Orijinalini görmek için tıklayınız : "Vakit "adlı mizah gazetesinden :)
"vakit" adlı bir mizah gazetesi var gülmek istedikçe bakarım asla satın almam çünkü tüm devlet dairelerine emniyete savcılıklara bedava bırakılır....işte oradan bir haber.
2 Eylül tarihli Vakit Gazetesi'nden birinci sayfa manşeti: "Secde kanserden koruyor. Bilim adamları, yeni yaptıkları bir bilimsel araştırmada, Allah'a secde etmenin insanı kanserden koruduğunu ortaya çıkardı."
Güya Mısırlı bir biyoloji profesörüne göre beş vakit namaz kılanlar, yedi organlarının yerle temas etmesi nedeniyle enerji boşalttıkları için kansere karşı korunuyorlarmış. *:)))
Alıntı..
Namaz kanseri hizlandirsa sanki namaz kilmayacakti. Bu adamlar kendilerini avutup dursunlar, yapilacak birsey yok. Su insanoglu kendini kandirmaya ne kadar merakliymis.
thunderpoint
24-09-2007, 11:43
18 Eylül'de bu saptamayı köşe kapmaca'ya asmıştım. Ve yanıt yazının içindeydi...
Özdemir İnce (Hürriyet) aşağıdaki yorumuyla koca bir şamar olmuş sanki arsız yüzlere...
"Güya Mısırlı bir biyoloji profesörüne göre beş vakit namaz kılanlar yedi organlarının yerle temas etmesi nedeniyle enerji boşalttıkları için kansere karşı korunuyorlarmış. Çevreciler ne diyor bu işe? Demek ki termik santralların küllerindeki radyasyon kanser yapmıyormuş. Halep orda ise arşın burada. Dünya Sağlık Örgütü’ne bir sorulsun bakalım Müslümanlar ile Hıristiyanların kansere yakalanma oranları kaça kaç?"
Sevgiler...
karakartal
24-09-2007, 14:13
peki elinizde bi kanıt warmı işe yaramadığına dair
yok yani japonlar bile namaz *hareketlerini sağlıklı yaşamak için yaparlarda sizlerin japonlardan akıllı olduğunuzuda hiç zannetmiyorum zaten sizde kabul etmişsiniz
yok yani japonlar bile namaz *hareketlerini sağlıklı yaşamak için yaparlarda sizlerin japonlardan akıllı olduğunuzuda hiç zannetmiyorum zaten sizde kabul etmişsiniz
evet arkadaş haklı:)AKSİ İSPATLANMADIKÇA İDDİA da haklılar:)ALLAHA EMANET OLUN:)
Bozacinin sahidi siraci, ikiside birbirinden cahil iki adam gelmis Allah rizasi icin birbirlerinin sirtini sivazliyor. Japon senden akilli, en azindan musluman olmamis :)
Abicim namaz kılmak ibadet içindir.Yani zararlı bile olsa biz onu Allah için yaparız.O nedenle biryerlerde mucize bulacam diye kasıp biryerlerimizi yırtmamak lazım.Gerçekten rezil duruma düşülüyor.Yukarıdaki iddia doğrumudur değilmidir bilemem ama akla yatmadığını söyleyebilirim.
Gerçekten inanan insanlar için suni mucizeye gerek varmıdır karakartal?
Mucize,doğanın ve evrenin işleyişidir inanan insan için.Tümden varoluş bir mucizedir zaten bizler için.İnsanoğlu evrensel fenomenleri kavrayabilir.Bir zaman sonra bir bebeğin dünyaya nasıl geldiği kavranılıp önemsenmeyebilir.Yada tek hücrelilerden canlılığın başlayarak insana kadar gelmesi keşfedilip önemini yitirebilir.Soğukta kalan hayvanların yıllar sonra tüylenmesi ve soğuğa karşı doğal olarak örtünmesi kavranıldığında artık önemsenmeyebilir.Portakal çiçeğinin meyveye dönüşmesi sürekli gözlene gözlene önemsenmeyebilir.Ancak bizim bu olayları kavrayarak önemsememiz onların harikalığını lekelemez değil mi?İşte asıl mucize olan bunlardır başka yerde bişeyler aramaya gerek yok.Başka neye ihtiyacımız var ki??
Doğanın harika işleyişini öğrenmek kadar güzel ne olabilir??Bilimin kapılarını kendine aç.Doğadaki her işleyiş kavranıldığında,sende onu öğrenerek o bilgiden heyecan duy.
Çünkü inanan bir insan için mucize aramaya gerek yoktur.
Bunları yapıyorsan gerisi masal..
O nedenle bu tarz şeylere fazla takılmamak lazım.
karakartal
24-09-2007, 15:09
Abicim namaz kılmak ibadet içindir.Yani zararlı bile olsa biz onu Allah için yaparız.O nedenle biryerlerde mucize bulacam diye kasıp biryerlerimizi yırtmamak lazım.Gerçekten rezil duruma düşülüyor.Yukarıdaki iddia doğrumudur değilmidir bilemem ama akla yatmadığını söyleyebilirim.
Mucize,doğanın ve evrenin işleyişidir inanan insan için.Tümden varoluş bir mucizedir zaten bizler için.İnsanoğlu evrensel fenomenleri kavrayabilir.Bir zaman sonra bir bebeğin dünyaya nasıl geldiği kavranılıp önemsenmeyebilir.Yada tek hücrelilerden canlılığın başlayarak insana kadar gelmesi keşfedilip önemini yitirebilir.Soğukta kalan hayvanların yıllar sonra tüylenmesi ve soğuğa karşı doğal olarak örtünmesi kavranıldığında artık önemsenmeyebilir.Portakal çiçeğinin meyveye dönüşmesi sürekli gözlene gözlene önemsenmeyebilir.Ancak bizim bu olayları kavrayarak önemsememiz onların harikalığını lekelemez değil mi?İşte asıl mucize olan bunlardır başka yerde bişeyler aramaya gerek yok.Başka neye ihtiyacımız var ki??
Doğanın harika işleyişini öğrenmek kadar güzel ne olabilir??Bilimin kapılarını kendine aç.Doğadaki her işleyiş kavranıldığında,sende onu öğrenerek o bilgiden heyecan duy.
ben ne yapıorsam burda sizin için yapıorum ha siz kabul etmesseniz etmeyin sizin demenizle Allahın warlığı hiçlenemezki siz Allahın warlığını hiçleyerek asıl siz biyerlerinizi yırtıp kasıyorsunuz elbet birgün sende ölüceksin o zaman görürsün neyin ne olduğunu
Bozacinin sahidi siraci, ikiside birbirinden cahil iki adam gelmis Allah rizasi icin birbirlerinin sirtini sivazliyor. Japon senden akilli, en azindan musluman olmamis :)
adam
islam dinini bulamamış..ama ALLAHA İNANCI var:) AKLINI KULLANMIŞ:)
ben ne yapıorsam burda sizin için yapıorum ha siz kabul etmesseniz etmeyin sizin demenizle Allahın warlığı hiçlenemezki siz Allahın warlığını hiçleyerek asıl siz biyerlerinizi yırtıp kasıyorsunuz elbet birgün sende ölüceksin o zaman görürsün neyin ne olduğunu
?
karakartal
24-09-2007, 15:19
japon müslüman olursa bizden akıllı olur ama sen böle gerçekleri reddettikçe sen bırak boş bişe için yaşamayı sürekli gericilik yaparak sadece **** yaparsın
ha dielim ben burda hak dini anlatamadım peki sen anlamak için gidip 1 kere kuran okudunmu
:D *:D
Hocam yetiş trafik polisleri bastı ortamı.
thunderpoint
24-09-2007, 15:29
Sevgili child,
Haydi bakalım, Allah sabırlar versin! :D
karakartal
24-09-2007, 15:46
bizden korkacağınıza Allahtan korkun
şimdi desem günde beş kere yere kapanıp popoyu gökyüzünde dikmek erkekliğe zarar veriyormuş....almanlar öyle diyor....aksi kanıtlanana kadar cevap vermicenmi? :)
karakartal
24-09-2007, 15:52
şimdi desem günde beş kere yere kapanıp popoyu gökyüzünde dikmek erkekliğe zarar veriyormuş....almanlar öyle diyor....aksi kanıtlanana kadar cevap vermicenmi? :)
peki ben sana insan deilsin desem aksi ispatlanana kadar cevab verebilcenmi
neden öyle oluyomuş ki?? sen bi denesene aksini kanıtlayalım eğer bişi yapmazlarsa:) sorun yoktur:)ama rahat dur:)anladın sen onu:)
kara kartal sen kanıtlayınca bende kanıtlarım....adrio alışıksın sen buna.... :) *biz erkeğiz dikmeyiz popomuzu havaya....hiçbir sebeble :)
* *neyse ben uzatmak istemiyorum saygı duyduğum sitemde konu kötüye gidiyor...
karakartal
24-09-2007, 16:05
kara kartal sen kanıtlayınca bende kanıtlarım....adrio alışıksın sen buna.... :) *biz erkeğiz dikmeyiz popomuzu havaya....hiçbir sebeble :)
ne o konuyu saptırmayamı çalışıyorsun şimdide
dielim senin dediğin gibi oluo cenaze namazında ayakta duruosun ordadamı öle oluo
erkek olduğuna bişe diyemem ama insan olamıcaına dair hiçbi şüphem yok
Garip bir tartışma.
Konu;
Secde kanserden koruyor.
Yine ilk bakışta verebileceğimiz bir cevap vardır tabiiki.
-Hadi be...
-Yapma yav!
-Sen kafayı mı yedin?
Bir kere daha düşünsek mi?
Ama bu sefer şu kelimenin yapısını biraz değiştirerek.
Spor kanserden koruyor.
Sporun pek çok faydası vardır.
Hatta ve hatta, yaşayan bir organizma için vazgeçilmezdir.
Her yaşın, her zamanın ve her kişinin kendisine has spor yapması elzemdir.
Yenidoğanlara yaptırılan esneme ve masajlar vardır.
Yaşlılıkta önerilen yürüme ve çok hafif de olsa egzersizler vardır.
Bu iki yaş döneminin içinde tüm sporlar, uzman görüşü alınarak yapılabilmektedir.
Bir de uzman görüşü alalım.
"Kalp sağlığı:
Kalp atımını ve kan seviyesini arttırır. Kalp krizi ve kalp damarlarındaki tıkanmayı azaltır. Kalp iletimini düzene sokar.
Solunum sistemi:
Daha fazla oksijen alınıp daha fazla karbondioksit atılarak, hücre yenilenmesi sağlanır. Nefes darlığı ve solunum sıkıntısını azaltır. Akciğer seviyesini ve kapasitesini arttırır.
Kas sistemi:
Çizgili kaslarda genişleme ve hacim artışına sebep olur. Kas miktarı artarken yağ miktarı azalır. Kas liflerindeki genişlemeye bağlı olarak, daha fazla güç ve ağırlık kaldırmak mümkün olur. Yorgunluğu azaltır.
Sindirim sistemi:
Sindirimi ve hazmı kolaylaştırır. Şişkinlik ve bağırsak düzensizliklerini azaltır. Enzim salgılarını düzene sokar.
Üregenital sistem:
Böbreklerin çalışmasını hızlandırdığı için böbrek taşı riskini azaltır. İdrar miktarını arttırdığı için prostatit şikayetlerini azaltır.
Sinir sistemi:
Uykuyu düzene sokar. Enerji yükünü azalttığı için stres gibi psikolojik bozuklukları azaltır. Beyin faaliyetlerini arttırarak insanlarda zeka gelişimini sağlar."
Yukarıdaki spor kanserden korur mu?
Bence korur.
Bu kelimeyi de bence eski şekline sokmayın.
Aynen böylece kalsın ki; zaten doğrusu da bu olmalı.
Spor kanserden korur...
Yani bence böyle olmalı.
Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
karakartal
24-09-2007, 16:22
tabiki spor kanserden korur ama insanın spor yapmasına vesile olan yine Allahtır
en azından bu sebebden bile Allaha ne kadar şükretsek azdır
seninle güzel oluyo ya:D hehe sen gece uyurken orası hep yeremi bakıyo:)
amanın dincinin sapığını göndermişler yahu...yoksa yoksa bunlar tekke oğlanı olmasın.. *:) neyse kapatalım artık...
karakartal
24-09-2007, 16:34
amanın dincinin sapığını göndermişler yahu...yoksa yoksa bunlar tekke oğlanı olmasın.. *:) neyse kapatalım artık...
senin daha sana göre Allahın yok ben sana *daha ne diyebilirimki
ayrıca canın hakaret istiyorsa zaten senin yaşam tarzın hakaret bizim pek bi laf söyleme ihtiyacımız yok sana
"Spor yaptığımızdan ötürü Allah'a ne kadar şükretsek azdır"
Bu satırı okuyunca birden bir Bektaşi fıkrası aklıma geldi. :)
Tam da yeri, ama neyse...
Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
İslam'a inanmış müslümanlar için namazın faydası çoktur.
Namazını kılan bir müslüman vazifesini yapmış olmanın huzuru ve rahatlığıyla hareket eder.
Üzerindeki gerilimi atar, moral depolar.
Diğer yandan namazda yaptığı duanın *psikolojik faydaları olduğu da reddedilemez.
Özellikle derdi, tasası olanlar bu dualarıyla uumut içinde olur, yaşama bağlanırlar.
Namazın başka bir yararı insana İslam'da günah sayılan davranışları, kötülükleri hatırlatması ve çoğunluğu bunlardan uzak tutacak bir etki yaratmasıdır. Yine müslümanların bir kesimi kıldıkları namazın etkisiyle yardımlaşma, dayanışma duygularını kaybetmez, sürdürürler.
Namaz müslümanları birbirine bağlar, kardeşlik bağlarını güçlendirir, inanç konusundaki zaafları, zedelenmeleri ortadan kaldırır. İman zinciri ışıldar.
Tabi ki namazdaki hareketlerin vücut ve organlar için de faydası vardır. Hareket, hareketsizlikten daima iyidir. Özellikle yaşlı insanlar namaz kılmamış olsalar eklemlerinde daha hızlı bir kireçlenme olacağı kesindir.
İnanmayan insanlara ise namazın bir yararı yoktur. Onlar psikolojik faydaları farklı yöntemlerle elde ederler. Sportif faydaları içinse düzenli olarak yürümek, jimnastik yapmak namazdan çok daha faydalıdır.
Namazın kansere iyi geldiği vs. iddiaları ise saçmalamaktan başka bir şey değildir. Bu tür iddialar islamiyete her zaman zarar verir. Bağnaz müslümanları avutur belki ama çoğunluğu ikna edemez. Tersine kafalarını bulandırır.
karakartal
24-09-2007, 16:38
seninle güzel oluyo ya:D hehe sen gece uyurken orası hep yeremi bakıyo:)
bizim korkumuz yok o yönden SİRİUS-B inandığı hiçbişe olmadığı için öyle kapatmaya çalışıyor orasını ama kapatsa bile orasını hiç kapatmayan varlıklar gibi yaşadığının farkında deil
karakartal
24-09-2007, 17:14
zaten ama Allah varken sana rajon kesmek bize düşmez
Aquarious
24-09-2007, 18:47
ben ne yapıorsam burda sizin için yapıorum
Evet gercekten dogru soyluyorsum, bize yaptigin iyilik, bizi guldurmek arkadasim.. Supersin.
Bu islami uygulamaların belli bir mantığa yatırılmak merakı iyice can sıkmaya başladı. Hayır yani uyanığın biri çıkıp böyle bir şey söylüyor. Bu ne ilk nede son olacak biliyoruz. Yüzlerce yıldır bunu bir taktik haline getirmişler. Sebep basit. İçi bomboş bir din var önümüzde. Belliki artık insanlar gerçekleri görmeye başlıyorlar. İnsanlığın aydınlanma hızı sadece islamiyeti değil diğer bütün dinleri elbette korkutuyor. Er geç insanlar din denen saçmalıklardan kurtulacaklar. Ayrıca spor yapmanın insanların yaşamına katkıda bulunduğu martavalıda iyice can sıkmaya başladı.
Saygıdeğer arkadaşlar, dünya yüzeyinde sayısız canlı sayısız yaşam birimleri var. Acaba hiç düşündünüzmü bu kadar canlı içinde hayatta en uzun kalabilen canlılar hangileri. İşin bu yönünden baktığımızda görülecektirki, en az hareket eden canlılar en uzun yaşayan canlılardır. Bu apaçık belli. Ağaçlar, karetakaretalar, filler görülüyorki en uzun yaşayan canlılardır. Sebep, sebep gayet basit az hareket ediyorlar ve uzun yaşıyorlar.
Peki diğer taraftan en kısa yaşayanlar neler. Mesela kelebekler, sırayla gidersek yırtıcılar, özellikle kuşlar, yürümeyi bile beceremeyen serçeler, görüyorsunuzki en çok hareket eden canlılar en kısa ömürlü canlılar oluyorlar.
Bana kimse diyemezki sporcular uzun yaşıyorlar. Yüz yaşını devirmiş kaç tane sporcu var. Çoğu ellisinde mortu çekiyor. Sebep vücut yıpranıyor. Ve metabolizma çabuk yoruluyor. Belki dinç görünüyor ama çabuk ölüyor. Bir kaç istisna sporcu dışında düşünün koz koca dünyada spor yapan insanları. Bütün bunların hepsi yüz yaşaması gerekir. Dahası bütün müslümanların yüz yaşaması gerekir. Tabiki yaptıkları secde sayesinde.
Komik olmayın. Her şey ortadayken böyle saçma *sapan iddialarla insanları güldürmekten öteye geçemezsiniz. Hadi şimdi namazın insan ömrünü uzattığını söyleyin.. Söyleyinki biraz neşem yerine gelsin...
Saygılar..
İnsanlar içi boş dediğiniz din olgusuna muhtaçlar. Ezelden beri muhtaçlar. Ebediyete intikal edene kadar da muhtaç kalacaklar.
Sürüp gelen zaman içerisinde yüzlerce millet çamurdan, odundan, hayvandan ilahlara taptı. Tapmaya devam edenlerde var bunu geliştirip ilahını görünmez kılanlarda.
Biri doğuyor ormanda tek başına büyüse bile kendisinden daha güçlü olana tabii olmaya çalışıyor. Tabii olduğu adaletsiz ise isyan bayrağını çekiyor. Ölmez sağ kalırsa arayışına devam ediyor. Ve sonunda yalnız kaldığı bir gecede aradığını buluyor gibi hikayeler vardır. İnandırıcı olmayan.
Namaz kılmanın vücutta yarattığı pozitif enerji ile hastalıklarından arındığını söyleyenlerde var.
Allah ın adaletli ve merhametli olduğunu her şartta dile getirmekten çekinmeyenlerde var. Vietnamda 3000 vietnamlı bebeğin adaletli/merhametli tanrı tarafından korunamayıp süper emperyalist abd nin napalm bombalarıyla cayır cayır yanmasına göz yumduğunu düşünen ateistlerde.
Allah ın dünya işlerine karışmadığını savunup, bunu hayat felsefesi haline getirenlerde var, Allah ın birebir işin içinde olduğunu herşeyi görüp gözettiğini ve bir sistem üzerine adalet sağladığını hemde bazı şeyleri dünyada hallettiğini savunanlarda. (Örnek bknz: 5.boyut)
Herbi halta anlam veremeyip, belki kulak vermesi gereken aklına kulak vermeyip kendi türünü Allah yerine koyup, cevresel etmenleride Allah korkusu yerine koyup yaşayan takiyyeci sahte müslümanlarda var. Kilise yakıp atalarının dinini geri getirmeye çalışan yarı pagan yarı satanist garip oluşumlarda.
Gördüğünüz gibi dünyanın hali çok karışık. Bu karışıklık ve bilgi kirliliği içerisinde gerçeği bulmak çok güç. Ki bazılarımız öyle bir gerçeğin bizi beklediğini düşünmüyor. Sadece akılcılığın kurtarabileceğini savunuyor.
Peki ölümden sonra yaşam yoksa? Toprak olup yılanlara, böceklere barınak olacaksak bu çalışma neden?
Arayışımız neden kaynaklanıyor?
0 dan bir canlı simülasyonu yaratsanız, örneğin yapay sinirlere ve nöronlara sahip bir süper bilgisayar yazılımı?. Onu nöronların insan beynindeki kadar nöron arası bağ atabileceği bir frekans/sn hızında çalıştırabilseniz oda bir zaman sonra Allah diye bir kavram arar mı? Eğer içine "çekirdeği" koymazsanız?
Tepki yaratacak etki olmadan elektron hareketi olur mu?
Vakit, akit gibi hilkat garibelerinin iki kuruşluk akıllarıyla yapmaya çalıştığı arap/din/ırk emperyalizmine takılmadan daha akılcı olduğunu savunabileceğiniz tezleriniz varsa görüşlerimizi paylaşalım.
Peki ölümden sonra yaşam yoksa? Toprak olup yılanlara, böceklere barınak olacaksak bu çalışma neden?
* * *Sayın strauss
* * *Dinlerden özgürlüge hoş geldiniz.
* * *Ölmemek için çalışıyoruz, tek gayemiz bu. Ölmemeye çalışıyoruz çünkü yaşamın, canlılıgın iki temel fonksiyonu var, biri beslenmek, yekdigeri üremek ve neslini devam ettirebilmek.
* * *Bazılarımız ölmemek için ölesiye çalşıyor ; ve bu çalışmanın sonucunda ise ellerine geçen ancak ve ancak yaşamını yeniden idame ettirmesine yetecek bir meblag oluyor. Hem de asgari koşullarda. O zaman ölmek mi daha iyi, yoksa yaşamak mı daha iyi sorusu akla geliyor. Üstelik bu çalışmaları sonucunda bir takım insanların hiç çalışmadan yaşamalarını saglayacak degeri ürettiklerinin farkındalar. Çalışmasalar, üretmeseler kendilerinin sonu gibi sömürücülerin de sonunu getirecekler. Egemen olan sömürücülerin buna buldugu formül şu. " Sen çektigin eziyetin karşılıgını öbür dünyada misli misli alacaksın" İşte dinlerin var oluş nedeni.
* * *Burada sorulacak soru ve aranacak cevap şudur. Çalışanlar olarak ürettigimiz degeri tek tek egemenlerin menfaatine ve luksune degil de tüm toplumun ortak menfaatine kullanabilsek ve degerlendirebilsek acaba hayat gene eskisi gibi çekilmez mi olacak. Üreticilerden gayri tüm aracı sınıfları toplumun üretim sarmalına katabilsek acaba aynı üretimi daha az zamanda yapabilr miyiz. Artı zamanı da kendi zihinsel, entellektüel gelişimimiz için harcayabilir miyiz.
* * * *Şayet yapabilirsek daha az çalışma ile aynı degeri elde edebileceksek dünya bizim için daha yaşanıır hale gelmez mi. Ama bu soruları sorabilmek ve uygun radikal kararları alabilmek için yaşama nereden bakmanız gerektigidir, tayin edici olan. Yoksa dünyayı yaşanabilir kılmak üretenler için zor bir şey olmasa gerek. Bunun tek yolu üretmeyen ve sırf tüketenlerden kurtulabilmek.
* * * *saygılarımla