PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba,Ben Eylull

eylull
07-09-2007, 08:26
Merhaba Forum Arkadaslarim,

Buraya kendimi tanitmadan, heyecanla foruma yazmaya baslamis oldugumu fark ettim az once.
Ama gec olsun,guc olmasin demisler degil mi?

7 yildir Birlesik Amerika'da yasiyorum. Eşim Latin Amerikali bir Katolik. 5 yaşında bir kızım var. Yolun yarisindan az yukardayim :D

Alevi kokenli bir aileden geldigimizi bilmeden abimle yatılı okulda büyüdük.Ogrendigimizde ise gec olmustu zaten.Epey dindardik,namaz kilar dinin gereklerini yetirmeye calisirdik.

Bir gun (baska bir konuda da yazmistim sanirim).abim Seriat ve kadin adli kitabi getirdi,(ilhan Arsel'in)..sonra Turan Dursunun yazilari,kitaplari..Daha ortaokul yillarinda baslayan sorgular,sualler,celiskiler..Nihayet dinin inkari,ama alevilige karsi bir pozitif yaklasim.

Kendimi soyle tanimliyorum,en once insanim.Savasi,eziyeti,iskenceyi,dinlerdeki sov anlayisini,zorlamayi redediyorum.

Vatanseverim,ulkem icin mucadeye hazirim.Kimsesiz cocuklara karsi zaafim var.(belki de uzun yillar yatili okudugumdandir).Hayvanlari *da cok severim.

Tiyatro terk'im.Uzun yillar bale yaptim,resim yapmayi severim.Sanatin icine tukuren hukumetlere her zaman karsi oldum,

Saygi,hosgoru benim icin kilit kelimelerdir,sihirli sozcuklerimdir.Yoksa baskalarinin inanci umurumda degildir.

Foruma ulasmam kolay oldu.Islami secen *(esimin, latin amerikali) yegenine gostermek icin, siteyi tıklamamla kendimi burda buldum.Cogu uye gibi uzun zaman okuyarak forumu takip ettim.

Burada olmaktan da cok memnunum

Herkese sevgiler,saygilar

ozgur_beyin
07-09-2007, 09:49
Sevgili eylüll,sizin gibi aydın kadınların var *oluşu ,beni mutlu ediyor.Dahada çoğalmanız dileğiyle.

vartor
07-09-2007, 16:56
Sevgili Eylull,
* Sohbet odasindaki konusmalarimizdan biraz tanimistim sizi. Aydin insanlarin katkisi olmasaydi toplumlara hala tas devrinde yasar dururduk. Bireysel de olsa mucadele etmeniz tabiatiniz geregi, daha guzel yarinlar yaratmak istegi, bir icgudu gibi devamli durtuyordur sanirim.
* Tiyatro' iliskinize amator olarak devam edemezmisiniz? Ben son 20 yildir amator bir guruptayim, en az senede bir oyun cikarabiliyoruz, provalarin eglencesi, sahnede tamamen baska biri olabilmek, terapi yerine geciyor inanin ki.
*Tanistigimiza cok memnun oldum, ailene sevgiler....

pervane
07-09-2007, 21:09
sevgili Eylül,
sizinle aynı yerde olmak mutluluk verici, iyi ki burdasınız

fear-courage
07-09-2007, 21:58
:D *ho geldin eylüllllll, hehe yaw ben o kadar ciffi bir adamımki, bari burda çok ciddi takılmıyim

diyom, o yüzden tavırlarım çocuk gibi gelebilir idare edin :) ...... bende orta okuldayken

misdafielerle bile kaderi tartıştığımı.... yine ortaokulda din derslerinde hocaya soru sordumda,

arkadaşlarımın ayağa kalkıp 'ne biçim sorular bunlar, allahsızmısın' die bağırdıklarını .... ve

lisedeyken yakın arkadaşlarımdan birine, düşüncelerimi paylaştımda beni dövmeye kalktığını

hatırlıyorum...... *o dönemde turan dursunun kitaplarıyla tanıştım.. *ve polislerin, öldürüldüğü

yetmezmiş gibi bu kişinin birde evine girip bütün çalışmalarını toplayıp, uzun bir süre sonra,

silinmiş, kaynakçaları gizlenmiş, bazı saydaları olmadan çalışmaları öyle yayın evine verdiğini o

yıllarda öğrenecektim... yazık, *bize örnek olması gereken polisini, o yaşlarımızda böle

öğrendik... şunu söylemek istiyorum, ülkemizde polislerimiz böyle olsada, Turan dursunn

Askeriyedeki kişiler taradından sayıldığını biliyorum, saygı gördüğünü biliyorum ama hepsi birdir

demiyorum tabi ki....

dilaver
07-09-2007, 22:12
bir toplumsal mücadele kadınlar olmadan başarıya ulaşamaz. Uygarlıgı bulan, ilk tarımı gerçekleştiren, ilk çömlegi yapan kadındır. İlk peygamberler, yalvaçlar, kahinler de kadınlardan oluşmuştur. İlk ilahi varlık da ana tanrıçadır.

* * hoş geldiniz.

* * *saygılarımla

eylull
08-09-2007, 02:44
Cok samimi mesajlariniz icin tesekkur ediyorum.Bu kadar guzel bir siteyi var ettiginiz icin de hepinizi tek tek tebrik ediyorum..

Vartor "masallah"in yerine baska kelime bulabilirsem cok rahatlayacagim.Cunku masallahiniz var :D