Orijinalini görmek için tıklayınız : ataov, tercume gurubuna hos geldin.
Sevgili arkadaslar, ataov aramiza almanca cevirmeni olarak katilmistir. kendisine gurup adina hos geldin der, degerli katkilariyla sitemizi zenginlestirecegine sevindigimi duyururum. Hos geldin ataov.
Sevgili Dilaver,
bak, bu ise cok sevindim iste. Giderek daha cok oluyoruz.Ceviri güzel olmus. Yeni arkadasa cok cok tesekkürler, ayrica benden kendisine cok cok selam.
Kendisine bir de sunu iletir misin lütfen?
-Hiç bir Osmanlı padişahının hacca gitmediğini.
- dass kein Osmanischer Sultan pilgerte. *yerine nach Mekka pilgerte diye cevirmeyi kendisi de uygun görür mü? Islami iyi tanimayan Almanlar islamin haccinin Mekke oldugunu bilmeyebilirler. Üstelik hiristiyanlarin pek cok hac yeri var. Sanirim cümleye amacladigi ifadeyi daha iyi verecektir.
Hepinize Sevgiler, Saygilar, Selamlar
----------------------
* * * sevgili ataov
* * * bana gönderdigin ilk tercümelerle ilgili diger çevirmenimiz edda nın degerledirmesi yukarıda. İstersen bu öneriyi de ele elarak yapmış oldugun ilk tercümeleri buraya ayrı bir başlık altında asabilirsin.
çok sağolun bu sıcak karşılama için hoşbuldum arkadaşlar, naçizane de olsa katkılarım varsa ne mutlu bana der ve sayfayı çok beğendiğimi ifade ederim
saygılar sevgiler
tercüme konusuna gelince:
evet sevgili edda'nın dediklerini anlıyorum.
ben şöyle düşünmüştüm: cümle şu şekil olursa: 'hiç bir osmanlı padişahının mekke'ye hacca gitmediğini' almancası da: dass kein Osmanischer Sultan nach Mekka pilgerte. *o zaman şu soru akıllara gelebilir diye düşünmüştüm: *peki mekke'ye hacca gitmemişler ama başka yerlere de mi hacca gitmemişler yoksa başka yerlere hacca gitmişler de sadece mekke'ye mi gitmemişler?
zaten orijinal metin'de de mekke yazmıyor, *yani ne mekke'ye gitmişler ne de başka yere.
sevgili eda, bu yazıya cevap yazarsan sevinirim, ha aryıca aleyküm selam ve benden de teşekkürler
sadece bir öneriydi. Tabii ki arkadasin dedigi sekildeki ceviri de dogru. *
Tekrar cok tesekkürler
----------
* * ataov, edda nın cevabı bu şekilde.