PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Siteye 24 saattir neden ulaşamadım

okinono
19-10-2007, 19:50
Arkadaşlar,
Dün akşamdan beri siteye giremiyordum. Sanırım bir arkadaş daha girememiş.
Acaba sorun bizdemiydi?

Bir açıklama yapar mı yetkililer;

Nerde bu millet nerde bu devlett... (Reha Muhtar kaşındı *:? ) * :)

pante
19-10-2007, 19:58
Aynı durumu bende yaşadım.
Yine mi bülten gönderiminden acaba?
Forumdaki mesajlardan birçok kişinin girebildiği anlaşılıyor.
Bir kısım ise girememiş? Neden acaba?
Ayrımcılığa son!
Ya hep beraber ya hiçbirimiz! :)

okinono
19-10-2007, 20:02
Aynen katılıyorum.

Bülten falan da gelmedi bana.
...
"Ya hep beraber ya hiçbirimiz." -Pante

Oki bunu haftalık programında slogan olarak kullanabilir mi? *:D

pante
19-10-2007, 20:09
Verdim gitti Oki!
Tepe tepe kullan! :)

osiris
19-10-2007, 20:27
evet bende giremedim siteyi tıkladığımda önüme bembeyaz bir sayfa çıkıyordu herhalde dedim siteyi hacklemişler gerçekten birşeyler olduda bizim mi haberimiz yok

dilaver
19-10-2007, 20:28
bilinmeyen bir nedenle sitemizin hard diski dolmuş ve 20 gigabyte kadarlık bir alan yok olmuş. Sorun Cem tarafından düzeltildi. Neden oldugunu bana sormayın anlamam. *:lol:

* *Dün akşamdan beri süren bu sorun bugün saat 10 itibarı ile de devam ediyordu.Atılan mesajlar düzeltildikten sonra olmalı. Bu sefer saldırı yok, teknik bir arıza var.

* * saygılarımla

sargon
19-10-2007, 22:45
Yahu bu teknik arızalarda açılış sayfasına bir necefli maşrapa koyma imkanımız yok mudur?

Genç arkadaşlar necefli maşrapa da ne yahu diye sorabilirler haklı olarak. Necefli maşrapa şöyle birşeydir arkadaşlar:

http://fidegrup.com/1234.jpg

Bir zamanlar TRT adlı tek bir kanalımız vardı. Sık sık meşhur "link hatlarımızda" bir arıza olur ve ekrana şak diye bu necefli maşrapa gelirdi. Altında da sadece "Necefli Maşrapa 14. yüzyıl" yazardı. Gel zaman git zaman artık halk bu necefli maşrapadan isyan noktasına geldi. Sıkıldık başka bir şey konsun ekrana deniyordu, yani oldukça masum talepler sözkonusuydu. Yer yer yapılan eylemler güvenlik görevlileri tarafından sert önlemlerle bastırılmaya çalışıldı. Hatta ordu bir muhtıra vererek yapılan eylemlerin milli birlik ve bütünlüğümüze zarar verdiği ve milletimizin gözbebeği ordumuzun bu duruma daha fazla seyirci kalamayağı şeklinde bir açıklama yaptı.

Olayın tarih sayfalarına bir kara leke olarak geçmesini engelleyen ise o zamanlar TRT Genel Müdürlüğü yapan İsmail Cem olmuştur. O zamanlar tek kanal, öyle fazla çalışan falan da yok tabii. Olanaklar kıt. İsmail Cem müdürlükten kalkıp atpazarına gidiyor ve güzel bir akvaryum alıp getiriyor. Arıza olunca ekrana akvaryum konuluyor, halk yüzen balıkları seyretmeye başlıyor. İsyan durulma noktasına geliyor.

Ancak bu sırada olan bir olayın tarihe geçmesi engellenememiştir. Bir seferinde yayın sık sık kesiliyor ve sürekli akvaryum görüntüsü veriliyor. Projektörler akvaryumu ısıttığı için balıklar mayışıp ölmeye başlıyorlar ve tabii suyun üstüne çıkıyorlar. Uyanık bir yönetmen olayı farkedip tam akvaryum yayına gireceği sırada kolunu sıvayı akvaryuma sokuyor ve suyu şöyle bir çalkalıyor. Böylece balıklar kendine geliyor. Ama bir defasında erken çekim yapılıyor ve kıllı bir kolun akvaryumu karıştırırkenki görüntüsü veriliyor ekranlara.

İşte bu olay tarihe necefli maşrapa döneminden kıllı kolla akvaryum karıştırma dönemine geçiş olarak adlandırılır. TRT tarihinde oldukça önemli bir olaydır.

Not: Bu yazının bütün telif hakları Turan Dursun sitesine aittir. Başka yerde kullanılamaz.
Notun açıklaması: Başka yerde kullanmaya kalkmayın. Hepsi uydurmadır.