PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : furkanutkan..

furkanutkan
25-01-2008, 02:16
Vaktiyle çok dindar düşüncelere sahiptim.Ama herşeyi insanların yönlendirdiği bakış açısıyla öğrendiğim için dini sorgulama cesaretine sahip olamadım.Hala da sorgulamak isteğimi bastırmak istesemde akıl ve mantığım kalbimi ikna etmek için yeterli bilgilere sahip olamıyor.Bu durumda ihtimal üzerine iman etmek çok acı veriyor dünya hayatına katlanmak için.Umarım bir gün Allah'ın varlığına yada yokluğuna inanmam için yeterince güçlü bir zihinsel bir donanıma sahip olurum.Ancak ümit ediyorum ki olsun.Aksi halde herşey anlamsız.

aydoe
25-01-2008, 04:12
Vaktiyle çok dindar düşüncelere sahiptim.Ama herşeyi insanların yönlendirdiği bakış açısıyla öğrendiğim için dini sorgulama cesaretine sahip olamadım.Hala da sorgulamak isteğimi bastırmak istesemde akıl ve mantığım kalbimi ikna etmek için yeterli bilgilere sahip olamıyor.Bu durumda ihtimal üzerine iman etmek çok acı veriyor dünya hayatına katlanmak için.Umarım bir gün Allah'ın varlığına yada yokluğuna inanmam için yeterince güçlü bir zihinsel bir donanıma sahip olurum.Ancak ümit ediyorum ki olsun.Aksi halde herşey anlamsız.

Herşey o kadar güzel ve anlamlı ki,yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine

Sen iyi ve güzel bir ormanda yetişen genç bir fidan olsaydın,o ormanın bir parçası olmaktı senin anlamın
Anlamsız bir dünya yaratıpta fizik ötesi anlamlar bulmuşsa ataların,anlamlı yaşamı kurabilmektir amacın
İdeolojisi veya inancı yıkılırsa insanın ,boşluğa düşer ansızın
Anlam sensin ,varoluşun ,yaşanası güzel bir dünya kuruşundur.
Sevgiler

thunderpoint
25-01-2008, 10:50
Sevgili furkan, hoşgeldin.. Geleli de bayağı olmuş (Benden 1 gün sonra)

"Yeterince güçlü bir donanım" için daha sık gelmeye ne dersin?

Sevgiler...

aspendos
25-01-2008, 16:35

selam kardeş.

sen nezaman ki allahdan ümidini kesersen ozaman ateist olursun !!!

ancak ateistler allaha inanmadıkları için ondan bir beklentileri olmaz .

ancak dikkat et hayatımızda ateistler dahi sıkıştıkları bir anda veya kaza geçirdikleri bir an da o heycanla allahım yardım et der aksini iddaa eden buyursun .

bunu bazı ateist arkadaşlar ile görüşdüm dil sürtüşmesi diye adlandırdılar .

uçak içinde bulunan yolcuların hepsi ateist olduğunu varsay . uçak arza yapıp yere çakılacağı an uçakda tek ateist kalmaz !

umarım anlayabilirsin ne yazdığımı basit cümleler ile dile getirdim .

sen sen ol arayış içine girme seni yokdan var eden allah seni bazı konularda dener sen ise sabır ve af dile .

ateistler sana cennet ikram edemezler onlar ancak seni cehenneme beraberinde götürürler ancak onlarında sonu belli olmadığı gibi bizler gibi sen sen ol allahdan ümidini kesme .

sevgi ile kal ..

thunderpoint
25-01-2008, 16:41
Sevgili aspendos,

Rica etsem imzamı okur musun; başka bir söyleyeceğim de yok...

Hayırlı hidayetler kardeşim...

metalheart
25-01-2008, 16:54
furkan hoşgeldin...

aspendos bak yaşıyoruz farkında mısın ???
yaşarken illa ölümle kafayı bozmamız mı gerekiyor ??

ölüm de hayatın bir parçası...yoksa o da insana bahşedilmiş özel uhrevi birşey mi zannediyosun ???
(bir tek insanoğlu mu ölüyor *bitkiler hayvanlar falan???)

aspendos
25-01-2008, 17:05
thunderpoint: *imzanı okudum sende benimkini oku *:D

metalheart : evet güzel kardeşim yaşıyoruz ve ölüceğiz hayvanlarda ölücek bitkilerde herşey ölücek .

ama doğmadan evvel de yokdun neredeydin ?

her canlı ölümü tadacak bu uhrevi bir değer canlıya verilen bunu unutma .

bizde bunun için ortada gidip gelen insanlara sesleniyoruz çelişkide kalan insanlara yardım etmeye vesile olmaya çalışıyoruz bir nevi öldükden sonra hayatın devamı olduğunu vurguluyoruz .

her canlı ölücek ama ölmeden evvel öldükden sonraya hazırlanmak adına dostlara kardeşlere henüz vakit var iken bu yola gelmelerini öneriyoruz .

yoksa banane ben mi seni kurtarıcam ne halin varsa gör derim bizler kimseyi cennete cehenneme gönderemeyiz böyle bir lüksümüz yok .

ancak allah dilediğine ikram eder ..

şeytana kapılıp yolunuzu şaşırmayın sadece bir tavsiye ..

hiramusta
25-01-2008, 17:22
Sevgili Furkan herkesin bir tanrısı ya da tanrıları vardır unutma.Hatta ateistlerin bile.Sen burada tercih yapacaksın.Ya tek bir Yaratıcı olan Güce iman edip özgür olacaksın ya da türlü tanrıların (para,pul,makam,şehvet,madde) elinde köle olacaksın.

thunderpoint
25-01-2008, 21:32
Başlıkla ilgisiz mesajlar "Dinlere göre insanlar ne zamandan beri var?" başlığına taşınmıştır.

Saygılar...

Titan
25-01-2008, 21:40
Sevgili Furkan herkesin bir tanrısı ya da tanrıları vardır unutma.Hatta ateistlerin bile.Sen burada tercih yapacaksın.Ya tek bir Yaratıcı olan Güce iman edip özgür olacaksın ya da türlü tanrıların (para,pul,makam,şehvet,madde) elinde köle olacaksın.

hiramusta,
Sence paraya, pula, makama, şehvete ve maddeye en çok tapanlar kimlerdir?[/color]

pervane
25-01-2008, 22:13
Sevgili Furkan, *yaşam size ait,yaşaması gereken de sizsiniz. *Burada tercih yapma zorunluluğunuz da yok. Hoşgeldiniz.

25-01-2008, 22:52
Furkan arkadaş senin kafandaki şüpheleri oluşturan zannedersem İslamın Tanrı inançıyla ilgili .Şu an senin yaşadığın süreci bende yaşadım devamlı sorguladım araştırdım. Madem araştırmaya başladık diğer dinlerin Tanrı inancınıda araştıralım dedik böylece kafam iyice karıştı .Dinlerin Tanrı inancı hakkındaki farklılıklarıda *görmüş olduk araştırdıktan sonra.Biri diyor benim Tanrım böyle diyor diğeri diyor hayır benim Tanrım başka söylüyor gel çık işin içinden cıkabilirsen.Yahu Tanrı isteseydi dünyada bir tek din olurdu demekki istememiş herkes kafasına göre takılsın beni nasıl bilmek istiyorsa kullarım öyle bilsin demiş.Yani her yol Roma ya cıkar misali her yol nasılsa bana cıkar diye yol vermiş her dine..Baktım benim Tanrı inancım uymuyor mevcut *dinlere kafama göre takıldım sende benim gibi yap arkadaş her dini yoruma bakıp Tanrıyı yargılama .Sen Tanrı'yı nasıl bir mükemmellikte görmek istiyorsan öyle gör bence Tanrısız kalma genede sen bilirsin.

Titan
26-01-2008, 10:15
furkan

Pervane arkadaşa katılıyorum ve burada sana, senden başka kimse yardım edemez.

badisaba
13-03-2008, 00:22
Onlara, *“İnsanların *inandıkları *gibi *siz *de *inanın” *denildiğinde *ise, *“Biz *de *akılsızlar *gibi *iman *mı *edelim?” *derler.İyi *bilin *ki, *asıl *akılsızlar *kendileridir, *fakat *bilmezler.
`**bu ayeti ASPENDOS** koymus yukariya..
Bir baba düsün ve cocuklari var.. cocuklarini *akilsiz olarak niteleyebiliyor.. üstelik de onlar üzerinde kesin egemen oldugu halde..
... yani bu kadar olur.. insan bu kadar safcene inanir..

Iman ask gibidir; gözleri köreltir, kalbi mühürler.

billguavera
13-03-2008, 05:19
ASPENDOS BİR KAZA ANINDA HERKEZ ALLAHIM YARDIM ET DERMİŞ ÖLEMİ :D PEKİ BEN NEDEN DEMİYORUM? BİRDE BİZ NE OLACAGIMIZI BİLMEZMİŞİZ HAYIR ÇOK İYİ BİLİYORUZ HİÇ BİR ŞEY YOK EDİLEMEZ EVRENDE KATI SIVI VE GAZ OLARAK VARLIKLARINI DEVAM ETTIRIRLER O VAKIT HİÇ BİR SEYDE YOKTAN VAR EDİLEMEZ! BİDE ARKADASA TAVSİYEN SABIR NEYE SABREDİCEK BUTUN BU YOLSUZLUKLARA SÖMÜRÜLEREMİ BAKIP SUSUCAK BIRAKIN BU İŞLERİ! İSTEMEZ ! VAAD ETMEYİN CENNETİ BİZE DUNYA CENNET OLACAK ELLERİMİZLE ALIN TERİMİZLE!

billguavera
13-03-2008, 05:28
BU ARADA HOŞ GELDİN FURKAN SANA ÖNERİM KENDİNİ KENDİNDE BUL BU BİR HİS MESELESİDİR HİSSETNEKVEYA ETMEMEKDE SENİN ELİNDEDİR ÇOK YOGUNLASIRSAN HİSSEDER KENDİNCE HUZUR BULURSUN AMA UNUTMAKİ YOGA YAPANLARDA HUZUR BULUYOLAR OVAKİT HANGİSİ DOGRU ? HANGİSİ GERCEK TANRI VEYA KAC TANRI VAR ? TABİKİ SADECE HİSSTTMEKTE YETMEZ ONU BULMAN VEYA OLMADIGINI KANITLAMAN İÇİN BİLİM BUNDA EN İYİ MATERYAL DİR!

mhmd
13-03-2008, 09:18
Sn. billguavera

Aramızda tevellüdü eskiler (ağabeylerden özür dileyerek) çok ancak sağır olan yok emin olun.
İlk iki mesajınızın puntoları ve büyüklüğü ile devam etmenizi önermek durumundayız.
Tüm mesajlarınız büyük olmadığı için caps lock tuşunun hezimetine uğradığınızı düşünmüyoruz.
Kolay gelsin

MaLCoLM-X
13-03-2008, 16:15
İman Etmek İstersen Eğer ; ALLAH'ın Varligindan Süphe Edersen Eğer Birgün *Sadece Kendine Bak .... Sen Kendiliginden oLusacak Kadar Basitmisin ? Senin bir yaraticin yokmu ?

thunderpoint
13-03-2008, 16:26
İman Etmek İstersen Eğer ; ALLAH'ın Varligindan Süphe Edersen Eğer Birgün *Sadece Kendine Bak .... Sen Kendiliginden oLusacak Kadar Basitmisin ? Senin bir yaraticin yokmu ?

Bir varlık olarak insan, bundan daha kötü nasıl aşağılanabilir ki?

Hoşgeldin malcolm-x...

Anyon€
13-03-2008, 16:41
Hoş geldin furkan
* *iyi katılımlar diliyorum.

evrensel-insan
14-03-2008, 04:48
Saygideger furkanutkan;

Siremize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

kuranyeter
26-03-2008, 17:17
merhaba furkan.
bir yaratıcının olduğunu düşünüyorsan bilki her şeye gücü yeten yaratıcının dini bu olmamalıdır sistemdeki dinin kesinlikle yaratıcının bizden istediği din olmadığını düşün ve öyle bil. o nun istediği din hayal edemeyeceğin kadar güzeldir.

yapacağın tek şey tertemiz olan kalbini dinlemek asla ama asla din kitabı okuma buna kuran da dahil,tertemiz kalbinin karşılığını kesinlikle yeri ve zamanı gelince alacaksın,sadece senin için o zamanın bir gün geleceğini düşün.

yeri ve zamanı geldiğinde kalbinin sana göstereceğini göreceksin,sen sadece rahat ol.

sevgi ile.

Asiri kalabalik tavuk kümesi normalden az yumurta üretir. çin atasözü

aparain
29-03-2008, 09:32
Sevgili furkanutkan;

* * * * *aramıza hoşgeldin.Kafanın karışık olması gayet normal..çünkü hayat insanın kendini en iyiye, en güzele doğru inşa etme çabasıdır.Bu inşa sürecinde de toplum hayatında oldukça büyük yer tutan din olgusunu sorgulaman da seni güçsüzleştirmez, hangi yola gitmek istersen-inanmak ya da inanmamak bazında- git sana güç sağlayacaktır.Öncelikle ben herhangi bir dine inanmadığım için sana karşı yukarıdaki bazı arkadaşlar gibi tebliğ vazifesi üstlenmeyeceğim.Kaldı ki tebliğ dinlerin kullandığı bir araçtır zaten.
* * * * Kendine sorman gereken soru şu: " Ben neyi arıyorum, neyim ve gerçekten ne istiyorum?"
* * * * Şimdi kuranın mealini eline al ve yalnızca oku.(Gerçi kuranyeter, kuranı bile okuma demiş ama!) Anlayarak,sorgulayarak aradıklarını bulmayı umarak oku ve incele.Bunları samimiyetle söylüyorum.Çünkü emin ol, istisnalar dışında hiçbir ateist, inanan birini diniden çıkarıp kendi safına geçirmek için bildiklerini ortaya koymaz..Bir ateistin amacı en başta kendisini aydınlatma ve kendi sorularına cevap bulma arayışıdır.

saygılarımla...