PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 13 yaşındaki liseli NASA'nın hatasını buldu

meaculpa
16-04-2008, 16:51
13 yaşındaki bir Alman genci, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA), dünyaya bir asteroidin çarpması ihtimaline ilişkin hesabını düzeltti, NASA da hatasını kabul etti.

NASA da Nico da, çarpışma halinde 320 metre çapında ve 200 milyar ton ağırlığında bir iridyum-demir topunun Atlas Okyanusu’na düşeceğini düşünüyor.

Senaryo gerçekleşirse, çarpmanın etkisiyle meydana gelecek dev dalgalar kıyıları silip süpürecek, ayrıca atmosfere dağılan büyük miktardaki toz zerrecikleri de güneş ışınlarının bir kısmının yeryüzüne ulaşmasını bir süre engelleyecek.

Nico’nun, NASA’nın hesap hatasını, bir yarışma kapsamında yaptığı “Ölümcül Aphosis Asteroidi” adlı çalışması sırasında bulduğu belirtildi.

“Aphosis”, yörüngesinde değişiklik olmazsa 13 Nisan 2029’da dünyanın yakınlarından geçecek.

Yörüngede herhangi bir sebeple meydana gelebilecek sapma, çarpışmayı kaçınılmaz hale getirebilecek.

.................................................. .................................................. .....................................

Bu tarz kiyamet senaryoları sürekli var edilir hatta bu ehven olanlarından. Daha büyük etki yapabilecek çarpışmalar için ne gibi çalışmalar sürdülüyor merak ediyorum. Özellikle yörüngeleri saptırmak adına. Çünkü bildiğim kadarıyla çok büyük gok cisimlerinin havada imha edilme olasılıkları yok yada daha beter zarar verebilirler. Bu nedenle yörüngeyi dünya dışına itebilmek için ne gibi çalışmalar yapılıyor yada yapilabilir? Bilgisi olan arkadaşların yorumları olursa sevinirim.

walla
30-04-2008, 23:21
Carpacak gok cisminin yorungesini degistirmek icin o cisme *M1xV1=M2xV2 formulunde bir cisim firlatmak gerekir. yani carpan cisim ne kadar buyuk ise mermide o kadar buyuk ve o kadar hizda olmali yani imkansiz.

iceman
01-06-2008, 03:34
200 miLyar ton...bunun yörüngesini nasıL degiştirirsin ki :) komutan Logar oLmak gerek

KızıL
01-06-2008, 21:28
çocuk müslüman değil mi yaw???
hani genelde böyle çocuklar müslüman oluyor ya ben o yüzden şey ettim :)