PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vakit Gazetesi'ndeki ilan..

asmara
13-11-2007, 19:56
bir tüfek ilanı.
silahı kimler alır biliyor bu silah tüccarları.
8O

thunderpoint
13-11-2007, 20:04
Sevgili asmara,

Başlık, konu ve izlenmesi istenen yol biraz açık olsa daha iyi olmaz mı?

Sevgiler...

asmara
13-11-2007, 20:15
konuyu rahatsizlığımı dile getirmek için açtım.
silah satışı için gazete ilanı.
hoşuma gitmedi.
her evde bir silah fikri.

AYATA
13-11-2007, 20:26
Severim silahları problemi kesin ve net çözer.... :)

ozgur_beyin
13-11-2007, 20:28
sevgili asmara thunderpointin vurguladığı gibi, bu ilan nerde başlıyor ,nerde bitiyor bellideğil.

bir tüfek ilanı.
silahı kimler alır biliyor bu silah tüccarları. . şöyle yazmışsın.

ama şöyle yazsaydın anlardık kolayca

Bir tüfek ilanı
''silahı kimler alır,biliyor bu silah tüccarları''

demekki tırnak içinde olan ilanın içeriği *,diye düşünürdük. eğer benim tırnak içine aldığım ''ilanın metniyse''
ben illandan şunu anlarım. (vakit'te çıktığı için) silah tüccarlarının ''silahların nereye gittiğini *bilmesi'' demek,
''şeriatçılar silahlanıyor'' demektir. ama ilanın önünü arkasını yazmadığın için ''meramın'' anlaşılmadı.

asmara
13-11-2007, 20:38
özgür-beyin,
şeriatçılar silahlanıyor demek istemedim.
şeriatçılar silahlanıyor mu acaba demek istedim?
yani bu tip ilanlar başka gazetelerde dikkatimi çekmemişti.
şimdi durup dururken paranoya yapmak istemem.
ama birilerinin benden daha fazla silaha meraklı olduğu kesin.
yine de kötü niyetli olmak istemiyorum.
o bakımdan derdimi de tam açamıyorum.
yani bir derdim olmalı mı acaba, onu da bilmiyorum.

ozgur_beyin
13-11-2007, 20:50
özgür-beyin,
şeriatçılar silahlanıyor demek istemedim.
şeriatçılar silahlanıyor mu acaba demek istedim ASMARA.

Sevgili asmara, senin öyle bir şey demediğinin farkındayım. ilan insana onu çağrıştırıyor dedim.
neyse kapatalım gitsin.

mhmd
13-11-2007, 21:04
Vakit gazetesini iyi bilirim.
Lafı eğmeden bükmeden yazar.
Hoyratça yazar.
Saygısızca yazar.
İçinde ne varsa onu yazar.
Hedef gösterir, kızar, kızdırır, köpürür, köpürtür, saldırır, saldırmayı da teşvik eder.
Her hali ile radikaldir.
Bir tarafın en uç gazetesidir.
Bu yüzden sevmem.
Bir aralar okuyayım dedim.
Bilgi bilgidir, her yönü bilmek lazımdır dedim.
Her okuduğumda yukarıdaki saydığım fiilleri bizzat yaşayınca vaz geçtim.
Uzun zamandır dikkate alıp yüzüne bile bakmıyorum.
Buraya kadar iyi...

Silah reklamı bu gazete, Sn. ozgur_beyin' in anlattığı şekli ile var olduğunu mu doğuruyor?
Silahlanmanın kötü bir tarafı mı var?
Mesele elimizde var olan nesne mi, kafamızdaki düşünce mi?
Minibüsten inen şoförün elindeki levyeye ne diyeceğiz?
Oto hırsızının yakalanınca oto sahibine sapladığı tornavidaya.
Kahvede taş çaldı diye masayı devirip arkadaşının kafasına indirilen okey ıstakasına!
Çamaşır ipi ile yaşlıları boğazlayanlara!
Bilmem kaç promil alkol alarak trafiğe çıkanlara!
90 Hız sınırlaması olan yolda 150 ile kaza yapanlara.
Bunlara ne diyeceğiz?

Ben silah sever biriyim.
Silahın her türlüsüne karşı ilgim vardır.
Belki de; serde Karadenizlilik olduğundandır bilemiyorum.
Ama bir kez olsun bu silahı ya da diğerlerini!!! bir canlıya karşı kullanmayı düşünmedim.
Okul yıllarımda arkadaşlarla kışın Abant'ta piknik yapmıştık. Bir arkadaş av tüfeği getirmiş. Bir sürü de fişeğimiz var. Ota, dala, kayaya nişan alarak ateş edip eğleniyoruz. Akşam üzeri aşağı doğru inerken, yolda gezinen tatilcilerle karşılaştık. Gayet modern giyimli bir hanım teyze bizi silahla görünce yaklaşıp;
-Evladım şu tepenin arkasında sabahları keklikler bol olur siz oraya gittiniz mi? Demez mi?
Hepimiz birbirimize baktık, şaşırmıştık. İlk çözülen ben oldum.
-Teyze biz canlıya atmıyoruz sadece nişan talimi için ateş ediyoruz. Dedim.
Bu sefer şaşırma sırası modern teyzedeydi.

Atıcılık diye bir spor dahi vardır.
Belki savaşlardan esinlenerek üretilmiş bir spordur. Lakin çok zevkli bir spordur. Tavsiye ederim.

Sn. asmara,
Bahsettiğiniz gazetenin eleştirecek bu kadar çok tarafı varken böyle küçük bir konu bulmanız yazık olmuş. Açık açık İslami Şeriat! isteyen bir gazetede bir silah reklamı!!!
Bana çok komplocu geldi.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

thunderpoint
13-11-2007, 21:11
Gayet modern giyimli bir hanım teyze bizi silahla görünce yaklaşıp;

Sevgili mhmmd,

Bu temaya bu ayrıntılar uygun düşmüş mü sence?

Sevgiler...

mhmd
13-11-2007, 21:22
Sn. thunderpoint,

Kışın ortasında, 15 tatilde, Abant dinlenme tesislerine gidip eğlenebilecek kişileri bir düşün.
Bahsettiğim kişi bu kişiler içinden bir hanım teyze. Sırtında tüylü bir post (Bilmem ne derisi mont diyorlar), aynı renk ve tüyde bir çift bot, geniş güneş gözlükleri bunca senenin ardından unutamadığım ayrıntılardı.
Meselem sınıfsal ayırım yapmak değil, kimden ne çıkacağını kestirmenin zor olduğu idi.
Ama fazla teferruat diyorsanız ona da eyvallah.
(Herşeye rağmen o modern giyimli bir hanım teyzeydi. *:) *)

asmara
13-11-2007, 21:47
Hoyratça yazar.
Saygısızca yazar.
Hedef gösterir, kızar, kızdırır, köpürür, köpürtür, saldırır, saldırmayı da teşvik eder.
Her hali ile radikaldir.
Bu yüzden sevmem.
Buraya kadar iyi...

Silah reklamı bu gazete, Sn. ozgur_beyin' in anlattığı şekli ile var olduğunu mu doğuruyor?
Kahvede taş çaldı diye masayı devirip arkadaşının kafasına indirilen okey ıstakasına!
Bunlara ne diyeceğiz?

Ben silah sever biriyim.
Ama bir kez olsun bu silahı ya da diğerlerini!!! bir canlıya karşı kullanmayı düşünmedim.
Okul yıllarımda arkadaşlarla kışın Abant'ta piknik yapmıştık. Bir arkadaş av tüfeği getirmiş. Bir sürü de fişeğimiz var. Ota, dala, kayaya nişan alarak ateş edip eğleniyoruz. Akşam üzeri aşağı doğru inerken, yolda gezinen tatilcilerle karşılaştık. Gayet modern giyimli bir hanım teyze bizi silahla görünce yaklaşıp;
-Evladım şu tepenin arkasında sabahları keklikler bol olur siz oraya gittiniz mi? Demez mi?

Belki savaşlardan esinlenerek üretilmiş bir spordur. Lakin çok zevkli bir spordur. Tavsiye ederim.

Sn. asmara,
Bahsettiğiniz gazetenin eleştirecek bu kadar çok tarafı varken böyle küçük bir konu bulmanız yazık olmuş. Açık açık İslami Şeriat! isteyen bir gazetede bir silah reklamı!!!
Bana çok komplocu geldi.

ben vakit gazetesini bilmem.
bu sebeple,
sadece bu ilana bakarak "şeriatçılar silahlanıyor" diye bir çıkarım yapmam mümkün değil tabii...

mhmd
13-11-2007, 21:58
Sn.asmara,

Bir büyük sözü dinlememenin sonu bu oldu.
İyisi mi; Sn. ozgur_beyin'in de söylediği gibi;
neyse kapatalım gitsin.

-Maximus-
13-11-2007, 22:57
asmara tesbitinde kesinlikle haklısın, vakit gazateside malum tüfek reklamı hiç eksik
olmaz, arkadaşlar rejime muhalifler ya! silahlanıyoruz boş değiliz mesajı vermeye
çalışıyorlar, ama şu bilinmeliki arap ve çaput giysi aşığı zerzevatların vereceği rahatsızlık
sivrisineğin vereceği rahatsızlıktan fazla değil.

gercekisim
13-11-2007, 23:17
Hoyratça yazar.
Saygısızca yazar.
Her hali ile radikaldir.
Bu yüzden sevmem.
Buraya kadar iyi...

Bunlara ne diyeceğiz?

Ben silah sever biriyim.

Sn. asmara,
Bana çok komplocu geldi.

Lafı eğmeden bükmeden yazar. Bu kısmına tam anlamıyla katılamayacağım :) çünkü lafı eğip bükerek,ima yolu ile hakaret etmeye çabaladığı da oluyor kısacası MERT DEĞİLLER. Özellikle abdurrahman dilipak gibi ironik bir cahil yazara sahip ki okumalısınız...okumalısınız ki insan nasıl bu kadar ironik olur nasıl bu kadar saçma ve yanlış bilgiler verir,insanların beynini yıkar göresiniz. :) *geri kalan eleştirilere tam anlamıyla katılıyorum..özellikle ağzıbozuklukta üstlerine yoktur...en başta da hasan karakaya gelir o konuda :)

epoch
25-11-2007, 09:59
merhaba.

islamcılar veya şeriatçılar diyelim, silahlansalar ne yazar.
teknoloji ile ilgili birikimleri yok. anca gazete basabiliyorlar.
sıkcada tv. kanallarının sayısını çoğaltmaya başladılar. berat, tv5,ve dahası gibi.
ben, hepsiyle başedebilecek kadar kendimi onların karşısında, daha kuvvetli hissediyorum.
akp iktidardan düştüğünde, enerji boşalması geçirecekler diye tahmin ediyorum.
saygılar.

aydoe
25-11-2007, 10:58
Silah reklamları yasaklanmalı ,sigara reklamı yasak sigara yavaş öldürür,silah ise ani ölüm nedeni
Bu fanatik dinciler çok tehlikeli kurban keserlerken seyredin adamlar coşuyor kanla yıkanırlar
*Çocukların önünde infaz
ırakın Diyala vilayetinde ikisi kız üç kardeş,pantolon giyiyorlar diye amcalarını ve eşini
çocuklarının gözü önünde başlarını keserek öldürdü.
polis cinayeti işleyenlerin elkaide militanı olabileceğini duyurdu.
Tutuklanan üç kişiçpolis sorgusunda ,bir okulda güvenlik görevlisi olan amcaları Yusuf el Hayali ve karısı zeynep kamil i ibadet etmemeleri ve batı tarzı giyimleri yüzünden öldürdüklerini söylediler.
(25.11 cumhuriyet 11. sayfa)
Onları bilmem ama bizlerin kendimizi korumamız gerekir

25-11-2007, 12:06
",ima yolu ile hakaret etmeye çabaladığı da oluyor kısacası MERT DEĞİLLER."

Yahu allahtan bu gercekisim "MERT" de, elimizde bir tane numunelik var.

AYATA
25-11-2007, 14:17
Bir silah bir kenarda onbin yıl dursa kendi kendine hiç kimseyi öldürmez....yani silah öldürmez insan öldürür ve silahı yapanda insandır...En korkunç silah insandır burda esas görülmesşi gereken, radikal islamın nasıl silah lar yetiştiridiğidir.

bilmem
25-11-2007, 17:46
Tarafısız düşünen bir insan olarak merak ettiğim şey şu;
Niye vakit gazetesinde çıkınca bu kadar büyütülüyor bu konu?
Dinci bir yayın olduğu için mi?
Yıllardır bir çok gazetede ben silah satışlarının yapıldığını gördüm.
Ama niye özellikle dinci kesimlerin gazetelerine bu kadar saldırı yapılıyor?

aydoe Senin verdiğin örneklerdeki "sigara alkol silahları" hangi medeniyet yaptı peki? CAHİL şeriatçı kesimin bu silahları üretmediğine eminim çünkü onlar cahildir çabuk İNANIRLAR. *İnsanlar ölüyorsa suçlusu şeriatçılar değil ölümü kolaylaştıran silahları icat edenlerdir. Unutulmamalıdır ki yüzyıllardır insanlar ölüyor ve öldürülüyor.

Birşey sormak istiyorum;
Din adı altında insanları öldürmek mi suçtur yoksa silahları üretip özgürlük adı altında ülkeleri işgal etmek mi suçtur?

dipnot : ilk mesajım biraz dengesiz tepkiler vermiş olabilirim. *kusurum varsa herkesten özür dilerim.

gerilla
25-11-2007, 18:04
bence silah o kadarda kötü bir şey değildir. bu gazete sayın cumhurbaşkanımız ahmet necdet sezer görevi bıraktığında kaba etlerine kına yakmışlardı, silah ilanı mı yayınlamayacak?

aydoe
25-11-2007, 18:23
silaha gerek duyulmuyan *bir dünyada kardeşce yaşamak dileğiyle
herkese teşekkür ederim
silah tüccarlarını kovalım

asmara
25-11-2007, 18:26
.............Birşey sormak istiyorum;
Din adı altında insanları öldürmek mi suçtur yoksa silahları üretip özgürlük adı altında ülkeleri işgal etmek mi suçtur? ..............

ikisi de suçtur.

ancak şunu da unutmamalı insanlar,

din adına işlenen cinayetler "insanın vicdanını" yok etme çabalarıdır. insan ya inanır ya inanmaz. böyle saçma birşey için cinayet olamaz.

cinayetin mazereti olamaz. ve eğer bu cinayetleri "allah" onaylamış ise bu hiç mi hiç olamaz. çünkü, tanrı mükemmel bir sistem önermiş olmalı. karşı tarafın zaten mükemmellik iddiası yok. ama dinler insanlara bu dünyada güzellik vaad eder. oysa cinayet cinayettir. güzel de değildir. burada bir hata vardır.

aydoe
25-11-2007, 18:39
olur olur bal gibi olur
olmakta her gün yaşanmakta

bilmem
25-11-2007, 21:56
.............Birşey sormak istiyorum;
Din adı altında insanları öldürmek mi suçtur yoksa silahları üretip özgürlük adı altında ülkeleri işgal etmek mi suçtur? ..............

ikisi de suçtur.

ancak şunu da unutmamalı insanlar,

din adına işlenen cinayetler "insanın vicdanını" yok etme çabalarıdır. insan ya inanır ya inanmaz. böyle saçma birşey için cinayet olamaz.

cinayetin mazereti olamaz. ve eğer bu cinayetleri "allah" onaylamış ise bu hiç mi hiç olamaz. çünkü, tanrı mükemmel bir sistem önermiş olmalı. karşı tarafın zaten mükemmellik iddiası yok. ama dinler insanlara bu dünyada güzellik vaad eder. oysa cinayet cinayettir. güzel de değildir. burada bir hata vardır.

aslında din adı altında yapılan çoğu savaşlarında temeli paraya toprak arzusuna dayanıyor haçlı seferlerinden bunları görebiliriz.
Ama benim kendi tezimde var tabi *ne kadar doğrudur bilemem.
Son din son kitabın kuran-ı kerim olduğunu düşünürsek allah diğer dinlerin değiştiğini düşünüpte onlara ceza vermek amacıyla diğer dinler ararsına düşmanlık koymuş olabilir. Ama yine bir faktör var allah bunları biliyordu da yaptırıyorsa bir anlamı olmazdı?...

Dinle ilgili çekişkilerim çok...
yaklaşık 2 haftadır siteye üye olmamam rağmen siteyi takip ediyorum üye oldum bakalım hangisi galip gelecek...... hayal mi gerçek mi ? ...
neyse konuyu saptırmayalım :)

epoch
30-11-2007, 20:30
Vakit’in, *akit olduğu dönemi de bilirim ben.
Şimdi iyice şarlatan oldu. *Tabi buldu kafasına göre hükümet. Zevkini çıkarıyor.

Akp’nin *yandaşı olan zihniyete demokrasi silahı da işlemez.
Bu durumda silah reklamı, teşhiri yapılan hedef’tekiler için.
Örneğin 3 general. Bunlardan ikisi halen görevde.

Yaşar Büyükanıt ile kara kuvvetleri komutanı İlker Başbuğ
diğeri emekli olmuş tümgeneral Osman Pamukoğlu.

Bulmacadan çıkan, siz kral değilsiniz sözü basit algılanmasın.
kafası küf tutmuş, şeriat düşkünü sinsiler için çek-vur talimatına dönştüğü görüldü.
danıştay cinayeti tanıklık ediyor.

hysteria
30-11-2007, 21:49
bir soz duymustum, tam kelime kelime hatirlamiyorum ama,
din olmasa iyiler iyi, kotuler kotu olarak kalirlar, iyilere kotuluk yaptirabilmek icin din gerekir. diye gercekten cok *dogru bir soz, bir cok insan dini kitabinda yaziyor diye cinayet isliyor ve bundan hic pismanlik duymuyor. vicdani gayet rahat kendide idama gidiyor gerekirse gozunu kirpmadan.

bu adam silahli olsa ne olur silahsiz olsa ne olur? adam zaten modern yasalari kabul etmiyor, etrafindaki herkesin giyimi kusami yasayisi ile ilgili kendi uzerinde hak goruyor, o ufacik beyni ile okudugu kitabtan anladiklari ile tanri yasasini kendisi uyguluyor... bu kafa yapisi dunya uzerinde var oldugu surece en guzel sistemi, yasalari uygulayicilari getirin genede adamlar rahat durmazlar...

Titan
01-12-2007, 00:25
bu kafa yapisi dunya uzerinde var oldugu surece en guzel sistemi, yasalari uygulayicilari getirin genede adamlar rahat durmazlar...

*Sisteme gerek yok, bu adamları yola getirmek için onlara karşı aynı yolu izlemek! (insanlıktan kaybedilecek, ama kısasa kısas'tan anlarlar ancak) :twisted:

aydoe
01-12-2007, 07:28
30 Kasım 1925 3. devrim yasası
Tekke,zavviye,türbelerin,tarikatların kapatılması
82. yılı kutlu olsun
80 öncesi bunlar yasa dışıydı arasıra nurcular falan yakalanır evleri basılırdı
12 eylül sonrası meydan bunlara tahsis edildi istediğiniz gibi oynayın gelişin çoğalın
örgütlenin ve devleti ele geçirin dendi
Aydınları özgürlükçüleri devrimcileri zindanlarda işkencelerde yok ederseniz
Her tür gericiliği tarikatları serbest bırakırsanız gidişat böyle olur
Devrim süreklidir ,gelişme durdurulamaz değişim süreklidir duramazsın ya ileri gidilecek
yada geriye biz geri vitese taktık
Atatürk bize medeni ülkeleri hedef göstermiş çağdaş uygarlık demiş
biz iranmı olalım malezyamı diye düşünüyoruz
Allah herkese akıl fikir versin,işimiz allaha kaldıysa hapı yuttuk

Engse Hohol
23-05-2010, 19:48
Arap tanrısı sözkonusu gazeteyi başımızdan eksik etmesin.
Sayesinde hangi tür gerçekleri öğrenmiyoruz dersiniz!
Bakınız;

1 (http://www.habervaktim.com/haber/123229/saylanin_imami_listede.html)) Türkan Saylan'ın cenazesinde yaptığı konuşmayla gündeme oturan emekli Beyoğlu Müftüsü İhsan Özkes de CHP Parti Meclisi listesine girdi.

2 (http://www.habervaktim.com/haber/123211/chp_kurultayina_kabe_benzetmesi.html)) NTV spikeri Oğuz Haksever, CHP Kurultayı'nın yapıldığı salonu kabeye benzetti. Haksever, canlı yayında CHP'lilerle röportaj yaparken "Burası bir Kabe gibi. İnsanlar uğultulu bir şekilde dönüyorlar" ifadesini sarf etti.

3 (http://www.beyazgazete.com/haber/2010/05/23/halki-kemal-in-marka-gomlegi.html)) Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun 350TL'lik Etro marka gömlek giydiği ortaya çıktı.

zahit
25-05-2010, 00:59
12 Eylül askeri fasist dikdatörlügü bunlarin hortlamasini vede gercek dogum"larini gerceklestirdi.Üstüne üslük yaptigi anayasaylada percinledi.
30 senedir"de toplumsal mufalleti öyle bir sindirdiki helal olsun bu günlere,
Getirdi.Basin-gazeteler-yayin organlari-televizyonlar-ögrenci,ögretmen,askeri,polisi,yökü,ünüversteleri, Hayatin her alanini parsellemeyi bölüstürmeyi,her türlü ahlaksizligi pazarladiki insanlari insan olmayi unutturdu,gambazlik,ispiyon,fuhus,acele köse nasil dönülür"lügü
dönekligi yigitlik,haci analara kerhane patronicelere madalyalar vermeleri,
pezevekleri,mafya babalarini vatan sever olarak ilan edisleri.
Söylemler sürüb gider gerisini siz getirin genclik?
------------------------------------------
BIRAZ DA SIZLERE GÜLÜS ÖYKÜSÜ:
Peygamber dönemi mustafa,savasin birinde ganimet bölüsümü olacak
ganimette güzel bir affet,Pegamber,ömer,osman,ebubekir var-ganimeti kim
Alacak onun tartismasini yapiyorlar tabi -O-Dönemde bu saydigim zatlarda
Söz söyleme yetkileri var.Zar atmada karar veriyorlar büyük zar atan mali,
Götürecek.ilk zari osman atiyor 4-4atiyor-sira ömerde 3-3atiyor-sira ebubekirde6-5atiyor-son sira peygamberimizde-6-6atti beygamberimiz,
seviniyor mali götürdüm diye,Birden bire bir gök gürültüsü firtina tabi herkes
sasiriyor neoluyor diye cadirin icine iki zar düsüyor-7-7-Mali yedi yedi atan
kazaniyor?HOSCAKALIN GERCEKLERNEN OLUN:

Tumagü İskicap
17-11-2015, 08:05
Akit tv'nin atam izindeyiz 10 kasım videosunda;
"atam hz ibrahim, atam hz musa, atam hz isa, atam muhammedim yeryüzündeki tek önderim, peygamberim, bize bıraktığın quran ve sünnetinin izindeyiz, atam saidi nursi ve son olarak adam izindeyiz, yeni türkiye yolunda hak çerçevede seninleyiz" deniliyor.

İşte bu akit gibi osmanlı ecdadı müslümanların osmanlısı, 600 yıl boyunca Türklerden nefret etmişlerdir ve Türkleri aşağılamışlardır. Osmanlılar, hanedanlığa rakip olmasınlar diye Türklere 600 yıl baskı uygulamıştır. Cumhuriyetle beraber Ne mutlu Türküm diyene sözü, osmanlı'nın Türkleri aşağılamasına haklı bir tepki olarak doğdu. Atatürk durup dururken Ne mutlu Türk'üm diyene sözünü söylemedi. Osmanlının deccal hanedanlığı yüzyıllarca Türk kini aşılamasaydı, şimdiki Türkiye'de akit kurnazlığında debelenen soytarı müslümanlara rast gelmeyecektik.

Cercis Hz Circis
02-04-2016, 06:53
İslamda silahlanmak ve ganimet (enfal) için savaşmak peygamber mesleğidir.
Başkasının malı olan ganimetten yiyin diyebilen dünyada başka bir din yok.
İslam, kendisi gibi olmayan ülkelere dar-ül-harb gözüyle bakan tek dindir.

Cercis Hz Circis
02-04-2016, 07:48
atam saidi nursi ve son olarak adam izindeyiz

Sevgili Tumagü İskicap;
Bediüzzaman saidi nursi'nin bir talebesinin video'sunu izleyerek bu soytarıların anlattıkları dine bakınız !

facevideo (https://www.facebook.com/TarikatSirktir/videos/vl.1562906307282247/480844628722406/?type=1&theater)
Kıyamet koptu kopacaktı, kainatın devamına gerek kalmamıştı.
İşlenen günahlar yapılan hatalar, kıyametin kopması neticesi verecekti.
Ancak bediüzzaman hazretleri risaliyeyi nur külliyatını yazmakla, allah kainatın ömrünü uzattı.
Demekki kainat bediüzzamana minnettar, çünkü hayatlarını ona borçlular.
Bediüzzaman hazretleri bu eseri (risaliyeyi nur) yazmakla ne büyük iyilik yapmış bu kainata.