PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Istavrit

vartor
06-10-2007, 05:56
Dun Kanada'ya hosgeldin diyordum yuz yuze, bugun de aramiza hosgerigeldin diyorum sevgili istavrit.
* * *Tilkinin donup dolasip gelecegi yer kurkcu dukkanidir derler ya, ayni soz istavritler isin gecerliymis demek ki... Istavriti gorunce aklima ilk gelen bu oldu. Daha once hic gormedigim istavritle sanki 40 senedir tanisiyor gibi saristik ve sohbete basladik. Bizleri boyle yakinlastiran neydi acaba, ayni hisleri ve tavri, Turkiye'de sahsen tanisma firsatini buldugum diger dostlarimla da hissettim. Yoksa biz de yavas yavas bir ummet mi olusturuyoruz?
* * Aman, istavrit dedim de aklima geldi, TD sitesinde tanistigim dostlarimla oturup da bir balik-raki *yiyemedik ya ona yanarim, neyse ki artk istavrit yakinimda, tavayi hazirliyacagim bu sefer, hic degilse ikimiz kadeh kaldiracagiz hepinizin sihatina.

mhmd
06-10-2007, 06:02
Sn. vartor,

Bizim sıhhatlar için sizin sıhhatlardan olmayın. :)
Hoş sohbetler dilerim.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

3.yol
06-10-2007, 06:18
Ahh ahh Vartor,
Can damarimdan vurdun raki-balik deyince. Orhan Veli'yi de anmadan gecmemek lazim yeri gelmisken:

Eskiler alıyorum
Alıp yıldız yapıyorum
Musiki ruhun gıdasıdır
Musikiye bayılıyorum

Şiir yazıyorum
Şiir yazıp eskiler alıyorum
Eskiler verip Musikiler alıyorum

Bir de rakı şişesinde balık olsam.

Afiyet olsun.

vartor
06-10-2007, 06:48
Sen de uzak sayilmazsin, bir gece ansizin geliverirsen raki ve baligi beraber yeriz. New York'lumusun, New Jersey'li mi, yoksa massaachussette bostonlu musun? Sahi sen ABD'nin neresindensin?

istavrit
06-10-2007, 06:54
sevgili vartor...ve butun dostlarim...

ayni duygulari bende yasadim inan,

seni gorunce inanki dondugume sevindim,

artik yakinimdasin, sen b.b.q' yu hazirla, ben efe rakiyi ve yunan balikcisindan luferi kapip gelirim,

hos buldum tekrar..

iyiki varsiniz

vartor
06-10-2007, 06:57
Sevgili mhmd, inan, sizlerin sihhati yerinde olamasa beni buradan rahatsiz eder. Biraz zor inecek raki sizler aklima geldikce ama yine de inecek.(yercekimi kanunu)

vartor
06-10-2007, 07:13
Aman yavas duymasinlar, Kanada'yi istila eder herkes. Zaten Tayyip de begenmeyene kapi acik demis, begenen de yok gibi birsey.... Fena da olmaz yaw; laiklik mi? Burada. Vicdan ve fikir ozgurlugu mu? Burada. Temiz hava? Burada. Su bollugu? burada. Balik? burada. Efe raki, Burada...Eee, daha ne duruyorsunuz ????

3.yol
06-10-2007, 07:30
Vartor,
Ben de raki yok su anda, ama Foster's umu serefine kaldiriyorum. Avusturalyali biraderler benim icin icad etmisler. Gerci Efes'in yerini tutmaz maneviyat acisindan. Raki-baliktan sonra cilasini cekerdik Efes ile eski gunlerde hatirasi vardir yani.

sargon
06-10-2007, 14:26
Vartor, geçen gün Mamuli İsviçre'ye geldi. 4 gün boyunca epey bir turaladık burda. Bir de bana tekila içmeyi öğretti. Bayağı hoş bişeymiş. Ben aslında bir rakı sofrası hazırlayacaktım ona, ama rakıyla arası yokmuş pek.

Hocam 2008 yılında işler planladığım gibi giderse ben de Kanada'da senin ziyaretine gelmek niyetindeyim. İstavrit de orda, ucuncuyol'u da getiririz Amerika'dan. Bu dörtlüyle Voltran'ı oluştururuz walla. Yakında görüşmek umuduyla diyelim..

ozgur_beyin
06-10-2007, 14:35
Ohhhhh ,ne güzel hayat.Vartor, iistavrit Kanada'da, sargon, *mamuli *İsviçre'de. Biz Türkiye'de.
Siz ,uzaktan gazel atın, biz burda, Tayyip'le Gül'le köşe kapmaca oynayalım.
Tekila içmesini öğrenerek,'' memleket meseleleri'' üstüne ahkam kesin. İçtiğiniz tekila ,rakı, bilumum şerbetler boğazınızda kalsın :lol:

okinono
06-10-2007, 14:39
--------------------------------------------------------------------------------

Aman yavas duymasinlar, Kanada'yi istila eder herkes. Zaten Tayyip de begenmeyene kapi acik demis, begenen de yok gibi birsey.... Fena da olmaz yaw; laiklik mi? Burada. Vicdan ve fikir ozgurlugu mu? Burada. Temiz hava? Burada. Su bollugu? burada. Balik? burada. Efe raki, Burada...Eee, daha ne duruyorsunuz ????

--------------------------------------------------------------------------------

Ya vartor gırgır yapmıyorsun demi?

Nasıl geleceğiz peki, benim gibi tohuma dönmüş, yazmaktan başka bir halt bilmeyen, yazdıkları da yazı olsa denilen, *üç çocuklu bir adamı da alırmı bu kanada ?

Çok ciddiyim. bir araştırsanız hayrınıza :)

vartor
06-10-2007, 16:41
Sevgili okinono, benim buradan yapabilecegim bir arastirma imkanim malesef yok. Bir avukat dostum var ona sorabilirim, Bir de Kanada'nin konsolosluklarindan bilgi edinebilirsin, hatta buradan alacagin *bilgiler'in daha gercekci olacagini tecrubeyle biliyorum. Sevgiler...

rebera_roni
06-10-2007, 17:07
oh oh valla herkes toplanıyormus salatayı kapıp bende mi gelsem :D

3.yol
06-10-2007, 17:33
Okinono,
Su sayfada Kanada gocmenlik burosu bilgileri var.

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp

Ozetle birkac degisik yolu varmis.

Surada da turkce bilgiler. Resmi sayfa degil ama yukaridaki sayfayi referans gosteriyor.
http://www.canada-canada.org/gocmenlik.php

okinono
06-10-2007, 20:36
Print ettim sevgili üçüncüyol.

Dönüşte ilk işim bu olacak.

Teşekkürler.