spartan troy nasıl saçmaladığının farkındasın değil mi?aslan ceylanı yiyorsa ben o ceylana tabi acırım.sen mekanizma bu diyorsun.kardeşim allah ta canlıların ölmediği, birbirlerini yemediği bir mekanizma icat etseydi.
spartan-troy
24-08-2007, 18:31
ona da bir kulp takardın sen ....
:D
<strong>SİLİNEN</strong>
24-08-2007, 18:57
TAKMAZDIM :cry:
spartan-troy
24-08-2007, 19:06
yaw bulurdun merak etme...rahat yasamak ve kendi bildigini okumak ugruna her şeye kulp takarsınız siz....
ama Allah bu dünyayı hiç önemsemiyor ki; butun yasamı öbür dünyaya bırakıyor.
ama Allah bu dünyayı hiç önemsemiyor ki; butun yasamı öbür dünyaya bırakıyor.
madem önemsemiyor neden *bu dünyada işlenen günahların hesabını soracak diyorsunuz siz inananlar? *neden o zaman bu dünyada yaptığın, ettiğin herşeyden sorumlusun sen inandığın dine göre ?