PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Teorisi sitemiz Google'de 1. sıraya yükseldi


17-11-2007, 13:27
Geçtiğimiz haziran ayı sonunda yayına başlayan ve özerk bir çalışma altında yürütülen Evrim Teorisi sitemiz google arama motorunda "evrim teorisi" araması sonuçlarında 1. sıraya yükseldi.

Türkiye'de evrim teorisinin savunulması açısından çok önemli bir gelişme olarak görüyorum bunu. Çünkü evrim teorisi üzerine internette araştırma yapan pek çok insanımız ilk önce evrimteorisi.org ile karşılaşacak. Karşılarında safsata yerine bilimi görecek.

Bu gelişme ile aynı zamanda yıllardan beri evrim teorisi aleyhinde yayın yapan başta Harun Yahya'nın tüm sitelerini de yayınımızın 5. ayında geride bırakmış olduk.

gerilla
17-11-2007, 15:49
afedersiniz ama harun yahya'nın google'da gözükmesi bile google'ın dingilliğidir.

asmara
17-11-2007, 17:28
sayın gerilla,
onca hatalı üretime rağmen akıllı tasarımcıların google da yer alması da ayrı bir dingilliktir.

dilaver
17-11-2007, 19:44
aslında bu başlıktan şöyle bir duyuru da yapmak faydalı olur sanıyorum. Evrim sitesine katkı yapmak isteyen arkadaşlar olabilir, özellikle çeviri yönünden katkıya ihtiyacımız var. Bu konuda çok ciddi bir külliyat var ve Türkçeye kazandırılmayı bekliyor. İngilizceden tercüme yapabilecek olan arkadaşların siteye çok faydalı olabilecegini düşünüyorum.


* * *saygılarımla

vartor
17-11-2007, 20:21
Evrim teorisi sitesini hazirlayan arkadaslar istekte bulunursa, seve seve tercume yapariz. Rastgele ve asilmayacak bir tercumeye kaybedilecek emek ve zaman goz onunde bulundurulursa, bu teklifin oradan gelmesini beklememiz gerektigini dusunuyorum.

ozgur_beyin
18-11-2007, 00:01
Arkdaşlar ,arkadaşlarımız iyi bir işi başarmışlar. ne zaman ''evrim teorisi'' yazsam , karşıma h.y. siteleri baştaydı.

Emeği geçen herkese ,candan bir teşekkürü kendime borç addettim. *Çok çok teşekkürler.

pante
18-11-2007, 00:03
Darısı "Evrim" yazıldığında da en başta olması.
İlk etapta 1. sayfaya da razıyız. *:)

3.yol
18-11-2007, 01:20
Tebrikler,

Vikipedi'ye de *yazi yazilip ( Evrim kelimesi altinda) web sayfasi adresi referanslara konulabilirmi ? Bu islerden anlayan arkadaslar var ise belki sitenin ulasilabilirligi artirilabilir.

Edit: sonradan evrim kelimesinin etimolojisi hakkinda birsey yazmadan koymak sacma olacak gibi geldi.

sargon
18-11-2007, 02:49
Bütün dillerde evrim olarak arandığı zaman şu anda birinci sayfanın sonunda çıkıyor. Sadece Türkçede arandığı zaman ikinci sayfanın başında çıkıyor. Zamanla yükselecektir sanırım. HY siteleri oldukça uzun zamandır sistemde oldukları için rank'ı daha çoktur.

ucuncuyol, dediğini yapmışlar zaten. Siteyle ilgili "Evrim Teorisiyle ilgili en geniş Türkçe arşiv" şeklinde bir de açıklama var.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim_kuram%C4%B1

3.yol
18-11-2007, 10:32
Sargon,
Yani su sayfaya demek istemistim;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim

Ama etimolojik bir bilgi yoksa yukaridaki sayfaya koyamayiz, o yuzden "sacma olacak" diye belirttim.

habilis
19-11-2007, 16:29
habere çok sevindim,,evrim teorisini araştırmak isteyen biri ne yazıkki tam tersi zırvalıkları öğreniyordu,,bu şekilde bir sunum vardı,

gerilla arkadaşım,,

lütfen bu şekilde bir ithafta isim kullanmayalım he, ( benim düşüncem),,

sargon
21-11-2007, 00:23
Bu konu aslında çok önemli bir şeyi gösteriyor. Önemli olan her olaydan bir sonuç, bir ders çıkarabilmektir. Peki evrim sitesi deneyiminden çıkarılması gereken ders nedir? Bu ders, fikir mücadelesinin nasıl yapılması gerektiğidir. Bu site bize müthiş bir deneyim göstermiştir, ama anlayabilmek için bazı nahoş tartışmalara bakmak gereklidir.

Turan Dursun sitesinde kişilere ve kurumlara hakarete yer verilmeyeceği ilan edildi ve mümkün olduğu kadarıyla bugüne kadar da uygulandı. Dinler karşıtı bir site olmasına rağmen peygamberlere yada Harun Yahya gibi dini, birtakım hesapları için kullanan bir kişilere hakaret edilmesine izin verilmedi. Bir anlayışı çürütmenin, onu etkisiz hale getirmenin yolu, hakaret etmek, ağzına geleni söylemek, küfürün ve ağır konuşmaların etkisine dayanarak karşısındakini susturmaya çalışmak değildir diye düşünüldü ve uygulandı. Bu, mücadele etmemek anlamına mı geliyordu peki?

Kimileri bize "Harun Yahya gibi ahlaksizlardan korkarak, sansurlu bir sitede yazacagi kelimeleri dusunerek zaman harcayan odleklerden ise alacak zerre kadar bir feyzimiz olmadigi da bilinmelidir" diyerek babayiğitliklerini gösterdiler; bizi korkak, ödlek, Turan Dursun'un adına yakışmayan insanlar olarak göstermeye çalıştılar. Bu iddiaları ortaya atanların Harun Yahya ile yaptıkları mücadele nedir? Ortaya ne konabilmiştir? Kişisel hakaretler dolayısıyla sitelerine Telekom tarafından ulaşım engeli konulmuştur ve google'dan yapılan aramalar üzerinden bu siteye ulaşabilenler bile girip de bir bilgi alamayarak Harun Yahya sitelerine mahkum olmaktadır. Halbuki biz bu yolu baştan yanlış olarak ilan ettik. Hakarete izin vermedik, ama tersine mücadeleye ivme verdik. (Bu ivmede benim kişisel hiçbir katkım yoktur. Başta Cem olmak üzere evrim sitesine katkıda bulunan arkadaşlara ait bir onurdur bu. Sadece TD sitesinden biri olarak "biz" ifadesi kullanıyorum.) Sonuç ise ortada. Artık çok sayıda insan evrim teorisiyle ilgili sağlıklı bilgilere ulaşabilecektir.

Gerçek mücadele budur. Mücadele etmek, kendini tatmin etmek değil, doğru bildiğin şeyin peşinde sistemli bir şekilde gidebilmektir. Evrim teorisi sitesi Türkiye'ye önemli bir katkı olmuştur. Böyle bir katkının Turan Dursun'un adını taşıyan bir sitenin inisiyafi ile gerçekleşmesi ise bir başka onurdur. Katkısı olan herkesi tebrik ediyorum.

su2prelude
21-11-2007, 03:20
"Türk halkı evrimi neden anlamıyor?
Türlü eğitim araştırmaları, Türk halkının evrim teorisini bilip anlamada bütün Avrupa ülkelerinden çok geri olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni cehalet mi yoksa dini doktrinasyon mu? Hangisi daha ağır basıyor? Bunun bir araştırması yapılmış mı? Bilimden, biyolojiden ve matematikten anlamayan biri evrimin kanıtlarını okusa bile anlayamaz, bu durumda köktendinci olmasa bile daha kolay anlaşılır uyduruk kuramlara ve mitolojilere yönelebilir."

bu cevap evrime aykırıdır :) silin gitsin bunu evrimteorisi.org dan...

su2prelude
21-11-2007, 03:26
"Big bang'den önce ne vardı? "

adlı yazıyı da bilimsel olsada silin! bu yazı bir dinci prof. un elinden çıkmış olmalı... silin valla bunun aynısını harun yahya da söylüyor, bigbang den önce evrenin olup olmadığının bilinmemesi bilinene kadar yaratanın varlığını kanıtlıyor. silin :) feda edin fosluğa bilimi...

asmara
21-11-2007, 19:46
ışıkları her daim yanan arkadaş,
şimdilik bilinmiyor.
ama size kalsa biliniyordur herhalde.
nede olsa sizinki cevap vermiş.
sizin bilim adamı dediğiniz kişilere kalsa dünyada bilim olmazdı.
nasıl olsa herşeyin cevabı verilmiş ya o bakımdan.

su2prelude
22-11-2007, 03:24
yazımı da kaldırdınız ha:) bu size birazcık küçüklük,ufaklıklık, minnaklıklık duygusu uyandırmıyor mu???


* su2 bu başlık evrim sitesi ile ilgili açılan bir başlık. Bu başlık altında saçma sapan iletilere ve anlamsız tartışmalara yer yok. Senin islam bilginlerinle ilgili yazın da sana cevaben yazılan yazıda kaldırıldı. Kişisel tartışmalara ve başlıgı anlamından saptıracak iletilere izin veremeyiz. Yazmak istedigin bir şey varsa ve de kendi düşüncelerin ise ilgili bir başlıga bunları asabilirsin. İslam bilginleri ile ilgili yazı yazmadan evvel de o yazının onlarca defa sitede yer aldıgını da sana hatırlatayım. Senin yazında yeni bir şey olmadıgı gibi bu başlıgı ilgilendiren bir şey de yok. Kaldı ki site ile ilgili yapmış oldugun gereksiz ve anlamsız eleştiriler bile yerinde duruyor.

* * dilaver

su2prelude
22-11-2007, 05:06
dilaver... haklı olabilirsin, çoğu konulara bakıyorum da neyle başlamış neyle bitmiş bende şaşırıyorum. çoğu saçma-sapan, anlamsız, gereksiz ,boş, incirçekirdeği dışısı ,kohlbergin ahlak kuramlarına aykırı, fetüs evresi içinde bulunan, saf-çıkarcı mantığında, ipotekli kimlik statüsüne sahip, iletiler...:)

"Kaldı ki site ile ilgili yapmış oldugun gereksiz ve anlamsız eleştiriler bile yerinde duruyor. "

eleştiri diyebilmen bile büyük bir lütuf teşekür ederim... eleştiri *eleştiridir, anlamsızı gereksizi olmaz sanırım. İslam bilginleri ile ilgili bilgiyi bana verilen cevab verdim ne yapsaydım, "hiç bir osmanlı patişahının hacca ğitmediğini" bölümüne mi yazsaydım?... verin yetki oraya yazayım... ikincisi ben başlık açıp kendimi bu hengamede sorumlu hale sokmam açıkcası, bu bana bir hakaret olur...

üçüncüsü ben tartışma açmadım, tartışma açana cevap hakkım doğdu ve onu cevapladım...

şu an sizin yazdığınız eke cevap hakkım doğduğu gibi. umarım bunu silmezsiniz çünkü bu bir cevap hakkıdır ve verilmiştir...

dilaver
22-11-2007, 20:14
sayın asmara ve su2prelude

* * *tartışmalarınızı evrim eleştirileri başlıgına talıdım, dilerseniz orada devam edin.

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6375 *


* * * saygılarımla

osiris
23-11-2007, 00:22
goglede evrim yazmayı hiç sevemedim çünküm yazar yazmaz ilk olarak karşınıza evrim teorisinin çöküşü net cevap *gibi bir sürü harun yahya sitesi çıkıyor buda beni sinir ediyordu baktım ki evrimi bilimsel olarak konu alan siteler yavaş yavaş üst sıralara çıkmaya başlamış artık insanımız herhalde bu hy ve saz rakadaşlarına fazla itibar etmiyor

sargon
23-11-2007, 02:52
osiris'in söyledikleri bende bir kez daha goggle'de evrim sözcüğünü tarama isteği yarattı. Böylece evrimteorisi.org'un birinci sayfaya yerleşmiş olduğunu gördüm. İlk sırayı ise yazıyaz grubunun sitesi almış. Onlar da güzel bir çalışma yapıyorlar.

http://www.yaziyaz.com/nedir/evrim/

Burdan başlayarak yazıyaz'ın dünyasına da bir yolculuk yapmış oldum. Oldukça beğendim. Güzel bir dergi çıkarıyorlar. 15. sayıya ulaşmışlar.

http://www.yaziyaz.com/dergi/

Özellikle siyaset, düşünce ve edebiyat arşivleri oldukça zengin. Bir de forumları var. Ayrıca bilim ve nedir bölümlerinde de ilginç derlemeleri var. Zaten evrim siteleri de bu nedir bölümünün bir bölümünden ulaşıyor. Bir göz atmanızı tavsiye ederim.

05-12-2007, 18:18
Son birkaç hafta içinde sadece "evrim" kelimesi arandığında 12. sıradan 9. sıraya yükseldik. Böylece aynı zamanda 2. sayfadan 1. sayfaya da çıkmış olduk.

hiramusta
06-12-2007, 16:21
Son birkaç hafta içinde sadece "evrim" kelimesi arandığında 12. sıradan 9. sıraya yükseldik. Böylece aynı zamanda 2. sayfadan 1. sayfaya da çıkmış olduk.

Din-i mübin-i İslam içun hayırlı olsun. :)

vartor
07-12-2007, 04:31
Ateistlerin din kitabini evrim, peygamberini de Darwin bilenleri, egitici olmasi dileklerimle.

aydoe
11-12-2007, 02:29
Evrim devam ediyor, zamanla hepimiz evriliriz

CultureClub
11-12-2007, 23:04
Google'da sıralamalar sürekli değişir.Google mantığında öncelik sırası alan adına verilir.
Evrim teorisi gibi bir siteyi sizin hazırladığınızı bilmiyordum.

sevgiler..

ATKUYRUGU
12-12-2007, 11:20
Doğru işler, her zaman takdir gerektirir. *Genç nesil bilgilenmeli yol bulmalı. Zoraki taktırılan at gözlüklerinden, arınmalı. Bunu da en iyi kendileri başaracaklardır.

24-01-2008, 17:21
Evrim Teorisi sitemiz sadece "evrim" kelimesi aramasında 1.140.000 sonuç içerisinde 6. sıradan 3. sıraya yükselmiştir. "evrim teorisi" kelimelerinin ikisinin birden aramasında ise uzun zamandan beri 1. sıradaki yerini sürdürüyor.

Bu durum gösteriyor ki proje adamları/ görev adamları çalışmalarımızı üst safhalara ulaştıracaktır. Bu nedenle forumlarda yazmanın dışında (elbette bu da önemli bir işlevdir) sistematik çalışmalarımızda yer alacak hatta yeni projeler önerecek ya da başlayan projelerin tamamlanmasını, tamamlandı ise de devamını ve gelişimini sağlayacak kişilere ihtiyacımız var.

Projelerimizde yer almak isteyen arkadaşlarımızın bize güç katmalarını bekliyoruz.

frodo
30-01-2008, 17:27
güncelleme

KızıL
29-05-2008, 17:22
harun yahyadan da bir kurtulsaydık çok güzel olacak....