PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yfln'den selam

26-08-2007, 12:40
Soner Yalçın'ın kitabında Sabetaycı olarak adı geçen, aslen sünni islam'ın oldukça yoğun yaşandığı bir aileden gelen ve yakın zamana kadar dinle ilişkisi "elhamdülillah müslümanım" düzeyini geçmeyen, halen kendisini agnostik olarak tanımlayan bir T.C vatandaşıyım. Hayatımın çok büyük bölümü iş-güçle uğraşarak geçtiğinden "din nedir" konusu ile son 2-3 yıldır ilgilenebilme fırsatı buldum. O döneme kadar ateizm'i homoseksüellik gibi birşey, Turan Dursun'u ise cehennemlik bir mürted, zındık zannediyordum *:D .

Beni dinle (ve diğer pek çok tabu ile) aşağı yukarı tüm zamanımı ayıracak şekilde ilgilenmeye-araştırmaya yönelten iki önemli olay, yukarıda da değindiğim sabetaycılık iddiası ve ailemin zemzem tower'da devre mülk alması oldu. Dinin ticari yönünü görmek beni o kadar sarstı ki aslında aklımın erdiği günden beri gözümün önünde olan gerçeklerin gözlerimdeki perde yüzünden nasıl başka şekilde algılandığına şaştım kaldım ve dinlerin gücünü, gerçek amaçlarını, insanları sürü gibi gütmek amacı ile nasıl kullanıldığını ancak o zaman anladım. Ayrıca tüm dinlerin benim kafamdaki YARADAN kavramına tam bir küfür, hakaret olduğunu farkettim.

Turan Dursun sitesini bu arayışlar sırasında buldum. Önce uzun uzun inceledim ve zevkten kendimden geçtim! Bunu gerçekten söylüyorum, özellikle seçme başlıklarda haftalar geçirdim. Daha sonra ufak ufak yazmaya başladım ve sonunda sitede kimileri tarafından şeriatçı, kimileri tarafından da sapına kadar ateist olarak tanımlanacak kadar net yazılar yazabilir hale geldim *:)

Küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öperim.

ozgur_beyin
26-08-2007, 12:49
Küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öperim.YFLN

ORTANCALARA ,BİR ŞEY YOKMU ? :lol:

dolfen
26-08-2007, 13:07
dolfenden de selam olsun...

26-08-2007, 16:12
ozgur_beyin,

Sen senin başlıkta çok matrak bir fıkra anlatmışsın, ben de burada ortancalar için bir tane anlatayım:

Çiftliğin birinde inekleri salmışlar, koştura koştura gidiyorlar. Arkadan da boğaları salmışlar, en önde en genç ve güçlüler, arkada ortancalar, en arkada da yaşlı boğalarla bir tane de topal orta yaşlı öküz, yektiri yektiri gidiyor. Yaşlı boğalardan biri öküze:

Yahu demiş hadi biz yaşlıyız falan, sen bizden gençsin ama hem topalsın, hem de öküzsün. Biz belki bir inek yakalarsak birşeyler yaparız da sen bu topal halinle hem yakalayamazsın, hem yakalasan da birşey yapamazsın. Ne koşturup duruyorsun.

Abicim demiş öküz, ben yanlışlıkla buraya düştüm de beni inek zannetmeyesiniz diye koşturuyorum.

Senin fıkrayı tutmaz, ama ben severim. Biz de yektiri yektiri koşturuyoruz işte *:wink:

spartacus
26-08-2007, 20:53
:)

mhmd
26-08-2007, 21:35
:lol: *:lol: *:lol:

Sn. youef,

Tekrar hoş geldiniz.
İyiki geldiniz.
Bu sefer, kendi kararınız ile gitmemenizi temenni ediyorum.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

26-08-2007, 21:39
Sn mhmmd,

Görelim bakalım mevla ne eyler? Ne eylerse güzel eyler.

Tekrar hoşbulduk.

frodo
27-08-2007, 12:38
oo benim nibjoğ'um gelmiş hoş gelmiş safalar getirmiş. Yeni komplo teorileri vardır torbanda gün yüzü görmemiş. :lol: *:lol: *:lol:

27-08-2007, 12:53
Frodo başladım bile, pante'nin seçim başlığına bak *:lol:

27-08-2007, 12:58
Bu arada benim yeni avatar da çok afilli olmuş ama Şeyh Şamil mi Öztürk Serengil mi çözemedim *:lol:

frodo
27-08-2007, 12:59
Avni Lıfij cahil nibjoğum. Seni en iyi o anlatır diye küheylanı kaldırıp yerine otutrtum. :lol:

27-08-2007, 13:22
Haa Avni Lifij'in otoportresi hakikaten, şimdi hatırladım. Valla bu gerçek bir iltifattır, teşekkürler.