PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Annelerimizden neyi öğrendik

AYATA
05-10-2007, 01:15
:D annelerimizden neler öğrendik?

... *İYİ YAPILMIŞ BIR İŞİ TAKDİR ETMEYİ :
Bana bakın, gidin birbirinizi dışarda gebertin, evi daha yeni temizledim...!!!

:cry: *DUALARIN GÜCÜNÜ :
Yat kalk dua et ki baban müzik setinin bozulduğunu fark etmedi...

.... ZAMANA KARŞI YARIŞMAYI :
O oyuncaklarını topla yoksa bi tekme attığım gibi hepsini karşı sahilden toplarsın..

.... *MANTIKLI DÜŞÜNMEYİ :
Ben öyle diyorsam öyledir...!!!

..... İLERİ GÖRÜŞLÜ OLMAYI :
Çıkmadan önce temiz bi çamaşır giy.. yolda Allah korusun başına birşey gelir kirli çamaşırla etrafa rezil olursun.

:lol: *HAYATIN TRAJİKOMİK YANLARINI :
Sen daha orda gülmeye devam et, birazdan ben seni tam güldürecem...

.... *HAYATIN ÇELİŞKİLERLE DOLU OLDUĞUNU :
Kapa çeneni ve çorbanı iç..!!

:x DAYANIKLI OLMAYI :
O ıspanak bitene kadar sofradan kalkmak YOK..!!!

:mrgreen: *HAVA RAPORU TAHMİNİ YAPMAYI :
şu dağınıklığa bak... Yabancı biri görse odanın ortasından kasırga geçmiş sanır...

..... *ABARTMAYI :
Sana 500 bin defa söyledim kirli ayakkabılarınla içeri girme diye..!!

... *DAVRANIŞ PSİKOLOJİSİNİ :
Babana çekeceğine biraz bana çekseydin noolurdu ...

.... *OLAĞANÜSTÜ DURUMLARA HAZIRLIKLI OLMAYI :
Dinleme bakalım anne sözü dinlemee...!!! Kafana meteor düşecek kenara çekil diye bağırsam onu bile dinlemezsin di mi......!!!!

.... *KISKANMAYI :
Dünyada senin annen baban gibi mükemmel bi aileye sahip olmayan, kaç milyon çocuk var biliyor musun...

.... *SABIRLI OLMAYI :
Baban eve gelsin, sen görürsün

:twisted: *HAKKIMIZI ALACAĞIMIZI :
Eve vardığımızda ben bilirim sana yapacağımı

... *DİYALOG KURMAYI :
Sana bir şey sorduğumda cevap ver...!! Ne söyleyeyim anne? Sus!! Bana cevap verme!!!

:roll: *TIP BİLGİLERİNİ :
Gözlerini şaşı yaparken bir gün öyle kalıvereceksin

... OLGUN OLMAYI :
Bu tabağın hepsini bitirmezsen asla büyüyemezsin.

:x *GENETİK BİLGİLERİ :
Sen de o lanet olası babana çektin.

:( *BİLGELİĞİ :
Benim yaşıma gel de anlarsın o zaman.

:cry: *V E ...ADALETİ :
Bir gün senin de çocukların olacak.. İnşallah onlar da sana senin simdi bana yaptıklarını yaparlar...

vartor
05-10-2007, 05:30
Herhalde arkadan babalar gelecek, baba olarak onlarin ne dediklerini merak etmege basladim. :lol:

<strong>SİLİNEN</strong>
05-10-2007, 07:00
vartor imzan hoş değil.
Sen hiç bir şeye inanmıyor musun

vartor
05-10-2007, 07:02
inaniyorum, ancak insanin insana verebilecegi dayanismayla bu dunyanin duzelebilecegine, daha guzel yarinlara kavusabilecegine inaniyorum. Ya sen?
*Imzami hos gorunsun diye degil, gercegi aksetirdigini zannetigim icin kullaniyorum.

<strong>SİLİNEN</strong>
05-10-2007, 07:04
o zaman bu güzel inançlar da "ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler" haksız mıyım??

vartor
05-10-2007, 07:07
Oyle degil mi? eger goremiyorsan imanlisindir muhakkak. Bu arada senin rumuzun hic hos degil, bilmem farkinda misin?

<strong>SİLİNEN</strong>
05-10-2007, 07:10
Ama kasıtlı olduğunu da anlayacak kadar akıllı olmanı beklerdim
neyse ben gidiyorum

Sadece forumum ne tür faaliyet gösterdiğine bakmak için gelmiştim. Ama malesef müslümanlardan saygı bekleyen Gayri müslimlerin ne kadar terbiyesiz ve saygısız olduklarını gördüm.

Ne diyeyim ki
Allah (C.C.) islah etsin!!!

vartor
05-10-2007, 07:16
Cok cabuk karara varmissin, yoksa baska turlu birsey zaten beklemiyor muydun?

<strong>SİLİNEN</strong>
05-10-2007, 07:31
Hiç ümidim yoktu.
Ben biraz forumu geziyorum, fikirlerimin sabitleşmesi için.

Yalnız "Sen ey te...ül uvzumun ..." diye devam eden bir cümle gördüm. Tam metni göremedim. Var mı forumda acaba?

gerilla
05-10-2007, 10:41
eğer göremiyorsan. içerleyemiyorsan, eleştiremiyorsan, kopamıyorsan imanı bilemem ama kesin aşıksındır. :(:(

mhmd
05-10-2007, 14:40
Vay beeee,
Sevgili annelerimizden neleri öğrenmişiz meğer.
Hiç garipseme Sn. SİRİUS-B, sizin yazınızı çok önceleri görmüştüm. Lafım sizin yazınıza değil.

Karşımızdakini kabul etmeyi; " vartor imzan hoş değil. "
Görüşlere saygıyı; "Sen hiç bir şeye inanmıyor musun"
Orijinal olmayı; " *o zaman bu güzel inançlar da "ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler" haksız mıyım??"
Aşağılamamayı; "akıllı olmanı beklerdim"
Esnek olabilmeyi ve devamlı gelişebilmeyi; "fikirlerimin sabitleşmesi için"
Edepli olmayı; "Sen ey te...ül uvzumun ..."

Sn. vartor,

Anneniz size bunları öğretmedi diye hayıflanmayın. Çok daha güzellerini öğretmiş.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

vartor
05-10-2007, 15:39
Sevgili mhmmd,
* Ebeveynlerimizden ne ogrendigimiz degil, bu ogretilere ilave edebilecegimiz olumlu dusuncelerle, yanlis bulduklarimizi ayiklamak esas erdemdir. Neslimizin ilerlemesi yeni fikirlere kendimizi acmak sayesinde gelisir. Sadece ogrendigimizle kalsaydik hala ormanda, magaralarda yasiyor olacaktik. Kim bilir, belki de dogamizda esas bu yatiyor da farkinda bile degiliz....

EZ_TuDu
05-10-2007, 20:39
Bize tahammülü olmayanlar bizden tahammül beklemesin. Dindarların şeytanın varlığını niçin kabul ettiğini şimdi daha iyi anlıyorum. Başka türlü şeytani düşüncelere nasıl anlam verilebilirki.

İman, aşk gibidir, gözleri köreltir, beyni mühürler. Bundan daha güzel bir tanımlama olamaz. Eksik olma Vartor...

05-10-2007, 21:09
Belki konu dışı ama aklıma bir söz geldi..Sizler sözlerden bahsederken..

"Dinlerle savaşmayı adet edinenlerle,inançlarının doğruluğu için mucize arayanlar,savundukları şeyden şüphe duyanlardır."

Vartor un sözüne gelince,

Bu söz,inanan bir insan için önemli olmamalı..yani gülünüp geçilmeli..Çünkü insan inançlarından eminse,sözlerin fazlada önemi kalmamış demektir.

Hani tam anlamıyla ateist olan bir kişiye tanrı denildiğinde nasıl önemsemeden geçip gidiyorsa,inancından emin olan içinde karşıt düşünce geçerli olmalıdır.Saygıyı elden bırakmadan tabiki..

Sayın vartor
İmzanızın bendeki yansımasını yazmak istedim sadece;amacım saldırmak değildi,sakın yanlış anlamayın.