Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Düşüncesi
BenDeniz
26-05-2008, 03:04
Evrim fikri uzun yıllar öncesinden itibaren hep süregelmişti.Charles Darwin ise,bunu sistemleştirmiş ve Kuram(Bana göre hipotez)laştirabilmişti.
Darwin'in evrim hipotezinin ayakları şunlardı:
1-Genetik özelliklerin devamlılığını sağlayan kalıtım
2-Farklı karakterlerin popilasyon içindeki zenginliğini sağlayan çeşitlilik
3-Farklı karakterlerden doğadaki koşullara en uygun olanının hayatta kalmasını sağlayan seçilim
Darwin,türlerin ortak bir atadan raslantısal olarak genetik kalıtımlar,tabii seçilimler ile evrimleştiğini ve bugünkü halini aldığı fikrini önermekteydi.Darwin tüm bunları yaparken,Engin bir Filozof tavrı gösteriyordu şüphesiz.Çünkü tüm bunların böyle olduğunu ispat etmek mümkün olamazdı.
Bilim;tekrarlanabilen, deneylenebilen konuların dalıdır.Darwin'in önermesini filimi geriye sarıp,o süreci yeniden yaşayıp,tekrarlamak ve ispatlamak mümkün olamayacağından bilimden bunun ispatı istenilmemelidir.
Ancak belli bulgular elde edilebilmektedir,bunlar bazı fikirler oluşturabilmekte ve belkide ışık tutabilmektedir.Ancak asla ispat mahiyetinde, tekrarlanamayacağı için olamayacaktır.
Evet...Archaeopteryx'den kuşa geçişe dair gerçekten bazı delil niteliği taşıyan bulgular vardır.Ancak bunlar HERŞEYİN Darwinin önerdiği manada geliştiğinin ispatı olmaya yeterli olmamaktadır.Pekçok evrim düşüncesi ve çeşiti olduğu gözden kaçırılmamalıdır.
Bugün,biyoloji dalının 'evrim' fikri olmadan var olması düşünülememektedir.Böylesi önemli bir noktada evrimleşmeyi kat'i olarak reddetmekde doğru olmayacaktır.Evrimi sadece Darwin'le sınırlamak gibi...
Darwin'in hipotezinden yola çıkılarak sorulacak olan en öndeki sualler:
Nasıl olur da sonsuz denecek kadar çok birtakım küçük varyasyonlar, eğer bu varyasyonlar salt RASLANTI ise, evrimin birbirinden bağımsız iki kolu üzerinde aynı planı izlesin? Evet, nasıl olur da tek tek alındığında hiçbir işe yaramayan birtakım varyasyonlar iki kolda da doğal seleksiyonla aynı sıra veya düzende korunarak biriktirilmiş olsun?
Ve elbette DOYURUCU cevaplar alınamamakta zaten beklenilmemektedirde,çünkü tekrarlanma olasılığı yoktur o sürecin.
Evrim,sadece Darwinin hipotezinden ibaret sayılmış ve evrimin sadece Darwinin bahsettiklerinin tamamı olduğu kabul edilmiştir.Darwin, bu hipotezinde Tanrı'ya hiç yer vermemiş ve Tanrıtanımaz kesimin büyük bir hayranlıkla bağlandığı bir öneri olmuştur.
Evrimin,Tanrıtanımazlarca kat'i kabul görüşü,İnançlılara 'Evrim Tanrıtanımazlığın bir planıdır' fikrini vermiş ve bağnaz bir duruş edinmelerine sebebiyet vermiştir.Oysa evrimin,salt Darwin'in ''Tasarımcısız Tasarım' önerisiyle bütünleştirilemeyecek kadar derin bir mesele olduğunu gözden kaçırmışlardır.
Tanrıtanımaz Evrimciler tarafından ise,evrimi kabul etmeyenler 'cahil' 'yobaz' 'ahmak' olarak mütaala edilmiş ve Darwinin hipotezindeki boşlukları gördüğü için kabule yanaşmayanlarda, bu yargılardan nasipdar olmuşlardır.
Sorgulamadan,kesinliğini görmeden, evrimin kabulünü istemek ''Bir din oluşturmaktır'' İnanmaktır.Oysa Bilime dayandığını söyleyen bir öneriye, Din gibi iman edilmesi kabul edilemezdir.
Evrimin varlığı, Tanrı'nın olmadığını göstermeye yeterli olmamaktadır.Tanrı'nın yaratma SANATI nın nasıl işlediğini,nasıl var olduğunu ortaya koyacaktır belkide...Kimbilir?
antiateistee
26-05-2008, 03:42
tebrikler güzel açıklama
Evrimin varlığı, Tanrı'nın olmadığını göstermeye yeterli olmamaktadır.Tanrı'nın yaratma SANATI nın nasıl işlediğini,nasıl var olduğunu ortaya koyacaktır belkide...Kimbilir?
Bu konuda haklısınız. Zaten evrimin böyle bir derdi de yoktur, ancak evrim teorisinin tek kanıtladıgı şey Muhammedin ve diger peygamber iddiasında bulunanların gerçek ve bilimsel olamayacagıdır.
Evrimi savunarak, Adem i bir yerlere koyamazsınız, Miraçtan bahsedemezsiniz, pek çok şeyin bir tanrı kellamı olmadıgını görürsünüz. Evrim belki bir Tanrı fikrini yadsımaz, daha dogrusu bilim tartışması içerisinde dahil etmez. Ama evrim Kuranın Allahının gerçek dışı oldugunun ispatıdır.
Onun için de akıllı İslamcılar, dini tamamen yorumlama, reforme etme, ve yenileştirme çabasına girerek akla ve mantıga uygun hale getirmeye çalışmaktadırlar. Tüm ayetler mecazi olmaya başlamıştır. Aslında Adem de bilindigi gibi degildir. Ama gene de yaratılış ortada sırıtmaktadır.
Dine inananlar Tanrı canlılıgı dünyaya serpti deyip işin içinden kurtulamazlar, ya da big bangı yaptı deyip işin içinden çıkamazlar. Buna ancak deistlerin gücü yetebilir. Ortada yüzbinlerce sayfalık külliyatlar vardır.
saygılarımla
Biyolojide birkaç kuram vardır ve kesinlikle evrim bunlardan en önemli olanıdır. Bu durumda evrim bir olgu mudur yoksa kuram mı ? Bu tanımların ışığı altında evrim bilimsel bir olgudur.Diğer bir deyişle,ortak atalardan değişim yoluyla tüm türlerin türeyişi 150 yılda çok sayıda kanıtla desteklenmiş ve tüm testleri başarıyla geçmiş bir hipotezdir,yani bir olgudur
http://www.genbilim.com/content/view/5109/34/
Bilimsel açıklamalara bağlı yaşıyoruz ve bilimin kendisini kanıtlamış olduğunu biliyoruz çünkü bilim işe yarar.
Bilim evrim teorisine aykırı birşey bulamadı bilakis bulgular ve yeni bilimsel buluşlar evrim teorisini desteklemektedir.
Evrim teorisi ile dinin tanrının alakası yoktur.Bilim materyalisttir.
Siz evrimi ve bilimi tanrıyla bağdaşlaştırmaya çalışacağınıza aşağıdaki linkte metafizikmi materyalizmmi haklı onu okuyunuz.
http://www.genbilim.com/content/view/1236/90/
antiateistee
26-05-2008, 03:57
"Tüm ayetler mecazi olmaya başlamıştır." dilaver merak ettim kurandan arapçadan ne kadar anlıyosun ki böyle bir kanıya vardın gerçekten hayretim bile şaştı.
antiateistee
26-05-2008, 04:02
"Bilim evrim teorisine aykırı birşey bulamadı bilakis bulgular ve yeni bilimsel buluşlar evrim teorisini desteklemektedir." aydoe seni anlamak mümkün değil yahu big bangi de yalanlayan tek bir bulgu yok onun doğruluğu şüpheli de evrimin doğruluğu mu şüphesiz. ayrıca aykırı birşey bulunamamış evrim sahtekarlıklarını neden söylemiyosun nasıl bilim insanısınız siz? bu size göre öyle evrimle çelişen parçaları bile ustaca bir illüzyonla birleştirirseniz tabiki çelişki yok gibi gözükür sizden korkulur uyanın artık
klasik dindar bakış açısı...
Evrimi çürütürsek, tanrının varlığını da ispatlamış oluruz önyargısı.
Bakın sevgili bendeniz, zaten bilimin güzelliği de burda işte.Darwin in "türlerin kökeni" kitabında belirttiği hususlar arasında çıkabilecek yanlışlıklar her an bilim adamları tarafından yargılanıp düzeltme yoluna gidilebilmektedir.
Aslında bir yerden bakınca, evrim in ateistlerce sıkı sıkıya savunulmasıdır belki de dindarları, evrimi savunmaktan men eden.Eğer ateist söylüyorsa yanlıştır, öyleyse biz tam tersini savunalım düşüncesinden ortaya çıkıyor maalesef bu yaklaşım tarzı.
Ancak, inananlara savundukları kimi hususların doğru olmadığını belirtmenin de başka yolu yok sanırım.Kaldı ki materyalist, olayları ve olguları yalnızca bilime dayanarak açıklamaya çalışan kişidir.Bu sebeple de, evrimden veya başka bilimsel kuramlardan yararlanılması gayet doğaldır bence.
sevgiler...
sevgili antiateistee,
bu nasıl sığ bir bakış açısı böyle.Evrimi savunmak adına, birkaç şarlatanın çıkıp da yaptığı aldatmacaları nasıl olur da tüm evrim savunucularına mal edebilirsiniz?
Evrimin olmadığını savunanlar, amerikan kilisesi kaynaklı akıllı tasarımcılar ve onun türkiye deki uzantılarından başkaları değil.Bilim adamları, artık evrimin olup olmadığını değil, ne şartlarda geliştiğini araştırıyorlar.
Rica ederim, biraz gazetelerin bilim-teknoloji haberleri köşelerinde gezinin.neler ortaya çıkıyormuş bakalım evrim hakkında?
Fizik alanında, big bang in yanında, kaos teorisi, nefes alan evren teorisi vb. teorilerde bulunmaktadır.Peki, insanların varolması hakkında evrimden ve yaratılıştan başka alternatif var mıdır?Evrimin varlığı da yekdiğerini çürütür.Bu kadar basit.
Zaten big bang hakkında, 10-43. saniye ve sonrası bilinmektedir.Gerisi henüz bilinemiyor.Üstelik bin bang, bu patlamanın olması için bir iradenin olması gibi bir ihtimal de ortaya koymaz.dilerseniz, big bang teorisi hakkında biraz gezinin nette.Ayrıca, big bang teorisinin ispatlanması şu an için mümkün değildir.İsviçre cern de temmuz da yapılacak deney sonunda neler olur onu bilemem.O zaman yaşarsak hep beraber tartışırız umarım.
Bu arada şu linke bir göz atarmısın lütfen.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2898&page=14
gozeneli
28-05-2008, 00:32
Çok ilginç ,Bilimi ve evrimi anlatıyoruz Darwin'inin kitaplarını okuyun diyoruz hatta Kuran'ı batıl inançlılara anlatıyoruz ee sen nerden biliyorsun diyorlar.
Ya Uyanın şöyle bir çevrenize bakın.Sen şimdi şans eseri Türkiye'de dogumasaydın Almanya'da dogusaydın hrıstiyanlıgı İsreal'de dogusaydın yahudiligi.......işte bütün bunları över ,savunurdun.
Hiç kendi aklın yok mu?
BenDeniz
28-05-2008, 01:02
Çok ilginç ,Bilimi ve evrimi anlatıyoruz Darwin'inin kitaplarını okuyun diyoruz hatta Kuran'ı batıl inançlılara anlatıyoruz ee sen nerden biliyorsun diyorlar.
Ya Uyanın şöyle bir çevrenize bakın.Sen şimdi şans eseri Türkiye'de dogumasaydın Almanya'da dogusaydın hrıstiyanlıgı İsreal'de dogusaydın yahudiligi.......işte bütün bunları över ,savunurdun.
Hiç kendi aklın yok mu?
''Kişiler,imanlarını bulundukları ülkelerin yaygın dinlerinden alır''iddianız geçerli değildir.Bugün pekçok Hristiyan Müslümanlığı seçebilmekte,Pekçok Musevi Mümin olabilmektedir.
Bu sorgulayıp,araştırmak ile ilgilidir.Ve bu yola çıkanlarsa İslama doğru hızlı bir yönelişte bulunmaktadırlar.
İsrael'de olup Müslümanlığı seçenler,Mekkede olup Tanrıtanımazlığa geçenler,bu iddianın geçersizliğini göstermektedir.
metalheart
28-05-2008, 01:13
bendeniz
tebliğci misiniz ????
vgm'nin sorusunu da yanıtsız bırakmışsınız ??
gozeneli
28-05-2008, 05:48
Evet Bendeniz haklısınız Avrupa'da büyüyen bir Müslüman çogunlugu var.
Bu benim yaşadıgım İngiltere'e içinde geçerli.
Bir bakalım şu müslüman nüfusa bir, bunlar ikinci ve üçüncü kuşak Hindistan,Pakistan... asıllı İngiliz.
Bunlar,çok iyi biliyorum meslegim icabi,ben müslümanım deyip faiz yerler,içki içerler,zina işlerler yani tipik bir İngiliz'den pek farkları yoktur bir ciltlerinin rengi degişiktir.
Bunlar ya çevre baskısı yada aile baskısı olsa gerek kendilerini müslüman gösterirler.
Kuran'dan bir süre sorsan bilmezler. Bu Almanya'da yaşayan Türkler içinde geçerlidir.
Ben çogunluktan söz ediyorum ,tabii tam müslüman olarak yaşayanlarda vardır ama bunlar azınlıktır.
Bendeniz efendi bunlar mıydı söz ettiginiz müslümanlar?
BenDeniz
28-05-2008, 09:14
Evet Bendeniz haklısınız Avrupa'da büyüyen bir Müslüman çogunlugu var.
Bu benim yaşadıgım İngiltere'e içinde geçerli.
Bir bakalım şu müslüman nüfusa bir, bunlar ikinci ve üçüncü sınıf Hindistan,Pakistan... asıllı kuşaklar.
Bunlar,çok iyi biliyorum meslegim icabi,ben müslümanım deyip faiz yerler,içki içerler,zina işlerler yani tipik bir İngiliz'den pek farkları yoktur bir ciltlerinin rengi degişiktir.
Bunlar ya çevre baskısı yada aile baskısı olsa gerek kendilerini müslüman gösterirler.
Kuran'dan bir süre sorsan bilmezler. Bu Almanya'da yaşayan Türkler içinde geçerlidir.
Ben çogunluktan söz ediyorum ,tabii tam müslüman olarak yaşayanlarda vardır ama bunlar azınlıktır.
Bendeniz efendi bunlar mıydı söz ettiginiz müslümanlar?
Sn.gozeneli;
İnsanları 2. 3. sınıf diye nitelemeniz tipik ırkçı yaklaşımlardır.Son derece esef vericidir.
Yazılarınızda;bana hitap eden saygınlık,hoşgörü,tahammül ve uslup düzgünlüğü olmadığından ötürü,artık yorumlarınızı değerlendirmeyeceğim.Yinede esenlikler dilerim.
NOt:Yazılarınızda,eleştiri,soru mahiyetinde yazılar yazmamanızı rica ediyorum.Beni muhatap almayınızki almış olduğum kararı uygulayabileyim.
gozeneli
28-05-2008, 10:10
Yukarıdaki yazımda bir yanlışım var ikinci ve üçüncü sınıfla ikinci üçüncü kuşak Hindistan ve Pakistan asıllı demek istedim.
Beni bir çok şeyle suçlaya bilirsiniz ama ırkçılıkla asla.
Sayın BenDeniz bana yorum yazmak yada yazmamak sizin bileceginiz birşey.
Ama hiç bir zaman hakaret yada karşıdakini küçük görmek istegim degildir ne yazık ki her şey yazılı oldugu için bazen yazılanlar ters anlaşılıyor.
Eger beni saygısız algıladıysanız özür dilerim.
''Bu benim yaşadıgım İngiltere'e içinde geçerli.
Bir bakalım şu müslüman nüfusa bir, bunlar ikinci ve üçüncü sınıf Hindistan,Pakistan... asıllı kuşaklar.'' Gözeneli
Sayın Gözeneli,
İngiltere veya Avrupa'da bu Hindistan ve Pakistan ve Türk'ler sizce 1. sınıfmı görülmektedir.
Yani bir İngilizle eşitmidir.
Almanya'da Türk'leri yakıyorlar,bu ileri gitmiş kapitalist emperyalist ülkelrin çifte standartları vardır.Kendilerine demokrattırlar.
Bu toplumlarda yaşıyan azınlık milletlerde etnik ve dini kültürlerine sarılmak mecburiyetinde kalmaktadırlar.
O ülkenin vatandaşıda olsa hep ötekidir.
gozeneli
28-05-2008, 11:06
yukardaki yazımı hatalı yazdım şimdi düzeltim bazen yazdıktan sonra yanlışını görüyorsun
Gerçi yerli halkın bazıları yabancı uyruklu insanları Aydoe'nın yazdıgı gibi üçüncü görüyor ama gerçekci olmak gerek bu İngiltere'den çok Almanya için geçerli.
fourfourtwo
17-06-2008, 11:55
Kromozom sayısı belli..Çaprazlamalar belli..Şu ana kadar bulunan tüm fosillerin uydurma çıktığı belli..Hala ne evrimi ?
Kimin evrimi?
Valla komikmiş bu site ..:))
mistik1984
17-06-2008, 12:36
bendeniz ve gözeneli arasındaki üslup farkı, düşünce ve inanış farkından mı kaynaklanıyor..
bendeniz tanımam seni ama, tebrik ederim kardeşim... her şeraitte tarzını korumayı başarmış, seviyende tenzilata gitmemişsin...
bendeniz ve gözeneli arasındaki üslup farkı, düşünce ve inanış farkından mı kaynaklanıyor..
Kendinden olanı kayırmaya, takdir etmeye yönelik bu sözlere gülümsedim azcık.
Bu siteye yapılan sözlü saldırılarda saldıran müslüman arkadaşların kullandıkları cümleleri tatbik etme şansları olsaydı, şeriata göre defalarca recm cezasına çarptırılmaları gerekirdi. :)
mistik1984
17-06-2008, 21:53
ah k.c. senin de azıcık okuma yeteneğin olsa idi yazdığımın şeriat değil.. koşullar anlamına gelen ve atatürkün gençliğe hitabında da geçen şerait olduğunu görürdün..
bu kadar mı kapandı gözünüz gönlünüz.. sizin gibi düşünmeyenleri aşağılamak mı marifetiniz..
Bu mudur kayıt olurken işaretlediğimiz sözleşmeniz... hani müslümanlar da gelebilirdi... aşağılayın diye mi... yoksa okuyamadığınız yerleri düzeltelim diye mi..
seviyeli olun.. üslubunuzla konuşayım
milomanara
18-06-2008, 00:12
ah k.c. senin de azıcık okuma yeteneğin olsa idi yazdığımın şeriat değil.. koşullar anlamına gelen ve atatürkün gençliğe hitabında da geçen şerait olduğunu görürdün..
bu kadar mı kapandı gözünüz gönlünüz.. sizin gibi düşünmeyenleri aşağılamak mı marifetiniz..
Bu mudur kayıt olurken işaretlediğimiz sözleşmeniz... hani müslümanlar da gelebilirdi... aşağılayın diye mi... yoksa okuyamadığınız yerleri düzeltelim diye mi..
Asıl aşağılayan sizsiniz mistik1984(yakınan mesajınızda bile okuma yeteneği olmamakla), Sayın K.C. gördüğüm kadarıyla buradaki kelimelerini en dikkatli seçen yazarlardan birisi. Evet burada dini eleştiriyoruz, bunu direk kişiliğinize hakaret kabul ediyorsanız zaten tatışacak bir şey yok ortada. Bu kadar mesnetsiz ithamlar anlaşılır gibi değil, bilimsel tartışmayı yüz yıl önce Darwin'e yapıldığı gibi maymun tartışmasına dönüştürenler "dinci" spekülatörler.
Sayın mistik,
siz benim neden bahsettiğimi anladınız mı acaba?
Şerait kelimenize en ufak bir atıfta bulunmuş değilim.
Uslüpla ilgili bir iki söz etmeye çalıştım. Yani sadece sizden alıntıladığım cümleyle ilgili konuştum. Dönüp bir daha okuyun isterseniz.
Şeriata göre recm cezası kimlere uygulanıyor bir düşünün. Ve usluptan kastımın ne tür kelimeler olabileceğini çıkarmaya çalışın. :)Tercümeme mahal bırakmayın lütfen.
mistik1984
18-06-2008, 15:11
Sn K.C. sizin üslubunuz gerçekten güzel, diğer, .....edit...... konuşmadığınız ve karşınızdakinin yanlış anladığını düşündüğünüz halde gayet medenice tavrınızı sürdürdüğünüz için tebrik ederim..
konuşmaya değer insanlar varsa, konuşma adabına riayet ediyorlarsa tabiiki tartışırız.. ama her söyleneni mesnetsiz itham olarak kabul eden insanlarla birşey tartışılamaz..
K.C. tarzı arkadaşlar cevap verir ve seviyeyi düşürmezseniz sevinirim
Diğer üslubunda irtifa problemi yaşayan insanlar cümlelerinde bana yer vermezse en azından aynı seviyeye inerek cevap verme zahmetinde bulunmayacağım için müteşekkir kalırım...
Şimdi sayın K.C.
herşeyin bilimsel, bazılarının deyimiyle gözle görülür ispatı mümkün müdür?
Kepler kanunlarını ispatlayabilir misin...
var olduğunu bildiğin kalbini bile ispat etmek için bir neşter ve ameliyathane ortamına ihtiyaç var... ispatlanacak şey ne kadar büyürse ispat yöntemi de o kadar zorlaşır..
böyle iken.. Allahın ispatı mümkün müdür..
Mutlak mümkündür, doğadaki insan aklının almadığı ve tesadüfen oluşamayacağı kesin olan şeylere bakınca zaten anlaşılır.. bunları şu an için sıralamamın bir anlamı ve gereği yok, zaten tüm ateist sitelerde geçiyor bu konular
ama anladığım kadarıyla sizin istediğiniz ispat, bir turnusol kağıdı gibi bir ispat... Kağıdı dokundurucan, Allah varsa mavi olacak :-)
bu konuyu tamamen samimiyetimle konuşuyorum, lütfen çirkin üsluplu arkadaşlar cevap vermesin, ve lütfen k.c. yanlış anlama
evlisin diye farzedelim
eşinin seni aldatmadığını ispatlayabilir misin?
eşin ispatlayabilir mi? bunun ispatı olabilir mi... ?
ama bilirsin ki eşin seni aldatmaz, neden ? yapıp yapamayacığını, sana olan sevgisini, evine olan bağlılığını, varsa çocuklarınız, onlara olan duygularını bilirsin...
bu saydıklarımın hiçbiri ispat edilemez, turnusol kağıdı ya da herhangi bir kimyasal reaksiyon ile ortaya çıkarılamazlar..
Eğer herşey gerçekten sizin idda ettiğiniz kadar bilimsel olsa idi, tamamı 46XX, ya da 46XY'den oluşan akıllı(bu da ispat edilemez ama öyle kabul edelim) bireylerin tamamen kendi maddi(bilimsel olarak ispat edilebilen) ihtiyaçlarına göre yaşamaları gerekirdi.. açlık, sex ihtiyacı, endorfin ve katekolamin seviyesini artıran hazlar.. vs.vs.vs
yukarıda saydığım duygusal ifadelerin asla insan yaşantısında yerinin olmaması gerekirdi...
devam edeceğim, ama bir süre işim var(para da kazanmak lazım)
teori;çok sayıda gözlem (http://www.toplumdusmani.net/modules/dictionary/detail.php?id=3705) ve deneylerle desteklenebilen bir hipotez (http://www.toplumdusmani.net/modules/dictionary/detail.php?id=1804)e teori (http://www.toplumdusmani.net/modules/dictionary/detail.php?id=1805) (kuram (http://www.toplumdusmani.net/modules/dictionary/detail.php?id=1803)) denir!
hmmm ne demek bu? gözlemler müsbet,deneyler müsbet ama kanıtlanamıyor!
dikkat gözlem ve deney okey ama kanıtlanma yok!
hmmm peki ne yapmak lazım? 400 milyon yıllık köpek balığı iskeletlerini yok etmek lazım!
başka evrimi kanıtlamak için kastırmak gerek kolay değil! evrim 400 milyon yıldan fazla sürer demek lazım...başka?
insanlık tarihini kısaltmak lzaım kolay değil ottan böcekten insan yapacaz kolay değil!
sizde düşünün bize yardım edin bu evrimi nasıl kanıtlayalım?
400 milyon yıllık köpek balığı iskeletlerini yok etmek lazım!
Kaancan
400 milyon yıl önce köpek balıgının var olması, evrim teorisini sence red mi ediyor. demekki senin evrim teorisinden haberin yok. Kopek balığı icin evrimi gerektirecek yaşam şartlarında bir değişiklik yok ise zaten evrim işlemez. kısaca mutlaka değişim olacak diye bir şart yok. Değişim olması için öncelikle ortam şartlarının değişmesi lazım bunu bilmelisin.
Onursal Bedirhan
07-08-2008, 19:34
Siz hala evrim teorisindemisiniz valla çok komik. binlerce kez çöktü sizin bu teori. ne inatçı bir teoriymiş bu.
Binlerce kez çöktü mü ? Yahu neden haber vermediniz ?
Bu çöke çöke "çökertmeden çıkan" teori hakkında hiç bilgin var mı fesih ?
Onursal Bedirhan
07-08-2008, 20:17
tabi abicim kitabını (http://www.theoryofdarwin.com/) yazdım ben ve harun hoca :D
Harun hoca mı ? Hani şu eğitimsiz ama her şeyi bilen Harun Yahya mı ?
Biraz incelersen ne inciler vardır internet sitelerinde al sana bir örnek. Sen zeki birisin
kolay anlarsın:
Gecko kertenkelesinin ayaklarında başka hiçbir canlıda bulunmayan çok güçlü bir yapışma sistemi vardır. Geckonun mucizevi yapışma sistemi hiçbir kimyasal içermez, yani ayakların altında tutkalımsı bir madde yoktur.
.....
Yapışmayı sağlayan faktör ayakların altında bulunan çok sayıda mikroskobik tüycüktür.
......
Elbette bu mükemmel tasarım ne doğanın ne geckonun eseri olabilir. Şüphesizdir ki, bu yaratılış göklerin, yerin ve ikisi arasındaki tüm canlıların Yaratıcısı Yüce Allah'a aittir.
http://www.harunyahya.net/V2/Lang/tr...il/Number/2989
Geko adlı kertenkeleler duvarları hızla tırmanarak tavana yapışabilir ve burada rahatlıkla yürüyebilirler. Uzun yıllardır yürütülen çalışmalar sonucunda hayvanın bu becerisinin hangi üstün tasarımdan kaynaklandığı bulunmuştur. Şimdiye kadar hayali film kahramanı "örümcek adam" gibi dikey yüzeylere hızla tırmanmayı sağlayacak bir yeteneğin ne şekilde mümkün olabileceği bilinmiyordu. Ancak gekonun tek bir adımı özellikle robot tasarımcıları için çok büyük gelişmelere yol açmıştır. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:
.......
Kaliforniyalı araştırmacılar kertenkelenin yapışkanlı parmaklarının hem kuru hem de kendi kendini temizleyen yeni bir sentetik yapıştırıcının geliştirilmesine yardımcı olacağını düşünmektedirler.
http://www.yaratilismucizesi.com/tek...asarim_09.html
Bu ikisi de HY sitesi ve bahsedilen yaratılış mucizesi aynı hayvan, Gecko kertenkelesi. Bir linkinde ayaklarının altında microskobik tüycükler bulmuş diğerinde olağanüstü bir yapışkan. Bu linkleri okuyanlar da ağızları açık hayran hayran yaratılışı kutsar. :D
Onursal Bedirhan
07-08-2008, 20:57
öyle veya böyle gecko kertenkelesi senin içinde mükemmel bir yaratılış değilmi ? yoksa sana göre gecko kertenkelesi, maymundanmı türedi :)
maymunun kendisi zaten mükemmel bir tasarımdır.
imzam bile evrim teorisini devirmeye yeterlidir. ;)
Onursal Bedirhan
07-08-2008, 21:04
"Ey Allah'ın gazabına uğrayarak maymuna çevrilmiş olanların kardeşleri!.. Allah sizi hor, hakir kıldı mı ve belâsını, cezasını üzerinize indirdi mi? Demek ki siz, bana kötü söz söylediniz! Öyle mi?" (peygamberimiz beni kureyzada yahudilere seslenirken.)
ilerde olurda kazayla bir fosilde görseniz. tapu gibi hadisimizde var. zamanında Allahın gazabıyla maymuna çevrilmiş olanlar olabilir. :)
spartacus
07-08-2008, 21:15
Sen ve harun hoca'mı ?
Vay be, büyükmüşsün Fesih...
Söyle hadi, zenginlik içinde zevk ve sefalar süren, firavun Süleyman'ın hava alanı neredeydi? Hava trafiği nasıl yönetiliyordu. Eski yunan hava sahası sence Anadolu'nun nerelerini kapsıyordu?
Hele o kayanın içine sokuşturulmuş made in Amerika iğnesi yok mu?
Hele o Evrim Aldatmacısı(*) kitabı, tam arka sayfasında son bölümde hayatınızda çığır açacak diye sallanan Berkeley hırsızlığı, eğer baştan yapılan sallamalarla kişi ikna olmazsa, özneline yönel taktiği yok mu ? Gülemedim bile...
Fesih aklı başında her insan bu tür bilgilerde önce yönteme bakar. Bir kitapda yöntem kişiyi etkilemek ve üzerinde bir etki oluşturmak, ikna temelinde yazılmış ise o kitap bilimsel değildir. Hatta anti-bilimsel bile olamaz, olsa olsa bir masal anlatımı olur. Sizler bir kitap ne kadar sizin inancınıza sesleniyor, ne kadar sizi etkiliyor; içeriği o derecede doğrudur diye, bir zaafiyete sahipsiniz. Yazarlarda bunu çok iyi biliyorlar...
Sayfa 110, UYARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(yeterince etkili oldu, gözler şaşalandı, akıl ve mantık uçtu)
Okuyacağınız bu bölüm, yaşamınızın çok önemli bir sırrını içermektedir.
Maddesel dünyaya bakış açınızı kökünden değiştirecek olan bu metnin konusunu çok dikkatli bir biçimde okumalısınız. Burada anlatılacak olanlar, yalnızca bir bakış açısı veya farklı bir yaklaşım ya da herhangi bir felsefi düşünce değil; bugün bilimin de kanıtladığı kesin bir gerçetir.
Şaşılandınız mı, ama unutmayın teminatınız bile var, bilimin bile kanıtladığı nı gördünüz. 20. Yüzyılda birileri Piskopos Berkeley'in bundan 200-300 yıl önce sayıkladığı zırvaları almış, bulmuş(ki C/P nin sınırının sınırsızlık olduğunu gördük) duyacağınız ilk sır diye anlatmış. Neden yaptı bunu dersiniz? Çünkü ilk bölümlerde evrim yoktur buna inanın diye gidilmiş,,,, olaki anlatılanlar etki oluşturmaz ise kitabın son sayfasına gizem ve etki katarak; ikna olmadıysanız canınızı sıkmayın, bakın madde yok evrim de olmayacak demek içindir. Yani kimse eksik kalmasın, öyle aldanılmazsa böyle aldanılsın.
Bir insanın kendisinden çok uzakta sandığı maddeler de aslında beyninin içindedir. Örneğin insan göğe bakıp yıldızları seyreder ve bunların kendinden milyonlarca ışık yılı uzakta olduklarını sanır. Oysa yıldızlar om-nun içindedirler; beynindeki[vay be] görüntü merkezindedirler. Aynı şekildeki uzaktaki dev bir gemiye bakan kişi, aslında o gemiyi beyninin içinde seyreder. (s:115)
Gördün mü sözde anti evrim kitabındaki bilimselliği. Nasıl da ikna etmeye çalışıyor. Acaba insanları bir şeye ikna ettiğinde o şey gerçek ya da doğrumu oluyor? Toplumumuzda din etkisi ve inanç nedeniyle, malesef böyle metodlarla aklını kaybeden çok insanımız var. Fesih bile ikna etmiş 7 düveli, bundan daha bilimsel bir şey olabilir mi?!
Fesih yanıtlar artık, kıyıdan gemileri izlerken gemi beyninin içindedir nasılsa. ya gemidekiler, fesih de onların beyninin içindedir. Ya kıyadaki diğerleri, onlarda kendi beyinlerinin içinde kendileridir. Neden ? Bir gemi yoktur çünkü, çünkü o maddidir, maddedir, madde olmadığına göre gemide olmayacaktır. Gemi yoksa evrimde olmayacaktır, sorun kökten çözülür. (bir Nazım şiiri koymalı, hemde sonra hayatımızın sırrının!! 70 yıl önce gösterilmiş Gemisini bile)
300 yıl öncenin berkeleyi bile çok daha ileriydi! Hadi süleymanın uçağını, yunanın trenini vs geçtik de bu ne? Evrim Aldatmacası.
(*) Aslı Aldatmacası olan kitap.
--------------------------
Berkley...
Behey
Berkley!
Behey on sekizinci asrın filozof peskoposu.
Felsefenden tüten günlük kokusu
başımızı döndürmek içindir.
Hayat kavgasında bizi
dizüstü süründürmek içindir.
Behey
Berkley,
Behey Allahın
Cebrail şeklindeki Ezraili,
Behey on sekizinci asrın en filozof katili!
Hâlâ geziyor İskoçya köylerinde
adımlarının sesi.
Hâlâ uluyor adımlarının sesine
tüyleri kanlı bir köpek.
Hâlâ
her gece titreyerek
görüyor gölgeni İskoçya köylüleri
evlerinin
camlarında!
Hâlâ
kanlı beş parmağının izi var
o beyaz buzlu camlar gibi şimal akşamlarında!
Behey
Berkley!
Behey meyhane kızlarının kara cübbeli kavalyesi,
Kıralın şövalyesi,
sermayenin altın sesi,
ve Allahın peskoposu!
Felsefenden tüten günlük kokusu
başımızı döndürmek içindir.
Hayat kavgasında bizi
dizüstü süründürmek içindir!
Her kelimen
kelepçelerken
bileklerimizi,
kıvrılan
bir yılan
gibi satırların
sokmak istiyor yüreklerimizi.
Beli hançerli bir İsaya benziyor resmin.
Sivriliyor kitaplarından ismin
sivri yosunlu ucundan
kızıl kan
damlıyan
yeşil bir diş gibi.
Her kitabın
diz çökmüş önünde Rabbın
kara kuşaklı bir keşiş gibi..
Sen bu kıyafetle mi bizi kandıracaktın,
inandıracaktın?
Biz İsanın vuslatını bekleyen
bir rahibe değiliz ki!
Behey
Berkley!
Behey tilkilerin şahı tilki!
Çalarken satırların zafer düdüğü,
küçük bir taş parçasının en küçüğü
imparatorların imparatoru gibi çıkınca karşısına,
hemen anlaşmak için
bir kapı açıyorsun,
binip Allahının sırtına
soldan geri kaçıyorsun!
Kaçma dur!
Her yol Romaya gider,
— bu belki doğrudur —
fakat
fikri evvel gören her felsefenin
safsata iklimidir yelken açtığı yer!
Bu bir hakikat
— hem de mutlak cinsinden —!
İşte sen
işte senin felsefen:
Sen o sarı kırmızı rengini gördüğün
cilâlı derisine parmaklarını sürdüğün
parlak
yuvarlak
elmaya:
«Fikirlerin bir
terkibidir, »
diyorsun!
Dışımızda bize bağlanmadan
var olan
varlığı
inkâr ediyorsun!
Şu mavi deniz
şu mavi denizde yüzen beyaz yelkenli gemi,
kendi kendinden aldığın fikirlerdir, öyle mi?
Mademki kendi fikrindir yüzen gemi,
mademki kendi fikrindir umman,
ne zaman var,
ne mekân!
Ne senin haricinde bir vücut
ne senden evvel kimse mevcut,
ne senden sonra kâinat baki
bir sen
bir de Allah hakikî.
Lâkin ey kara meyhanelerin sarhoş papazı!
Senin dışında değil miydi
kıllı kollarında kıvranan meyhanecinin kızı?
Yoksa kendi altında sen
kendinle mi yattın?
Diyelim ki senden evvel baban yok
İsa gibi.
Yine fakat bacakları arasından çıktığın
Meryem gibi bir anan da mı yok!
Diyelim ki yapyalnızsın
Turu Sinada Musa gibi,
ne yazık! Tevratını okuyan da mı yok!
Çok yalan söylemişsin çok.
Sen emin ol ki Berkley
— olmasan da zarar yok —
bu şi`re benzer yazıda hissene düşen şey:
biraz alay
biraz şaka
ve birkaç tokat
— eldivensiz cinsinden —
Neyleyim?
Neş`e kavganın musikisidir.
Kavgada kuvvetini kaybetmiş gibidir biraz
neş`enin çelik ahengini duymayan adam;
neş`e... iyi şeydir vesselam,
— baş döndürmezse eğer —
ve işte bizimkiler
güldüler mi,
ağız dolusu gülüyorlar.
Kabahat onların kuvvetinde:
yoksa ne sende
ne de bende!
Dinle Berkley!
— dinlemesen de olur —
Biz dinleyelim:
Beynimiz bal yoğuran
bir kovan.
Ona balı dolduran
arıdır hayat.
Aldığımız hislerin
sonsuz derin
pınarıdır kâinat!
Kâinat geniş
kâinat derin
kâinat uçsuz bucaksız!
Biz onun parçaları,
biz ondan doğan bir sürü bacaksız!
Biz o bacaksızların
— anasını inkâr etmeyen cinsi —
Çünkü biz
emredenlere emir verenlerden değiliz!
Bağlıyız toprağa
kalın halatlar gibi kollarımızla!
Çelik dişleri şimşekli çarklılar
koparırken kara toprağın esrarını,
biz
seyretmedeyiz
cihan içinden cihanların
doğuşunu;
kehkeşanların
gümüş aydınlığında!
Görmüşüz,
görmedeyiz
yılların yollarında toprak oluşunu
kızıl kadife dudaklı kızların!
Çiziyor hareketi gözlerimize
sonsuz maviliklerde
kuyrukluyıldızların
sırma saçlarından kalan izler.
Her habbe koynunda bir kubbeyi gizler! ..
Şu denizler,
şu denizlerin üstünde denizler gibi esen,
rüzgârların uğultusu.
Şu ipi kopmuş
inci bir gerdanlık gibi damlayan su,
şu bir damla su,
uzaklaştıkça, yaklaşılan
hakikati gizler..
Her yeni ummanla beraber
bir yeni imkân!
Kâinat geniş
kâinat derin
kâinat uçsuz bucaksız!
Behey!
Berkley!
Behey bir karış boyuna bakmadan
Karpatları inkâr eden cüce!
Ahrete gittiysen eğer
oradan bir taç gönder,
süslemek için Allahının kafasını!
Fakat buradan
topla hemen tarağını tasını,
Haraç mezat!
Haraç mezat!
götür pazara bir pula sat:
Topraktaki saltanatın
göğe çıkan tahtını!
Yok üstünde tabiatın
tabiattan gayri kuvvet! ..
Tabiat geniş
tabiat derin
tabiat uçsuz bucaksız! ..
1926
Nazım Hikmet Ran
Onursal Bedirhan
07-08-2008, 21:39
abi şaka bi yanada ben harun yahya'yı tanımam etmem. onun cemaatindende değilim. hiçbir cemaatten değilim. ama kaynak olarak onu kullandım. Kendinizde biliyorsunuzki bir çok bilimsel deneyle evrim teorisi çürütülmüştür. bunu görmek için harun yahya'nın ikna nitelikteki kitaplarını okumayada gerek yoktur. neyse harun yahyayı bırakak bir tarafa konumuz o değil.:)
spartacus
07-08-2008, 22:22
Sevgili Fesih;
Peki, öyle olsun o halde. Ben yanlış anlamışım diyeceğim, ama bakın burada ben yıktım gibi söylem ve bir link bunu görmemin önüne geçmiş.
evrensel-insan
08-08-2008, 00:47
Saygideger arkadaslar;
Kelime anlami olarak, evrim; evrilmekten-cevrilmekten gelir. Benim dusunceme gore evrim; olusum-degisim-donusum-baskalasim'dir. Evrimin ne oldugunu algilamak icin, eskiye gitmeye gerek yok. Herkes yasaminda, soyle bir etrafina baksa ve gozlemlese, evrimin var oldugunu, hem dogada, hem canlilarda, hem cansizlarda v.s. gorur zaten, yeterki gormek istesin.
Bence evrimin en buyuk hatasi ve yaratilis mentalitesinin tuzagina dususu, bir ilk olusum aramasindan kaynaklanmaktadir.Cunku ne cevap verilirse verilsin, bir cevap verilmiyecegi kalacagindan, yaratilis herzaman "bak gordunmu, buna evrim cevap veremiyor" diyecektir.
Evrimin, en guzel tarafi, bilimsel olusu ve deney ve gozleme dayali olusudur. Yaratiliscilarin yaptigi ise, yaratana oyle veya boyle teslim olmaktir.
Evrimin onu aciktir ve insanoglunun insiyatifindedir. Yaratilis ta ise, insanoglunun bir fonksiyonu yoktur. 3K-yani, kul, kukla ve koledir. O yuzden evrimsel bakis acisi, insanoglunu ve onun bilimsel becerisini one cikarirken, yaratilis bakis acisi, insanoglunu mahkum etmektedir, elini kolunu, dilini baglamaktadir.
Bence asil sorun devrimdir.Evrim, kendi kendine olusmaktadir. Devrim ise insanoglunun bulundugu evrensel dusunce yapisinin alisilagelmisliginden, dogalligindan kurtulmasidir. Iste benim merak ettigim konu, insanoglunun dusunce deki evrensel devrimi ne zaman ve nasil yapacagidir. Yani insanoglunun, insana gecis devrimi, hem dusunce hem davranista, evrensel olarak insani ve insanligi yansitmasi. Insanoglunun, evrimini, devrime cevirme ve dondurme zamani 19. yuzyildan itibaren gelmistir. Bu devrimin, herturlu alt-ust yapisi da hazirdir. Yeterki, ilk insanoglundan bu yana gelen degismez dusunce yapimizin bilincine vararak, bundan arinmayi, once bireysel sonra da toplumsal temelde basaralim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
çakırcalı
08-08-2008, 03:36
Saygideger arkadaslar;
Kelime anlami olarak, evrim; evrilmekten-cevrilmekten gelir. Benim dusunceme gore evrim; olusum-degisim-donusum-baskalasim'dir. Evrimin ne oldugunu algilamak icin, eskiye gitmeye gerek yok. Herkes yasaminda, soyle bir etrafina baksa ve gozlemlese, evrimin var oldugunu, hem dogada, hem canlilarda, hem cansizlarda v.s. gorur zaten, yeterki gormek istesin
Evrim, öyle üç-beş günde veya bir insan ömründe gözlemlenebilecek türden basit ve yüzeysel bir olgu değildir. Timsahlar gibi milyonlarca yıldır değişmeden günümüze gelen canlı türleri olabileceği gibi, sanayileşme ve hava kirliliğinin artmasıyla üç-beş yılda baskın renkleri değişen bir takım kelebekler de vardır. Ancak evrensel-insan adlı arkadaşın bu tezine verilebilecek en güzel örneğin yirmilik diş ve vücut kılları olduğunu düşünüyorum. Tıp otoriteleri, yirmilik diş vakalarının her geçen gün daha da arttığını, çünkü yirmilik dişlerin eskisi gibi sorunsuz bir şekilde çıkmadığını, çene yapısındaki değişiklik sürecinin bu dişlerin çıkışını zorladığını ve birçok insanın bu dişleri çıkaramadan ve hatta ağrısını dahi çekmeden ölüp gittiğini söylüyorlar. Keza vücut kılları için de aynı şey geçerli. Giysi olgusu, vücudun doğa şartlarına karşı bir savunma mekanizması olan kılları da tarihe gömüyor. Bireysel olarak belki gözlemlememiz mümkün olmasa da yine bilim aracılığıyla kısa vadede gerçekleşen evrim sürecine birer örnek olarak görüyorum bunları.
tensiz.denek
15-08-2008, 05:04
abi şaka bi yanada ben harun yahya'yı tanımam etmem. onun cemaatindende değilim. hiçbir cemaatten değilim. ama kaynak olarak onu kullandım. Kendinizde biliyorsunuzki bir çok bilimsel deneyle evrim teorisi çürütülmüştür. bunu görmek için harun yahya'nın ikna nitelikteki kitaplarını okumayada gerek yoktur. neyse harun yahyayı bırakak bir tarafa konumuz o değil.:)
"Yaratılışçıların Temel Yanılgısı" sendromu no: 7
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=122228&postcount=18
tensiz.denek
15-08-2008, 05:09
öyle veya böyle gecko kertenkelesi senin içinde mükemmel bir yaratılış değilmi ? yoksa sana göre gecko kertenkelesi, maymundanmı türedi :)
maymunun kendisi zaten mükemmel bir tasarımdır.
imzam bile evrim teorisini devirmeye yeterlidir. ;)
"Yaratılışçıların Temel Yanılgısı" sendromu no: 2
http://www.turandursun.com/forumlar/...8&postcount=18 (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=122228&postcount=18)
tensiz.denek
15-08-2008, 05:11
Siz hala evrim teorisindemisiniz valla çok komik. binlerce kez çöktü sizin bu teori. ne inatçı bir teoriymiş bu.
"Yaratılışçıların Temel Yanılgısı" sendromu no: 6 ve 7
http://www.turandursun.com/forumlar/...8&postcount=18 (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=122228&postcount=18)
schonozatzsche
15-08-2008, 15:22
Evrim teorisi dünyada akademisyenlerin ve bilim adamların çoğunca kabul görür. Moneküler antropolojinin gelişimi Darwini doğruladı. İsterseniz şuan okuduğum kitaba ulaşıp anlayabilirsiniz ey Harini tarikatı; Modern İnsanın Kökeni-Tübitak yayınları...
Harunilere gelince; Harun yahya hazretleri(radıyyaalhu anh efendimiz) yaptığı gayet ilmi çalışmalarla Evrimin olmadığını ispat etti; Çünkü canlılar karmaşıktı, Aman allahım karmaşıklık nasıl evrimdir ki,
Lanet olsun ama evrim...
Haruncuların çıkardığı 'Yahudilik ve Masonluk' isimli dev kutsal kitapta evrimin termodinamiğin ikinci yasasına ters olduğunu söylüyor yaptığı ilmi çalışmalarda
Çünkü karmaşıklık düzendir oysa herşey düzensizliğe doğrudur
Aman harunum sen termodinamik bilmeden Rab olmaya kalkışıyorsun, Entropi enerji alış verişinin olmadığı,yalıtılmış sistemlerde geçerlidir. Ayrıca insan bedeni enerji alır, Güneşten bitkiden hayvandan vahiyle de tanrıdan:D-bu senin gibiler-
Demekki entropi canlı durumundaki insana uygulanamaz ama insan ölünce tüm bedeni ayrışır çünkü enerji alışverişi kesilir işte bu entropidir
Ve harun yahya gözlerini göğe dikti; Rabbine 'Bana yalan söyledin' diyerek koştu
O günden sonra harunu gören olmadı(Bu günler gelecektir:D)
Hem harun baba öylesine ilim adamı ki kendi tarihsel determinizmini bile kuruyor. Mesela gelecek mutlak Türk-islam devleti diyebiliyor Vay anasını Marksa küfür eden adam marks gibi olmak istiyor Koçum marks gibi olmak için beşbin fırın ekmek yemen lazım
Behey harun,
Behey saraylarda ve yatlarda gezenlerin havarisi
Tayyipin şövalyesi
Yeşil sermayenin altın sesi
Ve Allahın kabusu
Kitaplarından tüten dandiklik kokusu
Başımızı döndürmek içindir
Sorgulayan beyinlerimizi
Özgürlüğünü yoketmek içindir
Bu da benden olsun
http://www.talkorigins.org/origins/faqs-qa.html
Bu ana sayfadaki linklerden daha detayli faq'lere ve oradan da ilgili tartisma arsivlerine erisilebilir.
Bunlari biliyor muydunuz:
1) Evrim hakkinda abuk elestiriler getirenlerle tasak gecenlerin yuzde 85i evrim teorisinin temel onermelerinden bihaber.
2) Bu insanlarla tasak gecmek, evrim aleyhtarlariyla tasak gecmekten yuzde 47 daha eglenceli.
3) Tasak demisken... Dassak -> Tassak -> Tasak. Uygarlasma yolunda gecirdigimiz evrimin daha acik bir kaniti olabilir mi?
Not: 3. madde icin moderatorlerden ozur dilerim. Kendimden utaniyorum.Valla bak!
Yorum yapacaktim ama vazgectim bu kadar yazdigimiz cok bile dedim. Neden? Anladigim kadariyla tartismada baskalarinin yanlis anlasilmis fikirlerini elestiren bir yazi uzerine gidiyor kimsenin stratejik analizlerle derdi yokmus mesaj atip hal hatir sormadan yazinca boyle oluyor arada. Ote yandan basliktaki yazilar "kim kime ne laf sokmus" merakiyla okunmazlarsa bir halta yarayabilirler.Ama uzun uzun copy-pasteler yuzunden kimsenin okudugunu sanmiyorum. Bende o yuzden yorum yapmadim. Zaten atom savasindan sonra gelecek kusaklar okusunlar, turkce ogrensinler, frodo'yu ve beni de efsanelerine eklesinler diye mumkun mertebe kisa tutuyorum.