PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikan idealizmi ve karşı olmak..

evrensel-insan
10-03-2008, 01:19
Saygideger arkadaslar;
Gunumuzun savasi akil savasi degil,insan olma ve insanlik savasi.

Nihilizmin ozu, bu yeryuzyundeki simdiye kadar olan tum akil ideolojilerini artik amerikan idealizminin bunyesinde toplamistir..Burada cok onemli bir incelik var amerikan idealizminin savas actigi kesim onlarin secimi olarak muslumanlar,islam ideolojisi ve muslumanlik.Amaclari evengualizm temelinde muslumanligi kendi algilari temelinde (ilmli islam)degistirmek,bunun icinde kendi yarattiklari teror gucu olan (el kaide ve benzeri) gucleri musluman toplumlar icinde kullanarak ve bu kullanim paralelinde tum islam alemini radikal (kokenci) islam diye hem dunyaya hem musliman topluma tanitarak tum islam alemine kabul ettirip "kokenci islam zararli o yuzden ilimli islama donun"yanasimiyla ideolojisini surduruyor.Bu da ister istemez amerikan idealizmine sanki musluman cikislar karsi imis gibi gozukuyor.

AMA BEN *ASIL TEHLIKENIN INSAN VE INSANLIGIN YOKEDILMESI OLARAK GORUYORUM.Eger bir ...ci gibi taraf gerekirse ben insan ve insanlik taraftariyim.

Yalniz burdaki bir onemli noktada muslumanlarin amerikan idealizmine karsi birlesememeleri yani Turkiye muslimanliktan sunni yi algiliyor alevi,sii,caferi ve diger musluman ulkelerindeki islam cesitliligi bolunmuslugu amerikan idealizminin ekmegine yag suruyor.

AKP'ye gelince onlar aslinda sozcu olarak ilimli islama donusu istiyorlar,fakat kokenleri sunni oldugu icin bu duzene ulke icindeki diger musliman gruplari(alevi v.b.) elimine ederek ulasmak istiyorlar.Turkiye nin de cogunlugu sunni (oyle gozukuyor) oldugu icin din yanlilari arasinda AKP hem amerikaya karsi gozukuyor hemde sunni lerin yanindaki tavriyla buyuk cogunlugu elinde tutuyor.

Aydin birey olmayan diger aydinlar bilerek veya bilmeyerek hem amerikan idealizmine,hem AKP ye hem de musliman sunni kesime yardim ediyorlar.Tabi bu arada Turkiye de olan son zamanlardaki alevi cikislari goz ardi etmemek lazim.
Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
10-03-2008, 03:24
Saygideger arkadaslar;

Sorosvari ozgurluk,soros ideolojisinin kokenini olusturur.Felsefi kokenini Nihilizm ve kendine uyarlanmis Marxism den alir.

Sorosvari ozgurluk,herhangibir vatandas yapisi olan ve korku felsefesi ve suru psikolojisiyle egitilmis toplumlarda uygulanir.Amac toplumu herhangi bir konuda ve mikro temelde bolmek ve kutuplastirmak,ulkede ic savas yaratarak,sonra da bu ulkeye demokrasi getirme bahanesiyle tamamen yerlesmek,her turlu idaresini kontrolu altina almak ve o idareye istedigini yaptirmaktir.

Sorun yaratmakta hic zorluk cekmez. bu bolucu ve toplumu biribirine kirdirici egitim her konuda olur.Tabiki once dini-milli kokensel konuda ve dinin kendi icindeki -ayni din olsa bile-farkliliklari konusunda.

Turban da-ki turban bir erkek basortusudur-bu calismanin,toplumu bolmenin bir urunudur.Turban ister bir basortusu ister bir ortunme olarak algilansin bilhassa hem dini temelde ninelerimizin taktigi basortusune bir rakip hem de laik temelde suru psikolojisinin ve korku felsefesinin getirdigi bir tedirginlik olarak sunulmustur.

Daha once basortusu ozgurlugu diye bir sorunu olmayan Turkiye toplumunun simdi boyle "yapma" bir sorunu vardir.

Lutfen,amerikan idealizminin soros ideolojisinin ve nihilist felsefesinin bu mikro ayrimciligi korukleyen "ozgurluk"lerine kanip aldanmayalim ve biribirimize duserek onlarin ekmegine yag surmeyelim.Yoksa her zaman oldugu gibi bu konuda da basarili olacaklar.Ve kimbilir daha hangi mikro ayrimciliklari gundeme getirecekler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
10-03-2008, 04:19
Saygideger arkadaslar;

20. yuzyilin basindan beri amerikan idealizmi ulkelere ve toplumlarina dikte edebilmek icin uc proje uygulamistir.

Bunlardan birincisi yeni ulke kurulmasi-en taze ornegi Kosova'dir.

Ikincisi sorosvari calismayla ulkede ic savas cikararak iktidari kendi kurmasi-buna en guzel ornek SSCB'nden yapilan sorosvari calismalarla koparilmis Turki cumhuriyetlerdir.

Ucuncu proje ise ya"demokratik"olarak ulkeyi disardan mudaheleyle ele gecirme-ki buna en guzel ornek Irak'tir, ya da boldugu ulkeleri-istedigi gibi bolemedigi icin-mikro ayrimcilikla parcalamak-buna da en guzel ornek Yugoslavya ornegidir.

Umarim, Turkiye bu uc proje -ki hangisinin olacagi iktidara veya el degistirimine ve iceride ki soros calismasinin cizecegi yola gore belirlenecektir-nin hic biride gerceklesmez,tabi bu ummaktan ziyade kitlesel bilincin yerlesmesiyle olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
10-03-2008, 04:24
Saygideger arkadaslar;

Amerikan idealizmi felsefesinin basinda gelen iktidarlarindan en onemlisi olan ABD iktidari,tarihinde bir ilke dogru gidiyor.Bu ilk ABD'nin yarihinde ki Obahama gercegi ilkligi ise beyaz olmamasi.Peki bu ilke imza atabilmenin altinda ki planlar dusunceler nedir,bunlari hic dusundunuz mu?

1968'lerde teroru dunyaya tanitan amerikan idealizmi bu sayede en buyuk "basarilarindan"birine imza atmis,SSCB'ni parcalayarak,sosyalizmi tarihe gommus ve 9/11 ikiz kuleler olayiyla bu teror harekatina yeni bir boyut kazandirarak teroru"islam temeline"tasimis ve kendisine once Afganistan ve Sonra Irak'ta devlet terorunu uygulayacagi bir ortam hazirlamis ve bunu da gerceklestirmistir.

Bu iki harekette de daha dogrusu 9/11 ile baslatilan hedef,hem musluman toplumlari biribirine dusurmek hem de islami terorle ozdeslestiren bir ideoloji olarak dunyaya tanitmak ve hem ideolojik hemde ulke temelinde bu musluman ulkeleri kendi ideolojisi temelinde yonlendirmek ve ulkelerin iktidarlarini eline gecirerek iktidarlara kendi dusuncesini uygulayanlari getirmek.

Obahama donemi nasil bir ilke imza atacak dersiniz-ABD temelinde degil;dunyaya yonetip yonlendirme ve islam,musluman toplumlara yanasim temelinde-iste bu ilk Obahama'nin bireyci akilciliginda gizlidir.Obahama tam bir din tutkunu ve hatirisayilir bir evengalisttir.

Bush,un saldirgan ve teror kokenli bireyci akilciligina karsilik,Obahama'nin dini,ikna edici,yumusak ama bir okadar da gerektiginde her turlu gucu-maddi,manevi-cekinmeden kullanacagi evengelist yapisi ve bunun dinler arasi dialog temelli soros calismasi.Daha bugun haberlerde Obahama,nin Iran'a sicak baktigi ve ikili iliskilere gecmeye hazir oldugu vardi.

Eee,arkadaslar, dunya ve bizler simdiden bu amerikan idealizminin dunyayi ortacag karanliginin guc yapisina dondurme yolculugunda ki bu politik degisime kendimizi hazirlayalim,eger hazirliksiz yakalanirsak-her zaman oldugu gibi-bugunlerden nereye dogru suruklendigimizin farkina varamadan belki de bu gunlerimizi arar duruma gelerek dunyayi ve kendimizi hic arzu etmedigimiz,istemedigimiz bir yerde bulabiliriz,benden soylemesi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

mhmd
10-03-2008, 15:06
Sn. evrensel-insan,

Saygıdeğer yazar, bir gözlemimi anlatmadan geçemeyeceğim müsaadenizle...
Yazılarınızı okurken aklımıza şu an ABD yaşayan bir akrabamız geldi. Yaklaşık 10 yıldır bu ülkede. ABD gitmek için yapmadığı kalmadı. Kaçak yollarla gittiği ülkede şu an ABD'li bir bayanla evli ve iki de çocuk sahibi, oturma izinli olarak hem çalışmakta hem de ikamet halinde.

Lise yıllarımız birlikte geçti sayılır. Dünya görüşünü, o zaman da şimdi de bir hayli konuşmuş ve tartışmış biriyim.

Gözlemim şu ki; ikinizin görüşleri pek çok konuda bire bir örtüşmekte. Bizce bir sakınca yok.
Ancak bu gözlemden çıkarımımı açarsam.
Uzun yıllar yurt dışında kalmış kişilerin, çeşitli özlem ve kısıtlanmalar sonucu bulundukları kültüre yabancılaşma, buna mukabil ülkesine karşı milliyetçi duygularında kabarma ancak her şeye rağmen iktidara karşı büyük bir öfke sezinliyorum. Umarım ve dilerim ki hatalı olan taraf biz olalım.

Geçelim konumuza.
Bu başlıktaki yazılarınızın ekseri çoğunluğu ABD emperyalizminin etkenliği üzerine.
Pek tabiidir ki bu yanlış bir sonuç değildir. Ancak nihayetinde sonuçtur.
Sonuçlerdan öte sebepler vardır ki, bizce tarafları etken ya da edilgen yapan gerçek neden bunlardır.

Bu gün İslam coğrafyasının durumunu anlatmamıza lüzum yoktur.
Pek çoklarının düşüncesine göre inançla bu hale gelen toplum için biz aynı şeyi düşünmeyiz.
Bilgiye, düşünceye, bilime kapatılan kapıların sonucu günümüz ortadoğu toplumlarının durumudur.
Önce biz edilgen olduk ve kimseye de suç bulmayalım, bizzat iç dinamikler ile bu durum olmuştur.
Ve her edilgenin arkasında mutlaka bir etken belirir ki bu da zamanımızda ABD ve siyaseti olmaktadır.

Bu yüzden ABD ve siyasetine tükürmenin bir anlam ifade etmediğini düşünüyorum.
Sizin düşüncelerinizi anlıyor ancak meselenin sonuçlarına çok fazla takıldığınızı düşünüyorum.
Bizce düşmanı dışta arayarak geçirdiğimiz yıllara yazık olmuştur.
Ne ABD'nin yeni başkanı, ne Soros'a karşı körfez sermayesi, ne de bilmem neyin nesi...

Biz, biz olmadığımız sürece bizi güden mutlaka bulunur saygıdeğer evrensel-insan.
Konuya has bir fıkrayı da değerli ağabeyimiz ozgur_beyin mutlaka buraya iliştirir.

evrensel-insan
10-03-2008, 18:59
Saygideger mhmmd;

Bana gore ya sen yaziyi duygusal okumus yada benim duygusal yazdigimi dusunuyorsun,zaten benim de demek istedigim,bizi bizden baskasinin kurtaramayacagi da acaba biz kimiz?

Ayrica yorumlarin icin tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sargon
10-03-2008, 22:19
sayın evrensel insan,

güzel yazıyorsunuz, vurguyu istediğiniz yerlere yapmayı başarıyorsunuz. Ama ne yazık ki gelen karşı görüşleri hiç değerlendirmiyorsunuz. Burası bir tartışma sitesi olduğu için muhataplarınız emek verip size görüşlerinizin nerlerde hatalar taşıyabileceğini açıklamaya çalışıyorlar. Örneğin mhmmd arkadaşımız çok doğru bir yere parmak basmış. Yazdıklarına ben de imzamı atarım. Sizce bu görüşün değerlendirmeye alınacak hiçbir yanı yok mu? Karşı argümanları çürütmeye çalışmanız gerekmiyor mu?

Ben mhmmd'nin yaklaşımından sizin duygusal temelde yaklaştığınız biçiminde bir sonuç çıkarmadım. Tersine "düşüncelerin toplumsal koşulları değil, toplumsal koşulların düşünceleri yarattığını" ifade etmiş ve ardından da bir tarihsel değerlendirme yapmış. Üstelik tamamıyla doğru bir değerlendirme. Eğer bu görüşleri ciddiye alıp tartışmayacaksanız, forum ortamı ne işinize yarayacak ki? Forumun amacı karşılıklı düşüncelerimizi tartışıp geliştirmek değil midir?

evrensel-insan
12-03-2008, 03:32
Saygideger mhmmd;
Ben her konuda oldugu gibi milliyetcilik konusuna da disaridan bakiyorum.Benim tek bir rakibim var,o da amerikan idealizmi.

Cunku insanin ve insanligin,birligi butunlugu onunde evrensel bir guc olarak duruyor.Tarih sahnesinde ne kadar uzun kalirsa,insan ve insanlik o kadar zarar gorecek.Gorulen zararlarda arttikca telaffisi guc olacak.

Oyuzden amerikan idealizmi,felsefesi,ideolojisi siyasal yapisi,ideolojik calismasiv.s. ne kadar cabuk ve bilincli algilanirsa,o na karsi cikis o kadar cabuk olur.Aksi taktirde her bireyci akilcilik dusunce ve davranisi bu yapiya bilincli yada bilincsiz hizmet eder.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
12-03-2008, 03:40
Saygideger sargon;

Bir dusunceye sirf karsi cikilmak icin cikilmaz.Benim tek karsi cikacagim konu amerikan idealizmi savunuculugudur.

Bunun disindaki her gorus bir renktir,bir bilgi alis-verisidir.Ustelik bana verilen cevaplardan ben cevap verenleri daha iyi algilamaya ve tanimaya calisiyorum.

Benim icin amac dusunce paylasimi ve zenginligi ve bilgi alis verisi,karsilikli ogreti ve ogrenidir.Cunku hepimizin biribirinden ogrenecek cok seyi var.Bir doktardan ogreneceginizle,bir ciraktan ogreneceginiz farkli seylerdir.

Hickimse ne herseyi bilebilir,ne de ogrenebilir.Ama bilmeye ve ogrenmeye aciksa yazilanlari algilama temelinde okur ve o na gore soru-cevap uretir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
14-03-2008, 05:47
Saygideger arkadaslar;

Ben size amerikan idealizmi'nin onun vurucu gucu terorizmin ve ideolojik yapisi Soros'un Turkiye topraklari icin ileride gercek lesmesini istedigi plani kisaca acikliyayim:

1920'deki Sevr andlasmasina gore,o gun Turkiye'ye birakilan topraklarda bir "ilimli islam cumhuriyeti "kurulmasi.

Kuzey Irakt'a kurulacak kurt devletinin sinirlari Turkiye icindeki o haritalarda gosterilen sehirlerle genisletilmesi.

Dogu ve Guneydogu anadolunun kalan yerlerinin Ermenistan topraklarina katilmasi.

Istanbul,bogazlar ve denizlerin yonetiminin amerikan idealizminin belirledigi bir veya birkac ulkeye devredilmesi.

Karadeniz Bolgesinin -Rusya'ya komsu olmalari icin-idaresinin amerikan idealizmine teslimi.

Iste size dokum.Isteyen komplo teorisi diyebilir.

Boyle bir Turkiye'yi bugunun bebeklerine ve yarinin dogacak olan bebeklerine birakmak istemiyorsak herkes ustune dusen gorevi yapmali.Bunun disinda nasil bir Turkiye istiyorsa dile getirmeli,bunun icin hem kendini hem etrafilarindakini gelistirmeli,bilinclendirmeli.Istedigi gelecegin Turkiye'sini bu baslik altinda toplamali.Yoksa o gunler gelirse gene bugun yaptigimiz gibi sikayet eder,elestiririz.

Sizlere onemli bir not daha iletmek istiyorum.Lozan andlasmasinin en onemli maddesi,Turkiye Cumhuriyeti'nin yeni bir cumhuriyet oldugu degil, coken Osmanli Imparatorlugu'nun devami olarak kurulan ve onun yerini alan bir cumhuriyet oldugu maddesidir.O yuzden bizim disimizda ki hic bir osmanlidan ayrilarak kurulan ulke bir osmanli devami oldugunu kabul etmemistir.

Iste Ermeni olayi Turkiye Cumhuriyeti tarihinden once olmus olsa bile bu olayi Turkiye Cumhuriyetine mal edilmek istenmesinin sebebi budur.

Ataturk'un olumunden sonra ust yapi tarihi gercekleri halkina ya aciklamamis ya da carptirmistir.Tabi ki amerikan idealizminin direktifi paralelinde.Karar sizin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
14-03-2008, 20:48
Abd dünya üzerinde kendi senaryosunu oynatmaya ve dünyanın jandarmalığına soyunmuştur.
Ne pahasına olursa olsun ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızı kazanmalıyız.
Abd emperyalizmine son verilmelidir.
Abd ortadoğudan kovulmalıdır.Irak'tan çıkmalıdır.
İç barışımızı sağlamalı ve gerçek düşman Abd impartorluğuna karşı savaşmalıyız.
Bu amaçla komşu ülkeler,İran,Suriye ve Rusya ile birlikte hareket edebiliriz.
Tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmelidir.
Dışalım durdurulmalı ve üretim artışı ve fazlası için çalışılmalıdır.
Üretime dönük çağdaş eğitime geçilmelidir.
Nüfus planlaması yapılmalıdır.
Sosyal adalet ve hakça paylaşımı sağlayacak bir halk demokrasisi kurulmalıdır.
Bireysel hak ve özgürlükler sonuna kadar desteklenmelidir.
Herkese iş ,köylüye toprak,halka hürriyet sağlanmalıdır.
Emperyalizme karşı savaşmalıyız.
saygılar

evrensel-insan
14-03-2008, 21:45
Saygideger aydoe;

Destekleyici ve somut oneriler iceren yazin icin,tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
17-03-2008, 06:30
Saygideger arkadaslar;

Benim kimseye karsi kisisel bir yanasisim yok.Toplumun ,durumun boyle olmasi vatandaslarin sucu degil,84 yildir insani egitim-ogretim veremeyen her turlu iktidarin sucu.

Vatandaslarimiz-ister istemez ve bilincsizde olsa-bireylestikce ve dusunce ve davranislarinin kokenini bireysel temelde algilayip biribirlerinin hak ve ozgurluklerine mudahele etmeyi durdurdukca o zaman vatandas toplumsal kutuplasmasi kendiliginden ortadan kalkacak,bu ne zaman olur bilinmez ama hak ve ozgurlukler,hukuk,demokrasi,laiklikv.s. ancak bu temel oturursa o zaman tartisilir.

Hic dusundunuzmu bir vatandasin dusunce ve davranisinin %kaci kendine,% kaci baskasina-babasi,annesi,abisi,ablasi,sulalesi,cevresi,okulu, arkadaslari,Tarihin buyukleri v.s.-ait?

Iste nezaman bir vatandas dogumdan beri kendisine verilenlerle ya kabul ya red mucadelesini birakir ve kendine has dusuncesiyle butun bu verilenleri sorgular-nedenler ve bilincli olarak kendine oz dusuncesini olusturursa o zaman birey olur.

VE BU BIREY OLAN VATANDASIN HAK VE OZGURLUKLERINI KORUMASI OZAMAN HEM KATISIKSIZ KENDINE AIT,HEM DE BILINCLI OLUR VE ANCAK O ZAMAN HAK VE OZGURLUKLERIN KIYMETINI ANLAYAN BIREY BASKASININ DA HAK VE OZGURLUKLERINE MUDAHALE ETMEZ.

Ama maalesef vatandas ortak olarak bir dusunce ve davranis sunar.Ayni dusunce ve davranisi sunanlar bir arada karsi dusunce ve davranisi sunanlar bir arada olur ve boylece toplum kutuplasir ve maalesef bu da hic bir grup vatandasin lehine islemez.

Ulkeyi devamli bir kutupluluk temelinde tutmak isteyen ve bu kutuplari daha mikro temelde amaclayan amerikan idealizmi ve onun emir kulu iktidara yarar.

VATANDASIN HER KUTUPLASMASI,AMERIKAN IDEALIZMININ ISTEDIGI DURUMDUR.KUTUPLASAN VATANDAS HEM EMIR KULU IKTIDARIN HEM DE AMERIKAN IDEALIZMININ EKMEGINE YAG SURER VE BU KUTUPLASMAYI DESTEKLEYEN HER DUSUNCE VE DAVRANIS SONUCTA AMERIKAN IDEALIZMINE HIZMET ETMEKTEDIR.

Bilginin dusuncenin bittigi yerde satasma-atisma,telas ve caresizlik baslar,kisisel atismayi-satasmayi koruklemenin temelinde bu yatmaktadir.

Saygilarimla;
Evrensel-insan

evrensel-insan
17-03-2008, 06:38
Saygideger arkadaslar;

Ben bir cok yazimda fiziksel olan insanin henuz dusunce de yeryuzunde olmadigini belitmistim.

Bu gun tek bir ideoloji var ,o da amerikan idealizmi-ki bunun detaylarini da daha once yazmistim.-Amerikan idealizminin temeli bireyci akilciliga dayaniyor ve bireyci akilcilik iflas ettigi icin dunyada ortacaga bir donum var.

Bu geri donus planinda amac muslumanligi da yok edip dunyayi evengelist yapmak ve tek din olarak yonetmek tabi guce dayanarak.Oyuzden amerikan idealizmine karsi her turlu musluman hareketi bir deger kazaniyor-Iran'in direnisi gibi.Musliman karsi cikis isin sadece gorunur tarafi,ideolojik karsi cikis ise ancak insansal karsi cikisla mumkun.

Musluman toplumlar da vatandaslar yasar ve birey yoktur,gelismis ulkeler de de bireyler yasar ama toplumsal cikis yoktur.Dolayisiyle,amerikan idealizmine karsi koyabilmek icin bireysel cikislar yetmez-ki Turkiye dahil hic bir musluman ulkesinde idare sistemi zaten birey yetistirmez,vatandas yetistirir.

GELISMIS ULKELERDE ISE AMERIKAN IDEALIZMI ULKELERI BOL-YONET POLITIKASI IZLEYEMEZ,CUNKU HICBIR FARK TOPLUMSAL-KUTUPLASMA DEGIL-Tamamen bireysel hak ve ozgurluklerin hukuk temelinde korunmasidir.

Dolayisiyla amerikan idealizmi felsefesi birey toplumlarini elde edemez.Bireyci aklin son duragi olan amerikan idealizmi iflas ettigi icin dunyayi ortacagin karanlik guc donemine cekmektedir.Bunun karsisinda duracak guc,ne ulkelerin kutuplasmis vatandas toplulugu,ne de gelismis ulkelerin sirf kendi cikarini dusunen bireyleri,karsi koyacak tek guc,dusunce de insan olabilme ve birey temelli insanin urettigi dusuncedir.

Saygilarimla;
evrensek-insan

evrensel-insan
23-02-2009, 05:23
Saygideger arkadaslar;

Amerikan Idealizmi; hem nihilist felsefenin, bireyi, hiclik bosluguna, hemde bireyci akilciligin guc ve otoritesine; hem emperyalizm zihniyetinin, insandisi-tanri ve madde-yanasimina, dini mentaliteye; ve insanlikdisi-katliamlar, isgaller, iktidar savaslari, aclik, sefalet,kutupculuk, v.s. yasam ve iliskiye, hem dogal dusuncenin kokenine-ayrimcilik, bencillik, cikar, erksel v.s. hemde insan ve insanligini; bireyleri robotlastirarak, vatandaslarida suru psikolojisi ve korku felsefesi temelinde cemaatlestirerek; ortacagin karanligina gomme cabasina; terorizmin, anarsizmin, gerilla savaslarinin ve tum halki kiskirtici hareketlerin temeline, soros ideolojisinin ve orgutlenmesinin; mikroayrimcilik politikasina, dunya evengalizm gerceklestirmesine, kisileri bile birbiriyle savastiracak kadar kiskirtmaya , tum plan ve projelerini; toplumlari, huzursuz, asi mutsuz kilmaya, her zaman heryerde ve her kosulda kaos yaratmaya hem felsefeyi, hem bilimi ve de mevcut ideolojileri, kendi amaci dogrultusunda bir arac olarak kullanmaya, kisaca; hem insandisi, hemde insanlik disi gerceklestirilmek istenen plan ve projenin adina denir.

AMERIKAN IDEOLOJISI, CTETOLOJIK DOGAL DUSUNCENIN EN SON VE IFLAS ETMIS ASAMASIDIR.

Insanin ve onun insanliginin onundeki, bu canavari iyi taniyip, algilayalim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
17-10-2009, 16:13
Saygideger arkadaslar;

Guncelleme.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yargan Kam
17-10-2009, 16:44
Peki dünyayı yakan Amerikan idealizmi derken, Amerikalıların gözünde 'ideal Amerikan halkı tipi' nedir?

Bir örnek olabilir, tabi ağlanacak hallerine kim gülebilirse:

http://www.youtube.com/watch?v=WfOn1c2WAxg (http://http://www.youtube.com/watch?v=WfOn1c2WAxg)

Görümsetmeyi paylaşan kişinin yorumu ise:

Bir Ingiliz TV'sinde yayinlanmis olan programdan goruntuler.. Ingiliz sunucu, Amerika'da cesitli sehirlerde elinde mikrofonla, sokakta yuruyenlere bazi basit sorular soruyor.. Izleyin kendiniz karar verin.