Orijinalini görmek için tıklayınız : Adem neydi?
gozeneli
28-05-2008, 05:34
Evrim gerçegini kabul etmeyen batıl inançlılara göre 'ilk insan' Adem'in ırkı neydi?
Afrikan asıllı insanlar yaşadıkları ortama ve iklime uyum saylayarak şimdiki şekillerine degişmediler mi?
Aynısı Çinliler ve İskandinavya insanları içinde söylenemez mi?
Bir halterciyi düşünün ,halter çalıştıkca vücüdü degişmiyor mu?
Bu böyle olunca yüz binlerce yıldır yaşam ortamı degişen canlılar bu yaşam degişikliklerine uyum saglamak ve iç güdülerinde olan yaşamlarını korumak ve devam ettirmek için degişmiyorlar mı?
Sonra öbür dünya önemli diyenler neden kuranlarını okuyup iman ettim deyip intiharla yalan dünyayı bırakıp cennetlerine kavuşmuyorlar acaba?
Herhalde yeryüzünde müslüman kalmaz. Ne olursa olsun her canlı kendinin devamı, soyunun devamı için herşeyi yapar.Hatta ölümden sonra varlıgının devamı hayali ile yalanlara inanıyorlar.
Genetik yapıyı çevresel faktörlerde değiştirebilir
Örneğin siyahların ana vatanı afrikada aşırı güneş görmelerinden dolayı melanin pigmentinin artması ve tenlerinin siyah olması veya çekik gözlü ırkların buzul çağında soğuk hava şartlarından dolayı göz kapaklarının yapısının değişmesi ve burunlarının ufalması veya toplumların ten kokularının yemek alışkanlıklarından ileri gelmesi gibi.
Örnekler çoğaltılabilir tabiki ama sadece çevresel faktörler değil yediğin içtiğin besinlerde buna imkan sağlar.
Yaradılışçılar ne der bilemem ama rivayete göre nuhun hamı lanetlemesinden daha mantıklı bu şekilde düşünmek.
hiramusta
28-05-2008, 06:37
İnsanlık tarihinde Adem isminde bir peygamberin olması evrime engel midir?
BenDeniz
28-05-2008, 06:46
İslam Felsefecileri;Adem'in bir gen havuzuna sahip olduğunu,bugünkü çeşitliliğin menşeinin bu olabileceği üstünde durmaktadırlar.
Bir işleyişin düzeneklerinin Tanrı tarafından Dünyamıza kurulduğu,İlk olarak Nebatın,daha sonra hayvanatın Ve en nihayetinde İnsanın oluştuğu fikri hakimdir.
Bu işleyişin,bir tekamül ile olduğu,hayvanatın zirvesini maymunların oluşturduğunu,hayvanat tekamülünün böylece bitirildiği ve en son insanın var edildiği düşünülmektedir.
hiramusta
28-05-2008, 06:52
Sevgili arkadaşım bu dediklerin İslam düşünürleri tarafından Darwinden yüzlerce yıl önce söylenmiş sözler amma velakin gel bunu bizim ateistlerimize anlat.
BenDeniz
28-05-2008, 06:57
Sevgili arkadaşım bu dediklerin İslam düşünürleri tarafından Darwinden yüzlerce yıl önce söylenmiş sözler amma velakin gel bunu bizim ateistlerimize anlat.
Evet sözünüz doğrudur.Bunlar İslam düşünürleri tarafından Darwin,Evrim Hipotezini ortaya atmadan çok uzun süreler önce ortaya konmuş ve tartışılmıştı.
gozeneli
28-05-2008, 09:09
Adem gen havuzuymuş.BenDeniz dikkat edin metaforik olarak siz bu havuzda bogulmayasınız
Evrim gerçegini kabul etmeyen batıl inançlılara göre 'ilk insan' Adem'in ırkı neydi?
Afrikan asıllı insanlar yaşadıkları ortama ve iklime uyum saylayarak şimdiki şekillerine degişmediler mi?
Bu böyle olunca yüz binlerce yıldır yaşam ortamı degişen canlılar bu yaşam degişikliklerine uyum saglamak ve iç güdülerinde olan yaşamlarını korumak ve devam ettirmek için degişmiyorlar mı?
Sonra öbür dünya önemli diyenler neden kuranlarını okuyup iman ettim deyip intiharla yalan dünyayı bırakıp cennetlerine kavuşmuyorlar acaba?
Herhalde yeryüzünde müslüman kalmaz. Ne olursa olsun her canlı kendinin devamı, soyunun devamı için herşeyi yapar.Hatta ölümden sonra varlıgının devamı hayali ile yalanlara inanıyorlar.
Gozeneli Arkadaş doğru söylüyor...Halter bir evrim olayıdır..Halter çalışanlar evrim geçiyor..Gozeneli Arakadaş bundan sonra sende halter çalış...
ozgur_beyin
01-06-2008, 00:26
Sevgili arkadaşım bu dediklerin İslam düşünürleri tarafından Darwinden yüzlerce yıl önce söylenmiş sözler amma velakin gel bunu bizim ateistlerimize anlat. HİRAMUSTA
Örneğin siyahların ana vatanı afrikada aşırı güneş görmelerinden dolayı melanin pigmentinin artması ve tenlerinin siyah olması veya çekik gözlü ırkların buzul çağında soğuk hava şartlarından dolayı göz kapaklarının yapısının değişmesi ve burunlarının ufalması veya toplumların ten kokularının yemek alışkanlıklarından ileri gelmesi gibi.
Örnekler çoğaltılabilir tabiki ama sadece çevresel faktörler değil yediğin içtiğin besinlerde buna imkan sağlar.
Yaradılışçılar ne der bilemem ama rivayete göre nuhun hamı lanetlemesinden daha mantıklı bu şekilde düşünmek.
Genetik yapı çevresel faktörlerle değişmez. değişse bile sadece o bireyde(mutasyon gonozomlarda gerçekleşmezse) kalır ve fenotipe(kısa vadede) yansımaz.
Afrikadakilerin zenci olmasının nedeni siyah renk pigmenti(melanin) nin yoğun olduğu insanların filogenetik süreçte zamanla seçilmiş olmalarındandır.(ne kadar melanin o kadar seçilme :)) Bu sayede melonin miktarı çok olan insanlar zamanla popülasyonda başat olmuşlardır.
Burada ki seçici faktör UV ışınları vb. gibi öldürücü etkisi olan güneş ışınlarıdır.
Yani demek istediğim o değişiklikler zamanla ortaya çıkmaz. O genler zaten popülasyondaki bireylerde vardır. Sadece ortam koşulları onları ortaya çıkarır. örn: ledenberg deneyi
ayrıca şu gen havuzu işine takıldım :) ademin kaç kromozomu vardı. ee kolay deil o kadar geni taşımak.
gozeneli
01-06-2008, 06:12
Metee 'den Alıntı ''Gozeneli Arkadaş doğru söylüyor...Halter bir evrim olayıdır..Halter çalışanlar evrim geçiyor..Gozeneli Arakadaş bundan sonra sende halter çalış...''
Öncede söyledigim gibi iklim,çevre,yaşam tarzı zamanla genleri etkiliyor. Eger bir kişi ve onun gelecek kuşakları halter çalışsa belli bir zaman sonra bu genlerini etkileye bilir .Aynı saç , göz rengini genler sayasında atalarımızdan aldıgımız gibi ,genetik hastalıklarda var.
Ne yazık ki benim saçımın dökülmeside genetik. Ama yine bazı kişiler ne yazık ki aptallıgıda atalarında genleri sayesinde alıyor. Sözüm meclisten dışarı.
Ne yani aptallık mı çalışsın bazıları, valla çalışsınlar hiç yoktan iyidir.
Selamlar.
schonozatzsche
08-06-2008, 06:39
adem ilk homo erectustu:D
milomanara
08-06-2008, 07:02
İslam Felsefecileri;Adem'in bir gen havuzuna sahip olduğunu,bugünkü çeşitliliğin menşeinin bu olabileceği üstünde durmaktadırlar.
Ha ha! koptum buna. "Adem Sperm Bankası". Bu önermeye göre insan olamayacağı kesin. Yada yine sorgulamadan inanmak gereken bir mucize var ortada, adam aynı hatundan, çinli, beyaz, zenci çocuk yapabiliyor! Buna inanılır işte!
schonozatzsche
08-06-2008, 07:11
Ademdede öyle sperm varmış ki tüm ırklar ondan:D Abi bu kufeylemi taşıyormuş acaba spermlerini:D
evrensel-insan
08-06-2008, 13:01
Saygideger arkadaslar;
Adem'i ilk insanoglu olarak varsaysak bile, Adem'in dogumu bir muammadir.
Yani, ne Ademi karninda tasiyan bir disi ne de o disiyle iliskiye gecen erkek ortada yoktur.
Dolayisiyle, Ademin erkeksiz ve disisiz ve bunlarin iliskiye gecerek, ustelik ademle ayni cinsi paylasarak ortaya konamamasi,
ADEM'I HEM INSANOGLU, HEM DE ILK INSANOGLU YAPMAZ.
Saygilarimla;
evrensel-insan
spartacus
09-06-2008, 00:25
Adem mi ?
Bir kişiden değil, ancak bir canlı topluluğundan bahsedilebilir...
Saygideger arkadaslar;
Adem'i ilk insanoglu olarak varsaysak bile, Adem'in dogumu bir muammadir.
Yani, ne Ademi karninda tasiyan bir disi ne de o disiyle iliskiye gecen erkek ortada yoktur.
Dolayisiyle, Ademin erkeksiz ve disisiz ve bunlarin iliskiye gecerek, ustelik ademle ayni cinsi paylasarak ortaya konamamasi,
ADEM'I HEM INSANOGLU, HEM DE ILK INSANOGLU YAPMAZ.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Dalga felanmı geçiyrosun yoksa yazmak içinmi yazdın hz. Adem neydi arkadaşım?? H.z Adem in doğmasımı lazımdı.Doğmadığını bile bile doğumu muamma diyorsun.
H.z Adem yaratıldı sende kendine göre bi tane yarat da oda başka bi ırk getirsin o zaman arkadaşım yada bir canlı örneği alıp evrimle onu geliştirde bizde görelim bakalım naıl oluyormuş.
Dalga felanmı geçiyrosun yoksa yazmak içinmi yazdın hz. Adem neydi arkadaşım?? H.z Adem in doğmasımı lazımdı.Doğmadığını bile bile doğumu muamma diyorsun.
H.z Adem yaratıldı sende kendine göre bi tane yarat da oda başka bi ırk getirsin o zaman arkadaşım yada bir canlı örneği alıp evrimle onu geliştirde bizde görelim bakalım naıl oluyormuş.
Evet, Allah Adem'i topraktan yaratmıştır.
Cesitli memleketlerden getirilen topraklari melekler su ile camur yapip, insan sekline koydular. Mekke ile Taif arasinda 40 yil yatip salsal oldu. Yani pismis gibi kurudu. Önce Muhammed aleyhisselamin nuru alnina kondu. Sonra Muharrem'in onuncu Cuma günü ruh verildi. Her seyin ismi ve faydasi kendisine bildirildi. Boyu ve yasi kesin olarak bildirilmedi. Allahü tealanin emri ile bütün melekler, Adem'e secde etti, ama Iblis (seytan) kibirlenip, bu emre karsi geldi ve secde etmedi : « Hani biz meleklere (ve cinlere): Adem'e secde edin , demistik. Iblis haric hepsi secde ettiler. O yüz cevirdi ve büyüklük tasladi, böylece kafirlerden oldu »(Bakara, 34) . Hz. Adem 40 yasinda Firdevs adindaki Cennet'e götürüldü. Cennet'de yahut daha önce Mekke disinda uyurken, sol kaburga kemiginden Hz. Havva yaratildi. Allahü teala onlari birbirine nikah etti. Yasak edilen agactan unutarak ve Iblis'in oyununa gelerek önce Havva, sonra Adem aleyhisselam yedikleri icin Cennetten cikarildilar. Adem aleyhisselam Hindistan'da Seylan (Ceylon) adasina, Havva ise Cidde'ye indirildi. 200 sene aglayip yalvardiktan sonra , tövbe ve dualari kabul olup, hacca gitmesi emr olundu: «Sonra Rabbi onu seckin kildi; tevbesini kabul etti ve dogru yola yöneltti »(Ta'ha, 122) . Arafat ovasinda Havva ile bulustu. Kabe'yi insaa etti.
Masal böyle devam eder.
Allah, aslanı kaplanı da, kediyi köpeği de, balığı kuşu da, sineği böceği de böyle tek tek topraktan yaratmış, sonra da kaburga kemiklerinden dişisini yaratmıştır.
Binlerce çeşit hayvan, binlerce çeşit bitkinin her birini ayrı ayrı yaratmıştır. Evrim yalandır. :)
ademden öncede yaşam vardı!ademin gelişini mücdelerken tanrı meleklere size bir elçi gönderiyorum derken melekler tanrım yine mi insan demişler!! böyle bi yaı okumuştum...
adem neydi insanmıydı yada böyle biri varmıyd bu bile bilinmez.. ama bunca insanın ondan geldiğine inanmak akıl alıcı değildir...
ademden öncede yaşam vardı!ademin gelişini mücdelerken tanrı meleklere size bir elçi gönderiyorum derken melekler tanrım yine mi insan demişler!! böyle bi yaı okumuştum...
adem neydi insanmıydı yada böyle biri varmıyd bu bile bilinmez.. ama bunca insanın ondan geldiğine inanmak akıl alıcı değildir...
Öyle değil Kızılordu.
Bakara-30. Rabbin meleklere "Ben yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti; melekler, "Orada bozgunculuk yapacak,kanlar akıtacak birini mi var edeceksin? Oysa biz Seni överek yüceltiyor ve Seni devamlı takdis ediyoruz"
dediler; Allah "Ben suphesiz sizin bilmediklerinizi bilirim" dedi.'
Yani "Yine mi insan!" diye birşey yok.
Tersine bu ayette meleklerin ifadeleri tartışılır. "Melekler gaybı bilmezler, nasıl oluyor da biliyorlar, Allah'a karşı söyledikleri doğru çıkıyor" diye.
Bunu İslamcılar "Melekler gaybı bilmez ama bu bilgiyi ya Allah'tan öğrenmişlerdir, ya da Levh-i Mahfuz'a bakmışlardır" diye açıklarlar.
http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=14357
Saçmalık!
Yahu melekler Levhi Mahfuz'a bakıp öğrenince, olacak olana neden itiraz etsinler? Levhi Mhfuzda yazılı olan, gerçekleşecek olan demektir.
"Allah'tan öğrenmişlerdir" sözü de saçma. Hem Allah'tan çğrenip hem Allah'a fikir satmak olur mu?
Doğrusu melekler gaybı bilir. Hatta Allah bile gaybı meleklerden öğrenir.
Tabi İslam felsefesinden çıkardığım sonuçtur bu.
Şöyle ki;
Bir ustanın elinden tüm aletlerini, teçhizatlarını alın. Ustalığı hiçbir işe yaramaz.
En iyi iletişim uzmanının elinden bilgisayarını alın, eli kolu bağlanır.
Allah'ın eli, kulağı, dili, gözü herşeyi meleklerdir.
Meleksiz Allah, melekesiz Allah demektir.
Daha öncede yazmıştım.
Kıyametin saatini bile meleklerden öğrenir Allah. :)
doğru olabilir pante söylediklerin ben bunu bi yerde okumuştum sadece ama hatırlamıyorum çok oldu....
Pante bilgisayar örneğin hoşuma gitti bu bilgisayarı insanlar yapmadımı insan olmadan ne işe yarar bu bilgisayar acaba?? kendi kendine işlem mi yapar ??
İkincisi H.z Adem in yaratılışı size saçma geliyor ama sizin cansız varklıkdan canlıya dönüşen ne olduğunu kimsenin bilemeyeceği şekildeki yaratılış yani evrim sana doğru geliyor öylemi :) valla sana helal olsun dediğin şeyin bilimle ilimle onla bunla zerre kadar örtüşmediği apacık bellidir.
yaw sana yaratılış nasıl mantıklı geliyor anlıayamıyorum.. ney nasıl yaratılıyor yaw kuranda yazıor bu kadar değil mi??
sana bunlara inanmak mantıklı geliyorsa zaten bizi anlıyabilmen imkansız.... yaratışıl bilimnle örtüşecek ama evrim örtüşmeyecek bu varya tam bir hurafe!
ademin yaratılışıda havvanın yaratılışıda tam bir hikaye.. çocuklar ninni sever..
İkincisi H.z Adem in yaratılışı size saçma geliyor ama sizin cansız varklıkdan canlıya dönüşen ne olduğunu kimsenin bilemeyeceği şekildeki yaratılış yani evrim sana doğru geliyor öylemi valla sana helal olsun dediğin şeyin bilimle ilimle onla bunla zerre kadar örtüşmediği apacık bellidir.
İlk canlılığın evrim teorisiyle ilgisi yok.
Ayrıca ben cansız varlıktan canlılığa dönüş hakkında bir inanç belirtmedim.
Bana sorarsan Tanrıdandır ama masallar Tanrısından değil. :)
evrensel-insan
13-06-2008, 17:51
Saygideger onur2
Ben insanoglunun dogum disinda meydana gelisini gormedim. Goreninde oldugunu zannetmiyorum.
Su an yasamsal tecrubemle yasayarak ve gozum gore gore olani mi algilayayim? Yoksa hicbir sekilde ispati mumkun olmayan spekulatif varsayimi mi?
Kusura bakma, Insanoglu, sadece kendi gibi olan ve bir erkek bir disi fizige sahip insanoglundan dogar. O yuzdende tek dogsa bile, doguran ve dogurtanla birlikte bir butundur. Bu butun en az 3 ile ifade edilir ve bolunerek, ayristirilarak anlanmasi ve algilanmasi mumkun degildir.
Bunun baska da izahi yoktur. Yok, sen bu gercegi goz gore gore inkar edeceksen et, o senin bilecegin is.Ben maalesef, beseri, dunyevi, idraki ve gercekciyim.
Benim bakis acim yaratilissal degil; olusturumsaldir. Dogal degil; dusunseldir.Nakli degil; aklidir.Insanoglu ustu degil; insanoglu kaynaklidir. Inancsal degil;Varliksaldir .Spekulatif degil; ispatsaldir.Varsayimsal degil;yasamsaldir.Ayrimci degil; butunseldir,kisisel degil; evrenseldir.
Ben ve benim cinsimin disinda da bir guc aramiyorum. Buna da zaten ihtiyacim yok.
Ama arayan bulur, bulur da neyi buldugu onu nerelere goturur, iste bu bilinmez.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bir işleyişin düzeneklerinin Tanrı tarafından Dünyamıza kurulduğu,İlk olarak Nebatın,daha sonra hayvanatın Ve en nihayetinde İnsanın oluştuğu fikri hakimdir.
Bu işleyişin,bir tekamül ile olduğu,hayvanatın zirvesini maymunların oluşturduğunu,hayvanat tekamülünün böylece bitirildiği ve en son insanın var edildiği düşünülmektedir.
gen havuzumu ? biraz daha açabiLir misiniz bendeniz?
ademde bütün genler vardı adam bir nevi sperm bankasıydı tüm insan ırklarını bünyesinde bulunduruyordu!!!
zencide beyazda arapta çekik gözlüde hepsi ondan olma!!
kısacası bu.....
gelde inan...
gozeneli
15-06-2008, 02:32
Sayın Pante Kuranda Adem hakkında ne ırktan oldugu yazılıyor mu?
Sonra Herşeyin adları ögretilmiş diyorsunuz.
Acaba Hangi Dilde?
Sayın Pante Kuranda Adem hakkında ne ırktan oldugu yazılıyor mu?
Sonra Herşeyin adları ögretilmiş diyorsunuz.
Acaba Hangi Dilde?
Sevgili Gözeneli;
Anası, babası, atası olmayanın ırkı da olmaz, dili de.
Dinlere göre Adem ilk insan olduğuna göre bir ırkı yoktur.
Kur'an'da ve Tevrat'ta Adem'in ırkından ve hangi dilde konuştuğundan bahsedilmez. Ama Adem'e bugün varolan tüm dillerin öğretildiği, bu dillerin Adem'den geldiği söylenir.
http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=4008
gozeneli
15-06-2008, 12:43
Sayın Pante,
Adem'in Irkı yok o kadarda dil biliyor ama konuşacak başka kişisi yok.
Adem'in ırkı yoktuda bugünkü ırklar nerden çıktı?
Sayın Pante,
Adem'in Irkı yok o kadarda dil biliyor ama konuşacak başka kişisi yok.
Adem'in ırkı yoktuda bugünkü ırklar nerden çıktı?
Büyük olasılıkla Adem, havva'dan bıkmıştır ve çeşitli bölgelerde rastladığı dişi neonderthallarla Havva'yı aldatmıştır. Bu değişik ilişkiler sonucunda değişik ırklar ortaya çıkmış olabilir. :)
Lilith'i göz ardı etmemek gerekiyor.
saygılarımla
ELBETTE değişiyor ama kaldırmasına yardımcı olacak ikinci kol ve ayakları çıkmıyor yada ne bilim maymuna benzemiyor
ELBETTE değişiyor ama kaldırmasına yardımcı olacak ikinci kol ve ayakları çıkmıyor yada ne bilim maymuna benzemiyor
Haltercinin kas edinmesi 1-2 yıllık bir süreçtir.
Evrim ise on milyonlarca yılı kapsar.
Bu uzun zamanı algılayabilmek için zihin jimnastiği yapmak gerekir.
İsterseniz saymaya başlayın, saymaktan bıkınca anlayabilirsiniz belki..
gozeneli
16-06-2008, 19:56
Evrimden dolayı üçüncü el yada kolun çıktıgını kim söyledi.
Herneyse eger evrim geregi fazla kola yada ele lüzum olsaydı o da zamanla olurdu.
Evrimden dolayı üçüncü el yada kolun çıktıgını kim söyledi.
Herneyse eger evrim geregi fazla kola yada ele lüzum olsaydı o da zamanla olurdu.
hani sizin bahsettiğiniz köpeklerdeki işe yaramaz uzuv yokoluyorda üçün çü kol ayak çıkmıyor mu yada evrimin gücü buna yetmiyor mu
Haltercinin kas edinmesi 1-2 yıllık bir süreçtir.
Evrim ise on milyonlarca yılı kapsar.
Bu uzun zamanı algılayabilmek için zihin jimnastiği yapmak gerekir.
İsterseniz saymaya başlayın, saymaktan bıkınca anlayabilirsiniz belki..
evrim on milyonlarca yılı kapsar elinizde insanın evrimleştiğine dair on milyonlarca yıllık kanıtlar var mı bir anda mı evrimleşip bu hali almış belki de daha çok kazı falan yapmanız gerekecek maymun bacaklı insan yada maymun kafalı bir insan hangisini istersen onu seç ama bul getir bana
saymama da gerek yok tarih bu zaman kadar beim yerime saymış ve hazırlamış önüme koymuş belgeleri dediğim gibi maymun kafalı belgeleri
Ben de şuna hayret ediyorum,
İki insan bırakılıyor Mezopotamya bahçelerinden birine (bahçeler insandan önce var)
ve o iki insandan milyarlarca insan oluşuyor.
Hadi tüm dünyadaki insanları yok edelim sadece iki tane bırakalım. Bir erkek bir dişi. Bakalım bu ikisinden milyarlarca insan olacak mı?
Birileri Ademle Havva'nın fosillerini bulmuş galiba ki, başka türlü bir yaratılışın fosillerini isteyebilme hakkı görüyor kendinde.
Ademle Havvanın çocukları okyanus aşırı Amerika'ya nasıl geçmiş de çoğalmış,
İnsanların ten renkleri niye farklı,
göz renkleri niye farklı
v.s.
Cebrail Ademin yaratılacağı toprağı almak için Dünyaya indiğinde farklı bölgelerden farklı nitelikte toprak topladığı için mi böyle çeşit çeşit, ve dahi cins cins olduk biz?
Şu üstteki toprak toplayıp çamurdan adam yapma hikayesinden çok daha gerçekçi değil mi nesilden nesile mikro bazda bizde bazı değişiklikler oluşması.
Allah, en kıymetli kulları için bunca zararlı hayvanı niye yaratmış diye de sormak lazım?
Herşey biz kıymetli kullar için yaratıldıysa bu kıymetli kullara zarar veren nebatat ve hayvanat niye yaratıldı?
Ekolojik denge kendi kendine kurulabiliyor değil mi? Dışarıdan birinin parmağı olmadan su akıyor yolunu buluyor...
yoktan var etmeye kadir olan elbette var olandan da çeşit çeşit var etmeye kadir dir deil mi?
allah herşeyi bir denge ve nziam içinde yaratmıştır senin zarar diye nitelendirdiklerin düzenin korunması için gerekli olan şeylerdir : allah demiyor ki sana git şu zararlı hayvanın kucağına kendini at gerçi seçim senin bu kafa ile kendini maymuna da atarsın . bilemm başka bişeyede
İbret, derinliği çay kaşığını geçmeyen iletilerinden sıkıldık artık. Ya düzgün biçimde düşüncelerini anlat -ki bunu yapabilecek kapasiten olduğundan kuşkuluyum- ya da sadece oku. Ben bir şeyler yazmadan duramam diyorsan senin seviyene uygun yüzlerce forum vardır. Git oralarda yaz kardeşim.
Bu forumda "adam" gibi yazan fikri olan herkese kapımız açık.
mistik1984
17-06-2008, 12:02
kısır bir döngü içindesiniz..
dna şifresi çözüldü, asla ve asla bir maymundan insan ortaya çıkamayacağı ispatlandı ama siz burada hala yok gerekse 3. kol da çıkarmış, yok milyonlarca yıllık bir serüvenmiş vs..vs..
zeki insanlar topluluğu insanlık tarihi kaç yıllık sizce.. ve ne kadar daha kaldı..
0 yılından 2000 yılına kadar olan, bizim okuduğumuz hayata bir bakın, ondan öncesi ve sonrasını tahmin etmeye çalışın...
çooook eski değil, çok ta kaldı sayılmaz..
sadece kalan hayatınızı birazcık değer vererek yaşayın... sadece iyi bir insan olun, başkasına hakaretiniz, zararınız olmasın yeter.. evrim diye gerçek olmayan bir konu üzerine tartışarak bence çok değerli olan, bir daha asla geri gelmeyecek olan vaktinizi harcamanız bizce israf, sizce abesle iştigal...
ben bu 3 dk yı size harcadım..
sevgiler
(sözlerimde seviyesiz bir tavır bulanlar lütfen belirtsin, kimseyi üzmek istemem)
fourfourtwo
17-06-2008, 12:12
1-Böyle bir kavramı kabul etmiyorum..
2-Örnekler istiyorum..
3-Bunu savunan kişiyi doğuran maymunun adresini öğrenmek istiyorum.
4-Maymunları kendime ata olarak kabul etmiyorum..
5-Bırakın maymundan gelmeyi aynı türden olmayan canlıları biraraya getirip çiftleştiren darwinler görmek istiyorum..küÇÜK darvinler..Yada tuuuRANLAR.. Kaynak gösterin..İspatlayın inanalım..Laf kalabalığı yapmayın...
thunderpoint
17-06-2008, 12:15
Sayın mistik, Bizlerin kısır döngüsünü daha da verimli hale getirmek amacıyla söylediğin herşeyi kanıtlamaya ne dersin? İlgili başlıklarımız seni bekliyor.. Hoşgeldin...;)
gozeneli
17-06-2008, 19:10
Bilimsel ve tekniksel gelişmelerle Homo Sapiens (Lat. bilinçli kişi) yeryüzünde büyük degişimlere ugradılar.
Şimdi, insan Ay'a gittimi? Doktorlar vücuduna kamara sokup senin içinde ne var görebiliyormu? Şu an önündeki tuşlara basarak elektronik sayesinde bana mesaj gönderebiliyormusun? Atsız bir taşıta binip bir yerlere gidebiliyormusun?.........
Bütün bunlara evet diyorsan bilim üstünlügünü kabul ediyorsun demektir.
Bize bütün bu saydıklarımı ve daha daha fazlasını getiren (hepside iyi degil) Bilimin insanlik tarihi hakkında yanlış oldugunu nasıl söylersiniz?
Bilimi kabul etmiyorum ,gerçekleri dinleyip anlamakda istemiyorum diyorsan açık açık söyle.
Çamurdan yaratılmak dahamı bilimsel? Hava'nın Adem'in kaburgasından yaratılması dahamı mantıklı?
Sizi öbür dünya, cehenem korkusuyla esir almışlar. Yalnız burası var burdan başka yok. İspat edin gidipde gelenmi var?
Şimdi, insan Ay'a gittimi? Doktorlar vücuduna kamara sokup senin içinde ne var görebiliyormu? Şu an önündeki tuşlara basarak elektronik sayesinde bana mesaj gönderebiliyormusun? Atsız bir taşıta binip bir yerlere gidebiliyormusun?.........
H.Y. gözüyle yanıtlarsam şunlar söylenebilir:
Bunların tümü Allah'ın hikmeti. Bunları insanlar yapmadı, Allah yaptı.
Allah dilemeseydi olmazdı.
İnsanlık binlerce yıl durdu da son 100-150 senede mi böyle akılalmaz gelişme içine girdi? Daha önce neden bu keşifler yapılamadı? İnsanların beyinleri, zekaları mı yetersizdi de aniden evrim geçirip zeka fışkırması oldu?
Hiç aklınız eriyor mu? Türkiye'den bir resmi fax geçeceksiniz, Japonya'dan, Amerika'dan gönderdiğiniz kişi aynen resmi elde edecek.
İsviçre'de top oynayacaklar, Türkiye'de sanki karşında oynuyorlarmış gibi seyredeceksin.
Bunlar insanların değil, meleklerin işi. O resmi bir melek götürüyordur adresine.
Tv'lerdeki görüntüler, sesler hep melekler sayesinde.
Trilyonlarca melek görevlidir bu işler için. :)
Bunların olacağı Kur'an'da yazılı: (altınçağ)
Bilimde yaşanacak gelişmeler için;
Tarık-5. İnsan bir baksın, hangi şeyden yaratıldı?
Genetik bilimde yaşanacak gelişmeler için;
Nahl-66. Şüphesiz (sağmal) hayvanlarda da sizin için bir ibret vardır. Onların karınlarındaki fışkı ile kan arasından (süzülen) içenlere halis ve içimi kolay süt içiriyoruz.
Tıpta yaşanacak gelişmeler için;
Maide-32. Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur.
Şehir Planlamasında Yaşanacak Gelişmeler için:
Sebe-15. Rabbinizin rızkından yiyin ve O'na şükredin. Güzel bir şehir ve bağışlayan bir Rabbiniz var.
http://www.harunyahya.org/cep_kitaplari/altincag/altincag_4.html
Bazı arkadaşlar tartışmıyor edepsizlik yapıyor evrimi kabul etmeyebilirsiniz ama evrimi savunanlara seni maymun doğurdu demek en hafif tabiriyle terbiyesizliktir. Kanıt istiyorsunuz cro magnon, australo africanus, homo habilis, homo erectus... nedir? Ayrıca bir arkadaş evrimi islam alimlerinin Darwin'den yüzlerce yıl önce söylediğini iddia ediyor kim bu alimler ve ne demişler lütfen yazabilir mi? Eğer aydınlatırsa memnun kalırım.
fourfourtwo
17-06-2008, 21:20
Lamba mıyız biz seni aydınlatacak?
Evet ben o teoriyi savunan kişileri doğuran maymunlarla tanışmak istiyorum. Ayrıca ; Biz terbiyeyi terbiyesizlerden öğrendik..
Bazı arkadaşlar tartışmıyor edepsizlik yapıyor evrimi kabul etmeyebilirsiniz ama evrimi savunanlara seni maymun doğurdu demek en hafif tabiriyle terbiyesizliktir. Kanıt istiyorsunuz cro magnon, australo africanus, homo habilis, homo erectus... nedir? Ayrıca bir arkadaş evrimi islam alimlerinin Darwin'den yüzlerce yıl önce söylediğini iddia ediyor kim bu alimler ve ne demişler lütfen yazabilir mi? Eğer aydınlatırsa memnun kalırım.
Darwin evrim teorisinin fikir babası değil, araştırıcısı, geliştiricisidir.
Fikir, birçok filozofta vardı, İslam alimleri, filozofları da dahil.
Evrimci İslam alimleri için aşağıdaki linke bakabilirsin, ama şu anda erişilemiyor:
http://pante.blogcu.com/1921614/
Ayrıca şu başlık da ilginç:
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4088&highlight=evrimci
Evrimci İslamcıların üzerinde durdukları ayet:
İnsan-1. Gerçekten insan üzerinden öyle uzun bir süre gelip geçti ki o anılmaya değer bir şey bile değildi?!
adem isminde yeni bir maymun türümü var yoksa siz mi icat ettiniz yada kendi kafanıza göre evrimleştirdiniz
arkadaşın dediği gibi insdan dna sı çözülmedi mi maymununkinden farklı heralde ne dersiniz evrimin dna yı değiştirmesi mümkün mü peki mümkünse daha üstün bir dna ya neden dönüştürmedi yoksa bu damı zamanla olacak
sayın ibret
Yaşınızın oldukça genç oldugu iletilerinizden anlaşılıyor. Ama yaş bilgisiz olmanın kusuru degildir. Pek çok genç insan evrimden haberdardır. Bunları geçelim ve şunun altını çizelim.
Canlılar için evrim zaten DNA da olan degişikliklerdir. Ayrıca evrimin bir amacı da yoktur, üstün bir canlı yaratmak diye de bir amacı yoktur. evrim cografi ve dogal koşulların ortaya çıkardıgı bir gereksinimdir.
İnsanla maymunun ortak atası 7 milyon sene önce ayrışmıştır. Onun için en azından bunu ögrenerek maymun hitabını bırakın.
Ama sizin böyle hitap ederek tatmin olabilecek bir yaş grubunda yer aldıgınız anlaşılıyor. Neyse biz gençlere de söz hakkı tanırız, özellikle onların konuşmasını isteriz ama alay ve hakaret bir yere kadardır.
Ögrenmek istediginiz bir şeyler varsa eger ilgili başlıklara yazın ama ne olur, düşünerek yazın.
saygılarımla
gozeneli
19-06-2008, 00:07
Belki bazı batıl inançlılar benim Adem'in ırkı hakkındaki sorumu kışkırtma olarak görebilir.
Ama ben bu soruyu Yaratılış teorisinin eksik yada yanlış olan yönlerini ögrenmek için sordum.
Şimdiye kadar ne yanıt aldım Senin atan maymun ve dindarlar tarafından ilk insan sayılan Adem'de gen havuzu varmış ve buna göre bütün ırklar genindeymiş.
Acaba bütün ırkları birbiri ile karıştırsak Adem'e benzeyen biri ortaya çıkar mı?
mistik1984
19-06-2008, 13:55
H.Y. gözüyle yanıtlarsam şunlar söylenebilir:
Bunların tümü Allah'ın hikmeti. Bunları insanlar yapmadı, Allah yaptı.
Allah dilemeseydi olmazdı.
İnsanlık binlerce yıl durdu da son 100-150 senede mi böyle akılalmaz gelişme içine girdi? Daha önce neden bu keşifler yapılamadı? İnsanların beyinleri, zekaları mı yetersizdi de aniden evrim geçirip zeka fışkırması oldu?
Hiç aklınız eriyor mu? Türkiye'den bir resmi fax geçeceksiniz, Japonya'dan, Amerika'dan gönderdiğiniz kişi aynen resmi elde edecek.
İsviçre'de top oynayacaklar, Türkiye'de sanki karşında oynuyorlarmış gibi seyredeceksin.
Bunlar insanların değil, meleklerin işi. O resmi bir melek götürüyordur adresine.
Tv'lerdeki görüntüler, sesler hep melekler sayesinde.
Trilyonlarca melek görevlidir bu işler için. :)
Bunların olacağı Kur'an'da yazılı: (altınçağ)
Bilimde yaşanacak gelişmeler için;
Tarık-5. İnsan bir baksın, hangi şeyden yaratıldı?
Genetik bilimde yaşanacak gelişmeler için;
Nahl-66. Şüphesiz (sağmal) hayvanlarda da sizin için bir ibret vardır. Onların karınlarındaki fışkı ile kan arasından (süzülen) içenlere halis ve içimi kolay süt içiriyoruz.
Tıpta yaşanacak gelişmeler için;
Maide-32. Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur.
Şehir Planlamasında Yaşanacak Gelişmeler için:
Sebe-15. Rabbinizin rızkından yiyin ve O'na şükredin. Güzel bir şehir ve bağışlayan bir Rabbiniz var.
http://www.harunyahya.org/cep_kitaplari/altincag/altincag_4.html
Olaylara çok kısır bir açıdan yaklaşıyorsun.. İslam teknolojiye, bilgiye, ilme karşı mı.. ??
bu yüzden mi son bir-iki yüzyıla kadar islamiyetin hüküm sürdüğü topraklar dünyaya öğretmiş tıbbı, astronomiyi, matematiği..
esas şimdi neden geri kaldık onu çözmek lazım.. sorun çamur attığınız yerde değil.. sorun herşeye köstek olan ve asla kendi gibi düşünmeyenlere şans tanımayanlarda
"bu yüzden mi son bir-iki yüzyıla kadar islamiyetin hüküm sürdüğü topraklar dünyaya öğretmiş tıbbı, astronomiyi, matematiği.." Sayın mistik bu iddianızın altını doldurmanız gerekir. Eğer kastınız 8.YY sonlarında başlayan ve İmam-ı Gazali ekolünün egemenliğine
kadar süren tarihsel kesit ise yanılmaktasınız.
Şu basit soruyu kendinize sorun ve cevap arayın. Eğer kastettiğiniz bu dönemse bu süreçte yazılan ve bir çoğu avrupa dillerine çevrilen eserlerden kaçı Türkçeye çevrilmiştir ?
Mutezile akımı sizce İslami bir akım mıdır yoksa sapkın bir anlayış mıdır ?
Halife Mem'un için Kur'ana masal kitabı kadar değer vermezdi iddialarını hiç duydunuz mu ?
Ve ne gariptir ki büyük İslam alimlerini tarih sahnesine sürenlerin başında Halife Mem'unun
gelmesi sizce tuhaf değil midir ?
mistik1984
19-06-2008, 14:16
ortada var olan şeyleri çürütmek için bu kadar uğraş verirken, bir iddia dediğiniz şeyi kabullenme hevesi neden..
burada türkçe, arapça, farsça ayırımı yapmıyoruz.. farabi, ibn-i sina, gazali, hatta akşemseddine kadar ulaşan.. ilim ilim, beşiktan mezara kadar ilim diyem bir öğretiyi reddediyorsunuz..
kuran 600 sayfalık bir kitap... oradan herhangi bir noktayı alır yargılarsan hata yaparsın.. iceberg'in görünen kısmına kanıp batan titanik gibi olursun..
her ayrıntıya girmesi, bütün kanunları, kuralları, sınırları harfiyen çizmesi için kuranın bugünkü tıp-hukuk-uzay bilimleri-matematik ve daha aklına ne gelirse bütün kitapları ihtiva edecek maddi cesamette olması gerekirdi.. bazı şeyler insanlara bırakılmış, hatta bazı şeyler hala çözülememiştir(huruf-u mukatta).
olaya sadece reddeden, aksini ispatlamaya çalışan bir tavırla yaklaşırsanız bir arpa boyu yol gidemeyiz..
kuran-sünnet asla ilme karşı değidir....
yeter ki amacınız insanlığa yararlı faaliyetler olsun..
yukarıda verilen ayetlerde de bu alenen görülmektedir.. ama görmek için çalışmak lazım..
saygılar
Sayın mistik, farabî->Îbn-i Sina doğru bir yönelimken bunların ardına Gazzali'yi katarsanız olmaz. En azından Gazzali mezarında ters döner. Tehâfüt-ül Felâsife (Filozofların Tutarsızlıkları) adlı eserinde sizin birbirlerinin ardılı gibi düşündüğünüz Farabî ve İbn-i Sina'nın değerlendirmeye aldığı 20 görüşlerinden üçünden "bidat ve küfre" saplandıklarını söyleyerek mahkum eder.
Konumuz elbette Türkçe, arapça, farsca değil. Ama bu büyük "islam" alimlerinin neler dediğini ilk ağızdan öğrensek üzerinde yorum yapmak için daha sağlıklı olmaz mıydı ?
İnsanları İslam Alimleri masalıyla uyutmayı tercih edenler , bu büyük düşünürlerin, bilim insanlarının gerçekte nereden ilham aldığını ve neler söylediğini bilmemizden hoşnut olmayacaklardır. " Halife Mütevekkil döneminde (847-861) dinin akılcı yorumunu temsil eden Mu’tezile’nin takibe uğrayarak görüşlerinin “bid’at” ilân edilmesi; Kindi’nin kitaplarının gasp edilmesi; yine aynı zamanlarda Bağdat’taki bütün profesyonel tercümanların felsefe kitaplarını kopya etmeyeceklerine dair yemin etmeye zorlanmaları; Halife Nasır döneminde (1180-1225) halifenin emriyle içinde İhvan-üs-safâ Risaleleri’nin de bulunduğu “ev ilimleri”ne ait büyük bir kitap koleksiyonunun yakılması; Gazâli’nin, Fârâbi ve İbn Sina’nın temsil ettiği Meşşaii felsefenin bazı görüşlerini “bid’at” ya da “küfür” olarak nitelemesi; Şehristâni’nin irade hürriyetini savunan Kaderiyye öğretisini “Yunan filozoflarının eserlerinden aktarılan diyalektik unsurlar içerdiğini” ileri sürerek “sapkınlık”la itham etmesi; Selefiyye’ nin kelâmcıları “zındıklık”la damgalamaları"* aynı tarih karartıcılarının günlük işlerindendir.
Oysa Halife Mem'un döneminde ağırlıkla Beyt-ül Hikme çevresinde o güne değin yazılan tüm felsefi ve bilimsel eserler ortak dil olan arapçaya çevriliyor düşünürler ve bilim insanları el üstünde tutuluyorken ne oldu da devran tersine döndü ?
İşte bu noktada mutezile akımının akla öncelik veren yaklaşımlarını araştırmanın anlamı olmalıdır. Ve bu tarihsel çakışmanın yani sapkın bir mezhep olarak mutezilenin iktidarı ile Çağını Aşan İslam alimlerinin tarih sahnesine çıkmalarının sırrını öğrenmek gerekir.
Şimdi ben anlamadım adem ilk insan ondan olan bizler -zenci beyaz kızıl mavi gözlü siyah gözlü- evrim olmadan çeşit çeşit renk renk olduk.Yani adem bütün genleri içinde barındırıyordu.adem ve havva günah işleyen sıradan iki kul değil mi?ozaman tanrı biliyordu da bööle çeşit çeşit gen içerecek şekilde yarattı.Ne ilginçtir ki dünyaya gelen adem ateş yakmayı da tarımı da evrene dair bütün sırlarıda biliyordu.Biz nasıl oldu da böyle gerileidk peki.Şimdi bunun mantığı nerede.Açıklayacak bir mümin var mıdır?
gozeneli
19-06-2008, 20:46
Sayın Lestat bende bunları diyorum. Ama gözleri kapalı görmek istemiyorlar.
Şüphesiz bu batıl inançlıların arasında çok akıllı insanlar var ama dedigim gibi gözleri kapalı.
Kuranın bir sayfasını alıp yorum yapmayın diyorlar. Kuran'ın bütününe yorum yapıyorum, bu benim kişisel görüşüm :Kuran'ın basıldıgı kağıda yazık, beni ateist yapan Kurandır.
mistik1984
20-06-2008, 01:01
delesyon - mutasyon konularını okumanızı tavsiye ederim.. eğer gerçekten merak ediyorsan işine yarar.. evrim demek değildir bunlar, insanı suda yaşamak zorunda bırakırsan yüzyıllarca burada kalırsa adaptasyon için gerekli gen mutasyonlarına maruz kalabilir, ama asla balık olmaz
maymun maymundur, dik yürüyebilir, dondurmayı yalamayı öğrenebilir, deneme yanılma yöntemleriyle birşeyler üretebilir.. ama asla olmayan şeyleri, görmediği şeyleri icat edecek zeka kapasitesine sahip olamaz... diye düşünüyor mıstık
sayın mıstık
evrimi hiç bilmediginiz anlaşılıyor, tavsiyem www.evrimteorisi.org (http://www.evrimteorisi.org) sitesine biraz göz atmanız.
Evrim bir gereksinimdir. Cografi şartların zorladıgı bir gereksinim. Yoksa ne insan canı istedigi için balık olur, ne de balık insan olur.
Evrim şartlar zorladıgı için denizdeki yaşamın karaya dogru gittigini söyler. Yaşam şartları ancak karada elverişli oldıgu için deniz ile kara yaşamına adapte olan canlılar hayatta kalmışlardır. Bu aslında çok basittir.
Ama dünyada dinozrları yok edsen gibi bir felaket ortaya çıkarsa, ya da Toba yanardagı patlaması gibi bir olay ortaya çıkarsa o zamanki canlılar içinde ortama en iyi uyum saglayabilen hayatta kalır. Digerleri ölür. Hayatta kalan canlılar ise hayatta kalmalarını saglayabilecek fonksiyonları temelinde ürer ve gelişir. Al sana evrim.
Evrimin kabulü bir tanrının komple canlılara ol deyince ol demesinden daha akılcıdır ve bilimseldir. Çünkü her zaman için o tanrı nasıl kendi kendine var oldu sorusu olmak zorundadır. Elbette bu sorular düşünen beyinler içindir.
saygılarımla
her tarafa ve her başlıga ufak tefek de olsa içeriksiz iletiler asıyorsunuz. Buyrun istediginiz yerde evrim ile ilgili bir başlık açın, ya da var olanlara dahil olun ve meseleyi tartışalım.
sanalmerak
05-07-2008, 23:45
onu bunu bilmem ilk insan adem varsa bile(ki yok)şu anki orangutanlardan bile daha ilkel göründüğü su götürmez.. buda onun zaten insan olmadıgını gösterir..ne yani şu an insanlar maymunlara isim takmıyormu mesela çarli gibi:D buda öle bişi işte yormayın o güzel kafanızı:)
hem sonra ademle havva varsa bile üremek için şu yolu izlemeleri gerekiyor..
adem vs havva
adem vs kızı---havva vs oglu
adem vs kızının kızı+oglunun kızı----havva vs oglunun oglu + kızının oglu---ademin kızı vs oglu---ademinin kızının kızı vs oglunun oglu----ademin kızının oglu vs oglunun kızı
diye gider...
ne kadarda sapıkça öyle değilmi...
gozeneli
06-07-2008, 16:47
Sayın Sanalmerak,
ayıp olmuyor mu? İlk peygamberi ve Havva anamızı sapık yapıyorsunuz.Gerçi türelemeleri için başka seçenekleri yoktu.
Acaba asıl sapık olan şey Adem ve havva gibi şeylere inanmak mı? Yani ben yalnız soruyorum.
sanalmerak
06-07-2008, 23:46
ben napayım gozeneli.. seninde farkettiğin gibi üremek için kullanabilecekleri tek yol benim sunduğum yol :D
Yakın gerçek
09-07-2008, 12:15
Arkadaşlar adamle şu zamandaki insanları kıyaslayamayızki..bin yıldan fazla yaşadığı söylenir hem kuranda hem diğer dinlerde veya yazılarda ...sürekli bir üreme mevcuttur.ve doğan anasnın babasının yanında kalmıyoırki.. ozamndan baslıyorlar yayılmaya..dünyanın değişik yerlerine ...yani zenciliğin ademin geniyle alakası yok(yada var konu o deil zaten ) Dünyanın yayılabildikleri heryerine yayılmıslardır.amerikayı keşfeden kolomb derizz. ee ordaki yerliler nerden geldi onlar uzay gemisiylemi uçtu oraya. İnsalık daha yaratılısından itibaren dünyay yayılmıstır tabiki şekilleri degısıcek iklimlere / göre yasadıkları yerin cografi konumuna yercekımne sıcaklıgına etc etc.Bazılarıda der işte o cennetten geldi Allahı biliyor cocukları soyları neden bılmıor.İşte o Hızlı yayılmadan. cep telefonumu var ozaman yuvadan cıkan gidiyor ozamana kadar babaları dedeleri ne dediyse aradan 50 yıl gecmıs goc etmıs 100lerce cocugu olmus nasıl anlatıcak . bu yayılma sonucu dillerde bozulmustur..kimisi hübele hübele yaparken kimisş yazıları lahitleri yazıcak düzeye gelmıstır. onların bu düzensiz yayılışı olmasa bugun 6 milyar insan olmmaz dagların tepesinde bile yaşayanlar var allahın dagını oymus yasıyolar..Onun için düz basma kalıp düşüncelere dalmayın tşk. yine yazamadıgım cok sey var.aklıma gelmior bir hısımla.
Yakın gerçek
09-07-2008, 12:20
onu bunu bilmem ilk insan adem varsa bile(ki yok)şu anki orangutanlardan bile daha ilkel göründüğü su götürmez.. buda onun zaten insan olmadıgını gösterir..ne yani şu an insanlar maymunlara isim takmıyormu mesela çarli gibi:D buda öle bişi işte yormayın o güzel kafanızı:)
hem sonra ademle havva varsa bile üremek için şu yolu izlemeleri gerekiyor..
adem vs havva
adem vs kızı---havva vs oglu
adem vs kızının kızı+oglunun kızı----havva vs oglunun oglu + kızının oglu---ademin kızı vs oglu---ademinin kızının kızı vs oglunun oglu----ademin kızının oglu vs oglunun kızı
diye gider...
ne kadarda sapıkça öyle değilmi...
Tabiki saçma o saçmalık olmasa Adem havva ölür insanlık üremez sende burda caf caf konusamassın bilinen ve belirlenen zamana kadar oyle evet belki buguna gore sapıklık ama izin verildi sonra dinler vasıtasıyla kesinlikle haram kılındı cunku ulasılmak istenilen düzeye ulasıldı ırklar olustu vs vs vs ....
gozeneli
09-07-2008, 14:39
Sayın Yakın Gerçek,
Aramıza hoş geldiniz. Katkılarınızı bekliyoruz. Yanlış anlaşılma olmasın diye hatırlatmak istiyorum, diger forum yada çat odalarını bilmem ama burda herkes görüşünü açıklamada serbest yalnız bir şartla terbiyesiz ve densiz olmamalı.
Yanlış anlamadıysam Adem ve havva'nın çocukları ile cinsel ilişki kurmalarına izin verildi diyorsunuz, delilleriniz nerde? Kuran'damı?
Yakın gerçek
09-07-2008, 14:58
Sayın Gozeleni.. mantıken cvp vermeye çalışıyoruz.ilk insaların Adem havva Oldugunu bizde herkezde kabul etmiştir.Tabi bu göreceli belki orda kast edilen ilk 2 beden onlar ama cenneten dünyaya indirilken Adem ve havva annemizin yanında Daha fazla insanda olabilir ( belki cennetten kovulmaları sonucu dünyanın çeşitli bölgelerine bir sürü insan serpilmiş olablir) Amerikadaki yerlilerin oraya nasıl gittiklerinde bir acıklama bu olur kovulma sonucu belki binlerce insan dünyaya atıldı böylece adam ve havva babmız Allahı gördüğü(Muhattab oldugu halde ) halde insanların neden Allahı sonradan bulmaları yada dillerin / kültürlerin bukadar değişik olması.ilk insanların ortak dili olmaması (aslında dillerinin bile olmayışı bize bunu gösterebilir .ama bütün kaynaklarda geçen sadece adam ve havva olduguna göre bunun Böyle(akraba ilişkilerinden meydana gelmiş olması laızm / Asla kesin ve emin konusmuorum) olması lazım. o dönemde klonlanma olmadığına göre bu böyle olmalı.Dünyanın devamı için buunun böyle olması gerekse buna kimse sapık ilişki Diyemez..Sonradan gelen dinlerde bunların yasaklanması ve kimlerle ilişki olup olmayacagının ayrıntılı bir şekilde acıklanması ve haram kılınmasıda bizi bu düşünceye götürür.. Saygılar tşk.
hysteria
09-07-2008, 16:10
"Dünyanın devamı için buunun böyle olması gerekse buna kimse sapık ilişki Diyemez"
dunya da en son sen ve kızın kalsanız, herkez ölse, kendi kızınla yatarmısın?
Yakın gerçek
09-07-2008, 16:16
"Dünyanın devamı için buunun böyle olması gerekse buna kimse sapık ilişki Diyemez"
dunya da en son sen ve kızın kalsanız, herkez ölse, kendi kızınla yatarmısın?
15 milyar doların olsa ne yaparsın tarzında çok basit bir soru... Böyle birşeyin olmayacağı aşikar . Öyle büyük bi felaket = kıyamet... 2kişi kalıcazda vs bunlar roman kokan yazılar :D
amenofis
09-07-2008, 16:19
sende o romanlara ınanıyosun..
bıde her topıge yazıyosun...dostum cennet cehennem yok....eger hayatını bunların varlıgına ınanarak yasamıyosan derımkı sana gec kalmıs deılsın hayattan zevk almaya bak...
hysteria
09-07-2008, 16:19
hem olmayacagı hemde olmadıgı aşikar:D
bolca roman kokan hikayeler istiyorsan en yakın imama git ademi sor:D
Yakın gerçek
09-07-2008, 16:33
sende o romanlara ınanıyosun..
bıde her topıge yazıyosun...dostum cennet cehennem yok....eger hayatını bunların varlıgına ınanarak yasamıyosan derımkı sana gec kalmıs deılsın hayattan zevk almaya bak...
Hayatımı yaşamadığımı nerden biliyorsun ? ben sana 24 saat namaz kılıp ibadetmi ediyorum dedim ? Güsel hatun görünce bende bakarım müziğimi dinler arabama atlar gezerim Allah inanmak cennte inanmakla hayatını yaşamamak la ne alakaıs var. dedimya sizden tek farkım inanmak onun dışına hayatlarımız hemen hemen aynı. Sadece yemekten sonra şükretmek Bollukta şükretmek yoklukta şükretmek ...Bunlar ne benim hayatımı kısıtlar nede başka birşey. yazılarımdan herşeyi tam sakalı imam gibi bişey cıkmaısn . bende sizin gibi gencim herşeyim aynı.Ama güsel hatuna bakmakla Cehennem ateşini karşılastırmıyorum . böle ufak bişey için kimse yanmaz. Ondan inanın diorum. ben ne imam takaırm nede baskası Kuran elmin altında hocaya gidip su bolemı bu bolemı demek sacma deılmı ? herkzın beynı var aıcn okuyun :D Allaha inanmanın yada ahirete bana hiçbir kaybettirdği yok.Aksine hayatımı düzenliorum.. yani gidip esrarmı alayım / 16 yaşında kıza gidip birlikde olıyım 2 dk lık zevk için onun geriye kalan hayatını etkiliyim.. ondan bundan cocugm olsun babsız buyusun .. vs vs İnanmasam böyle olabilirdi bunu avrupada orda burda goruyoruz.islamın zaten amacı insan yasamını düzenelemktir. hiç bir seyi kısıtlamıoyr zararlı olmayan. söyelemdğim birsürü şey var aklıma gelmeyen
amenofis
09-07-2008, 16:42
egerle baslamısım yazmaya zaten oylesın demeık...
ama oku dostum oku..sumerlerı oku...mısırlıları oku....ıslam moncesını bil...hz musayı isayı horusu sargonu oku....oku oku ve gor madem gırdın bu sıteye senınde var kafanda bıseyler bellı....
bende zerre ınanc yok...keske olsa...sorsalar belkı koyde dogup ılkokula gıtmeyen bı yobaz olmayı tercıh edebılırdım...ne guzel..öl cennete gıt kolay bı hayat...ama bu seklıde yaratılmısım...kolay deıl..ölüm hepımıze var..ama bunla yasamayı ogrenmek gerek..masallarla yasamaktan ıı dır
Yakın gerçek
09-07-2008, 16:51
Bu siteye tamamen tasadüf eseri geldim nasanın fotlarını incelerken.Okuyorum zatende mısırları sümerleri okudugun kadar kuranı okusan bunları hiç konusmaya gerek kalmıcak.herkes kendı hayatını yasar ama inan hayatımı gayet güsel modern yaşıyorum. Öle geri kafalı müslüman deilim anlıcan.Bukadar derin düşünen / duyguları olan ( hayal kurabilen ( sadece insanlara has) bu kadar artısı olan bir canlı sana göre topragın altında çürümeye mahkum ve bu kısacık ömürle yetinicekse bizim GErçeği kavrama anlayışımız cok farklı..( ve sen kendini 50-80 yıl yaşayabilen bir ceset olarak görüyorusn.hım tesadüfler patlamalar uzaydaki ışık oyunları şu bu okey.. aama ruh olamaz.ruh bir enerjidir.ruh nırdan yaratılmıs denir. uzaydaki enerjini boyutu ortada yoktan biz olmusuz düşünmeyi sevmeyi hayal etmeyi başaran bir beynimiz var . ama ölünce bu enerji püff yok oluyor hımm ?
amenofis
09-07-2008, 16:52
kuranın tefsırını okudum ben mealı lısedfeyken kıtap gıbı okurdum hergun...
Yakın gerçek
09-07-2008, 16:58
kuranın tefsırını okudum ben mealı lısedfeyken kıtap gıbı okurdum hergun...
Güselim nedir seni yoldan cıkaran ozamaN ? varsa bildiğn paylaş.
amenofis
09-07-2008, 16:59
zaten paylasıyorum hergun....yazılarımı okursan anlarsın ....
tum dınler eskı mıtlerden alıntısır...ekonomık cıkarlar ıcın yazılmıstır....bu kadar
cok derın analıze gerek yok...
yoldan cıkma dıye bısey ınsanın yoldan cıkması ıcın once yol lazım
yol yok
Yakın gerçek
09-07-2008, 17:12
Yol yok mu ? sen kuran diye ya başka birşey okudun yada ne konustugundan haberin yok..ekonomik cıkar ? hangi peygamber getirdiği kitap / ayet bilgi için insanlardan birşsey istemiş ? Allahtan korkun / onu sevin inanın ? hangi peygamber ben sizi kurtarcam bana saray yat yapın hepsi Yokluk içindeydi .buna ragmen boyle konusuyorsun .bide saraylarda kalsalar hepden sana tez aha bu boyle alın demek için.Hepsi allah rızası için dine cagırdılar ve oldukden sonrada din ve allah inancı dısında ne para ne kat nede baska bişey aldılar verdiler.
amenofis
09-07-2008, 17:15
Enfal (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=8)
(1) (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah'a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü'minler iseniz Allah'a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin." (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=8)
(41) Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah'a, Peygamber'e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah'a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir'de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=8)
hac ıbadetı varkı maksat arap kalkınsın....
islam fetıhlerı de unutulmamalı...savasla yayılmıstır...kabul etmeyenler kesılmıstır
uhud savasıda ganımetı toplayalım dıye okcular mevsızını bosaltınca kaybedılmıstır
nasılda bı ıman:)
metalheart
09-07-2008, 17:21
sen kafandaki gönlündeki dine peygambere tanrıya inanmışsın..
millete laf atacağına otur da sen oku...
kimmiş yokluk içinde olan ???
masal dünyasından çık
çıkmıyorsan da ona buna vaaz vermekten vazgeç....
Yakın gerçek
09-07-2008, 17:23
İnanmayanlar kesildği için şu an kafirler dünya nüfüsnun % 5i onun için ...bir anacı olmayan adam her türlü pisliği yapar.ki yapıyorlardı zaten. barışçıl olanları sizi dinden cıkarmak ıcın zor kullanmayanlara savas acmayın der.Ama hem inanmayıp hemde dünya hayatını tehlikeye iten paradan başkasına saygısı olmayan para için herkesi kesebilen oldurebılen bir kafir toplulugu yok olmus hım ? Onalrda inanmadıkları şey için kesselerdi müslümanları ? Müslümanlar 5 milyar kısılık ordudanmı olustular. neden müslümanlar üstün geldi ? Peygamber aldıgı ganimetleri imar bankasına sakladı sımdı torunlarımı yiyor islam tarihini oku. hepsi islamiyet yoksullar için harcandı
amenofis
09-07-2008, 17:26
son yazdıgın yazıya cevabımda yok yorumda yapmıcam
Yakın gerçek
09-07-2008, 17:32
Çoğunda öyle oldu zaten . ben gayet acık ve net yorum yazdıgıma ınanıyorum her yazıdan sonra baska konuya geçtiniz. İnandığınız savundugunuz şey dünya üzerinde en büyük azınlık. ne bi dayanagınız var nede tarihsel bir bilginiz. Öyle olmasını arzuladıgnız şeyleri konusuyorsunuz. Size yol göstermek benim haddim deil herkezin aklı var düşüncesi var . fikirlerimi yorumlarımı yaparım. Dayanak noktalarımız farklı zaten ben birebir kaynaklardan ve aklı selimden örnek verioyorum.sen olmasını arzuladıgından.. Allah gönlüne göre versin.
sanalmerak
09-07-2008, 18:26
yakın gerçek sen zaten bir masaldan öteye geçemeyecek bir düşünceyi savunarak baştan kaybediyorsun bana göre..sana göre sapıkça veya değil ama öyle yada böyle sizin inancınıza göre adem kızıyla havvada ogluyla yatmıştır eger yatmadıysada o aile zaten daha fazla büyüyemez ve insanlık yok olur bunu ben söylemiyorum sizin inancınız söylüyor adem ve havvaya inanan herkes benim söylediğim ilişki tablosunada inanmak zorundadır..2x2 4 diyen birisi 2+2 yede 4 demek zorunda oldugu gibi..
saygılar.hoşgeldin..
Yakın gerçek
09-07-2008, 19:45
Masal Masal bu lafları size kim öğretiyor çok basma kalıp kaçıyor. mısır lahitlerindeki masallar sümerlerdeki masallar sizi etkiliyor Kuran etkilemiyor.Geçmişin gerçeklerine masal denemez.Bunlar tarihsel Birebir Belgelenmiştri bugun elimizde kuranı kerim var hangi masaldan bahsediyoruz.Kuranın içini / yazılıs tarzını veya anlatılmak istenilenler.Okuma yazma bilmeyen bir arap için birden bire 40 yaşını geçtikten sonra fazla olmuyormu ? hz muhammed hatip cougu degıl.4 yasında derslere baslamadı okuma yazması olmayan birinden bahsedıoruz. senin söyledğin ima ettiğin masal kitabını ozaman herkez yazsın.Sen şu anki öğrenim durumunla bilgilerinle Yazı versene.Eğer muhammed zengin olup / daha ufak yaslarda ozel egıtıme baslasa bıle boyle ayetler ortaya cıkaramaz.Hayatı ortada belgeli.Ve bunları tek kelime harf unutmadan aklına kazıcak sen daha dün ne yemek yediğini hatırlıyormusun.Kuranı ac sadece 10 sahfasını azberle.yapamazsın onun ıcın bu din zor gelior size.Ademi havvayı geç bumudur yani seni dinden uzaklastıran ??Etrafında olan bitenlere iyi bak haaberleri iyi izle ozaman insanlıktanda cıkmak istersin bokadar basit şeylere takılma milyonlarca sorgulayacak seyvarken yok havva adem.nasıl çiftleşmiş. grrr
hysteria
09-07-2008, 20:26
"hz muhammed hatip cougu degıl.4 yasında derslere baslamadı okuma yazması olmayan birinden bahsedıoruz."
hz. muhammedin el yazısının bugun bır tane ornegını gosterebılırmısın?
/edit; soyle sorayım, neden kendısı kıtap halıne getırmemıs kuranı: sonradan baska ınsanlar surelerı kafalarına gore dızmısler, buyukten kucuge yada ınıs tarıhlerıne gore vsvs...
Masal Masal bu lafları size kim öğretiyor çok basma kalıp kaçıyor. mısır lahitlerindeki masallar sümerlerdeki masallar sizi etkiliyor Kuran etkilemiyor.
Yani tabii, bir masalın ilk kaynağı onun kopyalarından daha etkili oluyor ama, kopyalara o masallarla beraber hayal gücü katılınca ve kopyaların ortaya çıktığı tarih ve kültür de işin içine girip orijinal masallardan daha zengin bir hal aldıkça bu da etkiliyor haliyle.
Geçmişin gerçeklerine masal denemez.Bunlar tarihsel Birebir Belgelenmiştri bugun elimizde kuranı kerim var hangi masaldan bahsediyoruz.
Bir masalın yazıya geçirilmiş olması onun gerçekliğini değil yazıya geçirildiğini ispatlar. Ezop masalları yahut çok tanrılı dinlerden kalan efsaneler de yazıya geçirilmiş. Şimdi tutup bunlara tarihsel belgeler vardır, ahanda yazıya geçirilmişlerdir, belgelenmişlerdir. O halde bunlar gerçektir masal olamaz diyebilir miyiz?
hz muhammed hatip cougu degıl.4 yasında derslere baslamadı okuma yazması olmayan birinden bahsedıoruz.
Okuma-yazması olmayanların düşünme yeteneği, ezber yeteneği, duyarak öğrenme yeteneği de mi yok? Aşık Veysel'in de okuma-yazması yoktu, hem de görme engelliydi ama buna rağmen saz da çalabiliyordu, beste de yapabiliyordu, ve tüm türkülerini aklında da tutabiliyordu. Birşeyi ezberleyebilmek için okuma yazma bilmeye ihtiyaç yok. Öyle olsa çocuklara ancak ilk okula başlayıp okuma-yazmayı söktükten sonra birşeyler öğretebilirdik.
senin söyledğin ima ettiğin masal kitabını ozaman herkez yazsın.Sen şu anki öğrenim durumunla bilgilerinle Yazı versene.
O kitaptan çok daha iyileri yazılıyor. Kitapçılara uğrasanız siz de göreceksiniz. Eğer muhammed zengin olup / daha ufak yaslarda ozel egıtıme baslasa bıle boyle ayetler ortaya cıkaramaz
Üstte buna cevap vermiştim.
Hayatı ortada belgeli.
Belgeyle onun ölümünden 200 yıl sonra yazılan hadisleri kabul ediyorsanız bizce mahsuru yok, yalnız şöyle bir sorun var, o hadisler Muhammed'i pek ahlaklı bir adam olarak göstermiyor. Aksine, her türlü hurafeye inanan, şiddet yanlısı, mal düşkünü, insan haklarına saygısız, kadınları aşağılık ikinci sınıf varlıklar olarak gören ve daha bir dolu olumsuz yönüyle gösteriyor. Hadislere belge diyorsanız bunu bir daha düşünün.
Ve bunları tek kelime harf unutmadan aklına kazıcak sen daha dün ne yemek yediğini hatırlıyormusun.
izninizle azcık güleceğim bu cümleye. Muhammed'in vahiy katiplerinden birinin niye muhammed'in emriyle öldürüldüğünü bir okuyun isterseniz. Kur'anı muhammedi denemek için çarpıtmış da Muhammed uyanamamış, adam da Kur'an'ın vahiy olmadığını bu şekilde anlayarak dinden çıkmış, ve dinden çıkanların akibeti onun da başına (!) gelmiş.
Kuranı ac sadece 10 sahfasını azberle.yapamazsın onun ıcın bu din zor gelior size.
Yahu kardeşim, kur'an'ı ezberlemekle dinin zorluğunun ne alakası var. Din diye size öğretilen kur'an ezberlemek midir? Gidin işinize, aklınızı peynirsiz - ekmeksiz kullanın yahu...
Ademi havvayı geç bumudur yani seni dinden uzaklastıran ??Etrafında olan bitenlere iyi bak haaberleri iyi izle ozaman insanlıktanda cıkmak istersin bokadar basit şeylere takılma milyonlarca sorgulayacak seyvarken yok havva adem.nasıl çiftleşmiş. grrr
Akla ters gelenleri, mantığa sığmayanları işte böyle üflersiniz, hiçbir kıymetleri yokmuş gibi.
...bir anacı olmayan adam her türlü pisliği yapar.ki yapıyorlardı zaten.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6571
insanlığınız kaldırırsa videoya bir göz atın, sonra her türlü pisliği yapanların inancı olmayan adamlardan ibaret olup olmadığını (yeniden, bıkmadan, usanmadan, baskı üstüne baskı yaparak bir daha) konuşalım.
Yakın gerçek
10-07-2008, 10:49
K.C senini nerey gittiğin çok belli.hadislerin % 85i hz muhammaedden sonra yazılmıs ve yarısı safsata oldugu bilinir soylenır yıllardır ayıklanmaya calısılır.Sen bana şu şöyle bu böyle diyorsun neye göre biz kitaba göre sen masallara göre yok bu böyle olmus şunu astırmış kestirmiş nerde ? hadis şöyleymiş sana yazılı belgemi verdiler aha bunu muhammed söyledi bunu o söylemedi ?? Hadisler sonradan yazıllmıstır Muhammedin görüşleri fikirleri bize kalsın diye o beni yazın ben bunu dedım cabuk not tutun dememiştir asla.. Atatürkünda hain olduguna dair 10larca kitap var ben şimdi onları okuyup nasıl inanırım ? bu vatanı bizlere armağan eden bu adama ? Yada atatürk zamanında medreslerdeki ögrenciler aıslmıstır haksılık din düşmanlıgı denir ? iç yüzünü kaç kişi biliyor o idamların ? medreselerdekiler savaş sonrası ilimli adam var bizi ellemeyin okuyalım demiştir .atatürke savas sonrası herkezi toplatmıs alın okuyun demiştir 1 damla bile okumayanlar idam edilmiştir ? bunu bilmeyen dicekki ataturk dın dusmanı sunu astırdı bunu şunun için söylüyorum işin aslı herzaman gözüktüğü gibi deil. A sahabinin kuranı bilerek çarpıtmadıgını nerden bılıyorsun ? veya muhammedın bunu fark ettiğini ?Ben ne hadise inanırım nede imama nede başka birie benim kendi aklım var elimde kuran var açar okurum kafamı kurcalayan bir şey olursa.Kendini o zamanki cahil araplarla bir tutma Onların anlayabilmesi ıcın okadar cok tekrar veya Tanım var. 1400 yıl onceki cahil / zalim bir toplumdan bahsediyoruz. diceksinki cok basit yazılmıs e heralde 1400 yıl önce kardeşim allah aşkına.Sen yolunu cizmişsin o Masallar karşına çıkınca yüzünün halini çok merak ediyorum. bana 1400 yıl önce yazılmıs bu denli acık ve sadece insanları imana cagıran bi kitap cıkar gel sen cok yüzüklerin efendisi okumuşsun senin masal kavramın değişmiş. nerdeyse 2 milyar adam muhammedin gercek yüzünü görememiş sen görmüşsün ? sende Einstein kanı var çok zekisin canım benim.Duyarak öğrenme olamazmı demişsin zaten öyle oldu. Cebrail A.s Ezberletti hz.Muhammede.kendisi asla yazma ögrenmedi sizin gibi yobazlar kendi yazdı demesin diye.bukadar sayfayı kim aklında tutucak ve muhammede anlatıcak ne hikmetse unutmadan ya ozamanlar arap yarım adasında cok zeki aşıklar varmış ? ha ?Böyle büyük bir masal birikimine sahip olan bi admaın en az 60 yaşında olması laızm hani MUhammaede anlatan zeki aşıklar. nasıl olurda ölmeden hastalanmadan yada herhangi birşey olmadan her yıl bir harf bile unutmadan takrar tekrar Muhammede anlattılar?Dedimya daha 3 gün önce ne yediğini hatırlıyormusun. Yada hangi,insan kendi uydurdugu bir masal için hiç bir maddiyat beklemeden / bütün ailesini sevdiklerinin hayatını tehlikeye atabilir ? ailesinden sevdiklerinden etrafından yüzlerce adam öldü. Diyemezmiydi ya yeter ben uydurdum anamıı / kardeşimi yada neyse bırakın diyemezmiydi neydi bu kararlılık haşa o aptalmıydı aptalsa bu kadar yüce ayetleri nasıl bize iletti.Ezop masallarının içeriği ortada kuranı kerim ortada.Bu kitap önce arapların anlaması kavraması sonrada diğer milletler için geldi bu niye böyle yazılmıs bu niye 40 kere tekrar edılmıs dıyemezsın.ozamnki beyin/ kültür ortada anlasınlar kavrasınlar diye.Senin şu an anlayamadıgın gökyüzünden bilgiler vsler veriyor insanları karmaşaya uğratmayacak şekilde kuran bugün gelse ona göre bilgiler verir senin kavrama yeteneğine göre.Bu adamlara mars surda bukadar uzaklıkta alın bilgi gidinmi dicen ? adam mars ? one ya şu ufak yıldızmı nasıl gidicem yani neden gereksiz bir bilgi birikimi versin.insanlara yeterli olanlar verilmiştirki kuran geldıkten sonraki arap yada müslümanların dünya bilimine katıkları ortada bügünlerin zemini onlardır.hayal gücü ney orda herşey acık acık söylenmiş. inanlar cennete inanmayanlar chenenmem senin kıt beynin chennemi ateç cenneti Sular akan ırmak zanneder. tabi o zamanki araplara söylemek laızmdı iyi olun cennete daimi kalıp ferrariye bineceksiniz.yatlarınız olucak şöyle böyle Wtf Çöldeki adam ferrariyi napsn ırmak ona en büyük mükafat herkezin cenneti ekndi hayal gücü ve hayalleridir ordaki bazı kelimeelre takılmayın onlar 1400 yıl onceki insanların anlayacagı sekılde anlatılrı. herzaman aklınızı kullanın düşünün der kuran.YA bu inancı olanları izle demişsin onlar sizden daha aşağıda çünkü islamı kuranı anladıklarını sanıp masumları kesiolar vuruyorlar . onlarmı örnek onların azabı sizden bol olucak.İslam size düşman olmayan / dinizi yok etmeye calısmayanlarla barış yapın.demiş herzaman heryerde.bu salaklar hristiyanı alıor kafir die kesior lan kafir ne demek ? onlarda inanıyor allaha yada inanmasa bile masum birini kesemesin bunu kuranı anlayan her müslüman bilir ötekiler müslüman deil. Cihat demiştir kuran ozamanki kafir toplulugu inanlardan coktu günümğze uyarlayamazsın ozaman cihat gerekıyordu.çünkü ozamanki kafir ler şu anki gibi barısçı deildi.
amenofis
10-07-2008, 12:55
sen dedınkı
ol yok mu ? sen kuran diye ya başka birşey okudun yada ne konustugundan haberin yok..ekonomik cıkar ? hangi peygamber getirdiği kitap / ayet bilgi için insanlardan birşsey istemiş ? Allahtan korkun / onu sevin inanın ? hangi peygamber ben sizi kurtarcam bana saray yat yapın hepsi Yokluk içindeydi .buna ragmen boyle konusuyorsun .bide saraylarda kalsalar hepden sana tez aha bu boyle alın demek için.Hepsi allah rızası için dine cagırdılar ve oldukden sonrada din ve allah inancı dısında ne para ne kat nede baska bişey aldılar verdiler.
sonra bende dedım
(1) (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah'a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü'minler iseniz Allah'a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin." (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=8)
(41) Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah'a, Peygamber'e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah'a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir'de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=8)
sonra sen sustun agzını acmadın..okumuyomusun....nıye cevap vermıyosun bunları okumamıs gıbı yapıyosun...
Yakın gerçek
10-07-2008, 13:25
sen dedınkı
ol yok mu ? sen kuran diye ya başka birşey okudun yada ne konustugundan haberin yok..ekonomik cıkar ? hangi peygamber getirdiği kitap / ayet bilgi için insanlardan birşsey istemiş ? Allahtan korkun / onu sevin inanın ? hangi peygamber ben sizi kurtarcam bana saray yat yapın hepsi Yokluk içindeydi .buna ragmen boyle konusuyorsun .bide saraylarda kalsalar hepden sana tez aha bu boyle alın demek için.Hepsi allah rızası için dine cagırdılar ve oldukden sonrada din ve allah inancı dısında ne para ne kat nede baska bişey aldılar verdiler.
sonra bende dedım
sonra sen sustun agzını acmadın..okumuyomusun....nıye cevap vermıyosun bunları okumamıs gıbı yapıyosun...
Bunun cvp başka topikte var .önce oku sonra afkur.Yoksullara yolculara ? ee Muhammed aldı parayı imar bankasına koydu ve torunlarımı yedi ?? ye ne kadar aciz yaratıklarsınız ..Yine islamiyet ve yoksullar için harcandı o para ? Muhammedin neyi avr ne yatı ne katı öldüğünde geriye kalan yattıgı ince hasırdı ona ne hediyeler geldi gecti ipek yataklar yaptırmazmıydı sizin kadar aciz görmedin .ateşin bol olsun .artık insanlıktan çıkıcam.az kaldı görücez.az bekle sabret boşa afkurma güsselim oku öğren sonra afkur.ayetlerin içini anla tarihini anla. beni yanlız düşünenler anlar diyor zaten senin o beyinle anlaman olanaksız. her ayetin aldında bir hinlik aramayaçalıştığın kadar anlamaya çalışsan bıu aciz durumda olmazdın.sokakta havlayan miyavlayan nankör kedi /köpekten farkın ne ?ye yat sıç ve inanma öldüğünde yok olucagına inan kendini 70-80yıl yaşayacak ceset sanan arkadaşım hakikten kafirlerle muhattab olmayın derlerken bunu kastetmiş olmalılar. O parayı resul 1 kurusnu bile cebine atmadı aralarındaki en adaletli insan o ondan ona ait o herkeze heryere gereğince dağıttı. peygamberin yaşadığı yeri yattığı hasırı okutyun? okadar savas kazandılar ganimet aldıalr oraya saraylar yaptıramazmıydı altından kaleler ??
amenofis
10-07-2008, 13:37
hakaret etme sn yakın gercek...sevıye sabıt kalsınkı anlasalmı...
dıyosunkı bı hasırda yatardı...yanındamıydın yatarken?tarıhten her duyduguna ınanma...mantık suzgecınden gecır....hadısler o yuzden bakmam ben....işime gelen neler neler var..ama garantısı yok dıye hıc gırmem o mevzulara...
emın ol savas ganımetletı yoksullara pay edılseydı arabıstanda yoksul kalmazdı...
ayrıca tabıkı saraylar ıpekler gosterıse kacmaz...yoksa kendını bıtırır...hasır yalanıda o yuzden uydurulmuş....atlasın mıllet buna diye...basarmıslarda..
savas kazandılar once savunma savasları ardından islamı yaymak ıcın katlettıler...
sinirlerın basladı bak gerılmeye...ilk bole baslar once sinirlenır ınsan ....bırazda arastır bak eskı medenıyetlerı...gercegı goreceksın
Yakın gerçek
10-07-2008, 13:47
Sen ap açık bir cehaletve nefsin kurbanı olmuşsun kim boyle dıorsun guünümze o deviden kalan tek kale osmanlının kabeyi korumak ıcın yaptıgı yapıttı onuda yıktılar. 3-5 bin yıllık sümer kalıntıları buraya kadar gelicek ozmaan yapılan han / saraylar gelmedi ve uçtu ? Muhammed kullandı saraylarda egzdi sonra bunlar uctu ? netyi nerden bılıorsun git arabistana gör ne yapıt var yok. sinirlenmemin sebepi bu kadar körü körüne olmamalı elinizde daha ağır şeyler olmalıkı saygı duyalım. ayrıca arabların fakir oldugu falan yok dunyanın en zenginleri arasındalar ama baslarındaki krallar sağolsun. buda orda yaşayan arabların pasifliği ülke olarak cok zenginler.
amenofis
10-07-2008, 13:56
muhammed demıssın basına bı hz koymayı unutmussun aman dıyım dıkkkkat...
dertsız basına dert alma bu forum sana gore deıl......imanlı ol ve
Nebe (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=78)
(34) Şüphesiz Allah'a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=78)
Nebe (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=3&sid=78)
(33) Turunç göğüslü yaşıt (kızlar) var. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=3&sid=78)
senın yaratıcın sana vereck olan hırlerını bıle ayrıntılı anlatmış...sana cennette mutluluklar
Yakın gerçek
10-07-2008, 14:04
Ben basma kalıplı şeylere bakmam cok hızlı yazdıgım ıcın M kucuk olabılır yada hz koymayabılıırım konuyu boyle yerlere cekmen senın acizliğindir. evet size 7 yaşında ergen olmamıs kızlar vardır gidin sevişin deseydi dimi ne konusutugundan kendın bıle haberın yok daldan dala zıplıoyorsun çekirge 1 zıplar 2 zıplar son zıplayısın dibe olmasın dikkat. cenneti ozamanki arapların anlayacagı sekılde tevsir etmiş bumu kötü olan insan nereye gidiceğini bilmeden nasıl tam bir iman sergiler.bahçeler uzumler dicek tabi o zaman baska ne vardı 30 katlı plazalar / yok efendeim gümüş seralar uçaklar 7 cep telefonları neyi amaçladıgından senin bile haberiny ok daha..genel olarak huri vardır yani cennet sadeece erkeklere deil ayad sadece erkekler huri almıyour.ayetleri ayrıntılı manasıyla almaya calıs.1400 yıl onceki arap harfleriyle yazılmıs tabiki türkkce tam karsılıgı olamayabılır hıc bır dılın baska dile tam karsılıgı yoktur dimi güzel arkadasım
amenofis
10-07-2008, 14:11
bakın ...eger kı bır dın tum ınsanlıga tum zamanlara gonderılmısse bellı bır mantık tasır...efendım o zaman kolelık vardı e napsın muhammed demek..ya da o zaman 10 yasındakı kızla nıkah normalse bunun devam ettırılmesı dogal karsılanması kabul edılemez...
bu radıkal reformları yapmaya senın allahının gucu yetmıyomuydu..kolelık yada kucuk kızlarla evlenmek bellıbır zamanda dogru su zamanda yanlıs algılaması kısının zeka sevıyesı ıle orantılıdır..o zamankı arapları ınandırmak ıcın onların suyuna gıdıldı demektesın farkında olmadan...bu kabul edılemez...
hz konusu sadece espırıydı ama hadı senın ıstedıgın olsun benım acızlıgım dıyelım...
dostum mantık onemlı...bak denemesı bıraz malıyetlı...şimdı ne yap bılıyomusun...hayatını cin denen kavramın olup olmadıgını bulmaya ada....her gıttıgın hocadan sonra benımj haklılıgıma donuceksın...cin yoktur asla var olmamaıstır..ama yalancı ınsan coktur..
en somut bı sekılde bu sayede hakıkatı gorebılırsın...aksı takdırde umutsuz vakasın...tedavın yok
Yakın gerçek
10-07-2008, 14:18
Şimdi bundan eski zamanlarda insanları koruyacak / ne biliyim haklarını sovunacak tam bir yasa nede devlet vardıki kuran bunu oluşumu sağlamak istedi
9 yaşında kizların verilmasi tamamen onların himayesine verilmesidir.onda bu günki karı koca hayatını cıkaramazsın.sonucta kızlarını hepsini yada erkeklerını evde tutamazsın.ki ozaman prezarvetif yoktu:S çok eşli bir yaşamda cogalmayı sen düşün. ister evlatlık ister başka bir şekilde cocukların himaye altına alınmaıs verilmesinde ben bi zıt ık göremiyorum.Ya birebir müdahale etmek istese kitaba gerek kalmazdı peygamberede gerek kalmazdı e bu sınava adame havvayeda gerek kalmazdı.bundan önceki peygamberlere gelen mucizeler ortada cadı büyücü deyip öldürmeye kalktılar.yada dahada uzaklastılar.yani dedimya şu an gökde yarılsa inanmıcaksın ulan meteor çarpmıştır ondan olmsutur yok canım atmosfer yarılmıstır yani o günün azabı gelinceye kadar inanmıcan belli.AKıl / zeki senin zekan ne aklın ne budun ne ? bu güne kadar kendine ailene topluma allahına zekanla ne faydan oldu hangi somut zeka bu Einsete aptaldı o tanrıya inanıyordu ? sen cok zeikisin inanmıyorsun ye yat tuvalete gir şirk koş bumudur(uçan /uçmayan / havlayan / havlamayan hayvanlardan bir farkınız olsun inancınız olsun yoksa hayvandan farkınız ne ). Bir cok buyuk ilim adamı geç veya erken alllahı bulumus sizden fışkıran zeka ( neye göre zeka ) bulamıyor Pew pew pew ! insalar cinlere müdahale edebilirmi ? edeemz bence onlarda edemez farklı boyutlarda sınanıyoruz. ben o işlerle ugrasmama bakır köyde ruh / cin cagırmadan kafayı sıyıran cok var neden sıyırıo bu insanlar. zaten Çok o mevzuya dalmıcan senin mevzun cin değil. onu görsen bu sefer korkudan hayatın zehir olcak yok ya beni izliyorsa demek bunca zaman tuvalette sevişirken yada yemek yerken yanımda bu yaratık vardı bunlar cok basma kalıp ifadeelr. sen somut bi gerçeklik sitiyorsun. ama allahta onu kendi aklınla bulmaı istiyor.kitaplar yol göstericidir somut bir örnekte sayılabilir göreceli.
amenofis
10-07-2008, 14:22
sana baya zaman ayırdım sev dostum...ve gercekten zamanımıda bosa harcadım...sana kolay gelsın..asıl olan mutluluktur bu sekılde mutluysan sorun yok....ha bıde su haberı yazayımda bu konu kapasnın enerjımı bosa harcadım
FİZİKÇİ Albert Einstein’ın (1879-1955) ateist olduğunu gösteren mektubu ortaya çıktı. Einstein’ın ölümünden 1 yıl önce kaleme aldığı mektupta ‘Tanrı kelimesi, insan zayıflığından başka bir şey ifade etmiyor’ cümlesi yer alıyor. Açık artırmayla satılacak mektubun 8 bin sterline (20 bin YTL) alıcı bulması bekleniyor. Einstein’ın “Tanrı zar atmaz”, “Dinsiz bilim topal, bilimsiz din kördür” gibi ifadeleri nedeniyle Allah’a inandığı düşünülüyordu.
Yakın gerçek
10-07-2008, 14:30
Bende görevimi yaptım.. az da olsa katkı saglarım yorumlarımla yada sizin farklı kavradıgınız seylerle..heryerde bir sürü mektup var bunlarda göreceli.bir yıl once oyle bir yıl sonra böyle ölümünden önce inanarak gittiği cogunluk ve cevresindekilerin söylemleri. bana baya zaman ayırdın sen daldan dala atladın ben cvp yazdım hem kurana hem kendi anlamdırmalarımla ... Kuranda derki herkez kendi günahını sevabını alır . sen ceheneme gitsen en cennete girsen ne bana faydası yok kendini kurtarırsın.Ben bu yazıları ne sevap neden başka bir şey için yazıyorum. aynada ters gördüğünüz şeylerin dogrsunu anlatmaya calsıtım hem kendı yorumum hem kaynaklara göre tşk. saygıalar
sanalmerak
10-07-2008, 15:12
hz.muhammed kesinlikle çok kurnaz bir ticaret adamıydı ;) son noktada budur,ötesini irdeleyen masallar aleminden çıkamaz,tabularla sarmalanır:) bunu istemeyiz öyle değilmi...
Yakın gerçek
10-07-2008, 17:34
bir şeye dikkat ettimde . bütün inançsızların aynı basma kalıp lafları var masal masal masal ? Masal nedir ? Robot gibi bunlarımı ezberliyorsunuz. olayın büyüklüğünü manasını kavramak herkezin harcı deilki inanla inanmayanları ayıran çizgi bu. Siz dımdızlak olağan masal vs diyip bunları derin bir şekilde düşünemeyecek kadar nefsinizin kurbanı olmus robot bir hayat yasayıp sonra ceset olup / ilerki kusaklara gübre 7 petrol olucagınıza inanıyosunuz pew pew
bütün inançsızların aynı basma kalıp lafları var masal masal masal ? Masal nedir ? Robot gibi bunlarımı ezberliyorsunuz.
Sayın yakıngerçek
Bir ezberden bahsedecek isek bunun için Müslümanlardan örnek göstermeniz gerekirdi.
Bir masaldan bahsedecekseniz bunun için Kuranı dillendirmeniz gerekirdi.
Ayet ve sure ezberleyen sizlersiniz. 1400 sene evvel masal anlatan Muhammed idi ki öyle de nitelendirilmişti. 1400 sene sonra ise aynı masalları tekrar edip, ezberleyip başkalarını ezbercilikle ve masalcılıkla suçlamak biraz abes olmuyor mu.
saygılarımla
gunes857878
10-07-2008, 22:24
yapılan kazılarda ve buluntularda evrim teorisinin gerçekliği ortaya çıkıyor.ilk insan fosillerinin iskeletlerinin şidiye göre anormal derecede büyük olması ve aynı döneme rasgelen dinozorların varlığı zamanla canlıların küçüldüğünü ortaya koymaktadır.evet zamana ve doğa şartlarına göre ve canlıların ihtiyaçlarına göre evrim gerçekleşmekte.
öte yandan insan oğlunu farklı bir kefeye koyup kendini nimetten sayan zihniyet içinde şunları söyleyebilirim;doğadaki her canlının hayatta kalabilmek ve neslini devam ettirebilmek için kendine özgü yöntemleri vardır.insan oğluna baktığımız zaman diğer canlılardaki fiziksel yetenekleri insanlarda göremeyiz. ama farklı olarak öğrendiğini aktarabilme yeteneğine sahiptir.yani insan aslında daha akıllı değil ama tecrübelerini bir sonraki nesile aktarabilmektedir.teknolojinin bu denli gelişmesini buna örnek sayabiliriz
sanalmerak
11-07-2008, 02:10
yakın gerçek buna inanıp inanmamak MUHAKEME meselesidir buda insanların yüzde 5 inde vardır.insanların yüzde 5 ide dinlere inanmaz...buda başka bir bilgi ;)
Yakın gerçek
11-07-2008, 10:55
Bana bir masal gösterinki insanlığı doğru yola.iletsin bana bir masal gösterinki anlattıkları 1400 yıl sonra ( bilim / ilim alanında geçerli olsun ) bana bir masal gösterinki içinde Mükemmel matematiksel kelime oyunları olsun.açın araştırın matematiksel mucizler kuranda. bazı terimlerin nasıl olupta farklı yerlerde kullanıldıgı halde aynı olusu. ay 12 kere geçer. iyilik 40 kere ( misalen tam rakam su an akklımda deil ) kötülük 40. Sevap 50 / günah 25 (Allah sevaplarınızı herzaman günahlarınızından fazla saycagım demıstır neden 30 kere sevap varken 17 kere günah yok neden her sey tam yarısı veya tam dengi ) ( bu anca bügün fark edilmiş bir orantıdır ve yüzlerce bole terimler var) ( Ve belki daha fark edemediğimiz neler )ve daha yüzlerce; muhammaed hangi Bilgisayar programından yararlandı acaba veya bunları yapmaktaki amacı neydi ( hani o yazmışya kuranı ) Diyorsunuzki daha yazıya dökücek kadar beyinleri yokmus bunları hesaplıcak kadar beyni nerden buldu her lafınız çelişki her lafınız bir ziyanlık. içeriyor..o ayetleri herkez anlasa herkez allah inanırdı inanmayanla inan arasındaki fark bu zaten. bizim düşünüp kavramamız sizin ufacık şeylere takılıp acabalarla geçen boş ömrünüz.kuran sana uyusunda büyüsüm nini demez ne masalı ? kalkın / düşünün / çalışın der ne güsel cocuk masalı be ? içinde matematiksel/ bilimsel / tarihsel / ve metafiziksel gerçekler bilgiler dehalar olan ne basit bir masal kitabı ?
hysteria
11-07-2008, 11:06
"Bana bir masal gösterinki insanlığı doğru yola iletsin"
http://tr.wikipedia.org/wiki/Jean_de_La_Fontaine
o bahsettigin sayılarda gerçek değil.. eğip bükerek anlamları o hale getırıyorlar, sevap iyilik, yardım vs içinden istediklerini alıyorlar sevap 40 kere varsa 50 ye tamamlamak ıcın iyilik ve yardım kelimelerinin bir kısmı da sanki sevap yazıyormus gibi eklenıyor vs vs
"içinde matematiksel/ bilimsel / tarihsel / ve metafiziksel gerçekler bilgiler dehalar olan ne basit bir masal kitabı ?"
içinde matematiksel gerçekler varsa neden butun bulusların %90 ı belkide daha fazlası gayrımuslımler tarafından yapıldı? bugun kac tane yasayan matematık profesoru varsa musluman, musluman olmayan orantısı nedır?
Yakın gerçek
11-07-2008, 11:15
Müslüman genel olarak allaha inandır.( hrüstiyan / veya yahudi ) Kuran geldikten sonrakı müslüman veya ondan faydalananların bugünkü bilime faydalarını araştır.nice müslüman ilim adamları dünyada 400 yıl okutulmutur.halada tez / vs olarak incelenir / vs vs / asla yanlışlanmaz ama geliştirilebilir... kelime oyununda şüphen var / allahtan şüphen var ozaman arap dili edebiyatı uzmanı olucan gidicen okula / vs öğrenicen bizede öğreticen yoksa burda caf caf bunlar komik ? Gayri müslimin kurandan / incilden yararlanmadığını nerden biliyorsun ?
hysteria
11-07-2008, 11:24
"kelime oyununda şüphen var / allahtan şüphen var ozaman arap dili edebiyatı uzmanı olucan gidicen okula / vs öğrenicen bizede öğreticen" bence sen bunu yapmalısın caf caf bunlar komık hakkaten, bir inanan olarak bu senin gorevin değil mi? tabiikide süphem olacak, sen de arap dili uzmanı değilsin ama süphen yok, bi adam kitabına yazmıs kuranda bunlar bunlar var diye, sende kek yer gibi yemişşin burda ahkam kesiyorsun..
birde matematik ile ilgili bilgiler için
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1464
tavsiye ederim:)
Yakın gerçek
11-07-2008, 11:36
Enserea gayet güsel acıklamıs bir kaç yazıyı okuma fırsatı buldum.bakın ben burda her yazılanı direk almıyorum tartıyorum kendı akıl mantıgımla tastıklıyorum sonra tesbih ediyorum . yani bir ayet okuyup allahım cok buyuksun sonra br ayette süpheye düşüp hadi ya diyip atmıyorum.Biliyorumki hiç bir dilin hiç bir dile bire bir karşılığı olamaz. o yazıyı o tek kelimeye göre değil bazen sayfalarca süren anlatımına ve anafikrine göre doğrusnu cıkarıyorum. Onun için kuran sürekli düşünün ne zaman düşünüceksiniz der sürekli. yani bir kelimeye takılıp geriye kalanları y0k sayamazsın. Kuran arapça gelmiştir bu böyledir çünkü öncelikli olarak o zamanki en sapmış toplum arapları yola getirmek.sonra bizleri.Kelimelere deilde ayetlerin manalarına bakın ozaman sadece o kelimeyi deil ayetide yaratanınıza anlarsınız.. Kuranı didik didik edip kendi iç şüphleriniz için yalanlayıcı ayetler aramaya çalıştıgın kadar sana anlattıgım gibi genel anlmaya çalışsan aynı safta oluruz.Biliyormusunuz burdan anladımki hepiniz Allaha inanıyorsunuz ( Bu arayış ondan yalanlama ondan iç şüphelerinizi yıkacak yazılar arıyorsunuz ) sen nekadar inkar edersen et kalbini bir sen bir allah bilir.
hysteria
11-07-2008, 11:47
zaten tek saf var aynı saftayız tabii ki, tartıstıgımız şey fikirlerimiz,
yani nasıl ki mesela, dunyada karaların sulara oranı X/Ydir, kuranda bu belirtilmiş zaten demek için hem kuranı hemde bilimi bilmek gerekir, fakat kuranı okuyupda bu buluşu yapamazsın, yapabilen de yok zaten adamlar kuranı incili okuyup da ne yapsın? imana mı gelecek keşif mi yapacak, ona ayırdıgı vakitte daha fazla arge yapar. bu tarz sayıları veren "ilim" adamları once bilimsel bir gerçeği, yada keşfi onune alıp, ornekteki karaların suya oranı gibi, hem X'i hem Y'yi kuranın içerisinde şu kelime bu kadar geçiyor bu kelime bu kadar geçiyor diye bakıyor, adamın amacı bilime katkı insanlıga katkı değil, kitabin "hak" kitap oldugunu kanıtlamaya çalışmak belli ki, yani tuccar, ve suphesı var... süphesi olmasa ugrsamaz bu kanıtlamakla cunku...
Yakın gerçek
11-07-2008, 11:52
Güzel arkadaşım aynı şeyleri söylüyoruzda tarzlar farklı.Kuran sana 1400 yıl önce uçak araba / vs bunları tarif etse inan yaradan cok zarar olur herkez Hacı köylünün trena baktığı gibi bakar ulan araba ne nasıl olucak biz nasıl uçarız biz melekmiyiz gibi sacma seyler cıkar. Kuran insanları ( ozamankileri kargaşaya düşürmeycek kadar ) bizede 1400 yıl geçse bile yol gösterecek yada buluşlar olmuşsa bile doğrulayacak bir kaynaktır. Kuran şu bu buluşu gayipten haberler kitabı değil.ana fikir olarak insanların bir rabbin olduğu ve bazı insanı kurallar yasalar buda insanların refahlı bir yaşam sürmesi içindir. Kuranda tatlı su tuzlu su vs karışmama olayı adını unuttum ünlü bir kaptan vardı daha onu 10 yıl önce mi ne buldu. ee bu bilimle biz bunu şimdi bulduk ama 1400 yıl once bundan söz edliyordu adam iman etti oda ateist gibi bişeydi kaptan kolombu ne adını unuttum sen bilirsin / hatırlatırsın banada. yani bazı basit şeylere takılmayın.kuran gelecekten bilgiler gelceğe dönüş deil rabbinize ve sonsusluğa yol gösterme kitabıdır.
hysteria
11-07-2008, 12:02
"Kuranda tatlı su tuzlu su vs karışmama olayı adını unuttum ünlü bir kaptan vardı daha onu 10 yıl önce mi ne buldu."
birde gustoydu sanırım, ve luis amstrong vardı, o da ayda ezan sesi duyup musluman olmus...guya... o da yalanlandı, bırde secde halınde ceset vardı fıravunun... nasıl secdeyse kıcını kıvırmıs yatıyo aslında...
iki denizin suyu birbirine karısmıyormus, onunda aslında oyle olmadıgı kanıtlandı sanırım, birtek cat stevens var harbiden musluman olan, o da Arap oldu zaten,
kuranın amacını soyledın ana fıkır olarak tanrının bır oldugu dur, ama ıslamın uzerıne vazıfe mıdır kı teknolojık ıpucları vermek? aaa bak burda o da varmıs dedırtmenın kıme ne faydası var, zaten test degılmı bu dunya? zaten ıster ınan ıster ınama, bana uyarsan cennet, uymazsan cehennem demıs, hala ne dıye bızı "aaa bak bunu da teeee 1400yıl onceden bıldırmıs" dedırtmeye calıssın kı, bu masallar ınananlar ıcın afyon, bunlar sızın dınınızın sevıyesını asagıya ceken seyler bence,
Yakın gerçek
11-07-2008, 12:08
O Bunun rahmetidir. ama Göreceli. Kuran inananların imanını arttırdığı kibi inanmayanları dahada uzağa iter.o deniz olayının faydası ilminden çok ufak yine bize zarar vermeyecek ve 1400 yıl sonra bu kadar basit bir şeyi nasıl şimdi fark ettik yada ozaman masalcı muhammed nasıl fark etti yada niye yazdı ? ona ne denizden balıktan ıırmaktan yada bizim 1400 yıl sonra bulucağımız yeni yıldızlardan isistemlerden. Ufak Ufak şeyler gelecek kusakları için bir rahmetttir. ulan bunu bu arap yazamaz hakketen bunda birşey var diyipde olurda düşünürler bulurlar.
hysteria
11-07-2008, 13:03
tabı burada atladıgın nokta, ıkı denızden tatlı olanının susuzlugu gıderıcı oldugu da belırtılıyor, hangı ınsanlar akdenızın yada okyanusun suyunu ıcıyorlar acaba?
Tatlı suyu olan deniz mi var?
Furkan Suresi
53. Birinin suyu tatlı ve susuzluğu giderici,
diğerininki tuzlu ve acı iki denizi salıveren ve aralarına bir engel, aşılmaz bir sınır koyan O'dur.
amenofis
11-07-2008, 13:09
O Bunun rahmetidir. ama Göreceli. Kuran inananların imanını arttırdığı kibi inanmayanları dahada uzağa iter.o deniz olayının faydası ilminden çok ufak yine bize zarar vermeyecek ve 1400 yıl sonra bu kadar basit bir şeyi nasıl şimdi fark ettik yada ozaman masalcı muhammed nasıl fark etti yada niye yazdı ? ona ne denizden balıktan ıırmaktan yada bizim 1400 yıl sonra bulucağımız yeni yıldızlardan isistemlerden. Ufak Ufak şeyler gelecek kusakları için bir rahmetttir. ulan bunu bu arap yazamaz hakketen bunda birşey var diyipde olurda düşünürler bulurlar.
donunde eskı uygarlıklara bakın mayalara bakın mısırlılara bakın...hepsı cok tanrılı dınlere ınanırdı...ama pıramıtlerı yıldızların polarızasyonuna gore ayarlamıslardı...365 gunu gectım venuse gore bıle yıllık gun hesabını saatıne kadar yapmıslardı...
e napalım bunlar var dıye cok tanrılı dınleremı ınanalım...gecmısı kucumsemeyın...
kuranın bılımsel mucızelerı falan bunları gecın...
hysteria
11-07-2008, 13:37
ayrıca, aşılmaz bir sınır koydugunu soyluyor fakat, akdenız ve okyanusun suları birbirine karışıyorlar, ilk karsılastıklarında, yogunluk farkından dolayı(bınde 2 gıbı bır tuz oranı farkı var sanıyorum) bırısı aşagı bırısı yukarı dogru hareket edıyor, aynı bogazda oldugu gıbı... fakat bır kac yuz km sonra bu sular bırbırlerıne karısıyorlar... asılmaz degıl yanı
Yakın gerçek
11-07-2008, 14:17
Çok boş konuşmalar geçmişi küçümseme ? yok cnaım mısırlılar cart curt .. Kuran ne zamna geldi o geçmiş değilmi madem okadar gelişmiş / herşeyin farkına varmışlar bugün neden rezil haldeler.ne hikmetse firavunlar allah tarafından uyarıldıktan sonra Görünmez bir değnek herşeyi yok ediyor ?.madem bunlar 3bin yıl önce yazılcak kadar basit. Nedir bunları yok eden şey ? bu kadar gelişmişken bilgisayarı yada atıorum başka şeyleride yavaştan bulsalardı. MAsal olarak nitelendiriğiniz şey karşınıza çıkıcak sabredin ve AA kuranda şu var bu var hadi dinden çıkın biz zekiyiz bunları yapmayaın yanacaksan kendin yan neden yandaş arıyorsun ? Bana bügünün ilim / bilimiyle zor cvp veriosun e benim güzel kardeşim bunları yazan masalcı Muhammed nerden biliyor.Bunları..işi gücü yok canı sıkılmış bu masalı yazmış sevdikleri alise zülüm görmüş ölmüş nasıl bir masal bu sen hangi masal için aileni sevdiklerini riske atarsın avrmı böyle değer verdiğin bir masal ailenden daha önemli ???
amenofis
11-07-2008, 14:19
bak bana bı acıklama yap mısır kazıları 1000 lerce yıl once bısey gosterdı hz ısa nın hayatıyoa mısır tanrısı ısadan oncekı horus un yasamı aynı..
sonra hz musa nın hayatıyla musadan yuzlerce yıl evvelkı agadelı sargonun hıkayesı aynı...bu benzerlıkler ne iş?
amenofis
11-07-2008, 14:23
muhammed tek basına yazmamıstı kı
bzı dedıgıde o ıste ona yardım edenler....ıslamı yahudılıge be hrıstyanlıga hızmet eder aslında....
sumer mısır mıtlerını tum dunyaya yayan guc yardım etmıstır..
yanı kıtleyı yonetenle..
Yakın gerçek
11-07-2008, 14:26
Görmediğim bir mısır kazıtı için yorum yapamaş belgelenmiş resimlenmiş bir kanıt varsa inceliyim link ver.Hz musada binlerce yıl önce geldi zaten.Mısırn geçmişinde Duvarlara çizilmiş daha ne hikayeler var uzaylılarda var dimi nerde bu uzaylı arkadaşlarınız size gelip merak ettiğinizi anlatsınlar ? muhabbet edin
amenofis
11-07-2008, 14:29
kanıtmı arasana google yokmu sende
herturlu kanıt var...
istanbul arkeolojı muzesınde agadelı sargon var karbon testı vs ıle musadan once oldugu kanıtlanmış...
arayan bulur ddostum...arama motıvasyonuna ulastıgında anlarsın bıseylerı...aksı takdırde bekjler durursun bırısı bılgı versın dıye
amenofis
11-07-2008, 14:32
mısır belgesıne gosterdıgın hassasıyetı ıslamada gostersene
yerde yatıyo dıyosun okuma yazma bılmıyodu dıyosun ucan melek geldı oku dedı goge yukseldı ayı 2 ye boldu falan hepsıne ınanmıssın...bana gelmıs sankı bunlara ınanan sen degılmıssın gbı kanıt ıstıyosun...
babacım frekans meselesı gayet dogal davranıslar..sasırmıyorum..
ıbretı alem ıcın gorsun herkes
Yakın gerçek
11-07-2008, 14:48
İbreti alem için neyi görücez ne frekansından bahsediyorsun önceki yazılardada deimya topluma faydan en kendine faydan ne rabbine faydan ne hangi frekans hangi zeka seni bu kibire iten ne ?ben kimseden bilgi gelsin diye beklemem Kurandan açar okurum yorumlaırm.yarın öbürgün gökten uzaylı gelse yeremi kapanıcan aha kanıt ya gözünle görüyorsun ya ? Hayır buraya bi şey yazdığını sanıp seviniyorsun ona çok gülüyorum LoL.. Adamlar duvara 2 resim çizmiş milyonlarca hikaye cıkmıs ne büyük mısır bu ya anlat aslanım bukadar bilgi / teknoloji sahibi bu ülkeler nerde neden en aşağıdalar. onlarda senin gini çok zekimiş ya. Allahın uyarısı gelio tesadüfe bak herşey yok oluo ilimleri bitio ya yürü git.
hysteria
11-07-2008, 14:57
bu arada senin sular karısıyo bız bunları yazarken yakın gercek... karısmıyo dıyosun ama.
adam duvara ıkı resım cızmıs dıyosun ama, tıtanıkte fınalde batıyo
amenofis
11-07-2008, 14:58
babacım zeka deıl bu...oncekı yazılarımda zeka ıle ılgılı olmadıgını soledım...belkı benden zekısın...ama frekans kavramı farklı...cocuklugun aldıgın egıtım karakterıstık ozellıklerın korkuların cekıncelerın cesaretın...komplıke bıseydır bu....akıl zekada bu ısın ıcındedır...sorgulama mekanızman..arastırma motıvasyonun...hayattakı tecrubelerın gozlemlerın ıdrak yetın...
komlıke yanı...zeka ıle ılgılı degıl...şartanmıslıkların..ailen...genlerın bıle...
bızım ıcın mısır uygarlıgı sadece arastırma alanı bız sunu merak edıyoruz
nasıl oluyoda mıtolojık mıtler...coktanrılı dınlerın masalları ınsanlara yol gostermek ıcın yazılanlar...nasıl oluyoda semavı dınlere temel oluyo..
horus isa
sargon musa
nuh gılgamıs
bellıkı alıntılar var....ozgun hıkayeler degıl....2 resım mevzusu deıl.....o ahmaklar cesedı sarmıslar sankı erıyp gıtmıcek...sumerler cıne ınanmıslar acıklayamamıslar herseyı..ama bazı kulturlerı dınlerı etkılemnıs...cok tanrılı dınlerın masalları semavı dınlerın masalları olmus basroller degısmış..
bız bunun farkındayız....
ne olursa olsun nasıl olursa olsun öldürün dıyen allahı kabul etmıyoruz.....
kendısıne ıbadet ıcın hayvan bogazlatan
savas emreden
ganımetlerı peygamberlere bı kısmını dagıtan
kolelıge musade eden
bu allahı kabul etmıyoruz...
koru korune ınanmamak kıbır mdegıldır...ınsanlık vasfıdır..melek gelmıs oku demıs cebraıl sur uflucekmıs muhammed ayı yarmış.....buna aklı olan ınanamaz..goremek ıster....goremesse ınanmıyosa kı
melekler gormedım ınanamam
kıtaplar degısmıs degıstrklmıs ınanamam
allah bırmı bırden fazlamı verı yetersız ınanamam
peygamberler mıtlerden calınmıs karakterler nasıl ınananıyyım
imanım eksık..mantıgım bunu bana dayatıyo...kıbırle alakalı degıl
illa kanıt degıl derdımız..kuran denen kıtap dahı kendı ıcınde celıskıler ve uydurmalarla dolu..nasıl ınanalım....
Yakın gerçek
11-07-2008, 15:15
ozaman sana 6 yaşındaki bir çocuk cevabı vereyim. Bana aklı / göster bana Sevgiyi / öfkeyi / kıskançlığı göster / özlemi hasreti göster kardeşim nerde bunlar Aşk nedir ? beynin salgıladğı 2 basit hormonmu görmediğine inanmıyorsan bunlarada inanma bitkisel hayata gir. HAngi peygamber varlık içinde gitti hangisi ganimetler saraylarla öldü arkalarında bıraktıkları sadece yattıları basit bez parçaları giydikleri giysiler ne ganimeti bu .İbrahim allahı kendi aklı mantığıya bulmus ilk peygamberdir ortada bu masallar yokken.Gördüğü rüya sonucu Oğlunu allaha kurban etmek istemiş Hz Allahda bunu engellemiş ona gökten bir koç gelmiştir.Biz buna atfen kurban keseriz.o dökülen kanın allah ne faydası olur senin yediğin etin ne faydası olur.Kesin paylaşın diyor hangi insan kurban bayramı dışında tanıdıklarına yada yoksullara gidip kasaptan et alıp dağıtıyor bir araya geliyor ?Eğer biri seni öldürmek isterse aileni katletmek isterse gücün yeterse öldür yetmezse hicret et EE ne var bunda ? Biri senin ailenden birini öldürcek sende izliceksin ? ama herzaman belirtmiştir bağışlarsanız O daha iyidir Mükafatını yanlız ALLAH bilir yokmu okumaıdnmı bunları sen ?Kölelik ozaman zaten vardı bazı insanlar bazılarına göre eksik olmazsa bugun yedıgın çöpü kim kaldırıcak / ayak işeri yapanlar yada basit işleri yapanlar olmasa günlük olagan dünya nasıl işler herşey bir düzen için.Herkezin 100 trilyonu oldugunu farzet bü dünya nasıl olur. kim hastaları iyileştirmek için doktor olucak ? kim para kazanmak için bir şey üreticek tabiki bazımız bazımıza üstün olucak ama o sadec bu dünya ile sınırlı .Sana kölenü köpekmi yap diyor besliyorsun / mükafatını veriyorsun bügünkü devlete / özel sektöre bağlı insanlar gibi.bira bir 2008 aklıyla yorumlamayın dedim 10000 kere....Görerek inanmanın bir faydası olsaydı bu dünayay gerek kalmaz her gören inanırdı inanmayanla doğru yolu bulamayanla farkımız nasıl olurdu ?
amenofis
11-07-2008, 15:18
ben bıtkısel hayata gırıyorum:)
bugunlukte enerjımı bıtırdın:)
kolay gelsın sana
Yakın gerçek
11-07-2008, 15:32
Tabiki.Her söylediğine mantıkklı cvpda var ayette var kitapda var rahat ol . Herzaman tartışırız.sen az daha araştır sümer / mısır oku gel ben burlarda olurum yine.
Bence bu konuda fazlaca bilgi sahibi olmayan fakat araştırmaktan geri durmayan (Kör Saatçi'yi okuyorum ve www.evrim-teorisi.org u da inceliyorum bu aralar) biri olarak her kıtada farklı farklı canlı türleri olması da evrimin bir kanıtı.
O yörenin şartlarına uygun olarak gelişmişler çünkü.
Ayrıca mekandan ve zamandan münezzeh olan Allah anlayışıma göre her şeyi bir sebebe bağlamayı seven Allah ol demesiyle bir bakışta tüm olacakları görmüş, kararlaştırmış ve tespit etmişti zaten.
Başka bir anlatışla insanın oluşacağı şartları "ol" terkibine koymuş olmalı değil midir?
İşte bu da benim dindarların neden evrimi inkar etiklerini anlamamamın bir sebebi...
Son olarak başlıkla ilgili olması açısından daha önce yazdığım görüşü tekrar edeceğim.
Adem ilk bilinçli insan topluluğunun genel ismidir.
Adem ilk bilinçli insan topluluğunun genel ismidir.
Sayin si,ra hos geldiniz,bilincli insan toplulugu dediyinizde cok kisiyi kastediyorsunuz oysa kuran adem in sol kaburga kemiyinden havva nin yaratildigindan bahsediyor,ademlerin kaburga kemiklerinden havvalar yaraddik onlara ruhumuzdan üfledik demiyor,umarim uzun kalirsiniz ve deyerli görüslerinizden faydalaniriz,saygilar sunuyorum
Ve meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. İblis hariç (hepsi) secde ettiler. O ise, diretti ve kibirlendi, (böylece) kafirlerden oldu. (BAKARA SURESİ (http://www.kuranfihristi.net/suregoster.php?sureno=2) / 34)
Şimdi ademin bilinçli insan topluluguna verilen ad oldugunu iddia etmek için bunun antropolojik ve de arkeolojik kanıtlarının da olması gerekiyor. Nedir kanıttan kastim, yukarıdaki ayeti dogrulayacak eski toplumlara ait söylencelerin olması gerekiyor.
Eski toplum derken tarım öncesi toplumları kast ediyoruz. Bunların günümüzde de yaşayan örneklerine rastlanıyor. Amzon ormanlarında bu tarz örnekler var. Ancak gene bu avcı toplulukların günümüze de yansıyan söylencelerinden biliyoruz ki bu toplumlar secdeyi bilmiyorlar. Secde tarım ile ve tanrı krallarla ortaya çıkan bir olgu.
Şimdi bu bilinçli insan toplulugu adem ismini alıyorsa ve onlara secde emredildiyse ya da şeytana emredildi ve onlar da şahit olduysa en azından her hangi bir avcı mitolojisinde secde ile ilgili bir söylenceye rastlamış olmamız gerekiyor. Ama benim incelemelerime göre böyle bir şey yok.
Üstüne süstlük tarım bulunan kadar bu insanlar köle kavramını da bilmiyorlar. Bir türlü esir almışlarsa onu ya kabileye dahil ediyorlar ya da öldürüyorlar.
Bu savınıza eski toplumdan kanıtlar getirebilirseniz bir anlamı olur. Onun dışında Kuranı evrime uydurmaya çalışmaktan başka bir anlamı olmaz ve havada kalan bir iddia olur.
saygılarımla
Hoş Bulduk kabasakal,
Temennilerin için teşekkürlerimi sunuyorum.
Şunu belirtmeliyim kaburga kemiği meselesi tahrif edilmiş Tevrat'ta geçer.
Tekvin2:21-24-RAB Tanrı Adem'e derin bir uyku verdi. Adem uyurken, RAB Tanrı onun kaburga kemiklerinden birini alıp yerini etle kapadı./ Adem'den aldığı kaburga kemiğinden bir kadın Yaratarak onu Adem'e getirdi./ Adem, "İşte, bu benim kemiklerimden alınmış kemik, Etimden alınmış ettir" dedi, "Ona 'Kadın denilecek, Çünkü o adamdan alındı."/ Bu nedenle adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak.
Kuran'da ise:
Nisa:1- Ey insanlar! Rabbinizi dinleyin ki, O, sizi tek bir nefsten yarattı, ondan da onun eşini yarattı, ikisinden pek çok erkek ve kadın üretti…..
şeklinde geçmektedir.
Nefsin bir cinsiyeti yoktur. Burada aynı özden teşekkül edilmeye atıf vardır. Yani bilimsel bulgularla çelişki mevcut değildir.
Önce yaratılanın Adem olduğu Kuran'da geçmez.
Saygılarına bilmukabele...
Merhaba dilaver,
Cevabın için teşekkür ederim.
Buradaki secde bir tapınmaya değil itaat etmeye yöneliktir. Bağlantılı olarak da halife olarak seçildiğini kabul etmektir. Yoksa bilinen şekliyle secde yalnız Allah'a mahsustur. Size aktardığım anlam, ayetin, Kuran'ın bütünü göz önüne alınarak yapılan mealidir.
Pek çok görüş burada bahsi geçen melek ve iblisin evrendeki kuvvetler olduğu yönündedir. Yani melekler insanın hükmedebildiği ona itaat eden, iblis ise insanın kontrolüne girmeyen bazı erklerdir.
İstemiş olduğun kanıta gelince arkeolojik araştırmalar devam ettiği sürece yepyeni bulgularla sürekli karşılaşıyoruz. Bir gün neden olmasın.
Yalnız hali hazırda anlatıldığı şekilde bir olayın aynen gerçekleşmiş olması da gerekmez. Yaşanılanların anlaşılması için mesellendirilmiş olabilir.
sayın şi'ra
Elbette siz kanıtların bulunmasını bekleyebilirsiniz ve umambilirsiniz, ancak siz onları beklerken kanıtları ortaya çıkan başka teoriler geçerliligini koruyacak ve genel kabul görecektir.
Secdenin ilk temeli tanrı kralları görmekten korunmaktır. İlk tanrılar insandı, tanrı krallar idi. Bu büyüden dine geçişin bir aşamasıdır. Bu tanrıların dogaya hükmettigi düşünülürdü Büyü; Ve onlara bakmanın ugursuzluk getirilicegine inanılırd,ı Din. Bu yüzden de gözler sakınılır ve secde edilirdi. Aslında secdenin ilk temeli korunmadır. Dinin gelişmesi ile birlikte aşşagılanma halini almıştır.
Bu konuyu fazlasıyla örneklendirebilirim, eger istenirse.
saygılarımla
Dilaver,
İnsanların tanrı edinildiği görüşü bana hep tutarsız gelmiştir. Bu sanırım kişi kişiyi kendi gibi bilirmiş deyimiyle alakalı. Yani yapmaz bizim çocuklar öyle şeyler!
Ancak şöyle dersen,
Ben tanrının yeryüzündeki gölgesiyim vs. (korkmadan herşeyi ekleyebilirsin, şusuyum busuyum) diyerek tapınım sağlanmış olabilir. Hiç bir devirde insanların yediğini, içtiğini, hastalandığını bildiği bir şeye tapacağını sanmıyorum. Belki paraya, şöhrete :)
Tabi öldükten sonra kutsallık izafe edilenler mevcut ama onları da aynı bağlamda ele alıyorum.
Benim bu konuda vardığım düşünce gök cismi tapınımına dayanıyor. Binlerce yıl
boyunca uzayı inceleyen insanoğlunun, yaşadığı afetlerle de bağlantılı olarak müthiş bir korku içinde gök cisimlerine ve onlarla arasında irtibat kurduklarına taptıklarını düşünüyorum. Bunu destekleyen kanıtlar da var bildiğiniz gibi.
Tüm bunlara rağmen inanmaya da devam ediyorum. Çünkü beni O'ndan koparacak denli kuvvetli bir sarsılma yaşamadım hiç. Kanıt da göremedim ayrıca.
Sayın şi'ra
Gök tapımı tarımla başlayan bir olgu. İnsanlıgın evrimini kabul ediyorsanız, insanlıgın geçmişindeki en büyük zaman dilimini avcı yaşantının aldıgını kabul ediyorsunuz demektir.
Şimdi önemli olan tanrı düşüncesini avcı toplumlarda bulabilmektir. Avcıların gök cisimlerinin devinimleri ile bir ilgileri yok. Bunlar ilkel tapınaklarda tarımla oluşuyor.
Ama elbette inanca karşı bir şey diyemiyoruz. Ben sadece bildiklerimi ve okuduklarımı aktarmaya çalışırım, elimden bu gelir.
saygılarımla
Sayın Dilaver,
Rica etsem bu avcı yaşantısı ve o zamanki tanrı anlayışı ile ilgili bilgi verir misiniz? Ya da beni bu konun ayrıntılı işlendiği bir başlığa yönlendirir misiniz? Öğrenmek isterim.
DÜşüncemde yeni bir ufuk açtığınız için teşekkürler.
sayın şi'ra
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3551
bu başlıkta ben kendi çapımda olayı irdelemeye çalıştım, bu konuda başka başlıklar da var. Avcılıga şu başlıkta da dile getirmeye çalıştım
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6655
saygılarımla
Bu yazıya link vermek istedim ancak bulunduğu site yasaklı olduğu için insanları uğraştıracaktı. Ben de üşenmeyip bir blog açtım ve konu zaten burada işlendiği için farklı bir başlığa gerek olmadığını düşündüm.
http://adembabadunyayaparasutlemiindi.blogspot.com/
Yazının evrimi savunan islam alimleri hakkında bilgi verdiğini bir not olarak belirtmek isterim.
Ayrıca linkler için teşekkür ederim sayın Dilaver.
Yakın gerçek
12-07-2008, 09:59
Bu başlık altında Evrim kastıyla irdelemek yada belirtmek isteiğiniz şeyi pek anlamadım ?Ufak defek şekilsel değişiklikler olabilir 3 metre ol 1.50 ol sen insansındır memelisindir etc etc.Renk Değişklikleri vs bir anne 65 çocukta yapsa hepsi birbirinden farklı renkte saç /burun olabilir.Amacınız aha biz maymundan yada batalıktaki bitkinin yavaş yavaş değişmesi sonucu insan olmuş yani Allah indirmemiş bunu arıyorsunuz. Evrim Teorisi kanıtlanmadan ki bu teknolojiyle nasıl kanıtlanamıyorsa ( YArı hayvan yarı insan yaratıkları üretmeye başlıcak kadar geliştik ) Dinden çıkmanız bizi allah yaratmadı demeniz inanın sizin Aleyhinize olucaktır. Evrim Teorisi % 99 Kanıtlandığı zaman dünyada zaten ne bir müslüman nede bir inan kalmaz / kalmamalıda.AMA bügün gelinen noktada bile bunun Cvpını bulamamaları insan dışında DÜnya / yeryüzü / güneş vs bunların nasıl oluştuğu bilinmektedir.AMa ne olursa olsun bu konuya insan hep dımdızlak girmektedir.Dünyanın oluşumuna bukadar somut bilgilere ulaşılırken neden İnsan hakkında en ufak bir bulgu yoktur evrim hakkında.NAsıl olurda daha Mekiklerle gidemedikleri yerlerin oluşumunu bilimsel olarak açıklarlarken ellerinin altında 6 milyar insan varken yada geçmişdeki kalıntılar.. Evrim nasıl olurda hala bir tez olur. Size tavsiyem boşuna inanmaktan vaz geçmeyin 1/2 kelime bize tutarsız geliyor yok şu bu diyerek dinden / allahtan uzaklaşmak inannın saçmalık..
Bu başlık altında Evrim kastıyla irdelemek yada belirtmek isteiğiniz şeyi pek anlamadım ?Ufak defek şekilsel değişiklikler olabilir 3 metre ol 1.50 ol sen insansındır memelisindir etc etc.Renk Değişklikleri vs bir anne 65 çocukta yapsa hepsi birbirinden farklı renkte saç /burun olabilir.Amacınız aha biz maymundan yada batalıktaki bitkinin yavaş yavaş değişmesi sonucu insan olmuş yani Allah indirmemiş bunu arıyorsunuz. Evrim Teorisi kanıtlanmadan ki bu teknolojiyle nasıl kanıtlanamıyorsa ( YArı hayvan yarı insan yaratıkları üretmeye başlıcak kadar geliştik ) Dinden çıkmanız bizi allah yaratmadı demeniz inanın sizin Aleyhinize olucaktır. Evrim Teorisi % 99 Kanıtlandığı zaman dünyada zaten ne bir müslüman nede bir inan kalmaz / kalmamalıda.AMA bügün gelinen noktada bile bunun Cvpını bulamamaları insan dışında DÜnya / yeryüzü / güneş vs bunların nasıl oluştuğu bilinmektedir.AMa ne olursa olsun bu konuya insan hep dımdızlak girmektedir.Dünyanın oluşumuna bukadar somut bilgilere ulaşılırken neden İnsan hakkında en ufak bir bulgu yoktur evrim hakkında.NAsıl olurda daha Mekiklerle gidemedikleri yerlerin oluşumunu bilimsel olarak açıklarlarken ellerinin altında 6 milyar insan varken yada geçmişdeki kalıntılar.. Evrim nasıl olurda hala bir tez olur. Size tavsiyem boşuna inanmaktan vaz geçmeyin 1/2 kelime bize tutarsız geliyor yok şu bu diyerek dinden / allahtan uzaklaşmak inannın saçmalık..
Evrimden bu kadar ürkmeyin. Pekala evrim yaratıcının yaratma yollarından biri olabilir. Çünkü canlılığı ve çeşitliliği evrim teorisi kadar bulgularla uyumlu ve zarif
biçimde açıklayan bilimsel bir görüş olmamasına rağmen şiddetle inkar edilebiliyorsa, yarın yaratıcı canlılığı evrim teorisinin anlattığı mekanizmalarla hayata geçirmektedir görüşü savunulacak demektir. Çünkü evrim artık bir teori
değildir. Tartışılan evrimin tarihsel geçmişidir. Evrim teorisi biyolojinin temelidir.
Kullandığınız ilaçlardan değişik tedavi yöntemlerine, islah çalışmalarından verimlilik artışına kadar hayatımızı kolaylaştırmaya çalışan tüm etkinlikler evrim teorisinin ışığında yürür.
Başlangıç için şu linke bir göz atın.
http://yenisafak.com.tr/diziler/nasa/nasa04.html
Yakın gerçek
12-07-2008, 14:47
Arkadaşım Evrimden Korkan kşm ? bizde inanıyoruz ama farklı konularda siz ondan bundan geldik diyerek aa hani gögkten gelmiştk demekki allah yok demeye calışan bir evrimden bahsediyorsunuz. biz ise Tam manada olmasda ren / boy / etc bu anlamda evrim olmak zorunda yoksa zenciler kim ufomu bunlar zenciler normalse biz kimiz. AMa genetik haritamız ortada sizin istediğiniz hayal ettiğiniz evrim teaorsi asla gerçeklenemez.. Yoksa şimdiye kadar gerçekleşirdi.YArı hayvan yarı insan bir yaratık yapacak kadar genetikten anlayan bilim adamları evrimimi kanıtlayamıyoır ? hımm
gozeneli
23-07-2008, 23:27
Evrim, Bütün dinlerin yanlışlıgını ispatlıyor.
Adem ilk insan olamaz.
Yakın gerçek
23-07-2008, 23:32
Kuranda 2 adem geçtiğine bir çok kişi hem fikir.Yeryüzünde onlardan bir halife yapacağım..bence bu bile açık.Yaratacağım demiyorki.Hem bu melekler bizim bozgunculuk yapacagımız nerden biliyor ?Geleceği ancak allah bilir.Yeryüzünde zaten vahşiyce yaşayan insanlar olabilir.Ve melekler onlra hitaben bozguncluk / kan dökmek gibi şeyleri söylerler. Allahda onlra insanın gerçek gücünü / aklını gösterince secde ederler..
33. (Bunun üzerine Allah:) "Ey Adem!. Eşyanın isimlerini onlara (hemen) haber ver" dedi. (Adem de onların) isimlerini onlara bildirince (Allah): "Ben size, göklerin ve yerin gaybını (sırlarını/hikmetini) bilirim, (ayrıca) açıkladığınız ve gizlediğiniz her şeyi de bilirim, dememiş miydim?" dedi.
meleklerinde zaten allah karşı acık bir posta koyması yada bu nasıl olur Yaabbi demeleri yok bu ayette açık.. BUnları içinden geçiriyorlar. Allah hem ademin üstünlüğünü gösterip onların içinden geçirdiklerini Gösteriyor.hemde gizli saklı herşeyin sırrını bileceğini gösteriyor. yoksa yok iblis Allah posta koymuş şu bu olmuş.. Belki oda fiilen secde etti ama aklından kabullenemedi ve kibrine yenildi..
evrensel-insan
24-07-2008, 06:35
Saygideger arkadaslar;
Evrim teorisinin tek amaci, o gune karsi; tanri ve din mentalitesinin tek goruslulugune karsi cikilamamisliga, getirilen bir alternatif ve karsi cikistir.
Bu karsi cikisin temeli de, yaraticilik ve yaratani sabitleme ve erisilmez kilma dusuncesine karsi cikistir.
En azindan, bu konudaki bilimsel acilimi saglamak ve o gune kadar, bilimin el atmadigi bir konuyu, el atilir kilmak.
Ayrica, bu acilim ve alternatifin; felsefenin her dalina-metafizik, epistemoloji, etik-ve etige bagli olarak, politik-ideolojik acilimlar olarak yansimasini saglamak.
Evrim dusuncesi, insanoglunun dusunce ve davranis temelinde, yasam iliski ve iletisim temelinde, seyleri daha tutarli ve mantikli algilama, ortaya koyabilme temelinde bir devrimdir.
Bu dusunceden sonra, dunya, gidisati ve onu kendi adina yonlendirme ve yonetmeye soyunan insanoglunun yasama, iliski ve iletisime bakis acisi degismistir. Bu degisim ise o gunden bu yana ve gunumuzde heryonuyle yansimis ve yansimaktadir.
Yeterki insanoglu, kendini asan spekulatif dusunce de tikanip, tekrar tanriya ve yaratilis dusuncesine donmesin. Ki bunun en belirgin icerigi, akilci tasarimciligin, bugun bilim ve felsefeye yaptigi etkidir.
Insanoglu, kendini asan; dunyaotesi, dogaustu ve insanotesi, insanustu konularda ahkam kesmeye devam ettikce de, yaratilis dusuncesi, yasayacak; ve yasadigi surece de olmasi gereken dusunce ve davranistaki insani ve onun insanligini, bu amaca ulasma cabasini geriye cekecek ve erteleyecektir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
hysteria
27-07-2008, 13:50
"
Evrim teorisinin tek amaci, o gune karsi; tanri ve din mentalitesinin tek goruslulugune karsi cikilamamisliga, getirilen bir alternatif ve karsi cikistir."
evrim teorisi, tanri ve dine karsi girisilmis bir hareket, bir karsi cikis falan degildir, tamamen bilimsel bir arastirmanin sonucudur.
ama ne yazikki yapilan bilimsel arastirmalar, tanrinin olmadigini soyluyor bu kadar basit bu olay. yaradiliscilarda saldiracak yer aradiklarindan, yel degirmenine savas acmis durumdalar.
'evrim teorisi yoktur`, yalandir` bu kadar adamlarin soyledikleri, bu da evangelist kokenlidir, baktilar herhangi bir insan yok karsilarinda, teori ile savasilmiyor, hoop, yaradiliscilik diye bir sey yumurtladilar. bunun musluman versiyonlari, yine evangelist kaynakli harun yahya kilikli insanlardir. geneli parayla tutulmus muslumanlardir. amerikada dini kullanarak iktidar olmuslardir, gerilim yaratmak, ve gerilimde, tanrinin yaninda yer almak en eski numaradir, hic kaybettirmez. bunun turkiye versiyonu nasil `toplumsal gerilimleri ` kendi lehine cevirdilerse, ki en buyuk yardimcilari muhafazakar olmalariydi, nasil ki basortusu tartismalarinda, insanlara basortusunu sanki dinin bir geregiymis gibi yansittilar, basortusu takmaya karsi olanlari `din`ve `namus` kullanarak kitleleri yanina aldilarsa, ve bu sekilde para iktidar ve sermayeye sahip oldularsa, evangelistlerin amaci da guc sahibi olmak, bunun da en kolay yolunu sectiler, amac rasyonalisme, bilime, ilerlemeye savas acmak degil, suni, soyut bir hacli yaratip bu sekilde asker toplamak. ayni oyunun muslumanlara da tuttugu bugun turkiyenin halinden belli zaten:D
malik bin nebi
18-09-2008, 03:48
selam ederim
yukarda yazılanlara rastladım gördüklerim kör bir inkar olsaydı kalbim sorumluluk hissetmicekti belki de ama yanlışda olsa bir dayanak arama çabası en azından güzel bir eylemdir,
levh-i mahfuz içinde herşeyin yazılı olduğu kitap değildir.
adem ilk insan değildir.
kavimler toplu olarak farklılıkları ile yaratılmıştır.
melekler kan dökecek birini mi derken tahtaya vurduğunuzda çıkan ses gibi yaratılışlarını gerçekleştirmişlerdir.
yaratma toptandır.
sadece maddeleri yazdım sakın değer vermemezlik olarak algılamayın
isanın ben kurban değil merhamet istiyorum demesi gibidir maddeleri yazmam.
bir meselede önce haklı çıkmak için sormalı
sonra haksız çıkmak için
sonra da sadece sormalı
vardığınız yer çıkarttığınız sonuç olsun.
red de kabul de açık delil üzre olmalı, ne reddeilecekse o'nun kendisi bahsi olmalı onun adına konuşanlar değil,
iletiye cevap verir de cevap alamazsanız bilin ki görmediğim içindir umursamadığım için değil,
selam ederim
sebemelikesi
23-09-2008, 09:00
selam ederim
levh-i mahfuz içinde herşeyin yazılı olduğu kitap değildir.
merhaba, malik bin nebi... yukarda levhi mahvuz içinde herşeyin yazılı olduğu kitap değildir demişsiniz. kuranda levhi mahvuzla ilgili çok fazla bilgi yok evet. ama ilgili ayetlerde sizin söylediğiniz tam tersi yazıyor...!
Rahman ve Rahim olan ALLAH'ın adıyla
ALLAH, dilediğini ortadan kaldırır ve bırakır. Kitabın anası O'nun katındadır. (RA'D SURESİ / 39)
Şüphesiz o, Bizim katımızda olan Ana Kitap'tadır; çok yücedir, hüküm ve hikmet doludur. (ZUHRUF SURESİ / 4)
Doğrusu Biz, yerin onlardan ne eksilttiğini bilmişizdir. Katımızda (bütün bunları) saklayıp-koruyan bir kitap vardır. (KAF SURESİ / 4)
Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki, Biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (yazılı) olmasın. Şüphesiz bu, ALLAH'a göre pek kolaydır. (HADİD SURESİ / 22)
O (Kur'an), 'şerefli-üstün' sahifelerdedir. (ABESE SURESİ / 13)
Yüceltilmiş, tertemiz (mutahhar) kılınmış. (ABESE SURESİ / 14)
Katiplerin ellerinde. (ABESE SURESİ / 15)
(Ki onlar,) Üstün değerli, 'iyilik ve dürüstlük sembolü.' (ABESE SURESİ / 16)
Levh-i Mahfuz'dadır. (BÜRUC SURESİ / 22 )
ne düşündüğünüzü sormak istedim...
selam..
umutbitmez
23-09-2008, 12:47
AYRICA;
KURANDA İLK İNSANIN ADEM OLDUĞU VE İNSANLIĞIN ORDAN TÜREDİĞİ YAZIYOR..
Ya inandığınızı söylediğiniz kurandakileri görmezlikten gelip yine TAKİYYE yapıyorsunuz yada bunları kabul etmenize rağmen hala İNANMAYA devam ediyorsunuz..
DEFALARCA SÖYLEDİĞİM VE YAZDIĞIM GİBİ.. BEN.. BİR TEK İNSANDAN TÜREDİĞİMİZİ SÖYLEYEN HİÇBİR DİNE İNANMAM...
ÇÜNKÜ;
Bu anlayış, ensest, aile içi ilişkiyi meşrulaştırır.. HAVVA ADEMİN KEMİĞİNDEN, ONLARIN ÇOCUKLARI ADEMLE HAVVADAN OLDU,,,
Pekİ.... YA DAHA SONRASI.....?
ADEM KIZIYLA MI YATTI....? HAVVA OĞLUYLA MI...? YOKSA İKİ KARDEŞ BİRBİRİYLE Mİ...?
AMA SİZE GÖRE BELKİ BUNLARDA NORAMALDİR.. NE DİYEYİM
AKHENATON
28-09-2008, 12:32
Güzel soru fakat ırklerın oluşumunu ne dinciler nede darwinciler açıklayabilir. Tıpkı tarımı açıklayamadıkları gibi.2 karşıt düşüncedede konuyla ilgilim sadece hikayenin ötesine geçemez.
vucudun değişmesi genetik değişiklik yaratmaz, gen değişikliği işi foton kuşağı zırvalığında bu sıra çok popüler.
hamiyoda
09-03-2009, 20:57
MUhteşem adem dünyada !!! :D
yaratılışcılar bu konuda paradoksa düşüyorlar.
Eğer evrim yoksa Adem ve Havanın ırkından olmalı tüm insanlar.Harun Yahyaya göre 2 beyaz ve ondan olanlar binlerce sene de çiftleşseler zenciler oluşmaz ya da tam tersi.Havva da Ademden yaratıldığına göre 2si de aynı ırktandır bu arada.
Ha eğer tüm insanlar aynı ırktan 2 insanın çoğalmasıyla oluşmuşsa o zaman evrim vardır.Evrimin küçüğü büyüğü olmaz ha maymunla ortak atadan grlmişsin ha beyazlardan zenciler oluşmuş 2 side aynı.
Kısaca bir insan hem tüm insanlar Ademden oluştu hem evrim yok diyemez dememeli.İlkokul 3 e giden bir çocuk bile anlar bunu.
zaferokan
13-04-2010, 22:01
arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza yukardaki yazıları okudum gerçi tarih biraz eski ama aklıma gelen bir fikri burada sanırım forum sayfası uygun
(degilsede yetkili arkdaşlar uygun bi yere taşırlarsa sevinirim..)
..
nacizane görüşümce bir TEZ,ÖNERİ yada FİKİR diyelim biz buna çünki aşagıdakilere ait somut kanıt delil yok sayılır (bazılarınca vardır bazılarınca yoktur ouyunca anlıyacaksınız neden böyle dedigimi )
..
insan oglunun bilinen tarihindeki amerika keşfine bir göz atalım.ilk bulundugunda pek önemsenmedi ama yıllar sonra portekizlisi,ispanyolu ve ingilizi bu kıtaya çıkarak oradaki yerli halkı kızılderilileri .(tenlerinin hakikaten kızılı andıran bir görüntüsü oldugu için (oda bir rıktı yani ) bu isim verilmiştir..
..
..kıtaya çıktıktan KISA bir süre sonra bu halkı elimizie yani saf dışı bıraktı bildigimiz beyaz derili insanlar.zman bakımından gerçekten kısaydı.2 yüzyıl kadar sürdü.hala yaşıyanları var ama artık bir kabile yada topluluk olmaktan çıktılar.ama bu konumuz dışı..
..topraklar çok bakirdi tarıma elverişli çok büyük bir arazi vardı.yerli ırkı(kızılderililer)tarım ve makinalardan(tüfek ve benzeri)habersizdi.av hayvanları boldu(kızılderillerde para icat olmadıgında herkes kendine yeticek kadar hayvan öldürüyordu)
..
..sanırım yukardakiler konusunda kabaca hem fikiriz.
..
..şimdi şöyle bir düşünün.yani hayal kurun mesela hani olur yaa hasabı yapın.(misalde kusur olmazmış)
..
..bir gezegen bulduk ulaşım sorunuda hallettik.ışınlanma yada farklı bi yoldan kısa süreler içinde gidip gelebiliyoruz.gezegen bakir yani hayvanlar araziler bol akıllı yaşamıda yok üzerinde(akıllı yaşamını artık neye göre sınıflandırısanız)
.sanırım olucagı basit bir anlamda geçmişteki amerika kıtasına olanla aynı olucaktır.işgal yagma ve ele geçirme..tüm ülkeler akın ediceklerdir imkanları dogrultusunda insanlarını yerleştiriceklerdir oradada biir ülke haline gelmek için çabalıyacaklarıdır..
..
şimdiiiiii
..peki düşünün bakalım bir dünya var.üzerinde canlı yaşamı var.bunların içinde dinazorlarıda var.uzayda gezen 4-5 ırk var hepsini tanıyorsunuz.konfederasyon halindesiniz (birleşmiş milletler yada nato benzeri bir oluşum var ama ırklar farklı gezegen gerilerinden dolayı)
..
bir ırk geliyor zenci başka bir gezegenden çinli geliyor başka bir gezegenden kızılderilsi..bildigimiz ırklar yani..
..sonra dinazorlar bunların kurdukları teklojiye mani oluyorlar.adamlar galaksiler arası yolculuk yapıyorlar.bü gün dinazorlar olsa silahlarımızla vururuz.teknoloji var yani dinazor neslini temizlemezmisiniz (en büyük ve ele gelenleri onlar çünki digerleri ufak canlılar ugraşılmaz.bir fili soyunu kurutmak kolaydır ama bir zehirli yılan türünü temizlemek zordur bu günkü koşullarda)
.peki ölüler ne olucak.pislik mikrop yatagı olmasın diye en uygun yer bence çöl.verimsiz bir arazi.sanayi kuramasınız su yok.tarım yapamassınız.hiç bi işe yaramaz o kumluk yer.ama çok iyi mezar olur atıgınız bir şeyin üzerini dogal olarak kum kaplıyor zaten..
kum fırtılarnı yüzenden
..
..hayalmi abartımı bilim kurgumu ?
..
..petrol benim bildigim kadarı ile yüzyıllık hava almayan canlı ölsünün kalıntısından oluşan bir maddeler doganın kendi kendine yaptıgı bir şey degil.(yanlışşa düzeltin lütfen) tahmini dinazor sayısını kafanızda canlandırıp petrol rezejleri ile karışaltırın kabaca tutacaktır birbirini.(tabiki tahmini olucaktır bu rakamlar)
..
gelişmiş insanların yapıtları sadece 2400 sene önce yapılan pramitler degildi.bunlara benzer pek çok kanıtda dogada mevcut.tam anlamıyla yakata kalanları olmsada ucundan kıyısından olan bir çok eser var..
..
rivayet yada ama mitolojik yunan tanrılarına bakın.kimisi suya kimisi rüzgara kimisi canlılara hükmediyordu.atlantise bir bakın uçan arabaları varmış.uçan araba tasfirlerine baktıgınızda (çeşitli bilimsel araştırmlar sonucunda kayalara kazınmış resimler)bu uçan arabaların ne jet motorları nede pervalerini var sadece kanatları var.bu günkü modern uçagı andıyorlar..
..
şimdi soru 1.
.. bu ilk çag insnalarından elimize geçen sadece kayalara magara duvarlarına çizilmiş resimler.(kayaya tabletle yazan insanların uçagı bulması bilimde bizden bile nerdeyse ilerlemesi ne kadar akılcı)mısırlılar hariç tabi.porşemenleri saymıyoruz ondan öncesi için.suya havaya yıldırımlara hükmekmesi nasıl olur.(hepsi hayalimiydi yoksa,o zman dinazorlar nasıl yok oldu? egerki meteor çarpmasındansa diger canlılar nasıl kayıp vermeden ayakta kaldı ? vee bu günkü petrolün kaynagı nedir ozman ?
..
soru 2.
..uzay teknolojisi varsa kulladılarsa, bu güne neden gelmedi bu teknoloji yani neden ateşi baltayı ,ok'u keşfetmekle başladık biz yaşama ?
..
..sanırım biraz uzun oldu arkdaşlar kusura bakmayın.aslında yazıcak şeyler çok bu konuda ama hani yeniyiz yaaa.sonra demeyin bana daha ilk yazısı böyleyse 1 ay sonraki yazısını 3 günde okuruz diye .:):):)
.
..her ne düşünürsek düşünelim fikirler paylaşıldıkça saygılı bir ortamda tartışıldıkça degerlidir.umarım kusuruma bakmassınız
saygılarımla
Engse Hohol
18-12-2016, 23:47
✔ (http://www.biyolojidersnotlari.com/modern-genetik-biyoloji-ders-notlari.html) Tanrı, Adem'in kaburga kemiğini Adem'e bir Eş yaratmak için alıp kullanmış ise, onun genotipi de yine Gonozom 44-XY'dir. Bundan dolayı Adem'in kendisinden yaratılan Eşi'nin de yine kendisi gibi erkek cinsiyetinde olması gerekirdi.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15622759_619038314964315_3110158530992097393_n.jpg ?oh=3e548b08e70cc3ecda7eca3a9d51017b&oe=58EE03C2
dolekbas
19-12-2016, 15:19
Adem'i boş geçelim. Bu mantığa göre köpek cinsinin ilk ferdi nasıl oldu? İlk kedi nasıl vücut buldu? Sadece anlamak için soruyorum, çekik gözlü çinlilerin evrimi ile adem arasında nasıl bir açmaz kurdunuz?
Sundance
19-12-2016, 17:56
Adem'i boş geçelim. Bu mantığa göre köpek cinsinin ilk ferdi nasıl oldu? İlk kedi nasıl vücut buldu? Sadece anlamak için soruyorum, çekik gözlü çinlilerin evrimi ile adem arasında nasıl bir açmaz kurdunuz?
İlk fert diye bir şey yok. Bu evrim teorisi bilinmediği için uydurulan bir şey.
Canlıların fertten ferde gösterdikleri değişim var. Her yavru, anne ve babası ile aynı tür içinde. Ancak nesilden nesile, nesilden nesile süre giden küçük farklılıklar çok uzun nesiller sonra fertlerin arasında oluşan farklılıklardan dolayı farklı tür isimleri vermemize neden oluyor.
İlk kedi, ilk köpek, ilk insan diye bir şey yok. Şimdiki kedinin anası babası da kediydi. Onların anaları babaları da kediydi. Haaa gidin binlerce nesil geriye onların anası babası pek de kedi değildi.
Dolayısıyla öyle ilk köpek, ilk kedi diyebileceğiniz tek fert yok. Öyle olsa bir dişi bir erkek kedi, köpek veya insanın neslini devam ettirebilmesine de genetik olarak imkan yok. Üredikçe oluşan ufak farklılıkları taşıyan topluluklar var. Üredikçe aradaki farklılık artıyor.
Dolayısı ile Adem ile Havva yok. Adem ile Havva, ilkel insanların "Bu insanlar nereden geldi, nasıl oluştuk biz?" meraklarını tatmin etmek için uydurdukları bir masal.
Sundance
19-12-2016, 18:04
İlk fert diye bir şey yok. Bu evrim teorisi bilinmediği için uydurulan bir şey.
Canlıların fertten ferde gösterdikleri değişim var. Her yavru, anne ve babası ile aynı tür içinde. Ancak nesilden nesile, nesilden nesile süre giden küçük farklılıklar çok uzun nesiller sonra fertlerin arasında oluşan farklılıklardan dolayı farklı tür isimleri vermemize neden oluyor.
İlk kedi, ilk köpek, ilk insan diye bir şey yok. Şimdiki kedinin anası babası da kediydi. Onların anaları babaları da kediydi. Haaa gidin binlerce nesil geriye onların anası babası pek de kedi değildi.
Dolayısıyla öyle ilk köpek, ilk kedi diyebileceğiniz tek fert yok. Öyle olsa bir dişi bir erkek kedi, köpek veya insanın neslini devam ettirebilmesine de genetik olarak imkan yok. Üredikçe oluşan ufak farklılıkları taşıyan topluluklar var. Üredikçe aradaki farklılık artıyor.
Dolayısı ile Adem ile Havva yok. Adem ile Havva, ilkel insanların "Bu insanlar nereden geldi, nasıl oluştuk biz?" meraklarını tatmin etmek için uydurdukları bir masal.
Şöyle örnek vereyim;
Elinizde bir "sıfır çiftliği" var. Bu "sıfır"'ların hepsi aynı tür.
Burada binlerce "sıfır" besliyorsunuz.
Bir ahırdaki sıfırları beslediğiniz yem o ahırda doğan yavruların +1 değer almasını sağlarken, diğer ahırda beslediğiniz yem onların -1 değer almasına neden oluyor.
1. ahırda, 1. nesil doğan yavrular, +1, 2. nesil doğan yavrular +2, derkeeeen 1000 nesil sonra 1. ahırda bir sürü +1000'leriniz oluyor.
2. ahırda, 1. nesil doğan yavrular, -1, 2. nesil doğan yavrular -2 derkeeeen 1000 nesil sonra 2. ahırda bir sürü -1000'leriniz oluyor.
Ne oldu? Aynı ata olarak "sıfır" olan fertler farklılaştı, +1000 ile -1000'ler oluştu.