pardus
27-08-2007, 20:48
Mrb ben muhammed,
17 yaşındayım..........Öğretmen Lisesi (.).sınıf öğrencisiyim.
Annem biraz dindar,babam ise sadece cumalara gider.
Çocukken din anlayışım sadece ALLAH'I bilmekten ileri geliyordu!He birde birkaç ilahi-yeter.
Peygamber falan boşverirdim
Varsa yoksa ALLAH![o yaşlarda deistliğin adımlarını atıyormuşum]
Kitaplara merakım vardı.Çok okurdum.
(..).sınıfta nurcu takımıyla tanıştım.Tam kaynaşamadan sınavlar geldi.Sonuçlar geldi
........ Anadolu Öğretmeni kazandım.Bir kürt olarak milliyetçi duyguları ağır basmış bir
çevreye uyum sağlamak beni hayli yoracağa benziyordu.
Birgün beni ve arkadaşlarımı bir arkadaş bir yere götürdü.
Gittiğimiz yer (..).sınıftayken gittiğim tam kaynaşamadığım, sürekli kırmızı kitaplar okunan bir
medreseydi!O kırmızı kitapların ne olduğunu anlamamıştım.Abilere sordum.Kısa sürede cemaate
ve hz.said 'e sempati duymaya başladım.Öyleki ders çalışmayı bıraktım.Derslerde,teneffüslerde
risaleler okurdum.Ta ki cemaatteki çıkar anlayaşını görene dek
İslamiyeti böyle insanlara maledemezdim! En son .......'da kürtçe konuştuğum için
yurt başkanından yediğim dayak ile kaydımı aldırdım.........'daki gördüğüm şeyler beni aslında hep çıkar için kullandığım için dinden bir hayli uzaklaştırdı.Toplum tarafından dindar kimliği kazandırılmışları izledim.İnsanları göz hapsinde tuttum.Ahirzaman alametleri olabileceği
düşündüm bir ara.Ama insanların yüzyıllardır çıkar için dini kullandığını binler örneklerle
ve kitapların ispatıyla gördüm ve göreceğim!
Bu yaşımda bu hakikatlere ulaştığım için mutluyum
!
17 yaşındayım..........Öğretmen Lisesi (.).sınıf öğrencisiyim.
Annem biraz dindar,babam ise sadece cumalara gider.
Çocukken din anlayışım sadece ALLAH'I bilmekten ileri geliyordu!He birde birkaç ilahi-yeter.
Peygamber falan boşverirdim
Varsa yoksa ALLAH![o yaşlarda deistliğin adımlarını atıyormuşum]
Kitaplara merakım vardı.Çok okurdum.
(..).sınıfta nurcu takımıyla tanıştım.Tam kaynaşamadan sınavlar geldi.Sonuçlar geldi
........ Anadolu Öğretmeni kazandım.Bir kürt olarak milliyetçi duyguları ağır basmış bir
çevreye uyum sağlamak beni hayli yoracağa benziyordu.
Birgün beni ve arkadaşlarımı bir arkadaş bir yere götürdü.
Gittiğimiz yer (..).sınıftayken gittiğim tam kaynaşamadığım, sürekli kırmızı kitaplar okunan bir
medreseydi!O kırmızı kitapların ne olduğunu anlamamıştım.Abilere sordum.Kısa sürede cemaate
ve hz.said 'e sempati duymaya başladım.Öyleki ders çalışmayı bıraktım.Derslerde,teneffüslerde
risaleler okurdum.Ta ki cemaatteki çıkar anlayaşını görene dek
İslamiyeti böyle insanlara maledemezdim! En son .......'da kürtçe konuştuğum için
yurt başkanından yediğim dayak ile kaydımı aldırdım.........'daki gördüğüm şeyler beni aslında hep çıkar için kullandığım için dinden bir hayli uzaklaştırdı.Toplum tarafından dindar kimliği kazandırılmışları izledim.İnsanları göz hapsinde tuttum.Ahirzaman alametleri olabileceği
düşündüm bir ara.Ama insanların yüzyıllardır çıkar için dini kullandığını binler örneklerle
ve kitapların ispatıyla gördüm ve göreceğim!
Bu yaşımda bu hakikatlere ulaştığım için mutluyum
!