Orijinalini görmek için tıklayınız : Mezar taşınıza ne yazılsın?
BEN ŞU AN ŞAİRİNİ HATIRLAMADIĞIM ŞU DÖRTLÜĞÜ VASİYET ETTİM....
Öldük ölümden bir şeyler umarak
Bir büyük boşlukta bozuldu büyü
Nasıl hatırlamazsın o türküyü
Gök mavisi, dal yeşili, kuş tüyü
Alıştığımız bir şeydi yaşamak
cahit Sıtkı Tarancı *
ÖLÜMDEN SONRA
Öldük, ölümden bir şeyler umarak.
Bir büyük boşlukta bozuldu büyü.
Nasıl hatırlamazsın o türküyü,
Gök parçası, dal demeti, kuş tüyü,
Alıştığımız bir şeydi yaşamak.
Şimdi o dünyadan hiçbir haber yok;
Yok bizi arayan, soran kimsemiz.
Öylesine karanlık ki gecemiz,
Ha olmuş ha olmamış penceremiz;
Akarsuda aksimizden eser yok
C.Sıtkı Tarancı
Mezar taşımın olacağını sanmıyorum. Zira böyle bir şeye ihtiyacımın olacağını da düşünmüyorum. Ölümümden sonra organlarımın ihtiyacı olan insanlara verilmesini isteyeceğim. Bir cenaze töreni gibi gerek ailem gerekse çevremdeki insanların canını sıkacak *bir hareketin yapılmasınıda istemiyorum. Bunu defalarca aile fertlerimin önündede söyledim. Her ne kadar tövbe tövbe öyle şey olurmu dedilersede gerçek bu dedim. Yavaş yavaş gerçek düşüncelerim olduğuna inanmaya başladılar. Umarım vasiyetim yerine gelir. Gerçi bu durumdan mezarcılar rahatsız olacaklar ama ne yapalım dünyada müslümanmı kalmadı. *Baksana çil yavrusu gibi çoğalıyorlar.
Mezar taşım olmayacağı için yazılacak bir şeyde gerekmiyor....
:D *:D
Gülücüklerin birisi asmara için. Asmara yine gel, yine bekleriz. Forumu çettirme (chat yapma) yeri olarak kullanıyor da olsan, forumumuz sana her zaman açık.
İkincisi Sirius-B için. Sevgili kardeşim, mezar taşın için vasiyet verecek kadar olayı ciddiye alıyorsun. Peki şairin adını nasıl unutursun, oldu mu ya. Hadi şairi unuttun, şiiri de unutmuşsun be güzel kardeşim!
bayraktaro1
13-11-2007, 22:58
Yaşamı sen kendin kontrol mü ediyorsun zannettin ?
Herşey oldu işte, sen sadece bir oyuncaksın
Hepimiz yaşam maratonunda birer koşucuyuz.
Sırası geldiğinde bayrağı sonrakilere devrediyoruz.
Bayrağı devretmek, sonrakileri yaşatmak demek.
Biz koşuyu tamamladık, şimdi bayrak sizde.
Tadını çıkarın koşunun, bayrağı devredene kadar.
seyduna2
13-11-2007, 23:22
Ziyaretçi!
Ölümüme ağlama.
Ben yaşasaydım sen ölecektin.
-Maximus-
13-11-2007, 23:24
ben kendimi yaktırıp küllerimi okyanusa serptireceğim, o yüzden mezar sorunum yok 8)
maximus, Türkiyede isen böyle bir şansın yok. Ama ben de aynı şeyi arzu ediyorum ve bu yüzden artık sesimizi çıkarmamız gerekir diye düşünüyorum.
* *saygılarımla
thunderpoint
13-11-2007, 23:40
maximus, Türkiyede isen böyle bir şansın yok. Ama ben de aynı şeyi arzu ediyorum ve bu yüzden artık sesimizi çıkarmamız gerekir diye düşünüyorum.
Ben de öyle düşünüyorum..
ozgur_beyin
14-11-2007, 00:00
temel avrupaya işçi olarak gider. iyi bir mermer ustası olduğu için, bir kilisede'' mezar taşı ''ustası olarak işe başlar.
bir gün ,kilisenin papazına, kilise cemaatinden yaşlı bir hanım gelir VE *papaza derki.
''sayın rahip ,ben ömrüm boyunca ,tanrıya hizmet edip hiç evlenmedim ve bakireyim ve öylede öleceğim.
bütün mal varlığımı da kiliseye bırakacağım. iyi bir hrıstiyana benzer bir cenaze töreni ve mezar taşıma da
durumumu iyi anlatan, bir yazı yazdırmanızı istiyorum'' der.
Rahip'' hiç merak etmeyin hanımefendi istekleriniz eksiksiz yerine getirilecektir''der
belirli bir müddet sonra kocakarı ruhul-kudüs'ün rahmetine kavuşur. çok güzel bir cenaze merasimi yaparlar.
rahip cenazeden dönünce temeli yanına çağırıp kadının durumunu anlatıp '' gözünü seveyim bu mezarını çok güzel yap. birde kadının durumunu *anlatan bir kitabe yaz''diye emir verir.
temel on- onbeşgün sonra gelir ve derki ''efendim istediğiniz mezarı yaptım''
rahip kadının mezarına gider . mezar hakikaten harika olmuş . birde kitabeye bakar ve şok olur. temel taşa
kadının ''durumunu '' anlatan iki kelime yazmış. AÇILMADAN İADE
no_panik
14-11-2007, 00:04
öldünse ey bâkî
değildir cihan mülkü no_panik'e baki
buna çarkı felek derler
ne sen bâkî, ne ben bâkî" ...
Gerçi yaşımız daha genç amma hayat bu ne olacağını kestiremeyiz....Bir gün tahtalıyı boyladığımızda Baki'nin Kanuni'ye yazdığı müstesna dörtlüğü koca koca harflerle yazdırmayı planlıyorum... Hee bide sonuna Ruhuna Fatiha da olursa hiçte fena olmaz hani...
Sargon yıllar evvel derlemiştim o şiirden o sözleri yahu *:) dört satır yeter...sözlerde şairden önemli bence...
Asmara'dan özür dilemem gerek galiba. Burdaki "yine geleceğim:)" sözünün mezar taşına yazılmasını istediği söz olduğunu anlamamışım.
Ben iki gündür yakılsam mı, gömülsem mi diye düşünüyorum. Henüz karar veremedim ama mezar taşları, daha doğrusu bu taş denen şeyler şu "kutsal taşlar"ı yazdığımdan beri müthiş ilgimi çekiyor. Mezar taşları yapan mermerciler bazen giriş yerine bir iki tane koca taş koyuyorlar. Bu taşları uzun uzun seyretmekten müthiş leyf alıyorum. O ne heybet öyle, o ne kendinden emin duruş. Taş gibi derler ya, tam taş gibi duruyor. Üzerine ne yazdıracağımı bilemiyorum ama şöyle güzel bir taş hiç fena olmaz diyorum. Ama öyle mermerden işlenmiş, üzerine oymalar yapılmış falan değil, direk yontulmamış bir taş olsun benimki. Eskiden Hindistan'da oğulların görevlerinden biri babalarının mezarının üstüne büyükçe bir taş getirip koymakmış. Ama bu iş sıkça savsaklanıp, bazen de hiç yerine getirilmezmiş. Bakalım bizim nasıl olacak.
Organlarımı bağışlamaya fırsatım olmadı, ama bağışlayacağım. Geriye kalan parçaları da gömsünler, börtü böcek yesin. Doğaya bir katkımız olsun. Ama üstümde şöyle yontulmamış bir taş isterdim doğrusu.
nazım'ın mezarı da yok Türkiye'de taş da istememiş , ama hatırlıyoruz gene onu. Keramet taşta degil taşın altında yatanda.
* * saygılarımla
gercekisim
14-11-2007, 01:05
Ölünce mezarım olur mu bilmem ama olursa eğer ne yazılacağını da geride kalanlar belirlesinler..ne de olsa ben bir kişi dışında kimseye söylemedim dinlere ve peygamberlere inanmadığımı...diğer yakınlarım öğrenip te üzülmesinler tabi.
Ama eğer kendim karar vermeyi düşünseydim şu mısralar olabilirdi..
1-İnsan bastığı toprağı hor görmemeli:
Kim bilir hangi güzeldir, hangi sevgili.
duvara koyduğun kerpiç yok mu, kerpiç?
Ya bir Şah kafasıdır, ya bir vezir eli!
2-Ovada her kızıl lalenin teni
Bir padişahın kanıyla beslendi.
Yerden biten şu mor menekşe yok mu?
Bir güzelin yanağındaki bendi.
3-Varlığın sırları saklı, benden;
Bir düğüm ki ne sen çözebilirsin, ne ben.
Bizimki perde arkasında dedi-kodu:
Bir indi mi perde, ne sen kalırsın, ne ben.
4-Bir geldi mi derin ölüm uykusu,
Biter bu dünyanın dedi-kodusu.
Ölenden bir haber bekler insanlar:
Ne söylesin? Bilmez ki ne olduğunu!
Hayyam
Dogmadan onceki yere dondu.
Yakılmak aslında en doğalı
Ama o mertebeye henüz erişemedik.
Muhtemelen gömüleceğiz.
Ve duruma bakılırsa biz ne dersek diyelim, ölüm merasimimiz gibi mezar şekillerimiz de, ölülerin değil sağların tatmini için olacak.
Onun için hiiiiç boşuna çabalamayın.
Eşiniz ve çocuklarınız bu konuda ne düşünüyor ise o olacak bilesiniz.
Olacağı değil de olmak istediğimi yazmam gerekirse......
Aslında uzun zamandır düşünüyorum.
Ve yine uzun zaman önce kararımı vermiştim.
"Hiç fark etmez" şıkkını kullanıyorum.
Ha, saray yavrusu bir mezar, ha, bir çöplük.
Ha, dörtlük dörtlük şiirler, ha, da hiç bir şey.
Maddi dünyada bıraktıklarımla çoktan ayrılmış olacağım için fark etmez diyorum.
Beni ilgilendiren Ruhumun nereye nasıl gidiyor olacağı...
Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
hiramusta
14-11-2007, 11:28
Bastığın yeri toprak diye geçme tanı,
Düşün altında yatan Hiramustayı.
Bir duanı eksik etme şu garipten,
Birgün sen de geleceksin belki erken, belki gecinden. :)
Bir geldi mi derin ölüm uykusu,
Biter bu dünyanın dedikodusu.
Ölenden bir haber bekler insanlar,
Ne söylesin,bilmez ki ne olduğunu. ...
:)
hehehhh:):)
Eski adresimden taşındım,yolunuz buraya düştüğünde görüşelim
Bu dünyada çok yaşadım bilmedim bu yanda ne var ölüm geldi....gidek görek öbür yanda ne var....
hiramusta
20-11-2007, 16:22
Artık demir almak günü gelmişse zamandan
* * Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
* * Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
* * Sallanmaz o kalkışta ne mendil, ne de bir kol.
* * Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
* * Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli,
* * Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
* * Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.
* * Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
* * Bilinmez ki giden sevgililer dönmeyecekler.
* * Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden,
* * Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden.
* * Yahya Kemal
hiramusta
20-11-2007, 16:42
Ölüm her aklına geldiğinde
Ah edip vah edip inleme
O zaman Tanrıyı incitmiş olacaksın
Ecel kapıyı çaldığında
Yakayı ele verme
O geldiği zaman sen gitmiş olacaksın... Ahmet Kaya
"Eger bugun teknoloji oluleri diriltebiliyorsa beni dirilt, calisir oderim. DNA'm tabutun icindeki bolmede."
spartacus
20-11-2007, 18:24
bu mezar taşı, istemiyorum mezar taşı, maşı, ama olurya oldu diyelim, şu yeterli....
"Hiç doğmayanların olduğu yerdedir"
Sevgili spartacus, o yazi tarafimdan tescil edilmistir, bilgilerinize arz ederim.
önceki link gözükmedigi için başka yerden bulup gönderiyorum fakat youtube 4 bölüm olarak verilmiş ben 1 bölümü buraya koyuyorum geri kalan devamını izlerken görebilirsiniz * * * * * * * * * * * * * http://www.youtube.com/watch?v=DzihDvwXq9s
spartacus
20-11-2007, 19:38
Hocam Vartor
İlk tescili bana(site geçmişinde yatıyor aslanlar gibim:)) üretici tescili Seneca'ya ait seninkisi ise ilk defa üretilen cinsten sonuçta aynı anlam ama dizge farkı var :wink:
hani bir cevap veriyor Seneca
"Ölenler Nereye mi gider?
Hiç doğmayanların olduğu yere" Seneca (M.Ö. 4 - M.S. 65) :)
Buda ondan :)
"bir şey ummaz olursan, korkmaz da olursun."
Sn yeşim;
Bir yıl aradan sonra tekrar aramıza hoşgeldiniz.Göründüğü kadarıyla bu sefer arkadaşınız gezginin neden giremediğini sormak yerine imana davet buyurmuşsunuz hepimizi.Galiba siz çok fazla STV kanalını seyrediyonuz hani şu meşhur dizisi var ''Büyük Buluşma'' diye.Bende size diyorum ki bir de şu videoyu izleyin,ondan sonra da keyifli sohbetler edelim.
http://www.youtube.com/watch?v=5TRAV7yarzo
Saygılar..
hiç birşey yazılmasın............
süper yampışlar ya muhteşem :lol: *:lol: *:lol:
Sn yeşim;
Bir yıl aradan sonra tekrar aramıza hoşgeldiniz.Göründüğü kadarıyla bu sefer arkadaşınız gezginin neden giremediğini sormak yerine imana davet buyurmuşsunuz hepimizi.Galiba siz çok fazla STV kanalını seyrediyonuz hani şu meşhur dizisi var ''Büyük Buluşma'' diye.Bende size diyorum ki bir de şu videoyu izleyin,ondan sonra da keyifli sohbetler edelim.
Saygılar..
Gözlerin gözlerime deyince felakatim olurdu
Ağlardım...
Beni Sevmiyordun bilirdim
Bi sevdigin vardı duyardım çöp gibi bi oğlan
İp ince
Hayırsızın biriydi fikrimce
Ne vakit karşımda görsem öldürecemden korkardım
Felaketim olurdu,ağlardım..
Ne zaman maçka dan geçsem limanda hep gemiler olurdu
Bir rüzgar aklımı alırdı
Ağaçlar kuş gibi gülerdi
Sen..
Sen sesizce bi cigara yakardın..
Parmaklarımın ucunu yakardın
Kirpiklerini egerdin,bakardın
Üüşürdüm,içim ürperirdi
Felaketim olurdu,ağlardım...
ölürsem bunu yazsınlar diyeceğim ama mermerci bundan çok para ister. kısa bir şiir teklifi olan varsa söylesin.
neler yaptık bu vatan için kimimiz şiir yazdı
kimimiz öldü
" * HEPİNİZE BEKLERİM..
* * FASLA GECİKMEYİN..
* * bURDADA bi siTE KURALIM..
* * NEŞEMİZE BULALIM.. :D "
Sevgili yesim,
bu sahane thriller'i bizimle paylastigin icin tesekkurler. Cok guzel bir film, efektler felan daha inandirici yalniz neden bu zebaniler Hasan'in uzerine kaynar suyu plastik kovayla dokuyorlar? Eski demir aliminyon felan verip plastik kova mi almislar yerine?
Sn yeşim;
Saygılar.. * * *sevgili degişim verdigin link izlenmiyor oyüzden karşılaştırma yapamıyorum linkki tekrar dogru atarsan ona göre cvp vereyim *SAYGILARIMLA
Sevgili yesim,
bu sahane thriller'i bizimle paylastigin icin tesekkurler. Cok guzel bir film, efektler felan daha inandirici yalniz neden bu zebaniler Hasan'in uzerine kaynar suyu plastik kovayla dokuyorlar? Eski demir aliminyon felan verip plastik kova mi almislar yerine? * * * * *sevgili respendial sana göre heyecanlı hikaye olabilir ama bu bizim inandıgımız gerçekler biz sizin inançsızliginiza nasıl saygı duyuyorsak sizdende saygı bekliyoruz dalga geçmek yerine düzgün seviyeli sorularını bekliyorum SAYGILARIMLA
mrb degişim verdigin linki en sonunda izledim fakat bana göre benim verdigim linke cvp olarak hiç gitmemiş ve hayatımda bukadar saçma bi cvp veren görmemiştim sayende ilkleri yaşadım tşklr
evrensel-insan
08-03-2008, 05:55
Saygideger arkadaslar;
Ben sadece yasamimdan-o da birey olup bireysel hak ve ozgurlukler bilincini alabildikten ve sadece bana ait- kimsenin verdigi veya beni etki altinda biraktigiveya zorla kabul ettirdigi degil-dusunce ve davranislarimdan sorumluyum,ne yasam oncesi nede yasam sonrasi beni ilgilendiren veya bana uzerinde spekulasyon yapma ihtiyaci veren konular degil,olum zaten yasayanlarin sorunu dolayisiyle ben oldukten sonra hayatta olanlar istedigini yapabilirler-bana sormadan!gomerlermi,yakarlarmi,ortadami birakirlar bu o an yasayanlarin verecegi karar.Aslinda bir olunun gelecegi hakkinda yasayanlarin alacagi karar-onlar acisindan-bayagi bir sorumluluk,ama en azindan ben olunce benimle iletisim kuramayacaklari icin,bana hesap vermek zorunda degiller.
Saygilarimla;
evrensel-insan
LifeOwneR
22-03-2008, 17:19
Düşünüyordu...
O halde yok edilmeliydi *:lol:
Saygılarımla
sizi de bekLerim *8) Rakısız geLmeyin ama !
bn mezarım olsun istemiyorum yakılmak istiyorum isteyen alır bi tutam dokunur hasret giderir..
[b]
*
* *"Sizi ayakta Karsilayamadigim Icin Üzgunum" * :roll:
*Organlarimi aldiktan sonra, Beni Gömsunler,en azindan börtu böceginde karni doyar,