Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim ve simetri
Uzun zamandır düşünmekteyim bu konuyu ve mantıklı bir açıklamasını bulamadım henüz.
Hayvanların ve insanların %99.9 u simetrik bir yapıya sahipler.
Doğal seçilim canlı bedeninde simetriye neden gerek duymuştur?
evolution
25-05-2008, 13:30
simetri kavramı basit bir dille denge olarak tanımlanabilir. dengeyi doğadaki düzen,kararlı yapı olarak betimlersek kısa ve öz bir sekılde simetriye olan bu eğilim acıklanabilir.
antiateistee
25-05-2008, 14:15
evrimcilerin asla cevap veremeyeceği bir sorundur bu arkadaşlar simetri bir ölçüdür ölçülü olan her iş tasarlanmıştır. bu evren o kadar zekiymiş! ki maşallah herşeyi düzene koyuyor arkadaşlar beyin yıkanması olayını bu siteye girince çok iyi anladım
gozeneli
27-05-2008, 09:51
Ya Antiateistee işkembeden atma Richard Dawkins'i oku. Birşeyler okuda gel
antiateistee
27-05-2008, 11:11
Söylede Okuyalim Bu Konuyla Alakali Bölümü
antiateistee
27-05-2008, 11:28
Canlilara bakarsaniz simetrik bir tarzda olusmuslardir(yaratilmislardir bize gore, kor evrim olusturdu size gore).
Evrimsel sureclerde hangi etmenler, hangi mutasyonlar hangi dogal secilim faktorleri canlilarin simetrik bir yapida olusmasina sebeb olmus olabilir.
Mesela kafanin iki yaninda kulak, iki goz, iki burun deligi, iki yanda el(bide ortada 3. cusu olsaydi daha iyi olmazmiydi mesela).
Yada evrimsel surecler cesitlenim sacildiginda neden hep benzer calilarin cikisina sebeb olmus olabilir
Her insan degisik serkillerd olmazmiydi yani kimisi dort gozlu kimisi 2 gozlu kimisi tek gozlu
kimisi iki gozlu ama gozlerden biri buyuk biri kucuk
3 gozlu ikisi normakl simetrik insan gozu bir digeri kartal gozu mesela
Yada kulak her hayvanda ayni islevi gordugune gore her hayvan icin seklen ve islevsel fatrkli kulaklar nasil olusmus olabilir.
Kor evrimsel surecler file fil kulagi insana insan kulagini nasuil ayarlamis olabilir.
ayrıca doğal seçilim bunu açıklayamaz eğer evrim olsaydı elbette bi kaç simetrik hata olurdu bir kulak diğer kulakla aynı olmayabilirdi ve bunun da diğer türlerden güçsüz olduğu anlamına gelmez ve doğal seçilimi etkilemezdi fakat neden her canlı simetrik kendiliğinden oluşma ihtimali sıfır olan şeyleri bırakın artık materyalist felsefeyi yıkan ve tanrının varlığını açıklayan 3 temel esas 1 simetri 2durağan olmayan ve sürekli sıfat değiştiren hareket 3 tasarım olay bitmiştir
gozeneli
27-05-2008, 22:49
Niye önceden düşünmedim ya haklısın gözler bakışmlı ( simetrik). Demeki bir yaratıcı yapmıştır bunu.
Aynı sakat bebekleri, yapışık ikizleri,iki cins arasında olanları yarattıgı gibi!!!
Dawkins'e gelince bütün kitabı okumakta fayda var.
Materyalist felsefeye gelince bu ulusu sogan ve yersem kardır diyenler kimler acaba ,hoca takımı degil mi?
Uyan artık.
Sn. antiateistee,
Yazınızı ve nedenlerinizi okuyunca aklımıza, yine bu sitede linki verilen bir beyamcanın youtube görüntüleri geldi!
antiateistee
29-05-2008, 02:58
önyargılarınızdan kurtlun derim ben her gördüğünüz hocaya karşı bi garazınız var onlar muhakkak yobazdır düşünmezler bilmezler hiçbirşeyden anlamazlar gibi sıfatları yapıştırmaktan vazgeççin bence asıl komik olan sizsiniz evrim gibi bir saçmalığa körü körüne inanan bi insanlar topluluğuna diyeceğim birşey yoktur faraziyeden oluşan bir teori ve boşluklar hep tesadüfle dolduruluyor net bi açıklama yapan yok bana adam gibi açıklayın evrimi gösterin ama yok hep açıklanmayan yerlerde bir gün açıklığa kavuşturulacaktır demekten başka çareniz yok eğer bir insan tasarımcısız ortaya çıkabiliyosa ben bu dünyadaki tüm tasarımlara tasarımcısız damgasını yapıştıracak kadar ileri giderim. geçmişten günümüze kadar gelen tarihi eserlerin kendiliğinden oluştuğuna neden inanmıyosunuz bana bir açıklayın lütfen topraktan bi çanak çömlek çıksa hemen bir insan yapısıdır diyosunuz da insana gelince neden öyle demiyosunuz yobaz olan kim merak ettim doğrusu.
Kimi dinci simetride kimide asimetride buluyor Allahı.
Simetri var Allah yaratmış,asimetri var Allah yaratmış sen inandıktan sonra herşeyde bulrsun inandığını.
Bizim inançlı üyemiz simetride bulmuş ,başkasıda asimetride
''Vücudumuzdaki Asimetri Yüce Allah’ın Hikmetli Yaratışının Bir Delilidir''
http://harunyahya.net/V2/Lang/tr/Pg/WorkDetail/Number/7918
thunderpoint
29-05-2008, 05:10
Bence en simetrik olanları kafadan yapışık doğanlar...:confused:
gozeneli
29-05-2008, 06:23
Bilim delil ister , öne atılan tezin ispatını ister. Bilimsel düşünceyi benimseyenler bildiklerini biliyorum şu şu nedenlerden der.Bilmediginide şu an bilmiyorum der.
Ama batıl inançlılar Kuran'da ne yazıyorsa dogrudur der.
Aradaki fark budur.
antiateistee
29-05-2008, 07:40
yine demogoji yine aynı tas aYNI hamam asimetri sadece tek başına bi anlam ifade etmez fakat simetriyle birleşirse bir anlam ifade eder simetri varsa gerisini açıklamak hikmete yüklenebilir ayrıca ben harun yahya takılmıyorum bu bilinsin
antiateistee
29-05-2008, 09:00
Kimi dinci simetride kimide asimetride buluyor Allahı.
Simetri var Allah yaratmış,asimetri var Allah yaratmış sen inandıktan sonra herşeyde bulrsun inandığını.
Bizim inançlı üyemiz simetride bulmuş ,başkasıda asimetride
''Vücudumuzdaki Asimetri Yüce Allah’ın Hikmetli Yaratışının Bir Delilidir''
http://harunyahya.net/V2/Lang/tr/Pg/WorkDetail/Number/7918
aydoe çok bariz mantık hataları yapıyosun vazgeç bunlardan kimi dinci simetride kimisi asimetri de buluyomuş Allahı alenen yalan söylüyosunuz harun yahya bile simetriyi vurgulayıp asimetrinin de hikmetini anlatıyor tek başına asimetriyi kim anlamlı bulabilir Allah aşkına demogoji bunlar saçma verecek cevabınız yoksa saçmalamayın derim ben doğru düzgün kimse cevap veremedi ne yazık ki
:):):)Ya Allah senden razı olsun Anti hiç neşem yokken akşam akşam güldürdün.
Geliyorsun sorular soruyorsun ne güzel ama sorduğun soruların cevabını sen biliyormusun?
Hadi bakalım anlat bigbang nasıl oldu?
Olmadıysa olmadığını isbat et bakalım.
Simetri varmı bazı şeylerde var bazı şeylerde yok varsada yoksada niye ?
Haa soru çok cevap yok o zaman Allah var ,bu mantık mı Allah'ını seversen.
De ki ben inanıyorum tamam ama bilimle tanrı isbatlanmaz,tanrı zaten bilimin olmadığında ortaya çıkar.
Ne diyor doktor ölmek üzere olan kanserli hastanın yakınına Allah tan umut kesilmez diyor.
Ama ne yazık ki o hasta ölüyor Allah umutlara cevap vermiyor.
Labratuara girerken önlüğü giyer inancı dışarda bırakırsın,bilim materyalisttir.
sevgiler
antiateistee
29-05-2008, 09:22
ne güzel söylemişsin bilim materyalisttir
ama din madde üstü birşeydir
materyalist felsefe hayvanları model alan lanet birşeydir
alın sizin olsun
Uzun zamandır düşünmekteyim bu konuyu ve mantıklı bir açıklamasını bulamadım henüz.
Hayvanların ve insanların %99.9 u simetrik bir yapıya sahipler.
Doğal seçilim canlı bedeninde simetriye neden gerek duymuştur?
%99.9 karşılık %001 düşünme payı olarak sana ayrırdığı için çok üzgünüm onuda evrimle geliştir bence
Simetri olması için madde ve anti madde simetrisi olması gerekiyor. Halbuki bunun simetri degil de asimetri oldugunu biliyoruz.
Anti madde ancak labaratuvar ortamında yaratılabiliyor. Tanrının yarattıgı anti madde ile henüz karşılaşılmadı.
O halde tanrı her şeyi simetrik yaratmış deyişi boştur.
saygılarımla
evrensel-insan
19-06-2008, 01:16
Saygideger antiateistee;
Ne felsefe de ne de bilimde madde ustu diye bir kavram yoktur.Madde olmayan kavram vardir, o da dusunce olarak ifade edilmistir.Eger fizik ustu anlaminda bir terim kullanacaksan, o da felsefenin ana dali olan metafiziktir.Metafizik, fizik otesi demektir.Konusu ise; varligi ortaya koyma ideolojileridir.Bilinen ana ideolojiler, materyalizm ve idealizmdir.Bu iki ideolojide biribirine terstir.Idealizm' varligi icsel; materyalizm de dissal olarak ortaya koyar.MADDE YOKTUR DIYEN IDEOLOJI ISE POZITIVIZMDIR.Ayrica butun bu ideolojiler, mustakil var olan varliga deginmislerdir.
yucemanitu
19-06-2008, 01:20
Asimetrik bir canlı doğada çok savunmasız olur mesela asimetri gözlerde olsa düşmanını fark edemez. Herhangi bir asimetri varsa vücudunu iyi yönetemez.
1.Doğal seleksiyonla böyle bir tür yok olur.
2.Ortam şartlarının zorlaması asimetrik değil simetrik olmaya zorlar.
Bu yüzden canlıların çoğu simetrik. Çoğu diyorum çünlü
Bir kolu eksik , iki bacağı eksik, bir uzvu diğerinden çok daha az gelişmiş insanlar var ve bunlar asimetrik. Ayrıca 19. yüzyılda Tayland'da (O zamanki adı Siyam) doğan ikizler sırt sırta yapışıktı Amerika'ya gidip bir sirkte çalıştılar. "Siyam ikizi" deyimi oradan kalma. Şu an İngiltere'de iki kafalı bir kız var ve ilkokula gidiyor. Geçen sene ya da evvelki seneydi Bu kızı atv star gibi kanalların anahaber bülteninde gösterdiler. Yanlış anlamayın reklam amaçlı değil ama araştırmak isteyen olursa kaynak olsun Samanyolu'nda bir belgeselde iki kafalı kaplumbağa ve iki kafalı yılan gösterdiler. Yani asimetri var ama az.
evrensel-insan
19-06-2008, 01:29
Saygideger dilaver;
Eger bir simetri den bahsetmek gerekirse, algiya en guzel simetri kavramin kendisidir.Yani seyin yansisi veya sezgisinin algilarini ifade etmek kavramdir.
Kavramda seyle ozdeslestiginden simetri olarak algilanabilir. Yani kalem kavramina gore bir cizim yaparsak; kalem kelimesi ile, yapilan cizim ortusur.
Simetri seyin aynisi olduguna gore; bir seyin aynisinin ortaya konumu ancak, insanoglu vasitasiyla mumkundur.
Bunun disinda asimetri; simetri olmayan anlamina geldigi icin.Oyle veya boyle iki ayri seyden bahsediliyor demektir.Bu da yine algi konusudur.
HEM HERSEY BIRIBIRINDEN FARKLIDIR.HEMDE BU FARKLILIK BIR AYNILIK TEMELINDEDIR.EVRENSEL OLARAK BILINEN AYNILIK TA KAVRAMDIR.YANI AYNI KAVRAM KENDI ICINDE FARKLILIK GOSTERIR.
Saygilarimla;
evrensel-insan
bir seyin aynisinin ortaya konumu ancak, insanoglu vasitasiyla mumkundur
evrensel insan kelebek kanatlarını bu yukarıdaki iddian ile birlikte açıklar mısın bana. İnsanoglu vasıtasıyla mümkün olmasını tabii ki. :)
saygılarımla
evrensel-insan
19-06-2008, 02:14
Saygideger dilaver;
Insanoglu, kelebek kanatlarinin simetrik mi? asimetrik mi? oldugunu soyluyor. Sonucta hangisini soyluyorsa soylesin, kelebek kanatlarinin nasil oldugunu ifade eden insanogludur.
Oda konuyu ne kadar bilebildigine baglidir. Yani bugunku epistemolojik bilginin sinirinin cevabidir.
Yoksa, kelebek dile gelip-ki gelse bile insanoglunun konustugu dili konusamadigindan ne dedigi insanoglu tarafindan algilanamaz-"benim kanatlarim simetrik ya da asimetrik" dememistir.
Not: dilaver, biliyorsun neyin ne oldugunu ortaya koymak bir bakis acisidir. Umarim"Kanit nedir, ne degildir?" basliginda oldugu gibi, burada da karsilikli dialog kurmayiz, birbirimizin ayni olmayan bakis acisini algilamak icin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
haklısın evrensel
sana soru sormam hata idi, çünkü senin asla bir cevabın yok. Kelebeklerin insanlardan evvel olabildigini tahayyül bile edemezsin. Çünkü sana ve felsefene göre insandan evvel hiç bir şey yoktu.
Ama bu idealizm savunusunu her yaptıgın yerde ben seni teşhir etmek durumundayım, kusura bakma.
saygılarımla
evrensel-insan
19-06-2008, 02:27
Saygideger dilaver;
Ben yoktu demiyorum. "Var diyen ve var oldugunu ortaya atan insanogludur, baska bir varlik degildir-baska bir varlik olsa bile ortaya koyan, bunu insanogluna iletecek dialogu yok" diyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
yani evrensel insanoglundan evvel kelebekler yok mu idi. Ya da insanoglu tanımlamıyorsa madde yok mudur.
saygılarımla
evrensel-insan
19-06-2008, 02:43
Saygideger dilaver;
Dedim ya, algi bakis acisidir.
Ben yoktu demiyorum. "Var diyen ve var oldugunu ortaya atan insanogludur, baska bir varlik degildir-baska bir varlik olsa bile ortaya koyan, bunu insanogluna iletecek dialogu yok" diyorum.-e.i.
Insanoglu, tanimlamasini kendi turu arasindaki dialog icin yapar. Madde insanoglunun algisi disinda baska hangi varlik icin vardir?
Baska bir varlik icin olsa bile, bunu insanogluna nasil iletir, hangi ortak dialogla?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygıdeger evrensel, palavraya gerek yok, bak son derece net yazıyorum :
yani evrensel insanoglundan evvel kelebekler yok mu idi. Ya da insanoglu tanımlamıyorsa madde yok mudur.
Boşver algıyı falan şimdi. Senin bu konuda düşüncen var mı. Evet mi hayır mı. Düşüncem yok diyorsan eger, bir daha da bu konuları düşüncem diye yazmamanı istirham edeyim senden.
Yok benim bu konuda düşüncem var diyorsan o zaman cevapla ve tartışılsın.
saygılarımla
evrensel-insan
19-06-2008, 03:21
Saygideger dilaver;
Benden once, bir dunyanin ve kelebeklerin var oldugunu insanoglu soylemis zaten. Bende dunyaya geldikten sonra kelebegin ne oldugunu yine insanoglundan ogrendim.
Dunyanin da-veya insanoglu dahil herseyin- ne olarak ortaya kondugunu ve bu ortaya konusun eevrensel temelde sorgulama ve nedenlemesini yapmaktayim.
Boşver algıyı falan şimdi. Senin bu konuda düşüncen var mı. Evet mi hayır mı. Düşüncem yok diyorsan eger, bir daha da bu konuları düşüncem diye yazmamanı istirham edeyim senden.-
dilaver.
Sana daha oncede soyledim, bu tip sorular kisir sorulardir. Dolayisiyle cevapta kisirdir.
Unutma ki bir konuda yazilacak yazi, sadece senin bildigin ve uzerinde inatla israr ettigin bakis acisindan cikmaz.
Insanoglunun seye karsi baska bakis acilari vardir, seninkiyle ayni olmayan.
Benim bakis acim da bunlardan biridir.
Ustelik siteye yazilan yazilar, sadece senin bakis acinla algilanmiyor. Bakis acilari bir cesitliliktir.
Ama maalesef, ancak ayni bakis acisi biribirini algilayabilir. Senin bakis acin-ki klasik ve alisilagelmis-la benim yazdiklarimin hangi bakis acisiyla yazildiginin algilanmasi, maalesef mumkun degildir.
Burasi da, her turlu bakis acisina acik bir sitedir. Ben her yaziyi kendi bakis acisi bunyesinde degerlendiriyorum. Benim bakis acimla da nedenleyip sorguluyorum.
En azindan ne yaptigimi algilayabilecegini umuyorum.Eh, onu da algilayamazsan; baska da yapacak bir sey kalmiyor.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel sen şu basit soruya bile cevap veremiyorsun.
İnsanoglundan evvel madde var mı yok mu.
Bunun olası üç cevabı var :
a) var
b) yok
c) bilmiyorum
Yahu biraz dürüst ol ve bu üç cevabın birini seç, ya da varsa başka seçenek ekle. Ama böyle sen kaçacaksın ben kovalayacagım bu olmaz.
Dürüst olabilir misin evrensel ?
saygılarımla
evrensel-insan
19-06-2008, 03:56
Saygideger dilaver;
Oyle anlasiliyorki, senin bakis acinla cevap vermesem rahatlayamayacaksin. Eh, ne yapalim, seni rahatlatmak adina senin bakis acinla cevap veriyorum. Hazirmisin?. Ustelik senin bakis acinin"durustlugu" ne uymazsam, olmayacak.
İnsanoglundan evvel madde var mı yok mu.
Bunun olası üç cevabı var :
a) var
b) yok
c) bilmiyorum-dilaver
Cevap: Senin bakis acinla b) sikki olamaz, cunku bu gercegi gormemektir. Pozitivistler, birak oncesini, su an bile gercegi reddedip "Mustakil var olan varlik, yok " diyorlar.
Senin bakis acinla c) sikki diyemem, bu da benim bilgi, tecrube ve birikimime ters duser.
Senin bakis acinla geriye tek bir sik kaliyor, o da a) sikki.
Yani cevap a) sikki.INSANOGLUNDAN EVVEL MADDE VARDI. Oldu mu?
Ah birde sen, benim bakis acimla sordugum sorulara cevap verebilsen!
Saygilarimla;
evrensel-insan
Simetri olmasında anlaşılmayacak kafa karıştırcı ne var anlamadım.Şimdi canlıların sahip oldukları genetik malzeme iki ebeveynden geldiğine göre,iki tane göz olur.Üç tane olmaz çünkü; anormal durumlarda insanın göz rengi iki değişik renkte olabilir.Gözün biri mavi biri kahve rengi olabilir.İnsanda anne babadan gelen iki farklı gen fenotipte ikiside aynı anda ortaya çıkmış olur.Anne babadan gelen eşit DNAlardan üretilen bir insanda simetri olması gerekir.