PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrı ve Şeytan İşbirliği..

degisim
25-10-2007, 16:19
Kutsal *kitaplara ulaşmak o kadar kolay ki, netten adres veriyorsunuz hemen elinize kargoyla tutuşturu veriyorlar, hem de ücretsiz olarak.Bende daha önceden İncil’i okumamış biri olarak siparişimi verdim ve bir hafta da elime geçti.Her ne kadar netten bunlara ulaşmak kolay olsa da ben kitabı elime alıp okumayı seviyorum, ayrıca üzerinde not düşmek ve yeri geldiğin de *bu notlara bakabilme kolaylığı da güzel oluyor benim için.

Konumuza gelirsek; Daha ilk okumaya başladığım andan itibaren İncil’de ki anlatılan hikayelerin ne tip alıcılar, bulduğunu düşünmeden edemedim.Şimdi bunlardan bir tanesini sizlerle paylaşmak istedim.Bu arada İncil’le ilgili fazla bir bilgim olmadığı için, bilen arkadaşlarımın yanlışım ve/veya eksiğim olması halinde yardımcı olacaklarını, beni aydınlatacaklarını biliyor ve teşekkür ediyorum.

İsa Deneniyor

Luka
Bölüm 4
(Mat.4:1-11; Mar.1:12-13)

1-2 Kutsal Ruh'la dolu olarak Şeria nehrinden dönen İsa, Ruh'un yönlendirmesiyle çölde dolaştırılarak kırk gün süreyle İblis tarafından sınandı. O günlerde hiçbir şey yemedi. Dolayısıyla bu sürenin sonunda acıktı.
3 Bunun üzerine İblis O'na, «Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun» dedi.
4 İsa ona şöyle karşılık verdi: «`İnsan yalnız ekmekle yaşamaz' diye yazılmıştır.»
5 Sonra İblis İsa'yı yükseklere çıkararak bir anda O'na dünyanın bütün ülkelerini gösterdi.
6 O'na, «Tüm egemenlik ve görkemleriyle bunları sana vereceğim» dedi. «Bunlar bana teslim edildi, ben de dilediğim kişiye veririm.
7 Bana taparsan, hepsi senin olacak.»
8 İsa ona şu karşılığı verdi: «`Tanrın olan Rab'be tap, yalnız O'na kulluk et' diye yazılmıştır.»
9 İblis O'nu Kudüs'e götürüp tapınağın tepesine çıkardı. «Tanrı'nın Oğluysan, kendini buradan aşağı at» dedi.
10 «Çünkü şöyle yazılmıştır:
`Tanrı, seni korumaları için meleklerine buyruk verecek.'
11 `Ayağın bir taşa çarpmasın diye seni elleri üzerinde taşıyacaklar.'»
12 İsa ona şöyle karşılık verdi: «`Tanrın olan Rab'bi sınama!' diye buyurmuştur.»
13 İblis, İsa'yı her bakımdan sınadıktan sonra bir süre için O'nun yanından ayrıldı.

Burada *benim anladığım kadarıyla İsa’nın vaftiz olmasından sonra göklerden inen Kutsal Ruhun, İsa’nın üzerine konması ve daha *sonra sınanmak amacıyla tekrar Kutsal Ruh aracılığıyla şeytana teslim edilmesi.Şimdi böyle bir çelişkiyi inanırların fark edemiyor olması kadar garip bir hadise olabilir mi ?

Şeytan Tevrat anlatımında ; *

Ezekiel 28:12–19: "..güzellerin ve bilgelerin en mükemmeliydin. Eden'de, Tanrı'nın bahçesindeydin. Giysilerin hep güzel taşlarla – yakut, zümrüt, aytaşı, beril, onix, safir, turkuazla - ve altın işlemelerle süslüydü. Bunlar sana sen yaratıldığın gün verildi. Seni kudretinle ve gücünle bekçim yaptım. Tanrının kutsal dağına gidebiliyor ve ateş tarlalarında yürüyebiliyordun. Yaptıklarından tamamen muaf tutulurdun ta ki için kötülükle dolana dek. Bu varlık içinde bile daha büyük şiddet yarattın ve günahkar oldun. Seni tanrının dağından men ettim ve seni bekçilik ettiğin ateş tarlalarından sürgün ettim. Güzelliğin yüzünden için kibirle doldu ve bilgeliğini kendi ünün için harcadın. Seni içine hapsettiğim ateşle beraber dünyaya attım. Seni takip edenlerle beraber sonunuz ateşler içinde küle dönecek. Çok feci bir sona geldin." * Böyle geçerken.

Hıristiyanlık'ta şeytan ;

Bütün Hıristiyan inanışlarında, Şeytan, İsa'ya ve İsa figüründe Tanrı'ya karşı son bir savaş (Armageddon) açacaktır. Bu savaş aynı zamanda Şeytana verilen sürenin de (aeonios) sonuna çok yaklaşıldığını gösterecektir. (Burayı alıntı yaptım İncil’in ayrıntısını bilmediğim için)

Soru şu tabii ki; Şeytan hem tanrı tarafından lanetlenmiş bir melek diyelim fark etmez, hem de O’na savaş açmışken nasıl oluyor da Kutsal Ruh tarafından İsa şeytana teslim ediliyor ? *İsa’ya inen *Kutsal Ruh kendi kendini mi sınatıyor şeytana pek anlayamadım ve şeytan O’nun Kutsal Ruh olduğunu bildiği halde şöyle bir anlaşma teklif ediyor işin ilginç tarafı;

5 Sonra İblis İsa'yı yükseklere çıkararak bir anda O'na dünyanın bütün ülkelerini gösterdi.

6 O'na, «Tüm egemenlik ve görkemleriyle bunları sana vereceğim» dedi. «Bunlar bana teslim edildi, ben de dilediğim kişiye veririm.

İnanın ben bu işin içinden çıkamadım.Yani burada tam bir Tanrı ve Şeytan işbirliği ayrıca tam bir kaos var.Nette bu konu da bir arama yaptım ,ama hiç bir şey anlamadım yapılan *açıklamadan, anlayan olursa lütfen bana da anlatsın.

Saygılar..

http://incilturk.com/islamiyet/isanin_colde_denenmesi_sinanmasi.htm

İsa’nın tanrılığını reddetmek için Müslümanlar bazen İsa’nın ayartıldığını ve Tanrı’nın ayartılamayacağı, bundan dolayı İsa’nın Tanrı olamayacağı iddiasını ileri sürerler.(Kendi kitapların daki çelişkileri görmek yerine Müslümanlara laf yetiştirmeye kalkmış aynı müslümanlar gibi)

İsa'nın sınanmasına ilişkin ayetleri Matta 4:1-11 arasında okuyabilirsiniz.
Yakup 1:13 şöyle der, "Ayartılan kişi, “Tanrı beni ayartıyor” demesin. Çünkü Tanrı kötülükle ayartılmadığı gibi kendisi de kimseyi ayartmaz". Aynı zamanda İbraniler 4:15’te şöyle yazar, " Çünkü başkâhinimiz zayıflıklarımızda bize yakınlık duyamayan biri değildir; tersine, her alanda bizim gibi denenmiş, ama günah işlememiştir."
Mesih’in tanrılığına ilişkin itirazları reddetmeye oranla bu itirazı yanıtlamak biraz daha zordur çünkü Kutsal Yazılarda çok açık olmayan, İsa’nın tanrılığı ve insanlığı arasındaki ilişki alanına girer. İsa’nın iki doğası olduğunu aşağıdaki tabloda görüyoruz fakat birbirleriyle nasıl ilişki içinde oldukları açık.

Kutsal Yazılar’dan İsa’nın insan doğasının kendi tanrısal doğasından hiçbir zaman ayrı olmadığını ve birlik içinde olduğunu görüyoruz. Kutsal Yazılar’da yine Tanrı’nın günah işleyemeyeceğini görüyoruz ve Tanrılığın bütün doluluğunun Mesih’te olduğunu görüyoruz (Yuhanna 1:1,14; Koloseliler 2:9). Bundan dolayı, İsa’nın Tanrı olduğu gerçeğini kabul ettiğimize göre, İsa’nın günah işlemesinin olanaksız olduğu sonucuna kolaylıkla varabiliriz. Öte yandan, İsa gerçek bir insandı. Bundan dolayı, İsa’nın gerçekten ayartılmış olabileceğini söylemek adildir. Fakat soru inatla devam etmektedir: eğer İsa’nın günah işlemesi olanaksız ise, o zaman gerçekten nasıl olurda ayartılabilir? Bunu yanıtlayabilcek yeterli yanıtım olduğunu zannetmiyorum. Fakat ben yine de yanıtlamaya çalışacağım:

İsa yaptıklarının tümünü Baba’ya bakarak yaptı. İsa şöyle söyledi, " İsa Yahudi yetkililere şöyle karşılık verdi: “Size doğrusunu söyleyeyim, Oğul, Baba'nın yaptıklarını görmedikçe kendiliğinden bir şey yapamaz. Baba ne yaparsa Oğul da aynı şeyi yapar." (Yuhanna 5:19). Ayrıca İsa şunu da söyledi, “Ben kendiliğimden hiçbir şey yapamam. İşittiğim gibi yargılarım ve benim yargım adildir. Çünkü amacım kendi istediğimi değil, beni gönderenin istediğini yapmaktır." (Yuhanna 5:30).

İsa, Matta 12:22-32’de cinleri insanlardan kovuyordu. Ferisiler İsa’nın yaptıklarının Şeytan’ın gücüyle yapmış olduğunu söyleyerek suçladılar. İsa onların bu suçlamalarının, Kutsal Ruh’a küfretmek olduğunu ve bağışlanmayacağını söyledi. İsa bunu neden söyledi? Çünkü İsa’nın hiçbir mucizesini tanrısal doğasıyla değil, içinde olan Kutsal Ruh aracılığıyla bir insan olarak yaptığına inanıyorum. Bundan dolayı İsa kovduğu cinleri Kutsal Ruh’un gücüyle kovuyordu. İsa’nın mucizelerinin, onun vaftizinde Kutsal Ruh’un üzerine gelmesinden sonra başladığını görüyoruz.

İsa Tanrı’nın yasasını yerine getirmek ve günahlarımız uğruna kurban olmak için insan olarak geldi. Bunu bir insan olarak yaptı. Şeytan’ın ayartmalarına karşı dayanırken, Kutsal Yazılardan insan olarak alıntı yaptı. İsrail’de yeryüzündeki hizmetine başlamak üzereyken tanrısal doğasına dayanmadı. İnsan olarak ayartıldı ve Tanrı’nın Sözüne dayaranak ayartılmaya karşı koydu. Kendi tanrısal doğası ile değil, Kutsal Ruh ile cinleri kovdu. Bundan dolayı, İsa tanrısal doğasında değil insan doğasındayken ayartıldı. Tanrısal doğasından “destek” alarak yapmadı. Tersine, ayartılma anı geldiğinde tamamen Baba’ya, Kutsal Ruh’a ve Tanrı Sözüne dayanarak ayartılmalardan başarıyla geçti.

vartor
25-10-2007, 17:06
Sevgili degisim, dinlerin hepsi de kulluk yoluna sokmak icin sorgulamayi yasaklar. Gormeden inanmak hristiyanlikta cennetin kapisini acar. Nasil musluman olan cennete bilet kazanmis farzedilirse, isa'ya gormeden inanan da aynen. fanatik hristiyanlar icin cennetin tek yolu isa'dan gecer; elinle kus tutsan, dunyanin en iyi insani bile olsan cennet kapilari sana kapanmistir.
*Din ve mantik bir arada yurumez demistik, verdigin ornek bunu bir kere daha ispat etti. Sorguladiginda seytan seni siniyor demek istenmis yukaridaki hikayede, dinini her seyiyle dogru goren, sorgulayamaz zaten, acaba seytan mi giriyor icime diye kendinden suphelenir. Gerci hristiyan cennetinde huriler filan yok ama iste olumsuzluk umidi degil mi, sikici bir yer de olsa yine de giderim diyebiliyor insan.

asmara
06-11-2007, 19:40
....................................