Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadınlar gizemli mi?
meaculpa
03-03-2008, 04:31
Neden kadınlar ısrarla "gizemli" olarak tanımlanır? Herhalde organik ve psikolojik yapılarını gizledikleri için değil, erkeklerin bu yapıları keşfetmek için hiçbir zaman çaba göstermedikleri için olsa gerek.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ruth Herschberger
Forumun çoğunluğunun erkek olması beni bu konuda bu başlıgı açmaya yöneltti. Etrafınızdaki kadınları anlayabiliyormusunuz ya da anlamaya calışırken nelere dikkat ediyorsunuz?
tarih boyunca öyle bir babayigit erkek çıkmış mıdır acaba. *:lol:
* * saygılarımla
ker-kenez
03-03-2008, 14:01
Ben annemi her zaman anlamışımdır. babam daha gizemli ne zaman girişeceğini hep gizlemiştir 8O *:lol:
Kadın üstündür direnmenin faydası yok, teslim olun acı çekmeyin. Onlar mutlakdır, bana bir kişi kadınlarla tartışıp kazandığını söylesin, size hep kazandığınızı zannettirerek kaybettirirlar.
Unutmayın 10yıl sonra dahi kaybedersiniz. Zamandan ve mekandan bağımsız olarak her koşulda doğrudurlar. Genelleme değil bu, saptama, onlar ayrı bir tür, insanlar, hayvanlar, bitkiler ve kadınlar. Beslenme zincirinin ilk halkası. Kullandıkları yöntemler genler yoluyla anneden, kızına geçer.
* * * Dünyanın bu halde olmasının nedeni de kadınlardır. Çünkü anneler doğurmuştur ve onlar büyütüp eğitmiştir, şiddet egemen bir türdür, aksi olsa çocuklarına barışı sevdirirlerdi. Kısaca erkek egemen toplum tam bir safsatadır. Kadınların egemenliklerini gizlemek için uydurulmuş, psikolojik savaşın propaganda ve ajitasyon yöntemidir.
* * * Kadınlarda gizem konusuna gelince, buna insan aklının yeteceğini sanmıyorum.
Selamlar.
ker-kenez
03-03-2008, 14:15
mee şıkkı)
a) pekere bu konuda bilim ne diyor.
b) anneler tüylü doğurur mu!
c) madem yüzme bilmiyorsun!
d) kavağa çıkmanın alemi ne?
babayiğitlikle alakası yoktur bence. kadınları anlamak zor olmasa gerek. dikkatli ve sürekli analiz edebilecek bir beyne ihtiyaç var. doğal gelişmiş bir tanıma mekanizması da gerekiyor. kadınlar değişir veya değişmiş gibi görünür. anladım deyip bırakmayacaksın. ha unutmadan söyleyim kadınlar ezilen gibi görünür sizi öyle bir ezerler ki asla anlayamazsınız. pekere braz hak veriyorum.
meaculpa
04-03-2008, 01:32
Kadin psikolojisini otuz yildir incelememe
ragmen büyük soruya cevap bulamadim. Gerçekte
kadinlar ne istiyor?...
-Sigmund Freud-[çok basit : daha fazlasini.. ]
Siz erkekleri, yıldırmasın bu gibi sözler: )
tamam hem fikir herkes zor varlıklar oldukları konusunda fakat bu zorlugu aşmak için çabalarınız merak ediyorum.
meaculpa
17-04-2008, 03:16
Şöyle bir yazı buldum nette dolaşırken ve güzel geldi eklemek için;
Kalbin yolu güzeldir ama tehlikelidir. Zihnin yolu sıradandır ama güvenlidir. Erkek en güvenli ve en kestirme yaşam tarzını seçmiştir. Kadın duyguların, hislerin, ruh hallerinin en güzel ama en sarp, en tehlikeli yolunu seçmiştir. Ve bugüne kadar dünya erkekler tarafından yönetildiği için kadınlar muazzam şekilde azap çekmiştir. O, erkeğin yaratmış olduğu topluma uyamamıştır çünkü toplum mantığa ve nedenlere uygun olarak yaratılmıştır. Kadın kalpten bir dünya ister. Erkek tarafından yaratılan toplumda ise kalbe yer yoktur.
Ben kadınların gerçekten bir kadın olmasını isterdim çünkü bu büyük oranda kendilerine bağlıdır. Kadın erkekten çok daha önemlidir. Çünkü o rahminde hem erkeği hem kadını taşır. O kıza ve oğlana, her ikisine de annelik eder; her ikisini de besler. Eğer o zehirliyse, o zaman sütü zehirlidir, o zaman çocukları yetiştirme tarzı zehirlidir.
Erkekle yarışıyorsun ve yarışmana gerek yok; sen zaten üstünsün. Şiir yazmaya gerek yok, şiir sensin. Sevgin senin müziğindir. Sevgilinle birlikte çarpan kalbin senin dansındır!
OSHO-Kadın / Dişiliğin Manevi Gücüyle Temasa Geçmek (The Book of Woman)
Bu arada herkes süper davranıyor kadınına galiba , tek yorum yok şahane hersey ama iş kadınından şikayete gelince de mangalda kül bırakmıyorsunuz:)
Putataparosman
21-04-2008, 00:05
İçerisinde doğduğun ailenin bireylerini anlamak kolaydır. İnsanın kendi cinsini algılaması daha kolaydır. Zor olan değişik aile yapılarında ve sosyal çevrede gelişmiş awradları algılamaktır. *Bu konuyu dallayıp budaklamak gerek tam forum oluşturulur bundan :)
* * *Öncelikle aradaki bariz farkları nitelendirmek gerek. Awradların gündelik hayatı "Bu gün etek gördüm 3ytlydi. Bir çanta vardı inanamazsın içine eşya koyuluyor!!!" dan öteye gitmiyor genellikle. *Erkeklerin gündelik hayatında ise politikadan futbola şans oyunlarından cinselliğe dişi insanlara oranla daha çok yer tutar. (şahsen daha az fuzuli değildir) Öncelikle bir erkek bir dişiyi neden anlamak ister? Sosyal ve Cinsel ihtiyaçlar için. İnsan hayvanı olarak cinsel ve sosyal hayat "ilgi-ihtiyaç piramdi"nin 2. katındadır. 1. katında barınak tıkınak zıçınak vardır 3. katında bilim kültür sanat gelir. *Bir insan kafayı çalıştırmaya ilk kattan başlar. Bir erkeğin dişiyle olan münasebeti ilk olarak cinsel yaklaşımdır. Sonuç elde etmiş erkekler için diyeyim *ikinci yaklaşım baskınlaşır, sosyal yaklaşımdır. Sonuç elde edememiş erkekler için ise cinsel yaklaşım sonuç elde edenlere göre daha bariz daha önceliklidir. Doğada dişinin görevi farklı olduğundan genel olarak(hatta hiç bir zaman) dişilerle felsefe yapılmaz tabular üzerine konuşulmaz. Ortalama bir dişi ortalama bir erkeğe oranla 3.kat ile daha yüzeysel ilgilenir. Dişiler için dediğim //"Bu gün etek gördüm 3ytlydi. Bir çanta vardı inanamazsın içine eşya koyuluyor!!!" dan öteye gitmiyor//un ötesi *"hamzagül necatiyi bırakmış nurullahla çıkmaya başlamış" muhabbetidir daha ötesinde ise sorumluluklarından konuşurlar bu okuldur iştir evişidir. Neticede ben henüz görsel kokoşluk çizgisini aşmış dış görünüşle uraşmanın fuzuliyetini kavramış ve kendini bilime sanata kültüre boğmuş bir dişi homosaphiense rastlamadım. O yüzden "Kadınlar gizemlimidir?" sorusunu "Hayır aksine klişedir." şeklinde cevaplama taraftarıyım.
Ben "orjinal" avrad istiyorum ne yapmalıyım?
*Kendini kandırabilirsin.
*Gay olup gayacak "orjinal" amca bulabilirsin.(bir gün o amcayla meksika citye göç edebilirsin. Hatta onunla GAY KAWİMİ kurarak müslümanlara savaş açabilirsin... )
*"Her awrad orjinaldir" diyerek polianna şartlanması yaşayabilirsin.
*Bu arayışa son verebilirsin. (Kendini felsefeye verip tekrar tekrar maharaj okuyup Defalarca ajdar seyretmişcesine dünyayı dışlayabilirsin.. Bırak dünyayı olmayan tanrının gözünden izle gelen gelsin giden gitsin karışma bir seyirci konumundan sorgula)
*Orjinal avrad derken incelediğin kriterleri sorgulayıp bilim kültür sanat algılayan orjinal bir avradın bilim kültür sanat algılayamayan klişe bir avraddan teoride farklı uygulamada aynı olduğunu düşünerek bu konudaki ısrarını sorgulayabilirsin.
*Bir gün 49 yaşına geldiğinde 6 yaşında bir kızla evlenip kendini peygamber ilan ederek onunla 3 yıl sonra mesud olabilirsin mi? hiç sanmıyorum... bu ihtimali... neyse kalsın.
meaculpa
22-04-2008, 00:19
Evet tabi işin birde "Bu gün etek gördüm 3ytlydi. Bir çanta vardı inanamazsın içine eşya koyuluyor!!!" dan öteye gitmiyor" kısmındaki kadınların gizeminin sorgusu var. Bu kadınların gizemi olsa kaç para eder diyelim , tamam hadi iyi dedik de , bizim yanıtımız sizin bulamadığınız homosaphiensler adına kurcalamalardan oluşacaktı. Bu *anlamda pek karamsar oldugunuzu düşünüyor size acilen iyi evrilen bir cins diliyorum ama " avrad " demeye devam ederseniz işiniz biraz zor olabilir.
Ben şu ifadenizi açmanızı istiyorum; Bence karamsarlıgınıza ve kadınları anlamadıgınız noktalar adına da kaynaklık edebilecek paragraf;
Orjinal avrad derken incelediğin kriterleri sorgulayıp bilim kültür sanat algılayan orjinal bir avradın bilim kültür sanat algılayamayan klişe bir avraddan teoride farklı uygulamada aynı olduğunu düşünerek bu konudaki ısrarını sorgulayabilirsin.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ?
Ilginc birsey, putataparosman'a yakin dusundugumu farkettim. Tam olarak degil, ama oldukca. Bence de kadinlarin gizemi konusu abartiliyor. Erkekler ve kadinlar daha farkli sekilde dusunuyorlar, bu acik. Erkekler olaylar uzerinden, kadinlar iliskiler uzerinden ele aliyor dunyayi. Bu yuzden anlam sorunu yasaniyor. Iki farkli yaklasim olmasina karsin, bunlarin derinlikleri uzerinden bakildiginda en azindan bugune kadar erkeklerin daha fazla derinlemesine gittigi/gidebildigi goruluyor. Bir suru aciklama yapilabilir bunun icin. Toplumsal surecler, su bu. Ancak ortadaki tabloda genel olarak kadinlarin agirlikli cogunlugunun daha yuzeysel kaldigini iddia ediyorum. Belki bu zamanla degisir, ama su anki tablo ne yazik ki, kadinlarin oldukca aleyhine gorunuyor.
Aslında "gizemli" *insanlardan oldum olası hazetmedim. Marjinallik tam kılkuyruk işi, fiziği, zekası ve gücü olmayanların gösterge tarzı, agresiflik, herşeyle dalga geçmeye çalışmak, önemsemez görünmek ama çok önemsemek. Adı sanı duyulmadık bir kaç kitapla ahkam kesmek.
*Selamlar.
Bir şeyin gizemli olması, onun hakkında bilgi sahibi olunmadığı anlamına gelir. Gizemin nedeni iki koşula bağlı olabilir, birincisi gizeme ulaşacak güç ve birikim olmayabilir, ikincisi gizemi elinde bulunduranlar gizem olarak kalmasını isteyebilir.
Kadının gizemli olduğunu düşünenlerin iki koşuldan hangisine göre hareket ettiğini bilemiyorum ancak benim görüşüme göre kadının gizemli olduğu tümüyle bir şehir efsanesinden ibarettir. Bilimin geldiği son noktada, beynin, salgı bezlerinin, vücut kimyasının etkileri konusunda bilgi sahibi olmak ve buna uygun çözümler aramak yerine, klişelerin arkasına saklanmanın bir yararı yoktur.
Kadınlar ne kadar gizemliyse erkekler de o kadar gizemlidir, çünkü her insan kendisini tanıma konusunda tembel ve özneldir. Kimse yoğurdunun ekşi olduğunu söyleyemediği için, her zaman suçu başkasında aramayı seçer, anlamak istemediğini şikayet yoluyla adam etmeye çalışır. Oysa olması gereken kendisidir.
Binlerce yıldır kadınlar erkek egemen toplumun köleleri olarak yaşamaya devam ettiler. Bu süreçte edilgen bir yapılanma içinde varolmaya çalıştılar *ve kendilerini korumak için tek silahlarının cinsellik olduğunu farkettiler. Erkeğin ilkel yapısından kendilerine kullanmak için verilen bu silahla, güzelleşerek daha güçlü olacaklarını, rekabet konusunda yetkinleşeceklerini anladılar.
Yukarıdaki örnekten devam edersek, çantanın güzel ya da 3 ytl olup olmadığı bu anlamda önem kazanır. Bir erkek için anlamsız olan kadın için anlamlı ise, bu, konunun sadece erkeğin bakış açısına göre değerlendirildiği, dünyanın erkeğin kurallarına göre varolduğunu anlatır. Eğer kadınlar kuralları koymuş olsalardı, çantanın ne olduğu ya da kaç ytl olduğu konusunda bu kadar aşağılayıcı bir hükümle söz etmek olası olmayacaktı. Bu söylem bize çok mantıklı, normal gelecekti, hatta futbol *ya da siyaset konuşmanın saçmalığı üzerine bir aşağılama söz konusu olabilirdi.
Erkekler hor gördükleri, bilgisiz bıraktıkları kadınların, köleleştirme sürecini sürdürebilmek için kendi egemenlik alanlarına girmelerine izin vermiyorlar. Böylece hem onları kullanma hem de köleliklerini bitirmeme konusunda istedikleri gibi davranabiliyorlar. *
Kadınların gizemi ya da onları anlamama üzerine konuşanların, onların ezilmelerini, hor görülmelerini engellemek ve haklarını almalarına yardımcı olmak konusunda bir çaba gösterip göstermediklerini kendilerine bir kez sormaları gerektiğini düşünüyorum.
evrensel-insan
22-04-2008, 04:39
Saygideger arkadaslar;
Kadin cinsinin en buyuk gizemi, dusuncesel bir yapisi olmamasi ve dilini yaratamamis olmasidir.
Bu ozelligi-bilhassa annelik verisi- evrensel temeldeki erkeksel karakterli dusunce ve ifade temelinin ortaya koydugu soruna, yeni bir acilim ve alternatif getirebilecek;hem kendini hem insan cinsini yeniden dusunceye ve ifadeye tasiyacak ve insanligin kendi arasindaki her turlu ayrilmisliginin kokenine son verecektir.
Ben bir erkek olarak buna onculuk ediyor ve tum insana ve insanliga hizmet etmek isteyen ben kokenlilere sesleniyorum.
Bu gizemi cozelim ve dusuncemize temel edinelim.Insanin ve onun insanliginin temelden ve butunsel kurtulusunun tek yolu ve alternatifi budur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Soylemek istediklerimi anlatamadigimi dusunmustum, neyseki Torq olayi gayet guzel sekilde aciklamis. Birisinin "gizemli", "zeki", "kulturlu" vb. olabilmesi icin en azindan o kisi hakkinda digerlerinin boyle bir degerlendirmesinin olmasi beklenir. Orhan Pamuk icin kadinlarin da erkeklerin de yuzde 90'i kulturlu diyecektir ornegin. Halbuki kadinlarin gizemli olup olmadigini kadinlara sorun bakalim, ne sonuc alacaksiniz. Hicbir kadin bir digerini "gizemli" bulmaz. Bu sadece erkeklere ozgu birseydir. Erkekler kadinlari anlayamadiklari icin "gizemli" derler. Sozcuk, ilk bakista onore edici bir goruntu verir. Halbuki binyillarin kulturel onyargilarini tasimaktadir. Yilan-seytan-buyucu-cadi silsilesinden suzulup gelmistir ve kadinlarin erkek egemen toplumdaki yerlerini ve algilanisini ifade eden, ancak daha rafine edilmis bir bicimdir. Erkek egemen kulturun ozelliklerini icsellestirmis olan kadinlar, erkeklerin bu "gizemli kadin" soylemini daha kolay kabul etmeye egilim gosterirler.
meaculpa
22-04-2008, 23:53
kendilerini korumak için tek silahlarının cinsellik olduğunu farkettiler. Erkeğin ilkel yapısından kendilerine kullanmak için verilen bu silahla, güzelleşerek daha güçlü olacaklarını, rekabet konusunda yetkinleşeceklerini anladılar.
.
Cinselliğin *erkek üzerindeki yaptırımcı gücünü keşfeden kadının, kullanabilecegi tek silahı; dişiliği. Kadının ataerkil sistemlerdeki aşagılayıcı konumunu yıkmak adına kullandığı yollarından biri olan cinsellik ne yazıkki aynı oranda kadını basitleştiren kavramlardan biride olup cıktı bu sayede. Kadını sıradanlaşıtrıp ucuz bir meta haline dönüştüre bu gerçek aynı zamanda kadını degerlerce de değerlendirilmeden uzak tuttu. Kadın ne zaman erdemlerle degerlendirilidi sorusunu biraz düşününce yanıtın anlamsızlıgı ne yazıkki kadınlar için tek cıkar yol olan cinselliginde mübahlıgında sonuclanıyor. Evdeki kadın-anne hizmetçi, sokaktaki kadın cinsel obje, eşler cinsel doyumu ve günlük ihtiyacları saglayacak olan araçlar. Yaşamak için araç kadınlar. Amaç edinildikleri vakit degerlenen, güzelleşen ve aynı ölçüde anlaşılabilir hale gelen kadınlar. Kadınlar gizemlidir evet çünkü, onları anlamak istemeyen erkeklerin kadınlara karşı uydurdukları şirin yalanlardan biridir bu söylemde. Anlamak zor gelir çünkü kadının onlar için genelde gizemleri cinsellik temalı olmaktadır.
Cinsellik vasıtasıyla iletişimler kurmaya çalışan ve sosyal yasamda tutunmaya çalışan kadının ne yazıkki gizemide cinselligin doyumuyla son bulur.
Gucu elinde tutan taraf icin, kadına artık bir ad konulabilmesi durumu değerince önemsenmelidir. Erkeklerin bu konuda atacaklari adimlar, kadının da kendi insani vasıflarınca değerlendirilmesi yolunu kısaltacaktır.
Cins ayrımcılıGına, kadının bağımsız bir birey olarak sosyal ve siyasal yaşama katılımının önündeki engellere karşı mücadele, kadına tek yaşam ve varoluş alternatifinin bir erkeğin kölesi olmak olmadığını gösterecektir.
Kadın ile erkek arasındaki özel ilişkilerin çıkar, cinsellik odaklı, baskı, zorunluluk ve bağımlılık temelinde değil, gönüllülüğe dayalı, özgür, çıkarsız, sevgiye ve emeğe dayalı paylaşımlar temelinde yeniden düzenlenmesinin olanakları aranmalıdır. Eger bu şartlar sağlanacak olursa işte o zaman kadının gizemi ve anlaşılmayacak kadar felaket yanları ortadan kalkacaktır.
Çok güzel de mea kadınlar mı bunu istiyor, meaculpa mı? Kadınlara rağmen mi olacak bu.
Hep vardır bu ikilem halka rağmen, halkla birlikte.
Vakti zamanı gelmeden hiç bir şey olmuyor. İstersen ağzınla kuş tut. "Ejderha olsan kar etmez erkenden inen akşama." gibi bir şey toplumsal evrimi hızlandırmaya çalışmak. Evrimi hızlandıramazsın.
Güveç 55 dakikada güzel pişiyor, düdüklüde. Ateşi fazlalaştırman süreyi kısaltmıyor, aksine bozuyor tadını.
Selamlar.
meaculpa
23-04-2008, 16:35
Çok güzel de mea kadınlar mı bunu istiyor, meaculpa mı? Kadınlara rağmen mi olacak bu.
Hep vardır bu ikilem halka rağmen, halkla birlikte.
Vakti zamanı gelmeden hiç bir şey olmuyor. İstersen ağzınla kuş tut. "Ejderha olsan kar etmez erkenden inen akşama." gibi bir şey toplumsal evrimi hızlandırmaya çalışmak. Evrimi hızlandıramazsın.
Güveç 55 dakikada güzel pişiyor, düdüklüde. Ateşi fazlalaştırman süreyi kısaltmıyor, aksine bozuyor tadını.
Selamlar.
Clipso denen birşey icat ettik vgm :D
Yılgınsın sen, bilinclendirmeden hiçbirşey yapılamaz. Bilinçlenmek ve bilgilendirmek uzun ve meşakatli bir yoldur fakat asla çürütücü nitelikde değildir. Kadının günümüzdeki konumu artık şanslara bırakaılıpda değişmesi beklenemez. Birşeyler yapmadığın müddetcede evrim için biçilen süre kısalmaz yada bir evrim bile gerçekleşmez. Talep işi biraz. Kadın ne istediğini bilecek, bunu bildirecek erkek egemen sistemlerde kayda alacak niteliklere taşınacaktır. Bunlar olmak zorundadır aksi halde daha cok kokuşan bir toplum gelecegi pek de uzak değil.
Yılgınlık konusunda haksız değilsin.
Fakat kadınları veye halkı mücadeleye katmak için onlar ne istiyordan da hareket etmek * * * * gerekir mi? *Ben aydınların susup onları dinlemeleri gerektiğine inanıyorum, ya da onlar için neyin iyi olduğuna biz mi karar verelim? Çelişkili düşüncelere sahibim. Toplum mühendisliği pratikte pek işlemiyor. Çoğu kez onlar ne istediğini bilecek durumda değil diye de düşünüyorum.
Kısaca her tezin olumlu olumsuz yanları var ama yaklaşım hangisi olmalı konusunda önce dinlemekten yanayım.
Selamlar.
meaculpa
23-04-2008, 19:46
Dinlemek için önce doldurmak gerekir... Aksi halde ataerkil sistemlere aşina kadın, yine aynı kelimelerle cümlelerini kuracaktır. Dinleyelim tabi ama önce dinlenebilecek kıvama getirelim kadınlarımızı, aksi halde dinlenecek olan yine erkekler olacaktır veya dayattıkları , erkek egemen zihniyetin yansımaları.
Fissler çok iyi mea. Çok ciddiyim.
Selamlar.
Düşünme biçimimiz ve bakış açımız yaşamdaki karşılaşmalarımızın niteliğini belirler.Bu başlığın herhangi bir yerinde okuduğum gibi kadınlara teoride farklı ama pratikte hepsi aynı diye bakan bir bakış açısının karşılaşacağı kadın tiplemesi ‘’erkeklerin de hepsi pratikte aynı ama maddi varlığı ile farklılık yaratmalı’’ diyebilen kadınlar olacaktır.Düşündüğünüz gibisini bulursunuz.
Kadın ve erkeği eğer karşılaştıracak isek yapısal anlamda denk olmadıklarını ama yaşam haklarını kullanma anlamında eşit olduklarını kabul ederek başlamalıyız.Kültürün ve sosyal toplumun şartlanmışlıkları ile eşit yaşam hakkına kavuşamamış,hatta varolan eşitliğini bile kullanma hakkının kendinde olduğunu fark edemeyen sağlıksız bir ortamda,şartları eşitlemeden kadın ve erkeği nasıl mukayese ederiz?
Eğer bir kıyaslama yapıyorsak bu kıyaslama denk koşullarda yapılmalı ki,sağlıklı olsun.Ekonomik özgürlüğüne sahip,erkekle eşit eğitimi almış,mukayese edilmekte olduğu erkekle eşit kültürel alt yapıyı yakalamış bir kadını sosyal anlamda kendi dengi bir erkekle kıyaslayın ortada gizem falan kalır mı?
Aynı insanlığı paylaşmakta olan,iki yapısal farklılık o kadar.
meaculpa
01-05-2008, 22:42
Kadınların yaralarını erkeğin gözyaşları iyileştirir ancak. Erkekler ketumlaştıkça, gözleri kuraklaştıkça, acısı dinmemiş kadınların sayısı artıyor. Erkekler ağlamayınca kadınların yaraları bir türlü geçmiyor.
"Benimle gel" diyor adam. Bütün kadınların bu cümleyi duymak istediklerini zannedersiniz.
Gerçek böyle değil. Kadınlar bu cümlenin nasıl söylendiğini, ne için söylendiğini ve gerçekliğini, bu sözleri söyleyenden bile daha fazla hissederler. "Bir gün ağlamaya kalkarsam, beni bir odaya kapatmak zorunda kalırsın..." diyor kadın. Çünkü kadınların sahici gözyaşlarına katlanılması güç acılar sinmiştir.
(*) La Vida Secreta De Las Palabras ( Sözcüklerin gizli yaşamı )
Kadinlar gizemli degildir, seytan hakkinda yeteri kadar bilgimiz yok mu ki?
metalheart
02-05-2008, 23:52
gizemli kadın yoktur , kadını çözemeyen öküz erkek vardır....
meaculpa
28-06-2008, 17:31
gizemli kadın yoktur , kadını çözemeyen öküz erkek vardır....
Kitapcida
Adam kitabevinden iceri girdi, tezgahta duran gence sordu :
- Sizde "Kadinlara Karsi Zafer Kazanan Erkek" romani varmi? Tezgahtar eliyle az otesini isaret etti :
- Var efendim, orada masal kitaplari bolumunde bulabilirsiniz. ;)
Kadının tarihi erkekler tarafından yazılıyor sevgili meaculpa, amacı kadını kendine yabancılaştırmak ve kadını gizlemenin süslü söylemlerinden biridir bence bu “kadınlar gizemlidir” sözü. Az daha inanıyordum! Vay be biz neymişiz,:D demek ki öteki taraftan bakılınca böyle görünüyormuşuz!
O kadar gizemliyiz ki, ancak bu kadar olur! sitede bile “ Bitlis’te beş minare” türküsünü söylüyoruz.
Sağolsun Spartakus “ben ötekiyim” demiş de imzasında, ikinci dizeyi hatırlayabildik.
“Beri gel oğlan beri gel”
Zaten kadına çelmeyi takan Ata-Erkeklermiş, günümüz sabilerinin ne günahı var.:)
yok be bana sorarsanız gizemi yok ilk başlatrda anlaması zor insanoğlundan ama bi süre sonra meseleyi çözüyosun..
meaculpa
29-06-2008, 00:15
Kadının tarihi erkekler tarafından yazılıyor sevgili meaculpa, amacı kadını kendine yabancılaştırmak ve kadını gizlemenin süslü söylemlerinden biridir bence bu “kadınlar gizemlidir” sözü. Az daha inanıyordum! Vay be biz neymişiz,:D demek ki öteki taraftan bakılınca böyle görünüyormuşuz!
O kadar gizemliyiz ki, ancak bu kadar olur! sitede bile “ Bitlis’te beş minare” türküsünü söylüyoruz.
Sağolsun Spartakus “ben ötekiyim” demiş de imzasında, ikinci dizeyi hatırlayabildik.
“Beri gel oğlan beri gel”
Zaten kadına çelmeyi takan Ata-Erkeklermiş, günümüz sabilerinin ne günahı var.:)
Bizde bu gizem sözcüğünü kasıtlı var ettik arkadaşım. Amaç önce itiraf sonra ifşa etmekti :D
Nitekim dökülen döküldü ;)
Türkü gelmedi şimdi aklıma ama ben sana bir CiBRAN yollasam belki seversin ;
Beraberlik
'Siz beraber dogdunuz ve hep öyle kalacaksiniz.
Ölümün beyaz kanatlari, sizin günlerinizi
dagittiginda da beraber olacaksiniz.
Siz Tanri'nin sessiz belleginde bile beraber olacaksiniz.
Fakat birlikteliginizde belli bosluklar birakin.
Ve izin verin, cennetlerin rüzgarlari aranizda dans edebilsin...
Birbirinizi sevin; ama sevgi bir bag olmasin,
Daha ziyade, ruhlarinizin sahilleri arasinda
hareket eden bir deniz gibi olsun.
Birbirlerinizin bardaklarini doldurun;
ancak ayni bardaktan içmeyin...
Ekmeklerinizi paylasin; ama
birbirinizinkini yemeyin...
Beraberce sarki söyleyin, dans edin, cosun;
fakat birbirinizin yalnizligina izin verin;
Tipki bir lavtanin tellerinin ayri ayri olup,
yine de ayni müzikle titresmeyi bilmeleri gibi...
Birbirinize kalbinizi verin; ama digerinin saklamasi için degil;
Çünkü yalnizca Hayat'in eli, sizin kalplerinizi kavriyabilir...
Ve yanyana ayakta durun; ama çok yakin degil,
Çünkü bir mabedin ayaklari arasinda mesafe olmalidir;
Ve mese agaciyla, selvi agaci,
birbirinin gölgesi altinda büyüyemez.'
evrensel-insan
29-06-2008, 05:51
Saygideger meaculpa;
Bizde bu gizem sözcüğünü kasıtlı var ettik arkadaşım.-mea
Vallahi iyiki var etmissin, bende en azindan bu konudaki dusuncelerimi yazacak bir firsat buldum. Gerci kimse ilgilenmedi ya! Algilamasi mi, zordu acaba?:)
Saygilarimla;
evrensel-insan
- Yo, hayır. Ben anlaşılmaz değilim. Ben, hayattan ve senden bıkıp usanmadan daha fazlasını isteyen, daha fazlasını bekleyen, istek ve beklentileri her daim değişen değilim. Aslına bakarsan, o kadar az şey istiyorum ki ben...
- İstediğin nedir açıkça söylesene!
- İstediğim budur işte, açıkça söylememe gerek kalmadan anlaşılmak, bilinmektir. Hissedilmektir...
- Bilmece gibisin yine.
- Hayır değilim. Ben değerli olduğumu hissetmek istiyorum. Senin için ne denli değerli olduğumu bilmek istiyorum.
- Elbette değerlisin.
-........
- Bundan şüphen mi var yoksa..
- Bilmiyorum...
- Söylüyorum ya işte. Sen benim için çok değerlisin.
- Sözcüklere olan inancımı ben çoktan yitirdim. Kara balçık kaplanmış dillerde her güzel, her iyi, her aşk pelesenk olmuş, en sahtesinden...
- İstediğin nedir bir anlayabilsem. Bir çözülebilsen şu gizeminden...
- Beni nasıl olur da anlayamadığını bir de ben anlayabilsem. Duymak istemiyorum, hissetmek istiyorum ben. Beş duyudan ötesiyle bilmek istiyorum senin için kim ve ne olduğumu... Sen azcık somurtsan, bakışların değişse, sesinin rengi kaysa biraz, dudağın seğirse, kaşın istemsiz oynasa, biraz farklı solusan ben seni anlıyorum. Zihnini okuduğum hissine kapılıyorum bazen. Ve sen sözcüklere başvurmadan biliyorum ne dediğini. Benim istediğim de bu işte... Beni yormadan, kendimi anlatmak ve savunmak zorunda bırakmadan... galiba benim seni okuduğum gibi, okumanı istiyorum beni...
meaculpa
29-06-2008, 16:18
Saygideger meaculpa;
Bizde bu gizem sözcüğünü kasıtlı var ettik arkadaşım.-mea
Vallahi iyiki var etmissin, bende en azindan bu konudaki dusuncelerimi yazacak bir firsat buldum. Gerci kimse ilgilenmedi ya! Algilamasi mi, zordu acaba?:)
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili Evrensel-insan;
Senin söylediklerini bu konu içinde bir çogumuz farklı dillerle dile getirmeyi başardık. Bizimle kim ilgilenecek peki :)
Hatta bu baslıkda üç bayan arkadaş yazı yazdık. Demekki gizemimizi kırmayı başaran bir zümreye talibiz. Hem düşüncemizi hem de dilimizi var ettik. Evrensel düşünce temelinde bizleri nereye koyarsın peki sen ;)
meaculpa
29-06-2008, 16:24
- Yo, hayır. Ben anlaşılmaz değilim. Ben, hayattan ve senden bıkıp usanmadan daha fazlasını isteyen, daha fazlasını bekleyen, istek ve beklentileri her daim değişen değilim. Aslına bakarsan, o kadar az şey istiyorum ki ben...
- İstediğin nedir açıkça söylesene!
- İstediğim budur işte, açıkça söylememe gerek kalmadan anlaşılmak, bilinmektir. Hissedilmektir...
- Bilmece gibisin yine.
- Hayır değilim. Ben değerli olduğumu hissetmek istiyorum. Senin için ne denli değerli olduğumu bilmek istiyorum.
- Elbette değerlisin.
-........
- Bundan şüphen mi var yoksa..
- Bilmiyorum...
- Söylüyorum ya işte. Sen benim için çok değerlisin.
- Sözcüklere olan inancımı ben çoktan yitirdim. Kara balçık kaplanmış dillerde her güzel, her iyi, her aşk pelesenk olmuş, en sahtesinden...
- İstediğin nedir bir anlayabilsem. Bir çözülebilsen şu gizeminden...
- Beni nasıl olur da anlayamadığını bir de ben anlayabilsem. Duymak istemiyorum, hissetmek istiyorum ben. Beş duyudan ötesiyle bilmek istiyorum senin için kim ve ne olduğumu... Sen azcık somurtsan, bakışların değişse, sesinin rengi kaysa biraz, dudağın seğirse, kaşın istemsiz oynasa, biraz farklı solusan ben seni anlıyorum. Zihnini okuduğum hissine kapılıyorum bazen. Ve sen sözcüklere başvurmadan biliyorum ne dediğini. Benim istediğim de bu işte... Beni yormadan, kendimi anlatmak ve savunmak zorunda bırakmadan... galiba benim seni okuduğum gibi, okumanı istiyorum beni...
Ne güzel bir diyalog olmuş sevgili K.C, bana Oguz Atay ın Tutunamayanlarını anımsattı. Orda bir cümle yıllardır hafızama kazılı. Ve bu başlıkta kadınlara atfedilebilecek kadar derin bir anlam içinde, bende.
Selim Işık, anlatmadan anlaşılmaya aşık
Hep erkeklerri suçlamaya gönlüm razı gelmedi, bazen kadınlarda bu işi çıkmaza sokmaya pek meraklı. Anlatmadan anlaşılmak istiyoruz çoğu zaman, çünkü duygu dünyamız erkeklerinkinden çok farklı bir mekanizma ile çalışıyor ve biz unutuyoruz onlara birşeyler anlatmadan anlaşılamayacagımızı. Ya da kasıtlı yapıyor ve tatmin ediyoruz acıdan ve anlaşılamamaktan beslenen içsel çatışkılarımızı...
evrensel-insan
29-06-2008, 16:45
Saygideger meaculpa;
Senin bana cevabindan once, K.C. cok guzel dile getirmis.
Yalniz ortada bir sorun var. Kadinlarin bir seyleri dile getirmesi yeterli olmuyor.
Insan dialogu acisindan, var oldugundan beri boyle bir dile getirmeye alisik olmayan ve boyle bir dile getirisi hicbir zaman dusuncesinde uretmemis olan ve boyle bir dille hayatinda ilk defa karsilasan, erkek icin; bu dialoga katilabilmek ve bu dialogu ALGILAMAK pek kolay olmayacak.
Bu dili, bu dilin dusunce yapisini bu dili algilamanin insan yonunu, en azindan; kadinlarin bu dili dile getirirken, bencil davranmadigini ve erkeklerin aksine-ki onlar bencildir ve dilleri kendileri icin vardir- bu dili tum insanlar icin kullandigini, erkeklere ALGILATMAK kolay olmayacak.
Madem ciktiniz bu yola, geri donus yok. Bende size elimden gelen yardimi yapmaya calisirim. Yani sizlerle, kendi cinsim arasindaki kopru kurma gorevini yerine getirmeye.
Hic simdiye kadar one cikmamis disilik ozunuz, size yardimci olsun! Yeterki, sizin dilinizin ve o dili getiren dusunce ve davranis yapinizin, insanligi temsil etmesi gerektigini; sirf kendini dusunen ve bunun icin dil yaratan erkege ALGILATMAYI basarin.
Haydi goreyim sizi, once kendi cinsiniz arasinda bu dili gelistirin ve yayin. Bunu yaparkende, diger insan yariniz erkegi bu dil uzerine egitin.
Tarihi bir gorev yuklendiniz, haberiniz olsun. Bu tarihi gorevin bilincinde hareket edin, erkeklige ve onun dusunce ve davranis ozelliklerine sapmadan.
Bu konuda sizlere guvenim sonsuz.:)
Saygilarimla;
evrensel-insan
meaculpa
29-06-2008, 17:15
Sevgili Evrensel-insan;
Kutsayın bizi :D
Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete ;)
Teşekkür ederim sevgili Mea, beğendiğine sevindim.
Şaşırabileceğini tahmin ettiğim bir şey söylemek istiyorum. Tutunamayanlar'ı henüz okumadım.. :(
Okunacak öyle çok şey var ki, ama yine de 2 yıldır asla kapatamayacağımı düşündüğüm o kitap açlığımı olabildiğince kapatmaya çalışıyorum.
Yırtık büyük, yamayabildiğim kadar, ömrüm elverdiğince yamayacağım cehaletimi.
İslamiyet'e borçlu olduğumu çekinmeden, riyasız söyleyebildiğim cehaletimi...
Gelelim bir cümlene :)
ve biz unutuyoruz onlara birşeyler anlatmadan anlaşılamayacagımızı.
kendi adıma, ben unuttuğumu söyleyemem.
zira
Ben daha çok yenilerde fark ettim beyinlerimizin ne denli farklı çalıştığını.
Somut bir durum bu. Neredeyse bilimsel bir gerçek. Bunu bu şekilde kabul edince sözcükleri kullanmadan anlaşılmaya dair pek ümidi ve hevesi de kalmıyor insanın.
...
Organize İşler'de Erdal Tosun'un sözü de benim favorilerimden (çoğunlukla)
"Eskiden konuşuyordum. Baktım işe yaramıyor, ben de bıraktım..." :)
evrensel-insan
29-06-2008, 17:43
Saygideger mea;
Yolunuz acik ve aydinlik olsun, benim destegim herzaman yaninizdadir.:)
Yalniz bu yolculukta erkekleri de yaniniza almayi unutmayin, onlar da sizin oteki yariniz. Yeterki sizin yarinizin onculuk edecegi dusunce ve davranisin bilincini ALGILASINLAR.:rolleyes:
Saygilarimla;
evrensel-insan
meaculpa
29-06-2008, 17:49
Ah hocam ah , bir kac ileti evvel Cibran dan bir alıntı yaptım keşke okusan diyorum:)
Sevgili K.C gece saatlerinde sana bir yazı hazırlayacagım, umarım heves yaparda bir an evvel kutsal kitabımızı okursun:)
evrensel-insan
29-06-2008, 18:06
Saygideger meaculpa;
Zaten ben senin o alintin uzerine tekrar dialoga girdim.
Benimkisi sadece tarihler boyu koklesmis ve yerlesmis bir aliskanligin tekrar hortlamasi korkusu.
Yani, ozu erkek dusuncesinin erk onculugune dayanan feminizm ve lezbiyanizm cikislari gibi. Oyuzden, tarihteki ayni hata tekrarlanmasin diye, ufak bir uyarida bulundum. Hepsi bu.Neyse bu sefer algilanmisimdir, umarim.:)
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili K.C gece saatlerinde sana bir yazı hazırlayacagım, umarım heves yaparda bir an evvel kutsal kitabımızı okursun
çakıl taşlarının en büyüklerini topladım,
harç niyetine kumu denizle yoğurdum,
süsü eksik olmasın diye deniz kabuklarını orasına burasına tutturdum,
bir HEVES yaptım...
:))
Ayağın göl, başın pınar olsun sevgili kardeşim meaculpa,
kaç kişi olduk bir daha sayıyorum;
Meaculpa
K.C
Evrense-insan
ben evrensel insanın arkasındayım
cami'den hala ses yok!
meaculpa
30-06-2008, 00:00
çakıl taşlarının en büyüklerini topladım,
harç niyetine kumu denizle yoğurdum,
süsü eksik olmasın diye deniz kabuklarını orasına burasına tutturdum,
bir HEVES yaptım...
:))
"Disconnectus erectus; beceriksiz ve korkak bir hayvandır. İnsan boyunda olanları bile vardır. İlk bakışta, dış görünüşüyle, insana benzer. Yalnız pençeleri ve özellikle tırnakları çok zayıftır. Dik arazide, yokuş yukarı hiç tutunamaz. Yokuş aşağı kayarak iner. (Bu arada sık sık düşer) Tüyleri yok denecek kadar azdır. Gözleri çok büyük olmakla birlikte, görme duygusu zayıftır. Bu nedenle tehlikeyi uzaktan göremez.
Erkekleri, yalnız bırakıldıkları zaman acıklı sesler çıkarırlar. Dişilerini de aynı sesle çağırırlar. Genellikle başka hayvanların yuvalarında (onlar dayanabildikleri sürece) barınırlar. Ya da terkedilmiş yuvalarda yaşarlar. Belirli bir aile düzenleri yoktur. Doğumdan sonra ana, baba ve yavruları ayrı yerlere giderler. Toplu olarak yaşamayı da bilmezler ve dış tehlikelere karşı birleştikleri de görülmemiştir. Belirli beslenme düzenleri yoktur. Başka hayvanlarla birlikte yaşarken onların getirdikleri yiyeceklerle geçinirler. Kendi başlarına kaldıkları zaman genellikle yemek yemeyi unuturlar. Bütün huyları taklit esasına dayandığı için, başka hayvanların yemek yediğini görmezlerse, acıktıklarını anlamazlar. (Bu sırada çok zayıf düştükleri için avlanmaları tavsiye edilmez.)
İçgüdüleri tam gelişmemiştir. Kendilerini korumayı bilmezler. Fakat -gene taklitçilikleri nedeniyle- başka hayvanların dövüşmesine özenerek kavgaya girdikleri olur. Şimdiye kadar hiç bir tutunamayanın bir kavgada başka bir hayvanı yendiği görülmemiştir. Bununla birlikte havızaları da zayıf olduğu için, sık sık kavga ettikleri, bazı tabiat bilginlerince gözlenmiştir. Aynı bilbinler, kavgacı tutunamayanların sayısının gittikçe azaldığını söylemektedirler.)
Din kitapları, bu hayvanları yemeyi yasaklamışsa da, gizli olarak avlanmakta ve etleri kaçak olarak satılmaktadır. Tutunamaynaları avlamak çok kolaydır. Anlayışlı bakışlarla süzersiniz, hemen yaklaşırlar size. Ondan sonra tutup öldürmek işten bile değildir. İnsanlara zararlı mikroplar taşıdıkları tesbit edildiğindeni Belediye Sağlık Müdürlüğü de tutunamayan kesimini yasak etmiştir. Yemekten sonra insanlarda görülen durgunluk, hafif sıkıntı, sebebi bilinmeyen vicdan azabı ve hiç yoktan kendini suçlama gibi duygulara sebep oldukları, hekimlerce ileri süürlmektedir...
Hayvan terbiyecileri de tutunamayanlarla uzun süre uğraşmış ve bunları sirklerde çalıştırmak istemişlerdir. Fakat bu hayvanların beceriksizlikleri nedeniyle hiç bir hüner öğrenemediklerini görünce vazgeçmişlerdir. Ayrıca birkaç sirkte halkın karşısına çıkarılan tutunamayanlar, onları güldürmek yerine mahzun etmişlerdir. (Halka giçelere saldırarak parasını geri istemiştir.)
Filden sonra, din duygusu en kuvvetli olan hayvan olarak bilinir. Öldükten sonra cennete gideceği bazı yazarlarca ileri sürülmektedir. Fakat toplu, ya da tek gittikleri her yerde hadise çıkardıkları için, bunun pek mümkün olamayacağı sanılmaktadır.
Başları daima öne eğik gezdikleri için, çeşitli engellere takılırlar ve her tarafları yara bere içinde kalır. Onları bu durmda gören bazı yufka yürekli insanlar, tutunamayanları ev hayvanı olarak beslemeyi d denemişlerdir. Fakat insanlar arasında barınmaları -evdüzenine uymamaları nedeniyle çok zor olmaktadır. Beklenmedik zamanlarda sahiplerine saldırmakta ve evden kovulunca da bir türlü gitmeyi bilmemektedirler. Evin kapısında günlerce, acıklı sesleriyle bağırarak ev sahiplerini canından bezdirmektedirler.
Şehirlere yakın yerlerde yaşadıkları için, onları şehrin içinde, çitle çevrili ve yalnız tutunamayanlara mahsus bir parkta tutarak, sayılarının azalmasını önlemeyi düşünmenin zamanı artık gelmiştir.
..."
Oğuz, böyle tarif ediyor Disconnectus erectusları yada tutunamayanları sevgili K.C eminim bu yazıdan sonra sen bir koşu gidip kitabı alacaksın ve hevesini altını çizecegin sözlere saklayacaksın :)
Teşekkür ediyorum sevgili mea,
üşenmemiş oturmuş yazmışsın bir güzel,
onca uğraşıp inşa ettiğim HEVESimi de bir başka bahara (öyle bir bahar varsa eğer) bıraktırmışsın muzipçe :)
Tutunamayanlar hep aklımda aslında, defalarca köşesinden döndüm tuğla görünümünün... korkmuş olabilir miymim bilmem, Disconnectus erectus'lardan biri olduğumu öğrenmek de vardı işin ucunda... :)
Neyse ki, alıntıladığın kısımla epeyce rahatladım... :rolleyes:
meaculpa
30-06-2008, 00:32
Ayağın göl, başın pınar olsun sevgili kardeşim meaculpa,
kaç kişi olduk bir daha sayıyorum;
Meaculpa
K.C
Evrense-insan
ben evrensel insanın arkasındayım
cami'den hala ses yok!
Sagol Pervane binbir zorlukla arayıp da buldugum duan için :)
Bizim yörede de şöyle derler;
Dınya guleke, bêhn bıke û bıde hevalê xwe. - Dünya bir güldür, kokla ve arkadaşına ver.
Kokladım size verdim arkadaşlar ;)
meaculpa
30-06-2008, 00:41
Sevgili K.C ;
Evet çok uğraştım bu yazıyı alıntılamak için:D
Oğuz'u , Oğuz un dilinden anlatmayı uygun gördüm seni cezbedebilmek için. Aksi halde benim kitaplarımı okurdun ;)
Kalın olduguna bakma gayet keyifle okunuyor, istersen birlikte başlayalım heves yaparsın. Bu arada heves yapa yapa bir hal olcaksın ona göre :)
Bence insanoglu karşısındakini kendi görmek istediği şekilde görüyor.
Aslina Gizem kismen Konuyu acan arkadasin Imzasinda gizli sifre olarak sakli.... :)
Dügünümden sonra tekrar okula geldigimde, ögretmenim evlendigimi gazete'den okumus, ve kara tahtaya Errare Humanum Est yazdi ve bu yazilanin ne anlama geldigini biliip bilmedigimi bana sordu, ben bildigimi söyledim ve cevabi verdikten sonra.....bu üc kelimenin ilk üc harfini tek sira icinde yazdi
EHE ( = almanca=evlilik :) )
iste belki eger varsa isin bir gizemi belki buradan aramakta fayda var...
Meaculpa kardeşim görüyormusunuz sizde benim gördüğümü, nasıl da sesleri çıkmıyor. Yakında karşı başlık açıp asıl gizemli biziz diyecekler:(
meaculpa
03-07-2008, 00:13
Ben bu sitemi, herkesi kadınları anlar bulmadan önce yapmıştım Pervanem :)
Açsalar keşke öyle bir başlık dimi :) Bizde icabet ederiz, gizem avcısı olmaya... ( erkekden gizem çıkarsa, benden de barnabas incili aslı çıkar:D )
Sevgili İnvi;
Errare Humanum Est deyimi, malumun latince.
Ehe , sözcükleri ile vakıf oldugun gizem ise almanca olmuş.
Ama ben yinede bu çaban için sana Ömer Çelakıl Ödüllerinden en özgün olanını vermek istiyorum, kabul et lütfen ;)
Adem meyvayi nasil kabul etti ise
bende senden gelen herseyi öyle kabul ederim :)
belki gizemin sirri da burada.......
Kadınlar gizemli mi?
Bu cümlede bir genelleme ve bir cins ayrımı var.
Kadınlar ,insanlar
Gizemli ne demek niye kadınlar gizemli olsun,ne apaçık kadınlar var,açık ve net.
Ne gizemli adamlar var,sır
Gizemli kadın,gizemli adam,gizemli insan
Gizemli dünya
Ne kadar anlıyabiliriz ki,birbirimizi
Kendimizi anlıyabiliyormuyuz,ne kadar tanıyoruz ki kendimizi
Düşüncelerimizin derinliklerine inebiliyormuyuz,beynimizin en girintili,en ücra köşesine gidebiliyormuyuz?
kandahar
03-07-2008, 12:17
Aydoe'ya katılıyorum. Kadınlar gizemli falan değil, zaten gizemli kelimesi kulağa komik geliyor "esrarlı define", "gizemli yabancı" tadında bir atmosfer oluyor. Kadınlar gayet açık yaratıklar, erkekler de. Kadınların ne istediğini bilmeyen enteller ve Ahmet Altan gibiler böyle "gizemli kadınlar" diye saçmalıyorlar. Kadınlar güçlü ve kendine sahip çıkan erkek isterler. Bunun dışında sık sık saçmasapan vehimlere de kapılırlar fakat onu da erkek çok ciddiye almamalıdır, kadının doğasının özelliği kabul etmeli anlayışla karşılamalı, bu yeterli olmuyorsa anlıyormuş gibi yapmalıdır. Yanlış anlaşılmasın kadınları aşağılama gibi bir amacım yok, kadınlar saçmasapan vehimlere kapılıyor diyorum ama eğer kadınlar da olmasa erkekler bütün vakitlerini oyun oynamak, kebap yapmak, canları sıkılınca diğer erkek gruplarıyla savaşmakla harcarlardı.
Evet, medeniyeti erkekler kurmuştur fakat bunun en büyük motivasyonu kadındır. Kadınlar tarafından baskı altına alınmasa erkekler hep kolaya kaçardı, böyle bilimmiş, felsefeymiş vb. oyun olduğu belli olmayan oyunlar geliştirmek zorunda kalmazlardı.
kandahar
03-07-2008, 12:20
Bakın şu mesajımın son cümlelerinde bile kadınların hışmına uğramamak için yalakalık yapmak zorunda hissetmişim ki kimseye eyvallahım yoktur. Kadınlar bilinçaltımızda nasıl bir korku oluşturdularsa artık en sağlam olanlarımız bile böyle yaltaklanmak zorunda kalıyor.
meaculpa
03-07-2008, 16:41
Kadınlar gizemli mi?
Bu cümlede bir genelleme ve bir cins ayrımı var.
Kadınlar ,insanlar
Gizemli ne demek niye kadınlar gizemli olsun,ne apaçık kadınlar var,açık ve net.
Ne gizemli adamlar var,sır
Gizemli kadın,gizemli adam,gizemli insan
Gizemli dünya
Ne kadar anlıyabiliriz ki,birbirimizi
Kendimizi anlıyabiliyormuyuz,ne kadar tanıyoruz ki kendimizi
Düşüncelerimizin derinliklerine inebiliyormuyuz,beynimizin en girintili,en ücra köşesine gidebiliyormuyuz?
Cins ayrımını kim yaptı acaba ?
Bu başlıkda bir sürü yazı yazdık ve hepside erkek egemen zihniyetlerin kadınları, gizem sözcüğünü kasıtlı var ederek bir başka musabakaya baştan yenik sokmaya çalıştıkları olarak degerlendridik.
Gizem, bilinemezliklerin neticesi olarak dillendirilebilecek bir kelime. Erkekler kadınları bilmek istedikleri ve anlamak istedikleri zaman bu kelime yerini başka bir şeye bırakır işte o zaman cins ayrımcılıgı yapmamak noktasında büyük bir adım atılmış olur.
"Kendimizi anlayabiliyormuyuz ki bir başkasını anlayabilelim " ifadelerine yürekten katılıyorum Aydoe, insan kendini tanımlayamadan bir başkasını ne tanımlayabilir ne de anlamlandırmaya uğraşır. Çünkü o insan baştan pasifize olmuştur. Kadınlar farklı hissiyatlarla var olurlar, düşünceleri asla sığ değildir. Binbir ayrıntının içinde boğulmadan kulaç atabilirler. Erkekler işte bu noktada biraz gözlem yapıp, analizlere yogğunlaşsalar düğüm kendiliğinden çözülür.
Bilmeye-öğrenmeye meylettikçe gizemler kalkacaktır. Hem dünya, hem de kadın-erkek ilişkileri adına da bu böyledir.
meaculpa
03-07-2008, 16:51
Kadınlar güçlü ve kendine sahip çıkan erkek isterler.
Güç kavramı adına sizinle hemfikirim fakat kadının sahip çıkılmaya ihtiyacından çok kadının anlaşılmak istedigi ihtiyacını degerlendirmek gerekir. Yoksa ortaya aidiyetlerin getireceği yıkımlar çıkabilir. Kadın anlaşıldığı zaman güçlü oldugunu hissedebilir, aksi halde anlaşılmayan kadındır, sacmasapan vehimlere kapılacak olan. Çünkü muzdariptir derdii anlatamamaktan ve varlığını hissettirebilmek için her yolu deneyebilecektir. İşte tam da bu noktada kadının kapıldıgını dile getirdiginiz vehimler acaba gercekten saçmasapanmıdır yoksa bir varoluş mücadelesimidir ?
kadınlar da olmasa erkekler bütün vakitlerini oyun oynamak, kebap yapmak, canları sıkılınca diğer erkek gruplarıyla savaşmakla harcarlardı.
Peki erkekler olmasa kadınlar nasıl olurdu ?
:o
Olmasa kadınlar nasıl olurdu?
Kadınlar nasıl olurdu?
Nasıl olurdu?
Olurdu?
Kadınlar olmasa erkeklerin olamayacağı gerçeği gibidir sorunuzun cevabı.
Bırakalım artık duvar örmeyi beyinlerimizde.
Anlayabilmek için anlamak isteği ile köprüler kurabiliyor muyuz?
Ne hikmetse Yeni (bir) Türkü aklımıza geldi.
Olmasa mektubun,
Yazdıkların olmasa
Kim inanırdı
Senle ayrıldığımıza.
Sanma unutulur,
Kalp ağrısı zamanla
Herşeyi unutarak
Yaşanır sanma.
Neydi bir arada tutan şey ikimizi
Birleştiren neydi ellerimizi
Bırak bana anlatma imkansız sevgimizi
Sevmek birçok şeyi göze almaktır.
Baksana geçmişe,
Ne çok anıyla yüklü
Nerde o taverna,
Nerde sinema
Harcanmış zamanla
Yeniden yaşanmaz ki;
Geç kaldıktan sonra
Arama boşa!
:)
(Yav biz bunu Sn. okinononun köşesine niye asmadık ki?)
:rolleyes:
ozgur_beyin
03-07-2008, 17:33
bukonunun açıklığakavuşması için ''giemlikadının'' tanımlamsı yapılmalı
gizem in anlamı bildiğinizgibi SIR
GİZEMLİ KADIN= SIRLI KADIN BİLİRSİNİZTOPRAK ÇANKAÇÖMLEKLERsırlanırve parlak hale getirilir .herinsanda birz sır vardırbu sırlarinsanı parlatırmı yoksa martlatırmı bilemiyorum
gizemli kadını ise tasavvur bile edemiyorum.
bunu ancak kadın üyelerimiz açıklayabilir diyedüşünüyorum
eğereben bir gizemlikadıntarifi yapmışolsaydım ya emma bovary''i veya rommy schnider
secçerdim nedendir bilmem bana romy schneider gizemli gelir
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/5/58/Romy_Schneider.jpg/220px-Romy_Schneider.jp
meaculpa
03-07-2008, 17:34
Kadınlar olmasa erkeklerin olamayacağı gerçeği gibidir sorunuzun cevabı.
Cımbızcı olcam ben karar verdim:) bu sözün üzerine bir sigara yakıyor ve kurum kurum kuruluyorum :D
Eklediginiz şarkıyıda pek severim ama ordaki aşk hikayesi biraz çetrefillidir ;)
meaculpa
03-07-2008, 17:36
Özgür, ben resmimi buraya eklesem eminim beni daha fazla gizemli bulursun:D
ozgur_beyin
03-07-2008, 18:35
Özgür, ben resmimi buraya eklesem eminim beni daha fazla gizemli bulursunMEACULPA
belkidehaklısın doğu sözehacı emmi ne deSİN
kandahar
04-07-2008, 22:38
Kıllı ve amaçsız.
sanalmerak
05-07-2008, 23:49
buda iğrenç ve doğru bir bakış açısı (kandahar)
bence sınırlı sayıda gizemli kadınlar var geri kalanı gayet normal istekleri olanlardır!ama gizemli olmak için kasan bir grup vardır oda gariptir!
huseyinsoykok
25-07-2008, 14:31
Kadınlar gizemli mi Bence değiller, Gizemli olmalarının tek nedeni vardır. Yazarında dediği gibi onları anlamaya çalışmaktan çok onlardan faydalanmaya çalışılmasından kaynaklanır. Bu faydalanma işi taaa zigot evresindan başlar taa ki ölene kadar devam eder. öncelikle Erkek insan dünyaya gelmek için bir kadının bedenini kullanır. Sonra o kadının emeğini ve duygularını kullanır. Daha sonra mı elbette kendi cinsinin devamı için yine bir kadını konak olarak kullanır ve onu döller. Hayatının geri kalan tüm evrelerinde çoğunluk erkek insan bir kadının bakımına ve yardımına ihtiyaç duyar....İşte Bu yüzden hep kadınların gizemi tartışılır. Oysa erkeklerden daha gizemli değillerdir. Niçin mi kadınların gizemi tartışılır. Basit.. birinden faydanlamak istiyorsanız.. onu yönetmek ve kontrol etmek için önce anlamak durumdasınızdır. Ancak, hiç bir erkek insan bu kadar sabrı gösteremez ve kadını örfle, ahlakla ve dinle öyle kısıtlar ve sınırlar ki kendi kontrol alanın dışına çıkmasın Yani; kadınları kültürel olarak öyle çitlerle çevirir ki kadın bu çitin dışına bir türlü çıkamaz...sözün özü kadın gizemli değil, kadın anlaşılma gereği dahi duyulmadan sömürülen bir cinsdir..
volkania
25-07-2008, 15:31
İnsan kendini bile zor çözebiliyorken bir başka cinsi çözmesi beklenemez. Gizem her insanda var. Kadın gibi karmaşık yaratılmış olanların ise gizemleri biz erkeklere göre çok daha fazladır.
eylemsel
07-07-2009, 02:37
Kadınların gizemli oldugunu düşünme egilimi safsatadan başka bişey degil. Birilerinin canı sıkılmış ve kadın-erkek ilişkilerini karmaşık bir hale getirmek için gizem kavramını uydurmuş. Bu gizem kavramıylada kadının aslında açık fikirli olmaması gerktigi vurgusu yapılmış. Kadınlara şöyle diyorlar;erkeklere karşı olabildigince kapalı bir kutu olun ki:o mahlukatlar sizi merak etsinler ve peşinizden koşsunlar.http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon10.gif Erkeklerin daha uyanık olması gerekiyorhttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon10.gif
katre_07
07-07-2009, 04:19
kadının gizemi!! konusu her zaman albenisini korumaya devam edecektir..
saygılar..
mehmetsalih
07-07-2009, 23:17
Selam,
Kadının gizemli olduğu falan yalandır. Sadece Erkek ile Aynı varlıklar olmadıkları için ne Kadınlar Erkekleri anlayabildi ne de Erkekler. Çünkü Erkek ile Kadın tamamıyla iletişim kanaları farklıdır. Kadın Erkeği istediği şekle büründürmeye çalışması veya Erkeği sömürmesi bu yüzdendir. Yoksa Kadının gizemli olduğu gerçek dışıdır. Kadında bulduğum şeyler şunlar Kadın Kadından çok Erkeği dost bilir çünkü Bir Kadın için bütün Kadınlar zavalı ve aptaldır, rakiptir. Erkek; Erkeği olduğu gibi kabul ederkken, Kadın Erkeği istediği ve keyfine uygun şekle sokmak ister. Bu yüzden Kadın açılamadığı için Erkek gibi özgür olamıyor hep duyularına esir oluyor.
Sevgi...
mehmetsalih bu başlığa da mı yazdınız! bari buraya dokunmasaydınız, mafettiniz kadın konulu başlıkları yahu:)
Kadın Erkeği istediği ve keyfine uygun şekle sokmak ister.
Daha diğer başlıktaki tartışmamızın külü soğumamışken yine bir çam devirdiniz. Yakında orman kalmayacak ülkede.
Kadının bu şekil verme yeteneği yüzünden mi görüntüsü yasak, sesi haram.
Hani okuyan garibim inanırlar da diyecek ki kadın evde oturduğu yerden yüzünü hiç görmediği,gösteremediği tüm dünya erkeklerinin şeklinden sorumlu pes:pound:
Benden kurtuluş yok mehmetsalih yakın takipteyim:sick:
isin üzücü tarafi
bu mehmetsalih, kadinlar ile iligi olan görüslerini "müslüman" kimligi ile yazmakta....
azami insani duyarliligi göstermeyen'nin dinsel tercihi "allaha teslimiyet" olmasi kadar üzücü birsey yoktur benim icin.....
mehmetsalih
08-07-2009, 00:02
Selam,
Ben Kadın düşmanı falan değilim. Tam tersine Feministler Kadın Haklartı derken Aileleri ve toplumu fesada vermek için ''Erkeke Düşmanı'' profilleri oluşturuyorlardı ve oluşturuyorlar. Sırf Erkeksiz yaşarız tezi için ''eşcinselliği ve genel evlerini'' çoğaltılar. Kadın-Erkek eşitliği denirken ne kast ediliyor anlamadım gitti. Kısaca tüm varlıklar eşittir demek bence daha mantıklı! ya bırakın bir kadın erkek eşitliğini hçnbir insan eşit olunurmu?
Sevgi...
...iste forumda mehmetsalih gibi mantik yürütmek serbest.....
hakdogan, akhenaton, oki, serüvenci gibi tavir sergilemek yasak.....
mehmetsalih
08-07-2009, 00:09
Selam,
Sevgideğer -IVNİ-
Din ve Msülümanlar adına üzülme. Çünkü Allah ayete şöyle der; ''Ey Muhammed İnsanlar inanmıyorlar diye nerdeyse kendini kahr edeceksin. Eğer Allah dileseydi inan bir topluluk kılardı'' yine başka bir ayete ''Ey Muhammed sen sadece tebliğ görevini yap, sen kimsenin üzerinde bir zorba değilsin''
Ben İSLAM diniyim demiyorum ve İSLAM avukatlığına soyunmuyorum. Sanırım pişmemiş ve toy kalmışlar hep kişileri esas alırlar bu yüzden ne Din nede başka birşey anlaşılıyor. İnsanlara Din Budur dediğin an ya ALİMLER HAY VAY ALİMLER NİYE BÖYLE DEMİŞ diyorlar. Ya kardeşim banane ondan bundan veya şundan ben İSLAM BENİM DEMİYORUM İSLAM BUDUR DİYORUM ''Dileyen İman eder diyeleyen inkar eder'' sizde kendinizi kahr etmeyin ve beni mason veya misyoner veya gizli Ateist görmeyin ''Ben Mehmetsalih'' hemde kimseyi takmayan Mehmetsalih. İnsanlar eğer bana iman ediyorlarsa bu onların sorunu benim değil.
İnsanların inanması veya inanmaması çokta tın. Beni zere kadar alakadar etmez çünkü ben ne Allah'ım nede başkaa birşey ben sadece ''o kurana uymakla yükümlüyüm''
Sevgi...
Kadın-Erkek eşitliği denirken ne kast ediliyor anlamadım gitti.
mehmetsalih ben anlamadığım konular hakkında anlayıncaya kadar hiç bir yorum yapmıyorum. yapacaksam da öğrenmek için sorduğum soruların cevabına yorumda bulunabiliyorum ancak! madem anlamıyorsunuz ne demeye bize anlamadıklarınız üzerinden kesin görüş belirtiyorsunuz!
Sırf Erkeksiz yaşarız tezi için ''eşcinselliği ve genel evlerini'' çoğaltılar.
Bakın size güzel bir ev ödevi! bu tezi ortaya atan sizsiniz! tabi din alimlerinizden kopya çekmedi iseniz! şunu bir ispatlayın bakalım feminizm nasıl eşcinsellik ve genelev sayısına katkıda bulunmuş. iddia sizin buyrun dinliyorum!
Mehmetsalih
benim iman ettigim allah seni de müslüman kabul ediyorsa, o zaman bir cok ateist cennetlik !
sen müslüman olmadan önce, azami insani degerleri paylsabil insanlar ile, sonra kendini mensup kabul ettigin din adina "fetva" vermeye kalkis....
senin bu igrenc dolusu iletilerini okuyan müslümanlar utanmakta.....
ateistler ise "allahdan ki müslüman degiliz" diyebilmekteler.....
senin tek varlik sebebinde bu olmasi gerek
mehmetsalih
08-07-2009, 00:20
Selam,
senin bu igrenc dolusu iletilerini okuyan müslümanlar utanmakta.....
Demeki ben sizin için Dininizsim ve sizin dogmalarınızım.
ateistler ise "allahdan ki müslüman degiliz" diyebilmekteler.....
Ateistler demeki beni kabul etmiyorlar Allahı değil...
Pervane size gelince,
Programlarda Erkekesiz yaşabiliriz sloganları atan ben değilim herhalde. veya Duygu Asena gibi Travestiliği ve Lezbiyen kimliklere yöneltenlerde ben değilim herhalde?
veya bu hatalarının farkına varan by Feministler Duygu Asenayı ''Erkekeler artık evlenmiyorlar'' diye eleştiriyorlar. Çünkü Erkekelerin evliliği aptalaık. Niye olsun ki? Ev işleri ortaklaşa ise ne gerek bu kadar zahmet? genel evleri farklı kadınlar sunuyorsa, kızarkadaşlıkları ve manitalar varsa neden evlilik olsun? Çocuklar bu gidişle ''çocuk yuvalarında ezilerek büyüyecekler''
Sevgi...
mehmetsalih ödev dedim. Bırak Duygu Asena' yı bana şöyle feminizmin tarihçesini bul oku tek tek yorum getir ve yazını buraya as bakalım. konuya sonundan başlamayalım isterseniz ha! ben şimdi çıkıyorum. Sana kopya istediğiniz kaynaktan yararlanabilirsiniz. Ama tarihi bir şey olsun lütfen çıkış nedenleri, izlediği yol, vardığı yer vb. İslam alimlerinden kopya çekmek yok ama! onların yorumlarını zaten biliyoruz.
mehmetsalih,
siz benim icin siz birakin dinli / dinsiz olmayi.....azami insani degerleri icinde barindirabilen birisi degilsiniz.....kaldiki "dinsizlik" benim icin "kötü" birsey degil....
kadinlarin yapilari ile "kerhaneleri" ayni ileti icinde kullanabilen bir zihniyeti, müslüman kimligin ile ifade etmen, senin ne kadar sig bir din anlayisin oldugunun göstergesinden baska birsey degildir....
sen hucurat13 ayetini kavracak kadar azami bir teoloji birkimin yok....
ama beni üzen senin bu sig yorumlarini müslüman kimligin ile yapman.....
ve senin gibi insanlarin gün gelip "ateist" olmasi....benim senin hakkindaki hic bir görüsümü degistirmeyecek....
Çocuklar bu gidişle ''çocuk yuvalarında ezilerek büyüyecekler''
mehmedim salihim, yarı yarıya dogru bir önerme. Dogrusu çocuk yetiştirme toplumun/komünün işi olacak olmalıydı. Bu kaçınılmaz.
genel evleri farklı kadınlar sunuyorsa, kızarkadaşlıkları ve manitalar varsa neden evlilik olsun
tipik bir ataerkil mantık. Kadın ile erkek arasındaki ilişkiyi salt sekse indirgemek. Aşkı ve sevgiyi, paylaşımı yok saymak.
Aslında sevgi de seks de betindedir mehmedim. Ama insanlarda öyledir. Hayvanlarda ise aynen senin dedigin gibidir. slında insanlıgın ilk aşamaları da böyledir.
Aşk insanlık gündemine ortaçag ile girmiştir, o da başkasının karısını aldatma temelinde yasak aşk.
Ama gerçek aşk nerede mi vardır. Halk hikayelerinde, ezilenlerin söyleminde.
Evlenme mülkiyetin paylaşımıdır, mehmedim. Başka da bir şey degil. Gerçekten birbirini seven iki kişi için noter tasdikine gerek de yoktur. Haa yürümedi mi, uzatmanın da anlamı yoktur.
Çocuklar mı; en dogrusu toplumca sahip çıkılmalarıdır.
Açarız ileride daha.
saygılarımla
mehmetsalih
08-07-2009, 11:45
Sevgili Pervane,
"Yaşlı bilge, genç çekirgesine sorar:
- Bir kölenin en çok istediği şey nedir?
Yüreği daima kaybedenlerden yana atan genç çekirge yanıtlar:
- Özgür olmak!
Yaşlı bilge, "iyi düşün" der. Genç çekirge, ısrar eder:
- Bir kölenin en büyük isteği özgür olmaktır! Yaşlı bilge yumuşak bir sesle, son sözünü söyler:
- Bir kölenin en çok istediği şey, zannedildiği gibi özgür olmak değil, bir köle sahibi olmaktır.
Genç çekirge düşünür:
Acaba bu nedenle mi, kadınlar erkeklere eşit olmak istiyormuş gibi görünüp, gerçekte erkeklere egemen olmak istiyorlar!"
Sevgi...
mehmetsalih
08-07-2009, 11:49
Sevgideğer Dilaver Abim,
Diyorsunki "Evlenme mülkiyetin paylaşımıdır''
Yanılıyorsun dostum. Çünkü hiçbir Kadın kendisinden mal,kariyer ve zeka olarak aşağı bir Erkek ile evlenmez. Burada sanırım azçok Toplum ile ilglenmen bunu ıspatlayacaktır. Erkek akşama kadar çalışı emek sarf eder Kadın ise ya evde keyif sürer, yada dışaıda kazandığı parayı özel hesaplara ayırır. Mirasa gelince EŞİT paylaşımdan bahs edilir. İslam 2 erkeğe demiş bende Erkeğin malı Erkeğe Kadının ise Kadınadır. Hekesin emeği kendisine kalsın.
Sevgi...
Davul bile dengi dengine derler.
Çünkü hiçbir Kadın kendisinden mal,kariyer ve zeka olarak aşağı bir Erkek ile evlenmez.
Mala, maddiyata takıntılı arkadaşım yine de doğru tespitlerde bulunabilmiş.
Kariyer, zeka, akıl, sosyal çevre, ilgi alanları, bilgi dağarcıkları... evet, bunlara sahip kadınlar evleneceği kişide de bunların bulunmasına önem verir. Yoksa bir profesörün, yahut bilim kadının eğitimsiz biriyle paylaşabileceği ne olabilir?
Bunlar erkek için pek de geçerli değil. Daha doğrusu pekçok erkek için geçerli değil. Zira eşiti, yahut kendinden üstün bir kadını taşıyabilmek her erkeğin harcı olmadığı gibi, bu tür kadınları yönetmek de parmağında oynatmak da o kadar kolay değil.
Erkekler genellikle yönetebilecekleri, kendilerini yanlarında her açıdan güçlü hissedebilecekleri, otoritelerini sarsmayacak kadınlarla hayatlarını birleştirmek isterler. (sözüm pekçok arkadaş meclisinden dışarı.)
mehmetsalih
08-07-2009, 12:29
Selam,
Sayın K.C. Beyefendi; Kadınların evlenme niyeti çok önemlidir. Kendilerinden üstün birini kaldırmak için değildir ''etrafta prof karısı veya Bilim adamı karısı imajını yansıtmak içindir. veya Zengin kadını''
Ama bir Erkek için evlilik iki şey içindir 1- Cinselik (güzelik ve ahlakta dahil edilebilir) 2-Paylaşım ki buna ben anlam veremiyorum. Bence Evlilik cinselikten öte değildir. Eğer paylaşım olsa Bir Erkek diğer bir Erkek ile daha rahat iletişime geçebilir ve paylaşımlarda bulunabilirler. Ama Kadın genç iken onu eylendirecek ve gezdirecek birni araken. Yaş otuzu boyladımı veya daha azı para, makam ve kariyerli biri onun için piyangodur. Yani Kadın cinselik veya paylaşım için değil diğer kadınları kızdırmak ve toplumda şöhret salmak. Erkek için Kadının oşu buşu olmaz Kadın parası bile yemeye tahamül etmez ''Güzel ve anlayışlı olması yeterlidir Erkek için'' Kadın bir profla ondan yararlanmak için evlenmez ki Kadınların bir çoğu hatta istisnalar dışında genelikle moda ve aşk ve dedikodu üzerinde konuşurlar. Erkek ise ya toplum, ya siyaset, ya para, yada dertler üzerinde konuşurlar. Spor ve benzeri şeylerle genelikle sitres için ilgienilir düşünceler üzerinde ise Erkeklerin değerlileri konuşurlar. Göz açıp kapamak KADIN VE ERKEĞİN FARKLI VARLIKLAR OLDUĞUNA KANITIR.
Sevgi...
Merhaba Mehmet Salih,
Yahu daha kaç kez kadın olduğumu söyleyeceğim de sen okumayacaksın bilmiyorum.
Kadınlar hakkındaki yazdıklarının çoğu gerçek dışı sanrıların.
Dilimde tüy bitti, sende bu anlayış, okumama, araştırmama, gözlemlememe, bir kadın olarak açıkladıklarımı kâle almama v.s. olduğu sürece sana birşey anlatabilmenin, anlamanı sağlamanın imkanı da yok.
Susuyorum (şimdilik... bir başka patlama anına kadar) :D
mehmetsalih
08-07-2009, 12:57
Sevgili K.C.,
Sanırım sen Beni konuşuyorsun benimle değil. O yüzden gereksizdir benim kişisel hayatım kimseyi alakadar etemz tüm önyargılı kişileri inflı olmalarını dilyorum.
Sevgi...
tarih boyunca öyle bir babayigit erkek çıkmış mıdır acaba. *:lol:
* * saygılarımla
Durust bir cevap olmus dilaver.