Orijinalini görmek için tıklayınız : Abdullah Öcalan'a "Sayın" hitabı..
Kenan Evren'i, 80 ve sonrasinda yaptigi tum kiyimlara ragmen, bu milletin parasiyla korumalarla gezdiren milletin, soz PKK'dan acilinca, "yok sayin dedi" "yok asalim yok keselim" "yok o bunu tanidi" gibi aslan kesilmesi cok aci. Bu dusene bir tekme de sen vur mantigindan baska birsey degil.
Biliyorum ki, APO'nun yakalanmasi, artik ona ihtiyac olmamasi ve ayak altinda dolasmamasi icin planlanmis bir eylemdir. Bazi gucler devlete emir verir, devlet emre uygun olarak kisileri hedef gosterir, halk saldirir. Emir verir istedigini sevdirir, basa getirir.
Ulkemiz bagimsizligini kaybetmis, simdi kendini kufurlerle ve Youtube videolari ile autmak zorunda kalmis. Ulkemin insanlarinin PKK karsisinda dustugu durum cok aci. Tipki eski ABD bayragi ve Sam amca kuklalari yakan, beddualar eden ama gercekte elinden hicbirsey gelmeyen ortadogu halklarini animsatiyor. Belki onlarda da USA yazan t-shirtler giymek hainlikti, ya da USA deyince mutlaka sonunda bir beddua etmek sartti hainlikle suclanmamak icin. Ama gercekte USA'nin istedigi ve dayattiklarina karsi ellerinden hicbirsey gelmedi. Iste asil hainlik bu duruma dusmek yada dusurulmektir. Simdi Kenan Evren'den Demirel'e, Ciller'e, yuzlerce vatan haini, su insanlarimizi dusurdukleri durumlari bile bile ve gore gore sokaklarda fink atarken, APO'ya sayin demissin ya da dememissin. 6. filoyu protesto eden genclere saldiran yobazlari azmettiren isbirlikciler aldiklari rusvetleri ve ortulu odenekleri yerken, sen APO'ya kufrederek, sayin demeyerek milli onurunu yucelttigini ya da kurtardigini san.
Bu konuyu dile getirmemin sebebi, PKK ile ilgili basliklarda yaptigim elestirilerin cekirdegindeki dusunceyi ortaya koymaktir. Abdullah Ocalan'in eylemleri, kesinlikle hicbir insani cerceveye sigmayan katliamlardan ibarettir, hicbir siyasi tarafi yoktur. Bu yazim, APO'nun eylemlerini sucsuz gostermek degildir, ama bugun PKK karsisinda dusuruldugumuz duruma uzuluyorum.
anlamadığın ne biliyormusun...bazı hitaplar tarafları belirlemek için özellikle yapılıyor....Türkiyede iki taraf var, başkaldıran eninde sonunda bağımsızlık için çaba gösteren kürt milliyetçisi bir gurup ve diğer tarafta bağımsız laik demokratik üniter cumhuriyetin dağılmaması için çaba gösterenler....bu iki grup birbirlerini tanımak için bir takım argümanlar geliştirmişler, birinci grup ayrılıkçılar ve destekçisi olan sözde demokratlar pkk ya pkeke diyor Apoya sayın Abdullah Öcalan diyor ve böyle tanınıyorlar, ikinci grup pkk ya pkaka diyor sözde liderine ise apo, bebekatili vs. diyor ve böyle tanınıyorlar....Taraf olmanın getirdiği bir şey bu...
* *Birde senin gibi ortada olan bulanıklar var, onları ne ben anlıyorum nede diğer taraf :) ... 1980 öncesi sağ sol çatışma dönemlerinde bu ortadakiler her iki taraf tarafından da dövülürlerdi ki buda bir başka konu ...
* Ülkemiz bağımsızlığını kaybetmiş vs. söylemler ise bir anlamda doğrudur elbet tartışılabilir ama birinci derecede tehlikeyi iyi tesbit etmek ilk önce onu bertaraf etmek gerkemezmi...bilemiyorum...
Aslında bulanıklık havada, suda, karada.
İnsanda bulanıklık olmaz esasında.
Bu hava su ve karadır bizleri bulanıklaştıran.
Ve zannetmeyin ki sadece karşınızdakini karıştıran.
Siz de biz de herkes de bulanık.
Durup biraz düşün hangimiz ayık.
İşin letafeti bir yana gerçekler aslında oldukça acıdır.
Bize gösterilen doğrular yanlış, yanlışlar da doğrudur.
Nasıl mı?
http://www.medya24.com/content/view/1061/27/
Bu işin bir tarafı,
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=611597
Bu da diğer bir tarafı
Hey Ya RAB
Sen nelere kadirsin.
Dün kartal ettin bu gün güvercin.
Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
Bu ülkede artık "sayın" olmak değil olmamak daha saygın hale geldi. Ayaklar baş olunca herkes "sayın" oldu, o eşkiya da "sayın" oluversin, ne çıkar? TBMM'nin şerefini Kamer Genç'in koruduğu bir ülkede A.Öcalan da sayın olur, Nil Demirkazık da. İkisi de aynı derecede saygındır, ne daha az, ne daha çok.
gercekisim
15-11-2007, 17:28
Kıyas denen şeyin ne olduğunu anlayamayanlar bulanık olmalarının sebebini bu kelimenin manasını bilmemelerine bağlayabilirler.Hırsızlık yapan devleti soyan insanların hakkını gaspedenlerle insanların canını alan onların canının alınması işini azmettirenleri birbiriyle kıyaslamaya çalışanlar bulanık kalmaya da devam ederler.Sayılan her iki kıyas tarafı da iyi değildir ve benim için sayın değildir. Ama kendisine tokat atana diğer yanağını dönenler için galiba hepsi yine de sayın. Sayın denmesini önemsemeyen birisinin neden bu ikisini kıyaslayarak ve "6. filoyu protesto eden genclere saldiran yobazlari azmettiren isbirlikciler aldiklari rusvetleri ve ortulu odenekleri yerken, sen APO'ya kufrederek, sayin demeyerek milli onurunu yucelttigini ya da kurtardigini san." diyerek ne *söylemek istediği de bulanık olan birşeydir.Sence sayın densin mi o halde? biliyoruz saydıklarının hepsi suçlu ama bir defa kime nasıl hitap edilmesi gerktiği de en azından safını belli etmek için gereklidir.Sen bu konuda agnostik davranıyorsun desem o da değilsin,ben ne demem gerektiğini ve bunu yapınca memleketi kurtarmaya yetmediğini biliyorum,peki o zaman sence ne densin ?
aşağıdaki şiiri senin durumuna göre düşün.
Sen sofusun, hep dinden dem vurursun;
Bana da sapık, dinsiz der durursun.
Peki, ben ne görünüyorsam oyum:
Ya sen? Ne görünüyorsan o musun?
Ömer Hayyam
Insanlar bizi sekillendiren aile ve toplumun ogretilerinden siyrilip hislerinin yerine, akil ve mantiklariyla hareket etmeyi ogrenene kadar, daha cok acilar cekecek, dogruya yanlis, yanlisa dogru diyeceklerdir. Insan haklari ve fikir ozgurlugu olmadikca, dogruyu dusunenler de susturulacak hatta olum tehditlerine maruz kalmaya devam edecektir. Nitekim, inandiklari ugruna konusmayi tercih eden * Turan Dursun'lar, Ugur Mumcu, Abdi Ipekci, Hrant Dink'lerin basina gelenleri hepimiz goruyoruz.
* Sayin kelimesi bircogumuz tarafindan sayin olmayanlara da kullanilan bir hitap seklidir. Bunun arkasinda aliskanliktan baska bir art niyet aramak bence gereksiz bir polemiktir. Sayin olanlari zaten *kelimelerle degil, dusuncelerimizle belli ederiz, sayin forumdaslarim.
gercekisim
16-11-2007, 02:36
Sayin olanlari zaten *kelimelerle degil, dusuncelerimizle belli ederiz, sayin forumdaslarim.
Düşüncelerinizi doğru şekilde nasıl yansıtabilirsiniz bu durumda? :) kelimeler düşünceleri yansıtmanın bir aracı değil mi,vesilesi değil mi? Düşüncelerimizi diğer insanlara taşıyan şey çoğu zaman sözcükler yani kelimeler değil mi? ben armut dersem siz elma anlar mısınız? ben sayın desem siz saymayın mı anlarsınız? :)
Arkadaslar,
cevaplariniz icin tesekkurler. Tartisma kivama gelmis, simdi konuyu biraz daha acalim. Sevgili SİRİUS-B cok guzel bir noktaya, hasbel kader deginmis.
" anlamadığın ne biliyormusun...bazı hitaplar tarafları belirlemek için özellikle yapılıyor...."
Anlamadigim sey insanlarin kutuplasmak zorunda birakilmalari. Isin kotu tarafi bu kutuplasma siyasal cozum sansini kucultmekte ve iki halki birbirinden izole etmektedir. Her iki taraf da iyi oldugunu dusunuyor. Hic kimse soyle degerlendirmiyor, Turkiye Cumhuriyetinin uniter yapisini ve butunlugunu korumaya calisan turk ordusu ile halkinin bagimsizligi ve onurlu bir yasam surmek isteyen kurt gerillalarin savasi. Ya da isgalci turk ordusu ile terorist PKK'nin savasi. Halklar hep "biz iyiler onlar kotuler" olarak kutuplasiyor, bu belkide en kolay yutulur lokma. Bu kutuplasma hicbir cozum getiremeyecektir cunku olaylar "iyiler kotulere karsi" kadar basit bir felsefeyle cozulemez. Bu durumda objektif bakabilen, yapici aydinlara rol dusmektedir. Sizin bahsettiginiz bir kutuplasma ancak, Rwanda'da Hutu'larin Tutsi'leri palalarla dogramasi benzeri bir kaosun oncalismasidir. Boylece gercekisim'e de cevap vermis oldum.
gercekisim
16-11-2007, 18:14
Bu durumda objektif bakabilen, yapici aydinlara rol dusmektedir.
Respendial;
Objektif olmak sence tarafsızlık mı demek? Bence tarafsızlık demek değildir.Ancak,objektif bakmak için "tarafsız bakmak" olarak düşünebiliriz ki en sonunda objektif bakan ve değerlendirme yapan bir insan şayet dürüst ise doğru,haklı tarafta olur,dürüst olmayan birisi ise o zaman da kötü tarafa geçer.
Objektif bakarsınız ama objektif bakıyorsunuz diye kararsız kalırsanız,karara varamazsınız işte o zaman böyle iki arada bir derede kalıp saçma kıyaslar yapar,elma ile armutu aynı ilan edersiniz mesela geçenlerde dtplilerin çıkıp ta ordu ile bazı fikirlerde aynı düşündüklerini ilan etmeleri ve böyle yaparak kendilerini orduyla kıyaslamaları,iyi göstermeye çalışmaları gibi veya geçenlerde kimin yazdığını hatırlamıyorum ama bir arkadaşın abdullah öcalan ile Turan DURSUN'u aynı kefeye koyması gibi. Ya da benim bütün bu söylediklerimi aslında anlayıp ta anlamamış gibi aynı türden kıyas çabalarına ve kötüyü iyinin yanına koyarak ya da kabulü mümkün olmayan birşeyi nispeten daha kabul edilebilir birşeyle kıyaslayarak masum göstermeye çalışırsınız.Bilmem anlaşıldı mı...
Dünya bile iki kutuplu bu hayatın doğasında var.
bazıları asker arkadaşıymış gibi apo derse, bazılarıda sayın der...
"mesela *geçenlerde *dtplilerin *çıkıp *ta *ordu *ile *bazı *fikirlerde *aynı *düşündüklerini *ilan *etmeleri *ve *böyle *yaparak *kendilerini *orduyla *kıyaslamaları"
Sozlerine, "yahu biz adam miyiz, ordu kim biz kim ama..." seklinde baslamalari gerekirdi degil mi? Komedi yahu!
Respendial anlamadığın ne biliyormusun :) , ortada durarak olaya çözüm getiremeyeceğin, bu iş keskinleşmiştir...Ancak bulunduğun tarafın şahini veya güvercini olabilirsin...ortada durup "yapmayın ağalar, yapmayın beyler, yazıktır, günahtır" demekle olmaz bu iş o nokta ne yazıkki aşıldı...Fiier koşuşuturuyor, çimenler ezilecek...
* *Siyasal çözüm, siyasal çözüm, nedir siyasal çözüm, Ülkenin güneydoğusunda doğusunda bir kürt devleti kurulsun....bu uç nokta dile getirilmeyen, bunun yerine federasyon, falan yani üniter laik demokratik devleti sonlandırmak....Sen sanıyormusun basit haklar verilecek bu iş bitecek diye, bahsettiğimiz kürt toplumu cahil bir toplum cahilin en büyük özelliği ise zayıf anında vurmasıdır...
* *Neyse bence bu işin çıkarı kalmamıştır, iki taraftan biri yenmedikçe çözüm olmayacaktır, ben şahsen Atatürk'ün kurduğu laik demokratik cumhuriyetin üniter yapısının bozulmaması için kanımın son damlasına kadar savaşmayı seçenlerdenim....
gercekisim
16-11-2007, 23:49
"mesela *geçenlerde *dtplilerin *çıkıp *ta *ordu *ile *bazı *fikirlerde *aynı *düşündüklerini *ilan *etmeleri *ve *böyle *yaparak *kendilerini *orduyla *kıyaslamaları"
Sozlerine, "yahu biz adam miyiz, ordu kim biz kim ama..." seklinde baslamalari gerekirdi degil mi? Komedi yahu!
Hayır, Ordu'nun adını o çirkef ağızlarına almak gibi bir hakları bile yok ! böyle boyuna kıvırıp duracağınıza gerçekte ne istediğinizi söyleyin de hiç değilse düşman gördüklerimizin en azından mert olduklarını düşünelim! ama Mertlik kim siz kim.. ancak böyle geveleyip durursunuz...egemenlik güç ile olur,cesaretle,mertlikle olur,çapulculukla,kalleşlikle olmaz...sıkıyorsa egemenliği ele geçirmeye çalışın da dünya kaç bucakmış anlayın ! yeter be insan böyle kıvırmamalı,mert olmalı mert ! Ortada gezerek te ne İsa'ya ne de Musa'ya yaranırsın,olsan olsan OT olursun ! insan objektif te bakar taraflı da bakar ama nihayetinde bir karara varır...karar ver sonra gel..ona göre konuşalım,böyle boş konuşmalara yanıt vermek bıktırdı artık...adam gibi gerçek talebini söyle.Gerçekte apo denen caniye sayın denmesini istiyorsan seninle konuşacağımız birşey olamaz,bağımsızlık istiyorsan da olamaz. seninle bir daha böyle tartışmamı bekleme.belki adamdan sayarsam birşeyler anlarsın dedim ama yok !..tın tın....bişey anlamaya ya kabiliyetin,ya da *niyetin yok.
sayın gercekisim
* * tartışmanın başlıgı apo ya sayın denilip denilmeyecegi. Bu konuda argüman, geliştirmek en tabii hakkınız ancak bu konuda karşı argüman geliştirenleri niyetiniz ne diye suçlamak da bir bölücü olmak degil mi. Yani bu konuda herkes sizin argümanınızı savunmak zorunda mı. Şidet neden. Art niyet neden. Art niyet aramak neden. Bir kişi böyle düşünemez mi. Ya da düşünür de ( buna engel olmak mümkün degil ) ifade edemez mi, ya da burada fade edemez mi.
* * *Ben her ne olursa ve her kim olursa olsun insanların eşit olarak addedilmesinden ynayım. Suçlu da olsa suçsuz da olsa insanların insan olmaktan kaynaklanan haklarının oldugunu düşünürüm. Hukuk böyle dyor maalesef. Apo bazı insanlar için sayın ise ki ( açılan posterler öyle diyor ) sizin söylemlerniz bunu degiştirmiyor. Bazı insanlar için sayın degilse bile ( siz ve sizin benzerleriniz ve bu ülkenin çogunlugu ) bu da diger tarafa etki etmiyor, o halde bu söylemlerle bir bölücülüge hizmet etmiyor muyuz. Bu ülkeyi sayın kelimesi temelinde bölmüyor muyuz. Peki burada bölen kimdir, sayın kelimesini kullananlar mı, sayın kelimesini yasaklayan lar mı.
* * Kelimelerin ne oldugu hiç önemli degildir ama bölünmenin yasaklar yüzünden oldugunu kavrayabilmek önemlidir diye düşünüyorum.
* * *saygılarımla
Saygın insana, sayılmayı hakeden insana sayın denir. Katile, caniye, alçağa, şerefsize, ahlaksıza, namussuza, karaktersize, ite-kopuğa, serseriye, haine, zalime, zorbaya, hortumcuya, hırsıza, bölücüye, teröriste sayın denmez. Ama bu saydıklarım birbirine sayın diyebilir.
Hırsızın hortumcuya, katilin caniye, ahlaksızın namussuza, şerefsizin karaktersize, bölücünün haine sayın demesi onları saygın yapmaz. Bırakın birbirlerine sayın desinler. Ne var bunda?
Ama normal insanın, bu insanlıktan uzak alçaklara "sayın" denmemesi gerektiğini izah etmek gerekir. İslam peygamberi gibi, Ebu Hakem'e "Ebu Cehil", Müslim'e "Müseyime Kezzap" ismi takması gibi Abdullah Öcalan'a da, çok daha fazla haketmesine rağmen alçaltıcı bir isim takılması doğru değilse de "Sayın" diyerek onu adam yerine koymak da doğru değildir.
gercekisim
17-11-2007, 00:52
"Niyetiniz ne?" diye sormamı neden suçlama olarak gördüğünüzü söyler misiniz? Siz eğer niyetinizin *suç olduğunu düşünmüyorsanız kendi açınızdan bunu suçlama olarak görmemeniz gerekir.Mesela siz bana neden "sayın demiyorsun?" derseniz ben bunu suçlama olarak görmem hakaret olarak görürüm.:)
niyetiniz ne diye suçlamak da bir bölücü olmak degil mi. Yani bu konuda herkes sizin argümanınızı savunmak zorunda mı. Şidet neden. Art niyet neden. Art niyet aramak neden. Bir kişi böyle düşünemez mi. Ya da düşünür de ( buna engel olmak mümkün degil ) ifade edemez mi, ya da burada fade edemez mi.
"Koyun kurt ile gezerdi,fikir başka başka olmasa"(Aşık Veysel) ben başkalarının benimle aynı fikirde olmasını savunuyor değilim,bunu nereden çıkarıyorsunuz? Niyetiniz ne diye sormam neden suçlama oluyor? Niyetini söylemeyene elbette ki niyetini sorarım..eğer suç olduğunu düşünmüyorsa açıklar o kişi de.Şiddet diye bir durum yok,şiddetin sanalı olmaz.Art niyet aramak diye bir durum da sözkonusu değil,bana niyetini tam olarak izah etmeyen kişinin söyledikleri elimdeki tek veri ise o veriler ışığında ,kişinin niyetini tahmin etmek durumundayım (ve ayrıca da net ifadesini de sorarım,sordum da),ta ki;gerçek düşüncesini NET olarak ifade edene kadar.
Elbette herkes istediği gibi düşünebilir,ben düşünemez desem de buna engel olamayacağım ortada olduğuna göre böyle bir yasak var demek bile saçma.İfade etmeye gelince ben bazı insanlar ile ilgili düşündüklerimi tümüyle söylesem ve bunlar çok kötü şeyler olsa o zaman *bunun adına düşünce özgürlüğü demek mümkün olamaz ! mesela küfür etme özgürlüğü diye birşey olmaz. Teröristbaşı birisini iyi göstermeye çalışmak ta TCK'ya göre " suçluyu övmek" suçuna girer ve doğru bir kanundur,suçlu kişiyi överseniz insanlara mahkemenin verdiği kararın yanlış olduğunu söylemiş olursunuz ve onları haksızlık yapıldığı düşüncesine sevkederek bazı fiillere tahrik edersiniz,bu SUÇTUR.Burada ifade edilip edilmeyeceği konusuna gelince o beni çok ta alakadar etmiyor çünkü sitenin sorumlusu ben değilim.Bunun tüm sorumluluğu söyleyene ve site yönetimine aittir.Bu yüzden bu sorunun muhatabı değilim,muhatabı olanlara sormanızı öneririm.
Ben her ne olursa ve her kim olursa olsun insanların eşit olarak addedilmesinden ynayım. Suçlu da olsa suçsuz da olsa insanların insan olmaktan kaynaklanan haklarının oldugunu düşünürüm. Hukuk böyle dyor maalesef.
"Eşitlik adalet midir?" sorusunu yanıtlayarak cevabınızı düşünmenizi öneririm. Bana göre eşitlik adalet OLAMAZ. İyilik yapanla,kötülük yapan insanların eşit tutulmasını kabul etmem mümkün değil.Elbette ki insanlar hakettikleri kadar hakka sahip olurlar ve insan olmak konusunda iyilik yapanla kötülük yapan aynı fiziki özelliklere sahip olduklarından dolayı nefes alma hakkına sahip olabilir mesela.Ama binlerce insanın katili olan birisinin nefes alma hakkı OLAMAZ ! Olsa olsa *kendisine yöneltilen suçlamalara karşı kendisini savunma hakkı olur,bu da fazlasıyla kullandı.
Birisinin sayın demesi diğerinin düşüncesini,diğerinin cani demesi de diğer tarafın düşüncesini değiştirmiyor bu doğru.Ancak taraflarını belli ediyor.Neticede siz binlerce insanın öldürülmesinin sormlusu bir caniyi savunuyorsanız,onu normal insanlarla eşit görüyorsanız bu da sizin düşüncenizdir ve bana göre karşı tarafta yer alırsınız.Bu da benim düşüncem ve HAKLI olduğuma eminim. Siz istediğinizi düşünün.Bu konudaki son mesajımdır,bir cani hakkındaki bu acayip konuya daha fazla cevap yazmak istemiyorum.Siz isterseniz devam edin.
"sayin" belki gercekten bir kisiye saygi duymuyorsan bile nezaket kurallarina uymak adina kullanilabilir. Ama bu kisi toplumda nefret duygularini uyandiriyorsa, artik nezaket kurali bu konumda islemez hala gelir, kullanan kisinin niyetinden suphe duyulur. Ozellikle, *bu sekilde "sayin"i kullanan kisiler TC'de bir kurumu temsil ediyorlarsa.
* * tartışmanın başlıgı apo ya sayın denilip denilmeyecegi. Bu konuda argüman, geliştirmek en tabii hakkınız ancak bu konuda karşı argüman geliştirenleri niyetiniz ne diye suçlamak da bir bölücü olmak degil mi. Yani bu konuda herkes sizin argümanınızı savunmak zorunda mı. Şidet neden. Art niyet neden. Art niyet aramak neden. Bir kişi böyle düşünemez mi. Ya da düşünür de ( buna engel olmak mümkün degil ) ifade edemez mi, ya da burada fade edemez mi.
* * *Ben her ne olursa ve her kim olursa olsun insanların eşit olarak addedilmesinden ynayım. Suçlu da olsa suçsuz da olsa insanların insan olmaktan kaynaklanan haklarının oldugunu düşünürüm. Hukuk böyle dyor maalesef. Apo bazı insanlar için sayın ise ki ( açılan posterler öyle diyor ) sizin söylemlerniz bunu degiştirmiyor. Bazı insanlar için sayın degilse bile ( siz ve sizin benzerleriniz ve bu ülkenin çogunlugu ) bu da diger tarafa etki etmiyor, o halde bu söylemlerle bir bölücülüge hizmet etmiyor muyuz. Bu ülkeyi sayın kelimesi temelinde bölmüyor muyuz. Peki burada bölen kimdir, sayın kelimesini kullananlar mı, sayın kelimesini yasaklayan lar mı.
* *
Al bu linki tıkla da kime "sayın" diyeceğini bizzat gözlerinle gör.
http://www.youtube.com/watch?v=1-2fHPb1lPU
Ben ona "köpek" bile demem köpek gibi güzel hayvan mı var?
İnsanmış da eşit hakka sahipmiş.
Onun "insan" olduğunu kim söyledi sana?
"İnsan hakkı" insanlar için geçerlidir.
Beşikteki bebekleri katledenin hakkı mı olur?
(...edit - sayin bakara bu son uc cumlenizi sildim, kisilere saldirgan ifadelere bu sitede izin vermiyoruz - ucuncuyol)
Kökü Doğu Anadoluya uzanan kökeni kürt olan biri olarak *herzaman merak etmişimdir,apo şaşkaza doğuda bir kürt devleti kursaidi,kürt halkını *onun elinden kim kurtarabilirdi?.
öyleya o andan itibaren herşey iç mesele olacakdı,dolayısıyle dışardan müdahalede olamayacakdı.
halada merak ederim.
* * * * * * * * * * * * apocular hariç *herkese saygı ve selamlar *satanistlere bile
Son günlerde sitenin gerçek amacı olan; Dinlerden özgürlük sloganından çıktığının farkındayım.
Konuları biraz yakınlaştıralım o halde.
Bir yazarımız;
""Eşitlik adalet midir?" sorusunu yanıtlayarak cevabınızı düşünmenizi öneririm. Bana göre eşitlik adalet OLAMAZ."
Diye bir cümle kullanmış.
Bu düşünceyi; Kadın-Erkek, Özgür-Köle gibi ikililerde bundan sonra dikkate alacağız.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
spartacus
17-11-2007, 13:40
Sevgili Respendial Başlığı açan kişi olarak eğer girişte bir açı sunabilse idik ve ne demek istediğimiz kişisel noktalara varmayacak denli iyi işlense idi belki bu noktaya gelmezdik. Belkide şahsileşmeden düşündüğümüzde bir incir çekirdeği bile olmayacak bir şeyin, bu denli devleştirilerek birde bunun üzerinden siyaset yapılması, toplum dahilinde hasımlaşmalar yada siyasi arenada rakipler edinme noktasında işlenmesi hatta formun gidişatının dahi şahsileşme ve şahsileştirme noktasına, propaganda malzemesi vs kolaylıkla çekilmesi gibi unsurlara kadar varabiliyor olması nedeniyle konunun bir müddet soluklanmaya bırakılması gerekir diye düşünüyorum...
Kilit.