Orijinalini görmek için tıklayınız : bu soruya cevap aranıyor.
antiateistee
25-05-2008, 14:35
ateist arkadaşlar öncelikle vereceğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum şunu merak ettim. neden illa ki tek bir hücreden meydana gelip sonrada ondan evrimleşelim ve bu halimizi alalım mesela birçok farklı hücreden çeşit çeşit canlılar oluşmuş olması mümkün olmasın illa ki aynı hücreden gelme fikri nerden gelir ki?
BenDeniz
25-05-2008, 22:20
Bu bir Kuram(bana göre hipotez).Bilim, tekrarlanabilenlerin üstünde çalışılabilinecek bir daldır.
Filimi geriye sarıp,ogünlere gidip,kaç hücreden ne oldu..? gibi sorular sorulumayacağı ve cevabı alınamayacağı için;bu ispat edilemez.
Akside iddia edilebilir,ama ispat edilemiyecektir.İspat edilemeyenin kesinliği olamayacağından,tek hücreden mi evrimleştik...çok hücreden mi çevrildik..? gibi sorular hep sorulacaktır.
''neden illa ki tek bir hücreden meydana gelip sonrada ondan evrimleşelim ve bu halimizi alalım mesela birçok farklı hücreden çeşit çeşit canlılar oluşmuş olması mümkün olmasın illa ki aynı hücreden gelme fikri nerden gelir ki?'' antiateistee
nerden çıkardın tüm canlıların tek bir hücreden evrildiğini bir sürü prokaryot bir sürü protoplazma dan bir sürü değişik hücresel yapılar oluşmuş ve bunların birleşimiyle doku ve organaller oluşmuş ve canlılar milyarlarca bir evrim sürecinde ortaya çıkmıştır.
Tabiki bu dönem içinde değişik kombinasyonlar oluşmuş ama bazıları yok olurken bazıları uyum göstererek yaşamı ve evrimi sürdürmüş.
antiateistee
25-05-2008, 23:13
bu sorumun cevabı değil canlılarda ufak tefek değişiklikler olması evrimin olduğu anlamına gelmez bu bir ikincisi birsürü doku ve organeller oluşmuş diyosun da bu hücreler tek bir canlıyı neden oluştursun birsürü canlı oluşmuş olabilir ve bu birsürü canlının da nesli tükenmiş olabilir doğal seçiilimin yeni bir canlı oluşturması imkansız bilindiği gibi nesli tükenen canlılar neden ara form olmak zorunda cvp verebilir misiniz
http://www.cumhuriyet.com.tr/cubilim/i/b150300.jpg
Balıktan Tetrapodlara
“Balıkbiyen” dizgesi en eksiksiz fosil kayıtlarından biri
Ichthyostega
Acanthostega
Metaxygnathus
Metaxygnathus
Ventastega
Elginerpeton
Panderichtys
385 370 355
Eustenopteron
Milyon yıl
''birsürü canlı oluşmuş olabilir ve bu birsürü canlının da nesli tükenmiş olabilir'' Doğru
''doğal seçiilimin yeni bir canlı oluşturması imkansız '' Yanlış
Bir sürü türden bir sürü canlıdan doğaya uyum gösterip gelişebilenler devam etmişler bazı türler ise yok olmuşlardır.
antiateistee
26-05-2008, 01:55
aydoe seninle olan sohbetimizde big bangin ispatlanmadığını şiddetle savunurken evrimin ispatlanmadığını neden aynı şekilde savunmuyosun bu ne çifte standart böyle
antiateistee
26-05-2008, 05:35
kusura bakmayın ama evrimi kimse bu halde savunmaz çoktan doğma olmuş eleştiri kabul etmez hale gelmiş
ademle havva ailesinin ensest ilişkisi sayesinde mi canlılık oluştu? bu daha mı mantıklı?
gozeneli
26-05-2008, 07:53
Bilim çok güzel birşey. Bazıları burda oyun oynuyorlar şunu ispat et bunu ispat et diye.
BİZ İSLAM dünyasında yaşasaydık BİLGİSAYAR , TELEFON,UÇAK,TIPTAKİ GELİŞMELER................................... olurmuydu?
Hala magrada uzun sakalla günde beş gün yat kalk eder kadınlarıda eve hapis ederdik.
AYDINLANIN ARTIK UYANIN.
antiateistee
26-05-2008, 10:05
öbür dünyada o bilgisayarlar telefonlar belki yardımına koşarlar : )
kalkandelen
26-05-2008, 10:30
antiateistee sorularin allahin varligini ispat ile yogrulmus..ama hala hamur ayni hamur..mayasiz..
allahin varligini ispat icin devamli cicekti bocekti,evrendi,gunesti,meniydi orneklelrinden gina geldi..
allah olsaydi bir tane guzel is yapamazmiydi?
mesela 4 yasinda kiza tecavuz eden tecavuzcuyu durdururdu..
9/11 de ucaklari durdururdu..
myanmar felaketini,kocaeli depremini durdururdu..
hic bir sey yapamadigina gore yok...ispat etmeye calismanizi kimse durdurmaz ama cok sacma degilmi...
ummetcilik,illa bir seye inanma tapma geleneginin devami bunlar..
metalheart
26-05-2008, 10:32
anti
ne zaman gittin de döndün öbür dünyaya ??
haberimiz olmadı bilsek karşılardık seni....
antiateistee
26-05-2008, 10:38
sen de görecceksin merak etme ama dönüşün olmayacak iyi düşün
metalheart
26-05-2008, 10:45
edenler düşünsün...
rahatım yaslanıyorum..
sen ne zaman gittin gördün geldin ondan haber ver sen ???
öbür dünyada o bilgisayarlar telefonlar belki yardımına koşarlar : )
orda haLa teknoloji yok mu? kuLLarın dünyasında biLe en iLeri teknoLoji varken...yani odun yerine akıLLı fırınLar faLan oLsa zebaniLerde yoruLmaz :) AHİRET TERAZİSİNDE tartıLır günahLar..beLLi miktara kadar günahın varsa 0-60 derece,daha yukarısı için 60-120 derece ....gibi.yahudiLikten önce yaşayan iLk çağ insanLarı ne yapacak çok merak ediyorum..yani hangi kategoriye girecekLer? konuyu biLe biLmiyorLar zavaLLıLar :)
''aydoe seninle olan sohbetimizde big bangin ispatlanmadığını şiddetle savunurken evrimin ispatlanmadığını neden aynı şekilde savunmuyosun bu ne çifte standart böyle''''kusura bakmayın ama evrimi kimse bu halde savunmaz çoktan doğma olmuş eleştiri kabul etmez hale gelmiş''
Sen odaya geldin bana bigbangi anlatın dedin bende bilmiyorum,bigbang olmamışta olabilir dedim ,şiddetle savunduğum bişey yoktur.
Sen verdiğim linkleri bir zahmet okusaydın ,okumadan alim olmaya çalışıyorsun.
Evrim halen devam ediyor ve gözlemlenebilmektedir.Bulunan kanıtlar ve bilim evrime aykırı bişey tespit etmemiş hala evrim yok diyorsun.
Sen sabit fikirlisin okuduğunu anlayamıyorsun veya işine gelmiyor anlamak istemiyorsun.
Birazcık kafası çalışan dinciler bile evrimi kabul etmiş savunuyor ve evrim Allah'ın yaratış tarzıdır demeye başlamışken ,evrim yoktur diyenle benim tartışabileceğim hiç bir şey olmaz .
Evrim halen devam ediyor ben gözümle gördüğüme de mi inanmayacağım yoksa Allah la aklını bozmuş geri kafalı bilim düşmanı metafizikçileremi?
antiateistee
26-05-2008, 22:56
evrim derken neyi kastediyosun önemli olan o elbetteki bi evrim var fakat bu darwinin kastettiği evrim değiliz bunu savunuyoruz asıl kafası çalışmayan sensin hakaret etmene gerek yok daha big bangi bilmeden evrimi savunuyosun bu senin kendini alim sanıp aslında bir hiç olduğunun göstergesidir kardeş kusura bakma. evrim yoktur diyenle benim tartışabileceğim birşey yoktur diyen bir yobazla asıl benim bi paylaşımda bulunmam mümkün değil seninle olan sohbetime burda noktayı koyuyorum.
Eğer onların iman etmemelerine şaşırıyorsan bil ki asıl şaşılacak olan, onların: “Ölüp toprak olduktan sonra biz yeniden mi yaratılacakmışız?” demeleridir. İşte onlardır Rab’lerini inkâr edenler. İşte onlardır boyunları tasmalı olanlar. Ve işte onlardır, hem de ebedî kalmak üzere cehennemlik olanlar
''ufak tefek değişiklikler olması evrimin olduğu anlamına gelmez'' antiateistee
'' evrim derken neyi kastediyosun önemli olan o elbetteki bi evrim var'' antiatestee
''Sen sabit fikirlisin okuduğunu anlayamıyorsun veya işine gelmiyor anlamak istemiyorsun'' aydoe
''asıl kafası çalışmayan sensin hakaret etmene gerek yok'' antiatestee
okuduğunu anlamadığın ve ne söylediğini bilmediğin ortada bak bakalım benim iletimde sana kafası çalışmayan diye bişey yazmışmıyım?
gozeneli
27-05-2008, 09:35
Haklısınız Antıateıstee öldükten sonra bilgisayar cep telefonu gibi şeyler bana faydalı olmayacak.
Ama aynı zamanda o kutsal saydıgınız Kuran'da size fayda etmeyecektir.
Öldükten sonra herhangi bir türlü bir yaşamın oldugunu ne zeka ile kabul ediyorsunuz?
Dogumadan önce ruhunuz nerdeydi? Ruhunuz yoktu degil mi? Yoktan var olmayı kabul ediyorsunuzda vardan yok olmayı neden kabul etmiyorsunuz?
Bilmiyorum kaç yaşındasınız ama o kadar yıldır uyutulmuşsunuz uyanın artık.
Muhamed savaşlarını kazanmasaydı, Araplar güçlenip silah zoruyla islamı yaymasaydı,çocuk yaşta insanlar islamla zehirlenmeseydi yeryüzünde kaç kişi müslüman olurdu?
Sonra beni öbür dünya ile cahennemle korkutamazsanız, benim gözüm açılmış aydınlıgı görmüş.
Siz o öcü masallarını ne yazık ki cahil bırakılan Anadolu insanına anlatabilirsiniz.
Uyan uyan uyan ,yeter uyudugun!!!!!!!!
antiateistee
27-05-2008, 11:16
''ufak tefek değişiklikler olması evrimin olduğu anlamına gelmez'' antiateistee
'' evrim derken neyi kastediyosun önemli olan o elbetteki bi evrim var'' antiatestee
''Sen sabit fikirlisin okuduğunu anlayamıyorsun veya işine gelmiyor anlamak istemiyorsun'' aydoe
''asıl kafası çalışmayan sensin hakaret etmene gerek yok'' antiatestee
okuduğunu anlamadığın ve ne söylediğini bilmediğin ortada bak bakalım benim iletimde sana kafası çalışmayan diye bişey yazmışmıyım?
okuduğunu anlayamıyosun ne demek arkadaşım sizin her şeyiniz çatışma çıkarmaya müsait bi de suçu bana atıyo önce sen dedin kardeşim sen hakaret ettin sataşan sensin bi de ne diyosun bırak bu işleri ya seninle hiçbirşekilde tartışmaya girmiyorum arkadaşım
antiateistee
27-05-2008, 11:19
Haklısınız Antıateıstee öldükten sonra bilgisayar cep telefonu gibi şeyler bana faydalı olmayacak.
Ama aynı zamanda o kutsal saydıgınız Kuran'da size fayda etmeyecektir.
Öldükten sonra herhangi bir türlü bir yaşamın oldugunu ne zeka ile kabul ediyorsunuz?
Dogumadan önce ruhunuz nerdeydi? Ruhunuz yoktu degil mi? Yoktan var olmayı kabul ediyorsunuzda vardan yok olmayı neden kabul etmiyorsunuz?
Bilmiyorum kaç yaşındasınız ama o kadar yıldır uyutulmuşsunuz uyanın artık.
Muhamed savaşlarını kazanmasaydı, Araplar güçlenip silah zoruyla islamı yaymasaydı,çocuk yaşta insanlar islamla zehirlenmeseydi yeryüzünde kaç kişi müslüman olurdu?
Sonra beni öbür dünya ile cahennemle korkutamazsanız, benim gözüm açılmış aydınlıgı görmüş.
Siz o öcü masallarını ne yazık ki cahil bırakılan Anadolu insanına anlatabilirsiniz.
Uyan uyan uyan ,yeter uyudugun!!!!!!!!
cahil bırakılan anadolu halkıymış o halk senden bin kat daha alim bin kat daha zeki bunda en ufak şüphem yok
gozeneli
27-05-2008, 22:56
Herşeyi tersinden anlama Antiateistee,
Ben hiç bir zaman kendi ulusum için aptal demedim.Öyle düşünseydim Türk bayragını ve Atatürk'ü avartarım yapmazdım.
Cahil bırakılmış dedim.
Kuranı bu kafaylamı okudunuz hep yanlış anlıyorsunuz?
antiatasitee Kardeşim neden bağırıyorsun neden bi yerletrini yırtıyorsun anlamış değilim doğrusu.Sen üniversite bitirdinmi master yaptınmı yok.o zaman o seviyeye gelmiş birisi ile tartışmaya giremezsin çünkü sen evrimini tamamlayamamış okuyamamış birisin alt tabakasın yani bilmem anlatabildimmi.Dün bu forum sitesini gördüm şuraya iki kelime yazdım (Tabi başta sizlere göre cahil olduğumu kabul ettim lise mezunuyum dedim) Hemen üstüme çıkılmaya başladı.Oysaki benim niyetim bir kaç soru sormak ve sizlerinde çok idda ettikleri konuda tartışmaktı.Nedir yani karşınızdaki insan değilmi tartışma yapmayacaksanız forumu neden açtınız arkadaşım.Veya müslümanlar girmesinmi dediniz.Madem bu forumu açtınız ve müslümanlar girmesin diye bişey yazmadıysanız herkez burda iddaa ettiği şeyi özgürce yazar.(Tabiki haddi aşmadan kimseye kırıcı olamdan).
sayın onur2
yanılmıyorsam sordugunuz şeyler ile ilgili size link verildi : www.evrimteorisi.org (http://www.evrimteorisi.org)
Madem ki kafanızda sorular var, bu siteyi inceleyin ve inceledikten sonra aklınıza yatmayanları paylaşın.
Ama siz cin olmadan peri çarpmaya kalkıyorsunuz ve biz geröekten bundan bıktık artık.
Siteyi ve yazılanları inceleyin ve buyrun tartışın, muhatap bulursunuz. Sizin tahsilinizin hiç önemi yoktur bizler için.
saygılarımla
Unbeliever
29-05-2008, 11:50
Bilim çok güzel birşey. Bazıları burda oyun oynuyorlar şunu ispat et bunu ispat et diye.
BİZ İSLAM dünyasında yaşasaydık BİLGİSAYAR , TELEFON,UÇAK,TIPTAKİ GELİŞMELER................................... olurmuydu?
Hala magrada uzun sakalla günde beş gün yat kalk eder kadınlarıda eve hapis ederdik.
AYDINLANIN ARTIK UYANIN.
Sevgili Gozeneli,
Bilim hakkında söylediklerine tamamen katılıyorum. Ama bilimde ve teknoloji de ülke olarak ilerleyemememizin bence islamiyetle veya müslüman olmakla alakası olmadığını düşünüyorum. Bence geri kalmışlığımızın tek sebebi, ezberci eğitim sistemi ve onun bize kazandırdıkları (!) + yanlı ve yanlış olarak bize ve size anlatılmış veya aktarılmış islamiyet (illaki islamiyete dayandırılacaksa geri kalmışlığımız). Millet aya giderken bizim onları bön bön seyretmemiz aslında bizim suçumuz...bunu islamiyete yüklemek ne kadar yanlışsa, saçma hadislerle ve Kur'an ın tam ve net olmadığını düşünerek eklenmiş kitaplara inanarak bilimi inkar edipte ondan yararlanmamakta o kadar yanlıştır. Yukarıda şekillendirdiğin müslüman tamamen demin dediğim yanlış islamiyet anlayışına ait. Buna bende karşıyım. Ama aydınlanmak illaki de ateist olmakla gerçekleşmez. ben buna da karşıyım. Aslında ben "Çarşı" grubundanım...herşeye karşıyım :) beşiktaşlıyım :):)..biraz latife katmak istedim...yanlış anlama olmasın...
Saygı ve sevgiler....
banned denmiş güzel denmiş :)
gozeneli
29-05-2008, 22:31
Sayın Believer,
Rumuzunuz bu olduguna göre neye inanıyorsunuz? Kuran'a mı?
Bilimde bir şeyin dogrulugunu ispat etmek için sonucun deneylerde hep aynı olması lazım.
Belki çocuksu bir örnek olacak ama şu örnegi vereyim-
Bir gölden bir hayvan su içiyor ve ölüyor bu tasadüf olabilir ama bakıyorsunuz her içen suyu içtikten sonra ölüyor bu bilimsel olarak suyun ölüme neden oldugunu ispatlar.
Bakalım Müslüman ülkelere hangisi bilimde ileri, hangisinde gerçek bir demokrasi var,Hangisi diger görüş ve düşüncelere saygılı?
Sudi Arabistan mı?
İran mı?
Kuveyt mi?
Mısır mı?
İndonazya mı?
Pakistan mı?
Ürdün mü?
Tunus mu?
Cezayir mi?
Nejara yamı?
Yemen mi?
Lübya mı?
Irak mı?
Suriye mi?
Daha sayayım mı? Bütün bu saydıgım ilkelerin bazıları zengin petrol zengini başka gelir kaynakları var mı? İnsanlıga bir bir yararları oldumu İslamın yükselişinde bu yana?
Unbeliever
29-05-2008, 23:25
Sayın Gozeneli,
Sadece şunu söyleyeceğim, verdiğiniz örneklerdeki ülkelerde afrika bölgesinde olanlar haricindekiler yıllar yılı mehzep çatışmalarına, mezhep öğretilerine, hadislere ve kuran dışı bilgilerin donanımıyla varlığını sürdürmüş, sadece ellerinde ki petrol kaynaklarının önemini anlayabilme kapasitesine sahip ülkeler. Bunlar zaten bu bilgi donanımlarla ilerleme veya gelişim gösterme gibi şeyleri yaşayamazlar...ben açıkçası islamiyetin bugünkü halini avrupanın ortaçağda ki karanlık zamanlarına benzetiyorum....İnsan hayatının, "Allaha küfür etti, öyle duymuşlar" diyerek bir türk berberini ölüm cezasına çarptıran Arabistanda çok mu önemli olduğunu düşünüyorsun? Neden değil?Çünkü onların yaşadıkları islamiyetle, mezhep islamiyeti ile, hurafelerle insan katletmek çok basit ve sevap....bunu düşünemeyecek kadar geri kafalı bir toplumdan sen nasıl bir gelişim göstermesini beklersin? Ben reformist değilim. Kurana inanırım. Allahın sistemine inanırım. Allahın bana göstermiş olduğu yolda ilerlerim. Kuranı oturur okurum. Başkasının yorumuna ihtiyaç duymadan. Bu kendimi ne kadar eğittiğimle ile alakalı tabi. Zaten bizi bizden ayıran da bu yorum farklılıklarıdır. Ülkemizin belki de bu geri kalmış ülkelerden farkı, düşünen insanların biraz daha fazla olmasıdır. Ama biz de ülke olarak yukarıda saydığım prangalardan kurtulmadığımız sürece gelişim gösterme gibi bir şansımızın olmadığını düşünüyorum.
birde geneli inanmayan bir ülkeden kübadan bir örnek verelim...
kübada her yıl dünyanın birçok ülkesinden gelen tıp öğrencileri eğitim görmekte..
kübada doktorlar gönüllü olarak artık allahın bile terkettiği insanları bulup tıbbi yardımda bulunmakta.. kübalı yaklaşık 500 doktor dünyanın bi çok ülkesinde gönüllü olarak doktorluk yapmakta.. kübada bebek ölüm oranı sadece 0.02...
kübada hastahane kapılarında kımse kalmıyor...
kübada her ailenin hekimi var....
kübada anne ölüm oranları o kıtanın en iyi istatisliğine sahip...
kübada en az dil bilen kişi 2 dil bilmekte....
Unbeliever
29-05-2008, 23:46
Sevgili Kızılordu,
Bence ülkeleri kurtaran yönetim biçimleri değil, yönetenlerin karakterleri ve eğitimleri ile ilgildir. Şunu iddia ederimki Küba nın başına bir arap koysanız o ülke fazla değil 5 sene sonra yaşanmaz hale gelir. Çünkü adamların görüşleri kıt. Ama bunu islamiyetle bağdaştırmak yanlış olur kanaatindeyim. Çünkü o arap yıllarca dar ve sabit bir fikirle yetiştirilmiş.Geniş düşünebilme yetisine sahip olmadığı gibi, herkesinde (dininden ötürü) onu gibi olması gerektiğini düşüneceğinden, herkesin onun gibi davranmasını isteyecektir. Kendini belki ülke başkanı değilde Kübanın şeyhi ilan edecektir. Sonra herkese bir tarafını öptürmeye çalışacak, sonra halk devrim yapıp o öptürmek istediği yeri.....neyse...yeminle bunlardan bahsederken bile sinirleniyorum.
Bak şimdi;
kübada her yıl dünyanın birçok ülkesinden gelen tıp öğrencileri eğitim görmekte..
""Tıp öğrenmek o geri kalmış ülkelerde var ama hala kadınlara dokunmanın günah olduğunu, bazı durumlarda allahın işine karışmak olmaz deyipte geri çekilmeleri sonucu ilerleme YOKKK!""
kübada doktorlar gönüllü olarak artık allahın bile terkettiği insanları bulup tıbbi yardımda bulunmakta.."" İşte bu insan olmakla ve insana değer vermekle alakalı""
kübalı yaklaşık 500 doktor dünyanın bi çok ülkesinde gönüllü olarak doktorluk yapmakta..""Araplardan hangisini gördün kendi ülkeleri dışında icraatlerini?ancak Seks için yurtdışına çıkarlar. Zannederler ki kendi ülkeleri dışında yapınca Allah onları görmüyor""
kübada bebek ölüm oranı sadece 0.02..."" Yorum bile yapamıyorum""
kübada hastahane kapılarında kımse kalmıyor...""Ne güzel""
kübada her ailenin hekimi var...."" Aile hekimi mi?Araplarda düşünebiliyormusun öyle birşeyin olabileceğini?Erkek olsa başını keserler, kadın olsa imam nikahını basıp 7. veya 8. eş olarak alırlar""
kübada anne ölüm oranları o kıtanın en iyi istatisliğine sahip...""5. sınıf vatandaş olan kadınların Araplarda anne olup olmaması neyi değiştirirki?Ölse nasıl olsa geride 4-5 tane daha var""
kübada en az dil bilen kişi 2 dil bilmekte.... "" Olurmuuuu?Arapça en kutsal dil..ondan başka dili öğrenmek GÜNAAAAHH!""
Kısacası, Araplar ve arap kökenli ülkeler, yanlış islamiyeti yaşayarak ve bunu dünyaya bu şekilde tanıtarak hem kendilerini aşşağılıyorlar hemde islamiyeti kötülüyorlar....
güzel yorumlamışsın arkadaşım ancak ben bunun ırksal bir mevzuat olduğunu düşünmüyorum sana kızmadan söylüyorum tüm akrabalarım dayı enişte teyze araptır! ve oralarda yaşarlar onlar beni yazın görüştüğümüzde bayanların yanına sokmaz potansiyel sapık muamelesi görürüm.. ancak kendi çocukları olan erkekler kuzenlerim salla ya gel gidelim derler çünkü inançsızlar bu şeylere inanmıyorlar...bakınız benim yaşadığım yere geliniz burda çok fazla arap var şunu sadece tarafsız aolarak söyliyeceğim bir inanan araplara bakın sunniside aleviside bu mahallede var birde yarım saat mesafede inanmayanların olduğu yere bakın! birisi pazar günü kapısını çaldığında seni yakacağı mangaldan et yemen için tutar bırakmaz.. diğeri boğmanı koyar tanımasada sohbet kurar.. ya diğerii valla bazen kapıyı bile açmıyorlar....
saygılar...
birisi pazar günü kapısını çaldığında seni yakacağı mangaldan et yemen için tutar bırakmaz.. diğeri boğmanı koyar tanımasada sohbet kurar
yahu ne güzel yermiş burası. Adresi ver de thunderpoint biraderim ile pazarları kapılarını çalalım. :)
saygılarımla
gel dostum gel valla adanadayım...
Guatemala mı? (Katolik Hıristiyanlar)
Paraguay mı? (?, Çoğunluğun Müslüman olmadığı kesin)
Brezilya mı? (Katolik Hıristiyanlar)
Güney Afrika mı? (?, Çoğunluğun Müslüman olmadığı kesin)
Merkezi Afrika Cumhuriyeti mi? (? Çoğunluğun Müslüman olmadığı kesin)
Lesotho mu? (Hıristiyanlar)
Kolombiya mı? (Katolik Hıristiyanlar)
Ruanda mı? (Katolik, Protestan Hıristiyanlar)
Malavi mi? (Protestan, Katolik Hıristiyanlar)
Angola mı? (Yerel inançlar, Katolik Hıristiyanlar)
Laos mu? (Budizm)
Daha sayayım mı? İnsanlığa bir yararları oldu mu?
Hı?
Unbeliever
30-05-2008, 00:27
Sevgili Kızılordu,
Eğer seni incittiysem gerçekten özür dilerim. Hiçte tarzıma uymayan bir şekilde ırkçılık yapmış gibi gözüküyorum bir evvelki yorumumda. Buradan senin vasıtanla kökenleri arap olan arkadaşlardan özür dilerim. O zaman bir evvelki yazımda arap olan yerlerin "Kendini ve dinini bilmez müslüman geçinen ama müslümanlık veya islamiyetle alakası olmayan cühela topluluğu" olarak değiştiriyorum. Bu arada bir inanan olarak beni de davet etmeni beklerim mangala :)....rakılar benden...
Not: Şimdi bu yazımı okuyan müslüman arkadaşlar (bazılarını bunların dışında tutuyorum) hemen diyeceklerdir, "herife bak hem islamiyetten dem duruyor hem de demlenmekten bahsediyor"...onlara cevabım şu olacaktır...günahı da sevabı da bana...ben bir koyunsam ve bacağımdan asılacaksam, bırakında asılacağım aparatı kendim seçeyim....herkesin dini kendine...
Guatemala mı? (Katolik Hıristiyanlar)
Paraguay mı? (?, Çoğunluğun Müslüman olmadığı kesin)
Brezilya mı? (Katolik Hıristiyanlar)
Güney Afrika mı? (?, Çoğunluğun Müslüman olmadığı kesin)
Merkezi Afrika Cumhuriyeti mi? (? Çoğunluğun Müslüman olmadığı kesin)
Lesotho mu? (Hıristiyanlar)
Kolombiya mı? (Katolik Hıristiyanlar)
Ruanda mı? (Katolik, Protestan Hıristiyanlar)
Malavi mi? (Protestan, Katolik Hıristiyanlar)
Angola mı? (Yerel inançlar, Katolik Hıristiyanlar)
Laos mu? (Budizm)
Daha sayayım mı? İnsanlığa bir yararları oldu mu?
Hı?
olduğunu sanmıyorum!!
rakılar senden olmasada gel :) burda boğma içeriz.. ama bak bilesin adanada allah çok fazla anılır.. hele içki masasında daha fazla alınmaca yok:)
Unbeliever
30-05-2008, 01:53
Tamam gelirim.Davetin için teşekkür ederim. Bu arada Allahın adını içki sofrasında ananların sorunudur. beni bağlamaz.:)kişi kendinden sorumludur. Değil mi?
Irksal, değil dinsel geri kalmışlığın nedeni. Rönesans'da hristiyanlar dinde reformu gerçekleştirmişler, ondan sonrada tutabilene aşkolsun.
İslamiyet'in bilimin, insan haklarının ve özgürlüklerin önüne koyduğu engeller kalkarsa müslüman toplumlarda ilerleyip, gelişeceklerdir.
Örneğin hristiyan araplarla, müslüman arapların yanyana yaşadığı yerlerde bulundum aradaki fark uçurum, her konuda.
Selamlar.
Unbeliever
30-05-2008, 04:12
Sevgili Vgm,
Katılıyorum ama bence islamiyet değildir engeller koyan. Onun uygulanış biçimidir. Yanlış tedavi hastayı ya öldürür ya da süründürür. Tedavi şeklini doğru bilen veya bilmeye çalışan, yani islamiyeti her türlü hurafeden ve çıkar hesaplarından arındırma becerisini gösterebilecek her müslüman toplum ilerleme gösterecektir. Hepimiz tarafından bilinen bir gerçek vardır. Dinler (bu herhangi bir din olabilir) var oldukları yani gönderildikleri günden itibaren istismara ve ranta açık sistemlerdir. İnsanoğlu hayvanlardan farkı olan düşünebilme yetisinin avantajlarını bu yönde de kullanmıştır. bu iyi bir avantaj mıdır? Bazıları bu sistemlerden ceplerini doldurup rahat yaşamayı seçmişlerdir. diğerleride araştırmadan, okumadan, körü körüne o bazılarının belirlediği kıstaslar içinde dinlerini yaşadıkları için hep sefalet içinde kalmışlardır. Bu musevilikte de hristiyanlıktada müslümanlıktada vardır. İşte bu nokta da o sefalet içinde yaşayanların silkinip, hurafelerden arınması, tedaviyi bulması gerekmektedir.Bence böyledir....
Saygılarımla
gozeneli
30-05-2008, 08:04
Sayın Mhmmd,
hangi din olursa olsun ilerlemede engel oldugunu kabul edip benim örnegime diyer örnekler verdiginiz için sagolun.
kesinlikle mesele budur ırksal değildşr çünkü geri kalmış ırkların dünya üzerinde başka yerde yaşıyan ırkdaşlarını görünce farkı anlayınca hemen ırksal olmadığını anlıyoruz ancak aynı dine inanca mensup olmaları ortak sorunun ne olduğunu kulağımıza fısıldıryor...
Sn. gözeneli,
Rica ederim ne demek, vazifemiz.
Siz her türden din dediniz de hemen aklımıza geldi.
Bir iki tuşa bastık, bakın neler çıktı;
Almanya:
Din: Protestan %34, Roma Katolikleri %34, Müslümanlar %3.7, diğer %28.3
ABD:
Din: Protestan %52, Roma Katolikleri %24, Musevi %1, diğer %12, inançsız %10 (2002)
Avusturya:
Din: Roma Katolikleri %73.6 , Protestanlar %4.7, Müslümanlar ve diğer %21.7
Belçika:
Din: Roma Katolikleri %75, Protestanlar ve diğer %25
Beyaz Rusya:
Dinler: Doğu Ortodoksları %80, diğer (Roma Katolikleri, Protestanlar, Museviler ve Müslümanlar) %20 (1997 verileri)
Danimarka:
Dinler: Evangelist Lutherciler %95, diğer Protestan ve Roma Katolikleri %3, Müslümanlar %2
Fransa:
Din: Roma Katolikleri %83-88, Protestan %2, Musevi %1, Müslüman %5-10, inançsız %4
Hollanda:
Din: Roma Katolikleri %31, Protestan %21, Müslüman %4.4, diğer %3.6, inançsız %40
İsrail:
Din: Musevi %76.4, Müslüman %16, Arap Hıristiyan %1.7, diğer Hıristiyan %0.4, Dürzi %1.6, diğer %3.9 (2004)
İsviçre:
Din: Roma Katolikleri %41.8, Protestant %35.3, Orthodoks %1.8, diğer Hıristiyanlar %0.4, Müslüman %4.3, diğer %1, belirlenmemiş %4.3, inançsın %11.1 (2000)
Japonya:
Din: Shinto ve Budizm %84, diğer %16
Kanada:
Din: Roma Katolikleri %42, Protestanlar %40, diğer %18
Rusya:
Din: Rus Ortodoksları, Müslümanlar, diğer
Norveç:
Din: Norveç kilisesi %85.7, Pentecostal %1, Roma Katholikleri %1, diğer Hıristiyanlar %2.4, Müslüman %1.8, diğer %8.1 (2004)
Kaynak, http://www.ulkeler.net/index.htm
gozeneli
30-05-2008, 21:52
Sayın Mhmmd,
Yeni örnekler verdiginiz için sagolun ben kesinlikle İngiltere,Almanya ve Türkiye ile ilgili olarak tek elden örnekler vermek istiyorum.
İngiltere'de ve Almanya'da Türkiye'de oldugu gibi yeşil sermaye, basın yoktur, evet ulusun çogunlugu kendini bir dinin üyesi sayabilir ama Türkiye'deki gibi degil.
Hadi öyle olsada o en son saydıgınız ülkeler Almanya,ABD,Fransa gibi ülkeler teknolojik ve hoşgörü bakımından bizden ne YAZIK Kİ üstün bu acaba Hristiyan oldukları için mi?
Hayır ,kendi sorumun yanıtını izninizle ben yanıtlayayım renosans (yenilenme) den geçtikleri için. Bu zan ediyorum Vgm tarafından öncede belirtilmişti.
Londra'da yaşayan Evrensel İnsan'a sorun Londra'da kaç kişi kiliseye gidiyor.Eski İngiltere başbakanı Blair dinin kendisi için önemli oldugunu söylediginde nerdeyse gülünç duruma düştü.
Kısaca o son saydıgınız ülkeler kagıt üzerinde dindar olabilir, ama ben biliyorum, Avrupa'da özellikle gelişmiş kuzey ve batı Avrupa'da din hiçte önemli degil.
Vereceginiz başka örnekler var mı?
Sn. gözeneli,
Din mevhumunun hiç önemli olmadığını tahlil, teşhis ve tespitinizden dolayı tebrik ederiz.
Başka bir tanığımız yoktur.
Sn. gözeneli,
Din mevhumunun hiç önemli olmadığını tahlil, teşhis ve tespitinizden dolayı tebrik ederiz.
Başka bir tanığımız yoktur.
:)
:) abi mahkemede hakim beye anlatır gibi konuşmuşsun...
gozeneli
01-06-2008, 06:30
Sayın Mhmmd,
din varsayımının ilerlemede önemli olmadıgını kabul ettiginize göre dine artık gerek yoktur.
Ayrıca dinin bir engel oldugunu İslam ülkelerin bu yüzden geri kaldıgını kabul ettiginize göre çok iyi anlaşıyoruz.
Saygılarımla
Sn. gözeneli,
Siz anladınız onu...
sosyalist-R
01-06-2008, 20:40
kızılordu yoldaş rakılar mangallar olmuyor böyle yavv:) yakınolsan bu pazar sendeydim
allahlarıda alırdık yanımıza ohh muhabbet ....bu arada trakyalım iyi içerim haberin olsun :)
trakyalısın demek varmıdır sizde yunan rakısı? maksat çeşit olsun bea :)
evrensel-insan
02-06-2008, 02:11
Saygideger arkadaslar;
Londra'da yaşayan Evrensel İnsan'a sorun Londra'da kaç kişi kiliseye gidiyor.Eski İngiltere başbakanı Blair dinin kendisi için önemli oldugunu söylediginde nerdeyse gülünç duruma düştü.-gozeneli
Benim daha oncede belirttigim gibi, din, dini icerik ve dini yasam tarzi iliski ve iletileri tamamen bireyseldir. Kimse kimsenin bu konudaki degerlerine mudahele etmez, herkes hak ve ozgurlukler temelinde bireysel yasamini-kendine gore- surdurur.
Sadece ilk ve orta ogretimde, dini icerikli ve sirf erkek veya sirf kiz icerikli okullar vardir.Bu konuda tutucu ve secici olan aileler cocuklarini bu tip okullara gonderebilirler.
Ayrica belirli bir sayiya erismis bir kokenin kendi kokensel dil ve dini ogretimini veren kurumlar, devletin ekonomisine bagli sivil kuruluslar eliyle yurutulur. Tamamen kanuni ve devletin maddi destegini almis durumdadir.
Yuksek ogretimde ve kamusal alanda ise boyle bir ayrim yoktur. Her turlu geleneksel,dini kokensel giysi serbesttir. Herkes kendi milli-dini kokensel temelinin getirdigi giysiyi giyebilir.
Bu onun bireysel hak ve hurriyetidir. Bu konuda kimse kimseye mudahele etmedigi icinde-cunku hukuk engeli vardir-bu tip bir yasam, hicbir zaman toplumsal bir sorun olmaz.
Britanya'da yasamsal iliskiler ANTIAYRIMCILIK temeline oturtulmustur. Kimsenin hangi dine ve etnik kokene mensup oldugu, resmi belgelerde belirtilmez. Ancak kisinin kendi ifadesiyle belirtilebilir.
Mesela hastahanede yatmaniz gerektigi zaman, musluman oldugunuzu belirtirseniz; size verilen yemek domuz etini icermez. Yapilan arastirmalar, nerde hangi kokenden ne kadar kisi yasadigini, kisilerin verdikleri bilgiler temelinde belirler.
Saygilarimla;
evrensel-insan
quirinus
07-06-2008, 12:21
çünkü akla en yatkın olanı o, diğer ihtimallerin gözardı edildiğini kimse iddia etmiyor,
ama senin öbür dünyanı inkar eden milyarlarca insan var :)