PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sancar

27-01-2008, 00:50
Selamün aleyküm.

Ben Sançar :) ( babam böyle koymuş napalım :) )

ismimin anlamını bilmiyordum atsızın romanını okuyunca öğrendim oradada bi sançar var

bi ara ateizme düştüm sonra Allah(C.c)'tan beni bilgilendirecek birini buldum.

Bu siteye gelip ka famı karıştırıyorum sonra o ki şiye gidip düzeliyorum çok güzel bi duygu :)

namaz mamaz yoktur bende arasıra kılarım .

Görüşüme gelince ....

Türkçüyüm . Ama ırkçı değil. Türk Töresine göre *yaşamaya çalışırım islamla çatışsada islama karşı değilim . müslümanım.

Türk Töresi kuranla bağdaşıyor zaten .

Bakalım burada neler görecez

Allah hepimizin belasını vermesin inşallah :)) [ bela okuma ! ]

Ezen bolsın...

http://karaogul.blogcu.com/

27-01-2008, 00:53
Atsızın romanından hristiyanlığın saçmalığının kanıtları

o zamandaki adamlar bile anlıyorsa bizimkiler nası kandı bu işe anlamadım :)

YAMTARIN TARTIŞMASI

Onbaşı Derse:
*
-********* “Bunlar Rum ülkesinden gelmiş papazlardır” dedi.
*
Ne Yamtari ne de Sançar bir şey anlamamışlardı:
*
-********* Rum ülkesi mi? Şimdiye dek böyle bir ülke duymamıştım.
-********* Rum ülkesi batıda büyük bir ülkedir. Çevresinde büyük denizler varmış. Bizans diye bir şehirleri varmış ki içindeki kişilerin sayısını kimse bilmezmiş.
-********* Papaz ne demek?
-********* Papaz onların saygı gören kişilerine derler. Bizim kamlar gibidir. Kendi Tanrılarının buyruğunu bildirir.
*
Onbaşı Yamtar çok ilgilenmişti. Papazlara yaklaştılar.
*
Onlar çevrelerindeki Türkler’e Tanrı’dan, İsa Yalavaç’tan (peygamberden), Meryemden bahsediyorlar, Türkler de hiç ses çıkarmadan merakla bu sözleri dinliyorlardı. Yamtar bir müddet dinlendikten sonra merakı büsbütün artmış olduğu halde papazlardan birine sordu:
*
-********* Bana bak koca! Yalavaç diyip duruyorsun. Yalavacın ne demek olduğunu bana söylesene…
-********* Yalavaç, Tanrının elçisidir.
*
Yamtar’ın şaşkınlıktan gözleri açıldı:
*
-********* Ne? Tanrımın elçisi mi? Tanrı, kağan mı ki elçisi olsun?
-********* Tanrı bütün yerlerin, göklerin, insanların, hayvanların kağanıdır!
*
Yamtar biraz daha şaşırdı:
*
-********* “Bizim Tanrımızın elçi gönderdiğini hiç işitmedim” dedi. Sançar’a dönerek sordu:
-********* Sen işittin mi?
-********* Hayır!
*
Rum papaz ağır ve yavaş bir sesle cevap verdi:
*
-********* Sizin Tanrınız, bizim Tanrımız diye ayrı ayrı Tanrılar yoktur. Tanrı birdir. O da bütün insanların Tanrısıdır.
*
Yamtar büsbütün şaşırarak sordu:
*
-********* Tanrı bir midir? Bizim Tanrımızla Çinlilerin Tanrısı bir midir?
*
Papaz gülümsiyerek “evet” cevabını verdi. Yamtar’ın aklı bu işlere bir türlü yatmıyordu:
*
-********* Öyle ise biz Çinlilerle savaşırken bu Tanrı hangimize yardım eder?
-********* Tanrı savaşanlara yardım etmez. Çünkü bütün insanlar kardeştir. Kardeşini öldüreni Tanrı sevmez.
-********* Ne dedin? İt sürüsü kadar Çinlilerin hepsi benim kardeşim mi? Ulan sen delirdin mi? Bu kadar kardeşi hangi ana doğurabilir?
-********* İnsanlar kardeştir. İsa öyle söylüyor.
-********* İsa da kim oluyor?
-********* Tanrının elçisi ve oğlu!
*
Yamtar az kalsın yere yuvarlanacaktı. Bir müddet söyliyecek söz bulamıyarak yanağını kaşıdı. Sonra papaza sordu:
*
-********* Bu İsa senin yalavaç dediğin adam mı?
-********* Evet!
-********* Tanrının oğlu olduğuna göre çok ulu kişi olsa gerek.
-********* Elbette.
-********* Boyu elli kulaç var mıydı?
-********* Hayır! İsa yalavaç da senin gibi benim gibi bir kişidir.
*
Yamtar, papaza keskin keskin baktı. Bu ak sakalı koca doğru mu söylüyordu? Bunu bir türlü anlıyamıyordu. Yeniden sordu:
*
-********* Tanrı hangi katunla evlendi de bu İsa Yalavaç doğdu?
-********* Tanrı hiçbir katunla evlenmez.
*
Artık Yamtar’ın canı sıkılmıştı. Bu bön koca neler söylüyordu? Bağırarak sordu:
*
-********* Bana bak koca! Benimle doğru konuş. Tanrı evlenmediyse bu yalavaç anasız mı doğdu?
-********* Hayır anası vardı. Onu Meryem doğurdu.
-********* Bu Meryem, Tanırının katunu değil miydi?
-********* Değildi.
-********* Ama İsa’yı doğurdu, değil mi?
-********* Doğurdu.
-********* İsa da Tanrının oğlu…
-********* Evet!

27-01-2008, 00:55
Yamtar yüzünü göğe kaldırıp söylenmeğe başladı: “İsa Tanrının oğlu. İsa’yı Meryem doğurdu. Ama Meryem, Tanrının katunu değil. Tanrı, İsa’nın babası… İsa’nın anası, babası var. Babası Tanrı… Anası Meryem… ama Meryem, Tanrının katunu değil… İsa….”
*
Onbaşı Yamtar sözlerini bitiremedi. Gık demeden tartışmayı dinliyen Onbaşı Sançar, bu mantıksızlıkla sinirleri bozularak meşhur kahkahasını savurmuştu. Papazlarla çevrelerindeki Türklerin gözleri birden Sançar’a çevrildi. O, her zaman yaptığı gibi böğürlerini tutarak, gözlerinden yaşlar akarak katılıyor, kahkaha arasında da kesik kesik şöyle bağırıyordu:
*
-********* Tanrı ile Meryem evlenmeden bu yalavaç nasıl doğar be? Herhalde bu bunağın Tanrısı Meryem’in otağına gizlice girdi de Kara Kağan duymasın diye bizden saklıyor. Yoksa onun sonucu da Karabudağ’ın sonucuna benzerdi…
*
Yamtar, bu gürliyen kahkahalar arasında yine yere düşmüş olan Sançar’ı, Onbaşı Derse’nin yardımıyla bir ata bindirip bağlamağa çalışırken bağırdı:
*
- * * * * *Bana bak, koca papaz! Türk Tanrısı, Türk Türesine aykırı iş yapmaz. Sizin Tanrınız Ötüken’e gelirse işi yamandır.

:))

asinar
27-01-2008, 04:22
Sevgili Sançar,
Nihal Atsız inançlı biri miydi? Yani müslüman mıydı? Müslüman idiyse, yukarıda yazdıklarından dolayı büyük günah işlemiş oluyor ve muhtemelen cehennemde yanacak(!) Çünkü İsa'nın Meryem'den babasız doğduğu Kur'anda yazılıdır. Nihal Atsız romanında Yamtar ve Sarçan'ı İsa'ya güldürmekle Kur'ana - dolayısıyla *Allaha - inanmayarak çooook büyük günah işlemiştir. Sen de Nihal Atsız gibi düşünüyorsan, yani bir kadının bir erkekle cinsel ilişkiye girmeden, ya da en azından bir erkeğin spermini rahmine almadan çocuk doğurabileceğine inanmayı saçma buluyorsan, mantığına vurulmuş zincirin ilk halkasını koparmışsın demektir. Darısı diğer halkaları darmadağın etmene, inşaallah. Amiiiin!

27-01-2008, 05:28
nihal atsız şamanistti

thunderpoint
27-01-2008, 10:15
Sevgili sancar, hoşgeldin...

Türkçüyüm . Ama ırkçı değil. Türk Töresine göre *yaşamaya çalışırım islamla çatışsada islama karşı değilim . müslümanım.
Türk Töresi kuranla bağdaşıyor zaten .

En çok buna güldüm...

Ülkemiz insanı -nedense- (cehaletten *:D ) önce ideolojilere sempati duyar. Kendiyle bağdaştırır, yakınlıklar kurar. Yaşam tarzı ve altyapısı kişiyi o yola sürükler. Oysa doğru olan ideolojilerin öncelikle öğrenilmesidir. Yeterli bilgi ve birikim sağlandıktan sonra kişisel uygunluk testi gerçekleştirilmelidir.

Dolayısıyla sen sadece sempati duymuşsun...

Sevgiler...

aydoe
27-01-2008, 11:19
Sancar kardeşim muhafazakar ,ama neyi muhafaza edeceği konusunda karasızlığı mevcut zamanla bir karara varacaktır.
Daha yaşı genç biraz okur biraz düşünür,düşünceleri değişir.
sevgiler

27-01-2008, 15:06
Sancar arkadaş geçmişte Nihal Atsızın Ruh Adam adlı eserini okumuştum orda aklımda kaldığı kadarıyla şamanizm dini haricindeki müslümanlıkta dahil her din eleştiriliyor. Siz sadece hristiyanlık ile ilgili eleştirileri söylüyorsunuz. Ruh Adam adlı eserde bir ahret tasviri var orda Tanrı Şamanizm hariç tüm dinleri eleştiriyor . Hem Atsızçı olup hemde müslüman olmak nasıl bir iş anlıyamadım. SAYGILARIMLA

asinar
28-01-2008, 17:51
Sançar,
Yunan Mitolojisinde "Perseus" öyküsü var. Biryerlerden bu öyküyü bulur da okursan, İsa'nın nasıl dünyaya geldiği ile Perseus'un nasıl dünyaya geldiği arasındaki benzerliği sen de görürsün. Perseus Tanrıların Tanrısı Zeus'dan olmadır. Kur'andakine inanıldığı takdirde Yunan Mitolojisindekine inanmamak için bir neden kalmaz sanırım. Ya da "Mitolojik öyküyü saçma bulup Kur'andakini kabullenmek bilimsel düşünceye ne denli yatkın olur?" diye soralım.

vartor
28-01-2008, 20:41
Durun yaw, cok sey sordunuz sancar'a biraz nefes alsin hele, sancar hosgeldin, soyle buyur biraz dinlen.