PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Samanyolu Bir Adamı Daha Cennete Soktu


BenDeniz
31-05-2008, 11:16
Adam;evli ve 1 kız çocuğu babasıdır.Arabasının arkasına koyduğu ayakkabıları satarak geçimini temin etmektedir.Faziletli,yardımsever,muteber ahbabları (Nurcular) vardır adamın.

Ahbabları elbirliği ile bir Okul (Nurcu okulu) inşaa etmektedirler.Ayakkabıcı kahramanda,yemez içmez bunlara yardım eder,bu 'Emsalsiz'' iş için.

Ancak gel görki;İnşaat malzemelerinin bir kısmını 'sevap' için bedava vereceğini söyleyen Müteahhit,sözünden cayar ve paranın tamamını ister!

İnşaat durma tehlikesindedir.(Aman Tanrım olamaz!)

Bu hayırsever adamlar(Nurcular) çok efkarlanırlar ancak yapacak birşey yoktur,tüm paralarını kullanmışlardır.İşte herşey o sırada olur!!!!

Hikayemizİn kahramanı (Yeni nurcu) rüyasında bir zat(Said-i Kürdi) ı görür.Ve arabasını satmasını ve o parayı okul için vermesini söyler.:eek: (Bak sen şu işe)

Kahramanımız derhal arabasını satmaya girişir,Hanımı büyük bir olgunlukla :'Tabi bey,Allahın bir bildiği vardır satta bu hayrı yap!!'':p der.Araba satılır ve Okul(Nurcu okulu) inşaa edilir.

Aradan 2 yıl geçer adamın işlerine bir bereket bir bereket gelir sormayın gitsin!!Adam mağaza açar!(Çok ciddiyim):D

Gel görki;Emr-i hak vaki olur ve adam ölür.Bizim Samanyolunun kameralarıda o sırada çekimde yalnız:D

Adamın mizanda bir sevabı bir sevabı var olamaz böyle birşey!!Adam bu Okulu(Nurcu okulunu) yaptırdığı için Cenneti hak eder.

Ve Cennete gider...

Samanyolu böylece bir kişiyi daha Cennete sokmuş oldu.

Yaaa İşte Nurculara hizmet eden böyle Cennete girer.Ulu Tanrı bizede O Ulu Şahsiyetlere hizmet edip Cennete gitmeyi nasip etsin

Amin

ozgur_beyin
31-05-2008, 19:13
sevgili bendeniz, el arabası bekarlar için kutsal bir elemandır.
bu yüzden samanyolunun el arabasını küçümsemene bir anlam veremedim:)
atalar ne demiş ''eşşeği az olan bağda ,işler yetişmez'' bu yüzden eşşekleri çoğaltmak için ,böyle reklam yapacaksınki eşşekler çoğalsın işlerde yetişsin. arabalar vızır vızır çalışsın

ayrıca meşhur bir şeyhimizde evlenmediği için el arabası onun içinde önemlidir. çünkü ,elinde binecek başka araba yoktur.

o zaman yazıyı nasıl bitirelim. yine atasözüyle.
''bana el arabasının markasını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim''

frodo sen ne dersin bu araba işine:) :)

Aydınus
01-06-2008, 00:48
Tam da inanırların ağzına layık bir hikaye olmuş .

Fakat bu ne ki ?

Din propagandası yapmak amacıyla uydurulmuş daha öyle hikayeler var ki , insan okurken içinden koca bir yuh çekiyor .

Öyle ki bazen insan terbiyesine dahi hakim olamıyor , böylesi uydurukları anlatanın da , inananın da ta yedi ceddine sövesi geliyor .

Mesela şu evliya hikayeleri ...

( Bir ara TGRT televizyonu bu saçmalıkların filmini de yapmıştı .. )

Neyse ...

Karanlıkta yaşamak isteyenler mi var ?

Bizlerden onlara iyi geceler , iyi uykular ...

mixed
01-06-2008, 03:03
:)Samanyolu'ndaki TV filmlerinin tamamı saçmalıktan ibaret!
Kadının midesinde bir hastalık var. Para biriktiriyor tedavi için. Bir kaç ay sonra bir kedi buluyor sokakta. Onda da aynı hastalık çıkıyor. Elindeki tüm parayla kedyi tedavi ettiriyor. Birden kadının da hastalığı geçiyor.
Hadi ordan! :cool:

BenDeniz
01-06-2008, 06:14
sevgili bendeniz, el arabası bekarlar için kutsal bir elemandır.
bu yüzden samanyolunun el arabasını küçümsemene bir anlam veremedim:)
atalar ne demiş ''eşşeği az olan bağda ,işler yetişmez'' bu yüzden eşşekleri çoğaltmak için ,böyle reklam yapacaksınki eşşekler çoğalsın işlerde yetişsin. arabalar vızır vızır çalışsın

ayrıca meşhur bir şeyhimizde evlenmediği için el arabası onun içinde önemlidir. çünkü ,elinde binecek başka araba yoktur.

o zaman yazıyı nasıl bitirelim. yine atasözüyle.
''bana el arabasının markasını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim''

frodo sen ne dersin bu araba işine

Sevgili ozgur_beyin;

Niye öyle diyorsun..? O şahsiyetler dünyaya gönderilmiş bir armağan,sen ise bu armağana nankörlük ediyorsun:p

Dünyamıza gönderilen bu Nurcu(Nursuz nursuz) şahsiyetlerden istifade etmeliyiz onların her dediklerini yapmalıyız.Hem unutmaki Said-i Kürdi meleklerle görüşüyordu:D

Hiç kötü biri olsaydı melekler onunla görüşür müydü (Nurcu mantığı ve sorusu):D

atheist87
01-06-2008, 07:17
Bizim bu tür masallara ihtiyacımız yok hacıya,hoca,sakallıya tarikatçiye kaptırmadığımız paralar en büyük kardır.

iceman
01-06-2008, 11:46
:)Samanyolu'ndaki TV filmlerinin tamamı saçmalıktan ibaret!
Kadının midesinde bir hastalık var. Para biriktiriyor tedavi için. Bir kaç ay sonra bir kedi buluyor sokakta. Onda da aynı hastalık çıkıyor. Elindeki tüm parayla kedyi tedavi ettiriyor. Birden kadının da hastalığı geçiyor.
Hadi ordan! :cool:
senaryo müthiş asLında :D

AYATA
02-06-2008, 03:34
Allah olsa bunlar bunu yapamazlar.....bu kadarda aptalca kullanılmaz Tanrı fikri.....bunlarda allahsız arkadaşlar....

aparain
02-06-2008, 06:02
islamcılar yeni bir kavram çıkarmış şimdi:

"allahsız müslümanlık" diye.

Bunlar da onlardan olsa gerek...

nehir
27-08-2008, 03:06
acaba bu tipler hasta mı şizofren falandırlar, belki halusinasyon görüyorlardır biri sen şeyh oldun falan diyodur,ne çok şeyh kutsal kişi bilmem ne var dünyada! aslında iyi numara da olabilir, ben şeyhim vs.diyen biri çok değil 100 kişiyi taksa peşine ekmek elden su gölden dünya nimetlerinin yediği ağzında yemediği yanında iyi iş iyi iş ,valla süper numara...:) :)

nehir
27-08-2008, 03:12
ondan sonra saf insanları kandırmak için böyle diziler,birkaç tv kanalı al hatta şeyh olarak çık vaaz et ağlaya ağlaya cennet-cehennem hikayeleri anlat daha olmadı halkı azarla dövmekten beter et oda olmazsa sosyete modeli dini bi oluşum patlat olur olur...:) :) :)

K.C.
27-08-2008, 12:45
Adam arabasını satıp parasını okula bağışlaması gerektiğini (nedense Ferrarisini satan bilge'yi anımsatıyor bu) RÜYASINDA görüyor...
ve yapıyor...
rüyasında oğlunu Allah'a kurban ettiğini görse kesecek miydi? İbrahim gibi...

Anyon€
30-08-2008, 16:09
rüyasında oğlunu Allah'a kurban ettiğini görse kesecek miydi? İbrahim gibi...

Olayı biraz daha mizaha yaklaştıralım bir erkek olarak söylüyorum.Rüyamda iri bir(2,3,4,....) zenci erkekle cinsel münasebette bulunursam sabah dünyaya hangi gözlerle bakarım?

Rüyaların ilahi bir yanı olmadığı gibi pratik hayata uygulamanında ne gibi sakıncaları olacağı ortada.Lütfen saçmalayalım.Bari vücut fonksiyonlarınız çoğunun durduğu,yavaşladığı anlarda tanrıyı aramayalım.

Rüyalı bir gece zihni, rüyasız bir gece de vücudu dinlendirir.Gerisi teferruat...

Bu Nurcular hiç sıkılmaz bu rüya olayından garanti malzemedir.Bir kere şahit gerektirmez anlatan ne anlatıyorsa doğrudur.O yüzden bunların her hikayesinde bir rüya kısmı vardır.Bu kısımda olay örgüsünde ki köprüyü kurar ve sonuç,ne demişti arkadaş, ''cennet'' hiç olmazsa yaptıklarının günah olduğunu farkına varsalar...

sevgilerle..