PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir ölü...

gerilla
28-08-2007, 12:51
ben kürt nasyonal-sosyalisti gerilla, hem türk-hem burjuva- hem de dindar bir kıza aşık oldum. bilmiyorum insan dışında ki canlılar aşık olur mu özgür beyin? ama ben oldum. onun için bir şiir yazdım. bunlar eskidi dersiniz belki. lakin dediğiniz gibi, olgunluğa erememiş cahil biriyim. kısacası erdal eren'in öldüğü yaştayım. şiiri sizlerler paylaşıyorum, umarım beğenirsiniz.

BİR ÖLÜ

Bir ölü yatıyor yerde;
Boylu boyunca bir ölü.
Daha demin can verdi, dikenlerin arasında ahlar içinde, ölü!
Bir ölü yatıyor yerde,
Can çekişiyordu ölü
Başında biri vardı ölünün,
Elinde de bir su;
Uzattı ölü elini, suyu almak için
Vermedi suyu ölüye, yalvardı ölü yine de vermedi, sızladı ölü yine de vermedi.
Su döküldü bir dikenin dibine,
Büyüdü dikenler suyu emdikçe
Sardılar ölüyü,
Battılar kalbine.
Git gide, acı içinde battılar kalbine.
Can verdi ölü, dikenler kalbine girdikçe.

Çekildi dikenler, gerisin geriye
Ortada kalan, kalbinden yaralı bir ölü.
Toprak oldu ölü,
Topraktan büyüyecek karagüle umut oldu ölü,
Büyüdü karagül, ölünün kalbinden doğru büyüdü.
Ve sonra, sonra geldi suyun sahibi,
Elinde bir şey yine,
Su değildi bu, zehirdi!
Döküldü zehir karagülün üstüne
Soldu karagül, yaprakları bir bir düştü toprağın üstüne.

Ve şimdi geriye kalan nedir?
Ne ölünün kanı, ne gülün yaprağı, ne de bir damla sudur.
Geriye kalan;
Geriye kalanı kimse görmez, işitmez
Geriye kalan aşktır, sızısı kalpten dinmez!

27.08.07

pante
28-08-2007, 13:14
Kim beklerdi Gerilla'dan böyle bir şiir. *:roll:
Ha şöyle biraz duygusal takıl. *:)
Bırak nasyonal sosyalistliği arada bir kenara.
Biz göremesek de;
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler!
Motorları maviliklere süreceğiz.

Belki 50-100 sene sonra insanlar bu ülkede yaşanan acı olaylara, genç yaşta yaşamından, yaşama hakkından olanlara, zulümlere, işkencelere, kardeş kavgasına acı bir tebessüm ile bakacaklar.
Ve belki de hiç kimse;
"Ölenler dövüşerek öldüler, güneşe gömüldüler." demeyecek. *:cry:
Onun için;
Gelin canlar bir olalım.
Aşkı, sevgiyi üstün kılalım.

gerilla
28-08-2007, 13:21
ben nasyonal-sosyalist değilim. siz bana faşist diyorsunuz, ben kendime sosyalist. ne sizi üzeyim ne kendimi, nasyonal sosyalist dedim bende.

spartacus
28-08-2007, 14:43
Sevgili Gerilla, anlaşamamak gibi bir sorunumuz var. Daha 14 yaşlarında bende senin gibi bakardım hayata, insanları her daim kendi gördüğüm eziklikler ardınca tanımlar-suçlar ve diyalog, paylaşım denen şeyin anlamsızlığını düşünürdüm. Yekten gider, yekten dönerdim, düzdüm kavak ağacı gibi, ama zaman insana rüzgarında varlığını hissettiriyor. Dünyada olup bitenlerin suçunu hep kendi dışında görmek ve herkesi kendi kişisel görüşlerinle yargılamak, hayatı, insan yaşamını yine bu kalıplara göre tanımlamak ve sürekli mutsuzluk edebiyatından medet ummak ve herşeyi belirli bir kalıba oturtarak değerlendirmek gibi bir mekanikliğim vardı, vazgeçtim.

Hiçbir şeyin ardınca kendini var etmek zorunda değilsin. İnsan olarak buna gereksinimin yok ve hiç bir şekilde kendine bu tür meşruluklar oluşturmamalısın... İnsan açısından acının tarihi, ayrıcalıklı olma tarihidir.

Bol bol felsefe okumalı, felsefenin eksikliğinde kuru siyaset insana hiç bir şey katmıyor. Eskiden dinim(her çeşitden olabilecek tabusallaştırılmış kutsallar, *mezhep, ırk, renk vs...) vardı, şimdi insanlığım.

Bugüne benzer bir gelecek hedefleyenler, bu günün sorunlarının temel taşıdırlar. Her şeyden evvel insan-ım- demeyi öğrenmek gerekiyor.

gerilla
28-08-2007, 15:54
her şeyden evvel insanım diyebiliyorum ve lakin bu sıfat bana en azından burada yakıştırılmıyor. dedim ki; bu izlenimi yaratmasam bana böyle demezler. siyasi görüşümle, üslubumla bunu açıklayamıyorsam başka bir yolla bunu anlatmayı uygun gördüm. insani duygularımı anlatmak. işte bunu anlattım spartacus.

saygılarımla...

pardus
30-08-2007, 17:33
süper bir şiir!
ellerine sağlık!

gerilla
30-08-2007, 19:56
sevenin halinden sevenler anlar...

Redd
23-09-2007, 15:58
gerilla *kardeş *aşkı anlatmak için aşktan yanmış bir yürek bulman gerekıyor.ben senı anlıyorum *ellerıne sağlık aşkın çoğu zaman *çaresizliğe açılan *bir kapı olduğu gerçeğiyle şiirini okuyunca bir kere daha yüzyüze geldim tekrar ellerıne *sağlık umarım böyle acı şiirlr yazmak zorunda *kalmassın

gerilla
23-09-2007, 16:38
karşılıksız sevebilmekse sevda gerçek seven küle dönmüş her çağda. insanın doğasında bu karşılıksız sevme duygusu oldukca böyle acı şiirler hep yazılır.