PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başlıklar

dilaver
09-09-2007, 11:21
Bir süredir cafe ve serbest forum bölümlerinde ilgili başlıklarla ilgili bir düzenleme yapmaya çalışıyorum. Aynı konu ile ilgili pek çok başlık açılmış ve aynı konular degişik isimli başlıklarda tartışılmış. Bu başlıkların hepsini tek bir başlık altında birleştirmeye çalıştım, bu yüzden bazılarınız açtıkları başlıkları bulamayabilir. Yazdıgı konu ile ilgili bir arama yaparsa , kendi iletilerinin o konu ile ilgili başlıkta yer aldıgını görecektir.

* * *Hiç bir yazıyı silmedim, aynı ileti birden fazla bir biçimde gönderilmişse, fazla iletileri sandık odasına kaldırdım. İletilerin de forum ana başlıklarında yer almasına çalıştım. Örnegin tüm merhaba ve elvada iletileri tanışalım başlıgına aktarıldı gibi.

* * *Ana konuların çogunun taraması bitti gibi ve kanımca daha derli toplu oldu, forum kirliligi azaldı. Yarın öbürgün her hangi bir üyenin sansür var, iletilerimi siliyorlar diye tepki vermemesi için de bu duyuruyu yapmayı zorunlu buldum.

* * * saygılarımla

thunderpoint
09-09-2007, 11:34
Emeğine sağlık, sağolasın...

09-09-2007, 18:19
Aslında yönetimin bu kirlilikte araya girmesi gerekiyor. Üyeler benzer konular olup olmadığını araştırmadan başlık açıyorlar. Bunun anlamı da kirlenmedir. Anladığım kadarıyla bir de farkında olup inatla kendi başlığını açmak isteyenler var. Bundan ne çıkar anlamıyorum. Eminim ki dilaver çok daha fazla birleştirilecek şey bulmuştur veya çalışmasını sürdürürse bulur.

Bu konunun açılması iyi olmuş. Bazı arkadaşlarımız bunun farkına varmamışlarsa şimdi araştırarak, başlık açacaklarına ilgili başlık bulup iletilerini orada yapabilirler. Böylece site de aşırı şişmekten kurtulmuş olur. Ben bu şekilde her yazmak istediği konuda sürekli başlık açanlar olduğunu biliyorum. Bu, bir yerde saygısızlıktır. Hem başka üyelere hem de kendisine! Çünkü daha önce de aynı konuyu irdeleyenler olduğuna göre aynı başlığı açmak, daha önceki başlığı okumamış olmak veya dikkate almamakla eşanlamlı. İlginç bir taraf da aynı konuda başlık açmışken tekrar başlık açmak. Bu sefer de o işi yapan, kendi yeptığı işi unutmuş, kendisine itibar etmiyor, öz saygısı yok gibi yorumlanıyor.

Bunun ikinci bir yararı da, aynı konuda daha önce neler söylenmiş, orada hep birlikte görürüz. Çünkü bazen "bu daha önce yazılmıştı" uyarıları ile de karşılaşıyoruz.

Tekrar ediyorum. Yönetim araya girip bu tarz başlıkları durdurmalı, öncekilerle birleştirmelidir. Dilaver, emeğine sağlık.