PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : takip38

takip38
09-11-2007, 21:11
ben akif kayseri *86 doğumluyum matematik bölümünde okuyorum ben kendimi ateist olarak görüyorum ama küçük sorular da yok değil beni anlayabilen ender sitelerden hazırlayanların emeğine sağlık..

frodo
09-11-2007, 21:16
Hoşgeldin diyeceğim ama yaklaşık bir yıldır "takipte" olduğunu görüyorum. Geç kalmak hiç gelmemekten iyidir *:lol:

ozgur_beyin
09-11-2007, 21:35
Sevgili akif, ''hoşgeldin'' demeden önce ,kayseriyle ilgili bir anımı anlatayım.sanırım yıl 96 ydı.
şimdi ''pazar'' olan kalenin karşısında bir otelde kalıyordum. yanılmıyorsam otelin adı ''hayat''tı.
sanayide işimi bitirdim. duş alıp *otelden çıktım, meyhane aramaya başladım.
o cıvarda, sadece *salaş iki birahane vardı. meydana doğru yürümeye başladım.
karşıdan *bana doğru ,kılık kıyafeti düzgün gravatlı ,bir ''bey'' geliyordu.
adama ''beyefendi ,afedersiniz bu yakınlarda , eli ayağı düzgün meyhane var mı?diye sordum.
gravatlı ''beyin'' bana cevabı şöyle oldu. '' her tarafında cami *var. meyhane arayacağına camiye git''dedi
olduğum yerde kaldım. sonra otele dönüp odamda içip sonra zıbarıp yattım.
camiyede gitmedim.
akif seni tebrik ederim .kayseri gibi tutucu bir çevreden ateistliği seçebilmek ,büyük başarıdır.
ve sona bıraktığım ''hoşgeldin''i şimdi söylüyorum. sevgili akif hoşgeldin

pante
09-11-2007, 22:00
Haketmişsin sen. *:lol: *:lol:
Dört tarafında cami var, meyhane soruyorsun.
İnsan önce cami bölgesinden biraz uzaklaşır. İçki satan bir yere falan sorar.
Müslümandan meyhane adresi sorulur mu?
İyi yine "Zıkkımın suyunu iç!" dememiş. *:lol: *:lol:

Hoşgeldin Takip..

takip38
09-11-2007, 22:29
frodo sanki seninle uzun zaman önce konuşmuştuk o kadar uzun süredir girmiyorum ki:Dbir sene önce bilgisayarım yoktu sadece üye olup ara sıra giriyordum şimdi bilgisayar da var.kayseri yobaz diyebilirm eskişehir osmangazi de okuyorum okulda bütün sınıfların yarısı fethullahçılarla dolmuş burda kayseriden daha çok dışlanıyorum burda şunu anladım türkiyenin geleceğinden birşey beklemiyorum artık..

ozgur_beyin
09-11-2007, 22:57
sevgili akif enseyi karartma , bu tarikatlar ,sömürü aracı olarak her devirde dini kullanmıştır ve kullanılmaya devam edecektir.bütün dinlerde bu şarlatanlıklar vardır.
senin okulundaki fethullahçılar, gülen'in mankurtlarıdır.beyin takımı kaşanelerde yaşarken , onlar
''allah rızasını kazanırım'' ümidiyle din baronlarına iyi bir hayat sağladıklarının farkında bile değiller.
STV de yayınlanan ''ayna ''proğramı bile belgesel formatında ''okullarının'' reklamını yapıyorlar.
belgeseli! *kullanarak fethullaha '' ne büyük insan ,islamı dünyanın her yerine ulaştırıyor'' diye,
dedirtmeye çalışıyorlar.
nurculuk nakşibendi tarikatının *çıkardığı cücüklerdir.daha çok cücük çıkarmayada gebedir.
anonim bir türkü şöyle der. ''eşkiya dünyaya hükümdar olmaz'' merak *etme, bunlarda sadece kendi inlerinde
''hükümdar olurlar '' ama dünyaya , asla

KAŞANE= Zengin evi,aşırı *süslü zengin evi veya semti.

Mankurt= Aytmatov’un “Gün Olur Asra Bedel” adlı yapıtında anlattığı bir efsane vardır: Mankurt Efsanesi. Juan-Juan adlı barbar bir toplum, tutsak ettiği kişileri nitelikli (!) köleler haline getirmek için onların belleklerini silermiş. Bunu şöyle yaparlarmış: Önce tutsağın başını kazır, saçlarını tek tek kökünden çıkarırlarmış. Bu arada bir deveyi keser derisinin en kalın yeri olan boynundaki deriyi tutsağın kanlar içindeki kazınmış başına sımsıkı sararlarmış. Kuruyup büzülen deri kafayı mengene gibi sıkıp, dayanılmaz acılar verirmiş. Bir yandan da kazınan saçlar büyüyüp dışarı çıkamayınca başına batarmış. Tutsak başını yerlere vurmasın diye bir kütüğe bağlanır, yürek parçalayan çığlıkları duyulmasın diye elleri ayakları bağlı olarak ıssız bir yerde dört beş gün aç susuz bırakılırmış. Beşinci günün sonunda tutsakların çoğu ölürmüş. Kalanlar ise belleklerini yitirirmiş. Tutsak zamanla kendine gelir yiyip içerek gücünü toparlarmış. Ama o artık bir insan değil, ölünceye kadar geçmişini hatırlamayan “mankurt” olurmuş. Bir mankurt kim olduğunu, hangi soydan geldiğini, anasını, babasını ve çocukluğunu bilmezmiş. İnsan olduğunun bile farkında değilmiş. Bilinci, benliği olmadığı için, efendisine büyük avantaj sağlarmış. Ağzı var, dili yok, itaatli bir hayvandan farksız, kaçmayı dahi düşünmeyen, hiçbir tehlike arz etmeyen bir köle. Onun için önemli olan tek şey efendisinin emirlerini yerine getirmekmiş.

thunderpoint
10-11-2007, 00:14
Ahh be akif,

Kayseri dedin ya.. Tekir, Talas, Hisarcık, Sarımsaklı, Gesi, Hunat, Esenyurt, İkmâl, Fevzi çakmak, Sivas Caddesi, Kümbet, kale, müze...

Çocukluğum, gençliğim; 70'li yıllar...

Ben oradan ayrıldığımda yeraltı çarşısı inşaat halindeydi...

Hoşgeldin, sevgiler...

asmara
10-11-2007, 00:35
hoşgeldiniz...

sargon
10-11-2007, 02:13
Bu ne güzel karşılama yahu. Akif'i kıskandım walla. *:D

vartor
10-11-2007, 02:34
Sevgili sargon, bu bizim reklam subemiz. Hele bir yazmaya baslasin esas o zaman gorecek hosgeldini.. Aman Akif, sargon *kiskanmasin diye soyledim, ciddiye alma. Aramiza hosgeldin, ama niye elleri bos geldin? Hani sucuk pastirma? Eskiden Kayserili ziyaretciler muhakkak yanlarinda bir cikinla gelirlerdi, nerede o eski Kayserililer...

beelzbb
10-11-2007, 04:34
akif dinlerden özgürlüğe hoş geldin...

kendini dine mahkum kılmış biri..

eee sizde özgürlüğe mahkum kılınanlardansınız...

ne laf ettim beeee :)

aydoe
10-11-2007, 13:28
özgürlük çok iyidir aidiyet bir şeye inanma bağlanma iman bunlar insanı bağlar geniş düşünmesini engeller demokrasinin bilimin önünde engeldir sabit fikirli olmak gelişmeyi engeller

sargon
10-11-2007, 15:38
özgür beyin, oh olsun, kayserililer iyi yapmışlar. Kardeşim tanımadığın bir şehre gidiyorsun, adam önce bir sorar, bu şehrin doğal ve tarihi güzellikleri nerdedir diye. Kayseri binyıllık şehir. Bir sürü görülecek şeyi vardır. Hiçbiri aklına gelmiyosa, adam sorar, şu Gesi bağları nerdedir, nasıl gidilir falan diye. Sen bizim Bektaşi misali hemen meyhane soruyorsun. Hem tek başına meyhanede ne yapacan, muhabbet olmadan içkinin ne tadı var ki. Rakı muhabbetlerimize katılmazsın, Kayseriye gider gitmez meyhane sorarsın. İyi olmuş sana. *:D

Bu arada yeni bir şehre gitmeyle ilgili ben de bir anımı anlatayım. Üniversite öğrencisiydim. Yaz tatilinde harçlığımızı çıkarmak için çalışıyoruz. Bir iş buldum, çeyizlik eşya satan bir firma. İzmir civarındaki il ve ilçelere taksitle çeyizlik eşya satıyorlar. Ben de senetlerin parasını topluyorum. Her gün bir ilçeye gidip adresleri dolaşıp, senetleri tahsil ediyorum. O gün Akhisar'ın senetlerini verdiler. Otobüse atladım, Akhisar'a indim. Sırada bir adres var. Gittim adam bekçiymiş, evde yok dediler. Ben de kalktım karakola gittim sormaya. Karakol'da demezler mi, o şimdi genelevde nöbette. Haydaa, kalk bu sefer geneleve git, bekçiyi bul. Karakoldaki tarife göre gittim, ama yolu karıştırdım. Şimdi ne olacak, önüne gelen birine de "genelev nerde kardeş" diye sorulmaz ki. Neyse baktım olacak gibi değil. Cesaretimi toplayıp birine yanaştım. Tabii adamın suratında hınzır bir gülüş. İçinden "vay abaza" diye düşünüyordur eminim. Ya ben bekçiyi bulacam falan desen ne fayda. Neyse genelevi bulana kadar iki kişiye genelev sormak zorunda kaldım. Tabii ikincisinde de aynı yüz ifadesi. Üstelik genelev kapısında da yine bir saat bekçi bekledim.

Akhisar aklımda böyle kalmıştır. *:D

-Maximus-
10-11-2007, 16:17
sargon senetleri şeytana uyup farklı şekilde tahsil etmedin dimi *:D

sargon
10-11-2007, 16:40
maximus, yüzündeki gülümsemeyi görebiliyorum. *:D

Dediğin gibi bir tahsilat tabii ki olmadı. Ama o birkaç aylık senet tahsil etme işinde epey bir macera yaşadım. Bunlara bahsettiğin türden garip olaylar da dahil. İnsanımız inanılmaz zenginlikler taşıyor. *:D Bütün gençlik maceralarımızı burda anlatamayız değil mi. Ayıp olur. *:D

O zamandan yıllar sonra İzmir'de bir büro açmıştım ve sık sık iş için İstanbul'a gidip geliyordum. O zaman Akhisar'dan her geçişimde gülerdim.

gerilla
10-11-2007, 23:39
benim kayseri ile ilgili bildiğimde kafası çalışan çocukları ilkokulu bitirdikten sonra okuldan alırlar, ticarete verirlermiş. kafası çalışmayan çocuklarıda aç kalmasın diye okuturlarmış. sayın cumhurbaşkanımız ABDullah gül okuyan kesimden.

takip38
11-11-2007, 02:04
benim kayseri ile ilgili bildiğimde kafası çalışan çocukları ilkokulu bitirdikten sonra okuldan alırlar, ticarete verirlermiş. kafası çalışmayan çocuklarıda aç kalmasın diye okuturlarmış. sayın cumhurbaşkanımız ABDullah gül okuyan kesimden.
gerilla burda gül e laf attın ama laf bana da dokunuyo bunu yazarken benim okuyorum yazısını görmemişsin diye alınmıyorum..

gerilla
11-11-2007, 13:58
bilemem takip38, kayseri'de usül böyleymiş...

11-11-2007, 17:48
Hosgeldin takip

takip38
12-11-2007, 02:09
gerilla o şekilde değil tabi kafası çalışmayanı okula gönderme diye bişey yok küçüklükte ticarete yatkın mı ticaret de uyanık mı...ticaret zekası yani normal IQ suna bakıp ticarete başlatmıyorlar herkezin işe yatkın bi yanı vardır kimisinin okula kimisinin ticarete meğili vardır adam olucak *çocuk misali..e her iki dalda da tanınmış isimler çıkartmışlar ise o zaman bende kafası çalışmayan yani okuyan kayserili olmayı başka şehirli olup aylak aylak dolaşmaya yeğlerim :wink: