PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah emparyalist midir?

atheist87
19-05-2008, 20:52
bu gerçekten ciddi bir sorun dünyanın büyük bir çoğunluğunda dinci siyasetçiler halka daha dürüst ve çekici geliyor. bu liderlerin tamamı emparyalizmi kabullenmiş ve halka benimsetmişler emparyalizmin gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeleri dahada fakirleştirdiği çok açık bir gerçek fakat siyasetçilerin kendi yanlışları muhalefet edenlere karşı sürekli komünist,kafir ilan ederek yaptıkları her şeyin doğru olarak halka lanse etmeleri ne kadar doğrudur? Allahın ekonomik görüşü varmıdır varsa bu görüş emparyalizm midir?

imhotep
20-05-2008, 05:15
Güzel bir soru :D

Allah'ı bilemem ama (Zaten sözüm ona bilinmezdir) dinlerin hepsi istisnasız emperyalisttir.

İlerici yönleri olmamış mıdır ? Olmuştur...

Ama bu daha çok eski çağlardadır ve o ilerici yönünün olduğu dönemlerde bile çoğu zaman emperyalist olmuştur. Hele hele günümüzde bu durum vurgulamaya gerek olmayacak derecede nettir.

Din adı altında, Allah adı altında bu dünyada ne tür günahların saklandığını biliyoruz.

Lestat
20-05-2008, 05:57
doğu ülkelrinde islam sosyalizmi diye bir şey çıkmış..sosyalizmin temellerini islama dayandırmışlar islamın "eşitlikçi" yanından yararlanmışlar tabii..emperyalist ya islami sosyalizm dinler ve tanrı nabza göre şerbet durumunda

Kumru
18-11-2008, 19:15
Tanrının emperyalist olup olmaması senin Tanrınla olan ilişkindir.Mesela müslüman toplumların algıladıkları Tanrı anlayışına baktığımızda genel bağlamda,teknolojiyi sevmeyen,muhafazakar gb görünmekte ki ,gelişmiş hiç bir müslüman toplum yok.Ve bu toplumlar emperyalizme boyun eğmişlerdir.Bu Avrupa toplumlarında da vardır ama daha aza indirgenilmiş şekilde yada Tanrının ikinci planda olması...Bence bu Tanrıdan değil,dinlerden kaynaklanmaktadır ki Tanrı "Ben sana bir beyin ve düşünme güdüsü verdim.Aklını kullansaydın,herşeye inanmasaydın,banane de diyebilir=)

bjkgokay
22-11-2008, 15:20
Bence Gayet Güzel Bir Soru Olmuş Bu

Allah Emperyalist midir?? Dinlerdeki tanrıların Hepsi Emperyalisttir. Bütün Dinlerde Belkide Çelişmez Olguların Başında Sabır Şükür Ve Dua Vardır(İlahi Dinler Kastım). Var Olanla yetinme duygusunun verdiği susma sinme duyguları insanları emperyalist düzenin oyuncağı eden bir baş yapıt aslında

Burda İslama Göz Atmak Gerekiyo Aslında Büyük(!) Çelişkisiz(!) eşi benzeri olmayan(!) Tanrının sözü olduğunu söyleyen(!) Kurana Baktığımızda Tanrının Bile Bizi Ne kadar yalnız Bıraktığını Görüyoruz

Evrensel Olarak Gönderilen(!) Kuranda Neden Acaba Arap Medeniyetinden başka Olaylar Yeralmamıştır. Arapların o zaman en büyük özelliği olan kölelik olgusu neden tamamen atılmamıştır bunları bilemiyoruz. Yazana da soramadığımızdan dolayı susuyoruz Şimdi Kurandan bir Ayet vermek istiyorum Azhap 50. Ayet Tanrımız Kölelikle İşçilikle Uğraşmazken Muhammedin Karılarıyla Uğraştığını Görüyoruz Büyük Bi Konu Tabi Sonuçta onlarca Karısı Cariyesi var Muhammedin Tabi Kuranda da Bi ayeti Olacak Bu Normal(!) Zaten Orda Onun Yerine İşçilere Emekçilere seslenseydi anormal olurdu Niye mi Dersiniz Çünkü İşçiyi Emekçiyi Gözeten Bi Tanrı Olurdu Oda Muhammede uymazdı

DinlerinTanrısının(!) Getirdiği Emperyalist düzeni zaten Görmekteyiz Bunun için Gözlük takmayada gerek Yok. Ancak Bunun İçin Leninin (Sosyalist Olmasanızda) Din Üzerine Yazdığı Yazıyı Okumanızı Tavsiye Ederim

Herkese Saygılarım Ve Sevgilerimle

evrensel-insan
22-11-2008, 17:57
Saygideger arkadaslar;

Allah, tarih sahnesine ciktiginda ve insanoglu icin bir kullanim araci haline geldiginde; henuz dunyada emperyalizm yoktu. Eger, Allah'a bir emperyalist sifati yakistiriliyorsa; ve bu o tarihlerde emperyalizmin olmadigi gozonune alinarak yapiliyorsa; demekki; Allahta, tarihe ayak uyduruyor, gelisen dunyaya gore fikrini degistiriyor demektir.

Iste, insanoglunun cilesi; tarih hangi donem de olursa olsun; gununun dunyasiyla; o tarihe bakip degerlendirmek.

Aslinda, sasmamak lazim; Allah kavramini ortaya atan insanoglu; her tarihsel donemde, Allahini degerlendirirken; ya ona baglanma, ya da ondan uzaklasma temelinde; onu gunune tasimak isteyecektir. Herhalde, bu insanoglunun Allahla olan iliskisindeki; bir dogal yanasimdir.

Cunku; Allah neder? Insanoglu ona neyi dedirtirse, onu. Eeee, gunumuz insanoglu da; ona ilkel toplumun ozelliklerini dedirtmeyecek tabi, gununun ozelliklerini dedirtecek. Boylece, kendi degisen dusunce icerigini; Allaha' da tasiyacak. Oyuzden, bu soruya verilecek cevap; her soruyu soranin verecegi cevapla paraleldir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

imhotep
05-12-2008, 00:18
Allah falan hikaye. Ama olsa bile karşı olunmalıdır. Bu kadar eşitsizlikçi ve gaddar bir varlığın o yetkiyi nereden aldığı sorgulanmalıdır.

Saygılar

emrekalkavan
05-12-2008, 01:01
ayetullah humeyni antiemperyalistti..biraz araştırmanız yeterli :D

zenith
11-12-2008, 00:32
Nasıl olsun ki? Bu konuda beyan ettiği her hangi bir şeyi işitmedim takip ettiğim kadarıyla.
Ancak, insanların elinde oyuncak haline gelmiş Tanrı, tabi ki, gıyabında, kulları tarafından emperyalist bir hale getirilmiştir.
Soru, "Tanrı emperyalistleştirilmiş midir?" olsaydı, buna yanıtım, acil bir evet olurdu.
Öteki türlü, günahını almış gibi olmuyor muyuz?

Saygılarımla

Onursal Bedirhan
11-12-2008, 01:34
insanların uydurdukları tanrı emperyalist olabilir.

Lakin benim hayalini kurduğum bir tanrı var ve bunca zülme eşitsizliğe kayıtsız kalamaz. Bu yüzden yaşama mudahale etmiyor. Belki öldüğümüzde...

breymin
11-12-2008, 17:46
Allah emperyalistmidir deyilmidir bilmem ama ona götüren yol kominizmdir kaynaklari kardesce paylasmakdir.saygilar

emrekalkavan
12-12-2008, 18:38
Allah emperyalistmidir deyilmidir bilmem ama ona götüren yol kominizmdir kaynaklari kardesce paylasmakdir.saygilar

ehli beyt imamlarının bu konudaki görüşleri var..

KızıL
12-12-2008, 20:40
çok büyük ihtimalle uydurulan tanrı öyledir...

yucemanitu
12-12-2008, 22:07
ayetullah humeyni antiemperyalistti..biraz araştırmanız yeterli :D

Emperyalizm nedir? Kapitalizm olmasa Emperyalizm diye bir şey olur mu? Antikapitalist olnadan antiemperyalist olunur mu? Antiamerkancılık=antiemperyalizm midir?

emrekalkavan
12-12-2008, 23:05
Emperyalizm nedir? Kapitalizm olmasa Emperyalizm diye bir şey olur mu? Antikapitalist olnadan antiemperyalist olunur mu? Antiamerkancılık=antiemperyalizm midir?

emperyalizm bildiğim ve anladığım kadarıyla sömürücülük ve yayılmacılıktır.. insanların emeklerini sömürmektir.tabiki kapitalizm olmasa emperyalizm olmaz.ama sosyalizm veya komunizm olsa veya gelse emperyalizm ortadan kalkmaz .. yani kapitalizmin yerine komünizmi koyalım ki emperyalizm ve sömürü ortadan kalksın mantığı yanlıştır..ki bunu sovyetler birliği örneğinde gördük. sovyetler birliğinin nasıl emperyal bi devlet haline geldiğini ben görmedim ama okudum en azından.. neyse söyliceklerim şimdilik bu kadar.. anti amerikancı olmak şahsi kanaatimce ayrı bi konudur ..rahmetli imam humeyninin dediği gibi 'Büyük Şeytan' amerika yla yapılan her türlü anlaşma ve girişilen her türlü ortaklık iki yüzlü amerika nın kucağına düşmekle sonuçlanır..

yucemanitu
13-12-2008, 06:24
Rahmetli imam Humeyni ne yapmış da antiemperyalist olmuş bu sözü dedi diye mi?
Bak araştırırsan şöyle bir şey de var: ABD Cumhurbaşkanı "CARTER" resmi bir konuşmasında şöyle dile getiriyordu: "İran'da öyle bir iş yaptık ki; İran'lılar on sene sonra anlayacaklar".
http://www.turkboard.com/iran-nasil-humeynici-oldu-vt157537.html

emrekalkavan
13-12-2008, 06:58
Rahmetli imam Humeyni ne yapmış da antiemperyalist olmuş bu sözü dedi diye mi?
Bak araştırırsan şöyle bir şey de var: ABD Cumhurbaşkanı "CARTER" resmi bir konuşmasında şöyle dile getiriyordu: "İran'da öyle bir iş yaptık ki; İran'lılar on sene sonra anlayacaklar".
http://www.turkboard.com/iran-nasil-humeynici-oldu-vt157537.html (http://www.turkboard.com/iran-nasil-humeynici-oldu-vt157537.html)

tamam işte... humeyni bariz bi şekilde anti-amerikancı ,amerikan düşmanı bi adam..haberin kaynağı sol renkli bi site olmasına rağmen bu bariz bi şekilde anlaşılıyo .. humeyni nin kişiliğinde mi bi çelişki var? onu mu diyosun ?tam anlayamadım .. carter ın dedikleriyse klasik amerikan tipi zaten.. 10 sene sonra neyi anlamış iran halkı ?humeyni halkın yüzde 98 inin desteğiyle kurmuştu şimdiki rejimi.. hala da çok sevilir ülkesinde..bizdeki atatürk misali..biz nasıl atatürkü seviyorsak,oranın halkı da humeyniye aynı gözle bakar.. şimdiye şu zamana bak 52 tane islam ülkesi var ..ama amerika sadece iran a düşmandır. neden sadece iran amerikaya kafa tutabiliyo da diğer 51 tane islam ülkesi böyle uşak oluyo? kısacası sayın atlas, humeyni nin yaptığı ülkesini bağımsızlaştırmaktı, amerikanın ve sovyetlerin pisliklerinden temizlemekti ülkesini .. tam bağımsız iran yaptı iranı .. sitenin devrimci dedikleri de sovyetlerin irandaki kalıntılarıydı (tudeh partisi)..asıl devrimi yapan islamcılardı..

AteistTürk
13-12-2008, 19:49
Çin de Amerika'ya kafa tutuyor:) dostum.

İran bağımsız ama halk bağımsız mı günümüzüde

Kadınlar örtünmek zorunda
Saçlar şöyle bölye olmayacak

emrekalkavan
13-12-2008, 20:02
Çin de Amerika'ya kafa tutuyor:) dostum.

İran bağımsız ama halk bağımsız mı günümüzüde

Kadınlar örtünmek zorunda
Saçlar şöyle bölye olmayacak

müslüman ülkelerden bahsediyorum ateisttürk..çin tabiki tutar amerikaya kafa..kaç milyar nüfusu var.. güçlü ekonomileri var.
kadınların örtünmek zorunda olması devletin ideolojik aygıtlarıyla alakalı bi şey. o ayrı konu..

yucemanitu
13-12-2008, 20:23
Emre ne dediğimizi anlayamamışsın ben de AteistTürk de şunu diyoruz Amerika hakkında olumsuz şeyler söyleyen herkes antiemperyalist değildir. Bu arada sol bir site değil o ama istersen sol bir siteden de link verebilirim. Grev yapan hak arayan işçileri bir anda gırtlaklamak ne kadar antiemperyalistliktir. Humeyni'nin başa geçmesinde hiç ABD parmağı yok zannediyorsun değil mi? Musaddık gibi Batılı emperyalistlerin işine gelmeyecek adımlar atsa o da kalamazdı orada. Bir başka Müslüman ülke olan Irak'la hegemonya mücadelesi içindeyken kullanıyordu adam hadi emperyalizme karşı savaşalım söylemini. Bir de Müslüman ülkelerde bu söylemi kullanmak her zaman prim yapar hem İslamcıları hem solcuları çeken bir söylem. Son olarak antiamerikancılık eşit değildir antiemperyalistlik. Ayrıca antiamerikancılık da söylemde kalıyor zaten. Emperyalistler İran'a böyle müdahale edecek (Musaddık gibileri devirecek vs.) istedikleri gibi darbeler organize edip yönetimi değiştirecekler (Zamanında TC'de de aynını yaptılar) ee sonra başa kendilerine zarar vereni geçirecekler. Demek ki bu ABD çok saf. Şu an AKP'nin söylemlerine bakarsan onlar da yok "IMF'ye gırtlağımızı sıktırmayız!" diye masaya yumruk vurup aslan kesiliyor. Aynen Humeyni yani. İç politikadaki gözboyamalar bunlar.

AteistTürk
13-12-2008, 20:40
Emre ne dediğimizi anlayamamışsın ben de AteistTürk de şunu diyoruz Amerika hakkında olumsuz şeyler söyleyen herkes antiemperyalist değildir. Bu arada sol bir site değil o ama istersen sol bir siteden de link verebilirim. Grev yapan hak arayan işçileri bir anda gırtlaklamak ne kadar antiemperyalistliktir. Humeyni'nin başa geçmesinde hiç ABD parmağı yok zannediyorsun değil mi? Musaddık gibi Batılı emperyalistlerin işine gelmeyecek adımlar atsa o da kalamazdı orada. Bir başka Müslüman ülke olan Irak'la hegemonya mücadelesi içindeyken kullanıyordu adam hadi emperyalizme karşı savaşalım söylemini. Bir de Müslüman ülkelerde bu söylemi kullanmak her zaman prim yapar hem İslamcıları hem solcuları çeken bir söylem. Son olarak antiamerikancılık eşit değildir antiemperyalistlik. Ayrıca antiamerikancılık da söylemde kalıyor zaten. Emperyalistler İran'a böyle müdahale edecek (Musaddık gibileri devirecek vs.) istedikleri gibi darbeler organize edip yönetimi değiştirecekler (Zamanında TC'de de aynını yaptılar) ee sonra başa kendilerine zarar vereni geçirecekler. Demek ki bu ABD çok saf. Şu an AKP'nin söylemlerine bakarsan onlar da yok "IMF'ye gırtlağımızı sıktırmayız!" diye masaya yumruk vurup aslan kesiliyor. Aynen Humeyni yani. İç politikadaki gözboyamalar bunlar.

Doğru söze ne denir?:cool:

Göz Boyama özetliyor herşeyi