Orijinalini görmek için tıklayınız : vakit yazarı tanrısını üzdü...
Vakit yazarı Üzmez 'tecavüz'den tutuklandı
26 Nisan, 2008 19:18:00 (TSİ) * * *
*
Orada Neler Oluyor ?
Kameranızı çıkartın, görüntüleri çekin fotoğraflarınızı, videolarınızı ve haberlerinizi CNN Türk için Haberim'e gönderin, yayınlayalım. *
Video, fotoğraf veya hikayenizi göndermek için tıklayın.
DHA
14 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği iddia edilen Vakit gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez ile genç kızı bu ilişkiye zorladığı iddia edilen annesi tutuklandı.
Üzmez ve genç kızın ailesi polise gelen bir ihbar üzerine Bursa'nın Mudanya ilçesinde gözaltına alındı.
Üzmez'in, bir süre önce tanıştığı İnegöllü bir aileyi, işlerinde yardımcı olmaları için 14 yaşındaki kızları ile birlikte yazlığına getirdiği, daha sonra anne ve babanın bilgisi dahilinde kızlarıyla ilişkiye girdiği iddia edildi.
Mudanya Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Üzmez ve kızın ailesi ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevkedildi.
Mahkeme, Hüseyin Üzmez'i 'cinsel istismar', ilişki kurduğu kızın annesi L.Ç.'yi de kızını bu ilişkiye zorlamak suçundan tutukladı.
"Bu büyük bir komplodur"
Tutuklama kararının ardından Üzmez, Emniyet Müdürlüğü binasına girerken, "Olayla ilgili ne diyeceksiniz" diye soran gazetecilere, "Mahkeme sonuna kadar bekleyeceksiniz. Bu, büyük bir komplodur" dedi.
L.Ç. sorgusunda, babasının bir süre Ankara'da Hüseyin Üzmez'in yanında kapıcılık yaptığını, bu nedenle Üzmez'i uzun süredir tanıdığını söyledi.
Küçük kız devlet korumasında
Annesiyle birlikte getirildiği Mudanya Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesine başvurulan 14 yaşındaki B.Ç., işlemlerin tamamlanmasının ardından Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce koruma altına alındı.
Eşinin ailesi evliliğe karşı çıkmıştı
78 yaşındaki Hüseyin Üzmez, Bursa'da 9 Ocak 2003 tarihinde kendisinden 50 yaş küçük hafız Ayşe Yılmaz'la evlenmişti. Yılmaz'ın ailesi bu evliliğe karşı çıkmış ve nikaha gitmemişti.
Bursa'da yaşayan Yılmaz'ın babası Mustafa Yılmaz sonradan bu evliliği onayladıklarını, "Peygamber Efendimiz de Ayşe anamız 9 yaşındayken evlenmişti. Kızımın evlenmesine ilk zamanlar karşıydım ama sonradan normal karşıladım" demişti.
İlk silahlı sağ eylemci
Malatyalı olan Hüseyin Üzmez, 1952 yılında henüz lise öğrencisiyle gazeteci Ahmet Emin Yalman'a suikast girişiminde bulundu. 'İlk sağ eylemci' olarak bilinen Hüseyin Üzmez, Ahmet Emin Yalman'ı öldürmeye teşebbüs suçundan mahkum oldu ve 10 yıl hapis yattı.
Cezaevinden çıktıktan sonra yarıda bıraktığı liseyi, ardından da Hukuk Fakültesi'ni bitiren Hüseyin Üzmez, bir dönem Turgut Özal hükümetinde Sağlık Bakanı Mehmet Aydın'ın özel danışmanı olarak görev yaptı.
Hüseyin Üzmez, bazı sağ partilerde görev almış ve MÇP'de genel başkan adayı olmuştu.
MüsLüm gündüz'Le yatan fadime gibi bu sapıkta KOMPLO diyor...buna iLkokuL çocukLarı biLe inanmıyor artık İsLamcı-faşistLEr sizi :evil:
bide bu adam şeriatçının evinde yakalanmış..peygamberlerini örnek alıyorlar kızmamak lazım.balık baştan kokar!!!
Üzmez'e Nuri Alço bile inanmadı
Hüseyin Üzmez’in ‘ilaçlı gazoz’ savunmasına Nuri Alço’dan sert yanıt geldi.
Sinema oyuncusu Nuri Alço, 14 yaşındaki kıza tecavüz suçlamasıyla cezaevinde tutulan yazar Hüseyin Üzmez’in ilaçlı gazozla bilincini yitirdiği iddiasına sert yanıt verdi.
Rol aldığı filmlerde genç kızları ilaçlı gazozla kötü emellerine alet eden Alço, “Biz o filmleri gençlere kötü örnekleri göstermek için çektik. Benim filmlerimi kendisine kötü örnek almış. İlaçlı gazoz türünden savunma yapması acizliktir; bu basınla ve yargıyla alay etmektir” dedi.
Bilkent Üniversitesi’nde konferans veren Alço, Üzmez’e ateş püskürerek “Kendini savunurken benim filmlerime gönderme yapmış. Biz o filmleri gençleri uyuşturucunun kötülüklerine karşı uyarmak için yaptık. Üzmez ise yanlış anlamış. Haberi okuduğum zaman kendisini bu şekilde savunmasına kızdım. Ben eczacılık okudum ve uzun süre de eczacılık yaptım.
GENÇLERİ UYARACAK
Bir kişinin gazozuna ilaç atmak, onun bilincini kapatmak kolay olacak işler mi? Bu basını ve yargıyı kandırmak ” dedi. Gençleri uyuşturucunun kötülükleri üzerine uyarmak için konferanslar veren Alço, bundan sonraki panellerde Üzmez’in kendi filmlerinden yaptığı savunmayı da işleyeceğini ve gençleri Üzmez’e karşı uyaracağını da sözlerine ekledi.
Erdinç AKKOYUNLU / Akşam
bizde faşist olduk ha bununla beraber. helal olsun :) biri oyle yaptı aha buda boyledir.biri soyle yaptı.ya bunların topu boyle.:) halbuki avrupada adamlar musluman degil,oradakilerde aynı mı sizin gozunuzde.dinsiz bir baba,7 kızına tecavuz ediyor.buna ne diyorsunuz.bunların topu boyle diyen var mı ? topu kim bir kere ?
O ateistte acaba Vakit gazetesi yazarı misyonu var mıdır ?
Biz herhangi bir müslümanda bahsetmiyoruz burada, şeriatı misyon edinmiş bir İslamcıdan bahsediyoruz.
Ama ben biraz daha hoşgörüyorum Üzmez'i. Nihayetinde, kılavuzu karga olanın felsefesi hakim toplumda :)
Biz herhangi bir müslümanda bahsetmiyoruz burada, şeriatı misyon edinmiş bir İslamcıdan bahsediyoruz.
eee napıyormus bu adam...
nur suresi ayeti; zinaya yaklasmayın
neyin seriatı imhotep...neyin islamcısı...başka islam mı var da biz bilmiyoruz :)
Allahın sapıgına islamcı mı dicez...Allah Allah...:)
İmam nikahını incelemek lazım haklısın. Olay zaten zina değil mi...
Senin Allah'ın sapığı dediğin adamın peygamberini incelemek lazım.
bizde faşist olduk ha bununla beraber. helal olsun :) biri oyle yaptı aha buda boyledir.biri soyle yaptı.ya bunların topu boyle.:) halbuki avrupada adamlar musluman degil,oradakilerde aynı mı sizin gozunuzde.dinsiz bir baba,7 kızına tecavuz ediyor.buna ne diyorsunuz.bunların topu boyle diyen var mı ? topu kim bir kere ?
çarpıtmayın yazıLarı Lütfen!! ben bütün müsLümanLar öyLedir demedim..bu SAPIĞI savunanLar ve bu SAPIK gibi düşünen hem islamcı hem kafatasçı miLLiyetçiLer dedim !!! DEMEK İSTEDİM !!
BenDeniz
21-05-2008, 12:11
Bir hukukçu olarak henüz suçu sabit olmadığı için müphem olarak değerlendiriyorum.Eğer gerçekten yapmışsa en ağır biçimde cazalandırılması gerekiyor.Keşke ekonomik hürriyeti olduğu için,düzinelerle kadını metres tutanlarda yakalansada cezalandırılsa...!
Şeriatı savunan biri böyle bir çirkinlik yaptığında şeriatı bu sebebten kınıyorsak,birgün tanrıtanımazlığıyla meşhur biride böyle bir iş yaptığında (yada yaptıkları ifşa olduğunda)budefa tanrıtanımazlığı mı kınayacağız?
Bunların din,ideoloji yada fikirlerle ilgisi olduğunu sanmam.Bu ahlak anlayışının olmayışından kaynaklanmaktadır bana kalırsa.
Bir hukukçu olarak henüz suçu sabit olmadığı için müphem olarak değerlendiriyorum.Eğer gerçekten yapmışsa en ağır biçimde cazalandırılması gerekiyor.Keşke ekonomik hürriyeti olduğu için,düzinelerle kadını metres tutanlarda yakalansada cezalandırılsa...!
Şeriatı savunan biri böyle bir çirkinlik yaptığında şeriatı bu sebebten kınıyorsak,birgün tanrıtanımazlığıyla meşhur biride böyle bir iş yaptığında (yada yaptıkları ifşa olduğunda)budefa tanrıtanımazlığı mı kınayacağız?
Bunların din,ideoloji yada fikirlerle ilgisi olduğunu sanmam.Bu ahlak anlayışının olmayışından kaynaklanmaktadır bana kalırsa.
İster istemez öyle oluyor. Ama bu haberin sansasyon yaratmasındaki neden İslami inanışa sahip olanların bu cüreti dinlerinden ve peygamberlerinden almalarıdır. Çünkü İslami yazarların savunmaları bu minvalde seyrediyor, örneği imam nikahı olsaymış vs. gibisine.
Selamlar.
meaculpa
28-10-2008, 17:28
Üzmez davasında bir garip rapor
27/10/2008
76 yaşındaki Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in 14 yaşındaki kıza tacizle suçlandığı davada İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporu: Kızın beden ve ruh sağlığı bozulmadı
BURSA - Bursa’nın Mudanya ilçesinde 26 Nisan'da düzenlenen operasyon kapsamında, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez (76) tarafından "cinsel istismara" uğradığı iddia edilen 14 yaşındaki kız çocuğuyla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumunun, "beden ve ruh sağlığının bozulmadığı" yönünde rapor verdiği bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yurda yerleştirilen ilköğretim 8. sınıf öğrencisi B.Ç. için İstanbul Adli Tıp Kurumundan beklenen rapor, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı. 17 sayfalık raporda çocuğun "Beden ve ruh sağlığının bozulmadığı"nın belirtildiği öğrenildi.
Yakında aklanırsa da hiç şaşırmayacagım. Kime göre bu raporlar değerlendiriliyor biri çıkıp da anlatsın. O kıza ne soruyor ne yapıyorlarda ruhen bir bozulma olmadığına karar veriyorlar.
Tanrısını neden üzsün ki tam tersi onurlandırmışdır!!!..gerçi yaşı biraz geçmiş kızın 14 değil 9 civarlarında olmalıydı..
27/10/2008
76 yaşındaki Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in 14 yaşındaki kıza tacizle suçlandığı davada İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporu: Kızın beden ve ruh sağlığı bozulmadı
BURSA - Bursa’nın Mudanya ilçesinde 26 Nisan'da düzenlenen operasyon kapsamında, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez (76) tarafından "cinsel istismara" uğradığı iddia edilen 14 yaşındaki kız çocuğuyla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumunun, "beden ve ruh sağlığının bozulmadığı" yönünde rapor verdiği bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yurda yerleştirilen ilköğretim 8. sınıf öğrencisi B.Ç. için İstanbul Adli Tıp Kurumundan beklenen rapor, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı. 17 sayfalık raporda çocuğun "Beden ve ruh sağlığının bozulmadığı"nın belirtildiği öğrenildi.
Yakında aklanırsa da hiç şaşırmayacagım. Kime göre bu raporlar değerlendiriliyor biri çıkıp da anlatsın. O kıza ne soruyor ne yapıyorlarda ruhen bir bozulma olmadığına karar veriyorlar.
Yaşanmış olan travma hayatının bir döneminde muhakkak ruhen bir bozulma meydana getirecektir..Buna şu an karar vermek ve bu bozuklukların ne olacağını kestirmek mümkün değildir.Ama evresel kişisel gelişim aşamalarını tamamlayamayacak,sekteye uğrayacaktır.Bunun ona geri dönüşümünün ne olacağı kesin olarak budur denilemez.Buna karar verenlerin kimler olduğunu bende merak ettim doğrusu.Belli ki adamı içeriden çıkarmak için düzenledikleri delisaçması bir rapor..
meaculpa
29-10-2008, 01:42
Bügün rastgele tv yi karıştırırken bu şahsın yüzünü görmekle irkildim. Biraz dinleyeyim dedim belki sabrıma katkısı olur diye...Başladı ordan burdan güya ilahi ağızlarla dudak bükmelere.
Karşısındaki spikeri ve benim gibi programı izleyen onlarca insanı çileden çıkaran bir nezaketsizlikle sağa sola saldırıp suçunu örtbas etmeye çalışan, "en çok sesi çıkan" haklıdır saçmalığını canlı yayında trübünlere sunan bir suçlunun psikolojisini gözlemlemek gerçekten ilginç bir deneyim oldu.
Ağzından dökülen sözler ise aynen şunlardı;
"Ben müslümanın elini öperim, kafire ise ayağımı öptürmem! benim hıncım; kafiredir"
Acaba diyorum tacizde bulunduğu kızda hıncının muhattabı olan kafir cephesindemiydi de, bu adam gözünü karartıp gaza nidalarıyla Tanrısına ( İnanır arkadaşlar alınmasınlar, bahsettğim Tanrı onun cürümlerine cevaz veren tanrısıdır ) sunacagı sadakatin bir parcası olarak bu cürümü işledi?
meaculpa
29-10-2008, 02:08
27/10/2008
Ah mea ahh olan olmuş da haberin yok....
Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki B.Ç.'ye ‘cinsel istismarda bulunduğu’ iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istenen Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez, Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
İlk duruşmada B.Ç. ve babası Bekir Ç.'nin şikayetçi olmamaları, B.Ç.'nin ‘beden ve ruh sağlığının bozulmadığı’ yönündeki Adli Tıp raporunun da ikinci duruşmaya yetişmesi, tahliye kararında etkili oldu. 6 aydır cezaevinde bulunan Hüseyin Üzmez, kararı duyunca mahkeme heyetine “Allah sizden razı olsun” dedi. Hüseyin Üzmez'le birlikte tutuklu olan B.Ç.'nin annesi Livaze Ç. de tahliye edildi.
Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in tutuklanmasına neden olan olay, Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın küçük yaştaki kızları B.Ç.'yi para karşılığı erkeklere sattığı öne sürülen anne Livaze Ç. ile babası Bekir Ç.'nin telefonlarını dinlemesiyle ortaya çıktı. Savcılık, yapılan konuşmalardan Hüseyin Üzmez'in iddiaya göre bir süredir ilişkisi olan 36 yaşındaki Livaze Ç. adlı kadının 14 yaşındaki kızı B.Ç. ile evlenmeye kalkıştığı, İstanbul ve Mudanya'daki evinde defalarca ‘cinsel saldırıda’ bulunduğunu belirledi. İlerleyen yaşı nedeniyle cinsel ilişkiye giremeyen Hüseyin Üzmez'in, B.Ç. ve annesinin cinsel organlarını okşayıp, öptüğü de telefon görüşmelerinden anlaşıldı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 25 Nisan günü savcılığın talimatıyla Hüseyin Üzmez ile B.Ç. ve annesi Livaze Ç.'yi Mudanya İlçesi'nde gözaltına aldı. Kendisine ‘komplo’ kurulduğunu ileri süren yazar Hüseyin Üzmez, sorgusunda B.Ç. ile evlenmeyi düşündüğünü, o nedenle birlikte olduğunu söyledi. Mudanya Sulh Ceza Mahkemesi 26 Nisan günü Hüseyin Üzmez ile suça yardımcı olduğu gerekçesiyle B.Ç.'nin annesi Livaze Ç.'yi tutukladı. B.Ç. ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.
RAPOR JET HIZIYLA TAMAMLANDI
Adli Tıp'ta işlemler çok hızlı tamamlandı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'na çağrılan B.Ç. muayene edildi ve rapor 40 gün içinde tamamlanıp mahkemeye ulaştırıldı.
Yapılan kontrolde, ilk duruşmaya 2 pedagog eşliğinde gelen, yargılama öncesi sürekli sakinleştirilen, duruşmada ise sürekli ağlayan B.Ç.'ye Adli Tıp uzmanları tarafından ‘Yaşananlardan dolayı beden ve ruh sağlığı bozulmadığı’ yönünde rapor verildi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10224482.asp
Yargılama öncesinde sakinleştiriliyor ki, kimbilir neler verdiler kıza... Duruşmada da ise sürekli ağlıyor, bunca işgüzarlığa rağmen ve satılmış bir kac adli tıp uzmanı, bu kıza hiç bişey olmamıs! diye rapor verebiliyorlar...
Yazıklar olsun bu ülkenin yargısına da , adaletine de :mad:
http://www.haberler.com/bunlarinkini-kokten-kesip-atmak-lazim-haberi/
Konuğu olduğu proğramda ben gazeteci vurdum diyerek bundan övünen, dinimizce 14 yaşına girmiş bir kişi ile evlenilir diyen bir sapık. Bu adam hakim karşısına geçip ben dindar bir adamım ve dinimize göre buluğ çağına giren bir kızla evlenilir dese ne olur. Hakim bu adamın inançlarını mı sorgulayacak. Din zaten bu hakkı vermiş. Bu adamın dindar olduğu kesin hemde çok dindar ve dini gereği 14 yaşındaki bir kıza tecevüz edebilir. ve bu onda en küçük bir vicdan azabı uyandırmaz. Çünkü dininde bunun çözümü var git imam nikahı yap ve kurtul bu günahtan.
meaculpa
03-11-2008, 23:51
http://www.haberler.com/bunlarinkini-kokten-kesip-atmak-lazim-haberi/
Ciddi ciddi oturmuş hadımlık ne demektir konuşmuşlar pes yani :D
Dinlediğim haber programlarından birinde şöyle diyordu zaten; yaşı itibari ile Hüseyin Üzmez'in zaten öyle çok işe yarayacak bir konumu yokmuş... Bu adam işlevsizliğnin acısını ödetmeye kalkmış bu küçücük kızı kurban seçerek... Hastalıklı bir düşünce başka da bir şey değil.
adam çok açık söyledi beni t.c kuralları yasalar ilgilendirmez dedi bir kız regl olmuşsa şu olmuşsa felan reşit olmuştır dinimize göre dedi v.s hala kanı donmayan var mı???