PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben terörist olsaydım...

AYATA
24-10-2007, 01:39
Ben terörist olsaydım,

Ağzından "demokratik cumhuriyet" lafı çıkmış bir başbakan ve "Ne mutlu Türküm demek ilkellik" diyen bir cumhurbaşkanı tarafından yönetilen bir ülkeye karşı savaştığım için sevinçten göbek atardım..

Kendimi dünyanın en şanslı teröristi sayardım...
Ben terörist olsaydım,

Karşımda, meclisinden İki kez yetki tezkeresi çıkarıp da Erbil'deki şalvarlı soytarının baskısıyla kullanamayan bir hükümet olduğu için zil takıp oynardım..

Ben terörist olsaydım,

"Türkiye içerideki teröristi halletti mi ki sınır ötesine gidiyor?"
diye soran,

"Habur'u kapatırsak müteahitlik gelirlerimiz zarar görür" diyen,

12 şehidimizin hemen ardından eli kanlı köpeklere

"Gelin mecliste siyaset yapın"

çağrısında bulunan, istemeye istemeye çıkarttığı tezkere için "İnşallah kullanmayız" temennisinde bulunan;

"Hele bir Bush'la görüşeyim de.."

hesapları yapan bir Başbakan'ı alnından öperdim...

(Yeni bir Amerika gezisinin nimetlerinden olmamak için "Efendim, ABD ziyaretini iptal etmemiz son derece yanlış olur" diye çırpınan "yakın çevreyi" de ayrıca yanaklarından öper, kulaklarını sevimli sevimli okşardım...)

Ben terörist olsaydım,

'Çankaya Zirvesi"ne 'son terör olaylarını değerlendirmek üzere" "siyasi parti liderleri" arasında Ahmet Türk'ü de davet eden bir cumhurbaşkanı olduğunu düşündükçe mutluluktan gözlerim yaşarırdı...

Hele hele.."Terörle Mücadele Zirvesi"nin ardından yayınlanan bildiride uyarının benimle birlikte, 12 yiğidini kaybetmenin infialini yaşayan halka da geldiğini görünce, hemen yeni bir kanlı eylemin hazırlıklarına girişirdim!

( Bkz. 21 Ekim 2007, Terör Zirvesi bildirisi:

"Halkımızın, haklı tepkisini gösterirken, kardeşlik duygularına zarar verecek tutum ve davranışlardan kaçınarak, her durumda sağduyusuna koruyacağına, güç birliği içinde hareket edeceğine, birlik ve beraberliğini güçlendirerek teröre karşı en anlamlı cevabı vereceğine inancımız tamdır." ) Oysa. gösterilen tepkilerin hiç birinde Kürt vatandaşlarımız hedef alınmadı, bu hassasiyet de neyin nesi?

Ben terörist olsaydım,
Bölücüler her fırsatta Apo posterleriyle yürüyüşler yapıp pkk lehine slogan atarken; "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atanların polis engeliyle karşılaştığı bir ülkede hedefime çok yaklaşmış olmanın heyecanını yaşardım...

DTP'li belediyelerin PKK'ya açıkça lojistik destek sağlamalarına göz yuman, buna karşılık Emirdağ Belediye Başkanı hakkında "Atatürk heykelini yenisiyle değiştirdiği için" soruşturma açan bir İçişleri Bakanlığı'na plaket verirdim...

Ben terörist olsaydım,
Şehit haberlerinin geldiği gün dansöz oynatan medyayı öpüp başımın üstüne kordum..."Kürdistan bayrağı" adı altındaki kirli bez parçası elden ele dolaşırken, İstanbul'un göbeğinde bir evde asılı Türk bayrağını indirmeye kalkışan polisle gurur duyardım...

Ve ben terörist olsaydım şaşırdığım tek şey, bu kadar ihanete rağmen bir ülkenin nasıl hâlâ ayakta kalabildiği olurdu...

(alıntı)

Nebenbuhler
24-10-2007, 12:46
Sagol sagol sagol

24-10-2007, 18:42
Ağzından "demokratik cumhuriyet" lafı çıkmış bir başbakan ve "Ne mutlu Türküm demek ilkellik" diyen bir cumhurbaşkanı tarafından yönetilen bir ülkeye karşı savaştığım için sevinçten göbek atardım..

"Demokratik Cumhuriyet" deyiminde bir tuhaflık göremedim, neyini tuhaf buldun sirius?
"Ne mutlu Türküm demek ilkellik" sözünü Gül gerçekten söylemiş mi? KOnuşma tarzı genellikle böyle değildir onun ama söylediğini farzedelim. Türk olmakdan mutluluk duyulabilir ama kibir duyulamaz, duyulmamalı. Oysa günümüzde bu anlamsız kibirin yükseldiğini gözlemliyorum. Atatürkün savaşlardan ezilmiş, perişan bir topluma güven kazandırmak üzere söylediği bir sözdür bu. Abartılmamalıdır. "Bir Türk dünyaya bedeldir" sözü de öyledir. Mecaz sözleri gerçek gibi algılayanlar çok. İşte böylelerinin söylediği bu sözler ilkelliktir.

Karşımda, meclisinden İki kez yetki tezkeresi çıkarıp da Erbil'deki şalvarlı soytarının baskısıyla kullanamayan bir hükümet olduğu için zil takıp oynardım..

TSK'ya laf söyleyemiyorsun *tabiki. Bu sözü ithaf etmen gereken makam TSK dır. Tezkere bir kere çıkmıştır. Artık harekatın zamanı ve biçimine TSK karar veriri. Bugün Cemil Çiçek de bunu belirtti.

Gelin mecliste siyaset yapın"

Tayyib'in son zamanlardaki en güzel sözlerindendi. PKK sorunu kan davası güdülerek halledilmez. Her iki tarafta binlerce insanını kaybetti. kat kat fazla kaybı veren PKK oldu. halen kan davası gütmeniz doğru mu? Bugüne dek 25.000 PKK lı insanı öldürmeniz hıncınızı yok etme di ?
Daha fazla kan mı lazım size?

Başbakana bravo. Barıştan yana mükkemmel bir çağrı idi. Daha fazla ana yüreğinin yanmaması için tek yol budur. Barışı sağlayıp siyasi-demokratik yoldan sorunların çözümünün aranmasıdır. Başbakanın sözüne tüm barıştan ve demokrasiden yana güçlerin destek vermesini dilerim. Daha evvelden yaptığım tahlildeki gibi AKP, CHP den daha demokratik-barışçıl çizgidedir. Bu her geçen gün daha fazla belirginleşmektedir. CHP nin MHP den farkı kalmamıştır. Her ikisi de savaş çığırtkanlığı yapmaktadır. Şoven-militarist cephenin iki önemli müttefiğidir.

Şİmdi eve gitmem gerekiyor. Diğer yazılarını fırsat bulursam akşam yanıtlamaya çalışacağım.

-Maximus-
24-10-2007, 19:46
SİRİUS-B * birde şöyle bir başlık aç, *özleleştiride şart dimi

3 GRAM BEYNİM OLSA !

3 gram beynim olsa, *25 yıldır terörle mücadele eden askerimin neden bir ayda iki kez pusuya
düştüğünün hesabını sorardım

3 gram beynim olsa, ek bütçeler hariç bütçenin % 40 alan askerimin biftek şarap yerine neden
askeri teçhizat almadığının hesabını sorardım

3 gram beynim olsa, tüm dünya profesyonel askerlik sistemine dönerken askerimin hala
100 yıl önceki zihniyetle teknoloji yerine neden insan kalabalıklarına güvendiğni sorardım

3 gram beynim olsa, yaralı yakalanan teröristin kulağını burnunu kesip panzerin önüne
bağlayıp sokaklarda dolaştıran askerime '' siz ne yapıyorsununz bu şekilde bir çıkacaksa 10 kişi
dağa çıkar '' diye karşı çıkardım

3 gram beynim olsa, yahudilerin başını çektiği *dev şirketlerin ve ona bağlı yerli medyanın
pohpohlamalarına kanıp sokağa dökülmezdim.

3 gram beynim olsa, sokağa dökülüp kürtleri taşlamanın yolun sonu olduğunu anyayıp
vazgeçerdim.

3 gram beynim olsa, bir iç savaşın birleşmiş milletler askerlerinin ülkeye yerleşmesi ve
yeni sınırlar olduğunu anlar sokağa çıkmazdım

3 gram beynim olsa, azınlık haklarının kürtlerle sınırlı kalmayacağını, büyükada ve heybeli adanın
vatikan gibi bağımsız bir din devleti, silahlanan rumların kıbrısta türk *askerlerini çıkardıktan sonra
istanbul da hak iddaa *edeceğini *anlayıp bu oyuna gelmezdim.

3 gram beynim olsa, ağır ambargodan sonra kürt sınırlarını *ve ermeni soykırımını tanımak
zorunda kalacağımı görüp bu oyuna gelmezdim

3 gram beynim olsa, dünyada ispanya ve ingiltere gibi ülkelerin bu sorunu nasıl çözdüklerine
bakardım

3 gram beynim olsa, koskoca amerikanın bile vietnam ve ırakta çuvalladığını görüp haddimi
bilirdim.

3 gram beynim olsa, 60 yıldır avrupanın kürtleri kışkırttığını ona rağmen kürtlerin ülkelerine
sadık kaldığını, para ve tüm yardım ve vaadlere rağmen sadece 3 -5 bin kişinin ancak dağa
çıktığını, kürtlerden cacık olmadığın anlayan avrupanın şimdi türkleri kışkıttığı anlayıp sağduyulu
düşünürdüm

ama tabi *3 gram beynim olsa !

AYATA
24-10-2007, 23:44
kusura bakma maksimus senin gibi üç gramlık olmadığı için düşünemiyorum...eh bir buçuk kilo ile zor anlarsın ya...

şunu düşünmek için üç gram az kalır bir gıram olması lazım.........3 gram beynim olsa, ek bütçeler hariç bütçenin % 40 alan askerimin biftek şarap yerine neden
askeri teçhizat almadığının hesabını sorardım

* * bir gram olsaydı bilirdinki o dediklerini milli savunma bakanlığı alır ...teklif ile....silahlar dahil...

* *bir gram olsaydı...ingiltereninde ispanyanında hala çözemediğini bilirdin...

* bir gram olsaydı profesyonel ordunun maliyetinin ne kadar olabilceğinide düşünürdün. ve düşünürdünki terör olmasaydı bu maliyetlerin hiçbirinede gerek kalmazdı...

* bir gram olsaydı Amerika ile Türkiyenin yapmak istediklerinin ne kadar farklı olduğunu anlardın

* panzerin önündeki kulakmı, bunlara nasıl inanıyorsunuz anlamış değilim eh nede olsa üç gram değil....

* pusu kurmanın ne kadar kolay olduğunu bilmemek ise...askerlikten bi haber olmak......yaaaa bu kadar saçmalığa dayanma gücüm yok ki...üç gram olsaydı belki dayanırdım...

korray
25-10-2007, 02:47
3 gram beynim olsa, yaralı yakalanan teröristin kulağını burnunu kesip panzerin önüne
bağlayıp sokaklarda dolaştıran askerime '' siz ne yapıyorsununz bu şekilde bir çıkacaksa 10 kişi
dağa çıkar '' diye karşı çıkardım

hakkatten keşke 3 gr beynin olsaymış...o zaman böyle abidik gubidik seyler yazmazdın heralde :evil:

-Maximus-
25-10-2007, 16:14
sayın aziz nesinin % 60 lık kesiminin en seçkin üyesi sevgili korray

işin yaşın mesleğin memleketin neresidir bilmem amma tüm diğer mera sakinleri gibi
bırakıldığın verimli otlaklardan hiç çıkmadığın belli, nike ayakkabıların, adidas tişörtün
dikine jöleli saçların, hamburger etiyle gelişmiş kaba etlerin üzerine oturarak yorum
yazmak kolay, çünkü oradaki yaşamı, en azından keklik gibi sekerek sarı saçlarını
sağa sola savuran o aptal gülüşüyle beni sinir eden '' mehmet gelecek terör bitecek''
diyen ithal başbakanın dönemini hiç bilmediğin ortada.

ithal başbakanın mehmeti içişleri bakanı yaptığı dönemde doğuda olağanüstü hal vardı
mehmetin gazete ilanıyla toplağı esrarkeş balici psikopatlar özel tim diye anılıyordu.
benim bahsettiğim senin ve sırr rus b nin inanmadığı hadise özel tim için günlük ihtiyaç
gibiydi, sıradan olay gibiydi, hayatlarını günlük parçası gibiydi, mera'dan çıkıp biraz
düşünebilirsen en çok insanların bu dönemde dağa çıktığını görürsün.

ama sen nerden bileceksinki, mera bereketli hava güneşli.

AYATA
25-10-2007, 18:07
ithal başbakanın mehmeti içişleri bakanı yaptığı dönemde doğuda olağanüstü hal vardı
mehmetin gazete ilanıyla toplağı esrarkeş balici psikopatlar özel tim diye anılıyordu.
benim bahsettiğim senin ve sırr rus b nin inanmadığı hadise özel tim için günlük ihtiyaç
gibiydi, sıradan olay gibiydi, hayatlarını günlük parçası gibiydi, mera'dan çıkıp biraz
düşünebilirsen en çok insanların bu dönemde dağa çıktığını görürsün.

* yahu bu yalanları nereden duyarsın, nasıl inanırsın...esrarkeş, bali ci psikopat özel timci, ...el insaf yahu....Güney doğuda askerlik yaparken bir çoğunu tanıdım, o kadar sıradan, o kadar samimi ve candan dı ki bu adamlar...Pkk baskınında öldürülmüş yöre köylülerinin arkasından çocuklar gibi ağladıklarını bilirim...asla göz yaşlarını saklıyamazlardı...arkadaşlarını kaybederlerdi ailesi sıkıntı çekmesin diye arabasını satıp şehit olan arkadaşının ailesine yardım yaparlardı, çoğu içki içmez sade ve basit bir yaşam sürerlerdi...çocukları iri gözlü ürkeklerdi hep içlerinde babam bu gün eve dönecekmi korkusu devamlı yaşadığından belki...ben onlarda tek fanatiklik gördüm....o da ülkelerine olan bağlılıkları....