PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : şeytan ne yapıyor ??

metalheart
28-05-2008, 01:29
hep tanrı hep tanrı olmazki ...

biraz da şeytan efendiye değinmek lazım bence...
inançlı arkadaşlarımızın ilgisini daha çok çekeceğini umuyorum :)

milomanara
28-05-2008, 01:52
Bir asırdır Dr.Faust diye bi adamın ruhunun peşindeymiş, takıntı yapmış işe güce bakamıyomuş :)

mhmd
28-05-2008, 02:30
Teşbihte hata olmaz!!!!

Pek uzun bir zaman önce, uçkuruna düşkün bir beyzade varmış.
Hayatının büyük bir bölümünü daldan dala dolaşan arı misali geçirirmiş.
Sakallara aklar düşmeye başlayınca.
-Eyvah ki eyvah, geçti ömrüm .... peşinde. Ben şimdi ne yaparım.
Diye düşünceler alırmış.
Bir gün bir dostu;
-Kardeşim, hacca git, tövbe et. Eski hayatından vazgeç, yeni bir hayat benimse. Umulur ki, affedilenlerden olursun...
Aklına yatar beyzadenin. Hazırlıkları tamamlar, helallikleri alır. Zamanı gelir ve büyük hac kervanına katılır.
Öyle zamanımızdaki gibi uçaklara binip birkaç saatte huzura varayım, zemzem towerlarda klimatik ve naklen hac yapayım yok.
Gidiş geliş tamı tamına altı ay süren bir yürüyüş!!
Uzatmayalım.
Büyük bir şevk ile hac yolculuğu başlar. Kabeye varılır. Gerekli tazim ve ibadetler yapılır. Tövbeler, yakarışlar, dualar. Hepsini Allah kabul eylesin, sonunda hac görevi biter dönüş yolu tutulur.
Bizim beyzadenin içi kıpır kıpır. Artık tüm günahlarından arınmıştır!!!!
Güle oynaya, okuya, kıla dönüş yolculuğu sürer. Bir gün, beş gün, onbeş gün, bir ay...
Yolculuğun bitimine birkaç gün kala kervan ıssız bir çölde konaklar.
Gece olmuş, herkes uykuya çekilmiştir.
Bizim beyzadenini kalbi dönmüş, geçmişi kafasını bulandırmış ve bazı duyguları yeniden uyandırmıştır.
Eeee bu işin dağ başısı, hacısı, hocası, emiri, demiri olmaz.
Lakin kervanda bir tek dişi sinek dahi yoktur.
Biraz dolaşır. Sonunda kervanın sonunda bir deveyi gözüne kestirir.
Lakin şimdi de fizik kuralları işi bozmaktadır. Devedeki boyun üçte biri yoktur bizim beyzadede.
Hemen bir terazi bulur, çift kefeli. Asar devenin hörgücüne. Bir ayağı bir kefede diğeri diğer kefede işini bitirir!!!!!!

İş biter lakin alır bir pişmanlık.
Çektiği çileye mi, harcadığı paraya mı, geçen zamana mı, tövbesine mi, hangi birine yansın.
Başlar ağlamaya.
-Allah ım beni Şeytan kandırdı. Beni Şeytan yolumdan şaşırttı. Uydum Şeytana. Diye veryansın etmeye başlar.
Olanları arkada seyreden Şeytan dayanamaz.
-Ulan hergele, Kırk yıllık düçar ömrün üzerine edilen tevbe için Hacca gelecek. Bu kadar çile çekecek, para harcayacak, zaman bitireceksin. Affolmuş bir şekilde geri dönüş yolunda ÇÖL ORTASINDA, DEVEYİ, KEFELİ TARTI İLE ...... SİN.
Bu yaptığın benim dahi aklıma gelmezdi.
Beni bu işe karıştırma......

......

Sn. metalheart,
Fıkranın düzeyinden dolayi özür dileriz. Lakin sorunuza tam da cevap gibi oldu.
Ozgur_beyin ağabey görünene kadar idare ediverin.

metalheart
28-05-2008, 03:48
aramızda gezinip duruyor demek :)

aparain
30-05-2008, 04:01
şeytan iyi çocuk da, çevresi kötü işte, ne yapsın:)

Lestat
30-05-2008, 05:36
Aslında tam da müslimanlarla tartışılacak bir başlık ama ses seda yok:)Benim fikrimse şeytan artık tanrı.

Nxcore
30-05-2008, 05:57
Tırnaklarım uzun şu an tırnaklarımda yatıyor.

mhmd
30-05-2008, 20:38
Sn. Lestat,

Neyin tartışmasını yapmayı düşünüyorsunuz?
İnanmadığınız, var olduğunu kabul etmediğiniz şeylerin mi?
Boşa kürek çekmek mi istiyorsunuz?
Çekin...
Ancak başkaları karışmayınca da üzülmeyin.

Lestat
31-05-2008, 03:07
Tartışmak kelimesi belkide yanlış oldu.Amacım tabiiki şeytanı tartışmak değil sadece bu konuda inançlı insanların ne düşündüklerini merak etmiştim.
Ayrıca burda tartışılan bir çok konu tanrıyla,dinle ilgili.sitenin yaptığı da bu eğer inanmadığımız şeyleri tartışmamak,bu konuda konuşmamak gerekiyorsa açılan forumların yarısından fazlası saçmadır-ki forumlarda inanılmayan kitapların inanılmayan ayetleri tartışılıyor-.

aydoe
31-05-2008, 03:29
''İnsanı ilk defa ilim ağacının yemişini yemeye sevk eden şeytan değil mi?
O olmasa ,insan sadece yiyen ,içen ,iki ayak üstünde dolaşan bir mahluktan ibaret kalırdı.''
''Tecessüs(öğrenme merakı)her bilginin anahtarı,bu anahtarın ilk sahibi ve bize ilk bu anahtarı veren de şeytandır.''
Cennette namdar(ünlü) bir melek olmayı,fikir hürriyeti namına feda eden şeytanın şerefine'' Sinekli Bakkal Halide Edip Adıvar

Şeytan olmasa adem babamız ve havva anamız hala cennette olacak, belkim bizler de ve şu andaki haliyle dünya da olmayacaktı.
Siz yatın kalkın şeytana dua edin.
Yine hayırlı bir işlerle meşguldür inşallah.:)

atheist87
04-06-2008, 09:14
Allahtan ne fayda geldiki şeytandan zarar gelsin.

Squall
04-06-2008, 09:24
hahahahha..doğru söze ne denilebilirki??

iceman
04-06-2008, 09:49
asrın sözü diyorum başka da bişe demiyorum :)

Aydınus
04-06-2008, 09:56
Şeytan deyince benim aklıma gözleri fıldır fıldır dönen hacı hocalar , sakallı sakalsız , kravatlı kravatsız dinciler geliyor nedense .

Hani şu , imam nikahını ve mevlidi para karşılığı yapan , cenazeyi bile para karşılığı yıkayan sahtekarlar ...

( Tabi bunlar küçük şeytan , henüz daha şeytanlığı öğrenme aşamasındalar . )

Bir de 'Faizsiz finans' numarasıyla milletin milyarlarca dolarını cebe indirip daha sonra da üstüne yatan tüccar dinciler var ki , onlar da şeytanın büyüğü ...

( Kombassanlar , İhlaslar , Yimpaşlar ve birçoğu Konya çıkışlı sözde Anadolu Kaplanları ... )

Siyaset şeytanları ise türban numarasıyla milletin gelirlerini o biçim iç ederek başta kendileri olmak üzere tüm yandaşlarını zengin etme telaşındalar .

Sahih midir bilinmez , bir rivayete göre , şeytan bile onları gördükçe ''yahu bunlar beni bile kandırır '' diye şimdilik sadece uzaktan izlemekle yetiniyormuş .

Hatta bir başka rivayete göre ise ''Adına Türkiye denilen ülkede bana artık iş çıkmaz ağabey , mazallah dinciler bana burada hiç iş bırakmamış'' diye sızlanır dururmuş . :)

aydoe
26-06-2008, 11:52
Geçen gün şeytanla beraberdim ki bir arkadaş aradı ,ya dedi şeytana uydum kötü bir iş yaptım.
Olamaz dedim şeytan şu an benim yanımda.
6 milyar insana bir şeytan az değilmi,aynı anda hem Türkiye'de hem Kanada'da nasıl olabiliyor?

Anyon€
26-06-2008, 18:40
Azrail'in,Cebrail'in,İsrafil'in,Mikail'in okey masasına yancılık yapıyor.Sonuçta şeytan ancak yancılık yapar :D

ceren_
07-07-2008, 00:08
Müthiş bir söz!Şeytanın da işi gücü yok bizimle uğraşıyor.

KızıL
07-07-2008, 00:44
aynen benimde öyle şeytan deyince aklıma hacılar hocalar gelıor gözleri en fıldırından :d

evrensel-insan
07-07-2008, 00:52
Saygideger arkadaslar;

Seytanin ne yaptigini anlamak icin; Tayyipi yalniz ve kendi kendine konusurken, pardon seytanla dialog kurarken yakalayip, dinlemek lazim.:o

Saygilarimla;
evrensel-insan

Titan
31-07-2008, 15:57
Türkiye de "yine yeni yeniden" adlı bir filmin gösterimini mısır patlağı eşliğinde seyrediyordur!

spartacus
31-07-2008, 22:34
Yazarı insanoğlu olan bir senaryoda aynen tanrı H gibi masal kahramanlığı yapıyor.

Görülen şu ki önce Şeytan vardı, sonra meşruiyet için Tanrı geldi.