PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EVRİMDE YENİ BULUŞLAR


05-10-2007, 13:37
MODERN İNSANIN ATASINA AİT YENİ KALINTILAR

Uluslararası bir araştırma ekibi Gürcistan'da 1.77 milyon yıllık ilk insan kemikleri buldu. Fosiller, modern insanın atasının beden yapısıyla ilgili yeni ipuçları veriyor. Bilim insanlarına göre yeni kalıntılar öncü insan Australopithecus'tan, ilk insan Homo'ya geçişteki evrimsel boşlukları doldurabilecek nitelikte.

Homo türüne ait bu ilk insanın beden yapısı hakkında çok fazla bilgi bulunmuyordu. Araştırmacılar üç yetişkin ve bir genç insana ait kalıntıları Gürcistan'ın güneyinde yer alan Dmanissi yaylasındaki kazı yerinde bulmuşlar. Aynı kazı alanında 2001 yılında da Homo türüne ait 1,8 milyon yıllık fosiller bulunmuştu. Bunlar Afrika dışında bulunan en eski örneklerdi. Yeni kalıntıların yardımıyla ilk modern insan hakkında yeni bilgiler edinildi.

Buna göre Homo türünün ilk temsilcilerinin iskelet yapısında ilkel ve gelişkin özellikler aynı anda görülmekte. İskeletler ve beyin hacimleri göreceli olarak küçük. Ayrıca omuz ve dirsek eklemleri modern insanda olduğu gibi birbirine bağlı değil. Bu bağlantı kolların aşağı doğru sarkıtılması halinde ayaların içe dönmesini sağlar. Eklemlerdeki bu torsiyon bağlantısı olmadığı zaman ayalar öne bakar.

Kalıntılardaki beden oranları ve uzun yürüyüşlere uygun uzun bacak yapıları, gelişkin özellikler olarak görüldü. Omurga da Australopithecus'tan çok, modern insanınkine benzemekte. Australopithecus yaklaşık iki ila dört milyon yıl önce yaşamıştı. Beyni neredeyse şempanzenin beyni kadar küçüktü, hatta bir ila bir buçuk metrelik boyuyla da daha çok insansı maymunları andırıyordu. Öncü insan dik yürüyecek şekilde gelişmeye başlamış olsa da uzun kolları, yukarı doğru çıkık omuzları ve uzun kıvrımlı parmakları onun hâlâ ustaca ağaçlara tırmanabildiğini gösterir. Australopithecus fosilleri sadece Afrika'da bulundu. Modern insanın doğrudan atası olan Homo erectus'un beyni daha büyüktü, çenesindeki çıkıntı daha küçük ve beden yapısı modern insanınkine daha çok benziyordu. En eski Homo erectus kalıntısı yaklaşık olarak 1.9 milyon yıllık ve Australopithecus gibi Afrika'da bulunmuştur.

http://www.cumhuriyet.com.tr/cubilim/i/b040300.jpg

ozgur_beyin
05-10-2007, 13:51
Bunların hepsi ,uydurma ve hezeyan :lol: İlla insanın soyunu, biryerlere bağlamak zorundamısınız?
Elimizde koç gibi bir ''ADEM'mimiz'' varken. :lol:
Teşekkürler ,sevgili Burlap

05-10-2007, 14:39
ozgur_beyin,

Bunların uydurma olduğu zaten buldukları tüm iskeletlerin "homo" çıkmasından belli. Baksana, homo erctus, homo sapiens v.s. v.s. Bir tanesi de hetero çıksın be kardeşim. *:lol:

vartor
05-10-2007, 15:30
Ha iste, bu homoluk da nereden cikti deyip bulamiyorduk, nihayet ogrenmis olduk. :lol: