PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilkokulda okutulacak yeni okuma fişleri :)


babanne
19-02-2008, 12:40
Işık ılık zemzem iç.

Börtegül başını ört, ört Börtegül ört.

Bak Berkecan ne güzel sarık sende sar Berkecan.

Hedenur yakanı kapa, kapa yakanı kapa.

Cemile mevlüte pilav yap.

Koş Abdurrahman koş, kuran kursuna koş.

Oruç aç Ali.

Sadık Hoca iftar topunu patlat.

Oya çarşaf tak.

Mülayim minareye çık.

Tayyip yasa çıkar.

onayla Abdullah onayla.

Tayyip tabana oyna kömür dağıt oy topla

dağıt ihale dağıt sat sat sat

Petek ip atlama. Kıçın görünür sonra. Atlama Petek atlama!

Ali bana bak.

İpek başını ört

Emel eve gel. Hemen eve gel.

Murat kadrolaş. Aman boş durma.

Tayyip Amca seni çok severiz.

Emrah camiye koş, koş Emrah koş

Işıg ılıg süd iç, elhamdülillah de!

Gül Abdullah gül.

Uyu halkım uyu. Uyu uyu yat uyu... :lol:

bana mail geldi paylaşmak istedim
önce başımızı kapatacağız
sonrada çocuklarımızın algısını
bana yabancı olmayan bir eğitim sistemi
benim okuduğum ortaokul ve lise normal lise olup gazetelere manşet olmuştu 1989 da
namaz kılmayana sınıf geçmek yok diye
biz hiç ders görmedik 6 yıl boyunca birileri şikayet etti okulu zamanında müfettişler bastı
ne mi oldu
o okul anadolu lisesi oldu halen aynı idareci kadro ile
acayip bir ceza değilmi

Subat
19-02-2008, 13:06
:D *:D *:D

Çok güzelmiş bunlar yaw.
Eline sağlık babanne

19-02-2008, 15:59
en önemli fişi unutmuşsunuz

"muhammed topu tut" * :lol:

dolfen
20-02-2008, 21:59
fişli eğitim sistemi



Bizim zamanımızda ilkokul, şimdilerde ise ilköğretim olan ve 5 yıllıkken 8 yıllık zorunlu hale gelen ilkokul ya da ilköğretim yıllarının en akılda kalan şeylerinden biride kuşkusuz okuma fişleridir: “Koş Ali koş, Ayşe okula git, Kaya topu tut...”



Bu eğitim sistemi akılda kalıcı ve en kolay öğretim sistemlerinden biri olmalı ki, hükümetler ve bakanlar değişmesine rağmen fişli eğitim sistemi değişmiyor.

Sanırım bu fişlerden en akılda kalanı, biraz önce de yukarıda yazdığım gibi Ali’nin koşması ile ilgili olanıdır. İyi ama madem biz çocuklara fişli yöntemle bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz, öyleyse Ali’ye nasıl koşması gerektiğini neden söylemiyoruz ki: “Ali yavaş koş düşersin...”
Elbette bununla da kalmamalı, Ali’nin düşmesi sonucunda başına neler geleceği de belirtilmeli: “Ali yavaş koş düşersin, menüsküs olursun...”

Bir de, her ne kadar Ali’den çok babasını ilgilendiriyorsa da, Ali’ye menüsküs ameliyatının ne kadar pahalı bir şey olduğunu söylersek, sanırım Ali sittin sene koşmayacaktır!

Bu arada orta yaş insanların geçmişte ve bugün sık sık duyduğu ve ortaya attığı konulardan biri de, bazı önemli konuların ilköğretim yıllarında çocuklara verilmesi ile ilgili olan teoridir! Örneğin cinsel eğitim! Televizyonda yada gazetelerde cinsel istismarla ilgili haber gören vatandaş hemen bu konudaki en eski teoriyi ortaya atmayı kendine görev bilir: “Yok abi, cinsel eğitim çocuklara ilköğretim yıllarında verilmeli, bütün pislikler bu yüzden çıkıyor!”


İyi de nasıl olacak bu iş? Elbet de fişli eğitim sistemi ile: “Ali bak bu pipi...”

Şimdilik bu konuyu bir kenara bırakarak devam edelim. Şüphesiz dünya değişiyor ve gelişiyor, tabii teknoloji ve çocukların alışkanlıkları da: “Ali bluetooth al, Ayşe windows’u aç, Kaya internete gir, Emel virüs temizle...”Tabi dünyanın ve teknolojinin değişmesi, ekonomik istikrarı sağlayamayan ülkelerde pek de farklı değişiklikler meydana getirmeyecektir, onlar fişlerinde hep aynı özlemi yaşayacaktır: “Ali iş bul, Ayşe hayat pahalı, Kaya ekmek aslanın ağzında, Esra kötü yola düşme, Baba bana ekmek al, Anne çeyizim eksik, Bakkal efendi veresiye yaz...”


Son günlerde tartışılan şey ise, türbanın üniversitelerde serbest bırakılması. Bunun zaman içerisinde üniversitelerde kalmayıp ilköğretim ve liselere sıçrayacağı ile ilgili endişeler de dile getiriliyor. Öyleyse konumuza tekrar dönelim ve bu ortamda olası fişlerin neler olabileceğine bir göz atalım:
- Ayşe türban tak, Ali namaz kıl, Baba hacca git, Edanur gülsuyu dök, Anne umreye git, Fazlı bismillah de, Esra mini etek giyme, Teyze peçe giy, Nine bu çarşaf...”

walla
21-02-2008, 00:35
uyu turkıyem uyu.

Tumagü İskicap
21-02-2008, 15:23
19.yüzyıl sonrası [1800 ile başlar] zengin ve soylu olana ve *pazu kuvvetine yönelen revaç, çağımızda bilgiye yönelmiştir. Türkiye'nin medeniyetini geliştiren ve Türk halkı'nın sosyal davranışını düzeltecek tek kaynak bilgi'dir. Bilgilenen Türk halkı, aynı zamanda hurafelerden'de uzaklaşacaktır ve Gur'an'da bakmaları, sorgulamaları halinde, rad 19 ayetinde vurgulandığı gibi, kişi kendi aklı ile irdeleyecek ve hag ile batıl'ın farkına varacaktır.

Fakat bu ümitlerim, akp siyasetinin eğitim sistemiyle olmayacaktır, bununda farkındayım. Fıkra'nın birinde olduğu gibi, spor ayakkablarıyla, acıkmış aslandan daha hızlı koşulabilmesi esas amaç değil fakat, aslanın ağızı'na yem olma'mak esas amaç. Gerçekte olan, Türkiyemiz, vahim günler yaşıyor. hem koşu'da geride hem çakalların ve de sığırtlan'ların ağızlarında çiğneniyor. ümit ederim Allah'dan, 70 milyon akıl işleten insanımız olsun.

vartor
21-02-2008, 21:21
Cok sey istiyorsun bektas!
*6 gunde aceleyle yaratilan bir evrene kiyasla, bir toz bile sayilamiyacak bu dunyada, 22'5 sene ugrasmis yaradan bir yeni din getirsin diye(sanki digerlerini yaratan kendi degilmis gibi). Hem de apacik herkes anliyabilsin diye cok ugrasmis, ustelik koruyacagina da and icmis.
* * Bu apacik kitabi, nedense herkes yanlis tasvir etmekte../ Mezhebler. tarikatlar, sagda solda seyhler firlamis her taraftan. Her kafadan ayri bir ses gelmekte. Bana sorarsan pek de basarili olamamis yine de, ama nasil olsa alisik yenilgiye, deneye deneye belki birgun istedigine ulasacak, ama biz goremiyecegiz bana kalirsa....
* Dini insanlik olandan fayda gelecekse gelir bu dunyaya, tepesinde elinde sopayla bekliyenlerden degil....

dew_genç
30-06-2008, 19:12
abdülrezzak dört karı al,al abdülrezzak alll(sewap)
bu arada süpermiş bunnar yaw