PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : peygamber,hüseyin üzmez ve tesettür firması


ozgur_beyin
28-04-2008, 12:06
bir tesettür firmasının sahibi ,kehaneye gitmemenin formulünü açıklamış.
''üç karı almayayımda kerhaneyemi gideyim''

demekki formül şu'' kerhaneye gitmemek için kerhaneyi evine açacaksın''

parası olan müslüman için pratik çözüm. ya züğürt müslüman ne yapacak?
dere kenarında tarlası olanların tarlasını sel alacak kırkından sonra karı alanların eksikliklerini züğürt müslümanlar mı tamamlayacak.
feministlerden tık yok. ne hikmetse *onlarda '' ev kerhanesi'' *onlarada herhalde makul bir çözüm görünmmüş

peki bu ülkede her erkeğe üç karı düşmesi mümkünmü? tabiki değil.
peki parası olmayan müslümanlar merzifon eşşeğiylemi idare edecekler.tabiki bu kadar eşşek nasıl bulunur oda ayrı bir muamma. herhalde eşşeklerle komün hayatı yaşamalılar. herkese fiş dağıtılmalı '' 15 numara ,bu akşam sıra sende''

ya üzmeyi sevmeyen hüseyin ne yapmış. kendinden elli yaş küçük eşi yetmemiş 78 yaşından sonra maddi imkanlarını kullanarak yazlık evine bakan kadınla ilişkiye girip, daha içten bir akrabalık !! kurmak için kadının kızınada tecavüze yeltenmiş.

bu cinsel açlıklarını bastırmak içinde sevgili peygamberlerini kullanmışlar. bu suretle hem peygamberinin izinden gitmişler ,hemde sünneti seniyyeyi uygulamışlar.

vakit denen paçavra olayı *''komplo'' diye geçiştirmiş. ne desin aynı haltları islam örtüsünün altına girerek kendileride yapıyorlar.

1400 yılda evrim olması mümkün olamayacağına göre, bu günkü örnekler ,eskilerin aynasıdır.yahut cümleyi tersine çevirin tercih sizin

üzmeyi sevmeyen hüseyin bakalım yine tv.lere çıkıp islamı ve kendini savunabilecekmi?
ben bunların hallerine üzülüyorum ve utanıyorum.

ömer seyfettin'in yüz akı diye bir hikayesi var. aynı hikayede olduğu gibi bunlarında bu işten ''yüz akıyla''
çıkacaklarından eminim. nasıl olsa örnekleri peygamber aleyhisselatü vesselam.
bende bu işten bir şey anlamadım vesselam

muratmesud ,bu amcalarında rüya görmüş olabilirmi? akitte yazan, zaten evliya sayılır.
turan dursunda yazan özgür zaten tescili kafirdir. ve bu zatı muhteremler cennetlik ,özgür cehennemliktir.
ben böyle adamlarla zaten aynı yerde durmam.

Eğil eğil sokayım, iki tutam az mıdır?
Lale ile sümbülü kakülüne nevcivan.
* * *
Diz çökerek önüne ılık ılık akıtam,
Bir gümüş ibrik ile destine ab-ı revan. *

kimseyi üzmeyen hüseyin abi şiiri beğendinmi?

rebera_roni
28-04-2008, 12:45
yok efendim kerhaneyemi gitseydim.yaptıklarını bide meşrulaştırmaları varya ayrı bir komiklik.gerci peygamberinden örnek almış.hem özgür_beyin sen neden hüseyin abimizin üzerine o kadar gidiyonki yazıktır, hem onun daha üç, onlar için üç nedir ki :)

Nxcore
28-04-2008, 17:41
Kadınlar bir eşya islama göre. Gayet normal. Sex yap , ayakçın yap , 10yla evlen 15yle..
Ayrıca tesettür adı altında binlerce iş çevirenler var. Tesettür keşke ibadetin bir parçası olarak kullanılsa keşke ama yazık! Onlar farketmiyorlar ki onlar bu örtülerinin altında daha çok dikkat çekiyorlar. Bir tutam saçın bir erkeğe ne gibi fantezisi olabilir ki?

Lestat
28-04-2008, 18:16
3 tane alınca keraneye gitmiycekmiş ama aldıkça alası gelir böylelerinin sonra üçte yetmez 5 te yetmez ver allahım ver der vermeyince de muhammede var bize yok mu der..olan örtünün altında beynine güneş gitmeyen bundan dolyıda gelişemeyen kadınlara olur diycek laf yok.....

vartor
28-04-2008, 18:38
Yaw ne anlamaz seylermissiniz? Yetmis iki huriyle bas acikmak kolay mi? Adam simdiden kendini alistiriyor, pratik yapiyor ki cennette zorluk cekmesin. Uc tanesi az bile, olunce mahcup olmak var hurilere...Yani size de herseyi aciklamak gerek, kendiliginizden anlayamiyorsunuz..

Anyon€
28-04-2008, 19:17
Kadın kağıt mendil gibi kullanılmaktan rahatsızlık duymuyorsa...
* *3 kuruşa adet bezini açabiliyorsa...
* *İffeti pala-pırtıda arıyorsa...
* *Koyun olmak daha makul geliyorsa...
* *Bakımlı olmayı günah sayıyorsa...

Ne gelir elden yandı gülüm keten helva.


* dipnot:78 lik amcam dalgayı kaldırabilgiğine göre sağlam bir sopayı da kaldırır tanısaydım ağız burun dalardım buda itirafım olsun.
* *
* *sevgiler..

pante
28-04-2008, 19:38
Bu aşağılık tecavüzcü yobaz, Aczmendi lideri Müslüm Gündüz'ü sevdiğini de söylerdi.
O müslüm Gündüz'ü bilmeyenler olabilir. Dergah ağına düşürdükleri Fadime Şahin'le bir evde basılmışlardı. Meğer Fadime'yi becerdikleri o ev, bu şeriatçi azgın tekenin eviymiş.

ozgur_beyin
28-04-2008, 19:52
kimseyi üzmeyen hüseyin amcam aklanmıştır. ikindi namazını eda ederken kalbime *bir sunuhat (kalbe gelen sezgi) *geldi.
sunuhat içre ,ummana garkolduğum bir zemanda cebrail aleyhisselam bir kıssa anlattı.
elçiye zeval olmaz bende size anlatıyorum

cebrail aleyhisselam cennette adem aleyhisselamın yanına gelir. ve derki '' eyyy adem sana bir iyi bir kötü haberim var. önce hangisini söyleyeyim''
aleyhisselam olan babamız azıcık düşündükten sonra, cebrail aleyhisselama '' önce iyi haberi söyle ki ,kötü habere dayanacak gücüm olsun''

cebrail aleyhisselam '' allahu azimüşşan senin için iki önemi organ yarattı birinin adı beyin. bu beyin adlı organla dünyaya gönderildiğinde kendine güzel bir yaşam kurcaksın dünya niğmetlerini kendine baş eğdireceksin. öteki organınla ki o organın adı daha adı konulmadı. bu daha adı konmamış organla hem kendini hme havvayı bulutlar üzerinde gezer gibi büyük zevkler alacaksın, bu adı konmamış organla yaşamın tadına varacaksın''

adem aleyhisselam cebraile sorar '' peki kötü haber ne?''

cebrail aleyhisselam '' bu iki organını ,hiç bir zaman *ikisini bir arada kullanamıyacaksın''

işte kimseyi üzmeten hüseyin amcam allahın bu düsturundan dolayı beynini ve adı konmamış!!! bu organını bir arada kullanamdı. suç onda değildir dolatısıyla kimseyi üzmeyen hüseyin amcam masumdur.

ve bana gelen bu suhunetin benimde başını yakmasından korkuyorum.

nadim tu nedameten tubdu ilellah.......

thunderpoint
28-04-2008, 23:16
Keşke sadece erkeklerin girebileceği bir başlık olsaydı burası...

gozeneli
28-04-2008, 23:38
bunlar buzdagının başı

pante
29-04-2008, 00:09
bunlar buzdagının başı

Kızın annesi, ifadesinde "benimle de ilişkiye girdi" diye itirafta bulunmuş.
Bu aşağılık şeriatçi, şeriatin kitabındaki yasakları da takmıyor.
Hem anasına, hem kızına girişiyor.

60 yaş farkı için, 14 yaş için de peygamber efendisi ile Ayşe'yi örnek gösteriyormuş.

Gerici basın, bugün bu aşağılık adamı "Komplo" diye savunuyor.
Çaresiz kalınca, yarın da "Bu adam İslam'ı bağlamaz, belki de sahte müslümandı" der.

suzi
29-04-2008, 01:49
Tanrı ya kulluklarını hakkıyla yerine getirmeye çalışan müslümanlar oluyorlar.Kadın olsun erkek olsun insan müsvetteleri.İslamiyet emrediyor onlar yapıyor.

sargon
29-04-2008, 02:55
Huseyin Uzmez'in ununun nerden geldigini biliyor musunuz? Ahmet Emin Yalman'a yaptigi suikastten. Bir din dusmanina bes el ates ettigi icin adamin unu artti. Cezaevinden ciktiktan sonra da dinci gazetelerde kose kapiverdi. 28 Subat'taki hizmetlerinden dolayi da bolca TV programlarina cikmaya basladi. Dinleyenler tangir tungur konusmalarini hatirlayacaklardir. 28 Subat'taki hizmeti ise Muslum Gunduz'e yardim etme bahanesiyle, Fadime Sahin'le kalabilmesi icin evini vermek, sonra da ihbar etmekti.

Simdi de kendi faka basti. Eee, keser doner sap doner, gun gelir hesap doner! *:D

dilaver
29-04-2008, 03:04
Bu işin içinden bir bit yenigi çıkacagını düşünüyorum, kimse bu kadar azgın olamaz ve de aptal olamaz. Şimdi ben bu adamı zaman zaman TV de seyretmiştim ve Fatih Altaylı nın programında Mihri Belli ye gösterdigi saygıyı hiç unutamıyorum. Onunla yapılmış bir roportajı veriyorum, ben ilginç buldum :

Deli kategorisindeyim *
*
Gülden AYDIN

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk silahlı sağ eylemcisi. 22 Kasım 1952'de Vatan gazetesinin sahibi ve başyazarı Ahmet Emin Yalman'a altı kurşun sıktı, öldü diye bıraktı. Üzmez, ''Allah düşmanı'' Yalman'ı öldürmeye teşebbüs ettiğinde lise son sınıf öğrencisiydi. 10 yıl cezaevinde yattı.

Çıktı, liseyi ve hukuk fakültesini bitirdi. Korkut Özal'ın ve dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Aydın'ın özel müşaviri oldu. Milliyetçi Çalışma Partisi Genel Başkan adayı oldu. Üzmez şimdi avukat ve Akit gazetesi yazarı. Bugünlerde televizyon kanallarındaki tartışma programlarının aranılan yıldızı. Esprileriyle ''Üzmez bu kadar mı değişti?'' dedirtti. Ancak Üzmez, şu satırlardan sonra çok daha şaşırtacak: Okuyucuları, Timaş Yayınları'ndan yeni çıkan Can Pazarı adlı aşk romanının kahramanının, Hüseyin Üzmez'in ta kendisi olduğunu bilmiyorlar. Üzmez yapacağını yaptı ve genç bir üniversite öğrencisiyle yaşadığı aşkı romanlaştırdı. Üzmez'le görüşmek şart oldu. Ankara'daki bürosuna gittik. Ayakkabılarımızı çıkardık, terliklerimizi giydik, röportajı yaptık. Duvarlarda Şeyh Şamil ve öldürülen Çeçen lider Şamil Basayev'in fotoğrafları. Çeçen ve Türk bayrağının alemine Said-i Nursi'nin asası asılı. Padişah Abdülhamid'in yaptığı bu asayı, cezaevi arkadaşı Necip Fazıl'ın vasiyetiyle devralmış. Bir köşede de Fadime Şahin'le Üzmez'in İstanbul'daki evinde basılan Aczimendi şeyhi Müslüm Gündüz'ün pirinç topuzlu asası duruyor.


Gazeteci Ahmet Emin Yalman'a altı kurşun sıktınız. Pişman mısınız yoksa iyi yaptım mı diyorsunuz?

- Her Anadolu çocuğu gibi dindarım. Dini değerler son derece önemlidir. O duygularla tahrik oldum. Yoksa ne lüzum vardı delik deşik etmeye. Çok pişmanım. Malatya'da yuvarlak adamlar yoktur. Hepsi de sivridir. En büyük siyasetçiler, en büyük veliler, en büyük deliler Malatyalı'dır.

Siz en büyük ne oluyorsunuz?

- Ben kendimi deli kategorisine koyuyorum. Üstad Necip Fazıl, 'Hüseyin Üzmez, gökteki yıldızdan ateş alan bir varlıktır. Bunu tahrik etmeye ne lüzum var. O bizatihi müteharrik' demişti. Birtakım tutkularım var. Ecevit, benim hakkımda en doğru teşhisi yaptı. 'Hüseyin Bey faşist değil. Bizden çok daha fazla solda. Fakat din tutkusu var' demiş. Din tutkumdan ipe götüreceklerini bilsem vazgeçmem. Ama ben günahkarım. Niye herkesle anlaşıyorum, niye diyaloğum geniş? Oportünist miyim? Değilim. Bizim cephedeki üç partiden teklif geldi. ABD'den icazet aldıkları için kabul etmedim. Partiler arasında teorik bakımdan fark görmüyorum. Hepsi takıyyeci.

Seçimlerde oy kullanmadığınızı söylemeyeceksiniz herhalde?

- Refahçılar'a, MHP ve BBP'ye oy verdim. Seçimimi adaylara göre yaptım. Dürüst solcu bulsam oy veririm vallahi.

Sizin cepheden de eleştiriler alıyorsunuz. Yalnız mısınız?

- Yalnız değilim. Allah bana yetiyor. Bu bir deliliktir ama böyleyim. Herkes aleyhime dönse, Rabbim bana yetiyor. Herkes beni alkışlasa önemi yok. Ben aciz kulum. Müslümanlık, milliyetçilik, Atatürkçülük, sosyalistlik hiçbir zümrenin inhisarında olmamalıdır.

İslamcı yazar olarak tanımlanmaya itiraz edersiniz öyleyse?

- Tövbeler tövbesi. Ben deli dolu bir yazarım. Akit'te yazıyorum ama benim beynimi yönetmiyor ki. Yazamayacağım hiçbir gazete yoktur. Bir şartla, bana müdahale etmesinler. En aşırı solcu Uğur Mumcu, 'Çilenin Böylesi'ni okudum. Hiçbir komünist senin gibi yazmadı' dedi. Şimdi komünist miyim? Tövbeler tövbesi. Ama ortada proleter hakkı var.

Malatya Suikastı kitabınızda, ayin sırasında kafa atıp arkanızdaki adamın ağzını burnunu dağıttığınızı yazdınız. Delilikten mi?

- Bir gün Kadiri tarikatından Esadoğlu Ahmet Efendi'nin meclisine gittim. Beş yüz kişi kendisinden geçiyor. Allah Allah, huu... Kafalarını duvarlara vurup yerden bir metre hopluyorlar. Lambayı da kısmışlar. Neden konsantre olmuyorum diye kendime lanetler ediyorum. Arkamda biri var, Allah diyor vuruyor, ciğerlerim sökülüyor. Döndüm, kim bu böyle cezbeye düşmüş diye. Baktım ki meşhur külhanbeyi Yemenici Abid. Allah dedim bir kafa vurdum, burnu dağıldı. Allah dedim bir vurdum dudağı patladı.

Mitralyöz gibisiniz. Sarf etmeniz gereken daha milyonlarca sözcük varmış gibi. Daha yapacak çok mu işiniz var, mücahit misiniz?

- Mücahitlik denince Hazreti Şeyh Şamil gibi insanlar geliyor aklıma. Ben onların tırnağı olamam, kapısının iti olamam. Öyle bir saplantım var ki ekmeksiz, susuz 150 gün yaşarım ama imansız bir tek saniye yaşayamam. İmanımla kendimi bütün hücrelerimle mutlu hissediyorum. Gençler, benim kendilerini teskin ettiğimi söylüyorlar.

YÜRÜYEN İMAN

Halbuki sizin hayatınız baştan aşağı ajite!

- 'Bu ülke bize yetmiyor. Osmanlı'nın mirasçısıyız, biz yine eski zamana gidelim' diyorlar. Yapmayın diyorum. 'Peki o zaman siz ne yapmıştınız' diyorlar. Biz o zaman fikir olarak yoktuk. Varız dedik, bir gecede Kars'tan Edirne'ye kadar 600 kişi tevkif edildi. Bizim Malatya olayı ihtilal olayı gibi görüldü.

Fikirlerinizi iktidar kılmak için gençlere ne öneriyorsunuz?

- Örgütlenmeye lüzum yok. Allah'ın bayrağı altında zaten örgütlenmişiz. Karşındaki Müslüman değilse saygı göstermeye mecburuz, onlar da bize. Bizim Allah'ı sevmeme hakkımız yok.

Enel hak diye diye can verebilirsiniz?

- Háşá. Ben belki enel it derim. Ben bu yolun iti bile değilim. Kendi kendimi hiç beğenmiyorum.

Bu yolun kölesi misiniz?

- Köleden öteyim, kulum. Kölenin az çok hakları vardır. Allah'ın karşısında hiçbir hakkım yok.

Size 'Yürüyen iman' diyorlar ama bu iman rahat ve huzurlu değil?

- Türkiye'de ne kadar şeyh varsa bana, Hz. Peygamber'den bugüne kadar gelenlerin silsilesini gönderdi. Beni tarikatlarına almak istedi. Hepsine aynı derecede yakınım. Bakarım, 70-80 mübarek isim var. Hepsini öperim, öperim, bağlar kilitlerim. Bir gün bana sordular, 'nereye bağlısın' diye. Doğrudan trafoya bağlıyım, arada priz yok dedim. Bakın, burada Osmanlı büyükleri yok. Hazreti Şeyh Şamil var.

Neden 'Hazreti' diyorsunuz?

- Çünkü 24 sene başarı imkanı yokken Ruslar'a karşı vatanı için savaştı.

Yedi düvelle savaşan Mustafa Kemal'e Hazret der misiniz?

- Ona da Hazret diyeyim, tamam. O yedi düvele karşı savaştığı zaman Hazreti Mustafa Kemal'di. Atatürkçülüğü ayağa düşürenler birtakım sahtekarlar. Samimileri var, onlara bir şey demiyorum. Milleti için çarpışan, zulme karşı gelen herkese hazret derim. Mustafa Kemal'in inanmadığını söyleyebilir misiniz? TBMM'yi bile dualarla açtı.

Allah'la ilişkisinden çok ulusu için yaptığı devrimler onu Atatürk yaptı.

- Tamam, doğru. Háşá, Mustafa Kemal'in yerine bir sahtekar da aynı şeyi yapabilirdi. Sonuca bakarım. Onun iç dünyasından bana ne?

ŞEYTANA BENZİYORUM

Necip Fazıl, yüzünüzü Mefisto'ya benzetmişti?

- Doğru. Ben de kendimi şeytana benzetirim. Çünkü en olmadık şeyler aklımdan geçiyor.

Cezaevindeyken imanınız çok ciddi bir sarsıntı geçirmiş?

- Tabii. Beş vakit namaz kılanların içinde Müslüman olmayan birini tesbit ettim. Bunları görünce boşluğa düştüm. Bunlar yalancı dedim, Allah filan da yok herhalde. Tam bir sene Allah'ı inkar etmeye çalıştım ama namazı terk etmedim, belki ahiret vardır diye.

İman ve öbür dünyadaki mutluluğun dışında başka ne yaparsınız?

- İki hayalim var. Biri, 40-50 hanelik bir köyde, tek odalı bir evde son derece fakir, her an inançlarımla ve kendimle başbaşa bir hayat. Öbür hayalim de Allah'ın izniyle o inkılap olmuş ve benim safında bulunduğum insanlar başarmışlar. Karşı taraf beni bir kayanın dibine götürüyor, kurşuna dizecekler. O sırada beyaz atlılar, kelimeyi şahadetlerle ve tekbir sesleriyle geliyor. Kurşuna diziliyorum. Başarıyı görmeden şehit oluyorum. Çocuklarıma, yakınlarıma vasiyet ettim. Beni vururlarsa, sakın ağlamayın. Ben şehit olmak istiyorum.

Talibanların yanına gidip şehit olun öyleyse?

- Talibanlar Müslümandır, mazlumdur. Ama Taliban'la fikir ayrılıklarım var. Şehit olmasam, secdede ölmek istiyorum. Eğer bunların dışındaki şartlarda ölürsem, o zaman benim için ağlayın diyorum. Geçen cuma İstanbul'daydım. Deprem söylentisi vardı. Cuma namazını Akit'te kıldım. Allah'a yalvardım, şu an deprem olsun da secdede şehit olayım diye. Bu sırada karikarüst Yalçın Turgut kalp krizinden pat diye düştü. Arkadaşlar namazı bozup koştu. İçimden, yarabbi Azrail yanlış yere gitti dedim.

Şehit olasınız diye onca insanın depremde ölmesini mi istiyorsunuz?

- Hayır, olacaksa olsun. Öbür depremde hemen secdeye durmuştum. Hanım çağırıyor ama ben namaz kılıyorum!


AŞKINI ANLATIYOR


İkinci kitap için onun hamile kalmasını bekliyorum


Hanımıma yaşadığım aşkı inkar etmedim. Eşim asil bir kadın. Erkek olsaydı herhalde genelkurmay başkanı olurdu. Çok disiplinli, despot. Olayı öğrendikten sonra evde kıyametler koptu. En ufak ihanete tahammül etmez. Dedim ki doğru, insan kendi duygularına hakim olamıyor. Gönlünü almak için altın bilezikler aldım. Geçen gün de altın saat aldım.

Kızcağızla ilişkim duygudan ileriye gitmedi. Sadece Kuğulu Park'ta yakınlaşmamız oldu. Bir insan o kadar zaafların içinde ancak bu kadar dayanabilir. Kızcağızın intihar ettiği, son anda kurtarıldığı doğru. Şimdi evlendi. Adamcağız karısının bana olan duygularını herhalde sezmiştir. Can Pazarı kitabının ikinci cildini yazmak için hamile kalmasını bekliyorum. Çocuk, onu evine bağlar diye. Yoksa yine çok etkilenecek, sarsılacak. O kızcağızla yaş farkı, çok hassas bir konu. Yaş farkı olmasaydı ne

yapardım biliyor musunuz? Eşimden boşanmadan, onu nikahıma almadan günaha, cehennemde yanmaya, sorulacak hesaba razı olurdum. İkinci nikaha karşı olduğumdan değil, yaş farkından. Yoksa Allah'ın ruhsatı başımızın tacıdır. İslam davasının köpeği bile değilim ama karşıdakiler beni İslam davasının temsilcisi gibi görüyorlar. Şahsımdan İslam'a en ufak bir gölge düşeceğine, Allah canımı yüz bin defa alsın. Sırf bundan korktuğum için yapmadım. İnançlarını nefislerine alet edenlerden olurdum. Yaş farkını o mesele yapmıyordu, ben yapıyordum. 20 yaş daha genç olsaydım keşke. Ayrılmak için Çeçenistan'a gidip şehit olacaktım. Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri, kerameten önledi. 'Nefsinle mücadele et' dedi. Avustralya'ya da ayrı kalmak, nefsimle mücadele etmek için gittim. Duramadım, döndüm.


KARIM VE İKİ OĞLUM DÜZENİN İSTEDİĞİ TİPLER

İki oğluma göre çok aşırıyım. Hanım da dahil beni çok tenkit ediyorlar. Bu düzenin istediği tipler. Onlara hiçbir şekilde baskı yapmadım. Eşimin başı örtülü değil, beş vakit namaz kılmaz. Onun hatırı için tatil de yaptım. Çocuklarıma iyi bir baba olmadım. Çünkü bütün fakir fukara benim çocuğum. İyi bir koca da olmadım.


Üzmez'in bürosunda Türk ve Çeçen bayrakları yanyana. Padişah Abdülhamid'in yaptığı asa, Saidi Nursi'den Necip Fazıl'a devrolmuş. Necip Fazıl da asayı Üzmez'e vasiyetle devretmiş. Adnan Hocacılar asayı almak için çok dolar teklif etmişler ama Üzmez kabul etmemiş. Şeyh Şamil ve Şamil Basayev'in fotoğraflarına da ayrı bir önem veriyor.

sargon
29-04-2008, 05:25
Bu Huseyin Uzmez konusu acilinca aklima sairlerimiz geliyor. Hem de Turkiye'nin en buyuk uc sairi. Yahya Kemal, Nazim Hikmet ve Necip Fazil.

Neden mi bu uc sair aklima geliyor. Dinlerseniz anlatayim. Hikayenin bir kismini Sunay Akin'dan dinlemistim. Devami ve birlestirme islemi de benden. Oykumuz soyle:

Yahya Kemal Fransa'da 9 yil kaldiktan sonra Istanbul'a doner. Bir okulda edebiyat ve Fransizca dersleri vermektedir. Ogrencilerin korktugu, cekindigi bir muallimdir. Bir gun odasina ogrencilerinden biri girer. Elinde bir kagit parcasi vardir. *Bir siir yazmistir ve Yahya Kemal'e yazdigi siiri okumak ister. Cocuk heyecandan titremektedir. Yahya Kemal ne uzerine yazdigini sorar. Minik kedisi uzerine yazmistir. Aslinda bolye seylere izin vermeyen Yahya Kemal, cocugun siirini dinlemeye razi olur. Bunun nedeni de, Yahya Kemal'in bu cocugun guzel ve alimli bir kadin olan annesine asik olmasidir.

Cocuk kedisine yazdigi siiri okuyup bitirir. Ogretmeninin nasil buldugunu sorar. Yahya Kemal "birsey soylemem icin bu kediyi bir gormem lazim" der. Neyse, Yahya Kemal, eve ziyaret edilmeyi basarir. Kendisi guzel ve cekici anne ile ilgilenirken, cocuk da telasla kedisini getirip ogretmenine gosterir. Cevabi soyle olur. "Bu uyuz kedi icin bu kadar guzel siir yazabildigine gore senden iyi sair olur."

Yahya Kemal eve sik sik ziyaretlerde bulunmaya devam eder. Bu iliski uzun zaman surer. Bir gun evden ayrildiginda ceketinin cebine birakilmis bir not gorur: "Bu eve ogretmenim olarak girebilirsiniz ama babam olarak asla". Yahya Kemal'in o eve son gidisi olmustur. Cocugun adi Nazim Hikmet'tir.

Aradan yillar gecer. Nazim Hikmet komunist bir sair olur. Tutuklanir. Serbest birakilmasi icin imza kampanyalari duzenlenir. Nazim Hikmetin annesi Ayse Celile Hanim, Halic koprusunun ustunde bir masa acmis, Nazim icin imza toplamaktadir. Yahya Kemal'in de yolu tesadufen oraya dusmustur. Celile Hanim'i uzaktan gorur ve ne yapar dersiniz. Imza vermemek icin yavasca karsi kaldirima gecer..

(Not: yukardaki hikaye tamamen Sunay Akin'a aittir, hata varsa bana ait degil)
-----------------------

Nazim, bildigim kadariyla Yahya Kemal ile ilgili bir siir yazmamistir. Ancak kendisinin affedilmesi icin duzenlenen kampanyaya hararetle destek veren Ahmet Emin Yalman icin siir yazmistir. Hem de zehir zemberek bir siirdir bu. 1959 yilinda yazdigi bu siirde Ahmet Emin icin soylemedigini birakmaz. Ahmet Emin, liberal gorusleri olan biridir. Vatan adinda bir gazete cikarmaktadir. Ingilizlerin isgali sirasinda Malta surgunlerindendir. Surgunden gelir ama bu seferde Terakkiperver Cumhuriyet Firkasini destekledigi icin Istiklal Mahkemesinde bulur kendisini. Dogal olarak 1950'da DP taraftaridir. Ama DP'nin son donemlerine dogru DP'ye sert cikislarda bulundugu icin 15 ay hapis cezasi alir. Nazim tam da bu donemde Ahmet Emin'e asagidaki siiri yazar.

Ahmet Emin Yalman

Selanikli Osman Efendi
keskin muhasebecilerdendi
ama o da yanıldı ömründe bir kere
yanlış bir tohum atıp rahm-i madere.
Bu tohum dünyaya çıkıp insan biçimini aldıysa da,
boyu bir karış kaldıysa da,
öyle haltlar yedi, öyle işler karıştırdı ki
sövdüler kabrinde bile babası Osman Efendiye.
Osman Efendi, Ahmet Emin adını takmıştı tohumuna,
Ahmet Emin, Yalman'lığı kattı buna
ve Ahmet Emin Yalman
önce Alaman oldu sonra Amerikan.
Ona göre her devirde, her zaman
satılacak bir gazeteydi "Vatan"
ve hazret sattı vatanı.
Hapse atacaklarmış Ahmet Emin Yalman'ı
Amerikana yaranmaktaki rekabet yüzünden.
Hapisteki hırsızlara acıyorum ben,
ahlâkları bozulacak
Emin Beyle aynı damda yaşayarak...

1959

Ozgurlugu icin caba harcamis birisi olan Ahmet Emin icin, sadece kendisinden farkli dusundugu icin yukardaki satirlari yazmasi ne kadar aci. Yahya Kemal'in Nazim icin yaptigindan daha da beterini Nazim da Ahmet Emin icin yapiyor.

------------------------------------

Necip Fazil da *Turkiye'nin en buyuk sairlerinden biridir. Ne yazik ki, Necip Fazil da farkli bir anlayisa sahip degildir. Ahmet Yalman sadece devrimcilerin bayrak yaptigi Nazim icin degil, ulkucu ve islamcilarin bayrak yaptigi Necip Fazil icin de igrenc bir yaratiktir. Sadece yazarak hayatini kazanan bir adamin dusuncelerinden dolayi Necip Fazil'in nasil hiddetlendigini okumak bile insani utandiriyor:

“Dönme, Türk ırkının içinde frengi mikrobundan daha hain bir suikast metodunun sahibidir.... Sen İslam ve İman Davasının baş düşmanı, baş suikastçi, baş haini bir alçaksın, “Alçak” sıfatına yükseklik verecek kadar alçaksın; ve bu davaya karşı küfür ve delalet safının serdümenisin.... Ey cihanın baş çıfıtı, çıfıtların çıfıtı!. Allah’ın Kuranında Belhum Adal diye tarif ettiği, hayvanlardan ve necasetten adi, insanlık yüz karası Ahmet Emin Yalman! ...Sen bizzat bir dönmenin bana dediği gibi “Başı hiçbir vincin kaldıramayacağı kadar boynuzla dolu” meşhur ve müseccel bir deyyussun.”

Necip Fazil'a adeta tapmakta olan Huseyin Uzmez adinda genc birisi vardir. Bu tanri benzeri adam bu kadar hiddetlenirse, tahrik olmaya her an hazir olan Huseyin Uzmez nasil hiddetlenmesin. Ceker silahi, vurur Ahmet Emin Yalmani.

-------------------

Iste size Turkiye'nin en buyuk uc sairinin izinden Turkiye'nin politik atmosferi. Diyorum ki, eger bu uc buyuk sairimiz de, *Voltaire gibi "Fikirlerinize siddetle karsiyim ama onlari ozgurce savunabilmeniz icin canimi bile veririm diyebilmis olsalardi, Huseyin Uzmez'lerimiz olur muydu?

ozgur_beyin
29-04-2008, 12:33
bir iki anekdotta ben ekleyeyim.
hüseyin üzmez ahmet emin yalmanı necip fazılın büyük doğu adlı dergide yazdığı bir yazıdan etkilenerek
yalman'ı vurmuştur.

menderesten örtülü ödenekten 5000 lira almıştırki o zamanın şarlarında bir servet değerindedir bu para

necip fazıl alevi bir aileden gelmedir sonradan sünniliği benimsemiştir.

müptezel derecseinde bir kumarbazdır.
yağmurlu bir günde ,dışarı çıkamayacak kadar hasta olan bir arkadaşının ilaç alacağım diye aldığı parasını kumara vermiştir

sargon
29-04-2008, 16:54
Bu işin içinden bir bit yenigi çıkacagını düşünüyorum, kimse bu kadar azgın olamaz ve de aptal olamaz.

Sevgili Dilaver, Osmanli'da oyun bitmez derler. Bu da, Bizans'ta oyun bitmez sozunden gelir. Bizde de oyun bitmez. Burokrasi'nin 100 yillik egemenligi oyunlarla, tezgahlarla surup gidiyor. Bu eski ve igrenc bir kulturdur. Hazir ortada bu oyunlara gelmeye pek hazir bir azmis guruh da varsa, oyna dur.

Danistay cinayeti islendigi zaman pis kokular geliyordu. Arkasinda bir gerici-islamci orgut falan var gibi gorunuyordu. Millet galeyana geldi. Nerdeyse bir ayaklanma olacakti. Sonra ne oldu? Birileri bizi galeyana getirmek icin bu suikasti tezgahlamis megerse. Bizde isler boyle doner. Atarsin tezgahi, cevirirsin kazlari , biraz altini biraz da ustunu kizartirsin, pismis vaziyette masaya konmaya hazir hale gelir.

Bu isin altindan da dedigin gibi bir bit yenigi cikacaktir. Benim acimdan bu cok acik. Bu adam bu islerin icinden hic kurtulmadi ki. Hep karman corman iliskilerin icindeydi. Surekli istihbaratcilik oynarsan, olacagi bu sonunda. Oynaya oynaya birgun culunu yirtarsin iste. Tabii, simdi kimlerin bu isi tezgahladigini bilemiyoruz. Ama her zamanki gibi etkili bir tezgah oldugu acik. Bir de, kimlerin elinin altinda daha kac tezgah var acaba? Ve bunlarla ne hedefleniyor olabilir, bunlari da ilerde gorecegiz. Bu isin basit bir cinsel sapiklik olduguna inanmak icin Turkiye'de hic yasamamis olmam lazimdi.

khalkedonian62
04-06-2008, 04:24
Tesettür firmasının sahibi olan kişi "3 tane karı almasaydım da kerhaneye mi gitseydim" demek suretiyle ağzından baklayı kaçırıp, çocuklarının annesi olan kadınlara fahişe gözüyle baktığını dile getirmiş. Ama ona kızmamak gerekir çünkü adam tam adabı islamiye'ye göre davranmış.

khalkedonian62
04-06-2008, 04:28
bir iki anekdotta ben ekleyeyim.
hüseyin üzmez ahmet emin yalmanı necip fazılın büyük doğu adlı dergide yazdığı bir yazıdan etkilenerek
yalman'ı vurmuştur.

menderesten örtülü ödenekten 5000 lira almıştırki o zamanın şarlarında bir servet değerindedir bu para

necip fazıl alevi bir aileden gelmedir sonradan sünniliği benimsemiştir.

müptezel derecseinde bir kumarbazdır.
yağmurlu bir günde ,dışarı çıkamayacak kadar hasta olan bir arkadaşının ilaç alacağım diye aldığı parasını kumara vermiştir

Necip Fazıl'ın Maraş kökenli olup İstanbul'a göç etmiş bir ailenin çocuğu olduğunu biliyorum ancak ailesinin alevi geleneğe sahip olduğunu ilk defa duyuyorum. Bu konu hakkında daha doyurucu açıklamalar yapar ve beni aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarımla.

mehmetsalih
09-06-2008, 01:43
Üç şey için evlenilir...

Çinsel tatmin---
Sosyal yaşam--
Çocuk---------

Bir> Bir bayan çabul cinsel isteği tükenir.. erkek boşasınmı yoksa yeni bir evlilikmi yapsın....

İki> ----

üÇ> bİR BAYAN DÖRT ERKEKLE EVLENDİ - KADINA DÖRK ERKEK YAKLAŞMA BİR ÇOCUK OLR... dÖRT BAYANLA BERABER OLAN BİR ERKEK DAHA ÇOK ÇOCUK ELDE EDİLİR....

BUNLARIN ŞARTLARI KURALARI VARDIR.. BAZI ALİMLER Allah öyle şartlar bırakmışki birden fazla evlenmek elden değil... Çünkü nisa ikinci ayete bakın orada sevgide dahi eşit tutmayı ayetin sonunda ise bir tane ile evlenmeyi hayırlı görür...

Savaşlarda ölen erkekler oluyor genelik. Baynlar eşsimiz kalsın yoksa cinsel tatmin için ev ikinci hanım oldun....

Neyse zaten düşünmek isteyen anlar. Ama ne yazıkki buy toplum hergele birden fazla bayanla nikahlanıyor....

Abasi devrinde ebu hanife ebu cafer mansura birden fazla kadınla evlenemesin fetvasını vermişş.....

schonozatzsche
09-06-2008, 01:51
Hüseyin üzmez insanoğlunun varacağı son ahlaksızlıktır İçte dışta müslüman ama dışta-içte ahlaksız:D

ozgur_beyin
09-06-2008, 02:03
Hüseyin üzmez insanoğlunun varacağı son ahlaksızlıktır İçte dışta müslüman ama dışta-içte ahlaksız:D



sevgili schonozatzsche, ne kadar cahilsin!! bak senden evvelki yazısında
mehmet salih durumu hem bilimsel hemde kilmsel vaziyette anlatmış.
artık o yazıyı oku gereksiz yere münafıklık!! yapma:)

schonozatzsche
09-06-2008, 02:06
bu bilgi değilki bu bir bakış açısı o yüzden cehaletle ilgisi yok Bakış açısını bilgi sayıyorsan cahil olan sensin...Bence üzmez ahlaksızdır....

Aydınus
09-06-2008, 02:47
bu bilgi değilki bu bir bakış açısı o yüzden cehaletle ilgisi yok Bakış açısını bilgi sayıyorsan cahil olan sensin...Bence üzmez ahlaksızdır....


Sevgili schonazatsche !

Sevgili Özgür_Beyin rumuzlu arkadaşımız ironi yapmış .

Anlayacağın , güya seni eleştiriyor görüntüsü altında gerçekte Mehmet Salih'i eleştirmiş .

Kaldı ki sözleri yanlış anlaşılmasın diye de cümlelerinin sonuna ünlem işareti koymuş .

Bence sayın Özgür_Beyin'e bir özür borcun var .

mehmetsalih
09-06-2008, 03:14
:) Ne kadar güzel bir eleştiri ! Hem bilimsel hemde ilmi !
Sokaktaki insana söyleyin bazıları var Allah yok diyor size çok güzel cevap veririler. EDİT Sizin eleştiriler bana sokakları andırdı.... :p

Sayın mehmetsalih

Ben sizin tanışalım başlıgınıza yazdıgınız yazıdan karşınızdakine saygı duydugunuzu söylediginizi hatırlıyorum. Kullandıgınız kelimelere ve uslubunuza özen gösterin. Muhatabınıza kullandıgınız kelime tarafımdan editlendi.
Dilaver

saygılarımla

ozgur_beyin
09-06-2008, 03:51
Sevgili schonazatsche !

Sevgili Özgür_Beyin rumuzlu arkadaşımız ironi yapmış .

Anlayacağın , güya seni eleştiriyor görüntüsü altında gerçekte Mehmet Salih'i eleştirmiş .

Kaldı ki sözleri yanlış anlaşılmasın diye de cümlelerinin sonuna ünlem işareti koymuş .

Bence sayın Özgür_Beyin'e bir özür borcun var . AYDINUS





Doğru söze hacı emmi ne desin. .ayrıca , bu arkadaşa özel mesajla durumu anlatmak zorunda kaldım. lütfedip cevap bile vermedi

ironi ve mizah esasında şerh edilmez. ama işte bazan şerh gerektiği durumlarda oluyor

Aydınus
09-06-2008, 05:19
Sevgili schonazatsche !

Sevgili Özgür_Beyin rumuzlu arkadaşımız ironi yapmış .

Anlayacağın , güya seni eleştiriyor görüntüsü altında gerçekte Mehmet Salih'i eleştirmiş .

Kaldı ki sözleri yanlış anlaşılmasın diye de cümlelerinin sonuna ünlem işareti koymuş .

Bence sayın Özgür_Beyin'e bir özür borcun var . AYDINUS





Doğru söze hacı emmi ne desin. .ayrıca , bu arkadaşa özel mesajla durumu anlatmak zorunda kaldım. lütfedip cevap bile vermedi

ironi ve mizah esasında şerh edilmez. ama işte bazan şerh gerektiği durumlarda oluyor


Sevgili Özgür_Beyin !

Tamamen iyiniyetli bir şekilde hareket edip schonozatsche arkadaşımıza yapmış olduğum uyarı yüzünden Mehmet Salih'le girmiş olduğunuz tartışmaya ve haliyle canınızın belki de biraz sıkılmasına istemeyerek de olsa vesile olduğum için öncelikle ben sizden çok ÖZÜR DİLERİM .

Benim amacım sadece bir yanlış anlamanın önüne geçmekti .

Yaptığım uyarıdan dolayı inanın sonradan biraz pişman oldum .

Fakat bu durum bir şeyi ortaya çıkardı ki , o da , siteye katılan bazı arkadaşlarımızın imla kurallarını pek bilmediği , belki de bilip umursamadığı veyahut da kimbilir çok gereksiz gördüğüdür .

Oysaki imla kuralları çok önemlidir . Zira konuşurken karşımızdakinin ne anlatmaya çalıştığını onun anlatış tarzından , mimik hareketlerinden ve diğer bazı bedensel davranışlarından anlayabiliriz .

Ama yazarken böyle bir imkanımız yok . O sebeple imla kurallarını bilip ona göre hareket etmemiz hayli önem arzetmektedir . Yoksa bu türden yanlış anlamalar meydana gelir ki , bu durum bazen gereksiz tartışmaların , hatta ve hatta sürgit devam eden kırgınlıkların ateşleyicisi olabilir .

Arkadaşlarımızdan ricam ; öylesine çalakalem değil de hani , biraz daha dikkatli yazmaları ve ne demek istediklerini imla kurallarını da en doğru şekilde kullanarak ortaya koymalarıdır .

Mesele , çok sayıda yorum gönderip de bilmem 'kıdemli yazar' vs. olma meselesi olmamalı hiçbir zaman .

( Sevgili Özgür_Beyin ; sözüm size değil , siz yazım kurallarına zaten uymuşsunuz , fakat karşıdaki arkadaş belki de dikkatli okumadığı için yanlış anlamış . )

Ayrıca imla kurallarına dikkat edilmesi sadece kendimizi değil , bu siteyi de daha saygıdeğer kılacak , okuyanların daha zevkle okumasına vesile olacaktır diye düşünüyorum .

Eğer ki bu açıklamam siteye katılan , bir tane de olsa herhangi bir arkadaşımızı düşünmeye sevketmişse ne mutlu bana .

Sevgilerimle ...

Aydınus

ozgur_beyin
17-10-2008, 14:13
yaşama hüseyin üzmezin paralelinden bakan iktidar hüseyin üzmez amcalarını kurtarmak içinyeni bir düzenleme yapacakmış
bu düzenlemeye niyetli islamcı abilere sormak lazım bu kendi kızının başına gelseydi ne yapardın
sevgili aldostu'm budamı islamın güzelliklerinden bu konuda elinde bir ayet varmı acaba merak ediyorum

aydoe
17-10-2008, 14:26
Üzmez'e özel yasa hazırlığı

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=11382

Utandıran öneri

Adalet Bakanlığı'nda önceki gün bir toplantı yapıldı. Toplantıda çok tartışılacak öneriler geldi. Ancak, duyanın kanını donduran asıl çarpıcı öneri, kız çocuklarımızla ilgili. Öneri şöyle: Evlenme yaşı 14'e çekilsin...
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10...d=229&sz=57710 (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10144218.asp?gid=229&sz=57710)

AKHENATON
17-10-2008, 14:42
Hüseyin amcanız yakında serbes ;

'AKP'lilere dünyayı dar ederim'

AKP'nin önerdiği yasa teklifi CHP'li Arıtman'ı çileden çıkardı

http://www9.vatanim.com.tr/haberdetay.asp?detay=AKPlilere_dunyayi_dar_ederim_ 204137_9&Newsid=204137

iceman
18-10-2008, 23:18
Nuri aLço ve coşkunLa aynı fiLmde görebiLir miyiz ki kendisini serbest kaLınca? :)

placebo
18-10-2008, 23:52
Bir yandan zorunlu eğitimi 9 yıla çıkar ,diğer yandan evlilik yaşını 14 e düşür. Bu saçmalık olmaz da ne olur?

7+9=16

ozgur_beyin
19-10-2008, 01:00
Bir yandan zorunlu eğitimi 9 yıla çıkar ,diğer yandan evlilik yaşını 14 e düşür. Bu saçmalık olmaz da ne olur?PREACH
Sevgili preach bu ülke müslümanlık provaları yapıyor . ben yaşı dokuza ddüşürmelerinden korkuyorum

breymin
19-10-2008, 01:02
sayin preach,alistira alistira,bugün 14 yarin 12 öbürgür 9,birden olmaz

KızıL
19-10-2008, 01:26
ayıbı bilseler ayıptır deriz! iştahsızlar bunlar reziller ama çok daha açık ve gerçek bişey var bunlara dur demeyenler dahada reziller..

ozgur_beyin
19-10-2008, 01:43
sevgili kızılordu boşuna anlatmadık bir santim fıkrasını
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5506

yucemanitu
19-10-2008, 15:13
Nuri aLço ve coşkunLa aynı fiLmde görebiLir miyiz ki kendisini serbest kaLınca? :)

Yok o filmler Hüseyin Dede'ye uymaz çünkü Nuri Alço ve Coşkun'un filmlerinde kurbanın gazozuna hap atılır ama bu pis sapığın olayında tecavüzcünün gazozuna hap atılmış. Bunu da AKP medyasından bir KADIN köşeyazarı yazmıştı. Rezilliğe bak bu adamı savunurken ne duruma düştüklerinin farkında değil bu reziller. Sadece "benim hırsızım iyidir" değil bir de "benim tecavüzcüm iyidir" çıktı başımıza.

ozgur_beyin
25-10-2008, 22:26
sonunda üzmezde ağzındaki baklayı çıkarıp doğruyu söylemiş
''ALLAHUEKBER YATTA GEBER' bunu bir ateist değil kıçında müslüman plakası olan biri söylüyor
meraklısına
http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/f671f253cc93751c7e03522e394fe20c3389e36e2f7447e5c8 6bf7976581a182c334f82ecded3fd419470

yucemanitu
28-10-2008, 00:41
Bugün aynı anda hem faizci hem Amerikancı hem de Müslüman olabilen üstün yetenekli AKP'nin Üzmez'i kurtarmak için yasa değişikliği hazırlıklarından sonra kurtarma operasyonunun devamını izliyoruz. Olayın mağduru kızcağızın hazırlanan sağlık raporuna göre ruh ve beden sağlığı bozulmamış hadi beden sağlığı olabilir de tecavüz kurbanı birinin ruh sağlığı bozulmaz mı? Ulan o raporu yazan canlı türleri o sizin kızınız olsaydı yine bu raporu yazar mıydınız?

mistral
28-10-2008, 12:47
Peygamber sünnetidir, neden olmasın 9 yaşında kız çocuğuyla da evlenilir,
hatta bir ara hızlarını alamadılar ve bir Suud imam kalktı, islamda kız çocuklarının
evlilik yaşı yoktur, 1 yaşındaki bebek dahi evlenebilirler demişti... islam bu işte,
ucu, sınırı, sonu yoktur, utanmazlarsa anne karnındaki kız bebeğini bile evlilik adı
altında pazarlayıp, satacaklar, bunlarda utanma yoktur zaten, yakında bunun fetvasını veren bir hocaefendi de bulunur...
Zaten 14 yaşındaki bir kız çocuğuyla evlenen cumhurbaşkanına sahibiz, okuldan alıp,
kafasını kapatarak, kendisi 30 yaşındayken 14 yaşındaki çocukla birlikte olabilen bir cumhurbaşkanımız varken, aslında çok da uzaklara bakmamak lazım...

ozgur_beyin
28-10-2008, 18:59
sabah akşam allahtan dinden imandan bahseden ve bu işin ticaretini yapan vakit gazetesi
üzmez'in üstüne battaniye gibi örtüldü.islam adına utanılması gerken durum bu.
benim necip hgalkım ağzından allah kuran düşmeyen herkesi namuslu sanıyor.
halbuki gerçek şudurki cinsel fantezilerinizi dini kullanarak hem olanak sahibi olursunuz hemde yaşarsınız.

Ateistim
28-10-2008, 19:12
ya arkadaşlar siz hüseyin üzmeze sapık diyorsunuz ama dünyada 1 milyardan fazla insanın peygamberimiz diyip tapındığı yüce zat hz. muhammed karısı aişe ile evlendiğinde, aişe 6 kendisi 49 yaşındaydı. ve 3 yıl sonra da cinsel anlamda evlilikleri tamamlandı. yani kendisi 52, aişe ise 9 yaşındaydı. sadece bunu belirtmek istiyorum, yorum yapmama bile gerek yok sanırım. teşekkürler...

ozgur_beyin
29-10-2008, 16:43
bugünkü yandaş medya üzmezi görmemiş hayret ettim vakitte tek kelime yok

breymin
29-10-2008, 19:06
Olurmu Haciemmi?onlar Allah icin yasiyorlar,bugün Allahla mesguller,yarin.

K.C.
29-10-2008, 20:38
Üzmez atv'de canlı yayındaydı şimdi.

asinar
29-10-2008, 22:26
Utanmaz sapık! Bir de "Alnım açık, yüzüm ak," demez mi? "Nefsime ve Şeytana kırgınım," deyip yediği haltı ikrar ettikten sonra, arkasından inkar ediyor. Yüzsüzlüğün bu kadarı kusturacak derecede iğrenç. "Şeytana kırgınım" da ne demekse?

ozgur_beyin
29-10-2008, 22:45
eski devirlerde ham sofu hacca gitmeye karar verir .bir deve alır azığını hazırlar yola çıkar
yolda yer içer yorgunluk yok .aklına başka şeyler gelir .aklına gelenlerin bir tek çözümü vardır.oda bindiği ve haca gittiği devedir.
devenin yularını salıncak gibi götünün altına koyar devenin ardına geçer .devenin yürüyüşü hiç uğraşmasını gerektirmez işi bitirincce yina mhfile döner.
yaptklarından nedamet getirir ve
-allahım beni affet şeytana uydum deyince.
aniden şeytan görünür adama ve şeytan derki
-ülen şerefsiz ben binlerce yıllık şeytanım bu yaptıkların benim bile aklıma gelmezdi,
şerfsizliğini bana yükleme .der
üzmez efendide ham sofunun taktiğini uygulayıp işi şeytana havale etmiş,
insanda hem utanma hemde ar damarı çatlayınca böyle oluyor demekki
sözün bittiği yer burası olmalı demekki

HarunKAHYA
30-10-2008, 01:12
İnsanda edep adap olmazsa,ne deseniz boş..Ben salıverme işini yapan " adalet kavramı "da sorgulanmalı diyorum.

yucemanitu
30-10-2008, 06:12
Hadi o kıza zaten yazık onu söylemeye bile gerek yok ama bu olayda mağdur bir kadın daha var ki onun mağduriyeti pek dikkatini çekmedi basının ve insanların. O da H. Üzmez'in karısı. Adamın bu rezaletinden sonra tahliyesinin ardından atlıyor otomobile doğru kocasını almaya koşuyor. Muhabirlere de çok mutlu olduğunu söylüyor. Torunu yaşındaki bir kızı istismar eden artı hem anaya hem kızına aynı şekilde davrandığı da iddia edilen bu adamı hala çok mu seviyor bu kadın? Yoksa ekonomik özgürlüğü yok da kocası kendisini terk ederse tehlikelerle dolu bir ormanın ortasındaymış gibi savunmasız kalmaktan mı korkuyor?
Bu arada AKP'den biri sanırım Çubukçu adli tıbbın raporuna itiraz edeceğini söyledi ama AKP'nin şikayet yaşını 14'e çekmesine itiraz edeceğini söylemedi. Göstermelik yani. Bu kızın mağdur edilişine daha önce köşesinden destek veren gazetecilerden sonra şimdi de meclis çatısı altında sapığı kayıran erkeklerle işbirliği yapan bir kadın çıktı ortaya. Arkadaş sen de kadınsın sen de annesin yahu! Bırak onu her şeyden önce insansın insan!
Aslında böyle bir konuda bile AKP yazmak zorunda kalmak çok acı. Bir partinin hem de halkın desteğini en çok almış bir partinin çocuklar istismar edilsin diye yasa çıkarması fena. Aynı zamanda bugün seçim yapılsa yine bu parti birinci olacak bunu bilmek daha da fena. Böyle bir olayın bile siyasallaşması ise korkunç bir şey.

K.C.
30-10-2008, 11:05
Sanırım geçen haftaydı katıldığım bir toplantıda Kadından sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da vardı.
14 yaşla ilgili öyle bir düzenleme getirilmeyecek arkadaşlar.
Adalet Bakanlığında yapılmış olan o taplantı biraz fazla abartıldı. Bizler de ciddiye aldık, zira bizzat o toplantıya katılan biri tarafından dinlemiştik orada tartışılanları.

Ancak Nimet Çubukçu bizi rahatlattı. "Birkaç yıl önce değiştirilen Ceza Kanunundaki o maddeleri çok inanarak yaptık bunları değiştirmeyi aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz" dedi.

çakırcalı
30-10-2008, 13:55
Sanırım geçen haftaydı katıldığım bir toplantıda Kadından sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da vardı.
14 yaşla ilgili öyle bir düzenleme getirilmeyecek arkadaşlar.
Adalet Bakanlığında yapılmış olan o taplantı biraz fazla abartıldı. Bizler de ciddiye aldık, zira bizzat o toplantıya katılan biri tarafından dinlemiştik orada tartışılanları.

Ancak Nimet Çubukçu bizi rahatlattı. "Birkaç yıl önce değiştirilen Ceza Kanunundaki o maddeleri çok inanarak yaptık bunları değiştirmeyi aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz" dedi.

Sayın K.C.
Bunu burada söylemeniz çok iyi oldu. Ben bu durumu haberlerden öğrenmiş ve takip edebilmiştim ve spiker bu yasa hazırlığını dile getirdiğinde yüreğimin bir parçasının koptuğunu hissettim o an. Umarım dediğiniz gibidir. Asparagas haberlerdir duyduklarım.

TC'de varlığından en rahatsızlık duyduğum kişilerden biridir bu H.Üzmez denen adam. Katıldığı birçok tartışma proğramını izledim ve içimde kendisine karşı tiksintiden başka hiçbir duygu uyanmamılştı. Bu son olayı ve hele ki tahliye sonrası söyledikleri, tiksintimin ne denli haklı olduğunu gösterdi bana. Böyle insanlarla ve böyle insanları kayırıp savunan insanlarla aynı memlekette yaşıyor olmak bile yeterli utanç kaynağı benim için.

Adam bir de sırıta sırıta "Sonunda beraat edecem" demiyor mu?

ozgur_beyin
30-10-2008, 14:02
benim merak ettiğim üzmezi serbest bıraktıran rporu yazan adamlarkendi kızlarının başına böyle vahim bir olay gelseydi aynı kararı yine verirlermiydi
beni sevindiren nimet çubukçu gibi hala insanlığını yitirmemiş insanların hala mecliste olması .umarım akıl selim galip gelir üzmez hakettiği deliğe geri döner

yucemanitu
30-10-2008, 20:10
Sanırım geçen haftaydı katıldığım bir toplantıda Kadından sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da vardı.
14 yaşla ilgili öyle bir düzenleme getirilmeyecek arkadaşlar.
Adalet Bakanlığında yapılmış olan o taplantı biraz fazla abartıldı. Bizler de ciddiye aldık, zira bizzat o toplantıya katılan biri tarafından dinlemiştik orada tartışılanları.

Ancak Nimet Çubukçu bizi rahatlattı. "Birkaç yıl önce değiştirilen Ceza Kanunundaki o maddeleri çok inanarak yaptık bunları değiştirmeyi aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz" dedi.

Vakit'ten bir yazar da tv'de bu yasa değişikliği olmalı gençler oluyor birbirini sevip kaçıyorlar. Sonra erkek hapse girerse kız da erkek de perişan oluyor, demişti. Savunmuştu yani böyle bir değişikliği. Ana haberde aramışlardı canlı tel. bağlantısıyla konuşmuştu. Yani yandaşları bile inanmıştı böyle bir şeyin yapılacağına ve savunmaya girişmişlerdi. Aslında bu haberi tüm tv'ler gazeteler yazdı gösterdi ama bir ara da hatırlarsanız vekillere sağlık hizmetlerinde gazilere tanınan haklar da tanınacaktı ilaca ücret ödememe vs. emeklilik maaşları da artıyordu. Sonra kıyamet koptu AKP'den hiçkimse tasarıyı kimin hazırladığını bilmiyordu ilginç bir şekilde. Neyse tasarı verilmedi ya da geri çekildi hatırlarsanız. Demek bu da plan aşamasındayken gelen tepkilerden korktular ve plan aşamasında kaldı.

KızıL
30-10-2008, 21:06
gerçekten memleketimin haline hergeçen gün şaşırmaktayıö ve bu gidişatı hangi felaket sonlandıracak merak etmeketyim... sapık, tacizci adam hiçbişey yapmamış gibi jet hızıyla serbest bırakılıyor ve medya kendisini aklaması için ona yer veriyor... bu memleketin suyu çıktı artık iyice yaşanmaz hale geldi...

pervane
30-10-2008, 21:07
Konuya dışarıdan bakıyorum. Bana çok korkunç görünüyor, acaba diyorum dış ülkelerdeki basın bu adamı ne olarak yorumluyor. "ben dinime bakarım gerisi beni ilgilendirmez" diyen bu adama kendi basınlarında yer alan hastalıklı insanların davranışları olarak mı bakıyorlar. Yoksa bu ülkede bu hastalığı taşıyan ve rahatsızlıklarının normal olduğunu kabul eden insanların sayısının çokluğu bu insanı bugün dışarıda dolaştırdığını biliyorlar mı? hangi kanun, hangi adalet, hangi insanlık bunu normal kabul edebilir? Bu ülke nereye gidiyor böyle...Garipsemiyorum bu ülkenin doktorları da aynı hastalıktan muzdarip bu rapor hangi tıp dilinde yazılırdı yoksa..

ozgur_beyin
30-10-2008, 21:56
şuan teketek'te avukatını izliyorum üzmez hayret edici gözlerle avukatını izliyor
sanli avukatın söylediklerini inanmaz bir ifadeyle seyrediyor.
bu kadar utanmazlık takdire şayan bir utanmazlık abidesidir,
umarım proğramın sonunda üzmez'i sütten çıkmış akkaşık olarak göstermez işbilir avukatı

ozgur_beyin
02-11-2008, 18:31
yeni şafak sonunda insafa geldi

http://yenisafak.com.tr/resim/site/yen297bdba82966811cby.jpg

çakırcalı
02-11-2008, 18:59
şuan teketek'te avukatını izliyorum üzmez hayret edici gözlerle avukatını izliyor
sanli avukatın söylediklerini inanmaz bir ifadeyle seyrediyor.
bu kadar utanmazlık takdire şayan bir utanmazlık abidesidir,
umarım proğramın sonunda üzmez'i sütten çıkmış akkaşık olarak göstermez işbilir avukatı
Sevgili ozgur_beyin,
Bu adam artık ağzıyla kuş tutsa, ipliği bir kere pazara çıktı. O proğramda senin de dikkatini çekmiş olsa gerek, 70 milyonun gözü önünde (lafın gelişi işte belki de 2 kişinin gözü önünde :)) sözkonusu çocuğun annesinin 20 yıl önce kendisinin sekreteri olduğunu, evlenme durumu sözkonusu olduğunda bakire olmadığı için buna ağlayıp zırladığını, kadını doktora götürüp kızlık ameliyatı yaptırdığını, bu yolla kadını müstakbel kocasına adeta kakaladığını alenen dile getirmiştir.

Ben bu söylediklerinin altında hangi ihtimaller yatıyor, kadın neden buna ağlayıp zırladı vs. konulara girmeyeceğim. Bir adamı, aslında bakire olmayan bir kadını bakire göstererek aldatmıştır. O proğramda yine diyordu ya hani: "Ben peygamberin iti olmak istiyorum" diye; acaba hangi it, böyle bir şeyi yapabilir ve en ufak bir utanç duymadan bunu da dile getirebilir?

Hani ismi mühim değil, bir memleket için de derler ya, "Oranın adamı, anasını boyar babasına tekrar tekrar satar" diye...

KızıL
05-11-2008, 01:06
http://huseyinuzmezkararigerialinsin.com/
lütfen girip destek olalım... imzalar adalet bakanlığına dilekçeyle iletilecek....

din-"dar"
05-11-2008, 02:06
eşlerini binbir örtüye boğup, yeni "zevkler" arayışına çıkan bu kimseler; aynı zamanda mahkemede şahit olarak bir erkek yerine 2 kadın uygulamasını desteklediklerinden, namusa ve eşitliğe bakış açılarını tartışmanın pek de anlamı yok :) allah da arkalrında peygamberde bize ne söz düşer :)

ozgur_beyin
05-11-2008, 14:34
diyanet başkanıda ''dini referans göstererek ahlıksızlıklarına dini dayanank yapmasınlar'' diye açıklama yaptı

K.C.
05-11-2008, 15:22
Travmayı sihirli değnek mi geçirdi

Nail KAHRAMAN / BURSA, DHA

SHÇEK tarafından Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen iki sayfalık itiraz dilekçesinde, B.Ç.’nin 26 Nisan 2008 tarihinden bu yana devlet korumasında kaldığı yurttaki yaşamı ve yaşadığı olayların şokunu üzerinden henüz atamadığı detaylarıyla anlatıldı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nca 18 Temmuz 2008’de verilen raporda B.Ç.’de ’patolojik düzeyde anksiyete ve depresyon’ bulgusu saptandığı belirtilen itiraz dilekçesinde, 22 Eylül 2008 tarihinde İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Dairesi’nin raporunda bu bulguların ’zail (yok) olduğu’ iddiasının ’bilimsel ve mantıksal dayanaktan yoksun olduğu’ belirtildi ve itiraz gerekçeleri şöyle sıralandı:

"B.Ç. koruma ve bakım altına alındığı tarihten itibaren sosyal uzmanlarımız tarafından izlenmiş, kendisiyle yapılan görüşmeler sonunda raporlar hazırlanmıştır. Adli Tıp raporundan sonra yapılan son görüşmede Hüseyin Üzmez’in tahliyesine çok şaşırdığını belirtmiştir. Konuşurken bakışlarının donuk ve ifadesiz olduğu, sürekli parmaklarıyla endişeli şekilde oynadığı, yüzeysel cevaplar vererek ayrıntıları geçiştirdiği, geleceği ile ilgili planlar yapmadığı, annesinin yeniden cezaevine girmesi konusundaki belirsizlikten huzursuz olduğu ve bu nedenle ifade değişikliğine gitmiş olabileceği gözlenmiştir




5 Kasım 2008

Ertuğrul ÖZKÖK


Kaç yaşındaki kızı taciz etti


HAYATIMDA ilk defa, bir adli tıp raporunu baştan sona okudum.Tahmin edeceğiniz gibi, bu Hüseyin Üzmez olayı ile ilgili Adli Tıp Raporu’ydu.

Raporun 17’nci sayfasında ilginç bir saptama dikkatimi çekti.

Aynen aktarıyorum:

"Zeká bölümü:

Test tarihinde (10.07.2008) takvim yaşı 14 yaş 3 ay olan B.Ç.’nin zeká yaşı Goodenough-Harris yöntemi ile 10 yaş 4 ay; Porteus yöntemi ile 8 yaş 6 ay; birlikte değerlendirildiğinde 9 yaş 4 aya denk ve IQ: 66 puan ile Hafif Mental Retardasyon (10.50-69) düzeyinde bulunmuştur.

Yaşına göre hafif yavaş ve düzensiz zemin aktivitesi tespit edilmiştir, sonuç ve karar olarak, B.Ç’nin zeká düzeyinin psikolojik değerlendirme ve psikiyatrik muayenesi birlikte değerlendirildiğinde, sınır zeká düzeyinde olduğu tespit edilmiştir."

Aynı raporun bir sayfa sonrasında ise kamuoyunu şoke eden şu sonuca yer veriliyor:

"Bu duruma göre; Bekir kızı 1994 doğumlu B.Ç.’nin 2008 Ocak-Şubat ayları ile 25.04.2006 günü mağduresi bulunduğu olay sonucunda ruh ve beden sağlığının bozulmadığı oybirliği ile mütalaa olunur."

* * *

Patricia Cornwell’in romanlarındaki Kay Scarpetta adlı adli tıp uzmanının maceralarını büyük merakla okurum.

Ama adli tıbbın günlük gerçeği, romanlardan farklı oluyor.

O nedenle, raporda art arda gelen bu iki sayfayı okuduğum zaman kafam karıştı.

Şimdi bir düşünelim.

Hüseyin Üzmez acaba kaç yaşında bir çocuğa tacizde bulundu?

14 yaşında bir kıza mı, yoksa 8 yaşında bir kıza mı?

14 olsa da bir şey fark etmez ama, zeká düzeyi sınırda olan bir kızın, "Beden ve ruh sağlığı bozulmadı" raporunun hukuki açıdan ne anlamı olabilir?

Böyle bir rapora dayanarak, sanık hakkında tahliye kararı verilebilir mi?

Ben hukukçu değilim.

Ama bu adli tıp raporunu okuyunca, hem midem bulandı, hem içim karardı.

Olayın geçtiği o evin odası gözümün önüne geldi.

Zeká yaşı 8 olan kız çocuğunun, 76 yaşındaki adamın yanında otururkenki halini görür gibi oldum.

Nedense "Delivrence" filminde banjo çalan, dişleri dökülmüş zeká engelli çocuğu hatırladım.

Bu olay, meslek hayatım boyunca karşılaştığım en trajik, en mide bulandırıcı, en çirkin olaydır diyebilirim.

* * *

B. bu olayın mağduru.

Ama, bedeni ve ruhu üzerinden Türk toplumuna büyük bir mesaj verdi.

Siyasi ve kültürel birçok konuda birbirine selamı sabahı kesmiş gazeteleri, aydınları aynı tepki platformunda bir araya getirdi.

"Ben adamıma katil bile olsa katil demem" diyen zihniyeti ait olduğu çukura geri gönderdi.

Bizi ayıran, kıran, birbirimize düşüren bir sürü şeye rağmen, hálá bir araya getirecek ortak bir evimizin, birlikte içeceğimiz suların, birlikte yürüyeceğimiz yolların, en önemlisi hálá kirlenmemiş bir avuç gökyüzümüzün kaldığını ispatladı.

B., hayatlarını kapalı cemaatler içinde geçiren, içindeki isyan duygularını hep içine atmak zorunda kalan inançlı insanları, cemaat istibdadından azat etti.

B. bizlere şunu da öğretti.

"Karşı" diye gördüğün, "öteki" diye etiketlediğin, tu kaka ettiğin, yerden yere vurduğun o kesimde de insanlar var.

Hem de epey yürekli, epey insan var.

O taraf da tenha değil, en az senin mahallen kadar kalabalık, meskun.

Bir bakıyorsun, başını örten kadınlar da o inanç tacizcilerine karşı parmak sallıyor, haykırıyor.

* * *

Türkiye’de güzel şeyler olmaya başladı.

Elinde Deniz Feneri ile inanç hanelerimize tasallut edip, soymaya kalkanlara karşı aynı inanç evlerinden "Hırsız var" diye sesler geliyor.

Başbakan ölçüsüz bir öfkeyle bazı gazeteleri "Almayın" diye boykot çağrısı yaparken, o evlerden de feryat yükseliyor.

O zaman anlıyorsun ki, biz ortak bir toplumda yaşıyoruz.

Demek ki, hálá ortak değerlerimiz, ortak tepkilerimiz, ortak alkışlarımız, ortak tel’inlerimiz var.

Kim bilir, belki de B., küçük bedeni üzerinden yeni anayasamızı da yazdırmaya başladı.

yucemanitu
06-11-2008, 18:53
H. Üzmez:"İslam'a göre regl olan kız yetişkindir. Peygamberimiz Hz. Muhammed ile evlendiğinde Hz. Ayşe 9 yaşındaydı. Ben İslam'ı referans alırım."
Bu sözler üzerine Diyanet İşleri Başkanı vermiş veriştirmiş "ahlaksız, cahil, hayasız..." ama dikkat edin sadece herkesin nefretini toplayan Üzmez'e saldırmış. "Hayır yok öyle bir şey Ayşe 9 değil falanca yaştaydı" dememiş. Aceba niye dememiş? Ben hiç yorum yapmıyorum sizce niye demedi?

dr humanist
06-11-2008, 19:22
H. Üzmez:"İslam'a göre regl olan kız yetişkindir. Peygamberimiz Hz. Muhammed ile evlendiğinde Hz. Ayşe 9 yaşındaydı. Ben İslam'ı referans alırım."
Bu sözler üzerine Diyanet İşleri Başkanı vermiş veriştirmiş "ahlaksız, cahil, hayasız..." ama dikkat edin sadece herkesin nefretini toplayan Üzmez'e saldırmış. "Hayır yok öyle bir şey Ayşe 9 değil falanca yaştaydı" dememiş. Aceba niye dememiş? Ben hiç yorum yapmıyorum sizce niye demedi?

çünkü sözün bitti yerde şiddet ,hakaret başlar :) kendileri de artık çelişkilere düşüyorlar,anlayın bakalım siz de islamın sapkınlıklarını.. hüseyin üzmez ilk değildir,son da olmayacaktır.. bırakın pedofili olmayı,tecavüz olaylarının en sık görüldüğü ülkeler islam ülkeleri olmaya devam edecektir..

Titan
06-11-2008, 22:44
Bence bu adam -Edit- önde gideni. Hapisteyken inancını sorguladığı gelgitler, zikir ayininde yaptığı taşkınlık, bulunduğu ortamın ağırlığına dayanamayarak itiraf ettiği ve "Allahuekber yatta geber" demesi vb. gibi bu kesime karşı içinde birikmiş olan isyanı haykırmış. Allahın kölesi değil, kulu olduğunu (bir hiç olduğunu) üstüne basa basa dile getiren, ancak iş dünyevi zevke gelince bunları bir çırpıda unutan biri, olsa olsa bir parazit gibi islamcılardan yararlanmayı kendine meslek edinmiş bir paranoya olabilir.

sinner
06-11-2008, 23:13
Hüseyin üzmez karakterine niye bu kadar saplandık anlamıyorum.
Bugün internette haberleri şöyle bir dolaştım onlarca hüseyin üzmeze rastladım.

Önemli olan h.ü gibi sapık karakterleri ortaya çıkaran inanç sistemiyle mücadele etmek. bunun içinde önce onun her türlü insanlık dışılığını ahlaksızlığını sergileyip ipliğini pazara çıkarmalıyız.

pervane
06-11-2008, 23:16
Televizyonu, gazeteyi,haber sitelerini açmaya korkar oldum. Her yerde bu adam artık içim kaldırmıyor! Halk ne kadar bağırırsa bağırsın, hakim bildiğini okuyacaktır. Cemil Çiçek haberlerde yargı bu konuda hassas davranmalıydı dedi ve geçiştirdi konuyu.

point_13_
06-11-2008, 23:51
bildiğim kadarıyla kızları küçük yaşta evlendirmek arap geleneğine dayanmaktadır..oysa peygamber efendimiz, Hz.Ayşe ile normal bir aile hayatını o 18 veya 22 yaşındayken yaşamaya başlamıştır..tabi bunların kesinliğini ben bilemem..ama her çirkinliği islamiyete ve paygambere yönlendirmek hoşunuza gidiyor diye düşünmeye başladım..hüseyin üzmez olayıyla peygamber efendimizin evliliğini nasıl aynı kefeye koyabildiniz ilginç.. her olayı günün şartları ve durumlarıyla değerlendirmek gerekir..peygamber efendimiz kızların beş para etmediği dönemde onlara büyük haklar tanımıştır..

placebo
07-11-2008, 00:01
K.C
Türkiye’de güzel şeyler olmaya başladı.


Yanıldık galiba sn. Kc

Hüseyin üzmez B.Ç.'ye ‘cinsel istismarda’ bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada tahliye edilmesine avukatların yaptığı itiraz reddedilmiş.Evet güzel şeyler olmakta gerçekten..Halk ve kurumlar bu kadar tepki içerisindeyken olacak şey değil bu..

Hüseyin Üzmez'in tahliyesi kesinleşti 6 Kasım 2008


Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)



Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in, Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç.'ye ‘cinsel istismarda’ bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada tahliye edilmesine avukatların yaptığı itiraz reddedildi. Bu durumda Hüseyin Üzmez'in yeniden tutuklanması 16 Aralık günü yapılacak davanın üçüncü duruşmasında ele alınabilecek.


Bursa Barosu'nun Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereğinde B.Ç. için görevlendirdiği avukat Rezzan Alyanak ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen avukat Selma Ergüner Akalan, davanın görüldüğü Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne ayrı ayrı dilekçeyle başvurarak, Hüseyin Üzmez'in tahliyesine itiraz etti. Olaydan mağdur olan B.Ç.'nin yaşının küçük olması ve delillerin henüz toplanmadığını belirten avukatların Hüseyin Üzmez'in yeniden tutuklanması talebi, Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmeyince dosya bu kez bir üst mahkeme olan Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi de bugün, Hüseyin Üzmez için yargılama aşamasımda verilen tahliye kararının ‘itiraza tabi kararlardan olmadığı’ gerekçesiyle avukatların başvurusunu usulden reddedip dosyayı incelemeye gerek görmeden Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade etti.

“MAHKEME TUTUKLAYABİLİRDİ”

Hüseyin Üzmez davasında bu gelişmeyle ilgili Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman, itirazın usulden reddedilmesini eleştirdi. Başkan Kahraman, şunları söyledi:

“Tahliye talebinden sonra B.Ç. için yasa gereği görevlendirilen avukat ile davaya müdahil olarak katılmak isteyen Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü avukatı karara itiraz ettiler. Avukatlar, B.Ç.’nin o tarihe kadar İnegöl’den gelmeyen doğum kayıtları ile Devlet Hastanesi’nde yapılmayan yaş tespitini ve delillerin yeterince toplanmamasını gerekçe gösterdi. CMK 267’ye göre bir itiraz mümkündür. Usulden reddedilmesi edilmesi doğru olmamıştır. Mahkeme bizim talebimizi yerinde görüp, CMK 271’e göre değerlendirip karar verebilirdi. Yani tutuklayabilirdi. Olmadı. Mahkemenin verdiği kararlar kesindir. Tahliyeye veya diğer konulara ilişkin itirazlar 16 Aralık günü yapılacak duruşmada görüşülüp tartışılacak.”

Avukat Rezzan Alyanak'ın, Bursa Barosu tarafından CMK greği B.Ç.'nin avukatı olarak görevlendirildiği için, Selma Ergüner Akalan'ın da davaya müdahil olma talebi henüz karara bağlanmayan ancak B.Ç.'nin koruma altına alındığı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun avukatı olarak Hüseyin Üzmez'in tahliyesine itirazda bulunduklarını söyledi.

Ceza Muhakemeleri Kanunu:

MADDE 239. - (1) Mağdur veya suçtan zarar gören, davaya katıldığında, mahkemeden istemesi halinde baro tarafından bir avukat görevlendirilir.

(2) Mağdur veya suçtan zarar görenin çocuk, sağır ve dilsiz veya kendisini savunamayacak derecede akıl hastası olması halinde avukat görevlendirilmesi için istem aranmaz.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10297969.asp?gid=229

yucemanitu
07-11-2008, 00:33
Point sen de Dinlerden Özgürlük grubu başkanı olmuşsun :D Hadi hayırlısı. Yaş meselesine gelince bize değil Buhari'ye kız bence.
http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?t=7709

point_13_
07-11-2008, 01:00
hobaa :D ben daha yeniyim kardeşim ne başkanı..neyse şaka bi yana demek ki az zamanda çok yol almışım :) ben size kızmıyorum arkadaşlar şeytana kızıyorum merak etmeyin..her sorunuzun mantıklı bir cevabı olduğundan şüphem yok..

point_13_
07-11-2008, 01:04
link vermeye fena alıştım kusura bakmayın ama linke bi bakın :)
http://www.islamicevaplar.org/siiroku.asp?siir_id=103
(bu arada bana başkanlığı kim verdiyse geri almış galiba :D napalım kader belki birgün ben de başkan olurum..)

dr humanist
07-11-2008, 12:27
link vermeye fena alıştım kusura bakmayın ama linke bi bakın :)
http://www.islamicevaplar.org/siiroku.asp?siir_id=103
(bu arada bana başkanlığı kim verdiyse geri almış galiba :D napalım kader belki birgün ben de başkan olurum..)

e iyi de kardeşim buhari 9 yaşındaydı diyor,hala ne kasıyorsunuz?9 yaşında olamaz diye ispatlara girişilmiş,peygamber arkadaşlarıyla oyun oynarken geldiğine göre 18 yaşındaki kızın oyun oynayacak hali yok,9 olduğu açık..

demişler ki : o dönemde çocukların doğum tarihine önem verilmez ve tespit edilmezdi.. nedense doğum tarihine önem verilmiyor ama bakınız diğer tarihler ne hikmetse hepsi biliniyor..surenin hangi yıl indiğinden tutun da muhammetin ayşeyi ne zaman istemesine kadar yıllar açık.bu ne yaman çelişkidir?

"Esma yüz yaşına kadar yaşamış ve Hicretin 73. yılında vefat etmiştir. Hz. Aişe validemizden on yaş daha büyüktür. Hz. Ebu Bekir (r.a) kızı Esma ve oğlu Abdullah Abdul Uzza’nın kızı Kayleden, Hz. Aişe ile Abdurrahman ise Ümm-i Rümandan doğmuşlardır. Hz. Esma yüz yaşında ve hicri 73. yılda öldüğüne göre hicret esnasında 27 yaşında olması gerekir. Bundan on yaş küçük olan kardeşi Hz. Aişe validemizin de 17 yaşında olması gerekir ki bu da aşağı yukarı Buhari de Hz. Aişe’nin kendi hadisindeki ifadeye uygun düşmektedir"... peki bu bilgiler nerden geliyor?hiç bir insanın doğum yılı bilinmezken esma 100 yaşına kadar yaşıyor ve her türlü tarih biliniyor ama buhari 9 yaşında diyince koskoca islam alimine kafa tutuluyor.. peh!

point_13_
07-11-2008, 12:41
yazının devamındaki sorulara da bakarsan cevabını alırsın diye düşünüyorum..

yucemanitu
07-11-2008, 16:37
Evet point baktık soru-cevap kısmında da Buhari yalanlanmamış. Zaten Buhari'yi kaldırıp çöpe atarsan ortada hadis ilmi kalmaz. Buhari'nin en güvenilir kaynak olduğunu hepimiz biliriz. Buhari'de geçiyor işte salıncakta sallandığı ve oyun oynarken ordan alınıp eve götürüldüğü. Yaşının da dokuz olduğu. Yine çok güvenilir bir kaynak olan Müslim'de de var bu. Ben zaten Muhammed'i suçlayacak değilim bu o çağlarda çok normal görülen bir şey. Devir değişti ve o zamanın kuralları bugüne uyarlanamaz bunu anlatmak istiyorum.

point_13_
07-11-2008, 16:57
buhariyi kaldırıp atan yok merak etme..ama o da insan isteyerek olmasa bile hatalı bir yargıya varmış olabilir..veya doğru da olabilir..zaten verdiğim linkte 2 alternatif var deniyor..ben de bu fikirdeyim..ve başka bir mesajımda belirttiğim gibi (sanırım sen de böyle düşünüyorsun) tarihteki olaylar ve kişiler değerlendirilirken bugüne göre değil zamanın şartlarına göre değerlendirilmelidir..eğer bu evlilikte bir tuhaflık görülseydi o zaman diliminde yaşamış putperestler size fırsat bırakmadan bunu dillerine dolarlardı..

K.C.
07-11-2008, 17:23
O dönemde yaşamış, İslam'ı dışarıdan görebilme şansına erişmiş kişilerden günümüze gelen bir kaynak var mı?

Putperestlerin, müşriklerin, kafirlerin, Hıristiyanların, Musevilerin gözüyle o dönemde İslamiyet ve müslümanlar nasıl insanlardı acaba?

Belki de islamı şiddetle eleştiriyorlardı da ya cümlesi imha edildi (kelle uçurma) ya da yazıya döktükleri birşey var idiyse onlar imha edildi.

Ki nitekim bazı eleştiri şiiri yazan şairlerin akıbetini İslam kaynaklarından okuyabiliyoruz. Bu kaynaklar bir de islam dışı olsalardı kim bilir daha neler okuyor olacaktık.

İslamiyet öncesi Arabistan tarihini kasıtlı olarak yok etmiş ve günümüze o döneme ait sağlıklı bir bilgi kalmaması için uğraşmış bir zihniyetin İslam eleştirilerini günümüze taşıyabileceği kadar iyimser kimse var mı?

yucemanitu
07-11-2008, 17:34
"Muhammed'i suçlayacak değilim bu o çağlarda çok normal görülen bir şey. Devir değişti ve o zamanın kuralları bugüne uyarlanamaz bunu anlatmak istiyorum." Atlas
"tarihteki olaylar ve kişiler değerlendirilirken bugüne göre değil zamanın şartlarına göre değerlendirilmelidir"
point13

Evet point haklısın Farklı bir şey demiyoruz gibime geliyor.http://www.turan-dursun.com/forumlar/images/misc/progress.gif

yucemanitu
07-11-2008, 17:49
Bu arada bunun o çağlarda olan bir şey olduğunu reddetmemekle beraber Buhari'nin hadisi dışında şu kanıt da var ki: Muhammed kendi damadının damadının damadıdır. Ben daha önce hiçbir yerde görmemiştim belki şaşırdınız. Durum şöyle: Muhammed'in damadı Ali-Ali'nin damadı Ömer-Ömer'in damadı Muhammed. Bugün hiç kendi damadının damadının damadı olan var mı? Yok. Neden yok? Bunu düşünürsek Buhari'nin hadisi dışında da küçük yaşa bir kaynak var.

ozgur_beyin
07-11-2008, 17:54
sevgili point senin adamların atşenin yaş işini meşhur ''havuz problemine'' çevirmişler
bilesin

sinner
07-11-2008, 19:32
Bugün Y. Nuri Öztürk de konuya (Aişe Evliliğine) Hürriyette ele almış.
Meseleyi Oryantalistler ve dincilerin islamı yıpratmak için sürekli gündemde tuttuğunu bunun BOP projesinin bir parçası olduğu her şeyin iftira olduğunu söylemiş. :D

Kurandan sonra en muteber kaynak olarak kabul edilen Buhari'nin bu konu kapsamında yıpratılması bende müslümanlar dayandığı dalı kesiyor izlenimi uyandırdı.

Zamanın şartlarına göre değerlendirmek lazım lafına gelinceee

Müslümanlar eğer ki peygamberi ve Kuranı kıyamate kadar kendilerine gönderilmiş değişmez evrensel bir rehber olarak kabul etmişlerse böyle bir kıvırmaya başvuramazlar.

Üzmezdeki deli cesaretinin altında 1400 yıl önceki o evliliğin bulunduğunu ve onun bu mahkeme sürecinde birileri tarafından korunduğunu herkes bir şekilde farkına varmıştır.

aydoe
07-11-2008, 19:45
Bugün Y. Nuri Öztürk de konuya (Aişe Evliliğine) Hürriyette ele almış. Yusuf33

Okudum yazısını velevki 17 yaşındaydı ,50 yaşında dul bir adamın hele hele peygamberin bu evliliğe gereksinimi ne idi?

yucemanitu
07-11-2008, 19:53
Zaten Diyanet Başkanı da Üzmez'e her şeyi dedi sadece "yalancı" demedi. Uyanık adammış bu başkan.

Squall
07-11-2008, 20:32
Adli tıbın raporuna neden inanmııyorsunuz arkadaşlar..belki gerçekten de bu 14 yaşındaki kızımızın bu tarz taciz vakalarına karşı bi direnci olabilir..hem Hüseyin amcamız yapmaz öyle kötü şeyler...

Kendi beyanatıyla o peygamberimiizin köpeğidir..sizin kalpleriniz mühürlenmiş..

prozac
07-11-2008, 20:54
Evet yaşar hocamız aişenin 18-19 yaşlarında peygamberle evlendiğini söylüyor
bunuda tarihsel belgelerden anladığını belirtmiş..
Allasen :) söyle hocam o tarihi belgeler nelerdir nerde bulunur nikahlarını kim kıymıştır?
Yoksa bu nikahtadamı cebrailin parmağı var ?

point_13_
07-11-2008, 21:01
özgür beyin, benim adamım diye birşey yok ben sadece internetten kafama takılan konuları araştırıyorum..buna cevap verenler olduğu için de buraya taşıdım..peygamberimizle hüseyin üzmez gibi bir pisliği aynı kefeye koymayı bırakın şu an aynı cümlede kullandığım için bile utanıyorum..siz inanmıyorsunuz ama ben inanıyorum o hem bu dünyada hem de ahirette yaptıklarının karşılığını görecek..Allah'ım iyiki varsın iyiki varsın ki herkes yaptığının karşılığını fazlasıyla tadacak..

dr humanist
07-11-2008, 23:36
özgür beyin, benim adamım diye birşey yok ben sadece internetten kafama takılan konuları araştırıyorum..buna cevap verenler olduğu için de buraya taşıdım..peygamberimizle hüseyin üzmez gibi bir pisliği aynı kefeye koymayı bırakın şu an aynı cümlede kullandığım için bile utanıyorum..siz inanmıyorsunuz ama ben inanıyorum o hem bu dünyada hem de ahirette yaptıklarının karşılığını görecek..Allah'ım iyiki varsın iyiki varsın ki herkes yaptığının karşılığını fazlasıyla tadacak..

sevili point_13;
hüseyin üzmez 14 yaşındaki kızla beraber olunca pislik,muhammet 9 yaşında kızla olunca helal.17 yaşında bile olsaydı o dönemde muhammetin yaşı aşkındır,52 dir.hüseyin üzmez ahirette karşılığını görecek iken,muhammete halasının teyzenin kızını bile helal helal kılan allah bırakın karşılığı,onu yüceltmiştir.o dönemde de mi halasını kızları erkeklere helaldir?bu allahın adaleti midir sayın point_13?ben burda humanizm adına tek davranış göremiyorum.
saygılarımla;
Evros

point_13_
08-11-2008, 00:43
kesin olmamakla beraber tamam sizin dediğiniz gibi olsun 9 yaşında evlendi..karı koca hayatını 9 yaşında yaşadığına nasıl emin olabiliyorsunuz?? neyse bu konuda daha fazla tartışmak istemiyorum..peygamber efendimizin ahlak anlayışını ben biliyorum..gerçekten kötü niyetli olsaydı bu elbet ortaya çıkardı o hayattayken..Allah'ın adaletini hep beraber görücez merak etmeyin er ya da geç..

yucemanitu
08-11-2008, 00:48
Hayır point 6 yaşında evlendi. Gerdek yaşı 9 bu olay Buhari'nin ve Müslim'in iftiralarıdır.

point_13_
08-11-2008, 01:11
bu aralar bu konu zaten gündemde herkes bu konuyu işliyor..islam alimleri sizi ikna edemediyse benim gibi sıradan bir müslüman boşuna çırpınmasın..peki siz nasıl istiyorsanız öyle olsun..burda kendiniz çalıp kendiniz oynayın..artık birşeyler açıklamaya çalışmaktan sıkıldım..zaten benim bildiklerimi sizler de biliyorsunuz..ne yazık ki kabul etmiyorsunuz..doğru yolu geç olmadan bulmanız dileğiyle..bu lafımı yanlış anlamayın Allah'ın yolunu kast ediyorum..yoksa siz zaten doğru olduğunuza kendinizi şartlamışsınız..ben kimse iftira ediyor demedim ama beşer şaşar diye bir laf vardır bilir misiniz? neyse hala ne anlatıyorsam..zaten ben de kesin bilmiyorum bu konuyu ihtimalleri değerlendiriyorum sadece..ama şunu unutmayın olayın kesinliğini sizler de bilmiyorsunuz..eyy site ahalisi Allah'a emanet olun..:)

prozac
08-11-2008, 01:36
''peygamber efendimiz kızların beş para etmediği dönemde onlara büyük haklar tanımıştır'' .. point 13

Galiba tanıdığı en büyük haklardan biride cinsellikti 9 yaşındaki bir çocuktan ne istedin yahu bu nasıl bir fantazi anlamadım el kadar çocuklar hala aynı şeyi yaşıyorlar.Günlerdir çeşit çeşit haberler çıkıyor çocukları taciz edenler vs.
Ki suudiler bunu yasal olarak yapıyorlarmış hemde peygamber modeline dayanaraktan!


http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9286533.asp?gid=229&sz=76110

HarunKAHYA
08-11-2008, 01:55
"Bu ,yüzünden nuru silinmiş ahlak düşkünü adamdan " ne çok bahsettik.. yazık satırlarımıza..

yucemanitu
08-11-2008, 03:54
Sevgili point umarım siteyi değil sadece bu başlığı terk ediyorsundur.

point_13_
08-11-2008, 14:42
aslında o mesajı atarken biraz da anlık bir sinirle bir daha siteye uğramamaya karar vermiştim..ama vazgeçtim her konuda mesaj atmak yerine paylaşmak istediğim birşey olunca mesaj atıcam bundan sonra..

placebo
08-11-2008, 15:35
aslında o mesajı atarken biraz da anlık bir sinirle bir daha siteye uğramamaya karar vermiştim..ama vazgeçtim her konuda mesaj atmak yerine paylaşmak istediğim birşey olunca mesaj atıcam bundan sonra..

Sn. point anlık sinirle gitmenin ne alemi var durduk yerde..İstediğiniz konuya yazın istemediğinize yazmayın..Sonuçta burada fikirlerimizi inançlarımızı ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz..Kızmak darılmak olmaz..

Saygılar

ersay
08-11-2008, 16:47
ya dostlar hüsoşa niye kızıyorsunuz anlamıyorum.adam açık açık ben kurana göre yaşarım demiyormu ben bu devletin kanunlarını tanımam ben ancak allahın ayetlerine peyganberin sünnetine uyarım demiyomu daha ne desin adam açık açık söylüyo işte bence hüsoşa kızmanızın anlamı yok adam dobra dobra konuşuyor.aslında adam açık açık konuşmasındaki cesareti dininden alıyor.kendi cemaatleride bunun gibi olduğundan birbirlerinin açıklarını bildiğinden fazla üstüne gitmiyorlar dediğim gibi hem dinine göre yaşıyor hem müslümanlık tam şeyime göre diyor. açık açık hüsoş gibi kimse anlatamazdı herhalde bu dar kafalı insanlara

sinner
08-11-2008, 16:49
Bugün Yılmaz Özdil de o muzip uslubuyla konuda bir yorum yapmış:
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10311661.asp?yazarid=249&gid=61

Şimdi biliyorum sevgili pervane bu yazıya da kızar :D

ersay
08-11-2008, 17:02
ya dostlar hüsoşa niye kızıyorsunuz anlamıyorum.adam açık açık ben kurana göre yaşarım demiyormu ben bu devletin kanunlarını tanımam ben ancak allahın ayetlerine peyganberin sünnetine uyarım demiyomu daha ne desin adam açık açık söylüyo işte bence hüsoşa kızmanızın anlamı yok adam dobra dobra konuşuyor.aslında adam açık açık konuşmasındaki cesareti dininden alıyor.kendi cemaatleride bunun gibi olduğundan birbirlerinin açıklarını bildiğinden fazla üstüne gitmiyorlar dediğim gibi hem dinine göre yaşıyor hem müslümanlık tam şeyime göre diyor. açık açık hüsoş gibi kimse anlatamazdı herhalde bu dar kafalı insanlara

prozac
08-11-2008, 17:09
''Rizeli çakma zenci '' lafına koptum ya :D:D:D

Afrikanın en ilkel kabilesinde bile bu adamı savunan cıkarmı ? demiş..Arap yarım adasının daha ilkel oldugunu atlamış bence..Arabistanda olsa bu adamı peygamber izinden gidiyor diyerekten savunan cok olurdu emin ol..

Neyse ki TÜRKİYE CUMHURİYETİ nde yaşıyoruz orda olsak klavyeye dokunan parmaklarımızdan olurduk.:(
Ki arap yarım adası hala aynı zihniyette devam etmektedir..

sinner
08-11-2008, 17:15
Prozac02 dostum keşke sadece araplar diyebilsek.
İran, Afganistan Endenozya bunlar farklı mı ?

prozac
08-11-2008, 17:25
evet sevgili yusuf33 müslüman ülkeler hep böyle ..
Nedenleride biliniyordur sanırım ;)

sinner
08-11-2008, 17:52
Evet tabiki biliniyor :)
O saydığımız ülkelerde kadının 3. sınıf kompartımanda olmasının tek bir sebebi var ;)

prozac
08-11-2008, 19:59
Buhari demi fos çıktı yani :eek:? Sanırım yaşar hocam da erdi astral seyahatlere cıkar olmuş :D:D Zira bunları nerden çıkarıyor bu kaynaklar nelerdir


Aişe 18 - 19 yaşlarında evlenmiş değil dul kalmıştır..

http://img353.imageshack.us/my.php?image=aise1ld6.jpg

-InVi-
09-11-2008, 05:33
Bence bu Buhari ayse salincakta iken onu sallayan adam olmali....
veya o bahsi gecen adamin tanidigini söyleyenin, tanidiginin tanidigi olmali,
ben sirf bir insanin ( muhammede) dedigine güvenerek nasil allaha iman ederim, diyenlerin Buharali adamin yasamadigi ve kendisi görmedigi devri hakkinda "onun bunun lafina güvenrek" yazdiklarina bu kadar sahiplenen iki tür insan gördüm, teki "dinciler" digerleri "dinci olmayanlar" :)

ama gelelim asil konuya....
hüseyin üzmez halkin nezninde yargilanmistir , toplumumuzun büyük cogunlugu gözünde artik düskündür, layiki ile aklansa bile artik dengesiz hareketlerinin manevi yükünü tasimaya mahkum edilmistir.

cyrano
09-11-2008, 12:32
"Allah ile Aldatmak" kitabı ile aydınlanma yolunda adım attığını sandığımız Yaşar Nuri Hoca meğerse daha bir adım ilerleyememiş. Yazısını ben de heyecanla okudum acaba bir kaynak gösterebilecek mi diye.. Ne bir "ayet" ne bir "hadis".. Sadece boş laf.
Ah Turan Dursun ah.. Senin yazılarındaki bilimsellik, ciddiyet ve deliller ile sağladığın inandırıcılık nerede?
Bıraktığın eserlerin kıymeti bugün daha da iyi anlaşılıyor. Turan Dursun'u bu vesile ile saygıyla anıyorum..

sinner
09-11-2008, 14:22
ben sirf bir insanin ( muhammede) dedigine güvenerek nasil allaha iman ederim. invi
Muhammed de insan ama onun her dediğine iman ediyorsunuz
Ben de buna şaşırıyorum. :)

terekeme
09-11-2008, 20:04
Hüseyin Üzmez'i suçlamanın mantığını anlamıyorum.Adam kızın mehrini ödemiş,anne ve babanın rızasını almış inancının gerektirdiklerinin çoğunu yerine getirmiş peygamberin sünnetine uymuş daha ne yapsın.İslamcıların Üzmez'e kızmaları sadece göstermeliktir.

yucemanitu
10-11-2008, 04:35
Ayrıca İslamcı cenah içinden dürüst bir adamın (Bekaroğlu)da dediği gibi rezalet bu kadar ayyuka çıkınca bazı basın organlarındaki göstermelik bir tepkinin samimi tarafı yok. Olay henüz yaşanmışken bu manşeti atanların tavrını unutmadık.
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2008/Kasim/09/Haber_505082.aspx

aydoe
10-11-2008, 14:45
"14 yaşındaki kızlar evlensin" teklifini veren kişinin, 14 yaşındaki bir çocuğa tacizde bulunmakla suçlanan Hüseyin Üzmez'i kurtaran rapora imza atan doktor olduğu ortaya çıktı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10324077.asp?gid=229

K.C.
10-11-2008, 18:09
"14 yaşındaki kızlar evlensin" teklifini veren kişinin, 14 yaşındaki bir çocuğa tacizde bulunmakla suçlanan Hüseyin Üzmez'i kurtaran rapora imza atan doktor olduğu ortaya çıktı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10324077.asp?gid=229

Bu haberin doğru olduğunu sanmıyorum.

prozac
10-11-2008, 18:14
Hüseyin üzmez eleştiriliyor (eleştiriyoruz) ne kadar nereye kadar ?İki gün sonra gündem değişir unutulup gider sonrası ne olacak?
Diğer ülkeleri geçtim yurdumuzun çoğu yerinde hala cocuk yaştaki kızlarımız ama bir gençle ama bir yaşlıyla evlendiriliyor..

Bu çocukların aileleri 13 - 14 yaşında evlenmelerinde sakınca görmüyor(genelde kendileride bu şekilde evlendikleri için).sürekli haberlerde veya çeşitli programlarda karşımıza çıkıyor bu insanlar ve bu böyle sürüp gidiyor.
''Kızlar okumaz'' zihniyetinin doğurduğu sonuçlardan biride budur..ne yazık ki...

Ne kadar sağlıklı nesiller yetiştiriyoruz !! değil mi ???

dr humanist
10-11-2008, 19:10
Daha 2 gün önce hüseyin üzmez gibileri son olmayacaktır diye yazmıştım.daha dün yeni bir haber geldi.bu sefer çocukları taciz eden bir imam.Bu da mı tesadüf acaba..

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&KategoriID=&ArticleID=1013752&Date=09.11.2008&b=Camiden%20cikip%20%20taciz%20etti&ver=25

prozac
10-11-2008, 19:29
Forum kurallarına aykırı olması nedenıyle bu adam hakkında içimden geçenleri satırlarıma dökemeyeceğim....


Sonuç ne? üç gün sonra bunuda salıverirler...
Eğitimsizlik ve yasaların caydırmazlığı nedeniyle önüne geçilemiyor maalesef. Birkaçgün öncede markette ki bir kız çocugunun bir yaşlı tarafından taciz edildiğini izlemiştik..

point_13_
10-11-2008, 21:23
sevgili dr.humanist Allah'ın yolunda gittiğini iddia edip gerçekte sapkın halde olan çok insan bulabilirsin..ama bu Allah'ın aczini değil o insanların kendi karaktersizliklerini kendi yanlışlarını gösterir..geçenlerde de bi sapık tenor vardı muhakkak haberlerde rastlamışsınızdır..onun için de öyle mi diyosunuz acaba tüm tenorlar ahlaksızdır(!?)
bunu bir bayan olarak söyleyebilirim ki bu haberler daha doğrusu bu insanlar(!) hepimizi rahatsız ediyor hepimizin midesini bulandırıyor..ama bunu din düşmanlığıyla birleştirmek ne kadar mantıklı bir kez daha düşünmenizi rica ediyorum..

dr humanist
10-11-2008, 22:47
sevgili dr.humanist Allah'ın yolunda gittiğini iddia edip gerçekte sapkın halde olan çok insan bulabilirsin..ama bu Allah'ın aczini değil o insanların kendi karaktersizliklerini kendi yanlışlarını gösterir..geçenlerde de bi sapık tenor vardı muhakkak haberlerde rastlamışsınızdır..onun için de öyle mi diyosunuz acaba tüm tenorlar ahlaksızdır(!?)
bunu bir bayan olarak söyleyebilirim ki bu haberler daha doğrusu bu insanlar(!) hepimizi rahatsız ediyor hepimizin midesini bulandırıyor..ama bunu din düşmanlığıyla birleştirmek ne kadar mantıklı bir kez daha düşünmenizi rica ediyorum..

sevgili point;
genelleme yapmayı sevmem,ancak kendini dine adamış kişiler sapıklık yapacak en son kişiler olarak sergileniyor.Nitekim islam inancına baktığımızda bastırılmış duygulardan yanı sıra,kadının değerini düşürme,çocuk suistimali gibi konular göze çarpıyor.Biz bunları derken hergün gazeteler yeni bir tecavüz haberiyle geliyor,bu da haklı olduğumuzu bir nevi gösteriyor.

Sana açıkça şunu söylemek istiyorum.Tenor sapık çıktığında şaşırdım,ama imam sapık çıktığında şaşırmadım.Ama mantıken tam tersi olması gerekiyordu di mi?Din düşmanlığına gelirsek,tecavüzün en yoğun yaşandığı ülkelerin islam ülkeleri olması bence tesadüf değil,sence?

saygılarımla;
Dr. humanist

point_13_
10-11-2008, 23:22
bence ne mi??
bence;dünyadaki tüm müslüman olduğunu iddia eden insanlar sapık olsa, hırsız olsa, yalancı olsa vs vs olsa bu onların islamiyeti yanlış yorumladığını ve karaktersiz insanlar olduğunu gösterir..ama başka birşey göstermez!!! islamiyeti, peygamberimizi veya Allah'ı suçlayamayız bu yüzden en azından ben suçlamam..dini yanlış yorumlayıp baskıcı bir şekilde yetişiyor ve psikolojisi bozuk oluyor bu insanların dersen orasına birşey diyemem..ama yaratıcı bu tür ahlaksızlıkların karşısında olduğunu Kur'an da fazlasıyla belirtmiştir..

ozgur_beyin
10-11-2008, 23:28
sevgili point sen hiç bir şekilde kişileri suçlamayıp islamı temiz olarakmuhafaza etmeye
çalışsandabir şey değişmez. bu pislikleri yaratanda ''müslümana göre'' senin tanrın.
onun fabrikaları sürekli hatalı imalat yapıyor.
allahın artık üretim bandında bir reo organizasyon yapması vakti geldide geçiyor bile.

point_13_
10-11-2008, 23:46
Allah sana irade vermiş bak senin söylediğin şekilde düşünseydim sen de hatalı bir imalat olurdun (kusura bakma senin tabirini kullandım amacım hakaret değil) (bir ate olduğun için bunu söyledim..çünkü yaratıcı kendini kabul etmeyen insanlardan hoşnut olmaz..)
ama dünya üzerinde her türlü insan mevcut..Atatürk'ü, Mevlana'yı, Fatih Sultan Mehmet'i, Einstein'ı, Newton'u, Farabi'yi, Aristo'yu ve ismi şimdi aklıma gelmeyen daha nicesini yaratan da bizim(bizim diyorum kabul etsen de etmesen de seni de yaratan O'dur) rabbimizdir..gördüğün gibi yaratılanların iyisi de kötüsü de mevcuttur..yaratıcı herkese irade vermemiş olsaydı evet haklıydın ama sihip olduğumuz irademiz ve aklımız bu konuda senin haklı olmadığını göstermekte bana kalırsa..

dr humanist
11-11-2008, 00:41
sayın point;
gerçekten ahlaki,dürüst müslüman arkadaşlarım var.genelleme asla yapmayız,merak etme.ama tecavüz olaylarının en sık yaşandığı ülkelerin tamamının müslüman olması bir genelleme değil,gerçektir.islamda olduğunu düşündüğümüz bazı yanlış değerler toplumda her zaman kendini gösteriyor.tüm toplum sapık demiyoruz,dikkat et,ama bu inanç doğrultusunda sapık bireyler yetişiyor.

allah sana irade vermiş demişsin.Hayır,allah bana irade verseydi benim kalbimi mühürlemezdi.bana irade verseydi,yaptığım sorgulamalar ve değer yargılarım için beni cehenneme atmazdı,iradeyi veriyorsan eğer,hoşgörülü de olman lazım.hem sana irade verdim,hem de bak böyle yaparsan seni yakarım haaa şeklinde bir allah ben düşünmiyorum.allah korkudan başka ne vermiş insana kuranda?

sevgilerimle

point_13_
11-11-2008, 01:06
Kalblerin mühürlenmesi ne anlama gelir?
“Verdikleri sözden dönmeleri, Allah'ın âyetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberlerini öldürmeleri ve "kalblerimiz kılıflıdır" demelerinden dolayı (başlarına türlü belalar verdik). Doğrusu Allah, inkârları sebebiyle onların kalplerini mühürlemiştir. Pek azı hariç onlar inanmazlar.” 4/155
Kalbin mühürlenmesi, isyan ve şirkte karar kılmak sebebiyle kalbin imanı kabul edemez hale gelmesi olarak tanımlanabilir.
Kalbin mühürlenmesi baştan Allah'ın vurduğu bir mühür değil, iradenin kötüye kullanımı ile gerçekleşen bir durumdur. Çünkü hiç bir ayette “kalplerini mühürlü yarattık” denmeyip bilhassa bu ayetlerin öncesinde belirtilen vasıfların ısrarla sürdürülmesi sonucu kalbin imanı kabul edemez hale gelmesi anlamında “kalplerini mühürledik” şeklinde bildirilmiştir.
Kimsenin şunun ya da bunun kalbi mühürlenmiş ya da benim kalbim mühürlenmiş demeye hakkı yoktur. Kimin kalbinin mühürlenmiş olduğunu dünyada bilmek mümkün değildir. İnsanın böyle bir görevi de yoktur. Çünkü ömür boyu küfür (inkar) üzere yaşamış bir insanın son anda iman etmesi mümkündür. (alıntıdır)

hala bu inanç doğrultusunda sapık bireyler yetişiyor demek de bir genellemedir bana kalırsa..çünkü bu inanç doğrultusunda çok mükemmel bireyler de yetişmekte.. Amerika'da da suç oranı oldukça yüksektir..onlar da mı müslüman?? böyle ispat böyle istatistiki sonuçla dini suçlamak olmaz..irade vermiş ki birileri demesin benim seçimim değildi diye herkes kendi tercihini yaşamakla mükelleftir..kimse senin elinden aklını fikrini almadı araştırabilirsin dinleyip öğrenebilirsin yine de ikna olmadım dersen seni yaratana haksızlık yapmış olmuyor musun?? onun varlığını dahi kabul etmeden ondan ne gibi bir hoşgörü bekleyebilirsin ki??

sinner
11-11-2008, 01:07
sayın dr humaniste şu örnekle katılmak istiyorum.

Pippa Bacca, sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile beraber "Barış Gelini" adıyla, dünya barışı için düzenledikleri 8 Mart 2008’de Milano’dan başlayan Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Bulgaristan, Türkiye, Suriye, Lübnan, İsrail ve Filistin güzergahından Tel-Aviv’de noktalanması planlanan bir yolculuk sırasında, Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne bağlı Tavşanlı Köyü yakınlarında, Ballıkayalar mevkiinde tecavüz edildi ve sonrasında boğularak öldürüldü. Katil zanlısı olaydan sonra yakalandı. Bacca ve arkadaşı Nisan ayı ortalarında Kudüs’e ulaşmayı planlıyordu.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Pippa_Bacca

Zavallı Pippa, o kadar ülkeyi gelinliği ile seyahat ederek geçti ve işte müslüman bir ülke olan ülkemizde tecavüz edilip öldürüldü.

prozac
11-11-2008, 01:47
Evet sevgili yusuf nerdeyse yüzde yüze yakın bir bölümü müslüman olan ülkemizde neler yaşanıyor..
Birde tecavüzcüleriyle evlendirilip namusları kurtarılan !! kızlarımız var onlarıda unutmamak gerek...bir ömürü nasıl geçirecekler kimbilir ?? ..







Allah affetsin ! diyip işin içinden sıyrılmakta var değilmi ?

karadenizli
11-11-2008, 01:57
(dişlerim kırıldı) sayın arkadaşlar öncelikle eğer hüseyin öyle bir şey yapmışsa islama göre en şiddetli cezaya çarptırılır.Kişilerin yaptığı hatalardan dinler ve ideolojiler sorumlu değildir.

Evlendiği zaman h.z aişe nin yaşıyla ilgili değişik görüşler vardı ama bunlar(17 ,18, 20 ,22)

Bunların dışındaki yaşlar kesinlikle yanlıştır 9 diyorlar ya yok yok 2 3 yaşındaydı ''kundaktayken evlendirdiler''

Zaten peygamberimizle evlenmeden önce h.z aişe başkasıyla nişanlıydı sonradan evlendiler. Lütfen beni anlayın daha fazla kibarlığımı koruyamayacağım.

prozac
11-11-2008, 02:07
Lütfen beni anlayın daha fazla kibarlığımı koruyamayacağım.


hayır dostum kibarlığı elinden bırakma o ne öyle tehdit eder gibi ?

karadenizli
11-11-2008, 02:24
Ben kimimki seni tehdit edeceğim allahın garip bir kuluyum. ama onlar hassas meselelerdir. sizde dikkatli olun emi

prozac
11-11-2008, 02:27
Neye dikkat edelim ?

karadenizli
11-11-2008, 02:36
inancımla alakalı meselelere

prozac
11-11-2008, 02:42
inancımla alakalı meselelere


karadenizlim burda inancıda fikirleride olaylarıda her şeyi tartışıyoruz herkes fikirlerini paylaşıyor değilmi? inancımla alakalı meselelere dikkat edin diyorsun.Neyapalım forumumu kapatalım yoksa terk mı edelım sanamı yazmayalım yada herseyi bir kenara bırakıp fıkra felan mı anlatalım ?..

frodo
11-11-2008, 02:46
Sayın karadenizli ;

Bulunduğunuz ve bir biçimde katıldığınız forumlar non-teist bir sitedir. Bu sitede size tabu olarak belletilen her şey tartışmaya açıktır. Yani sizin inancınız bizim için bir anlam ifade etmemektedir. Anlayabilmek için şöyle düşünün; ben örneğin hindu dinine ait bazı anlayışları nasıl komik, gereksiz hatta saçma buluyorsam non-teist birisi için de benim inançlarım aynı anlama gelir.

Ama bu sitede izin vermeyeceğimiz şey hakaret ile eleştiri arasındaki farkı bilmeyen mesajlardır.

İnançlarınız konusunda kişisel düzeyde alınganlık gösterme hakkınız -üzgünüm ama- bu forumlarda anlamsızdır.

karadenizli
11-11-2008, 03:05
Anlıyorum anlıyorum frodo ama bazı yanlış olan şeyler(bana göre) sürekli tekrar ediliyor.bence forumlarda fikirler tartışılır bilgiler değil ama o yanlış olan bilgi defalarca defalarca tekrar ediliyor. ama söz veriyorum daha şikayet etmeyeceğim

-InVi-
11-11-2008, 03:11
Karadenizli....
frodo son derece hakli....elestirmek adina...hüseyin üzmezi üzerinden genelleme yapilarak müslümanlar, onlarin peygamberi....onlarin dini ve allahi elestirilebilinir bu sitede....ama
sizden, dinsiz bir insanin ahlaksizlik olarak degerlendirilen hal ve hareketlerini bir genelleme yapmaksizin elestirmenizi beklenilmektedir.....

frodo
11-11-2008, 03:26
İnvi ne dediğimi karadenizli gayet iyi anladı. Çünkü moda deyimle niyet okuyuculuğa bulaşmadı o.

Bir de sen anlasan.

sinner
13-12-2008, 23:24
İzmir'de yaşayan 17 yaşındaki E.U., iddiaya göre öz babası H.U. ve amcası H.U.'nun cinsel istismarına uğradı. Olayla ilgili mahkemeye rapor gönderen İstanbul Adli Tıp Kurumu, genç kızın ruh sağlığının bozulmadığını bildirdi. Aynı genç kızın 2005 yılında Urla İlçesi'nde ‘Barbaros Çocuk Köyü’ olayında da mağdur olduğu ortaya çıktı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10561444.asp?gid=229

AteistTürk
14-12-2008, 00:09
Ya Hüseyin Üzmez'e suç atmayın

O peygamberi %100 doğru uyguluyor

Muhammed Aişe'yi 9 yaşında dıt dıt yaptı
Bu da 14 yaşındakine dıt dıt yaptı

Yaşlar farkı mantık aynı

sinner
14-12-2008, 00:21
Çocuk istismarını kim yaparsa eleştiriyoruz ;)

AteistTürk
14-12-2008, 00:30
Çocuk istismarını kim yaparsa eleştiriyoruz ;)

Dostum işte o Müslüman o Hz.Muhammed(!,burdaki Hz.ye gülüyorum.Yanlış anlamayın.) gibi yani:) Anladın mı?

Ben de zaten eleştirdim;).Lütfen kardeş birazcık eğlenceli kısmına bak:p

sinner
14-12-2008, 01:00
Kız çocuğu (bugün araştırdım ;) ) 9-13 yaş arasında buluğ çağına giriyor.
İslama göre buluğ çağına giren kız evlenebilir. Yani fiziksel olarak doğurganlığa hazır hale geldiğinde iş tamam.

Ateistürk, pek eğlenceli bir tarafı olmasa da seni anlıyorum :)

AteistTürk
14-12-2008, 01:08
Kız çocuğu (bugün araştırdım ;) ) 9-13 yaş arasında buluğ çağına giriyor.
İslama göre buluğ çağına giren kız evlenebilir. Yani fiziksel olarak doğurganlığa hazır hale geldiğinde iş tamam.

Ateistürk, pek eğlenceli bir tarafı olmasa da seni anlıyorum :)

İslam efendi o yaştakı çocuğun psikolojisini de bilsin

O zamanda hormonlar çok aktiftir ve duygusal savaşlar olur

Araplar için normal ama biz ahlaklı Türkler için ters;)

asinar
14-12-2008, 01:39
"eğer hüseyin öyle bir şey yapmışsa islama göre en şiddetli cezaya çarptırılır."

Uyy, hamsim benuuuum! Ha bu Kur'anda hüseyin'in yaptuğu fiilun bi tarifi ve bunun cezasu var midur daa? Varısa hangi ayetteduur? Medeni Hukukun geçerli olduğu yurdumuzda, islama göre mi ceza biçilmekteduur? "Yapmişsa..." deduğuna göre, yapmaduğunu ima edeysun sanırsam. Bakayrum da huseyin'una toz konduramaysun!

Umarım mizahi yazı tarzıma kafanı takıp da bunu kendine hakaret olarak kabul etmezsin, karadenizli. Varsay ki o kız senin kızın. Bu adamın yaptığının yaygın islam ahlakına ters düşmediğini ve islamcıların bu adamın arkasında kale gibi durduğunu göremiyor musun?

karadenizli
14-12-2008, 19:59
Banane hüseyin üzmezden ya bana onun adını anma.ona ne kadar nefret duyuyosan bende okadar nefret duyuyorum.

H.z ayşe peygamberimizle evlenmeden önce başka birisiyle nişanlıydı zaten nişanı attılar daha sonra h.z muhammedle evlendiler.

H.z ayşenin evlendiğinde yaşının 9 olduğunu söyleyen islam alimleri var ama bunlar varsa bunların 10 katı 18 yaşın üstünde diyenler var.Boşuna uğraşma hangisini duymak istersen onu duyarsın.hatta kundaktaydı bile diyebilirsin.

Buradaki karışıklık kültürel nedenlerden kaynaklanır hani nasıl bizde nişan yapıldıktan sonra hemen evlenilmez bir süre beklenilir işte oradada nişandan sonra hemen evlenilmez.ama tabiki 9 senede beklenilmez evlilik için.

Tarihsel katnaklarda çoğunluğa inanılır azınlığa değil.yoksa her diyen kişinin sözü tarih olurdu

image_666
14-12-2008, 20:17
ülkemizin %95 inin 9 yaşındaki kıza tecavüz eden bir sapığa taptığını düşünürseniz hüseyin üzmezin yaptığı bi hiç olur. adam yine insaflıymış da ergenlik çağına giren bir kıza tecavüz etmiş! asıl yargılanması gereken bence muhammeddir üzmez değil... ama şaka bi yana üzmezin yaptığı bu pislikten aklanması türkiye ve tüm dünya için korkunç bir şey!!!!

karadenizli
14-12-2008, 20:51
O zaman turan dursunda karısı 6 yaşındayken evlendi.kaynak isteyeceksiniz yoook çünkü yalan söylüyorum kötülemek için yani sizden bir farkım yok.

Şimdi benden 10 sene sonra bir adam çıksa deseki aaa bak karadenizli turan dursunun evlendiğinde karısının 6 yaşında olduğunu söylüyor demekki böyleymiş dese ne olur acaba

İşte ayşenin evlendiğinde 9 yaşında olduğunu söyleyen sözde islam alimleride o devirden 1-2 asır sonra bunu yazmışlar.yoksa birçok islami kaynakta yaşı 18 den yukarıdır

yucemanitu
14-12-2008, 20:58
H.z ayşenin evlendiğinde yaşının 9 olduğunu söyleyen islam alimleri var ama bunlar varsa bunların 10 katı 18 yaşın üstünde diyenler var.
İlk aklıma gelenler en sağlam alimler olan Buhari ve Müslim'e göre (daha da yazabilirim) 6 yaşında evlendiler 9 yaşında gerdeğe girdiler. Sen şimdi bu yaşı 18'in üstüne çıkaran 20 alim sayabilir misin?
Ayşe'nin daha evvel nişanlı olması hiçbir şey ifade etmez, beşikteki bebeği de nişanlayabilirsin 9-10 yıl sonra da beraber yaşarsın gördüğün gibi burada da nikahla gerdek arasında üç yıl var.

image_666
14-12-2008, 21:18
sayı karadenizli;

aynı senin mantığınla gidelim...
1400 yıl önce arabistan yarımadasında biri çıkıp tanrı tarafından gönderildiğini iddia etse, sonra onu takip edenler "aaa bu adam doğru söylüyor" dese... veya musanın denizi yarması veya nuhun gemisi efsanesini ele alalım; 1400 yıl önce arabistan yarımadasında kendini peygamber ilan eden adam çıksa dese ki "bundan çok yıllar önce bu mucizeler gerçekleşti, bu allahın katıdır." e hadi bakalım aksini kanıtla... yıllar öncesi gerçekleştiği iddia edilen bir olayı zamanı geri almadan nasıl aksini kanıtlıycan?? madem bu mucizeler allahın varlığının kanıtı olarak gerçekleşti, neden günümüzde veya yakın tarihte dünyanın 5/6'sı müslüman olmamasına yani kafir olmasına rağmen allah bir mucize gösterip inanmayanları inandırmıyor? bak senin mantığına göre gittim kendi kafamdan sallamadım bunları...

karadenizli
15-12-2008, 15:20
O H.z musa olayını,Nuhun gemisi olayını sadece peygamberimizmi söylüyor başkaları söylemiyormu bir kere yahudilerde hristiyanlarda söyler bunu hem bir çok toplumun efsanelerinde nuh tufanı değişik şekillerde geçer.

Bizim inançlarımız her toplumun tarihsel kaynaklarında biraz başka biraz başka geçer Yani bu yaratılış o kadar bellidirki her toplumun kaynaklarında az buçuk bulabilirsiniz.

Ama ondan önce hiçbirşekilde böyle birşey söylenmemesine ve kayıtlarda olmamasına rağmen insanın maymunla ortak bir atadan geldiğini söyleyen ilk kişiler olan lamarc ve darwininin söylediklerine balıklama atlıyorsunuz.Yani ilk orataya çıkan ve düşünce evrimini tamamlayan insan hiç mi anlatmaz bunu çocuklarına anlamak mümkün değil.

sinner
15-12-2008, 18:57
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e açık mektubunda, İstanbul Adli Tıp Altıncı İhtisas Kurulu’nun çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarında verdiği raporların toplumsal infiale neden olduğunu belirterek, “Altıncı Adli Tıp Kurulu ‘Sübyancıları Aklama Kurulu’ gibi çalışmaktadır” dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10573398.asp?gid=229

ozgur_beyin
16-12-2008, 19:39
üzmez amcamızı yine üzecekler mağdur kıza adli tıbbın verdiği rapor yok sayılmış

cigi
17-12-2008, 03:32
Dostum işte o Müslüman o Hz.Muhammed(!,burdaki Hz.ye gülüyorum.Yanlış anlamayın.) gibi yani:) Anladın mı?

Ben de zaten eleştirdim;).Lütfen kardeş birazcık eğlenceli kısmına bak:p

Papa 16. Benedikt Avustralya' ya neden özel olarak, özür dilemek icin gitti ? Ona da gülmen gerekmez mi ? Hem de kahkahalar ile:p:p:p

http://www.nethabercilik.com/haber/papadan-utandiran-ozur.htm

Güleriz bizler, acinacak halimize...
Saygilar.

sinner
06-02-2009, 13:05
İzmir’de kız kardeşinin boğazına falçata dayayarak cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen A.Ş.’ye, Adli Tıp’ın Hüseyin Üzmez davasındaki gibi "Kızın ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır" raporuna rağmen 22.5 yıl hapis cezası verildi.

HAZIRLADIĞI raporla tacizden yargılanan Vakit yazarı Hüseyin Üzmez’in serbest bırakılmasını sağlayan Adli Tıp Kurumu, İzmir (http://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/)’deki bir taciz davasına da benzer rapor gönderdi. Ancak, Kurumun raporuna rağmen, 15 yaşındaki kız kardeşine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ağabey, 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10940221.asp?gid=229

karadenizli
06-02-2009, 19:35
Sayın sinner biraz bardağa dolu tarafından baksanız hayat bu kadar kötü olamaz münferit olayları alıp ne demeye çalışıyorsunuz.Dini kitaplara bakarsanız sürekli ateistlerin hep hayata kötü tarafından baktığını okursunuz ben önceleri pek ihtimal vermezdim ama bu sitede gördüm hep tecavüz,öldürme haberleri.

Sizden bir ricam var çocuğunuz olursa onu öyle yetiştirmeyin olurmu

pervane
06-02-2009, 21:18
Rivayet olunur ki ülkenin birinde bu ülke kesinlikle bizim ülkemiz değildir.

Yargıç İngilizdir. Gece yarısı parktan geçen kızı korkutan adama 7 yıl 7 gün hapis verince, şaşıran gazeteciler sormuşlar:
“Adam kıza elini bile süremedi. Kaçan kızın çığlıklarına yetişenler de, adamı yakaladılar. Bu 7 yıl, 7 gün çok değil mi?”
Bu İngiliz Yargıcın yanıtı hukuk tarihine geçecek düzeydedir:
“ Kızı korkutmanın karşılığı 7 gündür. 7 yıl İngiliz kızlarının gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır.”

Bizim yargıçlara kızlarımızın aslında korkusuz olmadığını birileri fısıldamış olabilir. :(

karadenizli
06-02-2009, 22:37
Birde şöyle bir çelişki var bu ülke şeriat kanunlarıyla yönetilmiyor medeni hukukla yönetiliyor çağdaş,laik hukuk... Versin bu insanların cezalarını

yani bu ülke çağdaş,laik hukuk kurallarıyla yönetiliyor verilen cezaları-hüseyin üzmze verilen cezayı-beğenmiyorsunuz yine islamı eleştiriyosunuz.

Ulan bu ülke islam şeriatıyla yönetilmiyorki verilen cezaları o yönde eleştiriyorsunuz

gidin medeni kanunu eleştirin

pervane
06-02-2009, 22:56
Sn. Karadenizli anlaşamadığımız nokta şurası olabilir mi? Kadınlarımızın özgürlüklerine saldıranların beslendiği kaynaklar. Bu kaynaklar kurutulmadığı sürece kadınlar saldırıya uğramaya devam edecek, birileri de hukuk ve ceza sistemini suçlu bulacaktır ne dersiniz?

karadenizli
06-02-2009, 23:21
peki o zaman çağdaş hukukunuz buna çare bulsun madem evrensel

pervane
07-02-2009, 23:22
Sn.Karedenizli bizim hukukumuz da medeni kanunumuz da evrensel ve medeni olmasına medeni de yaşam şeklimiz, kültürümüz, öncelikli değerlerimiz Arap yerel kaynaklarına! ve medeniyet öncesine! göre şekil bulduğundan, hukukumuz çaresiz kalıyor bu yöreselliğin karşısında.
Bilmem anlatabildim mi? Parmağın gösterdiğine değil de, parmağa bakmakta ısrara devam ederek bir yere varabileceğimizi düşünmektesiniz. Bu ısrarın gerekçesini anlamakta zorlanıyorum. Yüzyıllar öncesini bugünümüze uyarlama ısrarı! sırf bir yaratıcının varlığını ispat etmek adına mı? Kimsenin başka bir insanın bir yaratıcıya inanıyor olup olmaması ile bir sorunu olamaz. Bugün yaşadığımız karamsar tablonun onun varlığını ispat adına savunulması !! ve onay görmesi! burda benim aklım duruyor işte ne yapayım bu kadarına ancak çalışıyor!!

karadenizli
07-02-2009, 23:36
Sevgili pervane şunu diyorum hüseyin üzmez denilen bir adam suç işliyor buradan islamı eleştiriyorsunuz peki onu anladık

peki bu adama yine medeni hukuk ceza veriyor bu cezayı beğenmiyorsunuz yine islamı eleştiriyorsunuz yahu bu ülke islamla yönetilmiyorki neden o yönde eleştiri yapıyorsunuz

Bence siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz

breymin
07-02-2009, 23:47
Sevgili pervane şunu diyorum hüseyin üzmez denilen bir adam suç işliyor buradan islamı eleştiriyorsunuz peki onu anladık

peki bu adama yine medeni hukuk ceza veriyor bu cezayı beğenmiyorsunuz yine islamı eleştiriyorsunuz yahu bu ülke islamla yönetilmiyorki neden o yönde eleştiri yapıyorsunuz

Bence siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz

Tanriya sükürler olsunki(buradaki tanri araplarin allahi anlasilmasin)islamla yönetilmiyoruz sayin karadenizli,laiklikle yönetilirken bunca sorun cikiyor birde islamla yönetilirsek sence halimiz nice olur?

pervane
07-02-2009, 23:48
Pekala sevgili karadenizli, tane tane gidelim.

hüseyin üzmez denilen bir adam suç işliyor buradan islamı eleştiriyorsunuz

Bu adamın bu suçu işlemesine kaynaklık eden nedir.?

ozgur_beyin
08-02-2009, 00:00
Sevgili pervane şunu diyorum hüseyin üzmez denilen bir adam suç işliyor buradan islamı eleştiriyorsunuz peki onu anladık. KARADENİZLİ.
sevgili karadenizli senin bakış açından haklı olduğunu düşünelim. bu tamam ama pervane arkdaşımın dediği gibi referans ne islam. işte suçlanan bu işin özütalkın verip salkım yemek.
işlerini islam fıkhına uygun olarak yürütmek.
ayrıca uyduruk aydaki ezan seslerine ,secdeye kapanmış!!uyduruk firavun iskeletlerine.
rager graudy'nin müslümanlığına sığınıyorsunuz ama . am toplum vicdanına sığmayan durum mevzu bahis oldumu yan çiziyorsunuz.
bu tam avrupalı takiyyeci bakış değilmi?
yani onlar yaparsa insan hakları başkası yaparsa terör bizde öylemi bakmalıyız? vicdanına bir sor ve kendince cevabını ver

karadenizli
08-02-2009, 00:09
Peygamber ona küçük kızlara cinsel istismar mı yapın dedi peygamderimizde kendinden küçük biriyle evliydi ama evliydi

Ayrıca kendinden büyük kadınlarlada evliydi zannediyorum h.z ayşe birde bir hanımı daha ondan küçüktü diğerleri hep yaşlı kadınlar.

sinner
08-02-2009, 00:10
Benim alıntıladığım iki haber de yargıyı değil Adli Tıp Kurumunu eleştirmiş. Önce bunu düzeltelim.

Eleştiriler hep daha iyi, daha düzgün işleyen bir toplum inşası için...
Bunu değişmez dogmalara saplanmış birine anlatamazsınız tabi..

karadenizli
08-02-2009, 00:18
Adli tıp kurumu da laik Türkiye cumhuriyetinin kurumu

yani demek istediğim bir yerlerde hata yapılıyor olabilir bu T.C de olabilir iranda amerikada ama nedense bunların içinden iranın yaptıkları daha çok dikkatinizi çekiyor

İranda bazen öyle cezalar veriliyorki hiçbir fıkıh kitabında göremessiniz öyle acayip cezalar.. ama biz 17 yaşında bir çocuğun-o çocuk koministti- yaşının büyütülüp idam edildiğini 1980 de türkiyedede gördük böyle zalimlik olabilirmi

bir yerleri bir şeyleri eleştireceksek at gözlükleriyle sadece ideolojimize uygun olan yerleri eleştirmeyelim.haksızlık yapılan her yeri

sinner
08-02-2009, 01:04
Evrenin sürekli değişen gelişen yapısı mikro çapta insan hayatı ve toplumu için de geçerli.
Dinler dahil bir insanın ortaya attığı her düşünce işlenmeye, eleştirilmeye, değiştirilmeye, geliştirilmeye muhtaçtır.

sinner
21-02-2009, 14:08
http://img12.imageshack.us/img12/9467/huseyinuzmez.jpg

14 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarla yargılanan Hüseyin Üzmez raporuyla birlikte kamuoyunda çok tartışılan Adli Tıp Kurumu'nun başkanı Keramettin Kurt, şok bir kararla görevden alındı. Kurt, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından dün sabah görevinden alındı. Kurt'un çalışma arkadaşları görevden alma karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=21.02.2009&c=1&i=170489

ozgur_beyin
21-02-2009, 23:34
http://img12.imageshack.us/img12/9467/huseyinuzmez.jpg

14 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarla yargılanan Hüseyin Üzmez raporuyla birlikte kamuoyunda çok tartışılan Adli Tıp Kurumu'nun başkanı Keramettin Kurt, şok bir kararla görevden alındı. Kurt, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından dün sabah görevinden alındı. Kurt'un çalışma arkadaşları görevden alma karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=21.02.2009&c=1&i=170489



bana göre gecikmiş ve isabetli bir karar

ozgur_beyin
14-06-2009, 11:58
üzmezi dışarı salan devlet bu uçkuruna düşkün kart zamparaya gücü yetmeyince ,
üzmezi protesto eden iki kadına 15 yıl vermeye hazırlanıyor.
hani derlerya '' ata yetişemiyor semeri dövüyor ''misali

Titan
14-06-2009, 13:46
Evet, tıpkı büyük vurgunculara gücü yetemeyen devletin, canı çekti diye baklava çalan çocuğa gücü yettiği için verdiği ceza gibi. Egemenin dini imanı yoktur. Ö.M. için de sağol özgür beyin.

walla
14-06-2009, 23:54
Ben bir müslümanın, para, kadın, ticaret, namaz, hac, peygamber, cami, cennet ve cehennemden başka bir şey konuştuğunu bu yaşıma geldim duymadım.
ve bu dünyadaki ve bu forumda ki bütün çırpınışlarının tek nedeni, eğer peygamber doğru söylüyorsa, öbür taraftaki göğsü yeni tomurcuklanmış kızlardan nasiplerini almak.

girin islami sitelere, forumlara, masaldan başka bişi yok. Atı alan üsküdarı gecti, bunlar hala cennette yer (huri) kapma derdinde.

nogada
15-06-2009, 00:10
Sayın walla bu terbiyesiz usluplarınızı artık bırakın,dayanılır gibi değil.Tam bir ortam kızıştırıcısı ve tetikleyicisisniz.Bir tane mantıklı yazınıza rast gelmedimi,ya aşağılama,ya alay,ya çirkin sözler,yada forum başlığı açıp cevaplara bakmadan saçma safanaynı oruları yönlendirmeniz

Eğer egolarınızı sanal hayata kadar taşıdıysanız cidden sağlam kişilik problemleriniz var demektir.Gidin bi hava alın,insan yüzü görün soyutlamayın kendinizi bu kadar bu hırsın,egonun,insanları sinirlenirme ve aşağılama çanbalarının sonu yok ve sizi olduğunuzdan da kötü ve sevilmeyen bir duruma getirir.

Ben sizin iyiliğiniz için söylüyoru.Adam gibi tartışacaksanız buyrun ama yok eğer alaylı yaklaşacaksanız saygıda beklemeyin.Eğer doğtu dürüst konuşacaksanız ve fikirlerinizi savunacaksanız;

Saygılar...

walla
15-06-2009, 00:12
Sayın walla bu terbiyesiz usluplarınızı artık bırakın,dayanılır gibi değil.Tam bir ortam kızıştırıcısı ve tetikleyicisisniz.Bir tane mantıklı yazınıza rast gelmedimi,ya aşağılama,ya alay,ya çirkin sözler,yada forum başlığı açıp cevaplara bakmadan saçma safanaynı oruları yönlendirmeniz

Eğer egolarınızı sanal hayata kadar taşıdıysanız cidden sağlam kişilik problemleriniz var demektir.Gidin bi hava alın,insan yüzü görün soyutlamayın kendinizi bu kadar bu hırsın,egonun,insanları sinirlenirme ve aşağılama çanbalarının sonu yok ve sizi olduğunuzdan da kötü ve sevilmeyen bir duruma getirir.

Ben sizin iyiliğiniz için söylüyoru.Adam gibi tartışacaksanız buyrun ama yok eğer alaylı yaklaşacaksanız saygıda beklemeyin.Eğer doğtu dürüst konuşacaksanız ve fikirlerinizi savunacaksanız;

Saygılar...

terbiyesizlik nerde, gösterebilirmisin.
Sen kuranı okudunmu, peygamberin hayatını, göğsü yeni tomurcuklanmış kızları vaad eden senin kitabın. sen en iyisi din değiştir, rahatla...

nogada
15-06-2009, 00:19
Bu forum için demedim genel hal olarak uslubun pekde içaçıcı değil sakin ve güzel bir diyalog içinde seninle tartışmak konuşmak isterim fakat daha önce neler yaazabildiğine ve konuları nerelere gtirip ne seviyeye indiğine canlı şahit oldum.Bunları sende kendin yapmış olarak biliyorsundur heralde.Biraz daha mantıklı ve saygılı olmak gerek...

Her şey bittide çözüldüde işimiz hurilere nurilere kaldı öylemi?Ayrıca hepsni okudum sadece islamla değil her türden din,kült,düşünce,tarih kitaplarıda okudum.Ama burda bunları çeteresini çıkacak değilim.Ben insanlık olsun aramızda anlaşılır durumlar olsun istiyorum ne haaret ederim nede hakaretlere tahammül ederim ben buyum efendi beğenirsen eğer.Saygılı ollan herkeze ondan 10 kat daha saygılı davranırım.

Saygılarımla...

walla
15-06-2009, 00:29
Bu forum için demedim genel hal olarak uslubun pekde içaçıcı değil sakin ve güzel bir diyalog içinde seninle tartışmak konuşmak isterim fakat daha önce neler yaazabildiğine ve konuları nerelere gtirip ne seviyeye indiğine canlı şahit oldum.Bunları sende kendin yapmış olarak biliyorsundur heralde.Biraz daha mantıklı ve saygılı olmak gerek...

Her şey bittide çözüldüde işimiz hurilere nurilere kaldı öylemi?Ayrıca hepsni okudum sadece islamla değil her türden din,kült,düşünce,tarih kitaplarıda okudum.Ama burda bunları çeteresini çıkacak değilim.Ben insanlık olsun aramızda anlaşılır durumlar olsun istiyorum ne haaret ederim nede hakaretlere tahammül ederim ben buyum efendi beğenirsen eğer.Saygılı ollan herkeze ondan 10 kat daha saygılı davranırım.

Saygılarımla...

o zaman nerde terbiyesizlik yaptı isem o başlıkda alıntı yap ve orada yaz.

prozac
15-06-2009, 00:32
Kişisel atışmalarla biryere varılamayacağı kanısındayım..

karadenizli
15-06-2009, 19:33
terbiyesizlik nerde, gösterebilirmisin.
Sen kuranı okudunmu, peygamberin hayatını, göğsü yeni tomurcuklanmış kızları vaad eden senin kitabın. sen en iyisi din değiştir, rahatla...

Merhaba EDİT :mad:

ben sana soruyum sen kuranı kerimi baştan sona okudunmu

peygamberin hayatını baştan sona okudunmu

SAna yemin ediyorum dostum o ayetin ettiği tasviri gerek klasik gerek günümüz modern romanlarında sürüsüyle bulabilirim

Ayrıca ayetin anlatmak istediği senin anladığın değil
oradaki hizmetçilerin tahmini yaşı

Geçenlerde meşhur yeni bir roman okudum yabancı
bu tür tasvirlerden sürüsüyle var bu tür demeyeyimde beter bi şekilde

EDİT

size göre bilim;dinin söylediği herşeyin tam tersidir

pervane
15-06-2009, 22:03
Bu kadar basit genellemeler ile tartışma mı olurmuş! el insaf yahu bu kadar da olmaz artık! tamam üzmez gibi hastalıklı yorumcular var ama konuyu tüm müslümanların cennet hayali ile yaşadığına bağlamak da neyin nesi?

prozac
15-06-2009, 22:43
Karadenizlim yine ağzından bal damlamıs ! (Bu ağız ne sana nede forumdan baska kımseye yakısmıyor )..Onlardan üzmez gibiler nasibini almalı..
İnsanların zaaflarını çıkara dönüştürenlerde ..

Cinsel istirmarda bulunan 6 ayda aklanır,yumurta fırlatan 8 yılda !

walla
15-06-2009, 23:48
Ayrıca ayetin anlatmak istediği senin anladığın değil
oradaki hizmetçilerin tahmini yaşı... karadenizliden türküler ve oyun havaları.
sen üzüm nedir bilirmisin, kücüğüne ÜZÜMCÜK derler. bi senin dinini anlatan hadis kitaplarını araştır, sonra kabile baskınlarında muhammedin ve yandaşlarının küçük kızlara ne yaptığını.

karadenizli
16-06-2009, 00:26
Ayrıca ayetin anlatmak istediği senin anladığın değil
oradaki hizmetçilerin tahmini yaşı... karadenizliden türküler ve oyun havaları.
sen üzüm nedir bilirmisin, kücüğüne ÜZÜMCÜK derler. bi senin dinini anlatan hadis kitaplarını araştır, sonra kabile baskınlarında muhammedin ve yandaşlarının küçük kızlara ne yaptığını.

Yahu islam tarihi ile ilgili bilgileri müslümanlar yazar
yüzde 1 i ise ya yahudi kökenli bilgilerdir yada uyduruk

şimdi sen h.z muhammedin küçük kızlara ne yaptığını soruyorsun
eğer kötüyse yani bunu hadis kitaplarının yazmaması lazım
yoksa hadis kitaplarını yazan müslüman alimler peygamberlerinin ne kadar kötü olduğunumu anlatmak istemişler ne kadar iyi olduğunumu

yoksa onların anlatmak istediklerini pis bir oyunla çevirmekmi nasıl turan dursun mantığı

baskın diyorsun hangi yüzyıldan tarihe bakıyorsun kabile diyorsun anlattığın devir hangi devir 21. yy tepesinden oturmuş konuşuyosun

baskın yiyenlerde baskın yapanlarda şikayetçi değil çünkü herkes hatasını kusurunu biliyor herkes kendini biliyor ne yapılması gerektiğinide....

orası 7. y.y anlıyomusun
h.z muhammed ömrünün sonuna kadar tehdit altında yaşadı
kaç defa suikast girişiminde bulunuldu
ülkesinden kovuldu

Bütün bunlar olunca avrupa insan hakları mahkemesine başvuramazdı
çünkü o yüzyıl 7. y.y

En el hak
17-06-2009, 18:26
yorumların tamamını okumadım,
şayet h.üzmezi hala masum göstermeye çalışanlar varsa
benim onlara tavsiyem,kesinlikle bir pskoloğa görünmeleri
yada aykülerini ölçtürmeleri

bir arkadaşım var adı nusret,alkolü bırakıp namaza başlamış.dedim nusret alkolü bırakman iyide
neden esrara başladın

ozgur_beyin
17-06-2009, 21:58
sevgili karadenizli, üzücü olan şuki sen islamın gönlüne yakın bölümlerini ve kaynaklarını biliyorsun biliyorsun. senin düşünce iklimine ters gelen bölümleri ve konuları birilerine fatura ederek gönlünü ferah tutmaya çalışıyorsun.
örneğin serahsi'nin mebsut adlı bir külliyatı var. ve islam dünyasında ağırlığı olan bir külliyattır. ve 31 cilttir . bu 31 ciltin 20 si mevzu(uydurma) hadislere ve tenkitine aittir geri kalan 11 cilt sahih sanılan hadislerin anlatımına aittir
kütübi sitte yazarlarının en ünlüsü buhari yüzbine yakın hadis toplamış ve bunun ancak onda birini kitabına almıştır. bu elek çilere imamı azam da dahildir.
''eğer kötüyse yani bunu hadis kitaplarının yazmaması lazım'' diyorsun ve bunda yanılıyorsun.
çünkü diyanet senin gibi düşünmediği için hadis ayıklama kampanyası başlatmış ve çalışmalar devam ediyor. ne zaman biter bilmiyorum.
yine bilmediğin bir şey
islam aleminin(türkiyede) bir kısmı islamın sevimsiz buldukları yönleri ibni sebe adında
yaşamamış bir yahudiye yüklerler. bu yaşayıp yaşamadığı mechul adam islamın günah keçisidir.
bu büyük zındığın hakkında büyük islam!! mücahidi necip fazılda bir kitap döşenmiştir.
önce ona buna dalaşıp hakaret edeceğine iyi öğrenmen lazımki.
ezikliğini hakaretle izale etme yoluna gitmezsin.
bazı yönlarden ben seni osmanlı hanedanını ''veliyullah'' mertebesine çıkaran
kör bAKIŞLI TARİHÇİLERE BENZETİYORUM.
yahu bir hüsyin üzmez işi nereler getirdi bu sitede

karadenizli
17-06-2009, 22:53
sevgili karadenizli, üzücü olan şuki sen islamın gönlüne yakın bölümlerini ve kaynaklarını biliyorsun biliyorsun. senin düşünce iklimine ters gelen bölümleri ve konuları birilerine fatura ederek gönlünü ferah tutmaya çalışıyorsun.
örneğin serahsi'nin mebsut adlı bir külliyatı var. ve islam dünyasında ağırlığı olan bir külliyattır. ve 31 cilttir . bu 31 ciltin 20 si mevzu(uydurma) hadislere ve tenkitine aittir geri kalan 11 cilt sahih sanılan hadislerin anlatımına aittir
kütübi sitte yazarlarının en ünlüsü buhari yüzbine yakın hadis toplamış ve bunun ancak onda birini kitabına almıştır. bu elek çilere imamı azam da dahildir.
''eğer kötüyse yani bunu hadis kitaplarının yazmaması lazım'' diyorsun ve bunda yanılıyorsun.
çünkü diyanet senin gibi düşünmediği için hadis ayıklama kampanyası başlatmış ve çalışmalar devam ediyor. ne zaman biter bilmiyorum.
yine bilmediğin bir şey
islam aleminin(türkiyede) bir kısmı islamın sevimsiz buldukları yönleri ibni sebe adında
yaşamamış bir yahudiye yüklerler. bu yaşayıp yaşamadığı mechul adam islamın günah keçisidir.
bu büyük zındığın hakkında büyük islam!! mücahidi necip fazılda bir kitap döşenmiştir.
önce ona buna dalaşıp hakaret edeceğine iyi öğrenmen lazımki.
ezikliğini hakaretle izale etme yoluna gitmezsin.
bazı yönlarden ben seni osmanlı hanedanını ''veliyullah'' mertebesine çıkaran
kör bAKIŞLI TARİHÇİLERE BENZETİYORUM.
yahu bir hüsyin üzmez işi nereler getirdi bu sitede

İyide peygamber hırsızlık yaptı diye bir rivayet söylense onadamı inanacağız

Ne yapalım ona da inanalım bari

Yahu söyledikleri öğretileri belli

Bunların dışında birşey yapmaması lazım

Kuran-ı kerimin değindiği onu uyardığı çok ufak diyebileceğimiz hatalar yapabilir

Ama islamın tam tersi bir rivayet duyduğumuzda bunu kabul edecek halimiz yok

İşine geleni kabul ediyorsun diye birşey söz konusu olamaz
Tabiki işime geleni alacağım benim inanma gerekçem o zaten
sizde bizim kabul ettiklerimizden hareketle bizi eleştirmek zorundasınız
Mesela al sana namaz
varmı karşı çıkan eleştir babam eleştir müslümanlar namaz kılıyor de çok zararlı de

Yoksa turan dursun 1989 un kasım ayında cuma namazına gitti gibi bir rivayete inanamayız
Çünkü turan dursun o tarihte cuma namazına gitmez gitmemesi lazım

O kişi bu şeyi yapmaz yapmaması lazım bu onun hayatına ters
Anlamak istersen anlarsın özgür beyin

walla
17-06-2009, 23:13
şimdi sen h.z muhammedin küçük kızlara ne yaptığını soruyorsun
eğer kötüyse yani bunu hadis kitaplarının yazmaması lazım
yoksa hadis kitaplarını yazan müslüman alimler peygamberlerinin ne kadar kötü olduğunumu anlatmak istemişler ne kadar iyi olduğunumu



Merak etme hadis kitaplarında bunlar kötü değil aksine övgü ile anlatılıyor.
bu arada sen nasıl müslümansın kendi dinini bir ateist kadar bilmiyorsun yuh sana.


bir arkadaşım var adı nusret,alkolü bırakıp namaza başlamış.dedim nusret alkolü bırakman iyide
neden esrara başladın .... HARİKA....

ozgur_beyin
18-06-2009, 00:18
karadenizli tenkit edilen herhangi bir inancın ritüelleri değil . en basitinden en gelişmişine kadar tüm inançlarda ritüeller vardır.
ritüel olmadan inanç olmaz.
zigguratlarda (amerikadaki aztek ve inkalarda) insanların canlı canlı kalpleri çıkarılıyordu .
sebebte güneşin tekrar doğması içindi bu vahşet bile dini ritüeldi hemde rahipler tarafından.
yei gelmişken söyleyeyim. dinlerin kökenide sümerdir
sümerlerde tabiat güçleri birer tanrıydı o zamanın insanları bu tabiat güçlerindeki enerjiyi somuta evriltmişlerdi. insanlar bu evrilmedeki inceliği anlamaya başladığında tanrılar somuttan soyuta dönmüştü.
bu soyut kavramlar sonunda somut tanrılara dönünce göğede çıktılar bunun sonucu tanrı göğe çıktı daha sonraları peygamberler çıktı ilginç melekler zuhur etti.
sümer inançlarında islamdaki büyük meleklerin izlerini sürmek mümkün.
yani senin inançlarının kökenide sümer. bu sümer tanrıları romalılarda antik yunanda
başka başka isiler aldı ama yaşamaya devam etti .
bira iddialı bir laf olacak ama senin allahında mardukun başka bir versiyonudur
sümer inançlarından atkilenen antik yunan bir felsefi düşünceye doğru evrildi
ve bu islamada geçti pek bazı çevrelerde rağbet görmesede ''vahdeti vucud'inancıda yunan kökenlidir.
islam niye felsefeye ihtiyaç duydu dersen onun sebebide dinin kendisinde yatmaktadır.
daha akademik ve derun düşünen islam adamları dinin basitliği onlara yetmeyince dini
felsefe sayesinde derinlik ve gizem kazandırdılar.
bazı şeyleri daha iyi anlaman için sana cemil sena'ın ''ALLAH FİKRİNİN TEKAMÜLÜ''
kiabını okumanı öneririm

KızıL
18-06-2009, 02:03
ahh nusret ahh esrara neden başladın???

ozgur_beyin
07-07-2009, 22:44
ben her zaman sötlerim'' islamın aklı kadının apışarsında kalmıştır've öyle devam edecektir bunun en iyi örneğini byükalim!! ve düşünür!! cübbeli söyledi

Nakşibendi Tarikatı'nın İsmailağa Kolu'nun etkili ismi Cüppeli Ahmet Hoca resmi internet sitesinde yayımladığı fetvasında oyuncak bebek kriterlerini açıkladı: "Öyle bebekler yapıyorlar ki, saçlarını tarıyorlar, uzun bacaklı falan, bunlara izin yok. Normal insanı tahrik edecek gibi. Tıpatıp bebekler, üstelik çıplak gibi."


insan bu kadar kendine güvensiz olurmu ? bu kadar sapık düşünceli olurmu hayretki !hayret

pervane
08-07-2009, 00:00
Sabah haberlerini dinliyordum bugün, günlük gazete başlıklarını okuyan spiker bu haberi okuduğu sırada dayanamayıp yarıda kesti okumasını:)
iyi bir tavırdı, kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz, bu nasıl bir zihin diye isyan edebildi ancak sonra toparlandı!
bu adamların ağızlarından dökülen her sözcük güzel servis yapılıyor. yayanların hiç mi suçu yok!

eylemsel
08-07-2009, 16:00
hüseyin üzmezle ilgili aklımda şöyle bir kare kaldı. mahkeme çıkışı 20 li yaşlarındaki karısının ''erkegimin kanatları altındayım''http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon10.giftavrıdır. Müslüman kadın her koşulda kocasının yanında olurhttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon10.gif

kafasikarisik
10-07-2009, 15:23
Yeni Afgan yasası kocaya, cinsel ilişkiye girmek istemeyen eşini aç bırakma hakkı verecek.
Dünyadan gelen tepkiler üzerine Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai tarafından "tecavüzü yasal hale getirdiği için" geri yollanan yasa "küçük" değişikliklerle tekrar Karzai'nin önüne geldi. Kabineden onay alan yasa Karzai tarafından onaylandı.

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=O_yasa_yeniden_gundemde&tarih=10.07.2009&Newsid=248099&Categoryid=30

Sakın karşı filan çıkayım demeyin. Kardeşim "milli irade" ne diyorsa o. Siz darbecimisiniz? Meclis yasa yapmış, Kabine onaylamış, Cumhurbaşkanı imzalamış. ABD demokrasi getirdi, Afganistan onu geliştirdi demokrasi ve insan haklarında tavan yaptı, darısı başımıza diyelim. Hem Karzai çok iyi giyiniyor, en iyi giyinen lider o.

ozgur_beyin
14-07-2009, 23:22
üzmez sonunda ait olması gereken yere döndü .yani hapishaneye

perseus
14-07-2009, 23:29
üzmez sonunda ait olması gereken yere döndü .yani hapishaneye
:) günün en güzel haberiydi.:happy:

mhmd
16-09-2009, 16:00
Adalet yerini bulmuştur.

http://www.haber7.com/haber/20090916/FLAS-Huseyin-Uzmeze-13-yil-hapis.php

pusi
16-09-2009, 17:25
Adalet yerini bulmuştur.

http://www.haber7.com/haber/20090916/FLAS-Huseyin-Uzmeze-13-yil-hapis.php

Nihayet.
Allaha şeriata inanan birisinin şeyini kesmeleri gerekmezmiydi?

Bence bu tip mahkumlara yaşamak istedikleri düzenin kurallarını uygulamak gerekiyor.

Ne dediniz?
-Allaha, kurana, muhammede inanan şeriat çığırtkanlığı yapan dini bütün bir müslümanım efendim...Allah şahidimdir.
-Şahidi bilahare dinleriz.
-Suçunuz nedir?
-Küçük bir kıza cinsel istismar, taciz, tacavüz girişimi..
-Şahidi dinledik.
-Gereği düşünüldü!!!
-Kesin bunun şeyini.

thunderpoint
16-09-2009, 18:57
Adalet yerini bulmuştur.

http://www.haber7.com/haber/20090916/FLAS-Huseyin-Uzmeze-13-yil-hapis.php

Evet ama çağdaş adalet; asla şer'i değil!

Talak 4: "Kadınlarınız içinden âdetten kesilmiş olanlarla henüz âdetini görmemiş bulunanlardan eğer şüphe ederseniz (iddetlerinin nasıl olacağında tereddüt ederseniz), onların bekleme süresi üç aydır. Gebe olanların bekleme süresi ise, yüklerini bırakmaları, doğum yapmalarıdır. Kim Allah'tan korkarsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir." (Elmalılı tefsiri)

ozgur_beyin
16-09-2009, 19:02
..... kıl ağarmış ve heva'sının peşindeki üzmez hala yalan söyleyip yalana sarılıyor.
komploymuşta bilmem neymiş utanmzlık boyutunu aşmak buna denir herhalde

mhmd
17-09-2009, 08:54
"Allaha şeriata inanan birisinin şeyini kesmeleri gerekmezmiydi?"

Gerekmezdi.
Böyle bir cezanın varlığını bilmiyoruz.

"Talak 4:"

Sn. thunderpoint,

Alıntıladığınız ayetin tecavüz ya da taciz ile alakasını gösterdiğinizde daha aydınlatılmış olacağız.
Suçun adı zinadır.
Bakmanız gereken yer de Talak 4 değil, Nisa 15-16, Nur 2-3 olmalıydı.

Biraz amiyane tabirler kullansa da Sn. ozgur-beyin'in tespitlerine katılmamak elde değil.

pusi
17-09-2009, 10:33
"Allaha şeriata inanan birisinin şeyini kesmeleri gerekmezmiydi?"

Gerekmezdi.
Böyle bir cezanın varlığını bilmiyoruz.


Bakara

179 - Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz

Bence gerekirdi.
Bilmiyorsanız öğrenmek çok zor değil.

Ayrıca bu sitede müstehcen kelimelere ceza konusunda üyelere karşı çifte standart uygulandığını 194 no lu iletiyi okuduktan sonra anlamış bulunuyorum.

...... kıl ağarmış

Aynı ifadeyi ben yazsam iletim asılmazdı ve ceza alırdım.
Sizi tebrik ederim.

ozgur_beyin
06-03-2010, 04:10
VAKİT'İN BİR TECAVÜZCÜSÜ DAHA ORTAYA ÇIKTI


02.03.2010 15:20

Karakter boyutu :

--------------------------------------------------------------------------------

Dinci kesim içerisinde önemli yer tutan bir isim var.
Onun adı: Mustafa İslamoğlu.
İslamoğlu’nun başını çektiği “Akabe Grubu” olarak bilinen büyük bir cemaati var.
Hilal TV’nin sahibi olan Mustafa İslamoğlu Vakit ve Yeni Şafak Gazeteleri’nde köşe yazarlığı yapmasıyla bilindi, tanındı. İslamoğlu; Vakit’te Arif Çevikel, Yeni Şafak’ta Sami Hocaoğlu müstear isimlerini kullandı.
Son dönemde Gülen Cemaati ile de yakınlaşan İslamoğlu, geçtiğimiz Haziran ayında ABD’ye yaptığı seyahatte Fethullah Gülen’i ziyaret etti.
İslamoğlu, son dönemde orduya karşı atılan adımlara verdiği destekle de biliniyor. İslamoğlu’nun Akabe Vakfı ve Hilal TV’si sık sık Taraf’a reklam veriyor.

İslamoğlu’nun sırrı

Mustafa İslamoğlu’nun İslamcı kesim içinde herkesin bildiği ama “kol kırılır yen içinde kalır” diyerek saklanan bir sırrı var.
O sırrı bir Müslüman dergi açıkladı.
O dergi İBDA düşüncesine yakınlığıyla bilinen Baran dergisi.
Baran dergisi ilk olarak 28. sayısında olayı gündeme getirdi.
Habere göre Mustafa İslamoğlu’nun 1981 yılında hakkında kesinleşmiş bir hapis cezası vardı. Bu cezanın nedeni İslamoğlu’nun küçük bir erkek çocuğuna tecavüz etmesiydi.

Çocuk emanet ediliyor

Yıl 1980…
İslamoğlu’nun Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’nde öğrenci olduğu günler...
Aslen Kayserili ancak Ankara’da yaşayan ve Mustafa İslamoğlu ile tanışan M.D. isimli şahıs, İslamoğlu’ndan oğlu T.D’ye dini konularda ders vermesini istedi.
İslamoğlu’nunteklifi kabul etmesi üzerine M.D. oğlu T.D.’yi Kayseri’de yaşayan babaannesine bıraktı T.D. geceleri babaannesinde kalırken, gündüzleri İslamoğlu’ndan dini konularda dersler aldı.

Tecavüze uğruyor

Ve bir gün...
T.D’nin babası M.D. Ramazan Bayramı nedeniyle Kayseri’nin Develi ilçesine geldiğinde oğlunu rengi sararmış ve dudakları morarmış gördü. Oğluna ne olduğunu sordu. Oğlu “rahatsızım” cevabını verdi. Ancak çocuğun amcaları T.D’yi sıkıştırdığında acı gerçek ortaya çıktı.
Devamını Baran dergisinin 28. sayısında yayınladığı dava dosyasından okuyalım: “Kendisinden daha samimi davranan amcaları Sami ile Mevlüt’ün mağduru sonradan konuşturmaları üzerine olayı onlardan işittiğini, bunların aktarmasına göre sanığın mağduru dudaklarından öptüğünü, penisini kıçını oynayıp karıştırdığını, banyoda yıkadığını hatta arkadan ırzına geçtiğini duyduğunu olayın ortaya çıkmasından sonra aslen Develili olan ancak Ankara’da avukatlık yapan her iki tarafın yakın aile dostu Mehmet Boyvada Develioğlu isimli bir şahsın olayın gerçek içyüzü hakkında bilgi toplamak ve değerlendirme yapmak için tarafların yakınlarından oluşan bir aile meclisinde olay ile konunun tartışıldığını, sanığın yakınlarının onun bu suçu işlemiş olabileceği kanısına vardıklarını bildirerek sanıktan şikayetçi olduğunu söylemiştir.”

Polis ifadesi

Tecavüze uğrayan T.D. ise polise verdiği 13 Ağustos 1980 tarihli ifadesinde şunları anlatıyordu: “Yanında Kuran kursu eğitimi gördüğü sanığın (Mustafa İslamoğlu) kendisini zaman zaman sıkıştırıp dudaklarından öptüğünü, önüne tutup ayıp hareketler yaptığını, hatta bir gün ablasının evinde banyoya sokarak kendisini yıkadığını, ordan dışarı çıkıp somyanın üzerine yatırınca da pantolonunu ve külotunu çıkartdığını, yüzü koyun yatırarak anüsüne bir şeyler sürttüğünü sonra bir ara kan gördüğünü…”

Şikayet daha sonra Adli Tıp Kurumu’na yansıdı. Adli tıp uzmanı Dr. Şahin Türkboyları tarafından düzenlenen ilk raporda: mağdurun anüs mukazasında eritem eve ekimoz tesbit edildiği, anüse küt cisimle bir darbe yapıldığı tespit edildi ve İslamoğlu’nun T.D.’ye tecavüzü kanıtlandı.

Ülkücülerin iftirası

İslamoğlu ise verdiği ifadede ailenin “ülkücü” görüşe sahip olduğunu, kendisinin “Akıncı” görüşe sahip olması sebebiyle iftiraya maruz kaldığını söyledi.

Mahkeme şahitlerin beyanları, Adli Tıp raporu ve mağdurun ifadesi doğrultusunda İslamoğlu’nu TCK’nın 414/1 maddesin göre cezalandırdı. Adli Tıp raporuna göre İslamoğlu çocuğa tam olarak tecavüz edememişti. Cinsel birleşme tam olarak gerçekleşmemişti. Mahkeme ırza geçmeye teşebbüs suçundan 2 buçuk sene ceza verdi.
TC Develi Ağır Ceza Mahkemesi’nin 1980 / 77 esas nolu, 1981 / 63 karar nolu davasına Mahkeme Başkanı 19030 sicil nolu Metin Yüksel’in kararına göre İslamoğlu’nun cezası kesinleşti.

Babası "sapık" dedi

Baran dergisi olayın peşini hiç bırakmadı. 35. sayısında Mustafa İslamoğlu’nun babası Ahmet İslamoğlu’nun oğlu hakkında Ali Eren Hoca’ya yazdığı mektubu yayınladı.
Mektupta İslamoğlu’nun babası "Muhterem Hocam Mustafa'nın dâl (sapık) ve mudilliği (saptırıcılık), baba olarak bizi çok huzursuz etmektedir. Salahına dua etmekteyiz. Sizlerden de ıslahına dua istirham etmekteyiz” diyordu. Babası Mustafa İslamoğlu ile ilişkisini kesmişti.
Baran dergisi 98. sayısında ise mahkemenin verdiği kararın resmi evraklarını yayınladı.

Konu üzerine konuştuğumuz haberi yapan muhabir Aydın Alkan ise Odatv’ye bu konuyu neden haberleştirdiklerini anlattı. Alkan açıklamasında İslamoğlu’nun çalışmalarının İslami kesime zarar verdiğini, bu tür insanların sapkınlıklarını bu nedenle deşifre ettiklerini anlattı. Alkan, son dönemde rantçı, sapkın eğilimlerin İslamcı kesimde artmasından rahatsızlığını dile getirdi. Alkan, kendilerinin bu kesimlerden ayrışmaya çalıştıklarını, bu nedenle “bizdendir” diyerek kimseyi kollamadıklarını anlattı.

Odatv’yi de eleştiren Alkan, “dinci, İslamcı, Müslüman” diyerek anılan kesimin bir bütünlük oluşturmadığını, içinde her akımda olduğu gibi çürük elmaların bulunduğunu, samimi Müslümanlar’ın İslamoğlu ile bir tutulmamasını rica etti. Alkan, her fikir akımının kendi içinde bu tür eğilimlerle mücadele etmesini önerdi.

Barış Terkoğlu
Odatv.com

İşte Baran’ın “kol kırılır yeni içinde kalır” düşüncesini gütmeyerek, 98. sayısında yayınladığı o belge...
http://www.odatv.com/n.php?n=vakitin-bir-tecavuzcusu-daha-ortaya-cikti-0203101200

ozgur_beyin
06-03-2010, 04:11
http://www.odatv.com/images/pdf2%281%29.jpg

mhmd
06-03-2010, 13:33
İnsani hata/suç/günah konulu bir haber.
Savunulacak hiçbir tarafı yok.
Hatayı/suçu/günahı işleyen kim olursa olsun karşılığını görmeli.
Görecek de.

Savunduğu fikirde lanetlenmiş bir günahın ağırlığını kaldırabilecek vicdanlar hakkında ayrıca bir başlık lazım.

vartor
06-03-2010, 17:16
O vicdanlardan bolca bulunmasa, heryer gunluk guneslik olurdu. Dini, imani, ne olursa olsun, hatta olmasin, kilifina uydurur bu tiplerin vicdani. Kendilerini hic de suclu bulmaz cogunlukta; Tahrik edilmistir, pas verilmistir, veya icine seytan girmistir....mazeretler sonsuzdur genellikle.

ozgur_beyin
06-03-2010, 19:32
inanan insanların en büyük zaafı din adamlarına veya ağzından allah lafzı düşürmeyenleri
kesin çok karakterli ve dürüst insan zannediyorlar.
bu üzdende kolay güvewniyorlar bu tip adamlarda bu güvwn duygusunu kötüye kullanıyorlar. ve kullanmaya devam edeceklerdir. taki toplum din adamlarınında ötekilerden farksız olduğunu idrak edene kadar