PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Düş Sokağı'ndan herkese selam!

d_s_s
28-09-2007, 11:09
Sevgili Abilerim Ablalarım ve Kardeşlerim,
Ben d_s_s.Yani DüşSokağıSakini...Herkesin düşleri vardır ya..Benimkiside o hesap.
Doğu illerimiz arasında gelişmiş sayılabilecek Batman kentinde doğmuş ve büyümüş bir lise öğrencisiyim.Bu sene lisede ilk senem.Aslında bu dinlerden özgürlük sitesine yaklaşık bir sene önce üye olmuştum.Bir senelik süre boyunca forumlara pek katkım olmadı.Yaşananları daha çok dışardan seyrettim..Kendimce gözlemeye çalışıp bir sonuç çıkarmaya çalıştım.Sitedeki ilk aylarımda kendimi inançlı biri olarak tanımlamazdım.Yani dinlere inanan biri değildim.İlerleyen aylarda bu fikrim kendi kendini yok etmeye başladı.Bundan önce pante abimin kandille ilgili forum başlığı altında da anlatmıştım.Sürekli sorgulardım..En ufak bir çelişkide bile farklı noktalara yönelirdim..Ama sonuç hep aynı olurdu.Herkes gece yatağına uzandığında bir müddet gözleri kapalı ya da açık vaziyette gün boyunca olanları anımsar; doğrularını, hatalarını ve çıkarması gereken sonuçları zihnine kazır.Bu insan olmanın getirdiği bir sorumluluktur.Yani yaş, tecrübe farkı gözetmeksizin herkes yaptığı herşeyden sorumludur.İşte bende inanç konusunda kafa yordukça hep aynı şeyi düşündüm; ''madem bir yaratıcı yok yaşadığımız bunca sıkıntıya neden katlanmak zorunda olayım ki? Giderim yüksek bir binanın çatısına salına salına bırakırım kendimi boşluğa.''Hani sorumluluk dedim ya işte ben 3 senelik çelişkilerden, sorulardan ve sorunlardan kurtulduğuma inandım ve inandım..Şimdi orucunu tutan, namazını kılan, araştırmaya devam ettikçe inancımda ki bütün güzelliklere erişeceğime inanan bir toplum ferdiyim.İnanç konusunda Söyleyeceklerim bunlardan ibaret.

Birde her bireyin bir siyasi görüşü olmalıdır inancındayım.Ancak ben hiç bir siyasi partinin siyasi iradem olabileceğini düşünmüyorum.Elbette ki dünya görüşlerini siyasi partilerle sınırlandırmak yanlış olur.Bir dünya görüşüne sahip olmak sadece bir siyasi partinin icraatlarını desteklemek ve oy vermek değildir.Ben hep şunu düşlemiş ve olması gerektiğini düşünmüşümdür..''Önce İnsan''..Bu yüzden ülke çapında ki en büyük insanlık sorunu olarak düşündüğüm kürt halkının hakettikleri konumu getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.Ancak bu işin şu an mecliste kürt halkının iradesi olduklarını belirten bağımsız adaylar olarak seçime girip daha sonra grup oluşturan Dtp ile çözümlenmeyeceği kanaatindeyim.Nasıl çözümlenir bu iş diye sorarsanız sessiz kalır cevap veremem.Çünkü ''evet budur'' diyebileceğim bir siyasi örgütlenme mevcut değil ve oluşacak gibide görünmüyor.Siyaset hakkında söyleyeceklerim de bu kadar..

Okumak için geldiğim ve şehrin en işlek caddelerinde ineklerin başıboş dolaştığı Siirt ilimizden yazıyorum bunları. Yurtta kaldığım için tanışma başlığıma mesaj yollayacak abilerime, ablalarıma ve kardeşlerime hemen cevap yazamayacağım.Şimdiden herkese yazacakları iletileri için teşekkür ederim..Düşle Kalın..

frodo
28-09-2007, 11:55
Sevgili düş sokağı sakini;

"''madem bir yaratıcı yok yaşadığımız bunca sıkıntıya neden katlanmak zorunda olayım ki? Giderim yüksek bir binanın çatısına salına salına bırakırım kendimi boşluğa."

Bu cümlen yaşamı sıkıntı ve bu sıkıntıya katlanmanın yegane sebebini de *Allah olarak gördüğünü
anlatıyor. Yani Allah sıkıntılarla dolu bir yaşamı sürmeni istiyor. Neden peki ?

Bak pante'nin imzası bunun güzel bir açıklamasına işaret ediyor:

"Ne mutlu o yoksullara ki öteki dünya onlarındır, er ya da geç bu dünya da onların olacaktır."
F. Engels"

dilaver
28-09-2007, 12:20
sevgili dss

* * *din senin tarafında işlevini yerine getirmiş görünüyor. Din ve tanrı kavramının amacı da bu zaten. İnsanlardaki çaresizlik duygusunu güzel hayallerle ikame etmek. Onlara bu dünyada elde edenmedikleri yaşamı öldükten sonra vaat etmek. Bak amatör bir yazar aşşagıdaki linkte bu konuyla ilgili neler demiş :

http://www.gazeteport.com.tr/YAZARARANIYOR/NEWS/GP_079545

* * * Bunlar tam da senin durumuna uymuyor mu, ve de 6.000 senedir bu şekilde yogrulmuyor mu sınıflı toplum. Burada mesele toplumu degiştirebilecek güç ve iradeyi kendimizde bulabilecek miyiz.

* * * *saygılarımla

AYATA
28-09-2007, 13:12
hoş geldin küçük kardeş, teröre bulaşmamış masum kalmış, tek amacı okumak ve yaşamın içinden gelen sıkıntılara göğüs gererek kendi doğrusunu bulmak içinde çabalayan siz kardeşlerimiz emin olunki sefalette yalnız değilsiniz, Balıkesir'in köylerinde hala kıl keçeden pantolon giyen köylülerimiz var yıllık gelirleri bin lira bile olmayan, Adana
feke'de yıllık gelirleri 700 lira olan fakir insanlarımız var her şeye rağmen direniyorlar.... *Sorun ekmek parası sorunu değil artık sorun İnsanca yaşam, tüm güçlerimizle buna karşı savaşımımızı vermeliyiz. Eğitimde bu savaşımlardan biri sana eğitim yaşamında başarılar dilerim.

rebera_roni
28-09-2007, 13:43
sevgili d.s.s kuşkularınla bir yerlerden başlamışsın ama keşke o yolda devam etseydin.görmediğin bir ışığı görme fırsatın olurdu.senin geçtiğin dönemden(çelişkiler evresi) hepimiz geçtik ama sorular sorduk sordukça başka sorular geldi ama devam ettik asıl soruyu ve asıl cvp bulmak için.tanrı çaresiz insan manzaralarını sever kanatimce.çaresizliğede isyan edenide cehennem cezasına çarptırır.
siyasii ve ekonomik konuda sölediklerinse dtp diyosunda bekliyelim bakalım neler olacak.ve türkiyenin her yerinde insanlar açlık seviyesinin altında bile ama doğru yanın şu g.doğu ve doğu diğer bölgelere göre daha bi alt seviyede.neyse uzatmayalım zaten gelecek konu ve paylaşımlarımızda bunlara bolca değinecez.

aramıza hoşgeldin

saygılar...

thunderpoint
28-09-2007, 14:34
Sevgili dss,

Çok şey yazacaktım ama hiç bir şey yazmamaya karar verdim!

Hayırlı hidayetler...

pante
28-09-2007, 16:11
İşte Turan Dursun sitesinin güzelliklerinden biri : d_s_s.
Bu siteye sadece dinciler, dindarlar, ateistler, dinlerden özgür insanlar katılmaz.
İnançları çelişkili, tam olarak hangi sınıfa dahil olduğunun, hangi dünya görüşüne sahip olduğunun bilincinde olmayanlar da katılır.
Dahil olduğu dine ait bir takım çelişkiler yaşayan, dindeki bazı konuları kabullenmeyen, ama Tanrıya da inanan, Tanrısız bir evreni düşünemeyen insanlar da.

Kimisi gerçek İslam'ı burada tanır, kimisi de dinler ve ateizm dışında alternatifler olduğunu burada öğrenir. Kimisi ise bağnaz bir müslümanken aydın bir müslüman olmayı öğrenir burada.

Burası insanları ateist ya da dinsiz yapmaya çabalayan bir site değildir. Din düşmanı bir site hiç değildir. Burası hangi inançtan olursa olsun tabuların, ön yargıların, saplantıların, şartlanmışlıkların, ezberlerin bozulmaya çalışıldığı, özgür ve bağımsız düşüncenin savunulduğu, hoşgörü ve anlayış mücadelesinin verildiği bir sitedir.
Bu siteye müslüman giren yine müslüman çıksın, ateist giren ateist çıksın önemli değildir. Ateistin müslüman olması ya da müslümanın ateist olması da önemli değildir. Önemli olan onların farklı fikir ve inançlara tahammül ve hoşgörü kazanımlarıdır.

Gameover kardeşimiz bu güzel örneklerden biriydi. Müslümandı, inançlıydı. Sonra dinlerden özgürlüğü seçti. Bir müddet sonra yeniden dine döndü. Şimdi ise tekrar dinlerden özgür.

Kolay değil, 3-5 yaşından itibaren imanla dolan beyinlerin bir anda değişime alışması, * yeni bir inancı kabullenmesi.

Sevgili d_s_s'de dine karşı çeşitli çelişkiler içinde iken, inanmaktan ziyade inanmamaya daha yakınken ilerleyen zaman içinde çelişkilerini yoketmiş ve yeniden din inançlarına dönmüş.
Ama d_s_s'nin en önemli kazanımı inanmayanları da yakından tanımış olması ve onlara kötü gözle bakmaması. d_s_s, oruç tutmayana müdahale eden bir müslüman olmaz. d_s_s gerici ya da yobaz olmaz. d_s_s kolay kolay cemaat ya da tarikat batağına saplanmaz. Sorgulamayı öğrenmiştir çünkü. Her hadise ya da ayet mealine de inanmaz. Araştırır, doğruyu bulur.

Onun için din inancı olmayanlar d_s_s için üzülmesin. O bir kayıp değil, kazançtır.
Ayrıca belli mi olur yarın ne olacağı, neye inanacağı. Bakarsın o da "gameover" diyebilir.

Sevgili d_s_s, okulunda başarılar diliyorum..

vartor
28-09-2007, 17:41
Ne kadar yerinde bir yazi. Pante seni kutlarim, hem bu sitede olma amacimizi, hem de dss'e ders olacak konulari bir cirpida yazmissin. Sevgili dss, sana basarilar ve umitlerini destekleyecek bir gelecek dileklerimle....

InVitatio
28-09-2007, 17:52
Kardesim d_s_s

önemli olan imanli olup olmadigin degil , önemli olan yaptigin islerde bilincli olmabilmen, karsindaki, toplum icindeki insanlar ile *kendi deger yargilarini inkar etmeden empati kurup kurmadigin.
Insanlarin "dinliligi" veya "dinsizligi" , "Allah'ciligi" veya "Allah'sizligi" bizleri ilgilendirmemeli, karsimizdaki insanlar, yardima muhtac oldugumuz an'dan karsimizda degilde , yanimizda olabiliyorlar mi ? olamiyorsa onlari engelleyen hangi nedenlerdir ?

Tabaki "ahalkli bir yasam tarzi" (monoteist) bir din endeksli bir olgu degil, ama Ahlaksiz birisi ne kadar "müslümanca" yasayabilir ?
Tarihin bir döneminde bir ses birisine "IQRA" diye seslenmisti, icindeki özünü oku, bende senin ne olursan ol hep icindeki öz'ü okumani dilerim....

vartor
28-09-2007, 18:13
Tabaki "ahlakli bir yasam tarzi" (monoteist) bir din endeksli bir olgu degil, ama Ahlaksiz birisi ne kadar "müslümanca" yasayabilir
*Sevgili invi, anlasamadigimiz noktaya parmak basmissin. Bana gore din kotu ornek olabilir ve gayet ahlaksiz bir "iman"li yaratabilir. Peygamberi ornek alan birileri, o zamanin, senin deyiminle ahlakli olan, ancak bugun ahlaksizlik sayilabilecek davranislarini bugun de surdurmeye yonelebilir. (misal, seriatla yonetilen ulkeler)
* * * *sevgiler..

28-09-2007, 18:56
Ahlakın temelinde özgür düşünce ve uygarlık vardır. Belli bir amaca yöneltilmesini sağlamak üzere sevgisiz, baskıcı bir yöntemle yetiştirilen birisi, özgür düşünen uygar birisi kadar diğerkam, hoşgörü sahibi, yani ahlaklı olmamıştır. Şimdi dahi ortaçağ kafalı insan, uygar biri kadar ahlaklı değildir.

Cinlerin, şeytanların cehennemde yanmaların anlatıldığı baskıcı ortam, çocukların da gizliliğini dolayısıyla ikiyüzlü, baskıdan yılmış bir halde yalana sapmalarına olanak sağlar. Din ahlaklı olmak için bir gerek değildir. Aksine belki de ahlak önüne dikilen bir engeldir. Düşünün ki size doğrudan bir takım insanların sizin dininizde olmadığını, kafir olduğunu öğretiliyor, şartlanıyorsunuz. *Erkek ve kadına eşit davranmamayı öğreniyorsunuz. Böyle ahlak mı olur? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

thunderpoint
28-09-2007, 19:38
Neredeyse "pante'nin yazısı kadar güzel" diyecektim fakat ben de vartor ve burlap'ın gördüğü yere takıldım. Duygu ve düşüncelerim onlarınkinin aynısı, bu yüzden yazmaya gerek yok. Ama yine de hoştu ınvı...

Sevgiler...