PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turban AKP'nin "basini yiyecekmi"

evrensel-insan
14-03-2008, 20:24
Saygideger arkadaslar;

Su anda haberler iddianame olarak AKP'ye kapatma davasi acildigindan bahsediyor.Gerekce olarak,Tayyibin yaptigi"turban,siyasi simge olursa ne olur" aciklamasinin laiklik le celistigi.Bu iddianamenin nasil sonuclanacagini,AKP'nin nasil bir savunu yapacagini ve AKP'nin geleceginin ne olacagini bekleyip,gorecegiz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

asinar
15-03-2008, 00:24
ERDOĞAN'IN BELAGAT SANATI
RTE zaman zaman çok güzel konuşmalar yapıyor. Seçimlerin yapıldığı günün gecesinde yaptığı konuşmayı anımsarsanız, bir çok saftoriği kendisine inandıran mükemmel bir konuşmaydı o konuşma. Ancak zat-ı alileri sinirlendiği zaman bir çuval inciri hiç ediyor. Aşağıda bir çuval incirin daha nasıl hiç edildiğini göreceksiniz.

ERDOĞAN: ZULÜM YAPIYORSUNUZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çalışanların iki saatlik iş bırakma eyleminin yasa dışı olduğunu söyledi. Erdoğan, sosyal güvenlik yasa tasarısına ilişkin gerçekleştirilen eyleme yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bakın şimdi bir şey yapılıyor, nedir o? İş yavaşlatma eylemi. Bunu yasal olarak yapmak kesinlikle yasaktır. (Yasadışı olarak yapmak serbest!) Böyle bir şey yapmak yasaktır, bunu yapamazsın. Hukuken buna müsaade eden bir yasa maddesi yoktur.

Şimdi soruyorum, yasal olmayan hangi davada (eylemde demek istiyor galiba) olursa olsun bunu yapan kuruluşlar bir defa orada kendi insanına zulüm ediyor mu? Zulüm ediyor.

Nasıl zülüm ediyor? Diyelim hastanelerde ise orda iş yavaşlatma suretiyle eğer beş kişiyi tedavi edecekse o iki saat içinde, bir defa o beş kişi orada dışlanmış olarak bekleyecek. Oysa oraya hangi şartlarda gelmişti. Aynı şekilde gişeleri, karayollarını düşünün. Araç çalışıyor iki saat orada. Benim vatandaşımın yakmış olduğu akaryakıtı kim telafi edecek. Büyükşehirlerimizde zaten böyle bir sıkıntımız varken böyle bir uygulamaya gitmenin acaba bir demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devlet içinde tanımlanabilir mi? Bunlar masada konuşulacak şeyler ve konuşulmuştur." (Ve biz de onlara "Hadi len! Artistlik yapmayın! Ananızı da alın gidin!" demişizdir.)
Neresinden tutsam bu demeci acaba?
Bakalım kapatma davası için ne inciler döktürecek...

evrensel-insan
15-03-2008, 02:01
Saygideger arkadaslar;

Hosunuza gidecegini umdugum bir alinti veriyorum.

TAYYOŞNAME ( BUŞHBAKAN )

Ben Tayyoş’um gömleğim yeni
Sattım üç kuruşa devleti milleti
Ben ne türküm ne Türk iyeli
Ben Tayyoş’um artistlik yapmayın lan

Artistlik yapmayın lan oyarım
Ananızı mezara dek kovalarım
Çocuğumun sünnet parasıyla doyarım

Kabem abd’dir ,şahım Buşhimam
Yoksula kafa tutarım ,‘Ona’ el aman
Kasımpaşalıyken ,oldum Başimam

Fakirmiş, yoksulmuş toğumuna para mı saydım?
Gemicikler alıp oğlumun şeyine şey kattım
Unakıtan’la mısır ticareti bile yaptım

Şehitmiş ,Vatanmış bana ne
‘Kellelerini’ almış ‘sayın’ bilmem ne
Ordudan askerden korkmam ta şeyime

Atatürk’müş ,Cumhuriyetmiş geçin artık
Baş imam geldi boyunuzu eğin artık
Bir çuval kömürle sizler oldunuz ‘artık’
Ben Tayyoş’um artistlik yapmayın ulan

Bana derler Kasımpaşalı Tayyoş
Pirim Amerika’daki nurcu Fetoş
Yoluma nurdur yolu pekte hoş
Ben Tayyoş’um artistlik yapmayın ulan

Türkiye Türklere bırakılmamalı
Şeriatı getirip Atatürkçüleri sağ bırakmamalı
Cumhuriyeti temelinden adım adım yıkmalı
Ben Tayyoş’sam baş koydum bu yola
Sağım’da İsrail var ,sol yanımda Buşhbaba
Umurumda mı hiç dünya !
(ALINTIDIR)

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
17-03-2008, 01:23
Saygideger arkadaslar;

Su son iddianameyle ilgili bir dokum yapmak istiyorum.

Bu iddianame CHP cikislidir.

AKP'ye yoneliktir.

MHP ortaci bir tavirla hem karsi cikar gozukse de bunu tam dile getirememektedir.

Yakinda yerel secimler vardir.Peki bu gelisme oylarin dagilimini nasil etkileyecektir.

Oy vereceklerin cogunlugu,bu cikisi yine-ana secimlerde ve cumhurbaskanligi seciminde ki gibi-"magduriyet"temelinde degerlendirirse; o zaman AKP ya oylarini koruyacak,ya da artiracaktir.

Oy vereceklerin cogunlugu,hakikaten AKP'yi TC ve onun olan yapisi onunde bir tehlike gorurse-ki bu gorus AKP'ye oy verenlerde de algilanirsa-ve bu dogrultuda hareket ederse-kime agirlik verecegi burda konu degil-o zaman AKP'ye buyuk bir darbe vuracaktir.

Bu arada MHP nin oylari yukardaki iki ayri temelde etkilenecek, din ve milliyet kokenli gorus temeline gore-milliyet temelli oyun CHP den MHP'ye kayip kaymamasi ve din temelli oyun AKP' den
MHP'ye kayip kaymamasi ve ayrica Kurt- milliyet kokenli toplulukla,Alevi-dini kokenli toplulugun
bu konuya bakis acisinin ne yone dogru yol alacagi da ayri bir konudur.

Iddianamenin nasil sonuclanacagini ve bunun paralelindeki yerel secimlerin nasil sonuclanacagini ve bu arada amerikan idealizminin cantasindan neler cikacagini v.s. zaman bize gosterecek.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
01-04-2008, 12:17
Abdullah Gül'ün Ab konuşması
http://www.youtube.com/watch?v=Yw1tBWuvuP4

Tayyip gerçeği
http://www.youtube.com/watch?v=_866f0Q2Bp0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=jKaO_dyKIpA&feature=related
Gerçek Tayyip
http://www.youtube.com/watch?v=VepV4Ac_rNM&NR=1

gozeneli
01-04-2008, 13:46
Refah gibi şimdi adını hatırlayamacagım diger dini partiler kapandı.Belki AKP'de kapanacak bence hakklı olarak.

Bunlar milletvekili seçildiklerinde Anayasa'yı , laik ,demokratik, sosyal ve hukuk Türk devletini koruyacaklarını namusları üzerine yemin etmediler mi?

Ama bu kapatma birşey degiştirirmi?

Bunlara oy veren ulusun egitim seviyesi artırılmadan, bir kilo una, bir kilo kömüre oylarını satan zihniyet degişmeden daha çok partiler kapanır.

kuranyeter
01-04-2008, 14:36
merhaba.
akp chp mhp.
malesef kim gelirse gelsin sonuç değişmeyecek akp dinin arkasına sığınıyor chp deniz baykal var oldukça mesafa alamayacak.
mhp zaten insanlar arasında irkçılık yapıyor onlarda bu ülkede başa geçeçek oyu bulamayacaklar.

benmi el atsam siyeset diyorum ama fazla oyum yok ateistler oy verirlermi acaba
sevgi ile

Hiç kimse işsiz değil, fakat hiç kimse çalışmıyor. Hiç kimse çalışmıyor, fakat herkese ücret ödeniyor. Herkese ücret ödeniyor, fakat satın alacak bir şey yok. Satın alacak hiçbir şey yok, fakat herkes ihtiyacını karşılıyor. Herkes ihtiyacını karşılıyor, fakat herkes şikayet ediyor. Herkes şikayet ediyor, fakat ne zaman oy kullanma zamanı gelse herkes evet diyor.

ozgur_beyin
01-04-2008, 17:17
sevgili kuranyeter, siteye ilk yazı yazdığında ,sana şöyle seslenmiştim ''bizi iyi bir müslüman olman ilgilendirmiyor.bizi ilgilendiren iyi insan olman''

yazdıklarından ''iyi insan olduğunu'' anladım. üslübüun ve seviyen için teşekkürler.
atasözleri benim ''kutsal kitebımdır . bir atasözü şöyle der ''aptal dostun olacağına akıllı düşmanın olsun''
tabi bu söylediklerimden bir ''düşmanlık manası çıkarma lütfen.
istersen, atasözünü şöyle değiştirelim. hemde bu şekliyle, ne demek istediğimi daha iyi anlatmış olurum :lol:

aptal ateist dostun olacağına olcağına zeki *ve dindar bir dostun olsun'' :lol:

kuranyeter
02-04-2008, 09:55
merhaba
özgür beyin.
dün chat odasında ahlaksız bir tavır sergilendi gerçek manada canımı çok sıktı *bir insanın bu derecede saygı dışı bir kelimeyi kullanması gerçekten beni üzdü hele birde bayan olması nasıl bir şok yarattı bilemessin

diğer arkadaşlar üzülme dediler yetkilinin biri olsaydı ona ceza verirlerdi ben onun adına üzüldüm bir bayanın böyle bir ahlaka sahip olmaması gerekliydi.

yani senin dediğin gibi tam aptal bir ateistti(diğer ateistleri tenzih ederim)
öylesinden ne size nede toplumabir fayda gelmez ama onu nasıl kazanırız onuda ben bilmiyorum yeni bir üye adını vermeyeyimki rencide olmasın.

uslup konusundaki düşüncenizden dolayı bende size teşekkür ederim.
bu uslup bir gün bizi aynı çizgide buluşturur.sevgi ile

gozeneli
02-04-2008, 23:02
Ne yazık ki türban yalnız AKP (Amerikan Kuklasının Partisi) başını yemeyecek.

Yurdumada zararı oldu, ulusumu böldü.Bütün bu baş örtüsü kanunları ulusun yüzde biri için çıkarılmadımı?

Peki Türkiye'de ateistlerin oranı ne kadar? Bizim için hangi kanun degiştirildi?

[hr:27344e75bd]
Ne mutlu ateist Türküm diyene

evrensel-insan
03-04-2008, 17:13
Saygideger gozeneli;

Peki butun bunlar neden oldu?

Sorun kimde,turbani ortaya atanlardami,onu gundeme tasiyanlardami,Turban yuzunden kutuplasanlardami?

Nasil oluyorda bir turban Turkiye'yi bu kadar mesgul edebiliyor?Turban bir suru psikolojisinin ve korku felsefesinin bir urunu olarak kullanilabiliyor ve bu kullanimda basarili olabiliyor?

Saygilarimla;
evrensel-insan

rebera_roni
03-04-2008, 17:52
türban konusunda medya neden bu kadar ısrarcı oldu anlamış değilim.ısrarcı derken gündemde baya bekletti türbanı.tartışma programlarını her açtığımda türban konusu.simdi medya bir seyi ya yükseltmek için yada indirmek için gündemde bekletir olayı. acaba medya türbanın bu kadar gündemde bekletmesinin nedeni akp ye zarar mı yarar mı vermekti?

saygılar

evrensel-insan
03-04-2008, 18:40
Saygideger rebera_roni;

Konu AKP'ye zarar veya faydadan ziyade,hem o gunun guncel sorununa hemde genelde olan sorunlara "nefes aldirmak"onlari guncellikten dusurmek,hem de toplumun kutuplasmis yapisina bir kutuplasma daha katmak,ulke icindeki-olmayan-istikrari daha cok bozup,laiklik ve 1923 un getirdiklerine karsi da bir adim daha atmis olmak,suru psikolojisini ve korku felsefesini yaymak.

AKP acisindan da tabanina verdigi sozu tutmak icin atilmis bir adim.

Yani konu TC'ne,topluma ve birlik,butunluk ve beraberlik temelindeki uniter yapiya,1923 kazanimlarina,ulusal ve milliyetci anlayisa karsi yanasim.

Zarar ve yarar konusu goreceli ve degiskendir.Hangi gozlukle bakildigina baglidir.1923 lerin getirdikleri gozluguylemi,1923 lerin goturdukleri gozluguylemi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

rebera_roni
03-04-2008, 21:28
evrensel-insan,
''sorunlara "nefes aldirmak"onlari guncellikten dusurmek...'' cümlenden diğer konulardan uzaklaştırmak için yapıldığı anlamı çıkarabilirmiyiz?

evrensel-insan
03-04-2008, 21:40
Saygideger rebera_roni;

Yorum ve spekulasyon yapmak yerine,algilamak icin yazinin yazarina soru sorma inceligin beni fazlasiyla memnun etti,tesekkur ederim.

Evet,bende bunu demek istemistim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

rebera_roni
03-04-2008, 22:20
bende cevapların için teşekkür ediyorum.

gozeneli
04-04-2008, 23:56
Sayın Evrensel İnsan,

Bence türban yada baş örtüsü kadına karşı kullanılan baskılardan biri.

Kadına Kuranda yazıyor diye başı örtürülüyor sonra yavaş yavaş özgürlükleri elinden alınıyor.

Çalışamazsın, şuraya gidemezsin sonra bak Hz Tayyip buyurdu bana üç çocuk vereceksin......

İslam dinine sogumamın nedenlerinden biride kadın erkek eşitligin olmaması.

Dini özgürlük isteyip başını örtmek isteyen bayanlar acaba Türkiye'nin bir İran bir Sudi Arabistan mı olmasını istiyor.

Baş örtüsü şeriatın başı
Yılanı başından ezmek lazım

evrensel-insan
05-04-2008, 00:35
Saygideger gozeneli;

Turkiye korku felsefesi ve suru psikolojisinin temelinde bir baski iliskisi uzerinde sosyal yapisini olusturmustur.

Tabi bu sosyal baski genellikle kadinlarin ustundeki yakin erkek baskisidir.-baba,abi,amca,koca,mahallenin buyukleri v.s.

O yuzden ben kadinlarin kendi ozgur iradeleriyle baslarini orttuklerini sanmiyorum.Yalniz burada onemli bir nokta var.

Kadinlar,kizlar sosyal ozgurluklerini saglamak ve toplum icine katilabilmek icin -erkeklerin bu ozgurlugu tanimalari temelinde-baslarini ortuyorlar.

Tabi bu arada,amerikan idealizmi gudumlu,iktidarin ve Fettullah Gulenin erkeklere yaptigi baskiyi-kadinlar ve kizlar uzerinde-unutmamak gerekir.

Ben Turkiye'de yasayan ve iyi kotu Ataturk Turkiye'sinde buyumus bir bayanin-elde ettigi "ozgurlukler" temelinde daha geri bir ozgurluk yasamina-seriat duzenine-donmek isteyeceklerini sanmiyorum.

Aslina bakarsan ben,Turkiye'de bir seriat tehlikesi gormuyorum.Bu tehlikeyi gormememin ana nedeni,amerikan idealizminin koyu islama sicak bakmamasi-Iran gibi-

Tehlike ilimli islam ve Turkiye'nin federe devletlere bolunmesi.Bu konuda benim "hatice teyze"yazimi okumani oneririm.

Bu arada bu korku felsefesi,laik-basi acik-kadin kesiminide etkiliyor.Onlarda bulunduklari sartlar temelinde basortu-turban-takiyor olabilirler.En azindan korktuklari durumlarda ve bolgelerde.

Ayrica turban bugun toplumu kutuplastirmanin bas simgelerinden biri olmus durumunda.

Saygilarimla;
evrensel-insan

K.C.
05-04-2008, 17:27
RTE'nın bilgisayarı :) (http://www.youtube.com/watch?v=kOm2zIB2f6g)

evrensel-insan
05-04-2008, 19:34
Saygideger K.C.

Verdigin linki izledim eline saglik.Sence bu"referandum"neyin nesi-ki kurtulamiyor?

Amerikan idealizminin verecegi emirler temelinde- duruma gore- degisken ve goreceli bir uygulama olmasin?

Ne dersin?

Saygilarimla;
evrensel-insan