PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba


gercekisim
07-10-2007, 00:09
Yaklaşık 10 gün kadar oldu..Bir forumdaki tartışma esnasında verilen bir kaynaktan,Türkler'in nasıl müslüman olduklarına dair bir yazıdan yola çıkarak,zincirleme bir biçimde Kuran'da bulunduğu söylenen çelişki iddialarını (10 Gün önceki fikrim) incelerken bu siteye de geçmişte duyduğum Turan Dursun isminin hafızamda kalması neticesinde ulaştım.Aynı konuların bir kısmını burada da yazılmış olan konular içinde ulaşabildiğim kadarıyla inceledim..Netice olarak şunu söyleyebilirim ki; bugüne kadar beş vakit değilse bile Cuma namazlarını kaçırmayan,Ramazan'da oruç tutan,özü sözü bir ve dürüst olma çabasında,hayatında bir yudum alkol kullanmamış *birisi olarak artık bu çelişkilerin birçoğunun objektif bir değerlendirmeyle bakıldığı zaman iddia olmaktan çıkıp gerçeğin ta kendisi olduğu fikrine vardım.Bununla beraber Tanrı'nın varlığına ve bir Tanrı olduğuna inanıyorum ancak din ve peygamberleri artık kabul etmiyorum.
Bugüne dek belkide içimde bulunan korku nedeniyle bu tür konuları incelememiştim ama yanlış yapmışım :(
En başta ve Kuran'da çelişki olduğu gerçeğinden evvel Kuran'ın tam olarak Türkçe'ye çevrilemediğinin söylenmesi ya da mealler arasında farklılıkların bulunması ve de insanların anlamadıkları,bilmedikleri şeylere körü körüne inanmalarının beklenmesi başlıbaşına bir çelişki değilmidir? tanrı nasıl oluyor da bir yandan okuyun,anlayın,düşünün derken,diğer yandan başka dillere çevrilince anlam kaybına uğradığı ve bu çevirilerin mümkün olmadığı söylenen bir kitap gönderir? ben bu kitabı anlayamayacaksam,nedir bunun anlamı?
Çelişkilere gelince bu konularda en çok dikkatimi çekenler şöyle(ayetleri ayrıntılı vermiyorum):

İsa'nın bazı ayetlere göre cehenneme gireceği anlaşılıyor(hernekadar bir iki ayet sonra istisnalar söylense de aynı ayette belirtilmesi gerekirdi,insanların yaptığı yasalarda bile böylesine istisnalar aynı maddede belirtilir)

Allah katında ve dünya'da gün hesabı konusu ( bunu bazı islami sitelerde izafiyet teorisiyle açıklamaya çalışmışlar ama nafile,çünkü:bize göre 50000 sene geçene kadar cebrail ancak Allah katına çıkıyorsa,o zaman isa ile Muhammed arasındaki zamanda bırakın gidip dönmeyi daha yolun yarısına bile gelemez)

Kuran'ın arapça olarak yollanmasının anlatılması ve Arapların,başka dilden olsaydı Araba başka dilden kitap olur mu diye itiraz edeceklerinin belirtilmesi( o zaman bir Türk ya da başka Milletten bir insan neden benim dilimde değil diyebilir)

Yerdi kat gök hikayesi ( ayetlere göre bozukluk olup olmadığını anlayabilmemiz gereken 7 kat gök ve yıldızlar da ilk katta???? Harun Yahya'ya göre troposferde olmalı :) * )

Rüzgar kesilince denizin ortasında kalan gemiler meselesi?????

Allah'ın Kanunlarının Sabit Kalması ve Değişmesi meselesi( biryerde değişmez denilirken diğer yanda değiştiririz denilmesi)

Ganimetlerle ilgili çelişkili iki ayet (önce hepsi peygamber ve Allah'ın iken sonra 1/5'i oluyor)

Yaya veya argın develerle hacca gidilmesi meselesi :)

Bazılarının iddia ettiği şekliyle Tevrat ve İncil'de Muhammed'in geleceğinin bildirildiği iddiasının yalan olması..(ki doğru olsaydı bile hem tahrif edildiğini iddia edip,sonra da tahrif edilmiş kitapları kendi inancına nasıl delil gösterebilirsin ki?)

Ahzap suresinin 50. ayeti( başlıbaşına yeterli,düşünmeye bile gerek kalmıyor)

Bakara suresindeki kısas ile ilgili ayet ( böyle bir adaletsizlik değil Tanrı'dan,insandan bile beklenmez)
Tüm bu konuları incelerken tek taraflı bakmamaya çelıştım ve karşı tarafın bu hususlardaki açıklamalarını da inceledim ama gördüğüm tek şey mantıklı bir izah yerine kıvırma yolunun seçilmesi..:( Zaten gerçek olan bir tanedir ama yanlış çoktur...
Bütün bu çelişki meseleleri incelemekten ve hep aksine delil aramaktan o kadar yorgun düştüm ki,artık bir süre dinlemek zorundayım :( maalesef bunca yıl inandığım din ve tüm dinlerin yalan olduğu gerçeğini geç öğrenebildim..Ama ben yine doğru ve dürüst olmaya,kötü şeylerden uzak olmaya,iyi bir insan olma yolunda olmak niyetinde ve çabasında olmaya kararlıyım..

Herkese tekrar merhaba..

HarunKAHYA
07-10-2007, 00:19
sn.gercekisim;
"Bütün bu çelişki meseleleri incelemekten ve hep aksine delil aramaktan o kadar yorgun düştüm ki,artık bir süre dinlemek zorundayım *maalesef bunca yıl inandığım din ve tüm dinlerin yalan olduğu gerçeğini geç öğrenebildim..Ama ben yine doğru ve dürüst olmaya,kötü şeylerden uzak olmaya,iyi bir insan olma yolunda olmak niyetinde ve çabasında olmaya kararlıyım.."

siz artık gerçeği bir ucundan yakalımışsınız bir çoğumuz gibi... :D
Yeni yolunuzda başarılar dilerim sn.kardeşim.

ozgur_beyin
07-10-2007, 00:19
Gerçekisim ,hoşgeldin. Dogmalar ,bir çok insanı ,yinede kendine bağlamaya devam edecek.Bazı şanslılarda
''ökültizm''lerden kendini kurtarmaktadır. Sizde, bu şansı yakalamışsınız. Tekrar hoşgeldin

dilaver
07-10-2007, 00:19
dinlerden özgürlüge hoş geldiniz, katılımınızın devamlı olmasını dilerim.


* *saygılarımla

thunderpoint
07-10-2007, 00:20
Sevgili gerçekisim, hoşgeldin...

vartor
07-10-2007, 06:54
Sevgili gercekisim,
* Nedense daha duyarli insanlar sorgulayabiliyor, cunku kabul edemiyor.Yazinizin altina Ama ben yine doğru ve dürüst olmaya,kötü şeylerden uzak olmaya,iyi bir insan olma yolunda olmak niyetinde ve çabasında olmaya kararlıyım diye ilave etmissiniz. Ben sizin daha durust daha duyarli biri olacaginiza eminim, cunku dinlerin degil, insanin allahini kesfettiniz...
* Sitemize hosgeldiniz, biraz dinlendikten sonra katiliminizi bekliyoruz...

3.yol
07-10-2007, 08:58
Sevgili gercekisim,

Yorgun dusmen cok dogal, kolay degil insanin eski ogretilerinden , dogmalarindan kurtulmasi.
Zihinsel olarak ozgur bir birey olmak yolunda onemli bir adim atmissin. Dinsizligin insani bosluga bunalima goturecegi yalanini herhalde benim gibi sen de dinbilgisi derslerinde veya cevrende konusan insanlardan duymussundur. *

Ben kendi hesabima soyluyeyim :

Hicbir bosluga veya bunalima dusmedim, hatta insan oldugum bilincine daha iyi vardim. Iyiyi kotuden ayirma yonundeki kriterimi de kendime saygimdan aliyorum. Insanlara kotuluk yapmiyorsam bunu cennet cehennem kaygisindan degil kendime olan sayginligimdan oturu. Bu yuzden kendimi daha erdemli hissediyorum.

Hosgeldin, kalici olmani dilerim.

AYATA
07-10-2007, 13:08
sevgili gerçekisim sende fark etmişsinki bazı tanrıyı farkedenlerin bunu derhal kazanç kapısına çevirdiğini...ve en büyük şirketlere istifa dileçeni vermişsin ...hayırlı olsun..

concon
07-10-2007, 14:04
gerçek isim bence kendine yazık etmişsin.Hiçbirşey yokturki alemlerin rabbi ALLAHA dönmesin.Bu insanlar imanın delillerini yada imansızlığın delillerini arıyorlar buda demektir ki aslında ALLAHA inanıyorlar.zaten insan inanmadığı birşeyle uğraşmazki bu insanarda ALLAHIN varığını (güya) inkar etmeye bi site açarak ispatlamaya çalışıyorlarsa bunlar senden benden çok ALLAHA inanıyor demektir

concon
07-10-2007, 14:14
AYRICA GÜZEL KARDEŞİM ALLAH İNSANLARA KURANDA ÇOK YERDE İLMİ OLMADIKLARI ŞEYLERİ TARTIŞIYORLAR DER.İLMİN OLMADAN İKİ İNSANIN LAFI İLE İSLAM GİBİ BİR HİDAYET YOLUNU TERK ETME GERÇEK İSİM.İNANKİ ONLARIN YARIM İLMİ DİNDEN ETMİŞTİR ONLARI. YARIM HOCA DİNDEN YARIM DOKTOR CANDAN EDER(HZ. ALİ K.V.)

AYATA
07-10-2007, 14:29
Gerçek isim tanrıdan dönmüyorki cocon sizden dönüyor.....reklam şirketinizi red ediyor. o kadar. :)

K.C.
07-10-2007, 14:43
Gerçek isim,
aydınlığa bir pencere açmışsınız mekanınızda,
şimdi o pencereden aydınlığın girişini dinlenerek seyir zamanı...

hoş geldiniz..

istavrit
07-10-2007, 17:12
hidayete ermissin gercekim:)))

hosgeldin

gercekisim
15-10-2007, 11:24
gerçek isim bence kendine yazık etmişsin.Hiçbirşey yokturki alemlerin rabbi ALLAHA dönmesin.Bu insanlar imanın delillerini yada imansızlığın delillerini arıyorlar buda demektir ki aslında ALLAHA inanıyorlar.zaten insan inanmadığı birşeyle uğraşmazki bu insanarda ALLAHIN varığını (güya) inkar etmeye bi site açarak ispatlamaya çalışıyorlarsa bunlar senden benden çok ALLAHA inanıyor demektir

Sayın concon;
Benim mesajımı dikkatli okursanız göreceksiniz ki ben ateist düşüncede değilim,ben Tanrı'nın varlığına *inanıyorum ancak peygamberler ve dinlere inanmıyorum,çünkü gördüğüm bütün deliller bunu gerektiriyor..Konuyu incelerken tek taraflı da incelemedim,gerek ateistlerin yazdıklarını gerekse islami kişilerin yazdıklarını karşılıklı şekilde inceledim,birbirlerinin iddialarını çürütme çabalarını objektif bir bakışla inceledim,elbette objektif dedim diye bu tarafsızlık larak anlaşılmamalı,bence objektif olmak tarafsızlık anlamına da gelmez,insan herzaman doğrudan yana olmalıdır ve ben de doğru gördüğüm taraftayım.
Bence tanrı insanı yaratırken verdiği vicdanla onu doğru olanı yapmaya müsait hale getirmiş..insanlar bu vicdanı ya köreltiyorlar ya da büyütüyorlar,ahlak anlayışı da aynı şekilde insanın yaratılışıyla beraber gelen bir olgudur bence ve insan aklı hür,vicdanı hür ve de ahlaklı olduktan sonra başka birşeye ihtiyacı da kalmıyor.Ben şimdi islam ya da başka bir dinin mensubu olmadığımı söylüyorum diye,bu durum benim din mensuplarına karşı düşmanlık yapacağım ya da onları rencide edecek çalışmalar yapacağım anlamına gelmez ve yapmam da.. sadece herkesin gerçekleri görmesi gerektiği kanaatindeyim o kadar.

thunderpoint
15-10-2007, 12:10
herkesin gerçekleri görmesi kanaatindeyim

Sevgili gerçekisim,

Ben de bir Ateist olarak aynı kanaatteyim!... *:D

Sevgiler...

hurmetli
15-10-2007, 12:19
internet ortamının sağladığı özgürlük sayesinde bu düşünceleri keşfedenlerin sayısının fazla olduğunu sanıyorum. tek sorun, insanların yıllarca edindiği çevrelerine bu düşüncelerin açamaması. doğruları bulanlar kolaylıkla başkalarına da yardımcı olamıyorlar. eski yaşantılarını sürdürüyormuş gibi yapıyorlar. dostlarını kaybetmek, bir anda dışlanmak ve yalnızlığa itilmek te insanı mutsuz eder çünkü. gerçekten dinlerden özgürlüğe kavuşmak insanı mutlu ediyor. ama yeni bir çevre edinmek kolay değil.