PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba

Aquarious
16-09-2007, 20:52
Sitenizi tesadufen buldum. 15 yil once Turan Dursun'un kitaplari ile tanistim. Dinsizlik benim icin son 17 yildir gecerli bir durum. Zaten bir seyleri inceleyerek, arastirarak bu karara varmistim. Ama beni cok acidan aydinlatan aslinda Turan Dursun oldu. *Ona kitabinin onsozunde bahsettigi eline aldigi mum icin minnetarim. Ozellikle kafasi karisik kisileri aydinlatmak icin, cok yararli oldugunu biliyorum.

Uzun yillar Suudi Arabistan'da yasadim. Sadece meraktan Kabe ye umreye bile gittim. Bu ulkede *gozlemlediklerim, sahit olduklarim, duyduklarim ile, bu dini anlamak, arastirmak istedim. Hatta 1-2 kez asiri dinci Mutavva denen din polisleriyle tartismaya kalkinca basimin derde girmesinden son anda siyrildigim da oldu. (Aptallik iste)

Incil'ide okudum, ve su karara vardim, din sadece toplumlari kontrol etmek amaciyla uretilmis, safsatadir. Var olan tum dinleri reddediyorum. Dinimin vicdanim oldugunu biliyorum, benim diyen Muslumandan daha fazla insani ve vicdani yonlerimin oldugunun farkindayim.

Yasayan her turlu varliga (doga ve hayvanlar dahil) saygi duyuyorum. Gece yatagima yattigimda, kimseye bilerek isteyerek zarar vermemis olmak, benim huzur icinde uyumam icin yeterli. Yaptigim iyilikleri "Allah rizasi icin degil" kendim istedigim ve diger kisiyi mutlu etmek *ve yardim etmek icin yaparim.

Beni "dogru yola cekmek" isteyen cok oldu, ama ben "kendi yanlis yolumdan" cok mutluyum ve son nefesime kadar da boyle olarak kalacagim. Sonucta bu dusuncelerimden ben degil, istemezse, kusun kanadini bile kipirdatmasina izin vermeyecek *"Allah" sorumludur. Eee ben sadece bir kulum degil mi?

Esim Norvecli, zaman zaman Norvec te cogunlukla kendi vatanimda yasiyorum. Ataturkcu ve kesinlikle *bir Anti emperyalistim. Uzun yillar A.B.D de yasadim. Ama bu durum orada yasadigim suredede onlari yuz yuze elestirmeme engel olmadi.

Yeterince aydinlattim mi bilmiyorum. Ama kendi adima burada olmaktan mutluyum. Yoneticilerinizi boyle degerli bir kisi adina *kurduklari bu site nedeniyle kutluyorum.

Saygilarimla

Aquarious

thunderpoint
16-09-2007, 20:58
Sevgili Aquarious,

Çok güzel duygularla gelmişsiniz, hoş geldiniz...

Sevgiler...

pervane
16-09-2007, 21:03
Bizde burda olmanızdan mutluluk duyduk.
Hoş geldiniz.

Liberty_
16-09-2007, 21:04
Uzun yıllar hem Arabistan'da hem de A.B.D 'de yaşamış olmanız kafamı karıştırdı ama bunu yazmışken en azından hoşgeldiniz diyeyim..

Aquarious
16-09-2007, 21:13
Uzun yıllar hem Arabistan'da hem de A.B.D 'de yaşamış olmanız kafamı karıştırdı ama bunu yazmışken en azından hoşgeldiniz diyeyim..
1985- 1991 yillari arasinda S.Arabistan da, 1993 ten 1997 ye kadar A.b.d de yasadim. 1997 den beri agirlikli olarak Turkiye deyim.

dilaver
16-09-2007, 21:15
hoş geldiniz Aquarious

* *tanışalım mesajınızın kalitesinden, katılımınızın da kaliteli ve hepimize yararlı olabilecegini umuyorum.

* *saygılarımla

zelzeleci
16-09-2007, 21:33
Sn. Aquarious,

* * Hoşgeldiniz. Kalıcı ve katılımcı olmanızı dilerim.

beelzbb
16-09-2007, 21:34
hoş geldiniz aquarious abi,hayırlara vesile olsun...

Aquarious
16-09-2007, 21:36
hoş geldiniz aquarious abi,hayırlara vesile olsun...

Bayan Aquarious :o

timsah
16-09-2007, 22:31
Hos geldiniz Aquarious.

ozgur_beyin
17-09-2007, 01:35
Sevgili Aquarious, hoş geldin.Enteresan deneyimlerinizin olduğunu düşünüyorum.
Çünkü, hem Salib'in hemde Hilal 'in etkin olduğu, iki ayrı dünyada yaşamışsınız. Bilhassa ,arap dünyasındaki
kadınların, islama bakış açısını ,bir'' kadın gözüyle'' anlatırsanız sevinirim.

vartor
17-09-2007, 02:05
Sevgili aquarious,
* Sorgulamaya cesaret etmek bile dini dogmalarla buyutulmus, yikanmis bir beyin icin buyuk cesarettir. Eminim siz de bizler gibi zor gunler gecirmissinizdir sonuca varana kadar. Kendinizi tarif ettiginizde, kendimden ve bu sitede tanidigim dostlarimdan bircok benzerlikler gordum. En birincisi akil ve mantiginizi herseyin ustunde tutabilmeniz. Dinle iyi ahlakin beraber gitmedigini defalarca tartismistik, sozleriniz bu gercegi bir defa daha dogruladi. Hos geldiniz, fikirlerinizle bizleri daha iyi tanitmaya faydali olacaginiza eminim.
* * * * * * *Sevgiler....