PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Samanyolu TV'nin amacı!


bad_religion
28-03-2008, 21:59
Geçen günlerde Samanyolu TV'de "Kollama" isimli bir programa rastladım. Hani şu sözde ders vermek için hazırladıkları kısa hikayelerden birisiydi sanırım. Son günlerde tırmanan siyasi kaosa inat Samanyolu Tv siyasi içerikli hikayeler uydurmaktan geri kalmamıştı. Hikaye diyorum çünkü anlatılanlar gerçek hayattan alınma değil, tamamen Samanyolu Tv'nin uydurması.

Hikayenin özeti aklımda kaldığı kadarıyla şöyleydi:

* * Hikayemizin baş kahramanı türbanlı bir kız. Türbanı yüzünden üniversiteye giremiyor. Kızı görseniz melek sanarsınız sanki cennetten inmiş, o kadar iyi huylu, o kadar masum ki... (samanyolunun hep yapığı şey, hikayelerinde türbanlı veya dindar insanlar hep kusursuz olular.)
Ama kızımız üniversiteye girememesine rağmen başı açık bir arkadaşının yardımıyla çalışıyor, didiniyor ve üniversitenin en zeki öğrencilerinden biri oluveriyor... :)

* * Kızın başı açık arkadaşının babası üniversitede bir profesör... Adamın girdiği sınıfta kızı da var. Ve adam başlıyor materyalist felsefe yapmaya. Burada tanrı yoktur falan diyor. Adamı da bir görseniz tam bi pislik. Üniversitenin rektörüyle üç kağıt peşinde. Rektör ona bu sene ödülün kendisi verileceğini böylece ününe ün katacağını söylüyor :)

* * Sonra bir gün adam doğal seçilimle ilgili bir konuda ses kaydederken (!) arabasına biniyor ve yola koyuluyor. Dikkatsizliğinin sonucu bir kıza çarpıyor. Etrafta kimse yok. Adam baya bir panikliyor. Sonra çarptığı kızın türbanlı olduğunu görünce "senin gibilere yardım edemem... Hem sana çarpmam da bir doğal seçilimin bir parçası" * :) * gibi şeyler söyleyerekten arabasına atlayıp kaçıyor.

* * *Sonra kız ölüyor, adam da yakayı ele veriyor yani "Allah belasını veriyor" :)
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ****************************
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Bir kollama hikayesi daha...

Bunu tamamını izleyemedim ama mesaj verilmek istenen kısmın yarısını yakaladım...

Hikayenin özeti şöyle:
* * *
* * * Kendilerini cumhuriyetçi diye tanımlayan kadın grubu türbana karşı eylem için toplanmışlar. O sırada iki türbanlı genç kız bir giyim mağazasındalar ve başı açık bir kadının soyunma
kabinine girip türbanla çıktığına şahit oluyorlar. Her ikisi de buna bir anlam veremeden mağazadan çıkıyorlar ve sonra türban karşıtı kadın grubuyla karşılaşıyorlar. Bu grup daha da ileri giderek izin olmadığı halde türbanı yakıyorlar. Sonra türbanlı iki genç kızımız mağazaya başı açık girip türabanıyla çıkan kadını görüyorlar. Bu kadın eylemcilere "devrimimizi gerçekleştirdiğimizde o türbanı yaktığınız gibi sizi de yakacağız" diyor ve gruba taş atmaya kalkışıyor ve taş bir polisin yüzüne geliyor. Sonra kadın kaçmaya başlıyor. Peşine de polisler takılıyor. Polisler kadını bulduklarında başının açık olduğunu görüyorlar. Yani kadın provakatör.

* * * *Sonra türbanı yakmış olan kadın arabasıyla giderken arkadan birinin ona korna çaldığını işitiyor. Dikiz aynasından baktığında arabayı kullananın türbanlı bir kadın olduğunu görüyor. Türbanlı kadının da korna çalmasında çok haklı bir nedeni var çünkü işe yetişecekmiş. Kadın arkasındakinin türbanlı olduğunu görünce yol vermiyor. Sonunda türbanlı kadın dayanamıyor önündeki kadını sollamaya kalkışıyor. Kadın kendisini bir türbanlının sollamaya çalıştığını görünce el işaretiyle türbanlı kadına camı açmasını istiyor ve ona "git o arabayı İran'da kullan sıkmabaş" gibisinden laflar ediyor ve tekrar türbanlı kadının önüne geçiyor.
* * * *
* * * *Sonra kadının araba kullanırken yediği şekerlerden birisi boğazına takılıyor ve kenara çekmek zorunda kalıyor. Türbanlı kadın onun başına bir şey geldiğini anlıyor ve arabadan çıkıp ona yardım ediyor. Sonra kadını arabadan çıkarıp boğazına kaçan şeyi çıkarmak için sırtına vuruyor. Bunu sokaktan geçen bir vatandaş cep telefonuyla kaydediyor ve ertesi gün ana haberlerde "türbanlı bir kadının başı açık bir kadını sokak ortasında nasıl dövdüğü" haberi çıkıyor.
:D *Ben buna ancak böyle gülerim :D *:D
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ****************************
Sonra ne olduğunu bilmiyorum çünkü izleyemedim ama sonunda %99 ihtimalle türban yakan gavurların Allah belasını veriyor...
* * *

* * * * Şimdi ben bunlardan ne çıkardım :?: *Özellikle birinci hikayeden şunları çıkardım:

* * * * 1) Samanyolu Tv doğru olan sanki sadece kendi zihniyetinde olanlarmış gibi dindar insanları hep iyi yürekli, temiz kalpli, dürüst ve sürekli haksızlığa uğrayan, mağdur duruma düşen konumuna sokuyor. Böylece bu insanlara karşı sempati kazandırmaya çalışıyor.
* * * *
* * * * 2) Materyalist, ateist veya dinsiz hadi onları geçtik evrimi savunan insanları bile kötü kalpli, hain, egoist ve düzenbaz olarak damgalamışlar. Böylece bu insanlara karşı antipati, düşmanlık empoze etmeye çalışmıştır.

* * * * 3) Ve belki en kötüsü: Hani profesör kız çarptıktan sonra "bu doğal seçilimin bir parçası" demişti. Yani Samanyolu'nun yaptığı: bu tür insanların yaptıkları kötülükleri, inanmış oldukları bilim veya tezlere dayandırmak. Yani bu tür insanların iyi kalpli olamayacağını, çünkü inanmış oldukları bilim dalının temelinde egoizm, canilik, düşmanlık olduğunu anlatmak istemişlerdir.
Böylece Samanyolu, dinsel dogmalardan başka doğru olamayacağını ve bilime karşı düşman tavrını göstermiştir.

* * * * *İkinci hikayeden çıkardıklarımsa:

* * * * *1) Samanyolu Tv, türban eyleminde bulunan kadınları türbanı yakarak aşırılığa ve hoşnutsuzluğa kaçan (ki böyle bir olay yaşanmamışyır) bireyler olarak göstermiştir. Amaç yine bu insanlara karşı antipati ve düşmanlık empoze etmektir.

* * * * *2) Türban karşıtı eylemde bulunan insanları durup dururken türbanlı bir insana sataşacak kadar adi göstermekle yine yapılmak istenen aynıdır.

* * * * *3) Kendi zihniyetini, türbanı için hakaret yiyen ve sonra hakaret eden kişiye yardım edecek kadar hoşgörülü göstermeye çalışmıştır ki dindar insanlara söylüyorum: Allah'ınız aşına söyleyin var mı Türkiye'de ve Dünya'da böyle bir Müslüman!! Eğer gerçekten bu olay yaşanmış olsaydı eminim ki türbanlıların %99'u "Allah belasını veriyor işte" deyip geçerdi ve bundan en ufak bir rahatsızlık duymazlardı!

* * * * *
* * * * * Hadi biz Samanyolu Tv'dir, böyle şeyler yapması normaldir diyebiliriz. Biz bunları yutmayız ama bu ülkede saf inanan milyonlarca insan var onlar nasıl düşünecek ha!!!
* * * * *
* * * * * Belki bir çoğu bunları yaşanmış gerçek hayat hikayeleri sanacak.
* * * * *
* * * * * Böylesine siyasi hassaslıkta bir konuyu, siz taraflı olarak nasıl ele alırsınız? Nasıl bu ülkede yaşayan saf inanan insanlarımızı sömürürsünüz? Ve en kötüsü nasıl yalanla, yanlışla, iftirayla bunu yaparsınız?
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *********************************

Söyleyeceklerim bu kadar... Özellikle dindar arkadaşların bu başlığıma cevap yazmasını istiyorum... Sevgilerimle..........

Averroes
28-03-2008, 22:17
Sayın bad religion,

Ben müslümanım. Samanyolu böyle bir hikayeyi konu edinmişse iyi yapmamış. Çok şeker ateist insanlar tanıyorum. Öte yandan, müslümanlık iddiasında olan bir sürü de şerli insan tanıyorum. Ama hem ateist hem kötü olan, ama müslüman olup iyi insanlar da var. İnançların ya da inançsızlığın taraftarları bu şekilde bir genellemeye tabi tutulamaz. Endişelerinizde haklısınız. Toplumumuz bir çok yönden birbiriyle kaynaştırılabilir özelliğe sahipken, bu dayanışma halini salt bu noktayı kullanarak ortadan ikiye bölmek ve biz ve ötekiler şeklinde bir ahlak sunumu yapmak ahlaki değil. Bir ateistle ben

1- Aynı takımı tutabilirim,
2- Aynı şarkıcıyı veya müzik grubunu beğenebilirim,
3- Aynı şehirde yaşamak isteyebilir, aynı şehirden gitmek isteyebilirim,
4- O ailevi problemlerini bana anlatabilir, ben de eğer varsa kendiminkilerini anlatabilirim,
5- Aynı partiye oy verip, aynı partiyi eleşirebilirim,
6- (İnancı farketmeksizin) Aynı insanlardan hoşlanabilir, aynı insanlardan iğrenebilirim,


Bu listeyi yüzlerce maddeyle uzatmak mümkün. Bu kadar ortak noktayı görmeyip, bir tek inanç noktasında, ateist arkadaşları aşağılayıcı yayınlar yapmak (kanalın adı ne olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun) benim için protesto nedenidir.


Saygılar

bad_religion
28-03-2008, 22:38
Sayın schopenhauer

Öncelikle size başlığıma göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür etmek istiyorum.

Bir de bir Müslüman olmanıza rağmen başlığıma büyük bir hoşgörüyle cevap vermiş olmanıza ayrı bir teşekkür ediyorum.

Keşke bütün Müslümanlar sizin gibi düşünebilse de böyle sorunlar yaşanmasa....

Saygılarımla..................

aydoe
28-03-2008, 23:52
Ne zaman dinci tv kanallarını ve radyolarını izlersen *böyle güzel hikayeler anlatır.
Var olmayan müslümanlar yaşanmayan güzellikler anlatılır ve islam çok güzel gösterilir.
Ama gavur anlamıyor işte islamı kötü gösteren filmler yapıyor.
Ben hiç islamın üzel yüzünü görmedim hep kan ve şiddet.
Kıskançlık fitne
Niye acaba bu samanyolunda kuran kurslarında cinsel tacize uğrayan kızların filmini yayınlamıyorlar?

aparain
29-03-2008, 12:30
Sayın bad religion;
hepimizin bildiği üzere stv yayınlarını yalnızca belirli bir amaç dahilinde gerçekleştiren açık bir propaganda kanalıdır.İnsanların aklında zaten yer etmiş olan, "ateist=gafil,ahlaksız,merhametsiz,kötü insan" imgesini o kadar bir sağlamlaştırmış olduğuna kanaat getirmiş olacaklar ki bu tanımın içine evrimi savunan bilim insanlarını katmayı da gayet güzel bir davranış olarak görmüşlerdir.Yani bununla, toplumun kafasında yaratılan belirli kalıplarla empoze edilmiş tanımlar, diledikleri alanda kullanılabilmeye müsait demek ki.Yarın öbür gün, evrimle ilgili çalışmaların desteklenmesini, hiç olmazsa sorgulanarak bir şeylere karar verilmesini isteyen birisi, veya yapılacak bir konferans *hakkında halkın kafasında oluşturmak istedikleri yargı bellidir.Eğer bu insanların iyi ve güzel tanımlaması tüm bu etmenlerden oluşuyorsa, ben onların gözünde bedbaht bir insan olmaya razıyım...
sevgilerimle

hiramusta
21-04-2008, 13:26
Ne zaman dinci tv kanallarını ve radyolarını izlersen *böyle güzel hikayeler anlatır.
Var olmayan müslümanlar yaşanmayan güzellikler anlatılır ve islam çok güzel gösterilir.
Ama gavur anlamıyor işte islamı kötü gösteren filmler yapıyor.
Ben hiç islamın üzel yüzünü görmedim hep kan ve şiddet.
Kıskançlık fitne
Niye acaba bu samanyolunda kuran kurslarında cinsel tacize uğrayan kızların filmini yayınlamıyorlar?

Yayınlamaz çünkü böyle birşey olmaz.Kız Kur'an kurslarında bayan öğretmen ve görevliler çalışır.Sen yetiştirme yurtlarıyla karıştırıyorsun.

aydoe
21-04-2008, 14:48
Şimdiki durumu bilmiyorum ama eskiden imamlar kuran kursu verirdi ve benim kasabamda da bir imam 2 kıza tecavüz etmişti.

Küçük çocuklara taciz ve tecavüz
* * 21 Haziran 2000 tarihinde,
http://www.milliyet.com.tr/2001/09/25/yasam/yas03.html

İmama cinsel taciz davası
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=359488

Kırıkkale'de, Kuran kursu da verilen özel bir erkek öğrenci yurdunun müdürü 32 yaşındaki M.M., arabasına aldığı ilköğretim okulu öğrencilerini taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.
http://heryerdenhaber.com/V1/Pg/DetailCity/NewID/57192/CityName/Kirikkale/CityCode/71

Kütahya'nın Altıntaş İlçesi'ne bağlı Işıklar Köyü camiinin imamı Süleyman Mutlu, 15 yaşındaki A.K.'ya tecavüzle suçlandı
http://www.atsizcilar.com/forum/suc-isleyen-imamlar-dizisi-t8569.html

İmama porno soruşturması
http://www.milliyet.com.tr/2005/07/19/yasam/yas06.html

rebera_roni
21-04-2008, 15:26
hoca birde burdan yak

Kuran kursunda tecavüz!
http://www.haber1.com/haber/20070716/Kuran-kursunda-tecavuz.php