PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ateizm.org'a sansür sökmedi!...

dilaver
13-10-2007, 23:46
HY kaynaklı mahkeme engelenme kararı sökmedi. Şimdiye kadar sadece yurtdışından erişimin mümkün oldugu ateizm.org a artık Türkiyeden de, erişim mümkünleşti. Türk telekom kullanıcıları artık ateizm.org a

http://forum.ateizm1.org/ * * * *adresinden hiç bir engellemeye maruz kalmadan erişebilecekler.

* *Ateist foruma legal dünyaya hoş geldin diyoruz. Kendileri ile birlikte oldugumuzu tekrardan yineliyoruz.

* * Ateist forumun belirttigi *kadarıyla eski üyelerin yeni domainden de baglanmalarında hiç bir sorun yaşanmayacak ve eski üyelikleri geçerli olacak.

* * *Arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.

* * *saygılarımla

TD Yönetim Kurulu

timsah
14-10-2007, 02:01
Bu habere çok sevindim sevgili dilaver teşekkürler.

habilis
14-10-2007, 17:36
ÖZGÜR DÜŞÜNCELERİ KİMSE ENGELLEYEMEZ..

habere çok sevindim ,, eleştirilere katlanamayanlar çatlasın :)

teşekkürler

habilis
14-10-2007, 18:31
anasayfaya ulaşım engellenmiş ..
yazıları okumak için ;

http://habilisben.blogcu.com/
sayfanın hemen altını okuyun

( umarım bu mesajım silinmez:) *)

hayko
15-10-2007, 18:43
buna çok sevindim.HY grubuna da burdan selamlar

dilaver
29-12-2007, 01:40
forum.ateizm1.org adresinde faaliyet gösteren ateist forum gene mahkeme kararı ile kapatılmış ve türk telekom kullanıcılarının erişimine engellenmiş.

* *arkadaşlara geçmiş olsun diliyor ve bu kararı kınıyoruz.

* * en kısa zamanda net camiasında türk telekom engelini aşacaklarına inanıyoruz, kendilerine her türlü destegimiz tamdır. HY ve avukatları bu tarz kapatma kararları ile bir yere varabileceklerini zannediyorlarsa aldanıyorlar

* *saygılarımla

ozgur_beyin
29-12-2007, 01:54
yine mi?
hertürlü dini zırva yazmak serbest aksini *söylemek yasak.herhalde mısır çarşısında KINA satışları artmıştır

Sai_Baba
29-12-2007, 02:10
Benim sayemde ;)

Bonusdan rica ettim ttnetin belasını verdi:D

spartacus
29-12-2007, 13:58
Bir bilgi vereyim
Daha önceki kapatmada DNS adresime 4.2.2.2 numarasını yazmış ve siteye erişebilmiştim. Bu konuda nasıl bir yol izleneceği konusunda aşağıdaki linki takip ediniz, eğer biliyorsanız DNS numaranıza 4.2.2.1, 4.2.2.2, 4.2.2.3, 4.2.2.4, 4.2.2.5, 4.2.2.6 herhangi birini giriniz.

Erişim Bilgileri için Buraya Bakabilirsiniz (http://divxplanet.wordpress.com/2007/02/25/erisimi-engellenen-sitelere-nasil-erisirim/)

Burası neresi, Malezya'mı? Diye sormaktan kendimi alamıyorum. H.Yahya bir yığın safsatayı üstelikde Laik olduğunu ifade eden, Cumhuriyetle yönetilen ve demokratik yasaları olduğunu ifade ettiğimiz Türkiye'de, hiç bir zorulukla karşılaşmadan, bir yığın kuşe kağıtlara basarak, yüzlerce sitede bilime karşı yazılar yazar, bir çok bilim adamı, aydın vs kimselere sahtekar vs gibi söylemlerini açıkca ifade ederken, resmi kurum ve kuruluşlarda, okullarda açıkca propagandasını yaparken, hiç bir şey olmuyor, ama gel gör ki, sırf H.Y rahatsız oldu diye sitelere gıyabında erişim engeli konuyor. Bu anti demokratik bir uygulama olduğu gibi, insanların haber alma ve bilgi edinme haklarının gaspıdırda. Sadece siteler erişime engellenmiyor insanların haber alma, bilgi edinme özgürüğünede engel konmuş oluyor.

Sorun kişiler noktasına indirgenemez, sorun, aydınlanma ve toplumların, insanlığın ilerleyişine ve düşünce ve fikirlerini özgürce ifade etme özgürlüğüne karşı, karşı bir duruş olarak ele alınmalıdır.

K.C.
29-12-2007, 17:05
Sinir oluyorum,

Bu tür siteler kapanınca elimizden adres değiştirmekten başka birşey gelmediği için sinir oluyorum.
Bu tür sitelerin kendilerini avukatla temsil ettirememesine, haklarını arayamamasına ve bunları çok iyi bilen karşı tarafın bu sebeple böyle bir yola başvurmasına sinir oluyorum.

"Ya deşifre olun, kimlerseniz ortaya çıkın ve sitenizin hakkını savunun (biz de hakkınızda yapabileceğimiz ne varsa ardımıza koymayalım, sizi taraftarlarımıza hedef gösterelim), ya da kapanın, hakkınızı arayamayın" der gibiler adeta.

Bu tür kararların ucu site kurucularının can güvenliğini tehdit eder durumda. Haklarını savunabilmeleri için ortaya çıkmaları gerekiyor. Kapatılan din karşıtı sitelerin ise H.Y.kadar güçlü taraftarları ve maddi imkanları ne yazık ki yok.
:(

okinono
29-12-2007, 20:06
Anlamadığım şey şu.

Neden bu kadar zengin cemaatler, dinci avukatlar vs. varken 96 oktav cılar uğraşır sadece? Sanki benzincilerin bütün tabelaları tek bir markada toplanacak gibi bir izim doğuruyor. Buradan diğer dincilere sesleniyorum. Beyler biodizelciler sizi emiyor haberiniz olsun.

Selamlar.

aspendos
29-12-2007, 22:43
ÖZGÜR DÜŞÜNCELERİ KİMSE ENGELLEYEMEZ..

habere çok sevindim ,, eleştirilere katlanamayanlar çatlasın :)

teşekkürler

özgür düşünceleri kimse engelleyemez !!!

ama maneviyata saldırılar engellenir ve engellenecek de ...

kimsenin maneviyatı ile oynamayın engellenmeyinde ..

sevgi ile kalınız .

spartacus
30-12-2007, 00:12
aspendos muğlaklığın bu kadarına da laf ola denir.

Önce şu imzanı bir değiş hele, yok öyle kimsenin maneviyatıyla oynamak, kendi tabirinle erişime engellenmeyesin sonra...

ATKUYRUGU
30-12-2007, 00:13
At:
Kuyrukçuğum sizinkiler atakta duydum bir yerleri yine kapatmışlar.
Kuyruk:
Duydum, iyi olmuş aykırı diller işte böyle kesilir. Asırlardır seni bir olarak kabul ettirmek kolay mı oldu sanıyorsun? İyi de sana ne atçığım rahatlık battı mı?
At:
Ne varım, ne yokum?, üstüne bir de adımı kullanmasınlar mı? Bak ben bile yoktan seslenip kınıyorum.

Sinek:
Kurulan zemberek gün olur kırılır!

Çoban:
Ateizim forum kapatılmış kınıyorum; takkeyi de kınıyorum, külahıda, takunyayı da, bizim köyde ki sığırları da!
Çobanım okuma yazma bilmem; okuduğunu sanıp tersten okuyanları da kınıyorum; evreni makaraya saranları da; gece körlüğünü de kınıyorum;
iki gündür elim cebimde kendi aylaklığımı da kınıyorum...

At:
Kim dedi size bana iman edin diye! Diyen peygamberdir ve yalancıdır!
Çoban:
Aslolan sizsiniz unutmayın!

ATKUYRUGU
30-12-2007, 00:36
Korkuyu kınıyorum

30-12-2007, 01:21
bıktık bu hikayelerden abi ben ben bile tebliği bıraktı:D

Anyon€
30-12-2007, 21:30
birileri artık olayı farkında olmamızdan rahatsız olsa gerek,siteleri kapatma ihtiyacı duyduğuna göre.

dilaver
30-12-2007, 21:39
Ateist foruma yeni ulaşım adresleri için verilen bilgi şu şekilde :

Domain adresimiz değişmiştir. Bundan sonra Ateistforum için;

http://208.131.134.76/forum

olacak,

"Ateizm ve Din" portal'ımız için;

http://208.131.134.76/portal

olacaktır.

Eski domain adreslerimizle de site ve forumumuza ulaşmanız mümkündür... Fakat eski domain adreslerimizin Türkiye'den erişime kapalı olduğu unutulmamalıdır.

* *Yukarıdaki adresler kullanılarak hiç bir zorluk çekmeden siteye ulaşabilmek mümkün.

* *saygılarımla

31-12-2007, 10:18
Sanırım siteye ihtiyati tedbir konulmuştur. Bunun kendi adımıza doğru bir karar olup olmadığına karar vermek için öncelikle kararın gerekçesini öğrenmek gerekir. Bunu henüz öğrenemediğimiz için *net bir kişisel yargı yürütmek doğru olmaz.

ateizm.org'un yurtdışında yaşayan etkin üyeleri var. En başta haci var. O veya başka bir isim Türkiye'deki bir avukata vekalet verebilir dava için. Avukatlık masraflarını ateizm.org gibi geniş katılımlı bir sitede ateist üyelerden bağış olarak toplamak zor olmamalı. Avukatlık profesyonel bir iş. Bu davayı almayı kabul edecek çok sayıda avukat rahatlıkla bulunabilir.

Sürekli isim ve adres değiştirmek hoş bir yol değil. Kaçak oynamakla bu iş yürümez. O son çaredir. Yasal yolları denemek gerekir. Yurtdışındaki aktif üyelere sorumluluk düşmektedir. Bu yol denenir ve forumlarda yasal olmanın gerektirdiği dil ve üslup değişikliğine gidilirse hukuktan sonuç alınır. Turan Dursun'un kitaplarına da zamanında dava açılmış ama dava sonuç vermemiş. 17 yıldır ülkemizde Turan Dursun kitapları yayınlanıyor. İlhan Arsel kitaplarıda öyle.

Ateizm.org'un ilk telekom engellemesi gerçekleşmeden evvel o siteye gidip uyarı yapmıştım yöneticilerine "forumlardaki dil ve üslubu düzeltmenizde fayda var yoksa olası davalarda hemen kapatılırsınız" idi özeti. Böyle bir uyarıyı yapmıştım çünkü bu davalar git gide artıyordu net ortamında, ekşisözlük gibi sitelere HY avukatlarınca tedbir konulduğunu büyük gazetelerden öğrenmiştim. Belliydiki bunun ucu bizim sitelerimize gelecek idi. Sorumluluk hissederek ateizm.org'a uyarı belirten başlık açtım.Küfür ve hakaretlerle karşılaştım. Sitenin server yöneticisine "bana böyle böyle hakaretler ediliyor" dedim. Ne dese beğenirsiniz: "Cem, bana da zaman zaman küfrediyorlar forumda ama bir şey yapmıyoruz. "

haci ve oguz oranın yöneticiliğinden istifa etmediği sürece veya politika değiştirmediği sürece ateizm.org'un iyi bir yere gelmesi zor. Sorun sitenin genel olarak üyelerinde değil bu iki kişidedir. Yoksa eskiden de şimdilerde de çok iyi yazarları, katılımcıları vardır ateizm.orgun.

Sorun özellikle de oguz'dan kaynaklanıyor. haci zaman zaman mantıklı düşünür ve gereğini yapar. Ama oguz daha katıdır, daha agresftir. Ateizmin çok kötü bir şekilde tanınmasına yol açmaktadır maalesefki. Sadece ateizm.org'un hukusal sorunları için değil ateizmin Türk halkı tarafından yanlış algılanmaması için de oguzun yöneticilikten istifasını şart görüyorum. Sadece dinsel değerlere değil benim ve arkadaşlarım şahsına bile çok rahatça küfür ve hakaret edebilmektedir.

Dinsel değerlere küfretmeme ilkemizi "Bunlar dincilerle kol kolalar" şeklinde demagojiye çevirecek kadar basit ifadeler kullanan birkaç kişi maalesef ateizm.org'un bunca darbe yemesine *ve site adresi değiştirerek mevzi kaybetmesine yol açmıştır.

Demin biraz inceledim ateizm.org'u. Davacıları kasdederek "Şikayetçi olunan linkleri istedik vermediler" diye yazmış birisi. Demek ki onlar da artık şikayetleri dikkate almaya başladılar yavaş yavaş. Olumlu gelişmeler var. Bu gelişmelerin devamını gönülden dilerim.

kocakaptan35
04-01-2008, 01:03
Bunlar yasakçılıkla gerçekleri kararttıklarını sanıyorlar.Neyzenin dediği gibi Müslümanlık fakire kalın geldi ya rabbi.

timsah
04-01-2008, 23:25
Ateist foruma Türkiyeden ulaşmak için yeni kaydettiğim bu adresi kullanabilirsiniz.

http://www.ateistforum.net

Saygılar

K.C.
27-01-2008, 17:45
http://forum.ateizm2.org/

gerilla
29-01-2008, 18:56
sansür sökmüş hemde bayağı sökmüş...

ozgur_beyin
30-01-2008, 01:37
söküğü dikmişler gerilla. site hal açık . allahın inayetiyle :lol:

KızıL
29-05-2008, 17:24
siteye ulaşırken sorun var mahkeme kararıyla engellenmiş!! ancak ulaşmak için anti ban kullanılabilir dns değiştirilebilir....